Rishikimi i turbullt – Përditësuar 2020

Shqyrtimi i turbullt

Mjegullimi është një menaxher i thjeshtë për t’u përdorur me fjalëkalim që shpërblen ata që kanë një mentalitet të vendosur-dhe-harrojnë atë. Dizajni i tij me kocka të zhveshura funksionon në sfond, por nuk ofron shumë fleksibilitet ndryshe. Ju mund të lexoni më shumë në lidhje me të në përmbledhjen tonë të plotë të mjegullimit.


turbullira-Slider1

turbullira-slider2

turbullira-slider3

turbullira-slider4

turbullira-slider5

i mëparshëm

tjetër

Abine Blur është një menaxher i fjalëkalimeve që merr shumë të drejtë, duke ofruar një veçori unike të privatësisë dhe një plan bujar të lirë. Sidoqoftë, i mungojnë gjetjet për ta bërë atë në listën më të mirë të menaxherëve me fjalëkalim. Nga një ndërfaqe e shpërndarë në një shkelje të dhënash që ndodhi diku në vitin 2018, Blur ka disa probleme që janë shumë të mëdha për tu injoruar. 

Në këtë përmbledhje të mjegullimit, ne do të rimarrim përvojën tonë, tani që kemi marrë aplikacionin për një rrotullim. Pas regjistrimit në internet, si çdo klient që paguan do të, ne filluam një llogari llogari për të gjykuar shërbimin nga afër dhe personal. Përmes këtij shqyrtimi, ne do të prekim përvojat tona me përdorshmërinë, sigurinë dhe veçoritë, të gjitha përpara se të jepnim verdiktin tonë. 

Si një kompani e përqendruar në intimitetin, duke ofruar mjete të tilla si DeleteMe, duket se qëllimet e Abine janë në vendin e duhur. Sidoqoftë, ekzekutimi i Blur ka disa çështje. Megjithëse na pëlqejnë tiparet e aplikacionit, konteksti që rrethon ato veçori shpesh paraqet më shumë sherr sesa ia vlen. Nuk do të përmendim etiketën e çmimeve absolutisht të çmendura.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për turbullira

Features

Mjegullimi është më shumë sesa një menaxher i fjalëkalimeve në internet, dhe ai ofron një gamë të mjeteve të intimitetit të denjë për emrin e Abine. Edhe pse DeleteMe – Mjeti i pastrimit në internet Abine – nuk është i bashkuar me Blur, një numër karakteristikash të tjera të intimitetit janë. Pa pagesë shtesë, ju mund të mbroni kartat tuaja të kreditit dhe të bllokoni gjurmuesit ndër-site. 

Ekzistojnë tre aspekte që përbëjnë grupin e veçorive të Blur, i pari i tyre është menaxhimi i fjalëkalimit. Blur nuk ka ndonjë gjë të veçantë kur bëhet fjalë për këtë. Mund të ruani fjalëkalime, adresa, karta krediti dhe identitete, por asgjë tjetër.

Përveç skipit të ruajtjes së shënimeve të kaluara dhe veçorive të shkëmbimit, Blur i mungon çdo lloj analize e llogarisë (megjithëse ia vlen të përmendet se mund të shtoni shënime në llogari të veçanta). Mund të shikoni fjalëkalimet tuaja të ripërdorura nga faqja e llogarive, por nuk do t’ju jepet një vlerësim i përgjithshëm i sigurisë, siç jeni me Dashlane ose LastPass. 

Blur-password-faqe

Masifikimi i telefonit dhe kartave

Një nga karakteristikat më të mëdha që veçon Blur nga mjetet e tjera të menaxhimit të fjalëkalimit është funksionaliteti i tij i maskimit. Ju mund të fshehni adresat e postës elektronike, numrat e telefonit dhe madje edhe kartat e kreditit prapa një muri foshnjë, duke shmangur informacione false që ridrejtohen në një lokacion të vërtetë. Për shembull, një email i maskuar mund të duket si [i mbrojtur me email]

Blur-maskuar-mail

Funksionaliteti i maskimit është shumë i gjerë, duke ju lejuar të regjistroheni në faqet në dyshim në internet pa rrezikuar të dhënat tuaja të dashura personale. Kartat e maskuara janë pak interesante. Për dallim nga kartat virtuale të kreditit, të cilat thjesht lidhin informacionin e rremë përsëri në detajet e kartës tuaj të kreditit, Blur ju jep një kufi. 

