Rishikimi i Ndërtuesit të Uebfaqeve GoDaddy GoCentral – Përditësuar 2020

Rishikimi GoDaddy GoCentral

GoCentral është krijuesi i faqeve në internet të GoDaddy, të cilin me siguri e njihni si një domain dhe host të faqes në internet. Megjithëse GoCentral është i integruar mirë në superstrukturën e GoDaddy, mungojnë disa veçori kryesore, siç mund ta shihni në rishikimin tonë të thelluar të GoDaddy GoCentral.


Ndërtuesi i faqes GoCentral të GoDaddy është një shtesë e fundit në formacionin e saj, duke lejuar përdoruesit të krijojnë me shpejtësi një faqe pa ndonjë njohuri për krijimin e faqes në internet. Kompania njihet më mirë si një nga ofruesit tanë më të mirë të hostit në internet dhe regjistruesi i domain (është madje edhe regjistruesi i domain një në botë), dhe me siguri për kauzë të mirë: megjithëse nuk është keq, ka ndërtues më të mirë të uebfaqeve atje.

Kur e krahasojmë me ndërtuesit tanë të tjerë më të mirë të uebfaqes, ndërtuesi i faqes në internet Godaddy thjesht nuk ka grushtin që kanë të tjerët, megjithëse çmimi i tij është të paktën i drejtë, është i lehtë për t’u përdorur dhe ofron mbështetje të madhe. Megjithatë, disa përdorues mund ta preferojnë atë pikërisht për këto arsye.

Pa ado të mëtejshme, le të hedhim një vështrim të thelluar në GoCentral, ose mund të klikoni në rishikimin tonë të GoDaddy nëse kjo është aty ku keni menduar të jeni në radhë të parë.

Alternativa për GoDaddy GoCentral

Pikat e forta & dobësitë

Features

GoCentral ndjehet paksa e përkushtuar për pjesën tjetër të shërbimeve të GoDaddy. Ky është një trend që do të vazhdojë gjatë gjithë këtij shqyrtimi, duke bërë paraqitjen e tij të parë në grupin e funksioneve. Sidoqoftë, ndërsa vetë ndërtuesi nuk ofron shumë, ende ka shumë karakteristika rreth tij.

Sidoqoftë, duke filluar nga ndërtuesi, ju keni qasje në disa mjete të gjithanshme për ndërtimin e faqes tuaj. Seksione të tilla si caktimi i takimeve, menutë, një kalendar ngjarjesh dhe rezervimet e OpenTable bëjnë që tiparet të ndjehen mjaft mirë të rrumbullakosura nga porta. Edhe kështu, ka një çështje.

Lista që merrni nga fillimi është gjithçka që merrni. Nuk ka qendër aplikacioni, seksione premium ose ndonjë biznes tjetër jashtë formacionit bazë. Ajo që ju shikoni është ajo që ju merrni. Rreshtimi nuk është zhgënjyes me asnjë mënyrë, por është i kyçur në të. Nëse faqja juaj lëviz jashtë kufijve të vendosur nga GoDaddy, thjesht nuk ka asnjë zgjidhje.

Nëse bëni vizatime brenda vijave, do të gjeni një listë mjaft të dendur të veçorive. Për shembull, caktimi i takimeve është aq i lehtë sa kurrë. Klientët tuaj thjesht plotësojnë një formular në faqen tuaj të internetit dhe sinkronet e takimeve në një kalendar online.

Dyqanet në internet kanë mjaft fuqi në dispozicion gjithashtu. Ju mund të shtoni deri në 1.500 produkte, duke pranuar të gjitha kartat kryesore të kredisë, PayPal dhe madje edhe Apple Pay. GoDaddy gjithashtu jep tarifa transporti në kohë reale dhe kujtesë blerjeje në rast se ndonjë klient braktis karrocën e tyre.

Meqenëse GoDaddy bën shumë më tepër sesa thjesht mbajtja në internet, ju keni disa veçori shtesë përreth ndërtuesit. Kjo përfshin gjithçka nga siguria e faqes në internet me heqjen e malware deri në marketing në internet me ekspertë të SEO. Sigurisht, ju mund t’i gjeni këto veçori diku tjetër, por ka diçka për të thënë nëse keni gjithçka nën një çati.

Mund të bëni shumë me GoCentral. Ka shumë karakteristika për ndërtimin e faqes tuaj dhe drejtimin e biznesit tuaj, por zgjedhja e kufizuar do të thotë që mundësitë tuaja të zbehin. Lista është e fuqishme, por një lloj qendre aplikacioni do të shkonte shumë përpara në diversifikimin e llojeve të vendeve të ndërtuara në GoDaddy.

