Rishikimi i Weebly – Përditësuar 2020

Rishikim Weebly

Weebly është një nga ndërtuesit më të vjetër dhe më të besueshëm të faqeve të internetit atje, dhe me një arsye të mirë: është i lehtë për t’u përdorur dhe ka disa mundësi të shkëlqyera për dizajn. Kontrolloni rishikimin tonë të Weebly për të zbuluar nëse është ndërtuesi i duhur për ju.


Weebly shërben mbi 40 milion faqe në internet për një audiencë 325 milion përdorues çdo muaj. Nuk është e vështirë të imagjinohet pse, ose, me modele projektuesi në gati dhe një mjet i shkëlqyeshëm mjetesh elektronike. Me të dy në dorë, është e qartë pse Weebly renditet në mesin e krijuesve tanë më të mirë të faqeve të internetit.

Në vitin 2006, tre të diplomuar nga Penn State krijuan Weebly. Në atë kohë, synohej si një mënyrë që studentët e tjerë të bënin dhe mirëmbajnë një portofol në internet. Sidoqoftë, një vit dhe pak para investitorësh më vonë, Weebly nisi një nga të parat WYSISYG (ajo që ju shihni është ajo që ju merrni) ndërfaqet e ndërtimit të faqes në internet, duke zënë pretendimet e saj si një ndërtues serioz i faqes në internet.

Që atëherë, kompania ka vazhduar të rritet ndërtuesi, duke zbatuar karakteristika të reja dhe duke prezantuar modele të reja. Ne e provuam të preferuarin e vjetër për të parë se si qëndron deri në standardet e sotme në një det të konkurrentëve që thithin thembrat e Weebly. Ndërsa jo gjithçka është e përsosur, një gjë është e sigurt, Weebly është ende një pretendent i fortë për biznesin tuaj.

ndërfaqe weebly

barbar i dobët

opsione weebly blog

opsione weebly SEO

qendra weebly app

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për Weebly

Pikat e forta & dobësitë

Features

Weebly vjen me aksione me një sasi karakteristike befasuese për ndërtimin dhe menaxhimin e faqes tuaj. Ndërsa shumica e ndërtuesve të tjerë mund të kryejnë të njëjtat funksione, shumë pak vijnë me gjithçka që ndërtohet. Me Weebly, mjetet që ju nevojiten janë në majë të gishtave, me një dyqan të madh aplikacionesh për çdo kërkesë të ngrohtë.

Le të fillojmë me ato që përfshihen, sidoqoftë. Weebly ju jep formë dhe mbështetje nga blogu, duke nënkuptuar se nuk ka aplikacione të tjera të nevojshme. Krijuesi i formës është më pak i ndezur, i sigurt, por ende tepër i dobishëm. Ajo përdor të njëjtën ndërfaqe zvarritje dhe rënie si pjesa tjetër e UI, që do të thotë që ju mund të hartoni intuitivisht forma dhe të mblidhni të dhëna.

redaktori i formave weebly

Blogimi, të paktën në shikim të parë, është më interesant. Weebly merr paksa një qasje të ndryshme për mënyrën e krijimit të një blogu. Në vend që të instaloni një aplikacion dhe të përdorni një ndërfaqe mbrapa-fund si WordPress, thjesht shtoni një faqe në blog dhe hartoni postime nga redaktori. Countershtë kundërintuitive në fillim por përmirësohet me kohën.

Gjithkush mund të blogojë dhe të krijojë forma, megjithëse, veçoria e Weebly vetëm bëhet me të vërtetë interesante me aplikacionet e jashtme. Ju mund t’i instaloni këta djem të këqij direkt nga UI dhe të tërhiqni elementët në faqen tuaj si ju të tjerët. Disa nga të preferuarat që gjetëm ishin përmbushje e shtypur, Magazina e lehtë dhe PinPoll.

qendra weebly app

Ndërsa ne nuk mund të lidhemi me aplikimet drejtpërdrejt (pasi ato janë të vendosura brenda redaktorit) ne mund t’ju themi se ata janë të gjithë palë të treta. Për dallim nga Wix, ku shumica e aplikacioneve janë palë e parë, ka një asortiment të madh opsionesh në tregun e Weebly (lexoni përmbledhjen tonë Wix për mënyrën se si ndryshon këtu).

