RecemBear Review – Përditësuar 2020

Rishikimi i Kujtimit

RememBear, një produkt i të njëjtit ekip pas TunnelBear VPN, është një menaxher i mirëfilltë i fjalëkalimeve me një plan të fortë falas. Sidoqoftë, krahasuar me konkurrencën, ajo bie pak më shumë në përparësitë e tipareve, pasi mund ta lexoni në këtë përmbledhje të plotë të RememBear.


remembear-arritjet

remembear-aplikim

remembear-krijuar-hyrje

remembear-download-faqe

remembear-settings

i mëparshëm

tjetër

RememBear është menaxher i fjalëkalimeve që vjen nga e njëjta kompani pas TunnelBear VPN. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë TunnelBear, ai shërbim është i lehtë për t’u përdorur, megjithëse vjen me një numër të vogël çështjesh, duke përfshirë transmetimin, vendet e serverit dhe shpejtësinë. Në këtë përmbledhje të RememBear, ne do të shohim nëse plasaritja e kompanisë në një aplikacion të administrimit të fjalëkalimit ia vlen të shtrihet. 

Në pjesën më të madhe, RememBear është një shtesë e denjë për tregun e menaxherit të fjalëkalimeve. Edhe pse nuk ka karakteristika, ekziston një plan i mirë dhe i duhur, si dhe të gjitha gjërat thelbësore që ju do të prisni nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve. Ato përfshijnë një gjenerator të fjalëkalimeve dhe një shtesë të shfletuesit. 

Sidoqoftë, RememBear ende nuk i përket listës sonë më të mirë të menaxherëve të fjalëkalimeve. Megjithëse na pëlqejnë opsionet e vërtetimit me dy faktorë dhe shtimi i një pajisje rezervë për të rikuperuar llogarinë tuaj, ka shumë pak mish në kockën proverbiale. Menaxhimi themelor i kredencialeve tuaja llogaritet, por jo shumë më tepër. 

Kjo nuk do të përmendë kompaninë mëmë të RememBear, McAfee, e cila ka disa çështje, siç mund t’i shihni në shkrimin tonë McAfee Total Protection. Edhe kështu, TunnelBear ka vazhduar të operojë me të njëjtin ekip, dhe nga ato që mund të themi nga RememBear, kjo është një gjë e mirë. Megjithëse nuk ka karakteristika, RememBear ofron menaxhim të thjeshtuar të fjalëkalimit me një plan të fortë falas, për të filluar.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për RememBear

Features

RememBear është një aplikim shumë i lehtë për t’u përdorur, por është e qartë se diku në procesin e projektimit, përdorshmëria favorizohej për veçori. Aplikacioni ofron vetëm më themeloret e menaxhimit të fjalëkalimit, duke mbushur hyrjet tuaja në faqet e internetit dhe ruan informacionin tuaj në një kasafortë të mbrojtur. Karakteristika të tjera, të cilat janë të zakonshme me shërbime si Zoho Vault, janë jashtë tryezës.

Ajo ndan shumë ADN me një menaxher tjetër me fjalëkalim të kthyer në VPN, NordPass. Magazinimi Barebones është emri i lojës, me lloje të kufizuara të hyrjes dhe disa mundësi për ato hyrje. Megjithëse është e shkëlqyeshme për përdorshmërinë, mungesa e tipareve paraqet një çështje për këtë pjesë. 

Kodet 2FA, kartat e kreditit dhe shënimet e sigurta

Së pari, le të fillojmë me llojet e hyrjes. RememBear mbështet hyrjet, kartat e kreditit dhe shënimet e sigurta, megjithëse asgjë tjetër. Secila prej këtyre artikujve ka seksionin e vet në pult, por ka ndërmjet tyre shumë pak. Për shembull, nuk mund të bashkëngjitni një kartë krediti në një hyrje të veçantë ose të ngarkoni dokumente në një hyrje. 

remembear-krijuar-hyrje

Ju nuk mund të rregulloni fushat si mundeni me 1Password, ose. Ajo që shihni është ajo që merrni dhe jashtë një pjese të vogël shënimesh me secilën hyrje të re, nuk mund të shtoni informacion shtesë. Thënë kjo, ka një veçori unike për hyrje.  

Nëse keni një kod statik të vërtetimit me dy faktorë ose një kod 2FA QR të parë me aplikacionet më të mira 2FA, mund ta ruani së bashku me fjalëkalimin tuaj. Ne na pëlqen shumë kjo karakteristikë. Me të, nuk keni nevojë të peshkoni përmes pajisjes tuaj celular për të aprovuar një njoftim shtytjeje ose gërmoni përmes emailit tuaj për një kod. Në vend të kësaj, procesi trajtohet për ju. 

