Rishikimi OneLogin – Menaxher i Fjalëkalimit të Biznesit – Përditësuar 2020

Rishikimi OneLogin

OneLogin është një menaxher i fuqishëm, i ndërmarrjeve me fjalëkalim, i cili do të kërkojë disa aftësi serioze nga një menaxher i IT për të përfituar sa më shumë nga kjo. Sidoqoftë, individët ka të ngjarë të heqin harqet e tyre. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë për OneLogin për detajet.


onelogin-add-app

onelogin-browser-ndërfaqe

onelogin-ngjarje-log

onelogin-ri-përdorues

onelogin-rolin

i mëparshëm

tjetër

OneLogin është një shërbim i vetëm identifikimi (SSO) dhe vërtetimi shumë-faktor (MFA). Në gjendje të integrojë me një mori aplikimesh, OneLogin ofron një mënyrë të efektshme për përdoruesit në biznesin tuaj për të hyrë shpejt në aplikacione për projekte të ndryshme dhe operacione ditore. Thënë kjo, përqendrimi i synuar i OneLogin e bën atë një kandidat të keq për listën tonë të menaxherit më të mirë të fjalëkalimeve. 

Në këtë përmbledhje të OneLogin, ne do të detajojmë përvojën tonë pasi të kalojmë ca kohë me shërbimin. Ne u regjistruam për një llogari të paditur – si çdo përdorues – për të vlerësuar tiparet e tij, sigurinë, çmimet dhe më shumë, të gjitha për të arritur në vendimin tonë.  

Si një shërbim i përqendruar në ndërmarrje, OneLogin është i shkëlqyeshëm, megjithëse vjen në vetvete vetëm kur llogaritja e përdoruesve bëhet e lartë. Për bizneset e vogla, ekzistojnë mundësi shumë më të mira, siç janë Dashlane dhe 1Password, që të dyja bënë udhëzimin tonë për mjetet më të mira të administrimit të fjalëkalimeve për biznesin e vogël. Lexoni më tej për mendimet tona të plota ose kaloni në fund të këtij shqyrtimi të OneLogin për vlerësimin tonë të përgjithshëm.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për OneLogin

Features

Në thelb të saj, OneLogin është një shërbim i vetëm për hyrjen, megjithëse ky është vetëm një aspekt i paketës së përgjithshme të sigurisë që ofron. Platforma e Përvojës e Besuar e OneLogin, siç quhet, siguron gjithçka që ju nevojitet biznesit për të bashkëvepruar me platformat dixhitale, përfshirë MPJ, menaxhimin e identitetit, automatizimin dhe më shumë. 

Karakteristika kryesore e OneLogin është direktoria e saj cloud, e cila është krijuar për tu integruar drejtpërdrejt me drejtoritë ekzistuese të cloud, siç janë Microsoft Active Directory, LDAP dhe Workday. 

Në drejtorinë tuaj, ju mund të konfiguroni aplikacionet në mënyrë që përdoruesit në biznesin tuaj të kenë një qasje me një klik tek ata. Edhe pse OneLogin nuk e mbështet çdo platformë, ajo ofron një listë të gjerë, me gjithçka nga aplikacionet e produktivitetit deri në shërbimet e marketingut dhe reklamave. 

Përmbledhja e shërbimit themelor është MPJ, e cila ju lejon të zbatoni pyetje të sigurisë, biometrikë, fjalëkalime një herë dhe më shumë për të zbatuar standarde të rrepta të sigurisë. OneLogin madje ka diçka të quajtur Autorizim SmartFactor, i cili përdor mësimin e makinerive për të identifikuar përpjekjet mashtruese për t’u regjistruar. Ne do të flasim më shumë për këtë në seksionin “sigurisë” më poshtë. 

Sigurimi i përdoruesit OneLogin, menaxhimi i identitetit dhe inboardimi

Shërbimi kryesor i OneLogin është i qëndrueshëm, por rreziku i tij i karakteristikave të menaxhimit të përdoruesit janë ato që rrinë më shumë. Për të siguruar që gjithçka shkon sa më mirë që të jetë e mundur, OneLogin ka siguruar automatizimin e përdoruesve. Duke përdorur identitetin dhe menaxhimin e aksesit (IAM), ju mund të importoni dhe caktoni automatikisht role për përdoruesit për aplikacionet tuaja të ndryshme.