Kjo është, sidoqoftë, pak nga një shpatë me dy tehe. Ndërsa ka më shumë opsione, atje ka shumë hedhurina. Nëse keni shfletuar ndonjëherë shtojcat WordPress, me siguri do ta dini ndjenjën e lëvizjes nëpër një listë të aplikacioneve të ngrohta me vlerësime të ulëta. Përderisa nuk ka aq shumë si WordPress, do të duhet të bëni pak presje për të gjetur gjërat e mira.

Edhe me atë kontroll të vogël, është e vështirë të gjesh ndonjë problem me tiparet. Weebly përfshin një sasi të konsiderueshme të energjisë jashtë portës, me mjaft aplikacione për ta mbështetur atë. Ndërsa mund t’ju duhet të gërmoni për të gjetur atë që ju nevojitet, është sigurisht atje, dhe një punë pak më shumë nuk e lëndon kurrë askënd.

Përmbledhje e Karakteristikave Weebly

Logo e Weeblywww.weebly.com

Falas për 5 GB

dizajni

Temat e Premtes

Format ndërtues

Redaktori HTML
i kufizuar

Mbështetja e Forumit

Galeria e Arteve Vektore

Audio

Video HD

përdorshmërisë

Drag dhe Drop ndërfaqen

Redaktori SEO

Mbështetje për celular

Qendra e Aplikimeve

Mbështetje në Blog

Ndihma për tregtinë elektronike

Redaktori i faqes

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

pagesë shtesë

Certifikata SSL

Emri i Domainit

Kredite e reklamave

Rishikimi i sitit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum
0

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje
0

Tutoriale video

Tutoriale për tekstin

misc

Plan falas

Çmimeve

Weebly filloi jetën e saj si një ndërtues falas në internet, por është rritur në diçka shumë më të madhe. Megjithatë, baza e saj është falas. Plani falas ju lejon të keni akses të plotë në UI, por ju jeni të detyruar të përdorni një nënfushë Weebly dhe të shfaqni reklama në faqen tuaj. Edhe kështu, plani i lirë është çuditërisht i mirë. Ju merrni sigurinë e plotë SSL në faqen tuaj, bisedë dhe mbështetje me email, mjete falas për SEO dhe qasje në forumin e komunitetit.

Nëse dëshironi të përdorni fushën tuaj, ju do të duhet të përmirësoheni në Lidhje. Shtë plani i saktë i njëjtë me atë të lirë, por ju mund të përdorni domainin tuaj në vend të një Weebly të siguruar. Nuk është shumë emocionuese, jo, por me 4 dollarë në muaj, është akoma më lirë se i njëjti plan në Wix.

Fillestari është plani i parë i vërtetë në Weebly. Ai shkurton të gjitha reklamat dhe ju lejon të përdorni domainin tuaj (një të lirë të përfshirë) me ndërtuesin Weebly. Edhe më mirë, ky është plani i parë që ju lejon të bëni një sit eCommerce. Ju merrni vetëm 10 produkte, sigurisht, por është gjithashtu më pak se një e treta e kostos së një dyqani bazë me SquareSpace (lexoni rishikimin tonë të SquareSpace për më shumë në lidhje me këtë).

Emri i planit, Filluesi, është gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me të. Shtë një plan i mirë për dikë që sapo fillon. Megjithatë, për një fuqi pak më të madhe, Plani Pro është shumë më i mirë. Ju zhbllokoni gati të gjitha tiparet e faqes në Weebly, me një kufi të rritur të produkteve për ecommerce.

