Rishikimi i Biznesit në Box – Përditësuar 2020

Rishikimi i Biznesit në Kuti

Një shërbim i shkëlqyeshëm që ka mjaft integrime të palëve të treta dhe shërbim të mrekullueshëm për klientët, Box Business mbahet nga vendi i parë për shkak të shpejtësive të tij të ngadalta. Sidoqoftë, kjo mund të kompensohet nga pikat e forta të saj, siç mund të lexoni në këtë përmbledhje të plotë të Kutisë.


EFSS më e mirë

Box renditet si një nga platformat më të mira të EFSS në dispozicion sot. Nuk është për t’u habitur që pretendon më shumë se 70 përqind e kompanive Fortune 500 si klientë të saj, përveç më shumë se 95,000 bizneseve në përgjithësi. Në këtë përmbledhje, ne vendosëm të hedhim një vështrim të detajuar në Kutinë për të parë se si ai krahasohet me reputacionin e tij. 

Me pak fjalë, Box është një shërbim i shkëlqyeshëm. Ka shumë mjete produktiviteti, duke përfshirë integrimet për Microsoft Office dhe suite të Google Office. Ai gjithashtu ka një menaxhim të aftë të përdoruesit, ruajtje të pakufizuar dhe siguri të fortë me opsionin për enkriptim privat, si dhe email, telefon dhe mbështetje për biseda.

Megjithatë, nuk janë të gjitha ato rozë, sepse planet e çmimeve mund të jenë më të lira dhe nuk ka asnjë mbështetje të sinkronizimit të nivelit të bllokut. Nëse jeni të interesuar për detajet, rrini me ne, pasi ne do të shohim se si funksionon Box në kategoritë tona të ndara, më poshtë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për biznesin e kutive

Çmimeve

Kutia aktualisht ka katër plane të dizajnuara për bizneset: “fillestar”, “biznes”, “biznes plus” dhe “ndërmarrje”. Të gjitha planet kërkojnë së paku tre përdorues dhe nuk kanë një kufi të sipërm, përveç “starter”, i cili të kufizon në 10 përdorues.

Për më tepër, “fillestari” ju merr vetëm 100 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe kap kapitalin e madhësisë së skedarit tuaj me 2 GB. Prapëseprapë, është mirë për skuadrat e vogla dhe është vetëm 5,80 dollarë në muaj për çdo përdorues. Nuk është plani më i mirë, kur e krahasoni me të, të themi, Egnyte Connect, i cili ofron 5TB hapësirë ​​ruajtjeje për 8 dollarë në muaj për çdo përdorues. Nëse kjo ju intrigon, lexoni rishikimin tonë për Egnyte Connect.

Sidoqoftë, Box siguron hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje me tre planet e tjera. Plani “i biznesit” është 17,30 dollarë në muaj për çdo përdorues dhe ngre kufirin e madhësisë së skedarit në 5 GB, i cili mbetet i njëjtë për planet e mbetura. “Biznes plus” ofron më shumë veçori për 28,70 $ në muaj për çdo përdorues.

Për shkak se planet të tjera nga “starter” ofrojnë të njëjtën sasi të ruajtjes dhe numrit të përdoruesve, ndryshimi i tyre kryesor qëndron në karakteristikat që ato ofrojnë. 

Kostoja e kutisë

Të gjitha planet kanë veçori standarde, siç janë historia e versionit, mbështetja e biznesit dhe menaxhimi i përdoruesit. “Starter” është i kufizuar në këto karakteristika, por planet e tjera ndërtohen mbi atë grup. “Biznesi” shton markimin me porosi, kontrollet e sigurisë mobile, parandalimin e humbjes së të dhënave, sigurinë e përparuar të përdoruesit dhe raportimin, ndër të tjera.

“Biznesi plus” përmirëson planin e mëparshëm me karakteristika përfshirë bashkëpunëtorë të pakufizuar të jashtëm, delegim të roleve admin dhe menaxhim të përmbajtjes. Plani i “ndërmarrjes” shton pajtueshmërinë HIPAA, grupet e përdoruesve, automatizimin e rrjedhës së punës, zbatimin e fjalëkalimit dhe të tjerët. Shih këtu për një krahasim të plotë midis planeve.