Ju gjithashtu mund të keni role dhe atribute të personalizuara, dhe automatikisht t’i caktoni ato atribute përdoruesve ndërsa t’i shtoni ato. Për shembull, nëse doni të caktoni një përdorues në një grup të veçantë brenda një prej aplikacioneve tuaja, mund ta bëni këtë duke përdorur hartën e të drejtës dhe atributet e personalizuara, të gjitha automatikisht. 

onelogin-rolin

Në veçoritë dhe çmimet, është e qartë se OneLogin është përqendruar në aplikacione të ndërmarrjeve të mëdha. Edhe pse lehtësia e përdorimit është e mjaftueshme për një shitje edhe për bizneset e vogla, veshjet më të mëdha do të jenë në gjendje të shfrytëzojnë plotësisht fuqinë e OneLogin. Shtë e qartë se ekipi i zhvillimit ka menduar për gjithçka që i bën bizneset më të mëdha të funksionojnë pa probleme. 

Përmbledhje e Karakteristikave të OneLogin

Logo OneLoginwww.onelogin.com

Fillon nga 200 $ çdo muaj Plans

siguri

2FA

encryption
AES-256

Zero-njohuri

Keyselësat 2FA

Analiza e sigurisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rikthim dhe rimëkëmbje

Aplikacione celulare

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Prodhuesi i fjalëkalimit

Zgjatja e shfletuesit

AutoFill

Forma e mbushjes automatike

UI e shfletuesit

UI i desktopit

Email

Bisedë live

telefon

Qendra e ndihmes

Forumet

Mbështetje 24/7

më shumë

Plan falas

Çmimeve

OneLogin ka tre plane në dispozicion, secila prej tyre ka çmime në muaj për çdo përdorues. Sidoqoftë, ato nuk janë zgjedhjet e tua. Edhe pse planet Starter, Enterprise dhe Unlimited i përshtaten faturës për shumicën e bizneseve, mund të kontaktoni OneLogin për të rregulluar një plan që i përshtatet nevojave tuaja.

Duke filluar nga planet e paracaktuara, OneLogin shton veçori të reja ndërsa çmimi rritet. Plani Fillestar, për shembull, vjen me SSO për të gjitha aplikacionet dhe mbështetje standarde, ndërsa Unlimited vjen me menaxhimin e identitetit, MPJ dhe sigurinë e drejtuar nga politika. 

Jashtë çmimit, numri minimal i përdoruesve është i ndryshëm edhe për secilin shkallë. Megjithëkëtë, nuk është ndryshe nga mënyra sesi mund të dyshoni. 

OneLogin në të vërtetë kërkon një numër më të lartë të përdoruesit në nivelet më të ulëta, me Starter që kërkon të paktën 25 përdorues. Nëse jeni një biznes i vogël që kërkoni SSO dhe keni vetëm disa punonjës, do të duhet të shpenzoni shumë më tepër për të filluar. 

Duke përdorur numrin minimal të përdoruesve, Starter kushton të paktën 50 dollarë në muaj ndërsa Pafund është 40 $. Nëse keni vetëm pesë përdorues dhe keni nevojë për SSO themelore, do të duhet të paguani gati të njëjtën çmim si 25 përdorues në planin e Fillestarit. 

Edhe pse ne e kuptojmë minimumet e përdoruesve, OneLogin ka çmimet e tij të vendosura në mënyrë që të paguani gjithmonë të paktën 40 dollarë çdo muaj, pavarësisht nga numri i përdoruesve që ju nevojiten ose nga plani që zgjidhni. 

Pavarësisht, OneLogin është i lirë për sa kohë që i plotësoni pragjet e tij. Ekziston gjithashtu një provë 30-ditore falas e cila ju lejon të keni akses në SSO për desktop dhe celular, raporte me porosi, MPJ, politika të sigurisë dhe më shumë. Edhe më mirë, ju nuk duhet të hidhni një kartë krediti për t’i dhënë asaj një shënim. 

