Zbardhues për Rishikimin e Biznesit – Përditësuar 2020

Zbardhues për Rishikimin e Biznesit

Ne do të rekomandonim Backblaze për Biznes për pothuajse çdo biznes të vogël. Shtë i shpejtë, i lehtë për t’u përdorur dhe, mbi të gjitha, i lirë. Sidoqoftë, nuk është plotësisht pa dobësitë e saj, siç mund të lexoni në përmbledhjen tonë të plotë për rishikimin e biznesit.


rezervë biznesi

Backblaze ka qenë një e preferuar në mesin e përdoruesve privatë, ndërsa Backblaze B2 është një zgjedhje popullore e IaaS për zhvilluesit. Backblaze për Biznes sjell të dyja rezervat Backblaze dhe ruajtjen e cloud B2, por kërkon që ju të paguani për ato produkte shtesë. Me Backblaze për Biznes, ju jeni gjithashtu në gjendje të krijoni dhe menaxhoni grupe pune.

Në këtë përmbledhje, ne do të përqendrohemi kryesisht në këtë veçori administrative, përveç mjetit tradicional të kopjes rezervë të Backblaze.

Përvoja e thjeshtë e përdoruesit dhe çmimet e mëdha të Backblaze e bëjnë atë një nga rezervat më të mira në internet për opsionet e biznesit të vogël në treg. Thënë kjo, ka disa pengesa, duke përfshirë mungesën e enkriptimit të vërtetë privat, versionimin e kufizuar dhe pamundësinë për të kopjuar pajisjet NAS ose server, pa kërkuar që ju të paguani për B2, ndër të tjera.

Thënë kjo, nëse nuk i keni parasysh disa nga gabimet e Backblaze, mund ta përdorni atë për të zbatuar planin tuaj të kopjimit të biznesit. Gjyqi 15-ditor falas do t’ju ndihmojë të vendosni nëse është vërtet ajo që ju nevojitet. Nëse nuk jeni akoma të sigurt për Backblaze, rrini me ne ndërsa futemi në detaje në këtë përmbledhje të Biznesit. 

Nëse thjesht duhet të mbroni kompjuterin tuaj në shtëpi, këshillohuni me rishikimin tonë të Backblaze për të parë nëse shërbimi i përshtatet nevojave tuaja.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për backblaze për biznes

Features

Avantazhi kryesor i backblaze ndaj disa prej konkurrencave është se siguron hapësirë ​​rezervë të pakufizuar. Falë kësaj, është në krye të listës më të mirë të pakufizuar në internet të rezervave. Backblaze për Biznes ofron të njëjtat karakteristika që janë në dispozicion për përdoruesit e shtëpisë. Nëse jeni pronar i llogarisë ose një administrator i caktuar, do të keni disa aftësi të shtuara.

Duke pasur të njëjtat karakteristika buron nga fakti se Backblaze përdor saktësisht të njëjtin klient për biznesin dhe përdoruesit e shtëpisë. Ky është një avantazh për pronarët e bizneseve të vogla që kërkojnë një zgjidhje të thjeshtë rezervë që funksionon në sfond dhe nuk do të kërkojë shumë kohë për ta mirëmbajtur. Kjo do t’i ndihmojë punonjësit tuaj të përqendrohen në produktivitet, në vend që të menaxhojnë procesin e kopjimit.

Backblaze e arrin atë thjeshtësi duke shfrytëzuar hapësirën e saj të pakufizuar të cloud për të kopjuar gjithçka. Krijon kopje rezervë të skedarëve bazuar në shtesën, që do të thotë se dokumentet, imazhet, raportet financiare, postat elektronike dhe shumica e skedarëve të tjerë thelbësorë janë rezervuar automatikisht. Thënë kjo, skedarët e sistemit dhe të përkohshëm përjashtohen si parazgjedhje.

