Rishikimi i FileCloud – Përditësuar 2020

Rishikimi i FileCloud

FileCloud është një EFSS interesante në disa mënyra, si menaxhimi i shkëlqyeshëm i përdoruesit, por bie shumë në disa të tjera, si aftësitë e sinkronizimit. Lexoni të gjitha rreth kësaj qese të përzier në rishikimin tonë të plotë të FileCloud.


EFSS më e mirë

Shtë e rëndësishme të zgjidhni shërbimin e duhur për ruajtjen e cloud për nevojat e kompanisë suaj. Ka shumë shërbime atje, dhe ne kemi ndarë grurin nga byku në mbledhjen tonë më të mirë të EFSS. FileCloud mund ta bëjë atë listë, por është disa hapa prapa shërbimeve më të mira në të në disa prej kategorive. Ne do të flasim për këtë në detaje në këtë përmbledhje të FileCloud.

Thënë kështu, FileCloud mund të garojë me më të mirët në disa kategori. Menaxhimi i përdoruesit të tij është mjaft i fuqishëm dhe specifik, kështu që nuk do të keni nevojë të shqetësoheni kur merreni me përdoruesit. Kjo përfshin menaxhimin e kush mund të ndajnë atë që, dhe kur është fjala për ndarjen, FileCloud është një nga më të mirët. Kjo vlen edhe për tiparet e sigurisë, gjithashtu.

Ne nuk mund të themi të njëjtën gjë për vlerën e dobët të saj, megjithëse. Lista e dobësive të saj përfshin mungesën e një biblioteke të dedikuar për aplikacione, mungesën e mbështetjes teknike telefonike dhe bisedës, sinkronimin e saj problematik dhe ndërfaqet e përdoruesve që kanë nevojë për azhurnim. Nëse kjo nuk e zvogëlon interesin tuaj, rrini me ne ndërsa kalojmë në kategoritë në detaje më poshtë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për FileCloud

Çmimeve

FileCloud ka dy botime: “server” dhe “online”. Ata të dy ju lejojnë të ruani skedarët tuaj në cloud, por ndryshimi është se “serveri” ju lejon të presë skedarët tuaj në vend, ndërsa “në internet” ju lejon të përdorni serverat e FileCloud.

Edicioni “server” i FileCloud është një mundësi e shkëlqyeshme sepse kur hostoni skedarë në serverët tuaj, mund të siguroheni që gjithçka është konfiguruar ashtu siç e shihni të arsyeshme. Përfitimet më të mëdha të kësaj janë një qasje praktike për sigurinë e serverit dhe shpejtësi më të shpejtë të transferimit. 

Plani “server standard” i FileCloud është vetëm 4,20 dollarë në muaj për çdo përdorues, por çmimi i ulët pritet të keni parasysh se po përdorni serverat tuaj. Ai është i drejtuar drejt organizatave të vogla dhe përfshin NTFS, ndarjen, sinkronizimin dhe sigurinë, si dhe karakteristikat e administratorit dhe bashkëpunimit. Plani gjithashtu siguron një numër të pakufizuar llogarish falas, të jashtme.

Plani i “ndërmarrjes së serverëve” ka gjithçka që bën plani “standard i serverit” dhe shton mbështetje premium dhe përputhshmëri me politikat, siç janë HIPAA dhe FINRA. Plus, ajo siguron hyrje në ServerSync, një veçori që ju lejon të ngarkoni skedarët dhe lejet e ruajtura në serverët tuaj lokal të skedarëve Windows në cloud. Kjo ju mundëson të shijoni përfitimet e re hibride. 

FileCloud ServerSync

ServerSync gjithashtu punon në drejtim të kundërt, do të thotë që ju mund të ruani skedarë në cloud dhe në serverat tuaj lokal. Sidoqoftë, plani i “ndërmarrjes së serverëve” kërkon minimumi 50 përdorues, kështu që është një zgjedhje e mirë për organizatat e mëdha të mesme. Do të duhet të kontaktoni FileCloud për një vlerësim të çmimit, megjithëse.

Të dyja këto plane mbështesin depozitim të pakufizuar sepse do të përcaktoni sa hapësirë ​​keni në ambiente. Kjo mund të jetë pengesa më e madhe për shumicën, pasi një nga përfitimet kryesore të ruajtjes së cloud është se nuk keni pse të menaxhoni vetë serverët. Përvec të qenit telashe, mirëmbajtja e serverëve tuaj është e shtrenjtë.

