Rishikimi uKit – Përditësuar 2020

Rishikimi uKit

Nëse jeni duke kërkuar për një ndërtues të thjeshtë të faqes në internet që shkon lehtë në këmbanat dhe bilbilat, ju mund të dëshironi t’i jepni një vështrim. Ndërsa ka disa dobësi në departamentet e përdorshmërisë dhe SEO, nëse e dini se çfarë po bëni, do t’ju pëlqejnë. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë për uKit për detajet.


Me një dizajn të jashtëzakonshëm dhe lehtësi të përgjithshme të përdorimit, uKit pozicionon vetë si një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve në internet. Kjo tha, nuk është pa faj. Nuk ka një mjet të fuqishëm për optimizimin e motorit të kërkimit dhe kodimi mund të jetë i vështirë për fillestarët.

Nëse doni një ndërtues të përshtatur për personalizimin e thellë, shikoni në rishikimin tonë të uCoz. Builtshtë ndërtuar nga të njëjtët zhvillues, por përmban mjete shumë më të fuqishme.

uKit mund të punojë mirë për bizneset me mirëmbajtje të ulët, megjithëse. Nëse nuk keni nevojë për një dyqan të ndezur dhe shtojca të çmendura të marketingut dixhital, do ta doni. Shtoni modele të shkëlqyera në përzierje dhe merrni një ndërtues të mirë të faqes në internet. Lexoni më tej për të mësuar më shumë në këtë përmbledhje të UKit.

Pikat e forta & dobësitë

Features

Karakteristikat e uKit janë menduar mirë, duke ofruar personalizim të thellë dhe mjete të fuqishme. Ju mund të bëni asgjë nga marketing dixhital deri tek puna me SEO, kështu që është një paketë gjithëpërfshirëse.

Format uKit

uKit ofron një vegël themelore të krijimit të formës, por funksionon. Thënë kështu, nuk do ta gjesh veten duke e përdorur sa më shumë integrimin e MailKhimp të UKit. Shtë një mjet i shkëlqyeshëm që ju ndihmon të mbani kontakt me postat elektronike. Buletini është i lehtë për tu përpiluar dhe integrimi me uKit ju lejon të tërhiqni një formë MailChimp në çdo faqe.

ukit-format

Për më tepër duke kërkuar më mirë sesa format më të paracaktuar, duke përdorur shtesën MailChimp do të thotë që çdo kontakt transferohet automatikisht në bazën e të dhënave tuaja MailChimp.

Mbledhja e postave elektronike është një biznes i ndërlikuar me rregulloren e përgjithshme për mbrojtjen e të dhënave në fuqi. Ju duhet të siguroheni që jeni në përputhje me rregullat e tij për mbrojtjen e të dhënave, të cilat uKit i lehtëson. Ju mund të shtoni një pop-up dhe të redaktoni faqet e politikave në disa minuta, kështu që mbledhja e të dhënave është e lehtë.

Dyqani uKit

Nëse dëshironi të shisni në internet me uKit në planin afatgjatë, do të duhet të përmirësoheni në planin e tregtisë elektronike të uKit. Për dallim nga ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit që kanë atë lloj çmimi, sidoqoftë, mund ta provoni mjetin e dyqanit falas për 14 ditë.

Vetë mjeti është shterues. Për të shtuar një produkt në çdo faqe, thjesht tërhiqni widgetin e produktit mbi të dhe uKit do të gjenerojë përmbajtje kuzhine për ju që është e lehtë për tu edituar.

ukit-produkt

Herën e parë kur klikoni në miniaplikacionin e produktit, do të kaloni edhe një proces për të ngritur një dyqan. Ju mund të vendosni monedhën, çmimet dhe informacionet e tjera të përgjithshme. Më e rëndësishmja, ju mund të vendosni metoda të transportit në dispozicion në mënyrë që çmimet të azhurnohen bazuar në atë që klientët zgjedhin si vendndodhjen e tyre të transportit.

Pasi të keni përfunduar me të gjitha këto, redaktimi i produkteve në faqe është i lehtë. Mund të modifikoni imazhe, përshkrime dhe metadata, por, për fat të keq, nuk ka shumë mundësi për strukturën e një faqe produkti.