Planet e personalizuara OneLogin

Nëse keni një madhësi të kompanisë prej 5000 ose më shumë, ose nëse keni nevojë për vetëm shërbime të caktuara, mund të kontaktoni OneLogin drejtpërdrejt për një vlerësim. Planet e personalizuara mund të konsistojnë në aq pak sa MPJ për një VPN të biznesit, ose sa më shumë qasje në OneLogin, MFA me bazë rreziku, aplikacionin OneLogin desktop dhe më shumë. Ashtu si planet fillestare, ndërmarrje dhe pakufizuar, megjithatë, ekziston një minimum. 

Ju duhet të shpenzoni të paktën 1.200 dollarë në vit për një zgjidhje me porosi. Edhe pse OneLogin nuk ofron ndonjë çmim në faqen e tij, kjo duhet t’ju japë një ide se çfarë të prisni. Për më tepër, OneLogin ka çmim të arsimit të lartë, i cili, si zgjidhjet me porosi, sigurohet vetëm përmes kontaktit.

Mirësia e përdoruesit

OneLogin është shumë një shërbim i përqendruar në ndërmarrje, me produkte të shumëfishtë dhe përdorim raste të shpërndara përgjatë menusë së lartë. Pavarësisht se janë të dendur me informacione, nuk ka asnjëherë pyetje se si të regjistroheni, siç është me LogMeOnce (lexoni rishikimin tonë LogMeOnce). Butoni i madh “provo tani” do të të fillojë. 

Mund të provoni OneLogin për biznesin tuaj pa rrezik për 30 ditë (nuk kërkon as një kartë krediti). Plotësimi i formularit është i thjeshtë, por do t’ju duhet disa informacione themelore të biznesit për të fituar qasje. OneLogin kërkon një email pune, numrin e telefonit të punës, titullin tuaj dhe numrin e punonjësve në biznesin tuaj. 

onelogin-gjyq

Pas verifikimit të postës elektronike, do të duhet të vendosni një fjalëkalim master (OneLogin kërkon të paktën tetë karaktere të përbërë nga shkronja dhe shifra). Pavarësisht, ne goditëm një kërmillë të vogël kur përpiqeshim të regjistrohesh. OneLogin kërkon një ID të përdoruesit pasi të vendosni fjalëkalimin tuaj, që është në të vërtetë emaili juaj. Nëse vendosni një emër përdoruesi tjetër, do të merrni një “fjalëkalim të pavlefshëm”.

Shtimi i Aplikimeve dhe Përdoruesve në Panelin e Administratorit

Pasi të jeni futur në pultin e administratorit, OneLogin do t’ju prezantojë me disa hapa fillestarë. Kjo përfshin shtimin e aplikacioneve dhe përdoruesve, dhe caktimin e atyre aplikacioneve për përdoruesit. 

Procesi është çuditërisht i thjeshtë, pavarësisht gjerësisë së opsioneve që janë në dispozicion në pultin e OneLogin. Kur po filloni, ka shumë shfaqje të ndryshme që ndihmojnë procesin gjatë. 

Shtimi i një aplikacioni të ri është i thjeshtë, me OneLogin që organizon listën e gjatë të platformave të mbështetura në kategori (dhe fatmirësisht siguron një shirit të kërkimit). Pasi të gjeni aplikacionin që po kërkoni, mund të rregulloni disa aspekte të tij, duke përfshirë emrin e ekranit, ikonat dhe nëse aplikacioni është i dukshëm në portalin e biznesit tuaj. 

onelogin-add-app

Me aplikacionet e tua të shtuara, është koha për të shtuar përdoruesit. OneLogin ju jep shumë opsione kur bëhet fjalë për shtimin e përdoruesve dhe trajtimin e aksesit të tyre. Ju mund të vendosni role brenda organizatës tuaj, të organizoni përdoruesit në grupe, të automatizoni veçoritë e përdoruesve dhe madje të krijoni një zonë të vetë-regjistrimit. 

