Rishikimi Gator – Vëllai i Vogël i HostGator – Përditësuar 2020

Rishikimi Gator

Gator është krijues i faqes në internet të HostGator dhe si i tillë ka për qëllim kryesisht fillestarët. Ndërtimi i një siti të thjeshtë është i lehtë dhe pothuajse argëtues, por nëse doni më shumë thellësi, mund të dëshironi të kontrolloni një shërbim tjetër. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Gator për detaje.


Ndërtuesi i faqes në internet të HostGator, Gator, është i disponueshëm në të gjitha planet e pagimit të pritjes, por mund të blihet gjithashtu si një mjet i vetëm për t’ju ndihmuar të ndërtoni një faqe në internet. Platforma është e lirë, e bukur dhe e drejtuar drejt përdoruesve më pak të teknologjisë, kështu që fillestarët nuk duhet të kenë asnjë problem të futen në të.

Thënë kështu, Gator sakrifikon përshtatshmërinë për të akomoduar të porsalindurit, posaçërisht për sa i përket shumëllojshmërisë së elementeve dhe thellësisë së veçorive. Dhënë, ju mund të krijoni diçka të shkëlqyeshme me të, por i mungon thellësia për ta bërë listën më të mirë të ndërtuesve të faqeve të internetit.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Gator

Features

Karakteristikat e Gator nuk janë të thella, por ato nuk janë as të cekëta. Bazat llogariten, por disa nga veçoritë më të këndshme nuk shfaqen.

Blogim me Gator

Blogimi me Gator është i lehtë. Së pari, e vendosni funksionin duke zgjedhur nga modelet e blog-ut të Gator. Ata janë të gjithë të bukur dhe të përgjegjshëm, kështu që nuk ka shqetësime atje. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni një që ju duket bukur.

Gator-blog

Shtimi i një postimi në blog është vetëm çështje e krijimit të një faqe në blog dhe shtimi i një postimi të ri. Plus, ju filloni me disa postime të shkruara tashmë, kështu që ju mund të filloni duke redaktuar ato. Ju mund t’i formatizoni ato me tarifën e zakonshme – madhësinë e tekstit, peshën, ngjyrën – por përveç kësaj, nuk ka shumë përshtatje.

Mund të futni vetëm imazhe, video dhe tekst. Megjithëse kjo është e mjaftueshme për një postim të rregullt në blog, nëse doni të bëni diçka ndryshe, siç janë grafika speciale ose carousels, nuk do të funksionojë nëse nuk e dini rrugën tuaj për skedarët Flash.

Do të ishte mirë nëse mund të redaktonit faqen ashtu si do të ishte një e rregullt, me pajisje dhe elementë, por nuk është e mundur. Nëse doni një ndërtues të faqes në internet që mund ta bëjë këtë, shikoni rishikimin tonë të Voog.

Përveç kësaj, është mirë që ju mund të vendosni metadata për indeksimin. Shtë gjithashtu një plus i madh që ju mund të caktoni etiketa dhe të integroni në Facebook për komente. Kjo ndihmon në rritjen e ndërveprimit me përmbajtjen tuaj, gjë që është një gjë e mirë në sytë e Google.

Në përgjithësi, sistemi i blogjeve është mbi mesataren krahasuar me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit, por është inferior ndaj asaj që do të merrni me një sistem të plotë të menaxhimit të përmbajtjes, siç është WordPress. Nëse bloget janë të rëndësishme për ju, lexoni udhëzuesin e fillestarit tonë për të përdorur WordPress.

E-commerce me Gator

Shitja në internet me Gator është e drejtpërdrejtë. Ju filloni duke vendosur informacione për fundin tuaj në lidhje me dyqanin tuaj, atëherë mund të prodhoni. Herën e parë që përdorni funksionin, një magjistar do t’ju drejtojë gjatë procesit. Për të shtuar një produkt, ju zgjidhni imazhe, shkruani një përshkrim dhe vendosni një çmim. Pas kësaj, teknikisht jeni bërë.

Për indeksimin më të mirë, megjithatë, Gator mbështet kategoritë e produkteve dhe variantet, të cilat mund të ndihmojnë përdoruesin të lundrojë në faqen tuaj dhe të gjejë produktet që iu nevojiten më lehtë. Për më tepër, sistemi i tregtisë elektronike Gator mbështet produktet dixhitale. Përdoruesit madje mund ta shkarkojnë produktin përmes platformës, e cila ju jep shumë fleksibilitet.