Çmimeve

Modeli i çmimeve është pak konfuz në GoDaddy. Ndërsa plani bazë përputhet bukur me Wix (lexoni rishikimin tonë Wix) të tjerët janë të vështirë për t’u vlerësuar. Siç u përmend në seksionin e mësipërm, nuk ka asnjë qendër aplikacioni në GoDaddy, që do të thotë që planet e nivelit më të lartë përfundojnë me një çmim më të lartë për tiparet që vijnë falas me ofruesit e tjerë.

Duke filluar me një plan personal, sidoqoftë, ju keni akses në ndërtuesin themelor të faqes në internet, mbështetje në blog dhe në një web të plotë. Nuk është një plan veçanërisht tërheqës, por ai që ju ngrihet dhe po funksionon pa shumë probleme. Mimi përputhet gjithashtu me Wix dhe Weebly (lexoni rishikimin tonë të Weebly), kështu që vlera sigurisht që është aty.

Plani i biznesit vjen me gati dyfishin e kostos për vetëm disa karakteristika shtesë. Ju merrni një çertifikatë SSL në domenin tuaj, butonat e dhurimit PayPal dhe hyrjen në mjetin SEO për të cilin do të flasim në seksionin më poshtë. Fatkeqësisht, me dyfishin e kostos, tiparet nuk duken aq sa ia vlen.

Para se të transferoheni në gjysmën e fundit të formacionit, është e rëndësishme të theksohet se këto disa tipare janë gjithçka që ju merrni. Për shembull, çdo lloj tregtie elektronike nuk mbështetet në tre planet e para. Ju mund të provoni dhe bllokoni butonin PayPal për një produkt të vetëm, por kjo është në lidhje me të. Edhe një veçori e zhveshur ecommerce, siç janë produktet e kufizuara dhe tarifat më të larta të transaksioneve, do të ndihmonte jashtëzakonisht shumë.

Një azhurnim i vogël, “biznesi plus” shton përsëri disa veçori shtesë mbi planin themelor të biznesit. Kjo përfshin marketing të postës elektronike, integrimin e mediave sociale dhe një listë biznesi në Google. Sidoqoftë, tipari më interesant është prenotimi për takime në internet, ai që sinkronizohet në çdo kalendar të madh në internet.

Përmbledhja e listës është plani i “dyqanit në internet”. Shtë një emër i përshtatshëm, pasi ky është i vetmi plan që ju lejon të ndërtoni një front të plotë tregtarësh. Nuk është shumë e shtrenjtë për një etiketë çmimesh, që vjen në disa dollarë më lirë se një dyqan me SquareSpace (lexoni rishikimin tonë të SquareSpace).

Sidoqoftë, ndryshe nga SquareSpace, ju nuk keni qasje në ato shumë karakteristika. Një dyqan i dedikuar si Shopify është një zgjedhje më e mirë për pothuajse çdo rast, por mungesa e veçorive në GoDaddy nuk e vë në funksionim. Sigurisht, ju keni braktisur rimëkëmbjen e ndihmës, zbritjen dhe mbështetjen e promovimit dhe rishikimet e produkteve, por nuk ka shumë jashtë kësaj.

Ne do të diskutojmë se si këto kufizime ndikojnë në përvojën në dy seksionet e ardhshme. Sa i përket çmimit, sidoqoftë, tiparet mund të duken shumë të këndshme për të justifikuar koston. Për shembull, prenotimi i takimeve me një plan të biznesit Plus është i dobishëm, por vetëm për bizneset që kujdesen për emërimet e prenotimit.

Edhe kështu, çmimet e planeve ndjehen mjaft të justifikuara. Sidoqoftë, mosveprimi i çdo lloj qendre aplikacioni bën që secili plan të ndihet më kufizues dhe, kështu, më pak i vlefshëm kur krahasohet me ndërtuesit e tjerë.

dizajni & Tools

Ndërtuesi është i kufizuar në GoDaddy, për të thënë të paktën. Shtë e qartë, ajo ishte një shtesë në krijimin e vendosur në internet dhe jo anasjelltas. Ndërsa mund të merrni një sit në internet, nuk do të duket shumë më ndryshe se çdo faqe tjetër e vendosur përmes ndërtuesit.

Veçanërisht, kjo për shkak të zgjedhjes së temave. GoDaddy ju jep një përzgjedhje të vetëm tetë temave totale dhe ato nuk janë shumë të ndryshme nga njëra-tjetra. Ndryshimi i temës vetëm ngatërron me paletën e ngjyrave dhe fontet. Ju mund t’i ndryshoni këto rregullime edhe më vonë, gjë që sjell në pikëpyetje pikën e temave në radhë të parë.

