Rishikimi i MultCloud – Përditësuar 2020

Rishikimi i MultCloud

Megjithëse nuk është aq i zhdërvjellët sa disa nga konkurrentët e tij, MultCloud është një mjet i shkëlqyeshëm i menaxhimit shumë-cloud të vendosur-dhe-harroj-ai që ndërthur një çmim të mirë me një ndërfaqe miqësore. Lexoni rishikimin tonë të plotë për MultCloud për detaje.


Menaxhimi me shumë re mund të jetë një nga gjërat e mëdha të rradhës në ruajtjen e cloud, megjithëse ashtu siç qëndron tani, zgjedhjet janë mjaft të pakta. Nëse lëvizja e skedarëve nga një disk i ri në tjetrin është shqetësimi juaj kryesor, MultCloud është një nga opsionet më të mira në dispozicion tani, të paktën derisa të vijë një mjet më i sofistikuar..

E shkëlqyeshme për transferimin nga cloud në cloud, rezervimin e cloud-to-cloud dhe sinkronizimin e cloud-to-cloud, MultCloud është ndryshe një mjet mjaft i kufizuar kur bëhet fjalë për lëvizje të shumëfishtë të disave cloud. Për dallim nga Otixo (lexoni rishikimin tonë të Otixo) MultCloud nuk ka ndonjë aplikacion desktop ose celular; është plotësisht i bazuar në internet. Ndërsa mund të ndani skedarë me MultCloud, ai nuk është as një mjet i frikshëm i produktivitetit.

Prapëseprapë, për ata që kërkojnë të krijojnë marrëdhënie të vendosura dhe harruar midis shërbimeve të tyre cloud, MultCloud merr punën e bërë dhe mbështet shumë nga shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud, gjithashtu.

Gjatë këtij shqyrtimi të MultCloud, ne do të flasim për ato që janë disa nga ato shërbime, shikoni në grupin e plotë të veçorive të MultCloud, çmimet e bisedimeve dhe ju përshkojmë përvojën e përdoruesit.

Alternativa për MultCloud

Pikat e forta & dobësitë

Features

MultCloud është specializuar në transferimet e skedarëve cloud-to-cloud, duke ju lejuar të kryeni migrime me skedarë një herë ose të krijoni kopje rezervë të automatizuar dhe të sinkronizoni marrëdhëniet midis shërbimeve. Shihni më poshtë për të zbuluar se cilat shërbime të ruajtjes së cloud mund të integrohen.

Procesi menaxhohet tërësisht përmes një ndërfaqe në internet. Nuk ka asnjë klient desktop në dispozicion, por proceset cloud-to-cloud që keni vendosur akoma ndodhin, pavarësisht nëse jeni regjistruar ose jo. Disi për çudi, MultCloud nuk ka as aplikacione as për Android ose iOS.

Pavarësisht nëse keni vendosur një marrëdhënie të njëanshme ose të dyanshme për sinkronizimin, mund ta lejoni atë proces të zhvillohet vazhdimisht ose ta vendosni atë në një orar për të ruajtur bandën e brezit (nëse jeni pajtimtar), i cili është i dobishëm për të kryer migrime të mëdha gjatë natës . Sinkronet e njëanshme të përdorura për kopje rezervë gjithashtu mund të vendosen të funksionojnë në mënyrë graduale.

MultCloud mund të kryejë kopje të shumë skedarëve njëkohësisht. Për pajtimtarët, deri në 10 procese të tilla mund të zhvillohen menjëherë. Për përdoruesit falas, ju jeni të kufizuar në dy. Për më tepër, përdoruesit e paguar mund të krijojnë sinkronizime të njëanshme në destinacione të shumta cloud.

Ndarja MultCloud

MultCloud ju lejon të ndani dhe shikoni skedarët e ruajtur në çdo disk të lidhur me cloud, gjithashtu, por të dyja tiparet janë mjaft të kufizuara. Për shembull, nuk ka asnjë mënyrë për të bashkangjitur datat e skadimit në lidhjet e shkëmbimit të skedarëve dhe nuk mund të shikosh skedarët e Microsoft Office ose Google Docs.

Përveç mungesave të funksioneve, së bashku me pa desktop dhe aplikacione celularë, i madhi për shumicën e përdoruesve do të jetë mungesa e vërtetimit me dy faktorë dhe kriptimi privat, për të cilin do të diskutojmë më shumë kur flasim për sigurinë më vonë.

Kjo është me të vërtetë gjithçka që ka për pikat kryesore të tipareve. Le të shohim sa kushton.

Çmimeve

Ekzistojnë dy opsione të planit me MultCloud: një version falas dhe MultCloud Premium.