Ju mund të bëni kopje rezervë të një kompjuteri të vetëm për licencë, por mund ta përdorni për të kopjuar disqet e jashtme, gjithashtu, nëse ato janë bashkangjitur përmes USB ose FireWire në kompjuterin tuaj. Thënë kjo, mbani në mend se disqet e jashtëm tuaj të vështirë duhet të lidhen me kompjuterin tuaj dhe të skanohen nga Backblaze të paktën një herë në 30 ditë në mënyrë që t’i mbani ato të mbështetura.

Nëse kjo tingëllon si një ndërprerës për ju, këshillohuni me kopjen më të mirë në internet për mbledhjen e diskut të jashtëm të ngurtë për të parë sesi krahason Backblaze me shërbime të tjera për rezervimin e jashtëm të makinës. 

Mbështetja e jashtme nuk vlen për pajisjet NAS, ndarjet e Boot Camp ose makinat virtuale, megjithëse. Nëse dëshironi këtë, shikoni listën tonë të rezervave më të mira në internet për pajisjet NAS.

Backblaze gjithashtu nuk mund të rezervojë për disqet e jashtëm (në krahasim me mbështetjen e tyre), të cilat do ta klasifikojnë atë si një rezervë re hibride. Nëse dëshironi këtë, do të duhet të merrni parasysh një shërbim rival, siç është CrashPlan. Lexoni më shumë rreth përdorimit të tij për bizneset e vogla në rishikimin tonë të CrashPlan.

Versioni i backblaze ruan skedarët e fshirë dhe versionet e tij të mëparshme vetëm për 30 ditë. Përsëri, ne preferojmë qasjen e CrashPlan për t’i lejuar përdoruesit të përcaktojnë politikën e tyre të versionit, i cili mund të ruajë versione të reja skedar çdo 15 minuta dhe t’i mbajë ato për një kohë të pacaktuar. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë për të mbajtur skedarët e fshirë për një kohë të pacaktuar.

Karakteristikat speciale të shpinës

Thënë kështu, Backblaze ka disa karakteristika interesante që kompensojnë ato që mungojnë. Për shembull, Backblaze ju lejon të ndani skedarët tuaj duke gjeneruar një lidhje që mund të kopjoni dhe ngjitni në një rrjet social. Një tipar tjetër interesant është opsioni për të trashëguar shtetet rezervë.

Kjo do të thotë që nëse transferoni Backblaze në një kompjuter të ri ose instaloni një sistem të ri operativ, mund të ngarkoni gjendjen tuaj rezervë për të rifilluar rezervën tuaj ku e keni lënë..

Plus, nëse aktivizoni veçorinë e hartës në klientin në internet, mund të përdorni veçorinë “lokalizimi i kompjuterit tim”. Shtë i përshtatshëm nëse e humbni laptopin ose dikush e vjedh atë.

Përveç këtyre karakteristikave, Backblaze ka të gjitha tiparet standarde të kopjimit. Këto përfshijnë një programues rezervë, i cili ju lejon të ekzekutoni kopje rezervë në lehtësinë tuaj; goditja e shpejtë, e cila ju lejon të kontrolloni shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit; dhe kopje rezervë të vazhdueshme dhe rritëse. 

Rikthim i vazhdueshëm do të thotë që Backblaze do të monitorojë vazhdimisht skedarët tuaj për ndryshime. Pasi të zbulojë një ndryshim, ai do të ngarkojë vetëm pjesën e ndryshuar të skedarëve duke përdorur një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut. Kjo është pjesa “shtesë” e ekuacionit.

Backblaze ka aplikacione celularë si për Android ashtu edhe për iOS, por ato vetëm ju lejojnë të keni akses dhe të shkëmbeni skedarët tuaj, dhe jo të dhënat rezervë të celularit. Përdoruesit e biznesit që kërkojnë të kopjojnë pajisjet e tyre mobile duhet të marrin parasysh IDrive ose shërbime të tjera nga rezervimi më i mirë në internet për celular. 