Kur vendosni një kartë krediti të maskuar, do të duhet të vendosni sa planifikoni të shpenzoni. Kjo kartë është e mirë vetëm për atë blerje. Fatmirësisht, megjithatë, ju mund të krijoni karta krediti të maskuar në fluturim duke përdorur detajet e kartës tuaj të kreditit dhe zgjerimin e shfletuesit Blur. 

Bllokimi i gjurmuesit me zgjerimin e shfletuesit të turbullt

Përfundimi i treshes së karakteristikave të Blur është një bllokues i gjurmuesve. Siç theksojmë në 99 mjetet tona falas për të mbrojtur udhëzuesin tuaj të intimitetit, gjurmimi ndër-shfletues është një nga kërcënimet më të mëdha për të dhënat tuaja personale. Fatmirësisht, gjurmuesit bllokohen automatikisht me shtesën Blur, të cilën do t’ju duhet për automatizim. 

Blur-browser-extension

Edhe pse ka shumë shtesë të shfletuesve të tjerë që bllokojnë gjurmuesit, Blur e përfshin atë falas me çdo përdorues. Ju mund, sigurisht, ta fikni këtë funksionalitet, por vërtet nuk ka asnjë arsye për të. Përveç kësaj duke bllokuar gjurmuesit ndër-faqesh, Blur mban gjithashtu një rekord se sa gjurmuesish ka bllokuar çdo ditë, të cilat mund t’i shihni në pultin e llogarisë suaj. 

Blur-tracker-histori

Përmbledhje e karakteristikave të turbullta

Logoja e turbulltdnt.abine.com

Fillon nga 325 $ muaj gjithë Plane

siguri

2FA

encryption
AES-256

Zero-njohuri

Keyselësat 2FA

Analiza e sigurisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rikthim dhe rimëkëmbje

Aplikacione celulare

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Prodhuesi i fjalëkalimit

Zgjatja e shfletuesit

AutoFill

Forma e mbushjes automatike

UI e shfletuesit

UI i desktopit

Email

Bisedë live

telefon

Qendra e ndihmes

Forumet

Mbështetje 24/7

më shumë

Plan falas

Çmimeve

Me një plan të pakufizuar falas dhe një mori karakteristikash, Blur duket si një bast i sigurt, veçanërisht në krahasim me menaxherët e tjerë me fjalëkalim falas. Sidoqoftë, ndryshe nga LastPass, për të cilin mund të lexoni në rishikimin tonë të LastPass, Blur nuk ofron sinkronizim të shumë pajisjeve në fundin e lirë të gjërave. Kjo ju detyron në një plan të kushtueshëm të paguar.

Ekzistojnë dy mundësi, Themelore dhe e Pafund, megjithëse shumica e klientëve që paguajnë duhet të përmbahen me planin e Pafund. Thelbësore është më e lirë, kushton pak më shumë se 3 dollarë në muaj kur faturohet çdo vit, por nuk vjen me veçorinë e kartës së kreditit të maskuar. Në vend të kësaj, do të duhet të paguani një tarifë prej 2 dollarë për kartelë që janë nën 100 dollarë dhe një tarifë 1.5 përqind për çdo kartë mbi 100 dollarë. 

Plani Themelor është në përputhje me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, duke kushtuar pak më pak se Dashlane dhe pak më shumë se Keeper (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). Megjithatë, ekziston një rritje e konsiderueshme e çmimeve kur shkon me Pafund. Përveç që ka një cikël faturimi mujor, Unlimited vjen me të gjitha kartat e maskuara që mund të dëshironit, pa tarifa shtesë. Sidoqoftë, 15 dollarë në muaj është një normë e paparë. Edhe plani i Premium Plus i 10 $ i Dashlane – i cili vjen me një rrjet virtual virtual, mbrojtje nga vjedhjet e identitetit dhe monitorimin e errët të uebit – duket në mënyrë modeste në krahasim. Blurri ka shumë karakteristika, por ju po paguani një premium të madh për to në planin e tij të Pafund.

Mjegulloi planet e lira dhe të biznesit

Plani falas është mbresëlënës, megjithëse jo në nivelin e një shërbimi si Fjalëkalimi Sticky (lexoni rishikimin tonë të Fjalëkalimit Sticky). Ju merrni një ruajtje të pakufizuar të fjalëkalimit, por vetëm në një pajisje të vetme. Rikthimi dhe sinkronizimi janë të rezervuar për pagimin e pajtimtarëve. Megjithatë, Abine përfshin veçorinë e saj të maskuar të postës elektronike dhe bllokimin e gjurmuesit. Plani falas vjen edhe me një gjyq 30-ditor të Pafund. 

Megjithatë, nuk ka ndonjë plan biznesi. Një shërbim si Zoho Vault në përgjithësi është më i përshtatshëm për daljet mesatare dhe të mëdha, megjithëse biznesi i vogël mund të përfitojë nga tiparet e maskimit të Blur. 

