Rishikimi SquareSpace – Përditësuar 2020

Shqyrtimi i SquareSpace

Megjithëse nuk është aq i pasur me karakteristika sa konkurrenca, SquareSpace merr shumë të drejta për sa i përket lehtësisë së përdorimit dhe çmimeve. Lexoni rishikimin tonë të SquareSpace për të zbuluar nëse jeni në audiencën e synuar të këtij ndërtuesi të faqes në internet ose nëse keni nevojë të kërkoni.


SquareSpace aktualisht është shtëpia e miliona faqeve të internetit, dhe për një arsye të mirë gjithashtu. Isshtë ndër ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit përreth, të markuar nga një vëmendje për detaje në dizajn, ai që fiton çmime të shumëfishta të kompanisë, përfshirë katër Webbys në vitin 2014.

Një student i Universitetit të Maryland, Anthony Casalena, nisi SquareSpace përsëri në 2004 me një investim modest $ 30,000 nga babai i tij. Ishte një nga zgjidhjet e para të botimit të gjithanshme në internet, duke ndryshuar përgjithmonë mënyrën sesi njerëzit vendosin faqet në internet.

Ne e provuam vetë ndërtuesin e famshëm të uebit për të parë nëse është një mjet serioz apo thjesht një fytyrë e bukur. Ndërsa sistemi i mbyllur që përdor SquareSpace mund të ndihet mjaft i kufizuar, ai është akoma një mjet serioz i projektimit që përfshin burimet që ju nevojiten për të bërë një faqe të bukur dhe funksionale.

hapësirë ​​katror shtoni bllok

ndërfaqe katror

Cilësimet e seksionit katror

redaktori i stilit katror

Cilësimet e tipit katror hapësirë

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për SquareSpace

Pikat e forta & dobësitë

Features

SquareSpace është pak e çuditshme kur bëhet fjalë për veçoritë. Lista në vetvete është mjaft e gjerë, të paktën për planet më të larta, dhe tiparet janë të dobishme. Sidoqoftë, edhe me atë përmbysje, mungesa e mbështetjes së palëve të treta bën që opsionet të thahen.

Le të fillojmë me atë që merrni, sidoqoftë. Planet e biznesit dhe deri tani marrin akses të plotë në G Suite, një shërbim hosting Google me email që ne e vlerësuam si zgjedhjen tonë numër një për shërbimet më të mira të mbajtjes së postës elektronike. Gshtë Gmail në domenin tuaj, në thelb, së bashku me një grup mjetesh biznesi të ndërtuara për të punuar me Google Drive (lexoni rishikimin tonë të Google Drive).

google g suite

Në faqen tuaj aktuale, SquareSpace nuk ka shumë karakteristika domosdoshmërisht, por shumë mjete për ju që t’i përshtatni me shijet tuaja. Shkronjat e lira të Google dhe typekit vijnë në aksion, së bashku me integrimin e Getty Images dhe një redaktori me porosi CSS. Ato nuk janë të veçanta në mënyrë të qenësishme, jo, por prapëseprapë karakteristika që disa ndërtues të tjerë të faqes i heqin.

Cilësimet e tipit katror hapësirë

Ka një mori karakteristikash të tjera të përfshira: kaq shumë, në të vërtetë, që SquareSpace ka një indeks për t’i strehuar të gjitha. Lista është aq e gjerë, megjithëse, sepse nuk ka qendër aplikacioni. Për dallim nga shumë ndërtues të tjerë të internetit që përfshijnë një lloj dyqani aplikacioni për t’ju lejuar të instaloni shtesa të palëve të treta, SquareSpace është një sistem plotësisht i mbyllur.

Kjo është një temë që do të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme pjesën tjetër të këtij shqyrtimi, pasi i gjithë shërbimi SquareSpace është ndërtuar rreth mbylljes plotësisht. Sa i përket tipareve, kjo do të thotë se lista fillestare është mjaft e gjerë, por plotësisht e kufizuar. Nëse SquareSpace nuk vendos të zbatojë një veçori të re, ju jeni i kyçur në atë që është tashmë i disponueshëm.