Sa i përket menaxhimit të llogarisë, ju mund të krijoni grupe pune duke përdorur ndërfaqen e internetit Backblaze. Ne do të flasim më shumë rreth kësaj kur diskutojmë lehtësinë e përdorimit. Karakteristikat e sigurisë përfshijnë kriptimin në pushim dhe encryption gjysmë private, por ne do të bëjmë një vështrim më të afërt në ato tipare në seksionin tonë “të sigurisë”.

Nëse doni të lexoni më shumë rreth veçorive dhe shërbimeve rezervë në internet, këshillohuni me bibliotekën tonë të kopjeve të biznesit.

Çmimeve

Për dallim nga shërbimet e tjera të biznesit, Backblaze për Biznes nuk tarifon shtesë në krahasim me ato që paguajnë konsumatorët në shtëpi. Kostoja për kopje rezervë të biznesit dhe kopje rezervë personale është e njëjtë: 6 dollarë në muaj për kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter.

Kjo është një marrëveshje e madhe për një kompjuter të vetëm, dhe rrah çmimin e CrashPlan prej 10 dollarë për kompjuter. Përmirësohet nëse regjistroheni për një marrëveshje vjetore ose dyvjeçare. Nëse paguani paraprakisht për një vit rezervë, do të paguani vetëm 60 dollarë. Nëse shkoni për dy vjet, çmimi bie në 110 dollarë, që do të thotë se do të paguani më pak se 60 dollarë për kompjuter në vit.

Thënë kështu, Backblaze ka një disavantazh që vjen natyrshëm kur ju siguroni një kopje rezervë të pakufizuar: Nuk siguron mbështetje për kopjim të pakufizuar të pajisjes. Nëse dëshironi që, në vend të hapësirës rezervë të pakufizuar, duhet t’i jepni IDRive Business ose Carbonite for Business. Shihni IDrive për Biznes dhe Carbonite për rishikimet e Zyrës.

Nëse tashmë e dini që këto dy nuk janë të përshtatshme, mund të shihni disa mundësi të tjera në rishikimet tona të kopjimit.

Sidoqoftë, të dy ofrojnë plane pajtimesh që ofrojnë sasi të ndryshme të hapësirës rezervë, që do të thotë që ju mund të zgjidhni një bazuar në nevojat tuaja. Për shembull, IDrive Business ofron 250 GB, 500 GB, 1.25TB dhe më shumë.

backblaze-biznes-çmimi-quote

Nëse planet e tilla do t’ju kursejnë para, në krahasim me Backblaze, varet nga sa pajisje të punësuarve keni për të mbrojtur dhe sa hapësirë ​​rezervë ju nevojitet. Nëse keni vetëm disa kompjuterë për të mbrojtur, Backblaze ka të ngjarë të jetë marrëveshja më e mirë. Sidoqoftë, para se të vendosni për të, mund të përdorni provën e saj 15-ditore falas për të provuar shërbimin.

Lehtësinë e përdorimit

Nëse ju pëlqen që procesi juaj i rezervimit të jetë i thjeshtë, nuk mund të gaboni me Backblaze. Falë aftësisë së tij për të kopjuar automatikisht bazuar në llojin e skedarit, klienti nuk kërkon shumë kontribut nga ju.

Shërbime të tjera rezervë të biznesit – përfshirë CrashPlan, IDrive dhe Carbonite – kërkojnë që të bëni kopje rezervë bazuar në vendndodhjen e skedarit, i cili priret të jetë një proces më manual dhe i lodhshëm. Allshtë për më tepër nëse keni shumë skedarë në vende të ndryshme për të kopjuar.

