Rishikime FilesAnywhere – Përditësuar 2020

SkedarëtRishikimi kudo

FilesAnywhere është një ofrues i fortë EFSS që nuk ofron mjaft çfarë bëjnë konkurrentët e tij. Ndërsa merr ndarjen dhe sinkronizimin e tij të duhur, çmimi i tij mund të jetë më i butë dhe ndërfaqja e tij mund të pastrohet. Lexoni rishikimin tonë të plotë për FilesAnywhere për detaje.


EFSS më e mirë

FilesAnywhere është një shërbim i ruajtjes së cloud me bazë në Sh.B.A që filloi të funksionojë në 1999, që e bën atë të lashtë në aspektin e IT. Kompania përqendrohet në bizneset e mëdha, dhe si shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud ndërmarrjeve, FilesAnywhere mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni bashkëpunimin e punonjësve tuaj dhe ta bëni punën më të lehtë. Rrinë me ne ndërsa detajojmë aftësitë e tij në këtë përmbledhje FilesAnywhere.

FilesAnywhere ka aftësi të afta për sinkronizim dhe shkëmbim, karakteristika të forta sigurie dhe menaxhim të shkëlqyeshëm të përdoruesve. Sidoqoftë, ne gjetëm që çiftimi i ndërfaqeve të vjetra dhe të reja të ishte i çuditshëm sepse ndërfaqja e re nuk mund të bëjë gjithçka që mund të vjetër. 

Nuk ka shumë mjete të produktivitetit që mund të përdorni, kështu që nëse kjo është përdorimi juaj kryesor për FilesAnywhere, duhet të merrni parasysh rekomandimin tonë në seksionin “mjetet e produktivitetit”, më poshtë. Planet e pajtimeve kanë vlerë të mirë, por ata që kanë nevojë për më shumë hapësirë ​​ruajtjeje do të gjejnë shërbime të tjera më të përshtatshme. Nuk ka gjithashtu asnjë bisedë ose mbështetje 24/7. 

Kjo e bën FilesAnywhere një çantë të përzier, dhe një që nuk mund të bëjë listën tonë të shërbimeve më të mira EFSS. Sidoqoftë, ka më shumë te FilesAnywhere, dhe nëse këto mungesa nuk ju kanë fikur, qëndroni me ne ndërsa eksplorojmë këtë shërbim të ruajtjes së cloud më në detaje në kategoritë më poshtë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për skedarëKudo

Çmimeve

Ne na pëlqejnë çmimet e FilesAnywhere, por madhësia e ruajtjes lë pak për të dëshiruar. Planet nuk ofrojnë shumë depo, por kjo mund të jetë e mjaftueshme për disa biznese. Sidoqoftë, shërbimet e tjera ofrojnë shumë më tepër për një çmim pak më të lartë.

FilesAnywhere ofron tre plane: Starter Business, Professional, dhe Premise. Fillestari i biznesit kërkon që të keni dy deri në pesë përdorues, dhe është 4,49 dollarë për përdorues kur faturohet çdo vit ose 4,99 $ për përdorues nëse faturohet çdo muaj.

Ajo ofron 100 GB ruajtje, të cilat mund t’i rritni deri në 1TB. Ajo gjithashtu ofron madhësi të pakufizuar skedarësh dhe të gjitha tiparet standarde të EFSS, përfshirë versionimin e skedarëve, aksesin API, shtojcat dhe aplikacionet e lëvizshme. 

Fillestari i biznesit është një plan i mirë nëse keni pak përdorues të cilët nuk keni nevojë të menaxhoni, nëse nuk keni nevojë për shumë hapësirë ​​ruajtjeje dhe nëse nuk keni nevojë për veçori të sigurisë, të tilla si SSL dhe kriptimi në pushim. Fillestari i biznesit nuk përfshin gjithashtu aplikacionin e desktopit FilesAnywhere.

Bllokimi i këtyre tipareve kryesore pas një plani më të shtrenjtë është diçka që pothuajse asnjë shërbim tjetër nuk bën. Për pak më shumë, mund të pajtoheni në Planin One të OneDrive, i cili ju merr 1TB për përdorues për 60 dollarë për përdorues në vit, dhe fillon me një përdorues të vetëm. Mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të OneDrive për Biznes.

