Rishikimi Otixo – Përditësuar 2020

Rishikimi Otixo

Kur bëhet fjalë për menaxhimin me shumë re, Otixo është ndoshta udhëheqësi i tregut falë lehtësisë së përdorimit, si dhe karakteristikave të tij të shumta. Sidoqoftë, automatizimi është një lëshim i dukshëm, domethënë fusha është akoma e hapur. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Otixo për të gjitha detajet.


Këto ditë, pothuajse të gjithë po bëjnë të paktën dy llogari për ruajtjen e cloud, nëse jo më shumë. Me të gjitha depozitat bujare pa rezerva të reja atje, ka kuptim të përfitosh.

Për më tepër, bizneset dhe profesionistët e pavarur shpesh përdorin shërbime të shumta për ruajtjen e cloud, sepse kolegët dhe klientët kanë preferenca të ndryshme, qoftë ky Dropbox, Google Drive, OneDrive ose ndonjë shërbim tjetër.

Menaxhimi i të gjithë atyre disave cloud mund të jetë një shqetësim i vërtetë. Mos harroni se ku gjenden skedarët, lëvizja e skedarëve nga një shërbim në tjetrin dhe projektet thjeshtësuese që përdorin shërbime të shumta për ruajtje mund të kërkojnë një ndihmë të vogël, e cila është aty ku mjetet e menaxhimit me shumë cloud mund të jenë me shërbim.

Në këtë përmbledhje të Otixo, ne do të kontrollojmë një nga emrat më të mëdhenj në hapësirë, veçanërisht për përdoruesit e biznesit. Otixo mbështet mbi 30 shërbime cloud, plus protokolle si WebDAV dhe FTP. Ai gjithashtu ka disa veçori të këndshme bashkëpunimi, përfshirë hapësirat e punës për projekte.

Rrinë me ne ndërsa përmbytim tiparet, koston dhe përvojën e përdoruesit të Otixo. Nëse po kërkoni shërbime të ruajtjes së cloud për t’u çiftuar me Otixo, mos harroni të kontrolloni edhe udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud, gjithashtu.

Alternativa për Otixo

Pikat e forta & dobësitë

Features

Otixo shërben si qendër për të gjithë disqet tuaja cloud dhe ofron disa karakteristika që nuk do t’i gjeni me shërbime rivale. Kjo përfshin serverat e vet të ruajtjes së cloud dhe disa aftësi të dobishme bashkëpunimi që do t’u bëjnë thirrje përdoruesve të biznesit.

Në të njëjtën kohë, Otixo ka një mori të gabimeve të mëdha që kufizojnë dobinë e tij për detyra të caktuara. Për shembull, ndërsa mund të kopjoni një dosje ose skedar nga një disk i ri në tjetrin, nuk mund të krijoni marrëdhënie të vazhdueshme midis atyre disave. Kjo do të thotë se nuk ka sinkronizim cloud-cloud ose rezervë cloud-to-cloud siç e merrni me GoodSync.

Ndërsa aplikacioni kryesor është i bazuar në internet, Otixo ka klientë desktop për Windows dhe MacOS që mund t’i përdorni për të menaxhuar skedarët tuaj cloud. Ka edhe aplikacione për Android dhe iPhone.

Përveç menaxhimit të të gjithë përmbajtjes suaj re në një vend të vetëm, Otixo integron me aplikacione të ndryshme, një aftësi e mundësuar nga Zapier. Këto aplikacione përfshijnë shërbimet e mediave sociale, fletoret dixhitale, kalendarët, bazën e të dhënave dhe mjetet e menaxhimit të projektit.

Paraprakisht me Otixo

Për çdo makinë cloud që lidheni me Otixo, mund të shikoni pamjet, dokumentet dhe videot e ruajtura brenda. Sidoqoftë, për redaktimet e skedarëve, duhet të shkarkoni ose skedarin të përdorni një program desktop, ose të hapni skedarin në shërbimin e ruajtjes së cloud në të cilin është ruajtur për të përdorur redaktorin e tij të bazuar në shfletuesin (shiko ruajtjen më të mirë të cloud për dokumentet).

Ndërsa redaktimi i bazuar në shfletuesin është pa pushim, Otixo ende punon mirë për bashkëpunime sepse mund të përdoret për të shkëmbyer skedarë me të tjerët. Ju gjithashtu mund të krijoni hapësira pune dhe grupe pune për të drejtuar projektet dhe madje ka një veçori bisede për dialogun e projektit. Ne do t’i hedhim një vështrim këtyre karakteristikave më në detaje kur mbulojmë përvojën e përdoruesit, më poshtë.