Kur bëhet fjalë për tërheqës për klientët, Gator shkëlqen. Jo vetëm që mund të shtoni kuponë zbritje dhe shitje, por gjithashtu mund të pranoni pagesa përmes PayPal, Stripe ose para në dërgesë.

Shtë një karakteristikë e mirë e dyqaneve, por pëlqen në krahasim me atë që mund të arrini duke përdorur Shopify. Nëse tregtia elektronike është e rëndësishme për ju, provoni atë platformë, por jo përpara se të lexoni udhëzuesin e fillestarit tonë për të Shopify.

SEO me Gator

Gator nuk vjen me një mjet të dedikuar për optimizimin e motorëve të kërkimit siç bën Wix. Përkundrazi, mund të bëni ndryshime në metadatat e secilës faqe kur menaxhoni seksionet.

Gator-SEO

Përveç kësaj, ju merrni një certifikatë SSL me planin më të lirë. Jo vetëm që vizitorët do t’ju besojnë më shumë, por është gjithashtu një plus i madh për Google. Një tjetër gjë që Google pëlqen është përgjigjja, për të cilën Gator është mirë, me elementë që automatikisht ndryshojnë për tu përshtatur në ekranet celular.

Gator ndihmon duke u indeksuar dhe renditur më lart, por nëse planifikoni të renditeni në radhë të parë për shumë fjalë kyçe, duhet të kërkoni diku tjetër. Wix ka një mjet të shkëlqyeshëm SEO, kështu që lexoni rishikimin tonë Wix para se të zgjidhni një ndërtues të faqes në internet.

Përmbledhje e Karakteristikave të Gatorit

Logo gatorwww.hostgator.com

Fillon nga 384 $ muaj Të gjitha Planet

dizajni

Temat e Premtes

Format ndërtues

Redaktori HTML

Mbështetja e Forumit

Galeria e Arteve Vektore

Audio

Video HD

përdorshmërisë

Drag dhe Drop ndërfaqen

Redaktori SEO

Mbështetje për celular

Qendra e Aplikimeve

Mbështetje në Blog

Ndihma për tregtinë elektronike

Redaktori i faqes

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

pagesë shtesë

Certifikata SSL

Emri i Domainit

Kredite e reklamave

Rishikimi i sitit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Tutoriale video

Tutoriale për tekstin

misc

Plan falas

Çmimeve

Gator nuk është keq kur bëhet fjalë për çmimin, por mungesa e një plani falas e mban atë përsëri kur krahasohet me Wix ose Weebly.

Plani starter është i lirë dhe i përshtatshëm për shumicën e nevojave në internet. Në qoftë se nuk doni të futeni në tregtinë elektronike, ajo ka gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar një faqe në internet të bukur. Përveç redaktorit, ju merrni një emër domain, çertifikatë SSL dhe një pritje falas.

Në zinxhir, plani Premium është i kushtueshëm për ato që ofron. Për pothuajse dyfishin e çmimit, përfitimi i vetëm nga plani i Starter është mbështetja me përparësi. Për një ndërmarrje më të madhe që ka punonjës që punojnë në uebfaqe, kjo mund të jetë një përfitim. Thënë kështu, sepse plani fillestar tashmë ka mbështetje 24/7, nuk është aq i rëndësishëm.

Së fundmi, plani i tregtisë elektronike është vetëm një zgjedhje e mirë nëse ju pëlqen Gator dhe dëshironi të krijoni dyqan në internet, gjithashtu. Përditësimi është i shtrenjtë, por siç kemi diskutuar, platforma e tregtisë elektronike është e fuqishme dhe e përshtatshme për të gjitha bizneset.

Gator nuk ofron një plan falas ose gjykim falas, por ai e ndihmon atë me garancinë e tij të kthimit të parave prej 45 ditësh. Kjo është më mirë se standardi i tregut 30 ditë për të kërkuar një rimbursim, por nuk zbatohet në të gjitha rastet.

Ju nuk do të keni të drejtë për rimbursim nëse keni kërkuar serverë të dedikuar, softuer personal ose domain të personalizuar. Kjo është e rëndësishme për planet e pritjes së Gator, por më pak shqetësuese këtu.

Plus, nuk do të merrni një rimbursim nëse paguani me një çek, transferim teli bankar ose një urdhër të parave. Megjithëse ka kufizime, ato nuk janë të tepërta, kështu që vetëm sigurohuni që të paguani me kartën tuaj të kreditit ose llogarinë PayPal dhe duhet të jeni mirë.

dizajni & Tools

Dizajni i krijuesit të faqes në internet Gator është i bukur, dhe mjetet e tij janë të lehta për t’u përdorur. Për të filluar procesin e redaktimit, kur hapni për herë të parë mjetin, do t’ju prezantohet një mësim i shkurtër që nxjerr në pah mjetet kryesore të softuerit. Nuk është gjithëpërfshirëse, por ju jep një ide të mirë të asaj që duhet të bëni për të filluar.