Për bizneset e mëdha dhe të vogla, OneLogin ju jep kontroll të plotë mbi mënyrën e shtimit të përdoruesve në llogarinë tuaj. 

onelogin-ri-përdorues

Ju mund të bëni shumë më tepër në panelin e administratorit, përfshirë konfigurimin e një rrjeti virtual virtual të biznesit dhe monitorimin e veprimtarisë së përdoruesve tuaj. OneLogin ju jep të njëjtin nivel kontrolli si një mjet si Zoho Vault (lexoni rishikimin tonë Zoho Vault). Sidoqoftë, ajo kurrë nuk bëhet shumë dërrmuese, do të thotë se dikush mund ta shfrytëzojë fuqinë e tij. 

onelogin-ngjarje-log

OneLogin në praktikë 

Edhe pse shumica e tipareve të OneLogin janë në panelin e administratorit, me siguri nuk do të bashkëveproni me të në baza ditore. OneLogin përmban një ndërfaqe në internet ku mund të shtoni aplikacione të reja personale, si dhe të shikoni aplikacionet që janë aplikuar në të gjithë organizatën tuaj. Në këtë pult, ju mund të vendosni hyrjet për secilën nga aplikacionet e lidhur me llogarinë tuaj. 

onelogin-browser-ndërfaqe

Për më tepër, OneLogin ofron një aplikim desktop dhe shtrirje të shfletuesit. Kjo e fundit është më e dobishme për përdorim të përditshëm, duke ju lejuar juve dhe përdoruesve të llogarisë tuaj të futeni lehtësisht në aplikacione. Ka edhe aplikacione celularë për Android dhe iOS, si dhe një aplikacion falas OTP për celular.

siguri

OneLogin nuk është menaxher i fjalëkalimeve, vetë, kështu që nuk ka shumë nga masat e sigurisë që bëjnë mjetet e administrimit të fjalëkalimeve personale. Vëmendje, nuk ka një model me njohuri zero. Megjithëse informacioni juaj është i sigurt, OneLogin ka masa mbrojtëse për të mbrojtur kundër një fjalëkalimi të harruar. 

Sa i përket kriptimit, OneLogin mbron llogarinë tuaj me AES-256, i cili, siç mund ta lexoni në përshkrimin tonë të kriptimit, është sendi më i fortë që mund të merrni. Kriptimi nuk është shqetësimi me OneLogin, megjithatë. Howshtë mënyra se si punonjësit tuaj bashkëveprojnë me shërbimin. 

Autorizimi i Vigjilencës AI dhe SmartFactor 

OneLogin ka dy tipare të pronarit që kanë të bëjnë me sigurinë. E para është Vigjilenca AI, e cila përdor mësimin e makinerive për të identifikuar rreziqet dhe zbuluar kërcënimet para se ato të ndikojnë në llogaritë tuaja. Duke përdorur të dhëna nga përdorimi juaj i brendshëm dhe statistikat e përdorimit normal nga palët e treta, Vigilance AI është në gjendje të krijojë një profil për përdorimin tuaj standard.  

Edhe pse asnjë AI nuk është perfekt, Vigjilenca është e fortë. Duke marrë të dhëna jo vetëm nga mësimi i makinerisë, por edhe nga rregullat tuaja personale, OneLogin është në gjendje të zbulojë kërcënimet më të mëdha, ndërsa nuk ndërhyn në operacionet e përditshme. Analiza kontekstuale e Vigilance AI ushqen drejtpërdrejt veçorinë tjetër të pronarit MFA të OneLogin, Authentication SmartFactor. 

MFA është një tipar thelbësor i OneLogin, duke ju lejuar të përdorni një sërë faktorësh shtesë për të mbajtur llogaritë tuaja të sigurta. Sidoqoftë, këta faktorë kanë një kontroll kundër tyre. OneLogin përdor algoritmin e tij të mësimit të makinerisë për të kuptuar kontekstin që qëndron pas çdo hyrje të vetme. Kjo përfshin rrjetin, pajisjen, kohën standarde të ditës, vendndodhjen gjeografike dhe më shumë të hyrjes në tentativë. 

Autorizimi i Vigjilencës AI dhe SmartFactor funksionojnë në sfond. Sidoqoftë, duke përdorur regjistrin e ngjarjeve, mund të shikoni të gjithë aktivitetin në llogarinë tuaj dhe rezultatin përkatës të rrezikut të ndonjë veprimi të veçantë. Në atë mënyrë, nëse UA është duke u prekur shumë ose nuk bllokon sa duhet, ju mund të rregulloni rregullat tuaja zakonore në përputhje me rrethanat.

mbështetje

Siç është rasti me shumicën e shërbimeve të përqendruara në ndërmarrje, OneLogin ofron një gamë të gjerë të burimeve mbështetëse dhe opsionet e kontaktit. Edhe pse ekzistojnë shumë mundësi për ndihmë vetjake, nëse ndesheni në telashe, OneLogin qëndron me burime të shkëlqyera mësimi, duke ndihmuar administratorët dhe punonjësit që të shpejtojnë se si funksionon shërbimi. 