Për fat të mirë, nëse nuk doni të keni serverë në ambiente, mund të regjistroheni në FileCloud “në internet”. Ashtu si edicioni “server”, botimi “online” ka plane “standarde” dhe “ndërmarrje” dhe të dy kërkojnë minimumi pesë përdorues.

Plani “standard online” është 120 dollarë në vit për çdo përdorues, dhe ju siguron ruajtje 1TB për pesë përdoruesit e parë dhe më pas shton 100 GB për çdo përdorues shtesë. Shtë e shkëlqyeshme për bizneset që nuk kanë nevojë të mbajnë shumë të dhëna dhe nuk kërkojnë veçori të serverit ose personalizimit. Thënë kështu, plani ofron të gjitha tiparet standarde të sinkronizimit, ndarjes, sigurisë dhe bashkëpunimit.

Cmimet FileCloud vs OneDrive

Nuk është vlera më e mirë kur e krahasoni me konkurrencën, megjithëkëtë. Problemi më i madh është hapësira e vogël e depozitimit. Për gjysmën e çmimit, ju mund të merrni 1TB për përdorues me OneDrive për Biznes. Për të njëjtin çmim për përdorues, OneDrive për Biznes ju siguron ruajtje të pakufizuar, plus asnjë kufi minimal të përdoruesve. Për më shumë informacion, lexoni rishikimin tonë të OneDrive për Biznes.

Plani i fundit është FileCloud “ndërmarrja në internet”. 15shtë 15 dollarë në muaj për çdo përdorues, dhe gjithashtu siguron 1TB për pesë përdoruesit e parë, por ju merr një 200 GB dajak për çdo përdorues shtesë. Rritja prej 5 dollarësh nuk justifikohet me kaq, dhe përdoruesit e mundshëm do të duhet të marrin vlerën e parave të tyre nga karakteristikat shtesë të planit mbi planin “standard online”.

Këto karakteristika përfshijnë ServerSync, opsionin për të vendosur një domen të biznesit të personalizuar, Drejtorinë Aktive të Microsoft-it dhe SAML-in e vetëm të hyrjes (SSO). Me SSO në lojë, ju mund të identifikoheni për të ndarë sistemet e biznesit duke përdorur të njëjtat letrat kredenciale dhe në të njëjtën kohë. 

Plus, plani “ndërmarrje në internet” përfshin veçori të serverit, siç janë përsëritja e faqeve dhe Shërbimet Ueb në Amazon “(AWS) GovCloud. Duhet t’i blini ato tipare me një kosto shtesë, megjithëse.

Lista e karakteristikave është e gjerë, kështu që ne nuk mund të hyjmë në çdo opsion këtu, por mund të mësoni se cilat karakteristika të tjera janë në dispozicion për secilin plan nga faqja e çmimeve të FileCloud.

Përmbledhje e FileCloud

Logo FileCloudwww.getfilecloud.com

Fillon nga 417 muaj $ Të gjitha planet

bashkëpunim

Sinkronizimi i pajisjes

Sinkronizimi selektiv

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Dosjet e përbashkëta

Lidhja e skedarit

Versioni i skedarëve

Madhësia maksimale e skedarit

Integrimi i Microsoft Office

Integrimi i Dokumenteve Google

Biblioteka e integrimit të aplikacioneve të palëve të treta

Monitoroni aktivitetin e përdoruesit

Vendosni rolet e përdoruesit

Krijoni grupe përdoruesish

siguri

Kriptimi në pushim

Kriptimi brenda tranzitit

Integrimi i enkriptimit nga fundi në fund

Autentifikimi me dy faktorë

Kërkesat për fjalëkalim personal

Integrimi me një shenjë të vetme (SSO)

Fshij pajisja në distancë

mbështetje

Biseda live

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit

Mbështetje 24/7
Email

Eksperienca e perdoruesit

Ju mund të bashkëveproni me një server FileCloud duke përdorur një desktop, ueb ose një klient celular. Ne e përshëndesim faktin që klienti i desktopit punon në Linux sepse shumë shërbime EFSS nuk e mbështesin atë. Procesi i shkarkimit FileCloud është i shpejtë dhe i lehtë.

Thënë kështu, klienti i desktopit është i ngjashëm me ato të shërbimeve të tjera. Ai përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Dosja e sinkronizimit duket dhe sillet si një dosje e rregullt e sistemit të skedarëve, por ajo që është e lidhur me cloud. Ne do të flasim më shumë rreth dosjes sinkronizimi dhe veçorive shoqëruese në seksionin e sinkronizimit më poshtë.