SkedarëtAkudo Profesional

Plani profesional siguron ruajtje 2TB, të cilën mund ta rritni në 5TB. Plani gjithashtu kërkon që të keni një minimum prej katër përdoruesve dhe një maksimum prej 100. Itshtë 8,99 $ në muaj për çdo përdorues kur faturohet çdo vit ose 9,99 $ në muaj për çdo përdorues nëse vendosni të paguani mujore. 

Në krye të sigurimit të veçorive të sigurisë standarde të tregut, Professional gjithashtu shton mundësinë për të menaxhuar grupe, caktimin e roleve, sinkronizimin e skedarëve duke përdorur një aplikacion desktop, kërkimin e teksteve të plota dhe më shumë. 

Ky plan ka më shumë karakteristika që përputhen me standardin e tregut, por prapëseprapë fillon me vetëm 2 TB depo për atë që mund të jenë 100 përdorues. Nëse keni nevojë për më shumë se 5TB ruajtje, do të duhet të flisni me përfaqësuesin e llogarisë suaj për të marrë një vlerësim.

Nëse dëshironi shumë ruajtje por çmimi nuk ju përshtatet, plani i Zyrës së Egnyte Connect siguron 5TB për pesë deri në 25 përdorues. 8shtë 8 dollarë për përdorues në muaj kur faturohet çdo vit. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Egnyte Connect.

Rregullimi i skedareveKudo

Plani përfundimtar, Në premisë, është i përshtatshëm. FileAnywhere pranon pagesa vjetore dhe shumë-vjeçare, të cilat supozohet se japin zbritje më të mëdha. Ajo siguron ruajtje të pakufizuar dhe mund të mbështesë përdorues të pakufizuar, zhvillim me porosi dhe një zgjidhje cloud të premisë, e cila korrespondon me atë që ne e quajmë re hibride.

Reja Hybrid ju lejon të mbani të dhënat e ndara midis shërbimeve tuaja në vend dhe serverëve FilesAnywhere, gjë që ju ndihmon të arrini shpejtësi më të shpejtë. Të kesh të dhëna në vend do të thotë që mund të shkulësh veçoritë e sigurisë dhe të zbatosh masa të tjera mbrojtëse. Do të duhet të kontaktoni FilesAnywhere për të marrë një vlerësim të çmimit për këtë plan, megjithëse. 

Lista e karakteristikave që planet kanë është e gjerë, dhe ne nuk mund t’i mbulojmë të gjitha, kështu që ju ftojmë t’i kontrolloni ato këtu.

Eksperienca e perdoruesit

Në përgjithësi, FilesAnywhere bën një punë të mirë në departamentin e përvojës së përdoruesit, por me të vërtetë nuk mund të krahasohet me zgjidhje të tjera. Klienti i desktopit nuk është i disponueshëm për të gjitha planet, dhe dy ndërfaqet në internet kanë nevojë për më shumë punë sepse njëra është e ngathët dhe tjetra nuk ka qasje në të gjitha karakteristikat.

FilesAnywhere ju lejon të hyni në ruajtjen e cloud tuaj duke përdorur klientë desktop, ueb ose celular. Klientët e desktopit janë në dispozicion për Windows dhe Mac, por jo Linux. Nëse jeni përdorues i Linux, ju rekomandojmë Dropbox Business. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Biznesit Dropbox.

CloudSync, klienti i desktopit i FileAnywhere, është i disponueshëm për Windows, por sinkronizimi i skedarëve në një Mac është pjesë e klientit “rezervë për mac”. Për këtë rishikim, kemi përdorur CloudSync për Windows. Nëse përdorni një Mac, përvoja juaj e përdoruesit mund të jetë disi e ndryshme.

Për dallim nga shërbimet e tjera, klienti i sinkronizimit të Windows nuk është i disponueshëm me të gjitha planet; mund ta përdorni vetëm me planet profesionale apo Ndërmarrjeve.

files-kudo-desktop-klient

Në mënyrë të ngjashme, klienti i desktopit përdor modelin standard të sinkronizimit – një dosje sinkronizimi dhe një ikonë të trayut të sistemit – por ikona nuk tregon skedarët tuaj të fundit dhe informacione të tjera të dobishme në një dritare të rregullt, si disa shërbime të tjera EFSS.