Pavarësisht, të gjithë përdoruesit e rinj mund të pushojnë lehtë me një dritare të rimbursimit 14-ditor. Megjithë ofrimin e një plani falas, Blur ju lejon gjithashtu të merrni paratë tuaja mbrapa brenda dy javësh nga blerja e një abonimi, pa pyetje.

Mirësia e përdoruesit

Regjistrimi për Blur është, po ashtu, paqartë. Thjesht duhet të shkruani adresën tuaj të postës elektronike dhe një fjalëkalim dhe menjëherë do të futeni në pult. Në një farë mënyre, ky proces është i shkëlqyeshëm, pasi jeni duke ecur brenda disa sekondave. Sidoqoftë, mungesa e mbajtjes së duarve mund të jetë problematike për teknofobet. 

turbullira-Paneli

Vetë siti gjithashtu paraqet disa pengesa. Në të vërtetë nuk ka një faqe në internet Blur. Përkundrazi, mund ta blini Blurin përmes faqes së internetit të Abine. Sfida vjen nga fakti se Abine gjithashtu flet për DeleteMe atje, duke anashkaluar një faqe çmimesh tradicionale dhe karakteristika për një dizajn me një fletë të vetme. 

Mjegullimi është i lehtë për t’u përdorur pasi të keni kaluar faqen, megjithëse, duke ofruar një plan urbanistik, të përsosur për shumë karakteristika të ndryshme. Pulti që ju përshëndetni shtron katër kategori kryesore: “llogari”, “portofol”, “maskim” dhe “ndjekje”. Ju mund t’i zgjeroni këto seksione nëse po kërkoni diçka në veçanti, të themi, identitetin tuaj ose kartat tuaja të kreditit. 

Blur-zgjeruar

Importimi dhe Organizimi i Llogarive

Faqja e llogarive është aty ku kemi kaluar pjesën më të madhe të kohës, e cila është e pajisur me një listë të fjalëkalimeve tuaja dhe numrin e tyre që ju keni përdorur përsëri. Nëse po filloni nga e para, duke klikuar në butonin “llogari e re” do të filloni. Ju mund të shtoni informacionin tuaj, të gjeneroni një fjalëkalim direkt në faqe dhe madje të shtoni një etiketë. 

Blur-new-fjalëkalimi

Për ne, sepse kemi përdorur menaxherë të tjerë të fjalëkalimeve, u hodhëm te skedari i importit. Përdoruesit e turbullirës mund të importojnë fjalëkalim nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, duke përfshirë KeePass dhe, ose të hedhin llogaritë e tyre në një skedar të përgjithshëm CSV. Sidoqoftë, nuk ka ndonjë mësim se si ta realizoni këtë proces në faqen e importit. 

Ne kemi importuar 297 llogaritë tona nga LastPass pa ndonjë problem. Blur madje shkoi aq larg sa të kalonte hyrjet e kopjuara të kaluara, duke u kujdesur për disa pastrime shumë të nevojshme në kasafortën tonë të LastPass. Kjo tha, nuk mund ta çaktivizoni këtë cilësim, kështu që është e mundur që disa hyrje të anashkalohen nëse flamurohen si kopje. 

Ju është dhënë fleksibilitet në mënyrën sesi importohen fjalëkalimet tuaja. Në vend që të merrni strukturën CSV si ligj, Blur ju lejon të ndryshoni fushat gjithëpërfshirëse për shënimet tuaja. Për shembull, nëse aksidentalisht mori fjalëkalimet tuaja si emri i faqes, mund ta ndryshoni kolonën, në mënyrë që gjithçka të importojë saktë. 

Blur-import

Gërmimi në Cilësimet e Mjegullimit

Edhe pse do të kaloni pjesën më të madhe të kohës në faqen e llogarisë Blur, ka veçori të tjera të fshehura brenda cilësimeve të tij. Vendi më i dukshëm për të parë është zona e “maskimit”, ku mund të vendosni karta krediti të maskuara, postë elektronike dhe numra telefoni. Masifikimi i postës elektronike është i disponueshëm për të gjithë, megjithëse telefonat maskues dhe kartat e kreditit është i rezervuar për pajtimtarët Pafund. 