Një tjetër ndryshim i rëndësishëm midis planeve është numri maksimal i versioneve që mund të ruani. Versioni ju ndihmon të riktheni ndryshimet e padëshiruara ose të rikuperoni skedarët e humbur për shkak të fshirjeve aksidentale. Ju mbron gjithashtu nga ransomware. Në dritën e kësaj, sa më i lartë të jetë numri, aq më mirë.

“Starter” mund të kursejë 25 versione, ndërsa planet “biznes” dhe “biznes plus” mund të kursejnë deri në 50 versione. Nëse keni nevojë për më shumë, plani i “ndërmarrjes” mund të akomodojë një maksimum prej 100 versionesh. Nëse nevojat tuaja janë më të larta, mund të blini shtesën Box Qeverisje për 10 dollarë, e cila ju lejon të ruani versione të pakufizuara. Duhet të kontaktoni Box për çmimin, megjithëse.

Kutia jep zbritje për regjistrimet vjetore, por para se të vendosni të regjistroheni në Box, mund t’i provoni planet me një provë 15-ditore falas. Përveç kësaj, mund të merrni një plan “personal” me 10 GB falas. Nëse keni nevojë për më shumë ruajtje, por nuk jeni biznes, mund të merrni planin “personal personal” me 100 GB ruajtje për 11,50 dollarë në muaj ose 138 dollarë në vit.

Eksperienca e perdoruesit

Klienti i desktopit i Box punon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nëse doni një shërbim të ruajtjes së cloud që e mbështet atë, lexoni shërbimin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud për mbledhjen e Linux për disa ide.

Pasi të shkarkoni dhe instaloni klientin e desktopit, do të shihni një dosje sinkronizimi në sistemin tuaj të skedarëve. Filesdo skedar dhe dosje që vendosni në të do të ruhen si në hard drive tuaj ashtu edhe në cloud, i cili mundëson sinkronizimin e pajisjes ose “sinkronizimin” e shkurtër. Ne do të flasim më shumë rreth asaj se sa mirë trajton Box sinkronizimi në seksionin përkatës.

box-desktop-klient

Komponenti tjetër i klientit të desktopit është ikona e sistemit të trayit, i cili ju lejon të hapni dosjen e sinkronizimit dhe të filloni dritaren e preferencave dhe klientin në internet. Nga dritarja e preferencave, mund të aktivizoni ose çaktivizoni sinkronizimin, të kontaktoni mbështetjen dhe të futni qendrën e ndihmës. Klienti i desktopit ndjek modelin e zakonshëm të sinkronizimit të zhvilluar nga Dropbox dhe është i këndshëm dhe i drejtpërdrejtë.

Edhe pse klienti i desktopit me dosjen e sinkronizimit është një mekanizëm kryesor, shumë nga përvoja e Box zhvillohen në internet në klientin e tij të internetit.

box-web-klient

Klienti në ueb ka një skemë tërheqëse ngjyrash dhe është i qartë, kështu që nuk do të duhet të gërmosh për veprime dhe përmbajtje që po kërkon. Menyja në të majtë lundron në skedarët tuaj, përmbajtjen e fundit, të dhënat e sinkronizuara, plehrat, shënimet, rrjedhën e punës, konsolin e administratorit dhe të preferuarat.

Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni në kohën e duhur, megjithatë, mund të përdorni shiritin e kërkimit në krye për ta kërkuar atë. Shiriti i kërkimit kërkon përmbajtjen tuaj ndërsa shkruani, dhe mund të shtoni filtra në kërkimin tuaj.

Klienti në internet tregon skedarët dhe dosjet tuaja në panelin qendror në pamje ose listë të listës. Nëse klikoni në një objekt, do të shihni detajet e tij në shiritin e djathtë. 

Nëse klikoni me të djathtën mbi një objekt, mund të kryeni veprime të tilla si “lëvizja”, “kopjoni”, “pjesëtoni” dhe “bllokoni”, kështu që askush nuk mund ta përdorë atë. Për lehtësi, mund të kryeni veprimet më të zakonshme duke përdorur butonat në krye të faqes.