Statusi i Sinkronizimit FilesAnywhere

Kjo ikonë e sistemit të trayit hap një dritare që tregon statusin tuaj të sinkronizimit dhe ju lejon të keni akses në cilësimet. Shtë e qartë dhe e lehtë për t’u përdorur, por dritarja e statusit të sinkronizimit, që ju lejon të fikni sinkronizimin, mund të kombinohet me dritaren e cilësimeve për ta bërë atë më të thjeshtë. Thënë kështu, ne na pëlqen sesi dosja e sinkronit pasuron skedarët me shënja ikonë që tregojnë statusin e tyre të sinkronizimit.

Klienti në internet është një bishë e ndryshme. Në varësi të faktit nëse regjistroheni si një administrator ose një përdorues standard, ju merrni akses tek klienti i administratorit ose klienti i përdoruesit. Nëse regjistroheni si përdorues, mund të përdorni ndërfaqen e përparuar ose ndërfaqen e re, të thjeshtë, e cila ofron më pak mundësi.

files-kudo-admin-console

Console admin ndihet moderne dhe tërheqëse. Butonat në krye ju lejojnë të përdorni përdoruesit, grupet, ndarjet, raportet, cilësimet e sigurisë dhe konfigurimin e faqes. Plus, ju mund të krijoni shpejt përdorues, grupe dhe ndarje duke përdorur butonat në shiritin e majtë. Rripi i djathtë i faqes ofron informacionin e llogarisë tuaj, përmbledhjen dhe një listë të njoftimeve.

Dobësitë janë se konsol admin është pak i ngadaltë dhe disa prej operacioneve kanë nevojë për më shumë hapa sesa është e nevojshme. Për shembull, kur shtoni grupe për përdoruesit, duhet të shkruani emrin e grupit, klikoni në butonin e kërkimit, zgjidhni atë nga një pamje e re, klikoni “ruaj” dhe pastaj shtoni një grup në faqen “shtoni përdoruesin”.

files-kudo-web-klient

Ndërfaqja e paracaktuar për përdoruesit standardë duket e vjetër dhe tërheqëse, por është funksionale dhe ka shumë mundësi. Menuja e lartë ka skedat që mund të përdorni për të lundruar në klient dhe një shirit kërkimi që kërkon skedarë ndërsa shkruani. Kërkimi është i fuqishëm sepse ofron shumë mundësi që mund të shkulni dhe madje ju lejon të kërkoni tekst në skedarët tuaj.

SkedarëtPamjet e kudo

Pamja e paracaktuar e klientit është “dokumentet e mia”, e cila tregon skedarët tuaj në një pamje peme, por pamjet “listë”, “ikonë”, “bar” dhe “grafik” janë gjithashtu në dispozicion. Mund të kryeni veprime duke klikuar me të djathtën e një skedari ose dosjeje nga pamja. Për të zgjedhur objektet e shumta, megjithatë, duhet të rifreskoni të gjithë pamjen. Kjo pamje gjithashtu ju lejon të ngarkoni përmbajtjen përmes zvogëlimit ose rënies ose përmes një dritareje.

Ju mund të shkulni llogarinë tuaj nga këndi i sipërm i djathtë ose të hyni në ndërfaqen “dritë” FilesAnywhere.

files-kudo-web-klient-drita

Ndërfaqja “dritë” është e thjeshtuar, përdor shumë hapësirë ​​negative, ka një skemë të mirë të ngjyrave, ofron butona veprimi në linjë dhe ka aftësinë të zgjedhë skedarë të shumtë pa rimbushur pamjen. Sidoqoftë, tipari i tij i kërkimit nuk mund të gjejë një skedar të ngarkuar rishtaz dhe shiriti i ruajtur nuk tregon sa po përdor aktualisht nëse nuk e rifreskon manualisht.

Për më tepër, kryerja e veprimeve në skedarë dhe dosje individuale hap një dritare të re pranë fundit të faqes. Dritarja është e ngathët, dhe një pjesë e saj është e errësuar nga hapësira e bardhë.

Edhe pse klientët në internet janë të përdorshëm, do të shkonte shumë gjatë nëse FilesAnywhere do të azhurnonte pamjen e saj dhe do t’i bënte ata më pak të çuditshëm.