Plani përfshin prejardhje video për faqen tuaj, video dhe audio audio të përfshira, deri në 100 anëtarë të regjistruar dhe 25 produkte. Me vetëm disa dollarë më shumë në muaj, kjo ju jep shumë më tepër karakteristika sesa Starter dhe duhet të jetë një veprim i duhur kur zgjedh një nga formacioni.

Planet e Tregtisë Weebly

Planet e biznesit janë shumë më të shtrenjta dhe ndjekin një trend që shohim shumë me ndërtuesit e faqeve në internet. Nearlyshtë gati dyfishi i çmimit të planit të mesëm dhe tregon kthime në rënie. Edhe pse, ekzistojnë disa veçori të dukshme që mund ta bëjnë këtë plan që ia vlen për ju.

Ata janë veçanërisht të vlefshëm nëse planifikoni të drejtoni një dyqan në internet. Kufijtë e produktit janë shfuqizuar plotësisht dhe ju ngarkoheni me tarifa të transaksioneve zero. Ju merrni tipare shtesë të e-commerce, si dhe përshtypjet e produktit, transportuesit dhe kalkulatorët e taksave dhe mjetet e menaxhimit të inventarit. Nuk është një plan ideal për shumicën, por thelbësore nëse drejtoni një dyqan në internet.

Daljet e tregtisë mund të përfitojnë gjithashtu nga dyqani i aplikacioneve. Përfshirjet si Printful janë veçanërisht të dobishme, duke ju lejuar të shisni këmisha, çanta dhe më shumë pa stoqe ndonjë inventar. Thjesht instaloni aplikacionin, ngarkoni modelin tuaj dhe Printful do të përmbushë çdo mënyrë.

Tregtimet Weebly godasin mirë me dy titanet e tjerë në hapësirën e krijuesit të faqes në internet, Wix dhe SquareSpace. Shtë më e lirë se të dy ndërsa paraqet ende zgjedhjen e Wix. Ndërsa planet nuk ndjehen aq të ekuilibruar në të gjithë tabelën, është e vështirë të diskutosh me pikën e çmimit të Weebly.

dizajni & Tools

“Drag and drop” është pak e një termi arbitrar kur bëhet fjalë për ndërtuesit e faqeve në internet. Sigurisht, pothuajse të gjithë projektuesit ju lejojnë të bashkëveproni drejtpërdrejt me faqen tuaj të internetit, por shumë pak e përdorin atë si motor kryesor për dizajn. Weebly, nga ana tjetër, e përqafon plotësisht këtë qasje.

Do gjë që bëni në faqen tuaj fjalë për fjalë mund të jetë ilaç nga shiriti i mjeteve në faqen tuaj në internet. Elementet që shtoni shfaqen brenda një shiriti mjetesh në anën e majtë në ekran, të ndara sipas kategorisë. Për shembull, ju mund të tërhiqni kutinë “Slideshow” në një vend në ekranin tuaj dhe, sigurisht, mjaftueshëm, do të shfaqet një shfaqje prezantuese.

redaktori i dobishëm

Sidoqoftë, duhet të theksohet se kjo është faqe specifike. Ndërsa ekzistojnë elemente universale, shumë prej opsioneve varen plotësisht nga cila faqe ju po redaktoni. Për shembull, mund të shtoni vetëm një postim në blog në një faqe të dedikuar të blogut. Ekzistojnë përjashtime në varësi të temës suaj, por rregulli zbatohet në shumicën e skenarëve. Ne do të flasim më shumë rreth asaj se si ndikon kjo në përvojën në seksionin “lehtësia e përdorimit” më poshtë.

weebly blog sidebar

Duke folur për tema, sidoqoftë, ky është modeli për ndërtimin e faqes tuaj me Weebly. Ekziston një përzgjedhje e mirë, megjithëse jo e madhe, për të zgjedhur, secila përshtatet me sende mbushëse për t’ju treguar se si synonte projektuesi që të duket.