Nga ana tjetër, një tipar i mrekullueshëm është se ju mund të zgjidhni atë që ndodh me uebfaqen kur një klient shton diçka në karrocën e tyre. Për shembull, ata mund të dërgohen në karrocë në fjalë ose ato mund të qëndrojnë aty ku janë.

Ky është një opsion i rëndësishëm bazuar në etiketat tuaja të çmimeve. Nëse jeni duke shitur artikuj të shtrenjtë, dërgimi në karrocë më pas do të ishte më mirë, përndryshe klienti thjesht do të shtojë më shumë produkte dhe do të dekurajohet nga shuma e madhe.

Nëse dëshironi të përqendroheni në tregtinë elektronike, ekzistojnë platforma më të mira, siç është Shopify. Shtë një mjet shterues, por është gjithashtu i vështirë për t’u zotëruar, kështu që lexoni udhëzimin e fillestarit tonë për të Shopify më parë.

Blogim uKit

Blogimi me uKit nuk është aq i lehtë sa është me disa ndërtues të faqeve të internetit, por nuk është aq i rëndë sa të tjerët. Modelet kanë një faqe të parazgjedhur të blog-ut që ju dërgon në një mjet të kufizuar për blogezim.

Për të filluar azhurnimin e vizitorëve tuaj, thjesht duhet të shtoni një artikull atje dhe ta redaktoni atë në faqe. Struktura dhe dizajni i sistemit është i ngjashëm me artikujt në Facebook, do të thotë se është i thjeshtë, por i bukur.

Nuk ka shumë mundësi opsionesh të personalizuara. E tëra çfarë mund të bësh është të fusësh imazhe dhe citime dhe format teksti.

ukit-blog

Nga ana tjetër, renditja në Google me postimet tuaja është më e lehtë sesa me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit. Për shembull, mund të modifikoni fjalët kyçe për të cilat renditni, gjë që ndihmon shumë me indeksimin dhe është një tipar i rrallë në mesin e krijuesve të faqeve të internetit.

Për një platformë më të mirë për Blogim, shikoni në WordPress. Nëse është i përshtatshëm për nevojat tuaja, lexoni në faqen tonë më të mirë të internetit për udhëzuesin WordPress sepse softveri nuk vjen me hostin e tij.

Përmbledhje e Karakteristikave të UKit

Çmimeve

planet e çmimeve të uKit janë komplekse. Plani Minimal është i përshtatshëm për të provuar softuerin. Kjo ju jep mjetet për të marrë dhe funksionuar diçka miqësore për celularin, me hostimin dhe një emër domaini të përfshirë. Shtë një plan i mirë nëse nuk keni një biznes të parë në internet. Shtë gjithashtu një zgjedhje e mirë për të parë nëse uKit do të funksionojë për ju.

Plani Themelor nuk është aq i shkëlqyeshëm. Përfitimi i vetëm i shtuar është shumë statistika dhe modele premium. Në shikim të parë, duket si një azhurnim i bukur, por ka një kapje. Shumica e krijuesve të faqeve të internetit shfaqin ato statistika dhe karakteristika të projektimit nga ndërmarrja, kështu që plani është një “kapje parash nga ana e uKit”.

Plani i e-commerce është vetë-shpjegues. Nuk është shumë e kushtueshme, apo e lirë, kështu që arsyeja e vetme për të përmirësuar planin është nëse ju pëlqen uKit dhe dëshironi të filloni një dyqan online me të. Për më shumë informacion, lëvizni tek seksioni “dyqan uKit” i këtij shqyrtimi.

Më në fund, plani Pro është thjesht një kapje parash. Skemat e ngjyrave të personalizuara duhet të jenë të disponueshme edhe në planet e çmimeve më të ulëta, sepse tipari nuk është i kushtueshëm për zbatuesit e zbatimit të.

dizajni & Tools

Redaktori i uKit është mjaft i bukur dhe kompleks për tu kujdesur për nevojat tuaja në internet.  

Skeda e “faqeve” është aty ku do të menaxhoni të gjitha pjesët e faqes tuaj të internetit. Përveç opsioneve standarde për menaxhimin e faqeve, kjo ju lejon të menaxhoni pop-ups. uKit ka disa nga ato të integruara, por gjithashtu mund t’i krijoni ato. Kjo ndihmon shumë me angazhimin e vizitorëve në faqen tuaj të internetit.