FilesAnywhere ka një klient celular, por ne nuk mund të hyjmë në të duke përdorur letrat tona kredenciale, që do të thotë se është i papërdorshëm për momentin.

Menaxhimi i përdoruesit

FileAnywhere ka karakteristika të afta të menaxhimit të përdoruesve të cilat përfshijnë gjenerimin e raporteve, vendosjen e një prej disa lejeve për përdoruesit dhe krijimin e grupeve dhe ndarjeve të përdoruesve. Si administrator, ju gjithashtu mund të klononi dhe përdoroni personat e dëmtuar, të cilat janë opsione të mira nëse dëshironi të kontrolloni se cilat janë ato.

Ju mund të menaxhoni përdoruesit duke përdorur tastierën e administratorit, e cila ju lejon të krijoni përdorues, grupe dhe ndarje. Divizionet ju lejojnë përdoruesit të veçantë për të parandaluar ndarjen e paautorizuar të të dhënave, si dhe për të përmirësuar kërkimin përmes përdoruesve dhe klasifikimin e tyre. 

Grupet ju lejojnë të specifikoni një koleksion të lejeve dhe një listë të përdoruesve që korrespondojnë me ta. Kjo e bën më të lehtë caktimin e një grupi të lejeve për përdoruesit e rinj ose revokimin e këtij grupi nga përdoruesit ekzistues duke hequr ato nga grupi.

fotografi-kudo-userave

Për ta bërë këtë, megjithëse, së pari duhet të krijoni disa përdorues. Për të shtuar përdoruesit, klikoni në butonin “shtoni përdoruesin” dhe specifikoni informacionin e nevojshëm. Përveç informacionit standard të përdoruesit, mund të specifikoni ndarjen e një përdoruesi, menaxherin, hapësirën e ruajtjes, lejet e ndarjes së dosjeve, përkatësinë në grup dhe shënimet në lidhje me përdoruesit.

Për më tepër, mund të shkulni ndërfaqen e përdoruesit, të aktivizoni ose çaktivizoni shtojcat specifike të palëve të treta, të çaktivizoni klientin në desktop dhe të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë (2FA). Ne do të flasim më shumë rreth 2FA në pjesën e sigurisë.

Lejet e çdo skedari

Kur krijoni përdorues, ju përcaktoni se në cilat dosje të përbashkët mund të hyjnë dhe me cilat leje. FilesAnywhere ju lejon të vendosni një nga gjashtë nivelet e lejeve: 

  • Qasja master: mund të shtoni, modifikoni dhe fshini të dhënat e përbashkëta, dhe gjithashtu t’i ndani ato me përdoruesit e tjerë
  • Qasja e plotë: mund të modifikojë dhe fshijë të dhënat e përbashkëta
  • Krijoni dhe azhurnoni: mund të modifikoni ose shtoni të dhëna, por nuk mund t’i fshini
  • Lexoni vetëm: nuk mund të modifikoni ose fshini
  • Vetëm Paraparje: mund vetëm të shikoni paraprakisht
  • Vetëm ngarkoni: mund të ngarkoni vetëm

Si parazgjedhje, këto leje janë caktuar të mos skadojnë kurrë. Sidoqoftë, ju mund t’i specifikoni ata ta bëjnë këtë pas 24 orësh ose një viti. 

files-kudo-add-group

Në vend që të specifikoni lejet e dosjeve për një përdorues, mund të krijoni një grup me lejet e dosjeve dhe t’i caktoni një përdorues atij. Plus, mund të aktivizoni 2FA për të gjithë grupin dhe t’i caktoni grupit një ndarje. 

Kur krijoni një ndarje, mund të specifikoni emrin, kodin, lejet e ndarjes dhe numrin maksimal të përdoruesve që u janë ndarë hapësirë. Përveç kësaj, ju mund të jepni informacione për kontaktin e zyrës për personin që administron atë ndarje dhe të përcaktoni administratorët e ndarjes. Kombinimi i të gjitha këtyre karakteristikave ju lejon të rregulloni mirë atë që mund të bëjnë përdoruesit tuaj.