Ashtë një term i keqpërdorur këtu. Temat veprojnë më shumë si pikat e sugjeruara të fillimit dhe jo ridizajnimet e plota të faqes suaj të internetit. Ekzistojnë disa ndryshime midis tyre, siç është vendosja e kokës, por gjithsesi është një ndryshim i gabueshëm, duke e bërë ndërtuesin të ndjehet paksa si Paint i Dizajnit të Uebit.

Për të shtuar konfuzionin, ekzistojnë tema unike të premadës në dispozicion, jo vetëm brenda ndërtuesit. GoDaddy i quan këto “shabllone” dhe jo “tema”, një dallim që është dukshëm i rëndësishëm këtu. Ajo që ju bie ndërmend të boggling është arsyeja pse ka një ndryshim në radhë të parë.

Ju duhet të jeni në gjendje të zgjedhni një model nga fillimi, në vend që të grindeni me një gamë mesatare të temave. Modelet janë pika fillestare shumë më të përshtatshme, ato që, për fat të keq, zakonisht do të zbulohen më vonë në procesin e projektimit.

GoDaddy bllokon pamjen themelore të faqes tuaj, por ju ende keni mundësi të punoni brenda parametrave të paraqitur. Ju redaktoni faqen tuaj përmes një ndërfaqe ndërvepruese, duke grumbulluar seksione të reja mbi njëra-tjetrën. Nuk është një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse, por ndjehet po aq intuitive.

Mousing mbi një majë të një seksion ju lejon të shtoni një tjetër, duke ndërtuar faqen në një mënyrë lineare. Ndërsa ne do të donim të shohim më shumë në mënyrën e personalizimit, ka shumë mënyra për të ndërtuar një faqe unike nga sasia e kufizuar e opsioneve.

Cilësimet janë të mençura, zgjedhja është e kufizuar, por çuditërisht e përshtatshme. Për shembull, GoDaddy përfshin një mjet SEO që ju drejton përmes redaktimit të titullit dhe përshkrimit tuaj të duhur drejt panelit të cilësimeve. Ne u përpoqëm të thyejmë mjetin duke u renditur për fjalen kyçe “cupcakes” për dyqanin tonë tallen kompjuterik “Computer McGee” dhe funksionoi mjaft mirë.

Ju mund të zgjedhni çdo faqe në faqen tuaj, dhe ndërsa mjetet kryejnë vetëm funksione themelore të SEO, është një pikë fillimi shumë e mirë për ata që nuk kanë mendje për renditjen e kërkimit.

Përkundër mungesës së opsioneve, ju ende mund të krijoni një faqe të mirë në kërkim me GoDaddy. Për shumë, disa mjete janë gjithçka që kërkohet, veçanërisht kur lehtësia e përdorimit është në linjë. Sidoqoftë, për ata që duan më shumë kontroll, është më mirë të shikoni diku tjetër.

Lehtësinë e përdorimit

Megjithatë, ekziston një përmbysje e mjeteve të kufizuara të mjeteve. Ju nuk mund të bëni shumë në ndërtues dhe, për shkak të kësaj, procesi për ndërtimin e faqes tuaj është jashtëzakonisht i lehtë. Sidoqoftë, arritja në atë pikë është pak telashe.

Kjo kryesisht për shkak të ndarjes së temave dhe shablloneve. Këto dy terma do të ishin lehtësisht të këmbyeshëm me çdo ndërtues tjetër të faqes në internet, por këtu ka një dallim midis tyre. Temat i referohen skemës së ngjyrave dhe zgjedhjes së fontit dhe shabllonet janë pika fillestare unike.

Siç u përmend më lart, zgjedhja e shablloneve është mjaft e madhe, me shumë mundësi për pothuajse çdo sit. GoDaddy duhet t’i përdorë këto shabllone si një bazë fillestare për përdoruesit. Thyerja e të dyve thjesht shton konfuzion në proces dhe shpesh nënkupton që të harxhoni pak kohë për të hartuar para se të zbuloni një pikë fillestare më të përshtatshme.

Pas kësaj bëhet dallimi, megjithëkëtë, GoDaddy është aq i lehtë sa mund të jetë. Faqja kryesore e ndërtuesit ju jep tre opsione: temë, faqe dhe cilësimet e faqes. E para është goxha e drejtpërdrejtë. Ju thjesht zgjidhni një nga tetë “temat” ose zgjidhni vetë shkronjat dhe skemën e ngjyrave. Faqet janë thjesht një hierarki e thjeshtë faqesh e cila është mjaft e drejtpërdrejtë.