Kjo e bën vlerësimin e veçorive të SquareSpace pak interesante, pasi duhet të bëhet brenda një vakuumi. Në krahasim me ofruesit e tjerë, mungesa e opsioneve është e vështirë të pranohet. Sidoqoftë, SquareSpace ofron akoma karakteristika të mjaftueshme, me një cilësi mjaft të lartë, për ta bërë këtë zonë një fitore kur vlerësohet vetëm.

Përmbledhje e Karakteristikave të SquareSpace

Logoja e SquareSpacewww.squarespace.com

Falas për 4 GB

dizajni

Temat e Premtes

Format ndërtues

Redaktori HTML

Mbështetja e Forumit
Shtojca e palës së tretë

Galeria e Arteve Vektore

Audio

Video HD

përdorshmërisë

Drag dhe Drop ndërfaqen

Redaktori SEO

Mbështetje për celular

Qendra e Aplikimeve

Mbështetje në Blog

Ndihma për tregtinë elektronike

Redaktori i faqes

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

pagesë shtesë

Certifikata SSL

Emri i Domainit

Kredite e reklamave

Rishikimi i sitit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum
0

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje
0

Tutoriale video

Tutoriale për tekstin

misc

Plan falas

Çmimeve

Duke gjykuar vetëm çmimin, SquareSpace do të binte mjaft e sheshtë kur krahasohet me ofruesit e tjerë. Një plan personal është i barabartë me çmimin e Wix (lexoni rishikimin tonë Wix) por planet më të avancuara shpejt nxisin faturën. Edhe me ritmet e larta, SquareSpace ndihet sikur ia vlen çdo monedhë.

Plani Personal është përvoja themelore SquareSpace për të njëjtin çmim si shumë plane të nivelit të mesëm nga ndërtuesit e tjerë të uebit. Ju merrni një domain falas, burime të pakufizuara dhe deri në dy kontribues në sit. Nuk është një plan i ndezur, jo, por është më se i mjaftueshëm për përdorim themelor. Për faqet e internetit të thjeshtë, ky është vendi për të filluar.

Planet e biznesit shohin një rritje të konsiderueshme në karakteristika për disa dollarë shtesë në muaj. Tregtia elektronike futet në ekuacion, me një tarifë standarde transaksioni 3 përqind. Disa përfshirje të tjera të rëndësishme janë emaili G Suite, blloqet premium dhe rregullimi i plotë i JavaScript dhe CSS.

Sigurisht, planet e biznesit ju lejojnë të shisni produkte, por dyqanet e dedikuara për tregti elektronike janë shumë më të përshtatshme me një pajtim në Dyqan. Varianti themelor i nixhon tarifat e transaksionit plotësisht dhe ju jep mjete të fuqishme menaxhimi. Ju do të keni qasje të plotë në ShipStation për përmbushje, Xero për mbajtjen e kontabilitetit dhe mjetet e ndihmës së klientit (lexoni rishikimin tonë Xero).

Dyqanet e përparuara kanë të gjitha tiparet e njëjta me ato themelore, me disa përfshirje të vogla. Ju merrni zbritje automatike, mbështetje për kartat e dhuratave, tarifat e transportit në kohë reale dhe rikuperimi i braktisur karrocë. Karakteristikat janë të dobishme, të sigurta, por humbasin shkëlqimin e tyre me gati dy herë çmimin e një abonimi Basic.

Në shumë mënyra, planet e avancuara i bëjnë ato themelore të humbasin gjithashtu shkëlqimin e tyre. Disa veçori shtesë duhet të jenë përfshirje në shkallën tashmë të lartë. Karakteristikat si zbritjet automatike dhe rikuperimi i braktisur i karrocave normalisht do të vinin përmes një dyqani aplikacioni, siç bëjnë në Shopify, kështu që tarifimi shtesë për ta duket pak i babëzitur.

Megjithatë, ekziston një prirje në secilin prej planeve. Mimet janë vazhdimisht të larta, por sigurojnë një sasi të konsiderueshme të vlerës. Planet e biznesit vijnë me aksione të mrekullueshme G Suite, dhe planet e e-commerce përfshijnë mjete praktike për bizneset në internet.