Ne do të shohim gjithashtu disa nga veçoritë e sigurisë së Otixo, duke përfshirë encryption private fund-për-fund për skedarët tuaj të ngarkuar. Në një shënim përfundimtar para se të kalojmë në kosto, me Otixo ju në të vërtetë ju merrni një hapësirë ​​për ruajtjen e cloud. Ne do të flasim për sa shumë, tjetër.

Çmimeve

Otixo ka tre plane në dispozicion: një plan falas dhe dy zgjedhje të bazuara në pajtime në Otixo Standard dhe Otixo Plus.

Plani falas, siç mund ta shihni në tabelën e mësipërme, nuk është saktësisht i lirë. Nëse planifikoni të kryeni transferime nga cloud në cloud, do t’ju faturohen 0.49 dollarë për gigabajt për ta bërë këtë, që është një tarifë mjaft e rëndë. Nëse planifikoni transferimin e më shumë se 15 GB në muaj, gjithashtu mund të regjistroheni në Otixo Standard, sepse bëhet fjalë për të njëjtën kosto.

Freeloaders marrin 5 GB hapësirë ​​për ruajtjen e makinës Otixo, ndërsa pajtimtarët marrin 10 GB ose 20 GB për përdorues, në varësi të planit me të cilin shkoni. Ajo hapësirë ​​e magazinimit është kumulative, do të thotë se mund ta ndani atë midis përdoruesve megjithatë që dëshironi.

Re të mbështetur & protokollet

Të gjitha të thënë, Otixo mbështet mbi tridhjetë disqe disku dhe protokolle, me shumë emra të mëdhenj në dispozicion. Disa nga ofruesit më të mirë të ruajtjes së cloud përfshijnë depot e energjisë elektrike Dropbox, Google Drive dhe OneDrive, si dhe një nga shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero në pCloud.

DropboxGoogle DriveOneDriveOneDrive për Biznes
kutiAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Sidoqoftë, mungon, sidoqoftë, është Egnyte Connect, lehtësisht një nga syncat më të mira të ndërmarrjeve dhe shpërndani zgjidhjet në dispozicion sot. Gjithashtu, vetëm Amazon S3 mbështetet në mesin e zgjidhjeve të infrastrukturës cloud. Ne dëshirojmë të shohim gjithashtu Azure, Google Cloud dhe Rackspace Cloud Files.

Otixo mbështet protokollet FTP / SFTP dhe WebDAV, megjithatë, duke ju dhënë edhe më shumë mundësi për të lidhur disqet. Përfshirja e OwnCloud është gjithashtu e madhe për ata që kërkojnë të integrojnë zgjidhjen e tyre personale të ruajtjes së cloud me disqet e tjerë.

Një veçori tjetër e dobishme që do të merrni me Otixo është ta përdorni si qendër për të përqendruar njoftimet nga disa shërbime të tjera, përfshirë shumicën e platformave të njohura të mediave sociale, përveç Microsoft Excel, Paypal dhe MySQL.

Eksperienca e perdoruesit

Otixo, siç e përmendëm, ju lejon të menaxhoni skedarët tuaj të pritur nga një aplikacion në internet, klient i desktopit dhe aplikacioni i smartphone. Kjo qasje e gjithanshme e bën shumë më të lehtë qëndrimin në kufijtë e ruajtjes, njoftimeve dhe ngjarjeve të tjera në grupin e makinës suaj të re.

Eksperiencat në ueb dhe në desktop janë gati identike, kështu që kur të zbuloni rrugën tuaj rreth njërës, më së shumti do të jeni në gjendje të lundroni në tjetrin. Kjo është një gjë e mirë sepse Otixo mësohet të mësohet.

Lidhjet poshtë diferencës së majtë janë të disponueshme për grupet e punës, hapësirat e punës dhe menaxherin e skedarëve Otixo. Nëse përdorni klientin në ueb, do të keni gjithashtu hyrje në një drejtori aplikacioni.

Drejtoria e aplikacioneve ju lejon të integroni Otixo me shërbime të ndryshme si YouTube, GitHub dhe Twitter. Duke vepruar kështu do t’ju lejojë të merrni njoftime brenda Otixo kur ndodhin veprime të caktuara në ato aplikacione. Ky është një tipar shumë i dobishëm menaxhimi për bizneset me një grup të madh mjetesh në internet për të mos mbajtur mend.