Backblaze skanon hard drive tuaj gjatë instalimit dhe shënon çdo skedar që duhet të mbështetet. Pasi të keni përfunduar instalimin dhe klikoni “ok”, procesi i rezervimit fillon të funksionojë dhe kjo është ai. Ndërsa grumbulloheni dhe krijoni skedarë të rinj, ato do të shtohen automatikisht në planin tuaj rezervë.

backblaze-dhënave përjashtimi

Thënë kështu, nëse nuk jeni të kënaqur me zgjedhjen automatike të kopjimit, mund të hapni menunë e cilësimeve, e cila ju lejon të përjashtoni llojet e skedarëve dhe dosjet. 

backblaze-biznes-desktop-klient

Ashtu si shumica e zgjidhjeve bashkëkohore të kopjimit në internet, Backblaze bën përdorimin e një klienti desktop për administrimin e procesit të kopjimit. Klientët janë në dispozicion për Windows dhe MacOS, por jo Linux. Tifozët Linux duhet të këshillohen me kopjen më të mirë në internet për mbledhjen e Linux-it për disa alternativa.

Ende, klienti i desktopit Backblaze është i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Nuk është i bllokuar me cilësimet dhe veçoritë, siç janë shumë klientë të tjerë rezervë. Paneli kryesor i klientit ka vetëm tre butona: “rezervë pauzë”, “rivendos opsionet” dhe “cilësimet”.

Përveç përjashtimit të skedarëve, cilësimet ju lejojnë të përmirësoni performancën e kopjes rezervë, shkulni orarin e rezervës, shkruani çelësin tuaj privat, shikoni skedarët e planifikuar për kopje rezervë, si dhe rishikoni raportet dhe çështjet tuaja.

backblaze-Biznes-grupe

Klienti në internet është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur, i cili është i përshtatshëm sepse do ta përdorni për të menaxhuar ekipin tuaj të punës. Menaxhimi sillet rreth grupeve të biznesit. 

backblaze-group-krijimi

Si administrator, nëse krijoni grupin tuaj të biznesit si një grup i menaxhuar, ju mund të përdorni qasje në llogaritë e punonjësve për të rivendosur fjalëkalimet e tyre dhe madje të përdorni skedarët e tyre. Sidoqoftë, punonjësit tuaj duhet të pajtohen me atë qasje kur të bashkohen në grup.

Brenda pultit të menaxhimit të grupit, ju gjithashtu mund të blini licenca për të dy kopjet rezervë në internet dhe ruajtjen e cloud të Backblaze B2. Backblaze B2 është një zgjidhje me kosto të ulët të infrastrukturës si dhe një shërbim që konkurron me Amazon S3, Google Cloud dhe Azure.  

backblaze-group-ftoj

Hapi i fundit në krijimin e grupit tuaj përfshin dërgimin e ftesave për punonjësit për t’u bashkuar me grupin tuaj të biznesit. Ju mund t’i dërgoni ftesat përmes postës elektronike ose thjesht mund të kopjoni dhe ngjisni një lidhje ftese. Nëse keni privilegje të menaxhimit dhe monitorimit në distancë, mund të bëni një instalim në heshtje masive për anëtarët tuaj.

Nëse vendosni të dërgoni ftesa, do t’ju jepet mundësia të aprovoni anëtarësime individuale përpara se përdoruesit të shtohen zyrtarisht. Plus, përdoruesit e ftuar do të duhet t’u japin administratorëve leje për të menaxhuar llogaritë e tyre.

Punonjësit e ftuar që kanë tashmë një llogari Backblaze që po paguajnë do të marrin një kthim të prapambetur, nëse ata kanë paguar paraprakisht.

Në përgjithësi, sistemi i grupit është i lehtë për t’u përdorur dhe në përputhje me modelin e drejtpërdrejtë të Backblaze. Nuk ka mjete të hollësishme të raportimit që do t’i gjeni me shërbime konkurruese, por të paktën ju mund të kontrolloni statistikat themelore të përdorimit për të siguruar që pajisjet e punonjësve tuaj të mbrohen.