Kujtoni Karakteristikat “Të Avancuara”

RememBear ofron gamën standarde të veçorive, duke përfshirë sinkronizimin e shumë pajisjeve në planin e paguar, duke mbështetur kasafortën tuaj dhe duke mbushur automatikisht informacionin e kartës së kreditit. Anydo lloj karakteristikash të përparuara mungojnë, megjithëse. Për shembull, ndarja nuk është në diskutim. Nuk ka asnjë lloj plani shumë-përdorues.

Shtë e qartë se përqendrimi i RememBear ishte që së pari të ishte një menaxher i fjalëkalimeve personale dhe çdo gjë tjetër. Sidoqoftë, më shumë se dy vjet pas fillimit, ne jemi të zhgënjyer kur shohim që ekipi nuk ka shtuar ndonjë veçori të reja. Edhe pse ne e kuptojmë një qasje të efektshme, mungesa e funksionalitetit të RememBear me çmimin e kërkuar është e papranueshme.

Përmbledhje e Karakteristikave të KujtimitBear

Logo e përkujtuarwww.remembear.com

Fillon nga 300 dollarë muaj për të gjitha planet

siguri

2FA

encryption
AES-256

Zero-njohuri

Keyselësat 2FA

Analiza e sigurisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rikthim dhe rimëkëmbje

Aplikacione celulare

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Prodhuesi i fjalëkalimit

Zgjatja e shfletuesit

AutoFill

Forma e mbushjes automatike

UI e shfletuesit

UI i desktopit

Email

Bisedë live

telefon

Qendra e ndihmes

Forumet

Mbështetje 24/7

më shumë

Plan falas

Çmimeve

RememBear është mjaft i lirë, duke ofruar anëtarësimin e tij në Premium për rreth 3 dollarë nëse blini një vit përpara. Edhe pse nuk është një normë e keqe, ne kemi parë opsione më të lira, shumica e të cilave kanë më shumë karakteristika (lexoni rishikimin tonë të Keeper-it për një shembull, dhe copën tonë Dashlane vs Keeper). Edhe kështu, plani i pakufizuar falas i RememBear e bën atë të denjë për një vështrim.

Duke filluar me planet e paguara, ju mund të zgjidhni një cikël faturimi mujor ose vjetor, megjithëse regjistrimi për një vit ul çmimin në gjysmë. 

Pagimi i 6 dollarëve në muaj në fundin mujor të gjërave është shumë i lartë, me madje edhe aplikacione të shtrenjta për fjalëkalim si Dashlane që qëndrojnë nën atë shenjë (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). Ekzistojnë disa opsione më të shtrenjta, siç është Abine Blur, por shkalla mujore është akoma më e lartë se shumica, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin e ulët të 1Password (lexoni krahasimin tonë Dashlane vs 1Password)

Në fundin vjetor të gjërave, RememBear është më në përputhje me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, megjithëse ekzistojnë mundësi më të lira (RoboForm dhe Sticky Password (të vijnë në mendje). 

Problemi këtu nuk është çmimi, por veçoritë e ofruara për çmimin. Siç u diskutua në pjesën e fundit, RememBear nuk ofron shumë më tepër nga menaxhimi themelor i fjalëkalimit, gjë që e bën normën të duket pak e lartë. 

Rrinë me RememBear Free

Fatmirësisht, ekziston një plan falas. Megjithëse nuk është aq i mirë sa menaxheri ynë më i mirë falas i fjalëkalimeve zgjedh LastPass, RememBear Free është akoma më mirë sesa, të themi, McAfee True Key (lexoni rishikimin tonë të Keyelësit të Vërtetë). Jeni të kufizuar në një pajisje të vetme, me kopje rezervë dhe sinkronizim të rezervuar për planin Premium, por mund të ruani sa më shumë hyrje që dëshironi.

Ashtu si me shumicën e menaxherëve të tjerë me fjalëkalim falas, oferta e RememBear është më shumë si një provë sesa një menaxher i plotë me fjalëkalim. Sigurisht, është e mjaftueshme për të hyrë në fjalëkalimet tuaja në një desktop. Sidoqoftë, ndërmjet telefonave, tabletëve dhe laptopëve, të keni akses në fjalëkalimet tuaja nëpër pajisje të shumta është një gjë e domosdoshme. 