Ju gjithashtu mund të automatizoni veprime të caktuara, të tilla si dërgimi automatikisht i mesazheve të biseduara të marra në Otixo në një fletore Evernote (nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth Evernote, lexoni rishikimin tonë Evernote).

Lidhja e disqet re në Otixo është një proces relativisht pa dhimbje. Do të duhet të jesh në pamjen e menaxherit të skedarëve, ku ka një ikonë të vogël re pranë këndit të sipërm të djathtë; klikoni atë për të shtuar shërbime.

Në ekranin tjetër, do të gjeni një listë të ikonave të shërbimit cloud në dispozicion për t’u lidhur. Klikoni në shërbimin cloud që dëshironi të shtoni, jepni një emër lidhjes, pastaj klikoni në butonin “autorizo”. Ju do të kërkoheni nga shërbimi cloud të jepni lejen Otixo për të hyrë në pasuritë tuaja dixhitale.

Bëni këtë, dhe integrimi do të jetë i plotë: disku juaj cloud do të shfaqet tani në kolonën e lundrimit në anën e majtë të menaxherit të skedarëve. Klikoni në emrin e diskut atje, dhe ju duhet të shihni të gjithë dosjet dhe skedarët tuaj të shfaqur në dritaren kryesore.

Nga atje, ju mund të ngarkoni skedarë në drive tuaj cloud, të kopjoni ose zhvendosni përmbajtjen nga një njësi në tjetrën dhe të ndani përmbajtjen. Vini re se nuk mund të ngarkoni të gjithë dosjet në Otixo, thjesht skedarë, që është pak çuditërisht.

Ju gjithashtu mund të ndani skedarë vetëm në hapësirat e punës që keni krijuar, një veçori e dizajnuar për të drejtuar projektet.

Brenda një hapësire pune, ju mund të shtoni skedarë pa marrë parasysh se në cilën drive është ruajtur, dhe t’i ftoni të tjerët të hyjnë në atë hapësirë. Për ta bërë shtimin e të tjerëve në hapësira pak më të lehtë, mund të krijoni ekipe (p.sh. departamenti i marketingut, zhvilluesit) duke përdorur paraprakisht pamjen e grupeve të punës.

Dropbox Business, Egnyte Connect dhe mjete të tjera për ruajtjen e reve, të dizajnuara për bizneset, ju lejojnë të vendosni dosje ekipi për përpjekjet bashkëpunuese. Sidoqoftë, me këtë qasje, bashkëpunimet janë të kufizuara në skedarë të ruajtur brenda një disku të vetëm cloud. Të jesh në gjendje të përdorësh skedarët e ruajtur në disqe të ndryshme cloud, është një avantazh i madh për bashkëpunime, dhe një nga arsyet më të mira për të përdorur Otixo.

Ekziston edhe një veçori chat që mund të përdorni për të komunikuar me anëtarët e projektit, megjithëse Otixo gjithashtu integrohet me Slack nëse preferoni atë mjet.

Operacione re në re

Dobësia më e dukshme që gjetëm gjatë testimit të Otixo është se operacionet cloud-to-cloud janë goxha të kufizuara. Mund të zhvendosni një dosje ose skedar nga një disk i ri në tjetrin duke klikuar në butonin e menusë për objektin që dëshironi të lëvizni.

Kjo është mjaft e lehtë dhe një veçori që është thelbësore për menaxhimin me shumë re. Sidoqoftë, do të na pëlqente të shohim aftësi rezervë për sinkronizim cloud-cloud dhe rezervë cloud-to-cloud siç do t’i gjesh me MultCloud (lexo rishikimin tonë të MultCloud).

Ne qëlluam një mesazh tek Otixo për të zbuluar nëse ato janë tiparet që kompania synon të zbatojë. Nga përgjigja, nuk duket mirë.

siguri

Ndërsa Otixo mungon i madh në llojet e operacioneve cloud-to-cloud që mund të kryeni, ajo përbën atë pjesë të vogël me aftësinë për të shtuar një shtresë shtesë të sigurisë në skedarët që ruani në cloud.

Me shumicën e ofruesve të ruajtjes së cloud, duke përfshirë Google Drive dhe OneDrive, vetë ofruesi administron enkriptimin e skedarëve. Kjo do të thotë që kompania mund të deshifrojë skedarët tuaj, nëse të skanojë përmbajtje për qëllime të marketingut ose të zbulojë përmbajtje pirate si filma të përhumbur (lexoni më mirë VPN për përrua).