Versioni falas i MultCloud nuk është një provë, do të thotë se është i mirë për jetën. Sidoqoftë, aftësitë dhe tiparet janë të kufizuara, duke e bërë atë vetëm me të vërtetë të përshtatshme për përdorim SOHO. Kufizimet përfshijnë një kapak prej 2TB për transferimet mujore, vetëm dy fije maksimale për kopjimin e skedarëve, më pak mundësi për sinkronizim të njëanshëm dhe më pak mbështetje për klientët. Ju gjithashtu nuk mund të planifikoni lëvizjen e skedarëve në një llogari falas.

SMB dhe bizneset më të mëdha me depo të shumta cloud dhe shumë të dhëna për të punuar me të dëshirojnë të shkojnë me MultCloud Premium, i cili heq kapakun mujor të bandës dhe shkon deri në 10 fije menjëherë..

Kostoja e shërbimit, në përgjithësi, është shumë e mirë. Për shembull, Mover.io kushton 20 dollarë për përdorues në muaj dhe ju merrni vetëm 20 GB bandwidth transferimesh, që është një marrëveshje mjaft e tmerrshme në krahasim. Megjithëse, Mover është gjithashtu më specifik për migrimet një herë sesa sinkronizimet në vazhdim.

Re të mbështetur & protokollet

MultCloud mund të jetë një mjet kryesisht i aftë, por që ka rëndësi vetëm nëse mbështet drivein tuaj të zgjedhjes. Fatmirësisht, lista përfshin rreth 30 mundësi të reja në kohën e këtij shkrimi. Këto opsione përfshijnë disa nga ofruesit tanë të preferuar, duke përfshirë pCloud dhe Egnyte Connect, si dhe tre të mëdhenjtë në Dropbox, Google Drive dhe OneDrive.

Google DriveDropboxBiznes DropboxEgnyte Connect
OneDriveOneDrive për BiznesAmazon DriveAmazon S3
kutipCloudMediaFireADrive
HubicSugarSyncHiDriveZbardhimi B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 dhe Backblaze B2 janë shërbimet e vetme të infrastrukturës cloud të mbështetur nga shënimi; Azure, Google Cloud dhe Rackspace Cloud Files nuk janë në listë. Sidoqoftë, MultCloud mbështet FTP dhe WebDAV, të cilat zgjerojnë mundësitë në mënyrë të konsiderueshme.

Google Photos dhe përfshirjet e Flickr do t’ju lejojnë të kopjoni fotot tuaja, ndërsa ajo e Evernote, zgjedhja jonë për aplikacionin më të mirë për marrjen e shënimeve, do t’ju lejojë të kopjoni dhe sinkronizoni shënimet tuaja të kërkimit me një shërbim tjetër cloud..

OwnCloud, për ata që ndërtojnë një rrjet personal ruajtjeje të cloud, është gjithashtu një shtesë e bukur.

Eksperienca e perdoruesit

MultCloud operon përmes një UI të bazuar në shfletues, në të cilin mund të futeni pasi të krijoni një llogari. Ndërfaqja nuk duket si shumë, por nuk është e nevojshme. Ekrani fillestar është një “eksplorues cloud” që tregon llogaritë e cloud që keni lidhur, sa të dhëna keni ruajtur në secilën dhe sa hapësirë ​​keni mbetur.

Para se të shihni të gjitha këto, natyrisht, do t’ju duhet të lidhni llogaritë tuaja të ruajtjes së cloud me MultCloud. Fatmirësisht, nuk ka shumë për të.

Klikoni në butonin “shtoni disqet re” afër këndit të sipërm të djathtë. Kjo do të bëjë që paneli qendror të popullohet me të gjitha shërbimet në re të mbështetur nga MultCloud.

Për të shtuar një shërbim cloud, klikoni në ikonën e tij për ta “kontrolluar” atë.

Goditni “tjetër” dhe faqja vijuese do t’ju ndihmojë të lidhni shërbimin cloud duke përdorur letrat kredenciale të hyrjes për të.

Pasi të keni dhënë lejen për programin MultCloud për të tërhequr të dhënat nga shërbimi juaj i ruajtjes së cloud, ai do të shfaqet në kufirin e majtë të eksploruesit të cloud. Duke klikuar në çdo shërbim cloud të listuar atje do t’ju lejojë të përdorni dosje dhe skedarë të ruajtur brenda tij.

Ju gjithashtu mund të shtoni skedarë në ofruesin tuaj të cloud direkt nga MultCloud duke klikuar butonin “ngarkoni”. Ndërfaqja mbështet drag-and-drop, duke ju lejuar të shtoni shumë skedarë dhe dosje menjëherë.