Ju mund të klikoni dy herë në ikonën e sistemit të trayit për të hapur dosjen e sinkronizimit ose klikoni me të djathtën për të zgjedhur një opsion. Opsionet përfshijnë hyrjen e cilësimeve, shfletimin e skedarëve, kërkimin e cloud, fillimin me dorë të sinkronizimit dhe hapjen e klientit në internet.

filecloud-desktop-settings

Skeda e paracaktuar e dritareve të cilësimeve është “shtëpi”. Ai tregon statusin e sinkronizimeve tuaja aktive, aktivitetin e fundit, gabimet dhe skedarët e anashkaluar, si dhe madhësinë dhe sasinë e të dhënave tuaja të sinkronizuara dhe të rezervuara. 

Ne na pëlqejnë informacionet që ofron skedari “shtëpi”, por dëshirojmë që të ishte në një mënyrë më pak tekstuale. Në këtë mënyrë, ajo ndjehet pak e ngatërruar. Ekzistojnë gjithashtu lidhje në skedën “home” për të hapur dosjen e sinkronizimit, aplikacionin në internet ose shfletuesin e skedarëve.

Skedat e tjera ju lejojnë të shfletoni aktivitetet e ndryshme në regjistër, shkulni cilësimet dhe mblidhni të dhënat që ju nevojiten për t’i dhënë mbështetjes teknike nëse keni një problem. 

filecloud-file-shfletuesi

Shumica e klientëve të desktopit kanë një aplikacion cilësimesh, por pak përfshijnë një shfletues skedar cloud dhe një aplikacion kërkimi. Shfletuesi i skedarëve duket edhe më i datuar se aplikacioni i cilësimeve, por është i dobishëm nëse doni të shkarkoni skedarë në një dosje tjetër përveç dosjes sinkronizuese pa hyrë në klientin e internetit. Plus, mund të bllokoni, zhbllokoni, modifikoni dhe shkëmbeni skedarë.

Kërkimi i FileCloud

Aplikacioni i kërkimit është një shtesë e dobishme nëse keni shumë skedarë në dosjen tuaj të sinkronizimit dhe nuk dëshironi të përdorni klientin në internet për të parë përmes tyre. Sidoqoftë, ne u përpoqëm disa herë për të kërkuar skedarët tanë të ngarkuar, por sa herë që nuk kishte rezultat.

Dizajni i përgjithshëm nuk është aq modern apo tërheqës sa mund të jetë, por aplikacioni i desktopit është i lehtë për t’u përdorur. Ju nuk duhet të mbështeteni në të, sepse mund të përdorni gjithashtu klientin në internet për të hyrë dhe menaxhuar skedarët tuaj në cloud.

filecloud-web-klient

Dizajni i saj ka një skemë ngjyrash të paqartë dhe interesante, por nga një këndvështrim funksional, ajo e bën punën e bërë. Ndërsa tendenca shkon, ju do të përdorni menunë e krahut të majtë për të lundruar në aplikacion. Menyja ju lejon të përdorni skedarët tuaj të preferuar, të preferuarat, opsionet e kërkimit, riprodhuesin muzikor dhe cilësimet. Në krye të faqes mban shiritin e kërkimit dhe opsionet e përdoruesit.

Ne u përpoqëm të kërkonim skedarë të ndryshëm, por gjetëm me sukses një skedar vetëm një herë, edhe pse kërkuam skedarë që ishin të pranishëm. Të gjitha rastet e tjera ose nuk u kthyen asnjë skedar ose kërkimi i vetëm vazhdoi. Opsionet e përdoruesit ju lejojnë të shkulni cilësimet, të tregoni skedarë dhe dosje të mbyllur, ndihmë dhe mbështetje për qasje, hapni faqen në Facebook dhe më shumë.

filecloud-web-klient-file-shfletuesi

Pulti në panelin qendror tregon skedarët dhe dosjet tuaja, shkurtoret, aktivitetet dhe skedarët e fundit. Edhe pse lundrimi nëpër skedarë dhe dosje është intuitiv, hapja e skedarëve kërkon që ju të zgjidhni një skedar dhe të kryeni një veprim. Kjo është e rëndë dhe është shumë më e përshtatshme të hapni skedarë me një klik të vetëm. 

Veprimet që mund të kryeni nga lart përfshijnë hapjen e parë, shikimin paraprak, shpërndarjen, shkarkimin, riemërimin, fshirjen dhe më shumë. Ne gjithashtu na pëlqen që ju mund t’i kryeni ato duke klikuar me të djathtën. 