Për më tepër, ekzistojnë mundësi për të klonuar një përdorues dhe për t’i imponuar ata. Kjo listë e opsioneve nuk është shteruese, por nuk ka asnjë mundësi për të shtuar përdoruesit me shumicë, të tilla si nga një skedar CSV. E vetmja gjë që mund të bëni për të shpejtuar shtimin e përdoruesve është të goditni një buton që ju mundëson të shtoni menjëherë një përdorues tjetër pas të parës.

Nuk ka gjithashtu mundësi të shtoni përdoruesit si bashkëpunëtorë të jashtëm, gjë që do t’ju shpëtojë një slot licence, por prapëseprapë ju lejon të punoni me njerëz jashtë organizatës tuaj.

fotografi-kudo-raportet

Nëse doni të merrni një përmbledhje të përgjithshme të aspekteve të ndryshme të llogarisë tuaj, mund të gjeneroni një nga 20 raportet në dispozicion, duke përfshirë “përmbajtjen e dosjeve”, “përmbledhjen e llogarisë”, “të dhënat e përdoruesit” dhe “ngarkimin e skedarëve”. Ju gjithashtu mund të merrni një përmbledhje të shkurtër dhe informacione të llogarisë nga pulti i administratorit.

Ndarja e Dosjes dhe Dosjeve

FilesAnywhere ka mundësi të fuqishme për ndarjen, të cilat përfshijnë gjenerimin e lidhjeve të ndarjes, lidhjet e fotografive, ndarjen e dosjeve, ndarjen e dosjeve virtuale. Ekziston gjithashtu një faqe që detajon aksionet tuaja, kështu që nuk duhet të kontrolloni manualisht se cilat përmbajtje keni ndarë me të tjerët. Ju gjithashtu mund të gjeneroni një raport që detajon aksionet tuaja dhe të shkëmbeni të dhëna duke përdorur klientin e desktopit.

Mund të ndani skedarë dhe dosje duke përdorur ose ueb ose klientin e desktopit. Klienti në internet ju lejon të ndani skedarë duke klikuar me të djathtën mbi një objekt dhe duke zgjedhur “share”, ose duke krijuar një pjesë nga pamja “share”.

files-kudo-web-Share

files-kudo-pjesa-link

Nëse doni të shkëmbeni një skedar, duhet të krijoni një lidhje. Ju mund ta mbroni lidhjen me një fjalëkalim, ta vendosni që ajo të skadojë pas një periudhe të caktuar, të aktivizoni ose çaktivizoni shkarkimin, të specifikoni një limit të shkarkimit dhe të njoftoheni kur lidhja arrihet ose përdoret për shkarkim. Plus, ju mund të krijoni një faqe me porosi për të shkuar me lidhjen tuaj. Ju mund të kopjoni dhe ngjisni lidhjen ose ta dërgoni atë përmes emailit.

Ndarja e fotove

Ekziston një “lidhje lidhëse” e veçantë që mund të krijoni nëse doni të ndani foto nga llogaria juaj. Përveç kësaj, ju mund të kërkoni nga të tjerët t’ju dërgojnë skedarë, të ngarkoni një skedar dhe ta ndani atë në një shkallë, të dërgoni skedarë direkt te përdoruesit dhe madje edhe skedarët e faksit (për ata prej jush që janë nostalgjikë rreth 90 ‘).

Nëse doni të shkëmbeni skedarë nga dosje të ndryshme, mund ta bëni atë duke përdorur dosje virtuale. Së pari, do të duhet të krijoni një dosje virtuale nga menyja “mjetet” e klientit të internetit. Tjetra, mund të shtoni nën-dosje dhe të lidhni skedarët në çfarëdo mënyre që dëshironi. Pasi të keni mbaruar, mund ta ndani dosjen si një lidhje, si një grup në grup ose ta dërgoni atë si një lidhje fotografish.

files-kudo-dosje-Share

Mund të ndani edhe dosje. Për ta bërë atë, ju duhet të zgjidhni një përdorues ose një grup që doni të ndani me të dhe të caktoni një nivel të lejes.

files-kudo-pjesa-desktop

Ju gjithashtu mund të ndani skedarë dhe dosje si lidhje duke përdorur klientin e desktopit. Pasi të krijoni një lidhje, mund ta dërgoni, dërgoni me email përmes Microsoft Outlook ose ta kopjoni dhe ngjitur.