Sidoqoftë, ka një çështje. Përzgjedhja e kufizuar do të thotë që ekzistojnë vetëm disa tema praktike. Ndërsa çdo faqe mund të arrijë qëllimin e saj me një prej këtyre modeleve, shumica duken më të ndezura se të dobishme. Nuk është se ndonjë prej temave duket e keqe, në fakt, ato duken mjaft mirë, por ju mund të mos gjeni një pamje të drejtpërdrejtë.

Nëse jeni më shumë në lidhje me qasjen e pastër dhe elegant të dizajnit, me siguri do të gjeni diçka që ju pëlqen. Weebly është padyshim tërheqës për atë treg, me modele të pastra, të përhapura si synime për të mbajtur imazhe të mëdha dhe mjaft elemente unike.

tema weebly

Pasi të keni gjetur një temë dhe të keni përdorur shiritin e veglave për ta përshtatur me shijet tuaja, mund të përdorni menunë e sipërme për të ndryshuar elementet universale të faqes tuaj. Skedë ndërtimi është aty ku ju hyni në ndërfaqen e drag and drop, pjesa kryesore e UI. Pas tij janë butonat për faqe, temë, aplikacione dhe cilësime.

shiriti i veglave weebly

Faqet e bëjnë këtë vetëm, menaxhoni faqet tuaja. Mund të shtoni të reja, të ndryshoni renditjen dhe riemërimin, por këtu nuk ka shumë më tepër. Tema është pak më interesante, duke lejuar të ndryshoni parametrat universale të atij që keni instaluar. Shtë e ndryshme për secilin, por disa tipare të përgjithshme që mund të shihni janë aktivizimi i shiritit të kërkimit, opsioneve për kokë ngjitëse dhe shkronja.

redaktues faqesh weebly

Seksioni i aplikacioneve është pjesa më e mirë e menusë më të lartë. Kjo është ajo ku ju mund të instaloni shtesa të reja në faqen tuaj dhe ta merrni atë nga një faqe e bukur në diçka të dobishme. Siç u përmend në seksionin e veçorive më lart, lista është mjaft e gjerë, kështu që gjetja e diçkaje që ju nevojitet nuk do të jetë shumë e vështirë.

dyqan weebly app

Së fundmi, faqja e cilësimeve nuk është aq tërheqëse për sytë, por ende e mbushur me karakteristika. Ju mund të bëni gjëra të tilla si ndryshimi i favorit tuaj, shtoni një fjalëkalim të faqes dhe të aktivizoni një certifikatë SSL. Sidoqoftë, një pjesë që na mbërtheu ishte seksioni SEO. Nga faqja e cilësimeve mund të specifikoni fjalët tuaja kryesore dhe përshkrimin e faqes, dhe madje të trajtoni ridrejtimet.

Cilësimet e weebly seo

Dyqanet në internet kanë disa mundësi të ndryshme në ndërtues. Ju mund të vendosni metodat tuaja të pranuara të pagesës, të shtoni informacionin bazë të dyqaneve dhe të vendosni dhe të zgjidhni tarifat e transportit. Isinguditërisht, sidoqoftë, mjetet më të fuqishme këtu janë shtimi i produkteve.

Ju mund të rendisni mallrat fizike, shkarkimet dixhitale dhe shërbimet, me SEO të integruar për secilin produkt. Planet e biznesit kanë disa karakteristika shtesë për produkte, si dhe duke përfshirë përcjelljen automatike të inventarit, përjashtime manuale nga taksat, shënjat e ulëta dhe ato jashtë aksioneve dhe shënjat në shitje.