Sidoqoftë, të gjitha këto karakteristika mund të vijnë përmes një dyqani aplikacioni. Siç u përmend në seksionin e veçorive më lart, SquareSpace nuk ndjehet mungesë sepse nuk ka asnjë dyqan aplikacioni, por megjithatë, opsioni nuk është aty. Kur vihet në kontekstin e çmimeve, përjashtimi është shumë më i dëmshëm. Ju po paguani për veçori që përndryshe do të vinin nga aplikacionet e palëve të treta.

SquareSpace është pak a shumë si Apple i web design. Ju jeni duke paguar për një sistem të mbyllur, dhe duke paguar një dollar të lartë, në atë. Ndërsa mjetet janë aty, opsionet nuk janë, do të thotë që ju nuk kufizoheni vetëm të përdorni mjetet SquareSpace, por paguani për çmimin që vjen së bashku me ta.

dizajni & Tools

Një nga markat tregtare të SquareSpace që nga fillimi i saj është linja e modeleve të projektuesve tërheqës. Pamja e pastër e pothuajse të gjitha modeleve nxiti një valë të re të ndërtuesve të uebit, duke detyruar konkurrentët si Weebly (lexoni rishikimin tonë të Weebly) që të luajnë të kapur. Edhe pse modelet fillimisht duken më shumë stil sesa substancë, e vërteta nuk mund të jetë më larg nga kjo.

SquareSpace menaxhon shabllone që ofrojnë pamjen e pastër dhe moderne me përdorshmërinë e sakrifikuar. Apeli tërheqës është akoma atje, por jo me koston e një uebsajti të drejtpërdrejtë. SquareSpace i bën të dy, duke ju siguruar një pamje moderne duke ruajtur lehtësinë e përdorimit të një teme premade.

shabllone hapësinore

Pasi të keni zgjedhur një nga 92 modele të mundshme, do të silleni tek redaktori. Kjo zonë përbëhet nga dy seksione: menyja e cilësimeve të krahut të majtë dhe vetë redaktori drag and drop. Menyja e cilësimeve merret me goditjet e gjera të faqes tuaj. Ju do të gjeni një hierarki të faqeve, opsione universale të projektimit, mjete elektronike dhe analitika themelore.

ndërfaqe katror

Dyqanet në internet kanë shumë për të bërë këtu. Ju mund të shtoni produkte të reja me grupin e zakonshëm të kritereve, duke përfshirë etiketat dhe kategoritë, dhe të përdorni redaktorin drag and drop për të organizuar secilin. Faqet e produkteve individuale mbështesin media, duke sportivizuar të njëjtin dizajn të shkëlqyeshëm si pjesa tjetër e temave të SquareSpace. Krijon një përvojë të pasur produkti, mbështetur nga 2048-bit kodimi SSL dhe rikuperimi automatik i shitjeve.

Ndërsa është e lehtë të hedhësh sytë mbi zonën e cilësimeve në shumicën e ndërtuesve të uebit, SquareSpace ka shumë gjëra që po ndodhin këtu. Në veçanti, opsionet e projektimit janë çuditërisht të bollshme. Opsionet themelore si logoja dhe rregullimi i fontit janë atje, por edhe mjete më të avancuara si CSS me porosi, redaktori i stilit dhe integrimi i typekit.

redaktori i stilit katror

Qendra e redaktimit të faqes suaj të internetit është megjithatë në ndërfaqen zvarritës dhe rënie. Shtë pak më ndryshe nga disa redaktorë të tjerë që kemi parë në atë se nuk ka ikona për të zvarritur faqen në ekranin kryesor të redaktimit. SquareSpace segmenton çdo element të faqes tuaj në rërë seksion që ju duhet të zgjidhni të redaktoni seksionin para se të tërhiqen opsionet.

Kjo është ajo ku ju në të vërtetë redaktoni faqen tuaj. Shfaqet një shirit mjetesh që tregon se cilën pjesë po redaktoni me një buton të titulluar “shtoni bllok” në anën e djathtë. Blloqet ndërtojnë faqen tuaj, duke ju lejuar të shtoni elemente të thjeshtë të projektimit, si ndarës dhe linja ose integrime shoqërore komplekse si një ngulitje SoundCloud.

