Rishikimi i Fjalëkalimit Sticky – Përditësuar 2020

Rishikimi i fjalëkalimit ngjitës

Fjalëkalimi Sticky është një menaxher i lirë i fjalëkalimeve që ka mundësi të mjaftueshme për të bërë teknikë të çmenden. Mungesa e një plani shumë-përdorues vë në rrezik një biznes për bizneset dhe familjet, por përdoruesit individualë do të gjejnë një nga opsionet më të mira në treg. Lexoni rishikimin tonë të plotë për fjalëkalimin Sticky për të mësuar më shumë.


ndërfaqe ngjitëse fjalëkalimi

identitet i ri fjalëkalimi ngjitës

memorandum ngjitës memorie të sigurt

tabela e sigurisë së fjalëkalimit ngjitës

gjenerator fjalëkalimi ngjitës

i mëparshëm

tjetër

Gjithmonë na ka pëlqyer fjalëkalimi i ngjitshëm, duke e rekomanduar atë në udhëzuesin më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve për çmimet e tij konkurruese, planin bujar dhe falas dhe sigurinë më të mirë. Sidoqoftë, ndërfaqja e datës vendos një prishës të përvojës, edhe nëse Fjalëkalimi Sticky nuk është i vështirë për t’u përdorur. 

Në këtë përmbledhje të azhurnuar të Fjalëkalimit Sticky, ne do të kontrollojmë një të preferuar të vjetër për të parë se ku qëndron. Gjatë rrugës, ne do të mbulojmë veçoritë, çmimet, sigurinë, mbështetjen, lehtësinë e përdorimit dhe më shumë, të gjitha përpara se të japim verdiktin tonë. 

Fjalëkalimi Sticky është një mjet i shkëlqyeshëm për menaxhimin e fjalëkalimit, për aq kohë sa ju mund të merreni me ndërfaqen e tij të Windows Vista-esque. Mimi është i duhur dhe siguria është e shëndoshë, kështu që nuk ka asnjë arsye për të mos i dhënë asaj. Për më tepër, ekziston një plan plotësisht pa karakteristika në dispozicion që vjen me një provë 30-ditore të Sticky Password Premium jashtë portës.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për fjalëkalimin ngjitës

Features

Fjalëkalimi Sticky nuk ka aq karakteristika unike sa, të themi Dashlane, por gjithsesi të bën përshtypje. Bazat janë të mbuluara me automatik, ndarjen e fjalëkalimeve dhe mbështetje për llojet e shumta të hyrjes. Sidoqoftë, Sticky Password qëndron larg me një aplikacion të lëvizshëm që nuk kërkon instalim.  

Autofill, Dashboard Security dhe Wallet Digital juaj

Përmes shtrirjes së shfletuesit, Sticky Password ofron hyrjen dhe automatizimin e formës. Ndërsa do të arrijmë në pjesën “lehtësinë e përdorimit” më poshtë, Fjalëkalimi Sticky zbulon pothuajse çdo fushë hyrje, pothuajse në një faj. Thënë kështu, gjithmonë do të jeni në gjendje të autofiloni informacionin nëse ato janë të rëndësishme për një fushë të veçantë. 

Jashtë adresave dhe fjalëkalimeve, Sticky Password gjithashtu mbështet automatikisht kartën e kreditit përmes portofolit tuaj dixhital. Kartat e kreditit ruhen së bashku me identitetin tuaj, kështu që ju mund të keni informacionin tuaj të faturimit dhe pagesës në një vend. 

Për ne, pulti i sigurisë është veçoria më e mirë. Edhe pse nuk është një koncept i ri – Dashlane ka një tabelë më të mirë sigurie, në të vërtetë – zbatimi i Sticky Password bën hile. Paneli i sigurisë gërmon përmes ruajtjes së fjalëkalimit tuaj për të gjetur ndonjë fjalëkalim të dobët, të vjetër ose të ripërdorur, duke i kombinuar ato për të gjeneruar një rezultat të përgjithshëm të sigurisë. 

ngjitet-password-rishikim-sigurisë-pult

Portable me fjalëkalim ngjitës

Sinkronizimi është një pjesë e madhe e çdo menaxheri të fjalëkalimeve dhe ndërsa do të arrijmë në seksionin “siguri” më poshtë, Fjalëkalimi Sticky ju jep mjaft mundësi. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme të sinkronizoni fjalëkalimet tuaja. Ju mund të hedhni kasafortën tuaj të fjalëkalimit në një USB drive, një hard disk të jashtëm ose ndonjë pajisje tjetër të ruajtjes dhe të merrni hyrjet tuaja me vete. 