Navigimi i Avancuar i FileCloud

Një tjetër plus është shiriti i djathtë, i cili tregon detajet e skedarit (përfshirë ndarjen, versionet dhe komentet), aktivitetin e tij dhe metadata. Nëse keni shumë skedarë, mund t’i renditni përmes tyre duke përdorur kutinë e artikujve të filtrit.

Ju mund të ngarkoni skedarë duke zvarritur dhe rënë ose duke klikuar në butonin blu “ngarkoni”. Përveç kësaj, mund të klikoni në ikonën e paqartë me një dosje dhe një ingranazh në të djathtë për të krijuar një dosje të re, dokument dhe më shumë. Mund të bëni të njëjtën gjë nëse klikoni në hapësirën boshe të shfletuesit të skedarëve. Klienti në internet është i përdorshëm dhe do t’ju shohë, por ka nevojë për azhurnim dhe rregullim.

filecloud-mobile-klient

Nëse jeni në lëvizje, mënyra më e mirë për të hyrë në ruajtjen tuaj është duke përdorur aplikacionin celular. Ai tregon dosjen tuaj të skedarëve, i cili mund të shfaq të dhënat në një pamje ose listë të listës. Mund ta vendosni çdo dosje në dispozicion jashtë linje ose të shkarkoni skedarë individuale. Ju gjithashtu mund t’i ndani ato ose t’i dërgoni përmes ndonjë prej aplikacioneve të instaluara të afta ta bëjnë këtë.

Plus, aplikacioni ju lejon të skanoni një dokument, të bëni një fotografi, të shkruani një shënim dhe të ngarkoni skedarë, imazhe dhe video të përgjithshme.

Ekziston gjithashtu një opsion “cilësimet”, të cilit mund t’i qaseni duke shkuar më parë në “llogari” nga menuja e burger dhe duke shtypur ikonën e ingranazheve. Shtë një mënyrë e ndërlikuar për të hyrë në cilësimet për aplikacionin. Sidoqoftë, në përgjithësi, aplikacioni celular funksionon pa problem.

Menaxhimi i përdoruesit

filecloud-admin-console

Për të menaxhuar ekipin tuaj, duhet të qaseni në FileCloud duke përdorur informacionin e llogarisë së administratorit që ju është dhënë përmes emailit.

filecloud-user-menaxhimit

Menyja e majtë siguron qasje në karakteristika të ndryshme të konzollës së administratorit, duke përfshirë “përdoruesit / grupet”. Ne na pëlqen sesi ka shumë hyrje individuale, që do të thotë që nuk do të duhet të shpenzosh shumë kohë në kërkim të një veçorie.

Seksioni “përdorues / grup” është i ndarë midis “përdoruesve”, “grupeve” dhe “administratorëve”. Pamja e “përdoruesve” ju lejon të shtoni përdorues të rinj, t’i fshini ato dhe të menaxhoni politikat e tyre. 

Kur krijoni një përdorues, mund ta vendosni vërtetimin në “parazgjedhje” ose ta bëni atë të përdorë Active Directory ose LDAP. Niveli i qasjes mund të jetë “i plotë”, “mysafir” ose “i kufizuar”. Krijimi i një llogarie të ftuar është një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar bashkëpunëtorë të jashtëm pa qenë e nevojshme të përdorni një licencë. Ju gjithashtu mund të shtoni përdorues me shumicë duke importuar një skedar CSV ose një grup të veçantë Active Directory.

filecloud-user-politika

Nëse keni nevojë të shkulni më tej se çfarë mund të bëjnë përdoruesit, mund të modifikoni politikën e secilit përdorues individual. Ju mund të aktivizoni ose çaktivizoni ndarjen, të vendosni një kuotë të ruajtjes, të përcaktoni një numër ditësh pas së cilës të hiqni skedarët e fshirë dhe të kërkoni vërtetimin e dy faktorëve. Plus, ju mund të vendosni politika të aplikimit celular, të menaxhoni konfigurimin e pajisjes dhe njoftime të shkuljes.

Nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur një politikë të përdoruesit kur krijoni një përdorues. Për ta bërë këtë, duhet të klikoni në butonin “redaktoni përdoruesin”, të lundroni tek “menaxhoni politikën” dhe të zgjidhni një politikë nga atje.

filecloud-add-admin

Nëse doni ta bëni një përdorues një administrator, mund ta bëni këtë nga paneli i administratorit, i cili ju lejon të përcaktoni se çfarë mund të menaxhojë administratori i ri.

filecloud-grupe

Për ta bërë më të lehtë menaxhimin e përdoruesve të shumtë, FileCloud ju lejon të krijoni grupe përdoruesish. Për të krijuar një grup, thjesht duhet të specifikoni një emër grupi. Ju vendosni gjithçka tjetër duke goditur butonin “edit grup” i lidhur me grupin e dëshiruar. Edhe pse kjo ju lejon të krijoni grupe boshe më shpejt, ne do të preferojmë një mundësi për të vendosur gjithçka ndërsa krijoni një grup.

FileCloud Shtoni Anëtarët

Pasi të klikoni në butonin “edit grup”, mund të zgjidhni të shtoni anëtarët e rinj, të vendosni një politikë grupi ose të ndryshoni emrin e grupit. Një pyetje që kemi me përcaktimin e një politike në grup është që ju nuk mund të krijoni një nga dialogu “edit grup”. Përkundrazi, duhet të lundroni në pamjen e “cilësimeve” dhe të krijoni një atje. Pasi ta keni bërë këtë, ju mund të caktoni përdorues dhe grupe të reja për të.

Nuk ka asnjë mënyrë për të caktuar role të paracaktuara, por kjo nuk duhet të jetë një mungesë e madhe duke marrë parasysh që mund të bëni vetë, dhe me një shkallë të mirë përshtatjeje.

filecloud-raportet

Nga pamja “gjeneroni raporte”, ju mund të zgjidhni të gjeneroni 19 raporte të ndryshme. Pasi të zgjidhni një, mund të specifikoni parametrat për të, por duhet ta bëni atë duke përdorur formatin e rëndë të JSON. Nëse nuk specifikoni asnjë parametër, default do të përdoret. 

Shumë nga raportet nuk arritën të gjeneruan, duke treguar njoftimin: “Brenda raportit u desh shumë kohë për t’u përgjigjur. Ju lutemi provoni përsëri më vonë. ” Sidoqoftë, me përpjekje të përsëritura, shumica prej tyre prodhuan rezultate.

dosje & Ndarja e skedarëve

Mund të ndani skedarë dhe dosje duke përdorur cilindo nga tre klientët. Ne do të ilustrojmë se si funksionon ndarja duke përdorur klientin në internet. Kur doni të ndani një skedar ose një dosje, ju krijoni një lidhje që tregon atë, të cilën pastaj mund ta shkulni. Seti i opsioneve që mund të menaxhoni është mbresëlënës.

filecloud-link-sharing

Për dallim nga shumë shërbime të tjera, FileCloud ju lejon të emërtoni URL-në e ndarjes, kështu që nuk duhet të shihni ato numra dhe shkronja të rastit në të. Tjetra, mund të zgjidhni ta kopjoni ose dërgoni me email. Megjithatë, para se ta bëni këtë, mund të ndryshoni lejet e ndarjes dhe opsionet. Ndarja e lejeve ju lejon të gjithëve – ose vetëm grupe ose përdorues të përzgjedhur – të hyjnë në pjesën.

Nëse zgjidhni “grupe dhe përdorues”, duhet të shtoni grupe dhe përdorues për t’u dhënë atyre mundësinë e përdorimit të pjesës. Në atë rast, mund të vendosni lidhjen të skadojë dhe të aktivizoni njoftimet me email nëse skedari ndryshon. Nëse lejoni të gjithë të hyjnë në aksion, mund të kufizoni numrin e shkarkimeve dhe të mbroni pjesën me një fjalëkalim.

filecloud-dosje-sharing

Ndarja e një dosje funksionon në të njëjtën mënyrë, por ju lejon të specifikoni mundësi të ndryshme. Nëse lejoni të gjithë të hyjnë në aksion, mund t’u jepni atyre që hyjnë në dosje një nga pesë lejet e disponueshme: “shikoni + shkarkoni”, “shikoni + shkarkoni + ngarkoni”, “shikoni + ngarkoni”, “vetëm shikimin” dhe “ngarkoni” vetëm. ” 

Plus, mund të specifikoni një limit të madhësisë së ngarkimit dhe të zgjidhni një skedar që do të shfaqet si një pamje paraprake për pjesën. 

Ndarja nga desktopi është analoge me ndarjen nga uebi, ndërsa ndarja nga aplikacioni celular ka më pak mundësi, por prapëseprapë ju lejon të krijoni aksione “publike” ose “private” që mund t’i mbroni me një fjalëkalim ose të specifikoni përdoruesit dhe grupet që dëshironi të ndani me.  