Plani i lirë duket se zë vendin e një politike të rimbursimit gjithashtu. Ne nuk mund të gjenim ndonjë përmendje të një politike të rimbursimit në kushtet e shërbimit të RememBear ose në faqen e saj të internetit, jashtë një artikulli mbështetës që fliste për ndryshimin nga faturimi mujor në atë vjetor. Nëse jeni të interesuar t’i jepni një e shtënë RememBear, filloni më parë me planin falas. 

Përdoruesit e lirë mund të përdorin Premium edhe për 30 ditë. Edhe pse do të humbni qasjen në sinkronizimin me shumë pajisje pas një muaji, prapëseprapë mund të shihni gjithçka që duhet të ofrojë pajtimi kur të regjistroheni për herë të parë. RememBear mban adresën tuaj të emailit në skedar, megjithatë, kështu që ju nuk mund të përfitoni vazhdimisht nga prova falas.

User-mirëdashësi

Comesshtë për t’u habitur që RememBear është i lehtë për t’u përdorur. Para se të regjistroheni, duhet të shkarkoni aplikacionin lokal dhe shtrirjen e shfletuesit. Procesi është mjaft i thjeshtë, me RememBear që ju çon në një faqe të shkarkimit me të gjithë instaluesit e tij pasi të klikoni në butonin e madh “blu” të madh blu në faqen e internetit..

remembear-download-faqe

Instalimi doli pa problem, dhe brenda pak minutash, ne ishim të ngritur dhe të rrjedhshëm. Nëse nuk keni një llogari tashmë, mund të krijoni një në aplikacion, megjithëse vini re se RememBear nuk i ndan llogarinë dhe fjalëkalimin tuaj TunnelBear. Pasi të keni mbaruar, do të merrni paketën rezervë të RememBear, për të cilën do të flasim më shumë në seksionin “siguri” më poshtë.

remembear-shenjë-up

Pasi të bëhet kjo, ju mund të importoni fjalëkalimet tuaja. Ne na pëlqen që RememBear ju kërkon ta bëni këtë përpara se të hapni aplikacionin. Megjithatë, më shumë se kaq, ne na pëlqen që RememBear mbështet importimin nga shfletuesit. Nëse RememBear është menaxheri i parë i fjalëkalimeve që po përdorni, ai mund të heqë gjithçka që është mbledhur nga Chrome dhe ta shtojë atë në kasafortën tuaj të koduar. 

remembear-import

RememBear në Windows

Në fund të konfigurimit, ju kërkohet të instaloni shtrirjen e shfletuesit, të cilin do ta arrijmë brenda një minutë. Pas kësaj, megjithatë, çizmet e aplikacionit lokal. RememBear ju fillon në një listë të arritjeve, me gjithçka duke shtuar një shënim të sigurt për të ndarë me miqtë në listën e detyrave. Këto nuk janë thjesht hapa të thjeshtë të konfigurimit, sidoqoftë. 

Nëse përfundoni ndonjë pesë arritje, RememBear do t’ju japë 6 dollarë nga një pajtim. Shumica e detyrave janë të përqendruara në sigurinë e llogarisë tuaj, gjithashtu, në vend që t’ju kërkojnë të cicëroni ose pëlqeni RememBear to death.

remembear-arritjet

Aplikacioni Windows është themelor, duke treguar hyrjet, shënimet dhe kartat tuaja të kreditit, por jo shumë më tepër. Qasja e thjeshtë e RememBear vazhdon në hartimin e aplikacionit, për më mirë dhe për keq. Nga njëra anë, marrja rreth e rrotull është e thjeshtë, me skedat e etiketuar qartë dhe hapësirë ​​të madhe midis hyrjeve. 

remembear-aplikim

Nga ana tjetër, megjithatë, nuk ka mundësi organizimi. Ju mund të renditni me emër dhe “azhurnuar së fundmi”, por nuk ka asnjë sistem të etiketave ose dosjeve. Ekzistojnë gjithashtu disa parametra të çuditshëm të paracaktuar. Për shembull, RememBear është vendosur si parazgjedhur për t’u kyçur pas nëntë orësh, gjë që nuk ka shumë kuptim. 

remembear-settings

Përdorimi i Zgjatjeve të Shfletuesit RememBear

Edhe me sa bazë është aplikacioni lokal, ju nuk do të shpenzoni shumë kohë me të. Në vend të kësaj, ju do të ndërveproni kryesisht me shtrirjen e shfletuesit, e cila është në dispozicion për Chrome, Firefox dhe Safari, megjithëse për fat të keq jo Opera (lexoni rishikimin tonë të Operës). Zgjatja është e thjeshtë, duke treguar hyrje për çfarëdo URL ku jeni në listë dhe një listë të artikujve tuaj të kasafortave. 