Duke filluar nga atje, OneLogin ofron seanca “mundësimi të klientit”, të cilat janë 15 deri në 30 webinars që ofrojnë informacionin thelbësor në lidhje me funksionimin e OneLogin dhe çfarë mund të bëjë për biznesin tuaj. Megjithëse regjistrimi dhe pjesëmarrja në një nga këto webinar live është mënyra më e mirë për të shkuar në gjëra, ju mund t’i shikoni ato sipas kërkesës, si dhe. 

onelogin-klient-enablement

Nëse doni të shkoni më thellë, do të duhet të drejtoheni në qendrën e burimeve, e cila është në dispozicion nga faqja fillestare e faqes në internet të OneLogin. Përveç informacionit në lidhje me praktikat më të mira aktuale dhe lajmet e sigurisë në internet, OneLogin ofron një gjerësi burimesh për të maskuar platformën e tij dhe për të siguruar që llogaritë tuaja të qëndrojnë të sigurta. 

Kjo përfshin një gamë të eBooks, whitepapers teknike, infographics, raporte analitike dhe madje edhe mjete me burim të hapur SAML. Për më tepër, të gjitha këto informacione sigurohen nëse keni një llogari apo jo.

onelogin-Burimet

Kur bëhet koha për mbështetje

OneLogin përfundimisht ngarkon burimet e tij të mbështetjes. Kur të vijë koha për të zgjidhur problemet për klientët ekzistues, ajo bën një punë të mirë, megjithëse nuk mbështet pothuajse aq burime sa bën për klientët e ardhshëm dhe të rinj. 

Për opsionet e kontaktit, mund të telefononi OneLogin për mbështetje pasi të keni blerë një plan. Edhe pse kjo është metoda e preferuar, do të donim gjithashtu të shihnim mbështetje me email. Në mënyrë frustruese, OneLogin ofron shërbim të postës elektronike për pyetjet e shitjeve, por jo për ato teknike. 

Fatmirësisht, ka shumë burime të vetë-ndihmës në bazën e njohurive, megjithëse ato nuk janë të organizuara, si dhe materiali në qendrën e burimeve. 

Prapëseprapë, baza e njohurive shkon thellë, me gati të gjitha temat që marrin një pjesë të vogël të screenshots dhe disa mësime madje edhe video. Nëse keni ndonjë pyetje se si OneLogin ose si ta konfiguroni atë, baza e njohurive është vendi më i mirë për tu parë. 

onelogin-Arkivi

Edhe pse do të donim të shihnim më shumë opsione kontakti, është e qartë që OneLogin e ka futur punën në mënyrë që kontakti të jetë zgjidhja e fundit. Burimet e vetë-ndihmës janë të shkëlqyera përmes dhe përmes, me mbështetje për klientët para dhe pas shitjes. Sidoqoftë, do të na pëlqente të shohim bisedë live ose, të paktën, mbështetje me email.

Aktgjykimi

OneLogin është një shërbim solid SSO dhe MPJ, megjithëse është shumë më i përshtatshëm për bizneset e mëdha sesa ato të vogla. Përveç minimumeve në nivelet e saj, lista e veçorive të OneLogin është përqendruar në automatizim, lejet e përdoruesve dhe ndërhyrjet / ndërhyrjet. Këto karakteristika të gjitha i huazohen veshjeve që kanë nevojë për SSO për një listë të gjatë të përdoruesve dhe një mënyrë të thjeshtë për t’i menaxhuar të gjitha. 

Nëse kjo përshtatet me faturën për ju, megjithatë, ka pak shërbime të tjera që ofrojnë aq sa bën OneLogin. Mbi karakteristikat për veshjet e mëdha, OneLogin është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur dhe shumë fleksibël, duke e lejuar atë të përshtatet lehtësisht në çdo biznes. 

Whatfarë mendoni për OneLogin dhe këtë përmbledhje të OneLogin? A do t’i jepni një provë falas një gjyqi falas? Nëse përdorni OneLogin, na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me