Përveç kësaj, Blurri nuk ka shumë rregullime. Ju mund të konfiguroni 2FA dhe të shikoni frazën tuaj të kopjes rezervë në faqen e cilësimeve, të cilat do t’i mbulojmë në pjesën tjetër. Më e rëndësishmja, ju mund të menaxhoni ku ruhen llogaritë tuaja në faqen e cilësimeve. 

turbullime settings

Si parazgjedhje, Blur ruan llogaritë tuaja në serverët e saj në mënyrë që të mund të sinkronizohet në pajisjet tuaja. Sidoqoftë, mund të vendosni që llogaritë tuaja të ruhen në vend nëse shqetësoheni për një shkelje të të dhënave. Fatkeqësisht, kjo është një shqetësim që do të duhet të mendoni për Blur.

Duke përdorur Extension Blur Chrome

Për sa bazë është pulti në internet, shtrirja e Chrome e Blur është shumë e fortë. Përdoret kryesisht për automatizim, duke zbuluar fushat e hyrjeve sa herë që zbarkoni në një sit. Sidoqoftë, mund të rregulloni sesi Blurri i sheh ato fusha. Për shembull, nëse zgjatja aksidentalisht zgjedh që një fushë fjalëkalimi është menduar për emailin tuaj, mund ta ndryshoni atë me shtrirjen.

Blur-extension-settings

Shtesa gjithashtu hap shumë parametra për sit. Në varësi të faqes në të cilën jeni, mund të aktivizoni ose çaktivizoni automatizimin, kapjen automatike, maskimin e postës elektronike dhe shumë më tepër. Edhe pse i menaxhoni këto cilësime në bazë të faqes si parazgjedhje, gjithashtu mund t’i zbatoni ato në mënyrë universale.

turbullira-extension-site-settings

siguri

Abine nuk ka dokumentacion të gjerë në lidhje me strukturën e saj të sigurisë, ndryshe nga disa menaxherë të tjerë të fjalëkalimeve, megjithëse, nga ato që mund të marrim, është i ngjashëm me mjetet e tjera. Shqetësimi nuk është se si Abine menaxhon të dhënat tuaja; gjithçka duket e paprekur atje. Përkundrazi, është një shkelje shqetësuese e sigurisë që doli në dritë pak më shumë se një vit më parë. 

Para se të arrijmë në këtë, le ta marrim pak nga pak teknikën teknike. Kasaforta juaj e fjalëkalimit është e koduar me AES-256, e cila, siç mund ta lexoni në përshkrimin tonë të kriptimit, është në thelb një Fort Knox virtual. Theelësi që zhbllokon kasafortën tuaj të koduar AES-256 rrjedh nga fjalëkalimi juaj master, i cili Blur ka njohuri zero për. 

Në vend të kësaj, të dhënat tuaja janë të koduara në vend përpara se të dërgohen në serverat e Blur. Ky proces, i referuar shpesh si pritës pritës, siguron që Abine nuk mund të shohë kurrë përmbajtjen e kasafortës suaj. 

Abine gjithashtu nuk e sheh kurrë ose ruan fjalëkalimin tuaj master, i cili është i shkëlqyeshëm për sigurinë. Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që ju do të duhet të mbani mend atë fjalëkalim master nëse doni të deshifroni të dhënat tuaja. 

Rivendosja e fjalëkalimit nuk është e mundur, ose të paktën nuk është e mundur në kuptimin tradicional. Në vend që thjesht të rivendosni fjalëkalimin tuaj, Blur ofron një frazë rezervë. Kjo frazë, e cila është e përbërë nga 10 fjalë fjalësh të rastësishme, përdoret për të rivendosur fjalëkalimin tuaj master në rast se e harroni. Duhet të mbani mend frazën tuaj rezervë, megjithëse. 

Blur-backup-passphrase

Shkelja e të dhënave të turbullta

Në fund të vitit 2018, Abine njoftoi se kishte zbuluar një shkelje të dhënash në serverët e saj. Kjo shkelje, e cila preku rreth 2.4 milion përdorues, ekspozoi adresat e postës elektronike të përdoruesve, sugjerimet për fjalëkalimin, adresat, emrat e parë dhe të fundit, si dhe fjalëkalimet e koduara. Megjithëse nuk u komprometuan asnjë fjalëkalim të thjeshtë, Blur u bëri thirrje përdoruesve të ndryshojnë fjalëkalimin e tyre master. 

Nuk ka asnjë mënyrë të dimë me siguri se çfarë ishte ekspozuar. Ajo që ne dimë është se asnjë informacion i ruajtur pas Janarit 2018 nuk u rrezikua. Abine mësoi për shkeljen në dhjetor 2018 nga një studiues i sigurisë. Bazuar në këtë afat kohor, ka të ngjarë që shkelja të ketë ndodhur diku në vitin 2017. 