remembear-browser-extension

Autofill funksionoi mirë gjatë testimit tonë, me RememBear duke shtuar me ndihmën e një gjeneratori fjalëkalimi në dialogun e mbushjes. Nuk ka shumë mundësi në vetë shtrirjen, jashtë një butoni të dobishëm “raporti për automatizimin”. Nëse klikoni mbi të, RememBear do të gjenerojë një raport bazuar në faqen në të cilën jeni në të dhe automatikisht do ta dërgojë atë. 

remembear-AutoFill-problem

Menaxhimi i llogarisë tuaj

Ju mund ta menaxhoni llogarinë tuaj duke hyrë në faqen e internetit të RememBear, megjithëse është e rëndësishme të instaloni aplikacionin lokal dhe shtrirjen e shfletuesit. Për shkak se vërtetimi juaj ruhet nga këto mjete, do t’ju duhet që ata të regjistroheni në internet. Ju nuk duhet të shkruani fjalëkalimin tuaj të postës elektronike ose master. 

remembear-online-menaxhimit

Pulti në internet është themelor, duke ju lejuar të shikoni detaje në lidhje me llogarinë tuaj dhe të ndryshoni informacionin tuaj të faturimit. Një shtesë unike është edhe seksioni “intimitet”. Atje, duhet të jeni në gjendje të shkarkoni një kopje të të gjitha të dhënave personale që RememBear ka për ju. Sidoqoftë, ky funksionalitet nuk funksionon. 

RememBear ka një lidhje me udhëzimet e saj të plota se si të shkarkoni të dhënat tuaja, të cilat janë prishur, si dhe një këshillë për të kontrolluar cilësimet në aplikacionin desktop. Ne i bëmë të dy dhe nuk mundëm të gjenim një mënyrë për të shkarkuar të dhënat tona. Kjo veçori do të ishte e shkëlqyeshme, por si shumë aspekte të RememBear, është një koncept më shumë se gjithçka tjetër. 

siguri

RememBear përdor një arkitekturë të njohur të sigurisë, duke siguruar encryption fund-në-fund për kasafortën tuaj të koduar AES-256 (lexoni përshkrimin tonë të encryption për më shumë në lidhje me atë). Nuk është vetëm biseda, sidoqoftë. RememBear kërkoi këshillën e Cure53, një firmë gjermane e sigurisë në internet, e cila testoi plotësisht RememBear për dobësitë. Ju mund t’i gjeni këto rezultate këtu.

Testi, i cili u krye pak më shumë se dy vjet më parë, gjeti një çështje madhore dhe disa të vogla. Shqetësuese ishte se si trajtoi RememBear fushat e nivelit të lartë. Aplikacioni do të plotësonte kredencialet tuaja, duke injoruar dy fushat e para të nivelit të lartë, do të thotë që një sit i mashtrimit i vendosur për një skemë phishing mund të kapë hyrjen tuaj. 

Kjo çështje, së bashku me të gjithë të tjerët të gjetur në auditim, u trajtuan para fillimit të RememBear. Për më tepër, ekipi ka qenë i qartë në lidhje me përfshirjen e Cure53 në procesin e zhvillimit, duke ofruar qasje të plotë në kod përpara një publikimi publik. 

Me pak fjalë, RememBear është i sigurt, duke ofruar një model me njohuri zero me encryption të nivelit të lartë. Megjithatë, më shumë se kaq, arkitektura e sigurisë është hetuar plotësisht për dobësitë, duke përdorur të njëjtën taktikë që do të bënte një haker i kapelave të zeza. Megjithëse normalisht duhet të marrim pretendime të sigurisë me vlerën e saj, RememBear siguron një kontroll të palës së tretë për të çimentuar se është e sigurt për t’u përdorur.

Kopje rezervë e RememBear

Kur krijoni një llogari të re RememBear, aplikacioni do të gjenerojë një kopje rezervë. Ky PDF është i ngjashëm me kitin e rimëkëmbjes së 1Password, duke treguar informacionin tuaj të hyrjes në rast se harroni. Sidoqoftë, kit rezervë gjithashtu ka një çelës të pajisjes së re dhe një kod QR për vendosjen e RememBear në platformat e tjera. 

remembear-backup-kit

NDK-ja juaj dhe kodi QR janë thelbësore për t’u loguar me aplikacione të tjera. Në vend që të kërkojë fjalëkalimin tuaj master, RememBear përdor autentifikimin e bazuar në pajisje, do të thotë se ekziston një listë e pajisjeve që RememBear di të besojë. Ju vërtetoni duke u bazuar në NDK dhe kodin QR. 