Ju gjithashtu mund të hyni në njoftimet, cilësimet dhe ndihmën tuaj nga këndi i sipërm i djathtë. Ekziston gjithashtu një veçori detyrash, e cila tregon detyra të caktuara për ju dhe ato që u keni dërguar të tjerëve.

box-mobile-klient

Aplikacioni celular i kutisë është i ngjashëm me shërbimet e tjera ‘. Kjo do të thotë se është e lehtë për të hyrë në përmbajtjen tuaj, të ngarkoni skedarë të rinj në cloud, të ruani skedarë për përdorim offline dhe të etiketoni përmbajtjen si “të preferuar”. Ne gjithashtu na pëlqen fakti që butoni i madh “+” për shtimin e përmbajtjes ju lejon të krijoni një shënim ose dosje të re, përveç kapjes së mediave.

Menaxhimi i përdoruesit

box-user-menaxhimit

Opsionet e menaxhimit të përdoruesit ju lejojnë të konfiguroni ekipin tuaj në mënyrë që njerëzit e duhur të kenë qasje në përmbajtje të caktuar dhe bashkëpunimet nuk do të dalin jashtë kontrollit. 

Kur shtoni një përdorues në llogarinë tuaj të Kutisë, ju mund të ndryshoni sa më shumë nga ruajtja juaj totale që përdoruesi mund të përdorë dhe t’u japë atyre lejet e mëposhtme të qasjes:

 • Kontakte të përbashkëta: lejon përdoruesin të shohë përdoruesit e tjerë të Kutisë
 • Aktivizoni sinkronizimin: lejon përdoruesin të sinkronizojë skedarët e cloud në desktopin e tyre
 • Pinning e pajisjes: përjashton përdoruesin nga pajisjet maksimale të lejuara
 • Kufizoni bashkëpunimin e jashtëm: parandalon përdoruesin të bashkëpunojë me përdoruesit e jashtëm

Ju gjithashtu mund të zgjidhni dosjet që një përdorues i ri mund të përdorë. Kur zgjidhni një dosje për qasje, mund të caktoni një nga shtatë nivelet e ndryshme të lejeve:

 • Bashkë-pronar: mund të bëjë gjithçka, përfshirë detyrat e administratorit
 • Redaktor: mund të bëjë gjithçka, përveç kufizimit të ftesave
 • Ngarkuesi i shikuesit: përdorues bazë me aftësi ngarkimi
 • Ngarkuesi parapamës: përdorues i kufizuar me aftësi ngarkimi
 • shikues: përdorues bazë me shkarkime, vrojtim dhe aftësi lidhëse
 • Previewer: përdorues i kufizuar me vetëm aftësi vrojtimi
 • Uploader: mund të ngarkojë vetëm përmbajtje dhe të krijojë nënfolderë

Këtu është një imazh i dobishëm që krahason ndryshimet midis këtyre roleve:

box-dosje-access-lejet

Shtë e thjeshtë të ftosh përdorues individualë, por sjellja e dhjetëra përdoruesve një për një do të bëhej shumë e lodhshme, shumë e shpejtë. Për fat të mirë, kjo ju lejon të bëni ftesa pjesa më e madhe.

box-add-pjesa më e madhe-userave

Grupet e përdoruesve të kutisë

Kur shtoni përdorues, ju gjithashtu mund t’i caktoni ato në grupe, të cilat e bëjnë më të lehtë menaxhimin e lejeve për përdorues të shumtë. Për shembull, mund të krijoni disa grupe që korrespondojnë me departamentet e biznesit tuaj dhe t’u jepni leje të ndryshme.

box-krijuar-group

Kur krijoni grupe, mund të vendosni se kush mund t’i menaxhojë ata. Nëse e vendosni atë në “administrator”, vetëm administratorët do të jenë në gjendje t’i japin këtij grupi qasje në dosje dhe t’i shikojnë anëtarët e këtij grupi. Ju mund ta zgjeroni atë mundësi menaxhimi tek anëtarët e grupit apo edhe të gjithë kompaninë.

Pasi të keni krijuar, ju mund të shtoni përdorues që kanë ose leje “administratori” ose “anëtar”. Nëse e bëni një përdorues një administrator të grupit, ata mund të menaxhojnë qasjen në dosjet e lidhura me grupin dhe të monitorojnë aktivitetin e anëtarëve të grupit.