Ju gjithashtu mund të përdorni skedën “faqet” për të shtuar faqet e nevojshme, të tilla si një mesazh gabimi 404 ose politikën e konfidencialitetit të kompanisë suaj.

Teknikisht, ju mund ta bëni atë me çdo ndërtues të faqes në internet duke shtuar një faqe të re dhe duke e edituar atë në atë që ju nevojitet. Dallimi është se uKit ju jep një model për atë lloj përmbajtjeje, kështu që është shumë më e lehtë të vendosni ato faqe të mërzitshme por të nevojshme.

Skedari “widget” ju lejon të tërhiqni dhe lëshoni elementet dhe blloqet e premadës. Megjithëse blloqet janë bërë mirë, nuk ka shumë prej tyre. Nëse doni të punoni me një ndërtues të faqes në internet që ka shumë elementë, lexoni rishikimin tonë të Duda. Thënë kështu, Duda nuk ka një bibliotekë të pakufizuar, as, kështu që ju të merrni minimumin e zhveshur: kuti teksti, forma, butona dhe forma.

Përveç atyre, ju merrni integrime të lezetshme nga skedari “widget”. Ne kemi folur tashmë për format e MailChimp, por gjithashtu mund të futni një lojtar të mediave Soundcloud, për shembull, i cili është i shkëlqyeshëm për faqen e internetit të një artisti.

Skeda “design” ju lejon të ndryshoni ngjyrat dhe shkronjat. Ju mund të zgjidhni vetëm disa paleta të paracaktuara në versionin falas. Mund të krijoni edhe grupe të stileve, por për aq kohë sa nuk i azhurnoni në një version të paguar, jeni të kufizuar vizualisht.

Dizajni kërkon shumë punë dhe retushime të shkëlqyera. Për sa kohë që nuk mund të futni kodin e ngjyrave HTML, është e vështirë të merrni pamjen e saktë që keni në mendje.

Skeda “preview” ju lejon të shihni se si faqja juaj e internetit shfaq në ekrane të ndryshme. Përgjegjësia për celular është e rëndësishme për Google, kështu që të qenit në gjendje të redaktoni për këtë është një veçori e shkëlqyeshme.

Farë është gjithashtu e shkëlqyeshme është se modelet e uKit janë të përgjegjshme dhe të optimizuara për celular, gjë që shkurton punën tuaj në gjysmë. Ju mund të zgjidhni se cilat elemente shfaqin në ato ekrane, kështu që është e lehtë të bëni një faqe interneti të optimizuar.

Redaktori gjithashtu përmban veçori rezervë dhe prishje. Ju mund të tërhiqeni nëse bëni një gabim në një seancë dhe nëse doni të provoni diçka të rrezikshme, siç është ndryshimi i modelit, mund të bëni kopje rezervë të faqes në internet dhe të riktheheni në atë version nëse ndonjë gjë nuk shkon mirë.

Meqenëse përmendëm shabllone, le të flasim për to. Përveç që janë të përgjegjshëm, ata janë të bukur. Kjo është e vërtetë për shumicën e ndërtuesve të faqeve të internetit, por shabllonet janë optimizuar për ngrohtë dhe madje edhe gjuhë në uKit.

ukit-templates

Le të themi se keni një firmë juridike që merret me çështje automobilistike. Kur të regjistroheni, do të gjeni një shabllon për kamaren tuaj, të pajisur me përmbajtje dhe strukturë kuzhine, që përputhet me vendin në të cilin jetoni.

Voog nuk është krijuesi më i mirë i uebfaqeve në treg, por ai gjithashtu ka modele të mrekullueshme. Nëse kjo tingëllon mirë, lexoni përmbledhjen tonë Voog.

Më në fund, skeda e “panelit” ju lejon të menaxhoni gjërat e pasme. ’Shtë aty ku do të menaxhoni fushat tuaja, të modifikoni kodin e faqes tuaj, të merrni një certifikatë SSL dhe të integroni me një mjet të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët.

Mund të ndryshoni vetëm kodin tuaj në HTML dhe e vetmja CRM në dispozicion është AmoCRM. Kjo mund të ndryshojë, por është një kufizim i madh për përdoruesit ekspert që mund të kodojnë një CRM. Megjithatë, për shumicën e përdoruesve, kjo nuk do të pengojë përpjekjet e tyre në internet.