Cilësimet e bllokut të katrorit

Këto mjete janë me të vërtetë të vetmet në dispozicionin tuaj, gjë që është një zhgënjim. SquareSpace nuk mbështet aplikacione të palëve të treta, do të thotë se jeni i kufizuar thjesht në ato që sigurohen. Ju mund të blini blloqe premium, të tilla si një modul dhurimi, me një plan më të shtrenjtë, por edhe atëherë lista ndjehet e kufizuar.

Tema e një sistemi të mbyllur është veçanërisht e fortë këtu. Ju po hiqni dorë nga çdo shtesë e palëve të treta në faqen tuaj, në dobi të sistemit që funksionon me rrjedhë. Sigurisht, ka një zgjedhje të kufizuar për të zgjedhur, por secili prej blloqeve funksionon aq mirë me njëri-tjetrin sa është pak e vështirë të ankohen.

Në të vërtetë, kjo është një kostum i fortë i SquareSpace. Projektuesi ndihet shumë më tepër si një mjet i projektimit dhe më pak si një lodër. Ju nuk keni aplikacione cutesie, por përkundrazi mjete serioze për të arritur pamjen që dëshironi. Shpesh, kjo do të thotë të marrësh opsionet e kufizuara që ke dhe të krijosh diçka me ato mjete në vend që të marrësh një aplikacion që është krijuar tashmë.

Lehtësinë e përdorimit

Pavarësisht se ndjeheni si një mjet dizajni më i avancuar, SquareSpace është akoma shumë i lehtë për t’u përdorur. Pjesa më e madhe e punës suaj vjen nga bashkëveprimi me faqen në internet që po redaktoni. Jo direkt, megjithatë. Ju zgjidhni pjesën ku dëshironi të punoni dhe UI do të tërheq mjetet e redaktimit për atë pjesë.

Kjo shkon shumë për të mos mbingarkuar ekranin ndërsa po përpiqeni të redaktoni. Në vend të gjysmë duzinë kutish të ndryshme që shfaqen ndërsa miun mbi ekran, ju zgjidhni dhe zgjidhni ku dëshironi të redaktoni.

Cilësimet e seksionit katror

Sapo të gjesh seksionin, redaktori heq gjithçka tjetër dhe e zmadhon atë për t’iu përshtatur ekranit. Duke u ndalur, mund të gjeni zona për të shtuar elemente të reja dhe do të shfaqet një dritare me opsionet tuaja të ndryshme. Një gjë që SquareSpace ka mbi konkurrentët e saj është një shirit kërkimi në këtë dritare. Duke lëvizur nëpër listë për të gjetur elementin që dëshironi, përgjithësisht është gjysma e betejës me këta ndërtues në internet, kështu që ky përfshirje është një përmbysje e vogël, por e rëndësishme.

Menuja e majtë e bën menaxhimin e pjesës tjetër të faqes tuaj një fllad. Ajo ka të gjitha mjetet që ju nevojiten nga analitika në SEO, me pak mashtrim në fusha të tjera. Sidoqoftë, ajo që është e veçantë për këtë fushë është se është e ndarë nga hapësira e projektimit. Ndarja e menaxhimit dhe dizajnit ndihmon në lehtësimin e përdorimit pa masë.

Ndërsa jemi ankuar për sistemin e mbyllur deri në këtë pikë, ka kuptim kur lehtësia e përdorimit është sjellë në figurë. Sigurisht, opsionet janë jashtëzakonisht të kufizuara, por gjithashtu do të thotë që nuk është e nevojshme të pastroni për të gjetur çdo shtojcë të fundit që dëshironi. Me SquareSpace, gjithçka ka atje.

Kjo përfshin redaktimin e imazhit, menaxhimin e SEO, integrimin në blog dhe shumë më tepër. Gjatë testimit, zbuluam vazhdimisht mjete të reja që supozuam se vinin vetëm nga një aplikacion shtesë. Të kesh gjithçka në majë të gishtave është një tregti e denjë dhe bën që goditja e një sistemi të mbyllur të dëmtohet shumë më pak.

mbështetje

Edhe pse pjesa tjetër e stilistit është e një cilësie kaq të lartë, mbështetja është ndoshta zona më e mirë e SquareSpace. Sasia e sigurt e opsioneve jo vetëm për mirëmbajtjen, por rritjen e faqes tuaj është befasuese kur krahasohet me ofruesit e tjerë. Shtë e qartë, SquareSpace ka një përkushtim për klientët e tij që tregon përmes mbështetjes.