Nëse keni nevojë të punoni me dikë që nuk është pjesë e organizatës tuaj, mund t’i ftoni ata si një përdorues të jashtëm. Ndërsa janë në rrjetin tuaj, përdoruesit e jashtëm mund të përfitojnë nga tiparet e Box që keni në dispozicion. Ju mund të menaxhoni nivelin e tyre të qasjes në çdo kohë, ose t’i dëboni ato nga rrjeti.

Në përgjithësi, Box bën një punë të shkëlqyeshme, por nëse keni nevojë për një menaxhim më të personalizueshëm të përdoruesit, ju sugjerojmë të provoni Citrix ShareFile. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Citrix ShareFile.

dosje & Ndarja e skedarëve

Përdoruesit mund të ndajnë skedarë dhe dosje duke klikuar butonin “share” të lidhur me ndonjë objekt.

Kjo u mundëson atyre të ftojnë njerëz dhe t’u caktojnë leje, ose të gjenerojnë një lidhje për skedarin ose dosjen. 

Në të dy rastet, nëse i ftoni njerëzit, mund t’u jepni leje atyre “redaktues” ose “shikues”. Redaktorët mund të ngarkojnë, shkarkojnë, vrojtojnë, shkëmbejnë dhe redaktojnë skedarë dhe dosje. Shikuesit mund të shkarkojnë dhe shkëmbejnë vetëm. Në mënyrë të veçantë për dosjet, mund të shtoni leje të tjera që korrespondojnë me të drejtat për qasjen e dosjeve nga seksioni i mëparshëm.

box-pjesa-link

Kur krijoni një lidhje, ju mund të kufizoni se cilët njerëz mund t’i qasen asaj dhe çfarë mund të bëjnë me të. Ju mund ta vendosni lidhjen të jetë e arritshme për publikun, ta bëni atë të dukshëm vetëm për njerëzit në kompaninë tuaj ose t’u jepni qasje vetëm njerëzve të ftuar.

Farëdo që të zgjidhni, ju mund t’i aftësoni përdoruesit të shikojnë dhe shkarkojnë, ose vetëm të shikojnë. Përveç kësaj, ju mund ta mbroni atë me një fjalëkalim, të çaktivizoni shkarkimin, të përcaktoni një URL të personalizuar dhe të vendosni lidhjen të skadojë në një datë specifike.

box-pjesa-Link-settings

Edhe pse Kutia ka të gjitha veçoritë e ndarjes dhe kontrollit të përmbajtjes që ju nevojiten për të ndarë me siguri përmbajtjen tuaj, i mungon një faqe që tregon një përmbledhje të skedarëve dhe dosjeve tuaja të përbashkëta. 

Sync

Ashtu siç e përmendëm edhe më parë, pasi të instaloni klientin në desktop, do të shihni një dosje të veçantë për sinkronizim në desktopin tuaj.

box-sync-dosje

Anydo skedar që vendosni në këtë dosje do të mbetet në hard drive tuaj, por gjithashtu do të sinkronizohet me cloud. Pasi të jetë në re, Box do t’i dërgojë këto skedarë në pajisjet e tjera të sinkronizuara dhe ato të bashkëpunëtorëve tuaj në kohë të afërt.

Kjo mund të jetë problematike për përdoruesit që kanë laptopë me disqe të pakta të gjendjes së ngurtë. Për shkak se ata nuk ofrojnë aq hapësirë ​​sa disqet konvencionale, për shkak të kostos, përdoruesit e tillë mund të mbarojnë hapësirën në një kohë të shkurtër. 

Për të ndihmuar në shmangien e kësaj, Kutia ofron një veçori të quajtur “sync selektiv”, e cila ju lejon të fikni sinkronizimin për disa dosje. Për ta bërë atë, hapni Klientin e internetit të Kutisë, kliko me të djathtën në një dosje për të hapur menunë. Nën “më shumë veprime”, zgjidhni “unsync”. Plus, ju mund të bëni të njëjtën gjë duke klikuar me të djathtën në një objekt në dosjen tuaj lokale të sinkronizimit dhe duke zgjedhur “uninknc” nën “kutinë e sinkronizimit”.