backblaze-biznes-mobile

E njëjta qasje e thjeshtë i jep mundësinë aplikacionit celular. Kjo ju lejon të shfletoni skedarët tuaj të rezervuar, të shikoni ato që keni shkarkuar dhe të vendosni cilësimet. Menyja e cilësimeve ju lejon të mbani mend informacionin tuaj të hyrjes, të vendosni login e gjurmëve të gishtërinjve dhe të aktivizoni shkarkimet ndërsa nuk jeni në WiFi. Karakteristikat janë pa eshtra dhe nuk ka asnjë mënyrë për të shkëmbyer skedarë ose për të filluar rivendosjen nga aplikacioni.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Rikthimi i backblaze, siç thamë, bazohet në llojin e skedarit. Për shkak të kësaj, ajo etiketon shumë skedarë për kopje rezervë, duke përjashtuar sistemin dhe skedarët e përkohshëm. Nëse nuk përjashtoni skedarët më vete, kopja rezervë fillestare mund të zgjasë në mënyrë të kuptueshme për ca kohë. Në fakt, ka të ngjarë të zgjasë disa ditë ose edhe disa javë.

backblaze-inital-backup në kohë

Për të marrë një ide se sa kohë do të prisni, klikoni në butonin në klientin e desktopit që thotë, “sa do të zgjasë rezervimi im?” Pasi që kopja e parë të mos dalë, disa veçori ndihmojnë në shpejtimin e kopjeve rezervë të mëvonshme, por ne do të flasim më shumë rreth tyre në pjesën tjetër. 

Si parazgjedhje, klienti i Backblaze e zhvillon këtë proces duke përdorur një qasje të vazhdueshme rezervë, që do të thotë që skedarët janë rezervuar sapo i krijoni ato. Sidoqoftë, kopjimi i vazhdueshëm mund të dëshmohet se është shumë i uritur nga burimet. Në atë rast, ju mund të ndryshoni orarin rezervë.

Opsionet e caktimit nuk janë aq të pasura sa me shërbime konkurruese, të tilla si IDrive dhe CloudBerry Backup. Për shembull, mund të ekzekutoni kopjet rezervë tuaj një herë në ditë në një kohë specifike ose vetëm kur klikoni në butonin “rezervë tani”.

Kjo do të thoshte, shumica e përdoruesve do të përfitojnë nga një kopje rezervë e vazhdueshme, sidoqoftë. Nëse dëshironi disa opsione më të avancuara të planifikimit, lexoni rishikimin tonë të Rezervimit të CloudBerry.

Rivendosja e skedarëve kërkon që të futeni në ndërfaqen në internet. Ekziston një buton “opsione rivendosjeje” në klientin e desktopit, por ai tregon vetëm opsionet tuaja dhe hap klientin e internetit në shfletuesin tuaj.

backblaze-web-rikthyer-start

Pasi të hyni në klientin tuaj të internetit, mund të zgjidhni cilat skedarë që dëshironi të rivendosni duke shkuar te butoni “shikoni / rivendosni skedarët” ose duke klikuar butonin “rivendos” nga përmbledhja. Vini re se shfletuesi i skedarit është në fund të faqes.

backblaze-web-rikthyer-metoda

Tjetra, mund të zgjidhni një metodë rivendosjeje nga lista. Mënyra tipike për t’i rikthyer skedarët tuaj është t’i shkarkoni në një skedar zip. Ju nuk duhet të prisni në internet ndërsa Backblaze përgatit këtë skedar zip për ju sepse do t’ju dërgojë një njoftim me email kur skedari të jetë gati.

Rikuperimet e skedarit zip janë gjithashtu të kufizuara në 500 GB për kërkesë, me një maksimum prej 20 kërkesash në çdo kohë të caktuar. Nëse keni më shumë se kaq, shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit Backblaze mund të jetë një mundësi më e mirë për rikuperimin e skedarëve. 

Me këtë opsion, ju mund të kërkoni që Backblaze të ruajë të gjitha skedarët tuaj në një USB flash drive, me një maksimum prej 256 GB hapësirë, ose një hard disk të jashtëm 8TB dhe postë atë pajisje për ju. Shtë i përshtatshëm, por opsioni i rimëkëmbjes së korrierit kërkon që të paguani pajisjen përpara. Sidoqoftë, nëse e dërgoni pajisjen përsëri brenda 30 ditëve, do të merrni një rimbursim të plotë.