FilesAnywhere furnizon faqe që tregojnë lidhjet tuaja të ndryshme të përbashkëta dhe ju lejojnë të gjeneroni një raport që detajon dosjet e përbashkëta. 

Sync

FilesAnywhere përdor modelin klasik të sinkronizimit për të transferuar skedarët tuaj në cloud dhe pajisjet tuaja të lidhura, por nuk do të arrijë shpejtësinë më të mirë të ngarkimit. Thënë kjo, ajo siguron veçorinë selektuese të sinkronizimit dhe ngarkimet pas përfitimit të parë nga algoritmi i sinkronizimit të nivelit të bllokut.

files-kudo-sync-dosje

FilesAnywhere përdor një dosje sinkronizimi për të pasqyruar skedarët tuaj në cloud dhe anasjelltas. Ju mund të zgjidhni ku dëshironi të vendosni dosjen tuaj të sinkronizimit, e cila nuk është diçka që ofrojnë shumica e shërbimeve EFSS. Nëse keni nevojë për të kursyer hapësirë, FilesAnywhere siguron një mundësi sinkronizimi selektiv, i cili ju lejon të zgjidhni se cilat skedarë dëshironi të sinkronizoheni në desktopin tuaj..

Mund të rivendosni skedarët dhe dosjet, nëse dosjet e sinkronizimit fillojnë t’ju japin probleme. Kjo nuk ndodhi kur ne sinkronizuam dosjen tonë të provës të zhvendosur 1 GB. Ngarkimi përfundoi në 41 minuta dhe 55 sekonda, që është 10 minuta më i ngadaltë nga sa prisnim. Nuk është një rezultat i keq, por nuk është edhe i shkëlqyeshëm.

Thënë kështu, FilesAnywhere përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut për të shpejtuar transferimin e skedarëve të ngarkuar tashmë. Këtë e bën duke transferuar vetëm pjesët e skedarëve që kanë ndryshuar, sesa të gjithë skedarin. Kjo e vendos atë në shoqërinë e rrallë të shërbimeve që përdorin sinkronizimin e nivelit të bllokut.

Ne do të dëshironim të shohim një mundësi për të instaluar një disk të rrjetit, megjithatë, gjë që do t’ju mundësonte të përdorni skedarë nga cloud pa i shkarkuar ato. 

Mjetet e produktivitetit

FilesAnywhere siguron një klient rezervë, i cili nuk është i zakonshëm në mesin e shërbimeve EFSS. Ajo që është e zakonshme në mesin e shërbimeve EFSS është integrimi me shumë aplikacione të palëve të treta, por FilesAnywhere nuk e bën këtë. Sidoqoftë, ju lejon të shikoni skedarët tuaj dhe të krijoni forma të personalizuara duke përdorur klientin në internet.

FilesAnywhere nuk ka një bibliotekë të aplikacioneve të palëve të treta si shërbime të tjera EFSS, e cila është logjike, duke marrë parasysh që nuk ofron shumë integrime të aplikacioneve. Ju mund të redaktoni skedarët duke përdorur Office Online, por kërkon një pajtim të vlefshëm Office 365. Sidoqoftë, mund të përdorni kostumin e Google Office dhe Zoho për të modifikuar dokumentet falas.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni Adobe Sign, Aviary Photo Editor dhe Autodesk Freewheel. Nëse përdorni WordPress, FilesAnywhere ka një shtojcë që ju lejon të krijoni një hyrje të re të postës në blog me skedarë nga cloud. Ju gjithashtu mund të kopjoni tweet-et tuaja duke përdorur një shtesë.

fotografi-kudo-llogari-tools

FilesAnywhere gjithashtu ka mjete llogari që mund t’ju ndihmojnë të rritni produktivitetin tuaj. Këto përfshijnë shikimin paraprak të skedarëve tuaj në grupe të ndryshme dhe shndërrimin e imazheve dhe dokumenteve në PDF.

Nëse keni nevojë për të hyrë shpejt në skedarë specifikë, mund të përdorni dosje virtuale për të krijuar dosje që përmbajnë skedarë të përdorur shpesh.