Megjithatë, nuk janë vetëm hyrjet tuaja. Fjalëkalimi Sticky është një menaxher i shkëlqyer i fjalëkalimeve të Windows sepse mund ta operoni pa e instaluar atë. Versioni i lëvizshëm që krijoni në aplikacion hedh fjalëkalimet tuaja të koduara, por gjithashtu vjen me një program që mund të ekzekutoni në çdo makinë Windows pa instalim. 

Pavarësisht se ku jeni ose çfarë kompjuteri po përdorni, mund të ngarkoni Fjalëkalimin tuaj të lëvizshëm dhe të përdorni të gjitha veçoritë e aplikacionit lokal. Kjo përfshin shtimin e hyrjeve të reja, shikimin në pultin e sigurisë dhe, më e rëndësishmja, automatizimin. 

Ndarja e hyrjeve me fjalëkalim ngjitëse

Në planin Sticky Password Premium, gjithashtu mund të ndani hyrje. Fjalëkalimi i ngjitshëm shkon përtej ndarjes themelore, sidoqoftë. Mund të dërgoni artikuj të shumëfishtë tek shumë marrës menjëherë dhe të specifikoni nivele të ndryshme të qasjes. Ekzistojnë vetëm dy nivele, “të kufizuara” dhe “të plota”, por është akoma bukur të shohësh disa opsione të ndarjes. 

ngjitet-password-rishikim-sharing

Ndarja e kufizuar lejon marrësin të shohë hyrjen, por të mos shtojë ose revokojë qasjen në të, ndërsa ndarja e plotë është sikur marrësi të kishte login të ruajtur në vend. Pavarësisht se në cilin nivel ju zgjidhni, marrësi do të marrë një email ku ata mund të pranojnë ose refuzojnë ftesën. 

Kur testoni brenda, emaili nuk u dërgua menjëherë. U deshën rreth 20 minuta deri sa morëm një email për të shkarkuar një kopje tjetër të Fjalëkalimi Sticky. Shtë e rëndësishme të theksohet se të dy palët kanë nevojë për versionin e fundit të një abonimi Premium në mënyrë që të ndajnë fjalëkalimet. 

Përmbledhje e Karakteristikave të Fjalëkalimit Sticky

Logo logjike ngjitësewww.stickypassword.com

Fillon nga 250 dollarë muaj për të gjitha planet

siguri

2FA

encryption
AES-256

Zero-njohuri

Keyselësat 2FA

Analiza e sigurisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rikthim dhe rimëkëmbje

Aplikacione celulare

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Prodhuesi i fjalëkalimit

Zgjatja e shfletuesit

AutoFill

Forma e mbushjes automatike

UI e shfletuesit

UI i desktopit

Email

Bisedë live

telefon

Qendra e ndihmes

Forumet

Mbështetje 24/7

më shumë

Plan falas

Çmimeve

Fjalëkalimi Sticky është shumë i lirë, me një plan bujar, bujar, për të filluar. Edhe pse do të duhet të rifreskoni në planin Premium për të hyrë në kopje rezervë të fjalëkalimit të cloud dhe për të sinkronizuar në pajisjet tuaja, një pjesë e pajtimit tuaj shkon në ruajtjen e manateve të rrezikuara. 

Edhe kur paguani, Fjalëkalimi Sticky është një marrëveshje e madhe. Kostoja shtesë është vendosur kryesisht në ruajtjen dhe kopjen rezervë të cloud, siç kemi parë me menaxherë të tjerë me fjalëkalim falas (lexoni për shembull një rishikim të NordPass). 

Dallimi më i madh është se Fjalëkalimi Sticky lejon hyrje të pakufizuar, ndryshe nga disa mundësi të tjera falas (Kaspersky Password Manager dhe Dashlane vijnë në mendje). Disa nga pajtimet tuaja shkojnë gjithashtu te Klubi Save the Manatee. 

Fjalëkalimi i ngjitshëm Falas, Premium dhe Jetëgjatësi

Janë tre plane të ofruara: Falas, Premium dhe Jetëgjatësi. Plani falas fitoi një pikë në listën më të mirë të menaxherit për fjalëkalim falas, megjithëse ai ende bie pak më pak nga LastPass (lexoni rishikimin tonë LastPass). Një azhurnim në Premium është i lirë, megjithatë, duke ofruar mbështetje, ndarje dhe rezervë me përparësi për më pak se 3 dollarë në muaj. 