Fuqia e ndërtuesit vjen përmes opsionit të fundit. Menyja e cilësimeve administron të gjitha punët e brendshme të faqes tuaj. Këtu, do të gjeni mundësi të gjera si lidhjet e mediave sociale dhe vendosja e reklamave, por ka edhe mundësi të tjera. Disa nga shënimet janë një mohim i cookie-t për vizitorët, mjeti i integruar SEO dhe përkthimi automatik me Google Translate.

Asnjë nga mjetet këtu nuk merret me hartimin e faqes tuaj, megjithëse. Ju e trajtoni atë përmes një redaktori interaktiv. Siç u përmend më lart, mousing mbi çdo seksion ju lejon të shtoni një tjetër. Ekzistojnë një sasi e kufizuar e opsioneve, por modulet për HTML porosi, listat e pasurive të patundshme MLS dhe rezervimet e OpenTable ju japin fleksibilitet të mjaftueshëm për të krijuar një sit për nevojat tuaja.

Nga zgjedhja e kufizuar, lehtësia e përdorimit shkëlqen qartë. Për shumë njerëz, krijimi i një uebsajti me GoDaddy është i lehtë, me shumë mundësi për të akorduar sitin për nevojat tuaja. Sidoqoftë, nëse nuk e gjeni atë që ju nevojitet nga lista e përfshirë, nuk jeni me fat.

mbështetje

Ky regjistrues domain i kthyer në ndërtuesin e faqes në internet të kthyer nga ndërtuesi i faqes ka mjaft vite nën rripin e tij. Për shkak të kësaj, GoDaddy nuk është i huaj për të mbështetur, dhe ndërsa ndihet mungesë në fusha të tjera, seksioni i mbështetjes ndihet plotësisht i realizuar.

Mbështetja është e ndarë në tre sektorë të veçantë. Ju keni mësime, një forum dhe, natyrisht, staf mbështetës. Tutorials janë përhapur përsëri në video dhe artikuj, të dyja janë ndër më të mirat që kemi parë.

Ju mund të kërkoni artikuj siç do të bëni në çdo bazë njohurish. Sidoqoftë, GoDaddy gjithashtu përfshin një listë të artikujve “zhyten në”, një koleksion i vendosur për t’ju bërë të filloni me fusha të ndryshme të mbajtjes në internet. Për shembull, artikujt thelbësorë për certifikatat SSL përfshijnë verifikimin e certifikatës tuaj, shkarkimin e saj dhe zgjidhjen e problemeve të saj.

Ekziston edhe një listë videosh posaçërisht për ndërtuesin e faqes në internet. Pasi që GoDaddy është një kompani me një gamë të larmishme produktesh, shtimi i një pjese specifike për ndërtuesin e faqes në internet është jashtëzakonisht e dobishme për të gjetur mbështetje shpejt.

Në fund të secilit artikull dhe video janë disa tema të ndërlidhura brenda forumeve. Këtu, do të gjeni seksione për çdo fushë të shërbimit që ofron GoDaddy, duke përfshirë ndërtuesin e faqes në internet. Entirelyshtë tërësisht e drejtuar nga komuniteti, me përjashtim të moderatorëve, kështu që shumica e përgjigjeve nuk do të vijnë direkt nga GoDaddy. Kjo nuk është shumë e dhimbshme, sidoqoftë, duke e konsideruar GoDaddy pret AMA me ekip të ndryshëm herë pas here.

Nëse nuk mund të gjeni një përgjigje midis forumeve dhe bazës së njohurive, mbështetja direkte është në dispozicion 24/7. GoDaddy ofron bisedë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje telefonike ekskluzivisht, që do të thotë se çdo kontakt me email është jashtë tryezës. Kompanitë si Bluehost (lexoni rishikimin tonë për Bluehost) janë larguar nga mbështetja e postës elektronike, dhe, ndërsa është pak zhgënjyese, mungesa nuk dëmton përvojën e përgjithshme.

Pavarësisht, GoDaddy shkëlqen me mbështetjen e DIY. Baza e njohurive është e fortë me informacione dhe forume ofrojnë një lidhje me komunitetin. Biseda live dhe mbështetja telefonike mjaftojnë, por linja direkte ndihet pak zhgënjyese nga mungesa e mbështetjes në email.

Aktgjykimi

GoDaddy është padyshim që po shtyn linjën e saj të produkteve të kaluara në hostimin themelor të uebit. Pavarësisht,, përsëritja e tanishme e ndërtuesit GoCentral bie e shkurtër kur vendoset kundër krijuesve të tjerë të faqeve të internetit. Shtë një pjesë funksionale e çantës, por sigurisht jo një ideal.

Duket se përdorimi më i mirë i këtij ofruesi është rreptësisht mbajtja në internet. Mbështetja dhe lehtësia e përdorimit janë të nivelit më të lartë, me kohë të përshtatshme për reagim.

Whatfarë mendoni për GoDaddy? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me