Rishikimi Samsung T5 – Përditësuar në Prill 2020

Shqyrtimi Samsung T5

Megjithëse zakonisht njihet për bërjen e disqet e vështirë që futen brenda një kompjuteri, ne jemi mjaft të mahnitur me ofertat e Samsung në tregun e jashtëm. Shikoni pse në këtë përmbledhje të plotë Samsung T5.


samsung-t5-featuredsamsung-t5-2samsung-t5-1

i mëparshëm

tjetër

Samsung T5
Vlerësimi i redaktuesit: 1 TB SSD179,97 dollarë2 TB SSD320,48 dollarë$ 249,99 $ 179,97Kurseni 70.02 dollarë (28%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 184,99(77 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 199,99(843 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 479,99 $ 320,48Kurseni 159.51 dollarë (33%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 479,99 $ 349,99Kurseni 130,00 dollarë (27%)(77 Shqyrtime) Bleni në Walmart

Samsung është i njohur për shumë gjëra, por disqet e jashtëm nuk janë njëri prej tyre. Shtë më mirë e njohur për disqet e brendshëm, posaçërisht disqet me gjendje të fortë. Thënë kështu, transportimi i të dhënave përmes PCI ose SATA nuk është i njëjtë me transferimin e tij me USB. Në këtë përmbledhje të Samsung T5, ne do të shohim nëse gjigandi i teknologjisë mund të portojë performancën e shkëlqyeshme të disqet e tij të brendshëm në fushën e jashtme. 

Fatmirësisht, syzet janë aty. T5 është në gjendje të qëndrueshme, duke transportuar të dhëna përmes USB 3.1 për gjerësi maksimale të bandës. Ableshtë gjithashtu i lëvizshëm, do të thotë që ju mund të keni një transferim ultra të shpejtë pa marrë parasysh se ku jeni. 

Thënë kështu, është e kushtueshme, siç janë të gjitha SSD-të. Sidoqoftë, të mirat tejkalojnë atë masë të vogël. Me disa nga shpejtësitë më të shpejta që kemi parë, mbështetje për Windows, macOS dhe Android, një jashtme tërheqëse dhe një garanci bujare, T5 thjesht mund të jetë disku më i mirë i jashtëm më i mirë rreth.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Samsung T5

Features

Nëse nuk keni hapur kurrë një produkt Samsung, jeni duke kërkuar një trajtim me T5. Siç është rasti me të gjitha ofertat Samsung, paketimi i produktit përshtatet si një dorezë, duke e vendosur drivein dhe dy kabllo USB brenda. Ju merrni një kabllo USB-C në USB-C, si dhe një kabllo USB-C në USB-A, secila prej të cilave ka një rrip velcro për transport të zoti. 

samsung-t5-1

Ajo që veçon më shumë, është se sa mirë është ndërtuar disku. Siç vë në dukje Samsung, është më e vogël se një kartëvizitë, me madhësi 57.3 mm me 74 mm dhe peshon vetëm 51 gram. Alsoshtë gjithashtu e mbuluar në metal, do të thotë se mund të trajtojë një rënie më shumë sesa, të themi, makinë Western Digital Elements (lexoni rishikimin tonë Western Digital Elements).

Nuk ka pjesën e jashtme të tepërt të LaCie Rugged Mini, por siç mund ta lexoni në rishikimin tonë LaCie Rugged Mini, se makinës i duhet mbushje. T5 është në gjendje të ngurtë, që do të thotë se strehimi metalik mund të trajtojë pothuajse çdo rrahje dhe akoma funksion. 

Konfigurimi Samsung T5

Vendosja e T5 tuaj është një çështje e thjeshtë. Thjesht bashkojeni atë duke përdorur një nga kabllot e përfshira dhe gjeni drive në menaxherin e skedarit tuaj. Aty do të gjeni tre aplikacione konfigurimi që korrespondojnë me Windows, macOS dhe Android. Nëse jeni duke përdorur Android, futni prizën duke përdorur kabllo USB-C në USB-C. 

Pasi të instalojë instaluesi, do të dërgoheni në një ekran ku mund të emërtoni drivein tuaj dhe të vendosni një fjalëkalim. Mund ta kaloni nëse nuk doni siguri shtesë, por duke marrë parasysh se është një tipar dallues i makinës, ne ju rekomandojmë të kaloni procesin. 

konfigurimi samsung-t5

Përndryshe, programi është shterpë. Ju mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj, të fikni mbrojtjen e fjalëkalimit dhe të riemëroni drive tuaj. Në këndin e poshtëm të djathtë, gjithashtu mund të kontrolloni për azhurnime. Megjithëse azhurnimet e firmware nuk janë gjëja e parë që ju vjen në mendje me disqet e jashtme, ato mund të jenë të rëndësishme, duke e bërë funksionimin e përfshirë të dobishëm. 