Dorezat e Weebly dizajnojnë pak më ndryshe, por gjithsesi funksionon mirë. Do të gjeni mjaft opsione nën kapuç, e cila është mjaft interesante duke marrë parasysh sa të pastër duket UI. Përderisa ne do të donim të shihnim më shumë përzgjedhje në temat paraprake, është e vështirë të ndëshkoni Weebly shumë të vështirë duke marrë parasysh sa e madhe është gjithçka tjetër.

Lehtësinë e përdorimit

Siç u përmend në pjesën e mësipërme, Weebly merr një qasje unike ndaj krijuesit tipik të faqes në internet. Ndërfaqja e reklamuar tërheqëse dhe rënie është vërtet ajo, një përvojë e pastër tërheqje dhe rënie. Ndërsa mund të marrë pak për t’u mësuar, sistemi plotësisht interaktiv shkon shumë përpara në bërjen e lehtë të detyrave komplekse.

Për çdo ndryshim, ju thjesht gjeni ikonën që dëshironi dhe tërhiqeni atë në faqe. Weebly specifikon zona të ndryshme të secilës faqe brenda temës ku elementët mund të vendosen në automatikë dhe rregullojnë automatikisht elementët përreth për t’iu përshtatur. Ajo funksionon mjaft bukur, veçanërisht me pak përvojë në dizajn, pasi kurrë nuk duhet të shqetësoheni për rreshtimin e gjërave të përsosura.

linja rrjeti weebly

Faqja në internet është pak si një enigmë dhe ju zgjidhni pjesët që e përbëjnë atë. Edhe kur u përpoqëm ta copëtonim faqen duke shtuar një ton elementësh, ishte e vështirë për tu bërë. Redaktori lëvizi automatikisht gjithçka në mënyrën më logjike dhe, ndërsa pamja e bombarduar ishte akoma e keqe, ndërtuesi i Weebly bëri maksimumin që mund të.

dizajn i gjallë

Dizajnet janë plotësisht specifike në faqe gjithashtu. Sshtë paksa kufizuese, e sigurt, por shkon shumë përpara në lehtësinë e përdorimit. Kurrë nuk është një situatë kur zvarritja e një elementi të caktuar në faqe prishet tema. Mjetet e tua të blogezimit dalin vetëm në faqen tënde të blog-ut dhe mjetet e header dalin vetëm në faqen tënde.

Duke folur për faqet, Weebly gjithashtu i trajton ato mjaft mirë. Shtë e ngjashme me shumicën e ndërtuesve të tjerë të uebit, duke ju lejuar të shtoni faqe të reja, të ndryshoni disa parametra të tillë si dukshmëria dhe t’i rregulloni ato në një hierarki.

Instalimi i aplikacioneve të reja në faqen tuaj është aq i lehtë sa kurrë. Në të njëjtën shirit të lartë për faqe, do të gjesh dyqanin e aplikacioneve. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hapni atë, të gjeni aplikacionin që dëshironi dhe klikoni “shtoni” për ta instaluar. Pasi të jetë bërë, ju mund të përdorni të njëjtën drag and drop UI për ta vendosur atë në faqen tuaj.

shtoni aplikacionin weebly

Qasja e Weebly është pak e pazakontë, do të thotë se ka një kurbë mësimi nëse vini nga një ndërtues tjetër. Sidoqoftë, pasi keni kaluar pak kohë me të, është shumë më intuitive. Ju bashkëveproni drejtpërdrejt me çdo aspekt të faqes tuaj, duke e bërë më të lehtë se kurrë për të hartuar diçka që duket e shkëlqyeshme.

mbështetje

Ashtu si me shumë ndërtues të tjerë të internetit, Wix merret me mbështetjen e saj përmes një qendre ndihme. Kjo koleksion artikujsh do të trajtojë pothuajse çdo çështje që do të hasni, dhe shërben si bazë mbështetëse për të cilën është ndërtuar pjesa tjetër e shërbimit. Sidoqoftë, ndryshe nga konkurrentët si Wix, Weebly ju jep një rrugë të qartë kontakti për mbështetjen njerëzore.