Sync

Sinkronizimi i skedarëve – ose “sinkronizimi”, me pak fjalë – është një nga karakteristikat më të rëndësishme të një shërbimi EFSS sepse ju lejon të punoni në pajisje të shumta, pa pasur nevojë të menaxhoni vetë transferimet e skedarëve. Plus, kjo ju lejon të bashkëpunoni me shokët tuaj të ekipit në kohë pothuajse reale.

filecloud-sync-dosje

Përmendëm para se instalimi i klientit të desktopit krijon një dosje sinkronizimi që është e lidhur me cloud. Epo, çdo dosje ose skedar që vendosni në të do të përsëritet në cloud dhe të gjitha pajisjet tuaja të tjera do të lidhen me të. E njëjta vlen edhe për skedarët që krijoni në cloud dhe pajisjet e tjera.

Përdorimi i dosjes sync është i drejtpërdrejtë, por ne dëshirojmë që skedarët të kishin shënjat e statusit, të cilat mund t’ju lejojnë, për shembull, të dini me një shikim nëse skedari është akoma i ngarkuar. Ekziston një rrugëdalje e çuditshme: kliko me të djathtën mbi ikonën e sistemit të trayit dhe zgjidh “shfaq statusin e sinkronizimit”. Kjo do të tregojë një dritare të vogël që ju tregon se cilat skedarë po sinkronizojnë, por jo kohën e mbetur.

Për më tepër, ne krijuam një dosje duke përdorur klientin e internetit, por nuk u shfaq në dosjen e sinkronizimit, edhe kur u ekzekutua opsioni “sync tani” nga ikona e tabaka. Ajo që e bën të çuditshme këtë sjellje është se dosja është e dukshme kur hapni “shfletuesin e skedarëve”.

Opsionet e sinkronizimit të FileCloud

Sidoqoftë, ka mundësi të tjera të dobishme për sinkronizim që funksionojnë ashtu siç mendojnë. E para midis tyre është “sync selektiv”, i cili ju mundëson të zgjidhni dosjet që dëshironi të sinkronizoni. Kjo mund të ju ndihmojë të zvogëloni përdorimin e hapësirës tuaj të hard drive. 

Nëse e shihni që sinkronizimi kërkon shumë nga burimet e sistemit tuaj, mund të rritni kohën midis secilës sinkronizim. Plus, ju mund të përcaktoni orë aktive të sinkronizimit, duke zgjedhur kohën e fillimit dhe të mbarimit, përveç ditëve. FileCloud gjithashtu ju jep mundësinë për të ndryshuar vendndodhjen e dosjes sinkronizuese. Ky është një shtesë e shkëlqyeshme dhe shumë shërbime të tjera nuk ofrojnë.

Përveç aplikacionit të sinkronizimit, ekziston edhe FileCloud Drive, i cili ju lejon të shikoni paraprakisht dhe të përdorni skedarët tuaj nga cloud pa i shkarkuar ato në hard diskun tuaj. Sidoqoftë, kjo do të thotë që nuk do të keni mundësi të përdorni skedarët tuaj nëse nuk jeni në linjë.

Sinkronizimi i saj ka probleme. Gjatë provës sonë, ne krijuam një dosje duke përdorur klientin e internetit, dhe nuk u sinkronizua edhe kur ekzekutuam komandën “sync tani”. 

Përveç kësaj, ne u përpoqëm të sinkronizon dosjen tonë të provave disa herë, por aplikacioni i sinkronizimit nuk do të fillonte të sinkronizohej. Ne i zgjidhëm të gjitha këto çështje duke përdorur butonin e cilësimeve për të dalë dhe rivendosur, por mbështetja në të për ta bërë punën e sinkronizimit është e keqe.

FileCloud përdor rrjetin global të serverëve AWS për të ruajtur skedarët tuaj. Për shkak të kësaj, ne parashikuam rezultate të shkëlqyera në testin tonë, por nuk ishte kështu. Ne përdorëm një dosje 1 GB për të provuar shpejtësinë e ngarkimit, por operacioni i sinkronizimit zgjati pothuajse 10 minuta më shumë nga sa prisnim. Për më tepër, aplikacioni i sinkronit filloi të ngarkonte skedarin përsëri pas ngarkimit fillestar.

Përveç sinkronizimit, aplikacioni i desktopit mund të rezervojë përmbajtje në cloud. Ne gjithashtu vlerësojmë faktin që FileCloud ka një planifikues rezervë, edhe pse nuk është një shërbim i dedikuar rezervë. Nëse keni nevojë për një shërbim të përqendruar kryesisht në kopje rezervë, lexoni rezervën më të mirë në internet për artikullin e biznesit të vogël.