’Shtë e rëndësishme të vini re, sidoqoftë, që ju duhet të fikni mbrojtjen e fjalëkalimit për të vazhduar me azhurnimin. Do të duhet të vendosni një fjalëkalim të ri pasi të mbarojë azhurnimi, të cilin ne ju sugjerojmë ta bëni duke gjeneruar një fjalëkalim me një nga menaxherët tanë më të mirë me fjalëkalim, siç është Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). 

Mbrojtja e fjalëkalimit Samsung T5

Siç u përmend, T5 vjen me mbrojtje me fjalëkalim, i cili ka të bëjë me karakteristikat. Për fat të keq, nuk ka asnjë mjet rezervë siç e pamë me Seagate Backup Plus Portable (lexoni rishikimin tonë të Seagate Backup Plus Portable). 

Thënë kështu, T5 nuk ka për qëllim atë. Në krye me 2TB, një T5 është më i mirë për të marrë skedarë në lëvizje sesa për të mbështetur një makinë. Nëse jeni të interesuar për këtë, një zgjidhje për desktop, siç është Western Digital Libri im është një mundësi më e mirë (lexoni rishikimin tonë të Librit tim Western Western). 

Përndryshe, ju mund të përdorni një nga shërbimet më të mira në internet, si p.sh. Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze).

Megjithëse është një pengesë që një mjet rezervë nuk përfshihet, shtimi i mbrojtjes së fjalëkalimit është i madh, veçanërisht me sa i lëvizshëm është disku. Duke pasur parasysh pamjen e jashtme të thyer dhe përmasat e vogla, imagjinojmë që T5 do të ketë një shtëpi natyrale në çanta shpine. Mbrojtja me fjalëkalim siguron që çdo humbje nuk do të ketë pasoja katastrofike. 

 Përmbledhje e Karakteristikave të Samsung T5

Fillon nga 17997 dollarë të Gjitha Planet

Features

kapacitet
1 TB SSD, 2 TB SSD

Shërbim rezervë

Interface
USB 3.0

platformë

Windows

MacOS

android

Performance

Shpejtësia e makinës
N / A

Lloji i diskut të ngurtë
SSD

mbështetje

Periudha e garancisë
36 muaj

Shërbimet e Rimëkëmbjes

Tabela e shpejtësisë

çmim

Megjithëse i shkëlqyeshëm në karakteristika dhe performancë, Samsung T5 është i shtrenjtë. Kjo duhet të pritet nga çdo SSD, veçanërisht ajo e ndërtuar si dhe T5, por portofoli juaj do të jetë më i lehtë. Edhe kështu, Samsung nuk e ka çmuar çmimin e tij më të lartë se konkurrenca, do të thotë se nuk do të paguani për një emër. 

Samsung T5
Vlerësimi i redaktuesit: 1 TB SSD179,97 dollarë2 TB SSD320,48 dollarë$ 249,99 $ 179,97Kurseni 70.02 dollarë (28%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 184,99(77 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 199,99(843 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 479,99 $ 320,48Kurseni 159.51 dollarë (33%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 479,99 $ 349,99Kurseni 130,00 dollarë (27%)(77 Shqyrtime) Bleni në Walmart

Ajo vjen në kapacitete 250 GB, 500 GB, 1TB dhe 2TB, me dy të parat që marrin një trajtim të kaltër të lehtë në pjesën e jashtme dhe dy të dytat marrin ngjyrë të zezë. Ekzistojnë gjithashtu variante të arta dhe të kuqe, por ato janë vetëm për modelin 1TB. 

Jashtë formacionit, Samsung T5 500GB është alternativa më e mirë dhe ndodh që të jetë modeli që kemi testuar. Modeli 250 GB është në të vërtetë më i shtrenjtë si koha e shkrimit. Megjithëse modeli 2TB kushton më pak për gigabajt, ai fillon mbi 300 dollarë. Modeli 1TB është i njëjti çmim për gigabajt si versioni 500 GB, kështu që mund të blini dy prej tyre nëse doni të ndani të dhënat tuaja.

Në përgjithësi, çmimi nuk është i keq, edhe nëse është më i lartë se disa prej alternativave më të lira, të tjerrjes. Në krahasim me, të themi, një G-Drive G-Technology, çmimi është i shkëlqyeshëm. Një G-Drive 1TB do t’ju drejtojë 21 cent për gigabajt ndërsa T5 do të kandidojë vetëm 17 cent për gigabyte (lexoni rishikimin tonë të G-Drive për G-Technology).

shpejtësi & Performance

Do të duhej të vinte si befasi që Samsung T5 performoi mirë. Disku i gjendjes së ngurtë tregoi fuqinë e USB 3.1 gjatë testimit tonë, në të cilin e kaluam atë përmes katër standardeve për të provuar shpejtësinë dhe gabimet. 