E gjithë mbështetja gjendet në bazën e njohurive, e cila mund të arrihet me lehtësi nga shiriti i mjeteve të majta në projektues. Këtu, do të gjeni artikujt themelorë që do të priteshin nga një zonë e tillë, si dhe informacionet e kontaktit, udhëzuesit, videot, faqet e internetit dhe forumet.

baza e njohurive në katror

Baza e njohurive në vetvete është e përbërë nga udhëzues dhe FAQ. SquareSpace përcakton këto pjesë në një lloj formati arsimor. ’Shtë si një kurrikul për ndërtimin e faqeve në internet, ku ka një rrjedhë artikujsh për një temë të vetme që secili lidhet me njëri-tjetrin. Në mënyrë tipike, është një listë e udhëzuesve të ndjekur nga një FAQ për çdo temë shtesë që nuk përfshihet në udhëzues.

udhëzues i hapësirës katror

Pothuajse të gjithë udhëzuesit kanë një video shoqëruese gjithashtu. Disa prej tyre mbulojnë tema themelore siç janë ftimi i një kontribuesi ose shtimi i produkteve, por ka edhe tema shumë më të ndërlikuara gjithashtu. Në mënyrë të veçantë, SquareSpace përfshin një seri videosh “Fillimi” që mbulojnë arketipet kryesore për faqet e internetit dhe si të ndërtojnë secilën.

Për një qasje më praktike, SquareSpace gjithashtu mban punëtori dhe webinare. Nëse jeni në New York City, jeni me fat që të keni qasje në punëtori brenda personave ku projektuesit e SquareSpace vrapojnë sesi të përdorin ndërtuesin në një nivel më të thellë. Mos u shqetësoni nëse nuk jeni në zonë, megjithëse, pasi ngjarja brenda personit transmetohet drejtpërdrejt për anëtarët e SquareSpace për të parë.

hapësirë ​​në katror

Për të mbështetur mbështetjen pasive është një forum mjaft i gjallë. Ajo funksionon pak si Reddit, ku votohen postimet dhe komentet, duke sjellë në krye informacionet më të rëndësishme. Sigurt, SquareSpace madje ka një artikull se si të përdorë forumin.

forumi hapësinor

Të gjitha këto, dhe ne nuk kemi ndarë as mendimet tona në mbështetjen e SquareSpace. Fakti që ne nuk kemi, sidoqoftë, duhet të jetë një dëshmi se si bëhet përmes mbështetjes. SquareSpace ka çdo bazë të mbuluar, me një qendër mbështetëse që pak konkurrues mund të dalin kundër. E thënë thjesht, kjo është mbështetja më e mirë që kemi parë nga një ndërtues uebi, ndonjëherë.

përfundim

SquareSpace është një markë polarizuese, pjesërisht për shkak të çmimeve të larta dhe pjesërisht për shkak të sistemit të mbyllur. Edhe kështu, të dy kanë kuptim kur vihen në praktikë. Ndërsa mjeti mund të ndjehet paksa i kufizuar fillimisht, shkëmbimi i opsioneve për qëndrueshmëri përfundon të jetë i favorshëm në planin afatgjatë.

Me sa tha, sidoqoftë, nuk është një tregtim që i përshtatet të gjithëve. Nëse përshtateni në atë kategori, sigurohuni që të shikoni disa nga rishikimet tona të ndërtuesve të tjerë të uebit për të gjetur atë që është i duhuri për ju. Ne kemi testuar gjerësisht secilin për t’u siguruar që e dini se çfarë po hyni kur regjistroheni. Ne gjithashtu ju rekomandojmë të shikoni zgjedhjet tona në ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet për të parë nëse të dy do të rrjetë.

Nëse preferoni të shkoni në një web hosting, ju rekomandojmë të përdorni WordPress. Shikoni udhëzuesit tanë të WordPress për të mësuar më shumë. 

  • Fillestarët udhëzojnë për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i avancuar për të përdorur WordPress

Whatfarë mendoni për SquareSpace? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me