Mjetet e produktivitetit

Të kesh një bibliotekë të konsiderueshme të aplikacioneve të palëve të treta dhe të palëve të treta është thelbësore për një shërbim të shkëlqyeshëm EFSS sepse ato mund të ju ndihmojnë të rritni bashkëpunimin dhe produktivitetin. Sidoqoftë, FileCloud nuk ofron një të tillë. Ajo që ofron, sidoqoftë, është një integrim i Microsoft Office në mënyrë që të mund të shikoni paraprakisht dhe të redaktoni skedarët e Office. Vini re se keni nevojë për një pajtim Office 365 për të modifikuar ato skedarë.

Ekzistojnë integrime për Salesforce dhe SIEM, por ato janë të disponueshme vetëm për botimet “ndërmarrje”.

Për më tepër, ekziston një shtesë “Save to FileCloud” për Chrome dhe Firefox, por vetëm lidhja për Chrome funksionon. Në mënyrë të ngjashme, lidhja për shtesën Gmail thjesht ju tregon pjesën e sipërme të faqes së shkarkimit FileCloud. Nëse jeni duke bërë blerje për një shërbim që ka shumë integrime, duhet të provoni Egnyte Connect. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Egnyte Connect.

siguri

Siguria e fortë në re është e rëndësishme sepse krimi në internet nuk është një dukuri e rrallë. Për më tepër, sulmet e ransomware janë duke u bërë më të sofistikuara, sipas FBI. Ransomware punon duke koduar përmbajtjen tuaj dhe duke kërkuar që ju të paguani një shpërblim për të marrë skedarët tuaj përsëri.

Për të parandaluar këtë, FileCloud përdor një motor skanimi që zbulon dhe bllokon ransomware. Plus, mund të përdorni versionimin e skedarëve për të kthyer skedarët tuaj në një gjendje të mëparshme, duke mos u prekur nga ransomware. 

Versioni i skedarëve gjithashtu ju ndihmon të zhbllokoni gabimet ose fshirjet aksidentale. Për tu siguruar që skedarët tuaj janë të pastër, gjithashtu mund të udhëzoni FileCloud të përdorë programin antivirus ClamAV ose ICAP.

Në atë shënim, FileCloud përdor encryption AES 256-bit për të përplasur skedarët tuaj. Kjo siguron që vetëm ata që kanë çelësin tuaj të enkriptimit mund të lexojnë përmbajtjen tuaj në re. Sidoqoftë, FileCloud menaxhon çelësin tuaj nëse vendosni të ruani skedarë në serverët e tij. 

Nëse jeni vetë-pritës, do të jeni në gjendje të siguroni çelësin e enkriptimit me fjalëkalimin tuaj, që është një fjalëkalim një herë që FileCloud nuk e ruan në serverat e tij. Kjo do të thotë që ju do të shijoni përfitimin e kriptimit privat. 

Kriptimi i FileCloud

Ju mund të shijoni të njëjtin kriptim privat kur përdorni FileCloud “në internet” duke përdorur aftësinë e Amazon S3 për të kriptuar skedarë duke përdorur një çelës të dhënë nga klienti. Vini re se do të duhet ta kërkoni këtë nga FileCloud.

Thënë kjo, encryption i fortë – qoftë privat apo ndryshe – nuk do të ndihmojë kundër fjalëkalimeve të dobëta, të cilat përdoruesit tuaj mund të krijojnë. Për tu siguruar që ata krijojnë fjalëkalime të forta, mund të vendosni një cilësim të politikës së fjalëkalimit.

filecloud-password-politika

Duke përdorur një politikë të tillë, ju mund të zgjidhni të kërkoni një gjatësi specifike të fjalëkalimit për ta bërë atë më të fortë, vendosni që fjalëkalimet të skadojnë pas një periudhe ose të mbyllni llogarinë pas një kohe të caktuar, pas një numri përpjekjesh të dështuara dhe më shumë. 

Autentifikimi me dy faktorë është një veçori tjetër që mbron kredencialet e përdoruesit tuaj. Ajo funksionon duke kërkuar nga përdoruesit që të futin një kod shtesë sigurie që ata marrin përmes SMS kur hyjnë nga një pajisje e panjohur. Ju mund ta aktivizoni atë nga konsola e administratorit duke përdorur politikën globale të përdoruesve.