Kërkoni ShkruajSeq ShkruaniRrandom të Regjistruar Shkruaj2.3 GB Transfer
Samsung T5
562.4 MB / s 520 MB / s 160.1 MB / s 195.7 MB / s 16.08 sek.

Testi i parë ishte CrystalDiskMark, dhe T5 përfshiu bordin kur erdhi në lexime dhe shkrime të vazhdueshme dhe të rastit. Megjithëse përfitimi i performancës është i qartë në krahasim me Seagate Portable (lexoni rishikimin tonë Seagate Portable), T5 ende arriti një avantazh ndaj SSD-ve të konkurrencës, siç është Portable SanDisk Extreme (lexoni rishikimin tonë të SanDisk Extreme Portable). 

samsun-T5-crystaldiskmark

Tjetra, ne transferuam një disk dosje provë 2.3 GB të mbushur me muzikë, video dhe dokumente në disk, duke matur kohën e nevojshme për t’u transferuar. T5 kishte rreth 145 megabajt në sekondë gjatë transferimit, dhe megjithëse është akoma performuesi ynë më i shpejtë, Toshiba Canvio Basics nuk është shumë larg (lexoni rishikimin tonë Toshiba Canvio Basic). 

Gjatë atyre testeve, ne gjithashtu kemi ekzekutuar CrystalDiskInfo në mënyrë që të mund të kontrollonim statusin e makinës, përfshirë temperaturën e tij dhe gabimet që mund të vijnë. Disku ishte i freskët nën presion, duke mos treguar gabime ose sjellje të çuditshme gjatë gjithë testimit tonë. 

samsun-T5-crystaldiskinfo

Së fundmi, ne drejtuam mjetin “chkdsk” në Windows për të gërmuar në makinë për çdo sektor të keq ose grupime. Sikur artizanati i makinës të mos ishte i qartë, nuk gjetëm asnjë gabim në të, edhe pas skanimit rrënues. 

garanci & mbështetje

Siç është rasti me të gjitha SSD portative të Samsung, ju merrni një garanci të kufizuar tre vjeçare. E njëjta këngë me garanci dhe vallëzim të kufizuar është e pranishme: Samsung mbulon vetëm defektet në mjeshtëri ose prodhim dhe nuk e respekton kërkesën e garancisë nëse keni shpërdoruar disku.

samsung-t5-2

Thënë kjo, ka më shumë parashikime sesa normale. Në informacionin e garancisë, Samsung thotë se nuk do të kërkojë nder për disqet e dërguar në mënyrë të padrejtë, dëmtimin fizik të produktit gjatë ose pas dërgimit, zorrë të produktit të hapur ose numrave serialë që mungojnë. Anydo humbje e të dhënave para ose si rezultat i një pretendimi për garanci nuk mbulohet. 

Sa i përket mbështetjes, Samsung ju jep tre mundësi. Mund të telefononi linjën e mbështetjes, të dërgoni një email në ekipin e shitjeve ose të kërkoni shërbim përmes qendrës së shërbimit. E fundit ju lejon të planifikoni një riparim në shtëpi, por duke pasur parasysh linjën e dendur të produkteve të Samsung, imagjinojmë që disa prej këtyre kërkesave të kalojnë. Megjithatë, ne e kaluam procesin, dhe ju mund të paraqisni një kërkesë. 

Duke pasur parasysh që Samsung nuk ofron shërbime shërimi, ka shumë pak arsye për të kërkuar një takim. Në shumicën e rasteve, do t’ju duhet të paraqisni një kërkesë për garanci, e cila mund të jetë një proces i gjatë.

Megjithëse gjithçka që duket si rënkuese, Samsung ofron më shumë mënyra mbështetëse sesa shumica, edhe nëse nuk ka ndonjë dokumentacion mbështetës. Plus, disku është ndërtuar aq mirë sa dyshojmë se do të duhet të bëhen kërkesa.

Aktgjykimi

Samsung T5 është një hard disk elektrik që mund të trajtojë detyrat më të kërkuara. Jo vetëm që është jashtëzakonisht e shpejtë, por është gjithashtu e lehtë dhe kompakte, duke e bërë atë pajisjen e përsosur për të marrë në lëvizje. Madje ka edhe montime kamerash të bëra për drive, nëse jeni të interesuar të regjistroni video me rezolucion të lartë. 

Edhe kur çmimi faktorizohet, T5 është një dunk slam. Nuk është e shkëlqyeshme për kopjet rezervë, por asgjë në lidhje me lëvizjen nuk është e përshtatur për atë treg. Nëse jeni më të interesuar të rezervoni makinën tuaj sesa të merrni skedarë në lëvizje, lexoni vlerësimet tona të tjera të jashtme të hard drive. 

Whatfarë mendoni për Samsung T5? Për çfarë planifikoni të përdorni tuajat? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map