Me Otixo, ju mund të shifroni privatisht çdo skedar të ngarkuar në disqet e cloud të lidhura. Kriptimi është fund-në-fund dhe pasi vetëm ju do të njihni çelësin e enkriptimit, vetëm ju mund të deshifroni skedarët tuaj. Në këtë drejtim, funksionon pak si Boxcryptor, një mjet me njohuri zero që mund të lexoni në përmbledhjen tonë të Boxcryptor.

Metoda e kriptimit e përdorur është AES 256-bit, që është protokolli i përdorur nga shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud për sigurinë, si dhe institucionet financiare dhe qeveritë. Shtë gjithashtu protokolli i rekomanduar nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë dhe Standardeve.

Ju duhet të enkriptoni skedarët ndërsa i ngarkoni me mjet.

Fatkeqësisht, sepse mund të ngarkoni vetëm skedarë dhe jo dosje, gjithashtu do të duhet të kriptoni skedarët një nga një. Kjo është padyshim diçka që Otixo duhet të mendojë për rregullimin.

Një problem më i madh është mungesa e vërtetimit me dy faktorë. Pa këtë veçori, është shumë më e lehtë për dikë që të përdorë një fjalëkalim të vjedhur ose të plasaritur për të hyrë në të dhënat e tua, sepse nuk ka asnjë kredencial shtesë sigurie që kërkohet kur hyni nga makinat e panjohura.

Uebfaqja e Otixo tregon se funksioni do të vijë së shpejti, megjithëse vetëm për pajtimtarët Plus.

mbështetje

Otixo ofron mbështetje vetëm përmes emailit. Nuk ka kanale live në dispozicion për të marrë ndihmë, të tilla si chat ose telefon.

Për më tepër, Otixo nuk duket se po nxiton t’i përgjigjet email-eve për të mbështetur, të paktën për përdoruesit falas. Ne i kemi dërguar kompanisë disa email, dhe ende nuk kam marrë një përgjigje pas pesë ditësh.

Sipas faqes së internetit të kompanisë, pajtimtarët e Otixo Plus marrin 24/7 mbështetje dhe një kohë mesatare përgjigjeje prej katër orësh. Fatkeqësisht, ne nuk ishim në gjendje ta testonim atë premtim.

Nëse e gjeni veten të bindur dhe nuk mund të prisni një përgjigje, mund të shikoni në qendrën e ndihmës në internet të Otixo për ndihmë. Si burim, ai ka një sasi të duhur udhëzimesh për fillimin, punën me disqe të ndryshme cloud, përdorimin e WebDAV dhe FTP, vendosjen e hapësirave të punës dhe më shumë. Sajti gjithashtu mund të kërkohet për t’ju ndihmuar të gjeni shpejt përmbajtje përkatëse.

Aktgjykimi i formës së prerë

Otixo është një mjet menaxhimi me shumë re që merr shumë të drejtë dhe gati sa më shumë i gabuar. Nga ana plus, ne e duam faktin që shërbimi ka aplikacione desktopi dhe celulari, dhe se ai mbështet një gamë të gjerë disqet dhe aplikacionet cloud..

Aftësitë e hapësirës së punës do të jenë gjithashtu të dobishme për bizneset që kërkojnë të drejtojnë projekte të shpërndara nëpër shërbime të shumta cloud. Disa nga integrimet e aplikacionit të mundësuar nga Zapier duken të dobishme gjithashtu.

Nga ana tjetër, ne u befasuam shumë kur gjetëm Otixo nuk ju lejon të automatizoni transferimet e skedarëve nga cloud në cloud për tu sinkronizuar ose rezervuar. Mund të kopjoni manualisht ose lëvizni përmbajtje nga një re në tjetrën, e cila do të jetë shumë e harxhuar për përdoruesit e cloud të rëndë.

Ndërsa na pëlqen fakti që ju mund të shtoni encryption private në skedarë individualë që keni ngarkuar, ne gjithashtu do të dëshironim të shohim aftësinë të shtrirë në dosje të tëra. Asnjë autentifikim me dy faktorë nuk është një shqetësim edhe më i madh.

Në përgjithësi, e drejtë Otixo ndodhet afër majës së një tregu me shumë re, i cili, për të qenë i sinqertë, është mjaft i dobët. Ne plotësisht presim që tregu të rritet brenda viteve të ardhshme, megjithatë, pasi menaxhimi me shumë re do të kërkohet më shumë.

Na tregoni se çfarë mendoni për Otixo në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me