Nga kjo pikë e tutje, ai dosje nuk do të ruhet në hard diskun tuaj. Dobësi është se gjithashtu nuk do të jetë në dispozicion offline. Kështu që nëse keni përmbajtje për të cilën po punoni në mënyrë aktive, mund të dëshironi ta mbani të sinkronizuar.

Shpejtësitë e sinkronizimit të kutisë krahasohen mirë me shërbimet e tjera EFSS në ngarkimet fillestare të skedarëve. Sidoqoftë, sinkronimet e mëpasshme nuk janë aq të mira sepse Kutia nuk përfshin algoritmin e kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut, i cili ndihmon të shpejtoni sinkronizimet e skedarëve duke transferuar vetëm pjesët e skedarëve që ndryshuan, në vend që të zëvendësojnë të gjithë skedarin.

Dropbox është një shembull i shkëlqyeshëm i sinkronimit të nivelit të bllokut të bërë siç duhet, kështu që nëse dëshironi këtë, lexoni rishikimin tonë të Biznesit Dropbox për të mësuar më shumë rreth tij.

Nëse doni të përmirësoni shpejtësinë e transferimit, mund të përdorni “zonat e kutisë”, një veçori që ju lejon të ruani përmbajtjen tuaj në një nga tetë vendet në të gjithë botën. Sa më i afërt të jeni me një server që sinkronizon të dhënat tuaja, aq më shpejtë do të jenë transferimet tuaja.

Mjetet e produktivitetit

Shumë mjete EFSS integrojnë klientët e tyre në internet me aplikacionet e produktivitetit dhe aplikacionet e bashkëpunimit për të përmirësuar aftësinë e tyre për të përsëritur vendin e punës në internet. Në këtë kategori, ne do të hedhim një vështrim në përpjekjet e vetë Box për të lëvizur në këtë drejtim.

Për dallim nga Google Drive dhe OneDrive për Biznes, Box nuk ka një seri të plotë të aplikacioneve të zyrave amtare. Mjeti i vetëm vendor i produktivitetit që ofron Kutia është një aplikacion për marrjen e shënimeve të quajtur Kutitë e shënimeve.

Sidoqoftë, Box Notes është një aplikim i frikshëm për marrjen e shënimeve. Nuk është aq i përparuar sa aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve, të tilla si Evernote, por mund të konkurrojë me shënime si OneNote dhe Google Keep. Ju mund ta përdorni atë për të bërë shënime gjatë takimeve dhe për të diskutuar skedarët me shokët tuaj të ekipit. Plus, mund të përfshini fotografi dhe tabela.

box-ri-zyra-file

Kutia përbëhet nga mungesa e karakteristikave vendase duke ofruar një përzgjedhje të këndshme të aplikacioneve të palëve të treta. Më e rëndësishmja midis këtyre janë Office 365 dhe Google Docs. Ju do të duhet të regjistroheni në Office 365, por Google Docs është plotësisht falas. Thënë kështu, gjithmonë mund të shikoni skedarët e zyrave falas duke përdorur Office Online.

Ju mund të krijoni një skedar të ri Office ose Google Docs nga klienti në internet i Kutisë duke klikuar butonin “i ri” në këndin e sipërm të djathtë dhe pastaj duke zgjedhur llojin e dokumentit që dëshironi të krijoni.

box-app-bibliotekë

Përveç Office dhe Google Docs, mund të integroni aplikacione shtesë të palëve të treta në Box duke klikuar në emrin tuaj në këndin e sipërm të djathtë të klientit dhe duke zgjedhur “aplikacione”. Kjo do t’ju ridrejtojë në një bibliotekë aplikacioni, të cilën mund ta kërkoni me emër ose kategori. 

Kategoritë e aplikacioneve përfshijnë “bashkëpunimin”, “menaxhimin e projektit”, “menaxhimin e përmbajtjes” dhe “sigurinë”. Kutia ka shumë integrime për t’i renditur të gjitha këtu, por ato të spikatur janë Slack, Trello, Asana, Salesforce, DocuSign dhe ShareVault.

siguri

Kutia ofron shumë karakteristika për të siguruar pronësinë tuaj intelektuale ndërsa është e ruajtur në re, të cilën ju prisni nga një shërbim që është i drejtuar për klientët e biznesit.