Le të fillojmë me qendrën e ndihmës, megjithatë. Sshtë një bibliotekë me tema të qarta, duke filluar nga fillimi i faqes tuaj deri tek marrja me e-commerce. Këto gjashtë tema ndahen më tej në subtopika ku, brenda secilit, do të gjesh mishin dhe patatet. Gjithmonë mund të anashkaloni hierarkinë dhe thjesht të përdorni shiritin e kërkimit gjithashtu.

qendra e ndihmës weebly

Artikujt vetë janë mjaft të mirë. Weebly ju siguron fotografi të mëdha për gati çdo tutorial, me udhëzime hap pas hapi dhe pak ndërhyrje në fusha të tjera. Sidoqoftë, ka vend për përmirësime.

Ndërsa artikujt janë shkruar me kompetencë, ato mund të jenë paksa të vështira për tu skanuar. Udhëzimet janë hap pas hapi, por jo të etiketuara me numra, që do të thotë se çdo veprim mund të përzihet në një tjetër. Për më tepër, sigurimi i një videoje për tema më komplekse do të shkonte shumë përpara në rritjen e përmbajtjes së secilës pjesë të shkruar.

artikull mbështetës i dobishëm

Jashtë qendrës së ndihmës, ekziston një rrugë tjetër për mbështetjen e DIY. Weebly fatmirësisht siguron një forum të komunitetit ku mund të postoni pyetje në lidhje me biznesin tuaj, modelin apo edhe thjesht të siguroni një feedback të përgjithshëm. Gjatë vëzhgimit tonë, një administrator në përgjithësi iu përgjigj çdo postimi të caktuar brenda një ore.

forume weebly

Nëse asnjë nga ato shtigje nuk funksionon për ju, megjithatë, kontakti i mbështetjes nuk është një klik larg. E drejta nga qendra e ndihmës, ju mund të dërgoni me email, telefononi ose bisedoni me një përfaqësues të Weebly. Ashtu si me shumë ndërtues të internetit dhe pritës të faqeve në internet, Weebly do të përpiqet t’ju drejtojë një artikull përpara se të shkoni për të mbështetur, por është vetëm një pengesë e vogël në një sistem ndryshe të shkëlqyeshëm.

Pjesa më tërheqëse rreth mbështetjes këtu janë opsionet. Weebly ju jep çdo rrugë që mund të kërkoni, secila me një cilësi vazhdimisht të lartë. Ndihet më pak si një tunel mbështetës dhe më shumë si një qendër mbështetëse, me një bollëk opsionesh të shkëlqyera për të zgjedhur.

Aktgjykimi

Weebly ka bërë një rrugë të gjatë nga rrënjët e saj të Shtetit Penn. Ndërsa thelbi mbetet i njëjtë, një mori temash të reja dhe një UI i azhurnuar ka rishikuar masivisht platformën. Dizajneri ju jep mjaft energji pa qenë shumë e vështirë, dhe pika e lirë e çmimit do të thotë që mund të keni një sit të bukur vetëm për një monedhë të vogël.

Megjithatë, ekzistojnë mundësi të tjera, prandaj sigurohuni që të shikoni vlerësimet e tjera për ndërtuesit tanë të faqes. Ne hyjmë në specifikat e çdo ofruesi, kështu që ju të dini se çfarë po hyni kur të regjistroheni. Ne gjithashtu kemi bërë një përzgjedhje të ofruesve më të mirë të mbajtjes së faqes në internet, kur faqja juaj është e gatshme të shkojë.

Nëse shkoni në rrugën e mbajtjes në internet, WordPress është një nga platformat më të mira për ndërtimin e faqes tuaj. Sigurohuni që të shikoni tre udhëzuesit tanë për përdorimin e tij. 

  • Fillestarët udhëzojnë për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i avancuar për të përdorur WordPress

Whatfarë mendoni për Weebly? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me