Ne nuk do të mashtrojmë fjalët këtu: vëllimi i të dhënave që Blur mund të ruajë bën një shkelje shumë kërcënuese. Abine pretendon se asnjë të dhënë e përdoruesit nuk ishte komprometuar deri në fatkeqësi. Thënë kjo, një shkelje në këtë shkallë nuk duhet të merret lehtë. 

Megjithëse Blur nuk është menaxheri i vetëm i fjalëkalimeve që vuan një sulm të tillë, zakonisht çështja anashkalohet për shkak të kriptimit të vendosur në kasafortën e një përdoruesi. Sidoqoftë, si një mjet privatësie, Blur ka mundësinë të ruajë kartat e kreditit, adresat e postës elektronike dhe numrat e telefonit për qëllime maskimi.

Puna me informacion të kufizuar

Ne dëshirojmë të theksojmë se, kur bëhet fjalë për strukturën e saj të sigurisë, ne mund të vlerësojmë vetëm informacionet që Blur i jep publikut. Fatkeqësisht, jashtë algoritmit kryesor të përdorur për kriptimin e të dhënave tuaja dhe disa opsioneve të vërtetimit me dy faktorë, ne dimë shumë pak se si funksionon Blur në një nivel teknik. 

Konceptet e përgjithshme të sigurisë janë të shëndosha, por Blur nuk zbulon procesin e mënyrës se si është vërtetuar llogaria juaj. Kjo është një pikë kryesore kur vlerësoni një menaxher të fjalëkalimeve, siç e pamë në rishikimin tonë të 1Password. Abine nuk ka një letër të bardhë ose ndonjë dokumentacion tjetër teknik, kështu që gjithçka që mund të bëjmë është të supozojmë, që është një pozicion në të cilin nuk na pëlqen kurrë të jemi.

mbështetje

Blur ofron një sistem mbështetjeje mjaft të drejtpërdrejtë, me chat live dhe email në gatishmëri, si dhe një seksion FAQ. Kontaktimi drejtpërdrejt me Abine është zakonisht basti më i sigurt, sidoqoftë. Pasi arritëm të bisedonim live, brenda disa minutash morëm një përgjigje të dobishme, e cila është shumë larg nga burimet e saj të ndihmës për veten. 

Ekziston një FAQ, dhe nëse do të besojmë “shpesh” pjesën e këtij akronimi, është e sigurt të supozojmë se Abine merr shumë pyetje. FAQ është, sinqerisht, një rrëmujë. Edhe pse ka përpjekje të qarta për të organizuar pyetjet, gjithçka hidhet në një faqe të vetme. Nëse do të dëshironit të shtypni FAQ, do të duheshin 163 fletë letre, gjashtë të parat nga të cilat i kushtohen tabelës së përmbajtjes. 

Blur-faq

Ne e vlerësojmë vëmendjen ndaj detajeve, veçanërisht duke marrë parasysh që shumica e temave janë të mbuluara me pamje nga ekrani. Sidoqoftë, sigurisht që ka një format më të mirë për të shfaqur një FAQ. Fatmirësisht, ekziston një shirit i kërkimit, por me pyetje të formës së gjatë, një ndryshim i lehtë i frazës mund të heqë tërë kërkimin. 

Për ata që sapo kanë filluar, ka një manual përdorimi, i cili është shumë më i shkurtër se FAQ. Megjithatë, ju jeni duke shikuar një faqe të vetme me të gjitha informacionet e hedhura në të. Ajo që është zhgënjyese është se burimet mbështetëse të Blur mund të ishin të shkëlqyera. Formati në të cilin ata janë paraqitur ndjehet thjesht dembel dhe i datuar. 

Blur-user-guide

Aktgjykimi

Zbehja është një shqetësim i ideve të mira dhe ekzekutimit të pakëndshëm. Koncepti thelbësor – që është një menaxher fjalëkalimi i mbushur me mjete shtesë të intimitetit – funksionon mirë. Sidoqoftë, faqja e internetit, burimet mbështetëse dhe pulti mund të përdorin disa akordim të shkëlqyeshëm. Kjo nuk do të përmendë shkeljen e fundit të sigurisë. 

Si menaxher falas me fjalëkalim, Blur është i kalueshëm, i përshtatshëm me tiparet që mjetet e tjera të menaxhimit të fjalëkalimit kalojnë të kaluarën. Sidoqoftë, pagesa për Blurin është një pyetje e gjatë. Mimi për planin Pafund është shumë më i lartë se çdo menaxher tjetër i fjalëkalimeve, duke e bërë të vështirë për ne që të rekomandojmë Blur. 

Whatfarë mendoni për Blurgji? A do t’i jepni një plan të lirë planit falas? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map