Kutia i mban të dhënat tuaja në qendrat e ngurta të të dhënave, të cilat auditohen nga palë të treta të pavarura. Falë këtyre auditimeve, qendrat e të dhënave të Box janë të certifikuara ISO 27001, që do të thotë se ata kanë siguri të fortë të informacionit. Ata janë gjithashtu në përputhje me SOC 2.

Kutia përdor protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat në tranzicion midis pajisjes tuaj dhe qendrës së të dhënave. Ky quhet encryption brenda tranzitit dhe ndihmon kundër sulmeve nga njeriu në mes, të cilat në thelb janë një mjet i përgjimit në internet. 

Sapo informacioni juaj të arrijë në qendrën e të dhënave, Kutia e mban të koduar gjatë pushimit, që do të thotë se është i fërguar ndërsa ruhet në anën e serverit. Kriptimi në përdorim është AES 256-bit.

Kjo do të thotë që askush nuk mund të lexojë skedarët tuaj përveç nëse ata kanë çelësin tuaj të enkriptimit. Thënë kështu, Box menaxhon si parësor tastin tuaj, por ju mund të zgjidhni ta menaxhoni vetë. 

Megjithatë, për ta bërë këtë, duhet të regjistroheni në një plan “biznesi” ose “ndërmarrje” dhe të paguani shtesën opsionale të KeySafe Box. Kjo e bën encryption tuaj private, dhe shumica e ofruesve të EFSS nuk e ofrojnë atë.

Kutia gjithashtu përdor mbështjellësin e tastit, që do të thotë se jo vetëm që shifron përmbajtjen tuaj por edhe çelësin tuaj të enkriptimit. Për këtë, Box përdor edhe 256-bit AES.

Nëse dëshironi të shmangni pagimin e planeve më të shtrenjta dhe Box KeySafe, mund të vendosni gjithashtu një kriptim privat, në fund të fundit me Box duke përdorur Boxcryptor. Integrimi i vetëm i hyrjes (SSO), i cili lejon punonjësit të hyjnë në sisteme të shumëfishta biznesi duke përdorur të njëjtat letrat kredenciale, është gjithashtu i disponueshëm. Opsionet e mbështetura të SSO përfshijnë OneLogin, Okta dhe Bitium.

Kutia u mundëson përdoruesve të vendosin vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur kundër fjalëkalimeve të dobëta. Me vërtetimin e dy faktorëve të aktivizuar, përdoruesit do të duhet të futin një kod sigurie që i dërgohet telefonit të tyre kur hyni në Kutinë nga një pajisje e panjohur. Kjo minimizon rrezikun e krijuar nga fjalëkalime të dobëta sepse parandalon plasaritjen e forcës brutale.

Ne gjithashtu na pëlqen fakti që Box ju lejon të vendosni kërkesa për fjalëkalim. Kjo është një mënyrë tjetër për t’i parandaluar përdoruesit tuaj të krijojnë fjalëkalime të dobëta.

Përveç kësaj, Box ka pinning pajisje, e cila ju lejon të kufizoni numrin e pajisjeve që çdo përdorues mund të sinkronizojë. Karakteristika gjithashtu ju lejon të kontrolloni se cilat pajisje po përdoren nga përdoruesit tuaj. Në atë mënyrë, ju e dini saktësisht se cilat pajisje kanë qasje në ruajtjen tuaj në re.

Sidoqoftë, kur shpalosni një pajisje, ju shkurtoni vetëm hyrjen live në ruajtjen tuaj në re, e cila pamundëson sinkronizimet e ardhshme. Kjo do të thotë se çdo përmbajtje e sinkronizuar më parë nuk do të fshihet, kështu që kjo nuk është një metodë e mirë për të mbrojtur veten tuaj, në rast të një pajisje të humbur ose të vjedhur. Nëse e doni këtë veçori, provoni Egnyte Connect ose Dropbox Business. 