Nëse po shtoni një sasi të madhe të të dhënave, ndërfaqja do t’ju mbajë të aprovuar për përparimin e saj dhe mund të shkoni për punën tuaj. Me MultCloud Premium, transferimet duhet të ndodhin më shpejt sesa me versionin falas, pasi do të merrni 10 fije duke ekzekutuar njëkohësisht për të transferuar të dhënat.

Ndërsa është një avantazh i këndshëm, dëshirojmë që MultCloud të ketë një klient në desktop. Pa një, duhet të lini shfletuesin MultCloud të hapur ose procesi do të ndalet.

Transferime një herë në re në cloud

Për të kryer një transferim një herë nga një njësi re në tjetrën, klikoni në lidhjen “transferimi në re” afër krye të ndërfaqes. Në faqen që hapet, zgjidhni retë e burimit dhe të destinacionit.

Mund të transferoni të dy dosjet dhe skedarët. Në fakt, ju mund të transferoni gjithçka në llogarinë tuaj të ruajtjes së cloud menjëherë nëse dëshironi, e cila është e dobishme për kryerjen e migrimeve nga një shërbim në tjetrin.

Nën “opsione”, ju mund t’i thoni MultCloud që të rishkruaj skedarët kopjuar në dosjen e destinacionit nëse ato janë më të vjetra, thuaju që ta fshijë skedarin burimor pasi transferimi të ketë mbaruar, dërgoni njoftime pasi të kryhet detyra dhe të vendosni përjashtime të llojit të skedarit nuk doni të transferoni gjithçka në një dosje.

Ju gjithashtu mund të planifikoni një transferim që të bëhet në një kohë të mëvonshme.

Sinkronizimi i njëanshëm dhe i dyanshëm

Për të vendosur një kopje rezervë cloud-to-cloud (sync one-way) ose sistemin e sinkronimit të dyanshëm, klikoni në “Sync cloud” në vend të transferimit të cloud. Ashtu si me transferimet, do të duhet të zgjidhni një re burimi dhe një re destinacioni dhe do të mund të zgjidhni dosje specifike për secilën.

Përveç zgjedhjes së burimit dhe destinacionit tuaj, do të duhet t’i jepni një proces procesit, pastaj të zgjidhni nëse dëshironi një marrëdhënie të njëanshme ose të dyanshme të sinkronizimit.

Nëse po vendosni sinkronizimin e njëanshëm, nën opsione ekzistojnë disa lloje të ndryshme të sinkronimit të njëanshëm që mund të zgjidhni midis:

  • Sync i thjeshtë: skedarët e shtuar, të redaktuar dhe fshirë në burim do të kopjohen në destinacion
  • Sync Sync: skedarët në burim dhe destinacion janë gjithmonë identikë; skedarët shtesë në destinacion do të fshihen
  • Sinkronizimi kumulativ: skedarët e fshirë në burim nuk do të fshihen në destinacion
  • Përditësoni sinkronizimin: skedarët në destinacion do të fshihen, atëherë skedarët e shtuar / redaktuar në burim do të kopjohen në destinacion
  • Rikthim shtesë: në secilën sinkron, do të krijohet një nëndrejtori në destinacionin ku skedarët e shtuar / redaktuar nga burimi do të kopjohen
  • Rezervimi i plotë: në secilën sinkron, do të krijohet një nëndrejtori në destinacionin ku do të kopjohen të gjitha skedarët nga burimi

Sinkronizimi i njëanshëm dhe i dyanshëm mund të planifikohet gjithashtu, me opsione për të ekzekutuar çdo ditë, javore ose mujore. Nëse nuk është planifikuar, kopjet e skedarëve do të funksionojnë në kohë gati-reale, duke siguruar sinkronizim të vazhdueshëm ose kopje rezervë.

Përveç skedarëve lëvizës, explorer cloud gjithashtu ju lejon të krijoni dosje dhe të shkarkoni, fshini dhe kopjoni skedarët. Mund të shikoni disa lloje skedarësh në MultCloud, gjithashtu, duke përfshirë skedarët .pdf, .txt dhe imazhet, por jo skedarët e Microsoft Office ose Google Docs.

Për të gjetur skedarët shpejt, përdorni veçorinë e kërkimit. Ju mund të skanoni skedarët sipas fjalës, me të dyja kërkimet e përgjithshme dhe opsionet e kërkimit të shpejtë në dispozicion (kërkimi i shpejtë shkon më shpejt, por jo të gjithë ofruesit e mbështesin këtë veçori).

Eksploruesi MultCloud ju lejon të ndani skedarë, gjithashtu, qoftë duke përdorur lidhje skedarësh, duke siguruar qasje me email ose duke postuar përmbajtje në rrjetet e mediave sociale të mbështetura (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest dhe Linkedin).