Plus, nëse jeni pajtimtar Backblaze B2, mund të zgjidhni të arkivoni skedarët tuaj atje si një fotografi fotografike. Fotografitë e tua do të jenë të disponueshme në B2 tuaj, edhe nëse fshini skedarët nga llogaria juaj. Kjo është e dobishme nëse duhet të pastroni pak hapësirë ​​në hard drive tuaj.

shpejtësi

Sa kohë do të zgjasë rezerva juaj fillestare varet nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit dhe sa afër jeni me një server. Lidhja juaj do të jetë më e mirë aq më afër qendrave të të dhënave të Backblaze në Kaliforni dhe Arizona.

Ne zakonisht përdorim një dosje 1 GB për të provuar shpejtësinë e transferimit, por kjo nuk ishte e mundur me Backblaze sepse automatikisht rezervon të dhënat tuaja. Për shkak të kësaj, ne duhej të mbështeteshim në parashikimin e Backblaze. Sidoqoftë, ne përjashtuam edhe disa skedarë derisa të kishim një set rezervë më të vogël për të kontrolluar parashikimin e Backblaze.

Së pari, ne kontrolluam lidhjen nga klienti i desktopit, i cili kontrollon se sa kohë do të marrë kopjimi. Ajo tha që rezerva jonë do të përfundonte në më pak se një ditë. Duke marrë parasysh që kemi dosje 2.62 GB, kjo është siguruese. Mjeti tjetër na informoi se do të mund të ngarkonim 107 GB brenda një dite. Kjo është ajo që ne do të presim, duke marrë parasysh shpejtësinë tonë të ngarkimit ishte 9.9 Mb / s.

Nëse kopja juaj nuk po funksionon aq shpejt sa dëshironi, mund të rritni numrin e temave rezervë që keni për të bërë që ngarkimi të shkojë më shpejt. Nëse kjo nuk ju ndihmon, Backblaze rekomandon të përjashtoni skedarët dhe skedarët junk që nuk keni nevojë të kopjoni nga përzgjedhja. Pasi të mbarojë kopja juaj fillestare, algoritmi i transferimit të nivelit të bllokut do të ndihmojë me ngarkimet e mëvonshme.

Backblaze gjithashtu kryen compression pa humbje në skedarë për të zvogëluar madhësinë e tyre para transferimeve. Të dy kopjimi dhe kompresimi i nivelit të bllokut kursen kohë dhe gjerësi bande. Nga ana tjetër, nëse Backblaze merr shumë nga gjerësia e brezit tuaj, ju mund të ngresh shpejtësinë e transferimit të saj.

siguri

Siguria në cloud e backblaze ka pothuajse të gjitha tiparet që ne dëshirojmë të shohim. Ne themi “gati” sepse ka kriptim privat me një kthesë. Kriptimi privat është çaktivizuar si parazgjedhje, kështu që ju duhet ta aktivizoni atë. Nëse nuk e bëni këtë, Backblaze do të ruajë çelësin tuaj të enkriptimit.

Farëdo që të zgjidhni, kriptimi i tij privat nuk është plotësisht privat sepse duhet të dërgoni frazën tuaj në Backblaze kur të doni të rivendosni skedarët tuaj të koduar. Arsyeja për këtë është se Backblaze rikthen skedarët tuaj përmes uebit në vend që të përdorni klientin e desktopit (të cilit mund t’i furnizoni me fjalëkalimin tuaj pa e dërguar atë në Backblaze).

Thënë kjo, kompania pretendon se “fraza juaj nuk ruhet kurrë në disk dhe ajo hidhet pasi të përdoret.”