Ndërfaqja është e drejtpërdrejtë. Shiriti i majtë është ai që do të përdorni më së shumti. Skeda “elemente” ju lejon të shtoni blloqe dhe elementë të premadës në faqen tuaj të internetit. Ato përfshijnë ikona, kunjat e Google Maps, format e kontaktit dhe madje edhe skedarët Flash.

Në përgjithësi, ka një larmi të konsiderueshme blloqesh për të zvarritur në faqen tuaj, kështu që nuk duhet të keni problem të rregulloni seksionet siç e shihni të arsyeshme.

Tab Faqet e Gatorit

Skeda e “faqeve” ju lejon të menaxhoni faqet e faqes tuaj të internetit, që është një fije e zakonshme midis krijuesve të faqeve të internetit.

Ajo që është shumë e mirë për skedat “faqet” të Gator është që ju mund të bëni ndryshime në faqen që po redaktoni duke përdorur ikonat në krye të shiritit të veglave. Për më tepër, të gjitha faqet fillojnë me një grup të paracaktuar të seksioneve, i cili ndihmon në prishjen e punës që duhet të bëni, duke ju mundësuar që të ndërtoni faqen tuaj në mënyrë më efikase.

Tabela e Seksioneve të Gator

Skeda “seksione” ju lejon të redaktoni seksione në një faqe të veçantë. Anydo faqe ka një kokë, një këmbë dhe disa pjesë me përmbajtje kuzhinë, për sa kohë që ju nuk zgjidhni të filloni me një faqe të zbrazët.

Do seksion vjen me blloqet dhe paraqitjen e tij të paracaktuar, të ngjashme me rrëshqitjet e PowerPoint. Kjo e bën redaktimin e faqes tuaj në internet shumë më lehtë. Plus, ju mund të fshehni seksione nga shfaqja në platforma të ndryshme. Për shembull, nëse një pjesë që keni ndërtuar nuk duket e mirë në celular, mund ta vendosni atë vetëm për vizitorët në desktop..

Tab “Design” ju lejon të modifikoni pamjen e faqes tuaj të internetit. Ju mund të redaktoni paletën e ngjyrave, shkronjat dhe stilin e tekstit, por kjo duhet të pritet nga një krijues i faqes në internet. Farë është e mrekullueshme është që ju mund të shtoni sfondet e internetit paraprakisht, dhe nëse asgjë nuk jua intereson interesin tuaj, ju mund të krijoni vetë.

Gator-background

Skedat “blog” dhe “dyqan” nuk janë komplekse, por kjo është për mirë. Për shkak të ndërfaqes së thjeshtë, ju lehtë mund të lundroni nëpër sisteme të tilla komplekse, gjë që e bën punën tuaj të shkojë më mirë.

Skeda “stats” tregon analitika themelore për faqen tuaj të internetit. Megjithëse jo aq komplekse sa Google Analytics, ju ndihmon nëse dëshironi azhurnime të shpejta se si po funksionon faqja juaj e internetit, veçanërisht nëse po bëni një fushatë me pagesë ose dëshironi të kontrolloni trafikun organik me kalimin e kohës.

Për statistikat e përparuara, ju mund të integroheni me Google Analytics. Shtë e lehtë për ta bërë këtë. Thjesht ngjitni ID tuaj të Analytics në fushën e caktuar dhe Google do të fillojë mbledhjen e informacionit.

Gator-analytics

Menaxhimi i Mbështetjes së Gatorit

Në fund të fundit, skeda “menaxho” ju lejon të merreni me gjërat e pasme. Ju mund të përdorni një histori të plotë rishikimi, të kontrolloni paraqitjet e formularit, të azhurnoni favorit tuaj dhe madje të menaxhoni lidhjet tuaja sociale. Ky nuk është një listë mbresëlënëse mjetesh, por është e nevojshme t’ju ndihmojmë të ndërtoni një faqe interneti të mirë.

Farë është e mrekullueshme është që ju mund të shtoni lidhje në mediat tuaja sociale nga seksioni “menaxhoni”, atëherë thjesht tërhiqni elementin përkatës për t’u integruar me faqen tuaj të Facebook ose kanalin YouTube në një çast.