Një veçori tjetër interesante është “mburoja e kutisë, e cila ju lejon të etiketoni përmbajtjen tuaj me klasifikime të sigurisë, të tilla si” konfidenciale “. Atëherë, për shembull, mund të siguroheni që përmbajtja konfidenciale nuk do të ndahet jashtë organizatës suaj. Ju gjithashtu mund të zbuloni sjellje anomale të shkarkimit dhe qasje në përmbajtje nga seanca ose vendndodhje të dyshimta.

mbështetje

box-mbështetje

Nëse hasni një çështje me një aspekt të Kutisë, mund të përpiqeni ta zgjidhni atë duke përdorur artikujt në bazën e njohurive të komunitetit. Baza e njohurive përmban artikuj për zgjidhjen e problemeve, udhëzues, artikuj mbështetës dhe studime të rasteve të përdorimit. Shumë prej tyre janë shkruar nga përdoruesit e tjerë të Box. 

Nëse baza e njohurive nuk ju ndihmon, Komuniteti Box siguron gjithashtu forume të përdoruesve, të tilla si zgjidhja e problemeve dhe forume të zhvilluesve të Box. Këshillimi i komunitetit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përdorur mbështetjen e turmës për idetë krijuese. Plus, forume janë aktive dhe moderatorët shpesh u përgjigjen pyetjeve.

Ekziston gjithashtu Universiteti Box, i cili ka shumë mësime video dhe seanca të planifikuara live që ju ndihmojnë të mësoni se si të përdorni tiparet themelore dhe të përparuara të Kutisë.

Përveç mbështetjes së komunitetit, Box ofron mundësi bisede dhe telefonike për ata që kanë çështje urgjente që duhet të zgjidhen. Mundësia e bisedës është e përkryer për përdoruesit që nuk janë të huaj për të teknologjisë dhe mund të komunikojnë çështjen në vetëm disa rreshta. Fatkeqësisht, biseda live është në dispozicion vetëm gjatë orarit të punës, nga 9 e mëngjesit deri në 6 pasdite.

Ne bëmë pyetje të shumta gjatë bisedës dhe morëm përgjigje të shpejtë. Sidoqoftë, kemi marrë informacione kontradiktore kur kemi pyetur për disponueshmërinë e kanaleve mbështetëse gjatë javës së punës. Kjo tha, të gjitha pyetjeve të tjera u përgjigjën në mënyrë të kënaqshme.  

Nëse preferoni të flisni përmes telefonit, mund të kërkoni një përgjigje telefonike. Ashtu si biseda, është në dispozicion vetëm gjatë orarit të punës. Sidoqoftë, kjo është e vërtetë vetëm për “mbështetjen standarde”, e cila përfshihet falas në licencën tuaj të Kutisë.

box-mail-Kërkesa

Sidoqoftë, me mbështetje “Kryeministri” ose “platin”, ju merrni mbështetje të thirrjeve 24/7, 99.9 përqind të garantuar në kohën e duhur, kontrollet në vend dhe më shumë. 

Edhe me një mbështetje “standarde”, megjithatë, përdoruesit kanë qasje në mbështetjen e emailit 24/7. Ne dërguam një kërkesë me email për të përshkruar një çështje dhe morëm një përgjigje në tre orë, që është një kohë e mirë e përgjigjes.

Aktgjykimi

Kutia është, pa diskutim, një shërbim i aftë EFSS. Nuk do të të mungojë asgjë kur lëviz biznesin tënd në internet sepse Box integrohet me shumë aplikacione të palëve të treta, përfshirë Microsoft dhe Google. Përveç kësaj, skedarët tuaj do të jenë të sigurt falë karakteristikave të forta të sigurisë. Planet e çmimeve mund të jenë një vlerë më e mirë, megjithëse ato ofrojnë ruajtje të pakufizuar dhe një mori karakteristikash.

Nëse e gjeni veten të shkurtër në hapësirën e hard drive-it, mund të përdorni sinkronizimin selektiv për të ruajtur vetëm skedarë specifikë në hard diskun tuaj. Përveç këtyre karakteristikave, Box ofron mundësi të gjera mbështetjeje dhe aftësi të menaxhimit të përdoruesit.

Sidoqoftë, nuk mund ta gjeni Kutinë sipas dëshirës tuaj, ose mund të dëshironi një shërbim që ka sync të nivelit të bllokimit dhe plane më të lira. Për këtë, këshillohuni me rishikimet tona të EFSS për ide alternative. Kjo tha, çfarë mendoni për Box? A i plotëson pritjet e tua, apo ke nevojë për një shërbim tjetër? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map