Kur gjeneroni lidhje, mund të krijoni një lidhje publike që çdokush mund të përdorë ose një lidhje private me një fjalëkalim. Sidoqoftë, fjalëkalimet gjenerohen automatikisht dhe vetëm katër karaktere të gjata. Gjithashtu, nuk ka mundësi të vendosni skadimin automatik të lidhjes, siç mundeni me disa nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së cloud, si Sync.com dhe pCloud.

Klikimi i djathtë në çdo skedar ose dosje në explorer cloud dhe zgjedhja e “shkoni në faqen zyrtare” do t’ju çojë direkt në llogarinë tuaj të ruajtjes së cloud, e cila është e dobishme nëse duhet të përdorni Google Docs ose një aplikacion tjetër të integruar për të redaktuar një skedar.

Në përgjithësi, eksploruesi i cloud është i dobishëm për mbledhjen e të gjitha zgjidhjeve tuaja të ruajtjes së cloud në një vend për lehtësinë e aksesit, dhe është gjithashtu i thjeshtë. Sidoqoftë, përfitimi i vërtetë i përdoruesit të MultCloud qëndron në tiparet e tij cloud-to-cloud.

siguri

MultCloud encrypts fotografi që kopjohen midis disqet cloud duke përdorur encryption SSL me AES 256-bit. Kjo duhet të jetë mjaft mbrojtje kundër përpjekjeve të përgjimit në internet si sulmet njeri-në-mes.

MultCloud, fatkeqësisht, nuk ofron një mjet për të encrypting skedarët e ngarkuar në disqet e reja të cloud, megjithëse. Kriptimi privat, nga fundi në fund, do të shkonte shumë përpara drejt sigurimit të shërbimeve me rrjedhë të re, posaçërisht atyre që insistojnë të menaxhojnë çelësat tuaj të enkriptimit për ju, ose, më keq, ato që nuk i kodojnë skedarët në pushim. Nëse kjo është një nevojë, shikoni tek Boxcryptor.

Një tjetër gabim i sigurisë është vërtetimi me dy faktorë (2FA). 2FA është një mjet për të kufizuar dëmin e mundshëm të shkaktuar nga një fjalëkalim i vjedhur duke kërkuar një kod shtesë sigurie, i dërguar zakonisht në pajisjen tuaj mobile kur hyni nga një makinë e panjohur.

mbështetje

Multcloud ofron një qendër mbështetëse, ose një bazë të njohurive në internet, ku mund të gjeni përgjigje për shumë nga pyetjet më të zakonshme që mund të vijnë. Qendra përfshin mësime dhe një faqe FAQ.

Një gjë që kemi vërejtur menjëherë është se qendra e mbështetjes nuk ofron ndonjë mundësi kërkimi për të gjetur artikuj më shpejt. Portali mësimor nuk është shumë mirë i organizuar, me artikuj të listuar në mënyrë të gabuar nën tre kategori të gjera: transferimi i cloud, sinkronizimi i cloud dhe explorer cloud.

Ndërsa ekzistojnë faqe dhe faqe artikujsh mësimore në dispozicion, pa një mënyrë të thjeshtë për të gjetur atë që dëshironi, qendra e mbështetjes e MultCloud ka të ngjarë të sigurojë më shumë zhgënjim sesa përgjigje.

Nëse keni nevojë për mbështetje të drejtpërdrejtë, ju keni një rrugë me MultCloud: mbështetje me email. Përdoruesit e paguar marrin përgjigje me përparësi më të lartë, por asnjë mjet kontakti alternative, siç janë chat live ose mbështetje telefonike.

Ne shkarkuam një email provë në MultCloud për të matur kohën e përgjigjes së mbështetjes dhe morëm një përgjigje në rreth 48 orë. Jo saktësisht një kthesë e shkëlqyeshme por as më e keqja që kemi parë.

Mendimet përfundimtare

MultCloud funksionon si një bukuri për vendosjen e marrëdhënieve të automatizuara të menaxhimit të skedarëve midis shërbimeve tuaja të ruajtjes në cloud. Llogaria e saj falas është e shkëlqyeshme për përdorim shtëpiak, ndërsa MultCloud Premium ia vlen kostoja, edhe pse dëshirojmë që ajo të vijë me klientë të desktopit dhe celular, vërtetimin me dy faktorë, një mundësi për kriptimin privat, nga fundi në fund dhe veçori më të mira bashkëpunimi.

Ne gjithashtu e duam faktin që MultCloud Suporton pCloud dhe Egnyte Connect, dy të preferuarat e Cloudward.net për të cilat mund të mësoni në komente të ndara:

  • rishikim pCloud
  • Shqyrtimi i Egnyte Connect

A jeni një tifoz i MultCloud, apo mendoni se i duhet pak më shumë kohë në zhvillim? Na tregoni mendimet tuaja më poshtë dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me