Përveç atyre modeve të shiritit të majtë, mund të bëni redaktime në faqe, të tilla si elementët për ndryshimin e madhësisë, ndryshimin e ngjyrës së një elementi të publikuar dhe të ngjashme. Kjo është e rëndësishme sepse kurdoherë që tërhiqni një element, nuk do të vendoset automatikisht brenda një pjese dhe do të përafrohet me të gjitha blloqet e tjera. Megjithëse kjo do të thotë më shumë punë sa herë që të shtoni diçka të re, do të thotë gjithashtu më shumë mundësi personalizimi, kështu që ne do ta llogarisim atë si plus.

Përveç atyre opsioneve të redaktimit, shumë nga puna e keqe e lidhur me krijimin e një faqe në internet është zvogëluar nga shabllonet e Gator.

Ata janë të bukur dhe të optimizuar për celular, si dhe janë të ndara në kategori biznesesh. Kjo bën që një fillim i shkëlqyeshëm në procesin e krijimit të faqes suaj të internetit, sepse nuk filloni me një kanavacë bosh dhe mund të zgjidhni të shfletoni vetëm shabllone nga industria juaj.

Megjithëse shabllonet janë të lehta për tu punuar, ato nuk janë aq të larmishme sa, të themi, Sheshi i hapësirës. Nëse dëshironi të zgjidhni një gamë të madhe të faqeve të faqeve në internet, shikoni rishikimin tonë të Squarespace për të mësuar më shumë rreth saj.

Lehtësinë e përdorimit

Përdorimi i Gator është aq i lehtë sa të përdorni shumicën e ndërtuesve të faqeve të internetit. Pasi të regjistroheni, ju zgjidhni një model nga ato të diskutuara më lart dhe nuk jeni për të redaktuar.

Nëse duket si një kurbë e pjerrët e të mësuarit për ju, mos u shqetësoni. Para se të filloni të tërhiqeni dhe të bjerë, mund të kaloni nëpër mësimin e brendshëm të Gator. Sshtë një ecje e shkurtër, 15 sekondë, që ju tregon se çfarë bën secila skedë dhe ku është çdo buton i rëndësishëm.

Pas kësaj, mund të filloni të përdorni redaktorin. Redaktimi i tekstit dhe imazheve është aq i thjeshtë sa të shkruani një dokument të Microsoft Word. Ju mund të dilni në çështje nëse doni të futni, për shembull, një karusel dëshmor Gator nuk ka një bllok të tillë paraprakisht, por mjetet që ai ka janë të lehta për t’u përdorur.

mbështetje

Mbështetja e Gator nuk është yjore, por është e rrumbullakosur mirë. Qendra e ndihmës është e bërë mirë, duke përfshirë tetë kategori mësimesh, Q&Si dhe shpjegimet. Ai nuk është vetëm tekst, Këto kategori shfaqin video dhe imazhe për të paraqitur atë që duhet të bëni në secilin rast.

Gator-mbështetje

Nëse nuk e gjeni përgjigjen tuaj atje, mos e humbni shpresën. Pavarësisht nga plani juaj, ju merrni mbështetje 24/7 përmes chat, email ose telefon. Agjentët mbështetës të Gatorit janë të sjellshëm dhe të dobishëm, por ka një kapje. HostGator është një platformë e madhe dhe agjentët e tij mund të shqetësohen ndonjëherë. Kjo është kur mbështetja parësore mund të vijë në dispozicion. Nuk ndihmon që të mos ketë asnjë mbështetje të forumit.

Ju duhet të vendosni vetë nëse ndryshimi në çmim midis planit Fillestar dhe planit Premium është më pak i rëndësishëm sesa të dini se do të merrni mbështetje përparësore sa herë që ju nevojitet. Nëse është, shkoni për atë plan dhe sigurohuni kur lindin probleme.

Aktgjykimi

Gator është një mjet i shkëlqyeshëm. Shtë e lehtë për t’u përdorur pasi të keni varur atë, të lira dhe ka karakteristika të përshtatshme. Mjeti është atje me ndërtuesit tanë më të mirë të uebfaqes, edhe nëse opsionet e personalizimit janë të kufizuara herë pas here dhe nuk merrni mbështetjen më të mirë.

Nëse dëshironi një platformë më të mirë për Blogim, lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të mbajtjes në internet. Ne ju rekomandojmë WordPress, por diçka tjetër mund t’ju përshtatet nevojave tuaja. Megjithatë, para se të zgjidhni WordPress, lexoni në faqen tonë më të mirë të internetit për udhëzuesin WordPress.

Keni pasur një përvojë të ndryshme me Gator? Na tregoni në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me