FileCloud ruan skedarët në serverët AWS me sigurinë e qendrës së të dhënave që përfshin masa për të parandaluar dëmtimin nga fatkeqësitë natyrore, siç janë tërmetet, përmbytjet dhe zjarret. Plus, Amazon përdor mbikëqyrjen, alarmet, vërtetimin e hyrjes me shumë faktorë dhe sigurinë tjetër për të parandaluar ndërhyrjet.

Nëse një nga përdoruesit tuaj humbet një pajisje ose dikush e vjedh atë, ju mund të kryeni një fshirje në distancë për të fshirë të dhënat e ndjeshme që keni në të dhe ta bllokoni atë të mos hyjë në përmbajtjen tuaj re. Ju gjithashtu mund të përcaktoni rregulla specifike të parandalimit të humbjes së të dhënave, të cilat mund të funksionojnë kur plotësohen kushtet e dëshiruara.

Për të menaxhuar më tej skedarët tuaj, mund të vendosni një politikë të ruajtjes me porosi. Duke e përdorur atë, mund të specifikoni që përmbajtja duhet të ruhet për një kohëzgjatje specifike përpara se të mund të arrihen, fshihen ose arkivohen.

mbështetje

filecloud-mbështetje

Nëse hasni një çështje, mënyra më e shpejtë për të marrë ndihmë është të konsultoheni me dokumentacionin mbështetës, i cili ndahet në kategori për të bërë më të lehtë gjetjen e asaj që ju nevojitet. Nëse kjo nuk ju ndihmon, mund të përdorni shiritin e kërkimit.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni veprimet për të cilat keni nevojë për ndihmë nga një ndarje tabelë midis “serverit” të FileCloud dhe FileCloud “në internet” dhe ndërmjet administratorëve dhe përdoruesve. 

Dokumentet janë të lehta për tu ndjekur, që përmbajnë mjaft ekrane fotografish të shënuara me shigjeta dhe numra që korrespondojnë me hapat në zgjidhje. Nëse jeni duke përdorur “serverin” të FileCloud, mund të shikoni video që ju ndihmojnë të njiheni më shpejt me produktin. 

Plus, niveli i lartë dhe kategoritë e tjera ju drejtojnë në drejtimin e duhur duke ju ofruar lidhje që korrespondojnë me veprimet brenda qëllimit të tyre.

Në përgjithësi, dokumentacioni është një nga më të mirët që kemi parë. Sidoqoftë, nëse kjo nuk ju ndihmon, opsionet tuaja për të kontaktuar FileCloud janë të kufizuara. Në fakt, i vetmi kanal mbështetës është posta elektronike, e cila është në dispozicion nga e hëna deri të premten nga 7 e mëngjesit në 5 pasdite. CST. 

Thënë kjo, nëse mbështetja me email nuk ju ndihmon, ka një mundësi për të caktuar një seancë të largët. Ne u siguruam për këtë nga një përfaqësues i ndihmës teknike.

Aktgjykimi

FileCloud është një shërbim i mirë. Mund të ishte shumë më mirë, megjithëse kujdeset për disa nga çështjet në lidhje me përvojën dhe sinkronizimin e përdoruesit. Plus, shtimi i një biblioteke të aplikacioneve do ta bënte atë një zgjedhje të vlefshme për ata që duhet të bashkëpunojnë duke përdorur cloud. Vlera e saj gjithashtu nuk është konkurruese kryesisht sepse planet e saj “në internet” ofrojnë vetëm 1TB të ruajtjes së cloud.

Sync gjithashtu ka disa çështje, megjithëse ato nuk ishin konstante. Sidoqoftë, klienti i desktopit ka shumë mundësi sinkronizimi që na pëlqejnë dhe gjithashtu ju lejon të kopjoni skedarët. Shkëmbimi i dosjeve dhe skedarëve është i lehtë, dhe funksionon te të gjithë klientët dhe ofron mundësi të shkëlqyera të kontrollit të përmbajtjes.

Siguria është e shkëlqyeshme dhe është edhe më e mirë nëse vendosni të ruani skedarë në serverin tuaj lokal. Për shkak se ka kaq shumë karakteristika të sigurisë, shanset që ju të kërkoni diçka që nuk është në dispozicion janë të pakta.

FileCloud është një çantë e përzier, për të qenë e sigurt, por një që mund të përshtatet vetëm me nevojat e biznesit tuaj. Nëse mendoni se nuk është kështu, këshillohuni me rishikimet tona të EFSS për ide alternative. Whatfarë mendoni për FileCloud? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me