Lehtësinë e përdorimit

uKit nuk është aq i lehtë për t’u përdorur sa më shumë ndërtuesit e faqeve të internetit, por mund të bëni pothuajse gjithçka, pasi të keni varet. Problemi është se ka një kurbë të madhe mësimi. Nuk ka asgjë veçanërisht të vështirë, sidoqoftë, vetëm disa pengesa të vogla. Bordi i majtë mund të përfitonte nga disa etiketa ose ikona për skedat dhe redaktimi në faqe mund të ishte më i qartë.

Me këtë në mendje, të luani rreth 15 minuta është e mjaftueshme për të kuptuar se çfarë bën gjithçka. Si softuer në përgjithësi, nuk është e vështirë të përdoret. Thatshtë thjesht në krahasim me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit, është e qartë se gjërat mund të bëhen më mirë.

Ndihmon që disa funksionalitete aktivizohen vetëm në ekranin kryesor nëse i nxitni ato. Për shembull, skedari “dyqan” do të shfaqet vetëm pasi të keni shtuar produktin tuaj të parë. Nga ana tjetër, megjithëse kjo siguron një ndërfaqe të dekompozuar dhe të pastër, ajo mund të bëjë një konfuzion pesë minuta derisa të gjeni tiparin e-commerce.

mbështetje

Problemi i fshehjes së veçorive prapa skedave ose pjesëve kundërintuzive mund të shihet gjithashtu me mbështetjen e uKit.

ukit-mbështetje

Baza e njohurive përmban nëntë kategori mësimesh dhe Q&Siç janë mbështetur nga të gjitha imazhet dhe videot shpjeguese. Ata janë bërë mirë, kështu që marrja e ndihmës në vetvete nuk duhet të jetë problem.

Marrja në kontakt me zhvilluesit është një histori ndryshe. Fatkeqësisht, krijuesi i faqes së internetit nuk ofron mbështetje telefonike, mbështetje bisede ose një forum për përdoruesit që të ndihmojnë njëri-tjetrin. Mënyra e vetme për të kontaktuar është përmes një sistemi të vjetër të biletave. Ndonëse e vjetëruar, nuk është një çështje e madhe sepse agjentët e uKit u përgjigjen emailave menjëherë dhe me çmim.

Faqja 123, për shembull, ofron mbështetje shumë më të mirë. Nuk është mjeti më i mprehtë në ndërtesën e faqes në internet, por nëse një qendër e shkëlqyeshme e ndihmës është e rëndësishme për ju, lexoni rishikimin tonë të Faqes123.

Aktgjykimi

uKit është i shkëlqyeshëm nëse doni të krijoni një faqe në internet për një biznes offline ose një ndërmarrje të vogël në internet. Dizajn i bukur, karakteristika të shkëlqyera, modele të përgjegjshme dhe lehtësia e përdorimit sapo të mësoheni me softuerin e renditni atë midis krijuesve tanë më të mirë të faqes në internet.

Fatkeqësisht, nuk është krijuesi i përsosur i faqes në internet. uKit i mungon bashkësia, zhvillimi i vazhdueshëm dhe larmia e mjeteve që vijnë me përdorimin e një gjiganti, siç janë Wix ose Weebly. Për më shumë rreth kësaj, lexoni përmbledhjen tonë Wix. Për më tepër, është e vështirë të futesh në uKit, edhe nëse mund ta përdorësh mirë pas disa lojërave përreth.

Për më tepër, Blogging dhe SEO nuk janë të jashtëzakonshëm në uKit. Nëse kjo është e rëndësishme për ju, lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të mbajtjes në internet. Një zgjedhje e sigurt është WordPress, por një sistem tjetër i menaxhimit të përmbajtjes mund të jetë i duhuri për ju. Megjithatë, para se të zgjidhni WordPress, lexoni udhëzimin e fillestarit tonë për WordPress. Shtë një mjet i shkëlqyeshëm, por i vështirë për t’u përdorur.

Keni pasur një përvojë të ngjashme me uKit? A planifikoni ta përdorni atë ose një ndërtues të ndryshëm të internetit? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me