Ndodh kështu që ky proces e bën vendosjen e pajisjeve të reja tepër të thjeshta. Për shkak se kodi QR është unik për ju, thjesht mund ta skanoni me aparatin tuaj kur vendosni aplikacionin iOS ose Android. E njëjta gjë vlen edhe për pultin tuaj në internet, i cili përdor një kombinim të kredencialeve tuaja në aplikacionin e desktopit dhe shtrirjen e shfletuesit për t’u futur në ju. 

mbështetje

RememBear nuk ofron shumë në mënyrën e mbështetjes, gjë që vjen si pak befasi, duke parë sesa pak opsione ka në aplikacionet dhe shtesat e shfletuesit. Përsëri, RememBear tregton mundësi për përdorshmëri. Ekziston një bazë e njohurive e fortë e njohurive që është e thjeshtë për tu gjetur, por mbështetja e drejtpërdrejtë është e kufizuar në korrespondencë me email. 

Nëse duhet të merrni një pjesë të RememBear, ekziston një formë e kontaktit ku mund të përshkruani shkurtimisht problemin tuaj, megjithëse nuk ka adresë të qartë të ndihmës. Do të përshkruani shkurtimisht problemin tuaj pasi t’u përgjigjeni disa pyetjeve themelore dhe t’i jepni adresën e postës elektronike të llogarisë tuaj. Ka një dritare prej 48 orësh për një përgjigje, por kur arritëm, ekipi u kthye brenda dy orësh. 

remembear-kontakt-formë

Baza e njohurive është më shumë si FAQ. Ka pesë seksione, secila prej të cilave ka një seri pyetjesh dhe përgjigje përkatëse. Edhe pse temat janë mbuluar plotësisht, ka mungesë të burimeve shtesë të mbështetjes. Nuk ka pamje të ekranit ose mësime video, e cila, duke pasur parasysh qasjen e parë të përdoruesit të RememBear, është e çuditshme. 

remembear-Arkivi

Ne gjetëm edhe disa çështje të tjera në bazën e njohurive. Njëra ishte kategoria “fillimi”, e cila u ridrejtua në “siguri dhe intimitet”, një seksion me vetëm dy artikuj. 

Asnjë nga kjo nuk është fundi i botës për këdo që është me përvojë në teknologji; baza e njohurive është më konfuze se aplikacioni, i cili është një testament për sa i thjeshtë është të përdoret. Sidoqoftë, mund të paraqiste pengesa për të ardhurit. 

Sinqerisht, RememBear do të ishte rekomandimi ynë për secilin që ka nevojë për siguri në internet, por nuk e di gjënë e parë në lidhje me kompjuterët (mendoni prindërit tuaj). Do të ishte mirë të kesh një udhëzues të fillimit për ata përdorues, në mënyrë që ata të kenë një pikë referimi kur të vendosen.

Aktgjykimi

RememBear shkëlqen në përdorshmërinë, megjithëse i mungojnë karakteristikat. Aplikacioni bazë është i mirë, duke ofruar menaxhim për fjalëkalimet, kartat e kreditit dhe shënimet me një sistem të shkëlqyeshëm mbushjeje. Nëse gjithçka që po kërkoni është menaxhimi i besueshëm i fjalëkalimit në shfletuesin tuaj, RememBear është një zgjedhje e shkëlqyer, veçanërisht me planin e tij falas. 

Përdoruesit e energjisë, ose kushdo i aftë me përvojë në softuer, do të zhgënjehet nga mungesa e opsioneve. Nuk ka mbështetje për ndarje, asnjë plan për përdorues të shumtë, mundësi të kufizuara organizimi dhe asnjë integrim të palëve të treta. Për çmimin e kërkuar, ju mund të merrni shumë më tepër për paratë tuaja. 

Thënë kështu, ne rekomandojmë RememBear për përdoruesit që bien në anën teknofobe të gjërave. Për shkak të planit falas, ekziston një pengesë e ulët e hyrjes dhe me sa e lehtë është të përdoret aplikacioni, përdoruesit e rinj mund të qëndrojnë të mbrojtur me bujë minimale. 

Whatfarë mendoni për RememBear? A do t’i jepni një e shtënë apo ta rekomandoni atë dikujt tjetër? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map