Kjo është çmimi mjaft i aksioneve në krahasim me, të themi Keeper (lexoni rishikimin tonë të mbajtësit). Megjithatë, Sticky Password dallon me licencën e tij Lifetime. Për 200 dollarë, ju mund të blini qasje gjatë gjithë jetës në Sticky Password, të përshtatshme me të gjitha tiparet e Premium. Për më tepër, automatikisht do të merrni azhurnime falas. 

Sigurisht, kur blini një licencë të jetës, duhet të bëni pyetjen se çfarë ndodh kur / nëse shërbimi mbyllet. Fjalëkalimi Sticky nuk sqaron se çfarë ndodh me licencën tuaj nëse do të shkonte gjithnjë e më shumë. Sidoqoftë, duke folur thjesht nga ne për të monitoruar shërbimin gjatë viteve të fundit, nuk duhet të shqetësoheni. 

Pavarësisht se çfarë pajtimi zgjidhni, Sticky Password qëndron pas një garancie për 30 ditë kthim parash. Të gjitha planet falas vijnë me një provë 30-ditore të Premium, gjithashtu, pa kartë krediti të kërkuara. 

Mimi i biznesit dhe zbritja e studentit

Fjalëkalimi Sticky gjithashtu ka një abonim biznesi, megjithëse nuk e bëri atë në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për listën e biznesit të vogël (lexoni shqyrtimin tonë Zoho Vault nëse kjo është ajo që jeni pas). Akoma jeni ngarkuar 29,99 $ për përdorues në vit. Thënë kështu, abonimi i biznesit vjen me disa veçori shtesë të menaxhimit të përdoruesit. 

Më interesante është çmimi i studentëve. Nëse jeni student ose mësues, mund të blini Sticky Password me një zbritje të konsiderueshme përmes dyqanit OnTheHub. Një anëtarësim vjetor Premium shkon vetëm 12,95 $. Sidoqoftë, Sticky Password gjithashtu ofron një zbritje prej 85 përqind për abonimin e saj Lifetime, duke e ulur koston në vetëm 29 dollarë. 

User-mirëdashësi

Fjalëkalimi Sticky nuk është i vështirë për t’u përdorur, por estetika e datës shërben si një sfond i dobët i shumë opsioneve të saj. Megjithatë, për sa kohë që mësoni rreth aplikacionit lokal dhe mund të merreni me ndjeshmërinë e bazuar në vitin 2008, është mirë. 

Shkarkimi i Fjalëkalimit Sticky

Ju mund të shkarkoni Fjalëkalimin Sticky para se të regjistroheni për një llogari. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni “çlirohuni” nga faqja kryesore, dhe shkarkimi do të fillojë menjëherë. Pasi të keni mbaruar, Sticky Password ofron një përparim të shkurtër që shpjegon cilësimet e tij të ndryshme dhe funksionin që ai shërben. 

ngjitet-password-rishikim-Setup

Pas kësaj, mund të regjistroheni ose të krijoni një llogari nëse nuk keni një të tillë. Krijimi i llogarisë ndodh menjëherë brenda dritares së instaluesit, duke e bërë më të lehtë regjistrimin. Para se të filloni ju në kasafortën tuaj të fjalëkalimit, Sticky Password gjithashtu kërkon preferencat tuaja të sinkronizimit dhe nëse doni të instaloni zgjerimin e shfletuesit. 

ngjitet-password-rishikim-krijuar-llogari

Nëse vendosni të instaloni shtesën, Fjalëkalimi Sticky automatikisht do të importojë fjalëkalime të ruajtura në shfletuesin ku e keni instaluar. Nuk ka asnjë nxitje për këtë dhe asnjë mënyrë për të renditur se me cilat fjalëkalime doni të importoni. Për ne, kjo do të thoshte ulje në një kasafortë fjalëkalimi që ishte mbushur tashmë me shënime. 

Duke përdorur Vault Sticky Password

Kasaforta Sticky Password duket sikur ishte shqyer drejtpërdrejt nga Windows Vista. Megjithëse ende shërben për qëllimin e tij si një program për ruajtjen e fjalëkalimeve, shiraja aero-esque në gjithçka duket më shumë se disa vjet të vjetra. Përkundër pamjeve, Fjalëkalimi Sticky është i lehtë për t’u përdorur. 

ngjitet-password-rishikim-Vault

Lundrimi trajtohet përmes menusë së majtë, duke ju lejuar të qaseni shpejt me fjalëkalime të bazuara në internet, fjalëkalime të aplikacionit, memorandume, faqeshënues dhe identitete. 

Ju mund të gjeni llogari duke kërkuar ose duke i organizuar ato në grupe. Fjalëkalimi i Sticky mbështet ikonat me porosi për grupet tuaja, siç bën 1Password, megjithëse nuk duket aq i bukur në proces (lexoni rishikimin tonë 1Password). 