Në një mënyrë të ngjashme, ju mund të automatizoni proceset e biznesit tuaj duke krijuar një fluks pune. Rrjedhat e punës ju mundësojnë të automatizoni detyrat përsëritëse dhe shkëmbimin e informacionit ndërmjet punonjësve, gjë që ju kursen kohë.

Për ata që duhet të marrin përshtypje nga përdoruesit, tipari “eforms” do të jetë i vlefshëm. Eforms ju lejojnë të krijoni një formë të personalizuar, ta ndani atë dhe të shikoni raportet e formave.

FilesAnywhere gjithashtu ju mundëson të kopjoni skedarët tuaj, që është një veçori e rrallë në mesin e shërbimeve EFSS. Ajo siguron një mori opsionesh, duke përfshirë krijimin e profileve rezervë dhe përdorimin e një programuesi për rezervim. Ju mund të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj duke përdorur protokollet FTP, SFTP dhe WebDAV. Nëse nuk jeni të njohur me ta, lexoni veçmas se çfarë është FTP dhe cilat janë udhëzuesit WebDAV.

Sidoqoftë, nuk është e thjeshtë ose e thjeshtë për t’u përdorur, dhe nëse doni një shërbim të tillë rezervë, lista më e mirë e kopjeve të biznesit do t’ju japë disa ide.

FilesAnywhere ka një grup të mirë mjetesh, por nëse keni nevojë për më shumë, shikoni Kutinë. Për më shumë informacion në lidhje me serinë e saj të produktivitetit të aplikacioneve, këshillohuni me rishikimin tonë të Kutisë. 

siguri

FilesAnywhere sigurojnë karakteristika të mjaftueshme të sigurisë në re, por nuk ka asnjë mundësi për të mundësuar encryption private ose fshirë skedarët nga distanca nga pajisjet tuaja. Thënë kështu, është i disponueshëm encryption i fortë, si dhe karakteristika që mbrojnë kredencialet tuaja të hyrjes. Për më tepër, qendrat e të dhënave të FileAnywhere nuk kufizojnë masat e sigurisë dhe nuk respektojnë të gjitha protokollet e nevojshme.

FilesAnywhere mbron skedarët tuaj në tranzit duke përdorur encryption 2048-bit SSL / SHA-2. Pasi skedarët tuaj të arrijnë në një server FilesAnywhere, ato sigurohen duke përdorur encryption AES 256-bit. Nëse përdorni tiparin CoolBackup, ai gjithashtu do të encryptojë në mënyrë lokale skedarët tuaj duke përdorur AES 256-bit. 

FilesAnywhere nuk ofron kriptim privat, i cili do ta bënte atë në mënyrë që vetëm ju të mund të lexoni skedarët tuaj. Megjithatë, ky është tendenca me shërbimet EFSS.

Sidoqoftë, FilesAnywhere kufizon hyrjen në skedarët tuaj vetëm për një numër të zgjedhur teknikësh. Teknikët nuk lejohen të hyjnë në dokumentet e përdoruesve, përveç nëse kërkohet me ligj. Plus, ata janë të detyruar nga marrëveshjet e konfidencialitetit të respektojnë privatësinë tuaj.

Përveçse kriptojnë skedarë, duhet të sigurosh letrat kredenciale duke u siguruar që përdoruesit e tu nuk krijojnë fjalëkalime të dobëta, por përkundrazi të forta. Ju mund ta bëni atë duke përcaktuar fuqinë dhe gjatësinë minimale të fjalëkalimit nga tastiera e administratorit.

Përveç kësaj, ju mund të kufizoni nëse fjalëkalimet mund të përdoren përsëri, të vendosni një kufi të hyrjeve në ditë, të kufizoni hyrjen nga adresa specifike IP dhe të përcaktoni moshën minimale dhe maksimale të fjalëkalimit. Ju gjithashtu mund të udhëzoni FilesAnywhere që automatikisht të logojnë përdoruesit për të mbrojtur llogarinë tuaj nga çdo shkelje e palëve të treta.

Plus, mund të aktivizoni 2FA, i cili kërkon që përdoruesit të futin një kod shtesë kur hyjnë nga një pajisje e panjohur. Pajtimtarët në planet profesionale dhe të Premisë marrin gjithashtu hyrje në një hyrje të vetme, e cila ju lejon të regjistroheni në shumë sisteme me të njëjtat kredencialë.

Siguria e qendrës së të dhënave

Sapo skedarët tuaj të zbresin në qendrën e të dhënave të FileAnywhere, një mori karakteristikash do t’i mbrojnë ato. Së pari, qendra e të dhënave është SOC-2 e verifikuar dhe McAfee Secure testuar. Objekti i qendrës së të dhënave gjithashtu siguron shtypjen e zjarrit, tepricën e energjisë, ngrohjen, ventilimin dhe ajrin e kondicionuar. 

Për më tepër, ekziston mbikëqyrje 24/7 dhe një ekip i dedikuar i infrastrukturës që punon në vend për të siguruar që çdo incident ose azhurnim të kryhet sa më shpejt që të jetë e mundur. Sidoqoftë, nëse ndodh një dështim, FilesAnywhere mbështetet në tepricën N + 2 për të parandaluar dështimet në pikën e vetme të ndikojnë në pjesën tjetër të qendrës së të dhënave. 

FilesAnywhere përdor gjithashtu kopje rezervë automatike, fotografi ditore të llogarive të përdoruesve dhe rivendosjen e të dhënave për t’u siguruar që nuk do të humbni informacionin tuaj. Për më tepër, lidhjet e tepërta të shtyllës kurrizore ju lejojnë të shijoni nivelet më të larta të lidhjes, pavarësisht nga çdo problem i mundshëm i rrjetit. 

Qendra e të dhënave gjithashtu përputhet me protokollet ISO 27001, HIPAA, SSAE16, FINRA dhe të tjerët. Në përgjithësi, këto karakteristika sigurojnë një forcë të fortë të qendrës së të dhënave.

Sidoqoftë, nuk ka asnjë mënyrë për të fshirë nga distanca të dhënat nga kompjuterët tuaj; ju mund ta bëni atë vetëm për pajisjet mobile. Megjithatë, është e dobishme nëse ndonjë nga punonjësit tuaj e humbasin telefonin ose dikush e vjedh atë.

mbështetje

Nëse nuk dini si të bëni diçka duke përdorur FilesAnywhere ose nëse hasni ndonjë problem, zgjidhja më e shpejtë është të hapni qendrën e mbështetjes. Ju mund ta bëni atë duke përdorur menutë në këndin e sipërm të djathtë të admin dhe tastierat e përdoruesve.

files-kudo-mbështetje

Qendra është e ndarë në kategori për ta bërë më të lehtë shfletimin e përgjigjes që ju nevojitet, por gjithashtu mund të përdorni shiritin e kërkimit për ta gjetur më shpejt. Nuk ka shumë artikuj, dhe ajo që është në dispozicion është e ndryshme, kështu që është një bast i mirë që do të kontaktoni ndihmë për ndihmë.

Mund të kontaktoni ekipin mbështetës përmes postës elektronike ose telefonit gjatë orarit të punës nga 7 të mëngjesit në 7 të mëngjesit. CST. Përdoruesit e ndërmarrjeve gëzojnë mbështetje 24/7 në rast emergjencash. Ne dërguam disa email, dhe një çift morën përgjigje të menjëhershme. Sidoqoftë, nuk ka asnjë mbështetje bisede, dhe shtimi i tij do të ishte i dobishëm për përdoruesit që preferojnë të shkruajnë.

Gjithashtu, nuk ka forume të komunitetit, i cili do t’ju mundësonte të merrni një zgjidhje të mundshme nga shumë përdorues.

Aktgjykimi

Nëse mund të shikoni të metat e saj, FilesAnywhere është një shërbim i aftë. Ka siguri të fortë, sinkronizim të besueshëm, mundësi të shkëlqyera për ndarjen, një grup të mirë të mjeteve të produktivitetit dhe mundësi të shkëlqyera të menaxhimit të përdoruesit.

Sidoqoftë, ata që duan më shumë zhurmën e tyre duhet të duken diku tjetër. Kjo vlen edhe për përvojën e përdoruesit. Mbështetja gjatë gjithë kohës nuk është në dispozicion, dhe një bibliotekë e madhe integrimesh gjithashtu mungon.

Whatfarë mendoni për FilesAnywhere? A është një kandidat i mirë për biznesin tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me