Ka një mori opsionesh kur shtoni ose redaktoni një llogari, megjithëse nuk ka fusha të personalizuara siç kemi parë me programet e tjera të menaxhimit të fjalëkalimit. Ju mund të zgjidhni një datë skadimi për fjalëkalimin tuaj, ta lidhni llogarinë me URL specifike ose fusha të tëra, të lini komente dhe të zgjidhni cilin shfletues të hapni llogarinë në. 

ngjitet-password-rishikim-new-llogari

Ne vlerësojmë shumë opsione dhe përvojën e drejtpërdrejtë të përdoruesit që ofron Fjalëkalimi Sticky. Sidoqoftë, nuk paraqitet në mënyrën e duhur. Vështrimi i datës nuk qëndron në programe moderne me fjalëkalim dhe megjithëse Fjalëkalimi Sticky nuk është në të vërtetë i vështirë për t’u përdorur, ndonjëherë mund të ndjehet në atë mënyrë. 

Qendër për fjalëkalim ngjitëse dhe shtrirje Chrome

Nëse preferoni shfletuesin tuaj, Sticky Password ofron një menaxher të fjalëkalimeve në internet, megjithëse është më pak i pasur me tipare se aplikacioni vendor. Ju mund të shikoni llogaritë tuaja, faqerojtësit dhe memorandumet, por asgjë tjetër. Zgjatja – e cila është në dispozicion për pothuajse çdo shfletues, përfshirë Chrome, Firefox, Opera dhe Edge – është shumë më e dobishme. 

Zgjatja i shërben qëllimit të vet për plotësim automatik, por edhe si referencë e shpejtë. Në fakt është në kërkim më të mirë se sa aplikacioni lokal, duke ju lejuar të shikoni me shpejtësi fjalëkalimet tuaja në internet, faqerojtësit dhe identitetet. Për më tepër, shtesa ka një skedë të veçantë për uebfaqen në të cilën je, plus një lidhje për të hapur aplikacionin lokal. 

ngjitet-password-rishikim-extension

Me instalimin shtesë, Fjalëkalimi Sticky do të kapë automatikisht hyrjet kur futni faqe të reja. Ashtu si menaxheri i fjalëkalimeve të Windows, megjithatë, procesi nuk trajtohet me hir, siç mund ta shihni në pamjen e mëposhtme. 

ngjitet-password-rishikim-capture

As automatizimi nuk është. Fjalëkalimi Sticky shfaqet pothuajse në çdo fushë hyrje, fjalëkalim apo jo. Qasja gjithëpërfshirëse funksionon – do të jeni në gjendje të plotësoni automatikisht një fushë – por kjo e bën shfletuesin tuaj të ngadaltë dhe, më keq, i ndotur me ikonat Sticky Password. Aplikacionet e lëvizshme janë më të mira, megjithëse Fjalëkalimi Sticky nuk fitoi një vend në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesin iPhone. 

Gjithashtu kemi vërejtur një ngadalësim të ndjeshëm të performancës së shfletuesit pas instalimit të Fjalëkalimit Sticky. Shtë e pamundur të verifikosh që Sticky Password ishte përgjegjës, jashtë të shohësh një proces të uritur nga burimet në Windows Task Manager. Pavarësisht, kjo duhet të theksohet. 

siguri

Fjalëkalimi Sticky është një nga menaxherët më të sigurt të fjalëkalimeve përreth, duke kombinuar encryption të shkëlqyera me disa karakteristika unike të sigurisë për të mbajtur të sigurt fjalëkalimet tuaja. Sidoqoftë, më shumë se kaq, Fjalëkalimi Sticky kodon dhe ruan një kopje lokale të kasafortës suaj të fjalëkalimit, që do të thotë nëse serverët ndonjëherë mbyllen, ju akoma keni qasje në hyrjet tuaja. 

Për kriptim, Fjalëkalimi Sticky mbron hyrjet tuaja me kriptim AES-256 (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për më shumë në lidhje me atë). Theelësi për të deshifruar të dhënat tuaja është i mbyllur pas fjalëkalimit tuaj master, të cilin Fjalëkalimi Sticky ka njohuri zero për të. Në vend të kësaj, Fjalëkalimi Sticky vërteton duke përdorur një çelës të nxjerrë nga fjalëkalimi juaj master, i cili gjenerohet me PBKDF2.

Për shkak se Fjalëkalimi Sticky nuk e sheh kurrë ose ruan fjalëkalimin tuaj master, nuk ka asnjë mënyrë ta rikuperoni atë. Nëse harroni, do të jeni të bllokuar nga llogaria juaj. Fatmirësisht, ju mund të vërtetoni në një numër mënyrash, duke përfshirë vërtetimin me dy faktorë me aplikacionet më të mira 2FA (si Google Authenticator). Për më tepër, mund të regjistroheni duke përdorur një pajisje të lëvizshme, të tilla si një shkop USB ose pajisje Bluetooth. 

Tipari Lokal i Sinkronizimit të Fjalëkalimit Sticky

Të gjitha lidhjet e koduara të fjalëkalimeve tuaja duhet të kapërcehen falë sinkronizimit të cloud. Fjalëkalimi Sticky, si një ofrues i ruajtjes së cloud, siç është Sync.com, përdor serverë në cloud për të sinkronizuar të dhënat në pajisjet tuaja (lexoni rishikimin tonë të Sync.com). Thënë kështu, nuk është e nevojshme të dërgoni kurrë të dhënat tuaja në cloud. 

Fjalëkalimi Sticky ka një veçori lokale të sinkronizimit, e cila i dërgon të dhënat e koduara në pajisjet e tjera përmes një rrjeti lokal. Në atë mënyrë, fjalëkalimet tuaja, madje edhe në formë të koduar, ruhen vetëm në pajisjet tuaja. Sinkronizimi lokal zgjidh një problem që kanë shumë menaxherë të fjalëkalimeve, që është aftësia për të pasur fjalëkalimet tuaja kudo pa rreziqet e mundshme për t’i ruajtur ato në cloud.

mbështetje

Fjalëkalimi Sticky ofron mbështetje të shpejtë të postës elektronike, veçanërisht për pajtimtarët e tij Premium. Baza e njohurive qëndron më së shumti tek ne, sidoqoftë. Me artikuj që mbulojnë pothuajse çdo aspekt të mbajtësit të fjalëkalimit dhe me shumë detaje, baza e njohurive duhet të jetë burimi juaj mbështetës. 

Mund të hyni në qendrën e ndihmës Sticky Password nga qendra e llogarisë suaj. Duke klikuar lidhjen “mbështetje” në fund të faqes, do të silleni në bazën e njohurive. Përdoruesit e lirë do të drejtohen tek burimet e vetë-ndihmës, ndërsa anëtarët e Premium do të merren në një formë kontakti. 

Sticky Password thotë se zakonisht kthehet brenda 24 orësh dhe ofron mbështetje në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, çek, rusisht, ukrainisht dhe japonisht.

Sa i përket afatit, 24 orë është një vlerësim i mirë. Ne arritëm te Sticky Password me një pyetje në lidhje me importimin, dhe një përfaqësues u kthye në rreth 13 orë (në mes të natës, të kujtojmë). Prapëseprapë, përgjigja ishte e shpejtë, edhe nëse pak dritë në detaje. 

Qendra e Ndihmës dhe Forumet

Qendra e ndihmës mund të zgjidhë shumicën e problemeve. Edhe pse Fjalëkalimi Sticky ka një kërkesë të datës, ju nuk do ta dinit atë nga baza e njohurive. Artikujt janë paraqitur në mënyrë të pastër me shumë detaje, duke përfshirë sisteme të shumta operative, si dhe plane të ndryshme të Sticky Password. Për një bazë të njohurive të menaxherit të fjalëkalimeve, Sticky Password bën përshtypje. 

Fatkeqësisht, forume janë më pak mbresëlënëse. Në kohën e shkrimit, fija e fundit është e vjetër pesë ditë, që është një përjetësi në internet. Shumica e temave janë kërkesa për karakteristika ose pyetje në lidhje me zgjidhjen e problemeve. Fatmirësisht, duket se ekipi mbështetës monitoron forume, edhe nëse ata thjesht kërkojnë që ju të dërgoni një email në shumicën e rasteve.

Aktgjykimi

Fjalëkalimi Sticky është ende një menaxher i shkëlqyeshëm i fjalëkalimeve, i përshtatshëm me sigurinë më të lartë dhe një etiketë me çmim të ulët. Abonimi i saj Lifetime është mbresëlënës, gjithashtu, edhe nëse azhurnimet falas duken më shumë si një burim pikash sesa një rrjedhë. Thënë kështu, do të duhet të merresh me ndërfaqen e datës, e cila, megjithëse është e pasur me karakteristika, mund të jetë e vështirë të gjesh rreth. 

Shikoni gjithashtu menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për familjet.

Whatfarë mendoni për Fjalëkalimin Sticky? A do të përfitoni nga prova e saj falas Premium? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me