Backblaze përdor HTTPS, e cila përfshin SSL, për të siguruar skedarët tuaj në tranzit. Kjo ju ndihmon të mbroni ju nga përgjimet duke përdorur sulme kibernetike në mes dhe të ngjashme (ekzistojnë rreziqe të tjera të WiFi publik). Nëse nuk jeni të njohur me protokollin SSL, lexoni krahasimin tonë SSL vs TLS për të mësuar më shumë rreth tij.

Kur skedarët tuaj arrijnë në serverat e Backblaze, ato janë të koduara duke përdorur algoritmin e kodimit të AES 128-bit. AES është shifrimi standard në përdorim sot. Versioni i tij 128-bit nuk është thyer kurrë, me sa dimë, por ne akoma japim më shumë pikë për shërbimet që e përdorin kushërinjën më të rëndë, 256-bit.

backblaze-2fa-settings

Backblaze gjithashtu siguron një mbështetje të vërtetimit dy-faktor, i cili, si administrator, ju mund të aktivizoni për të gjithë punonjësit tuaj. Autentifikimi me dy faktorë ndihmon në mbrojtjen e llogarisë tuaj nëse një nga punonjësit tuaj përdor një fjalëkalim të dobët që është plasaritur ose vjedhur. 

Edhe në atë rast, individët me qëllim të keq akoma nuk do të kenë mundësi të hyjnë në skedarët e këtij punonjësi sepse vërtetimi me dy faktorë kërkon një kod sigurie shtesë kur hyni nga një pajisje e panjohur. Punonjësi mund ta marrë atë kod me SMS ose aplikacione të tilla si Authenticator Google ose Authy.

Një tjetër pengesë në lidhje me sigurinë e Backblaze është aftësia e tij e kufizuar e versionit. Backblaze ruan versionet e mëparshëm të skedarëve për 30 ditë, gjë që e bën atë pak më pak të aftë të merret me sulme ransomware sesa shërbimet në internet me politika më bujare të versionimit, të tilla si IDrive dhe CrashPlan.

Kjo nuk është asgjë për të tallur sepse sulmet e ransomware kryesisht synojnë bizneset dhe punojnë duke enkriptuar skedarë. Kur ata encryptojnë skedarët tuaj, ata kërkojnë që ju të paguani një shpërblim për t’i deshifruar ato për ju. Me versionimin në lojë, pasi të keni hequr malware-in pas sulmit, thjesht mund të riktheni skedarët tuaj në versionet e tyre të mëparshëm të pakkriptuar.

intimitet

Zbavitje që ju kërkon të dërgoni çelësin tuaj privat për të rivendosur skedarët tuaj nuk është më e mira për privatësinë tuaj. Backblaze pretendon se e fshinë atë më pas, por ju duhet të merrni fjalën e saj për të. Për më tepër, Backblaze është një kompani amerikane dhe duhet t’i përmbahet ligjeve dhe rregulloreve të Sh.B.A-së. Ata nuk janë ndër ligjet më të mira për privatësinë në re, dhe nuk duhet të mendojë edhe projekti PRISM. 

Sipas politikës së tij të intimitetit, Backblaze mbledh informacionin personal që ju jepni kur regjistroheni – gjë që mundëson vërtetimin e dy faktorëve (numrin tuaj të telefonit) – dhe kur bisedoni me ose dërgoni me email ekipin mbështetës të Backblaze. Plus, Backblaze mbledh metadata, të cilat ndihmojnë në përmirësimin e produkteve të saj.

Politika pretendon se Backblaze nuk “merr me qira, tregti ose nuk ndan adresën ose adresën tuaj të postës elektronike (e-mail) me ndonjë kompani tjetër për qëllimet e tyre të marketingut pa pëlqimin tuaj.”

Backblaze mund të përdorë informacionin që mbledh për të vendosur llogari në internet; operojnë platformën e saj; të përmirësojë paraqitjen, përmbajtjen dhe navigimin e produkteve të saj; të kuptojnë sesi përdoruesit përdorin produktet e tij; dërgoni komunikime të marketingut dhe më shumë.

Backblaze ndan informacionin tuaj me ofruesit e shërbimeve të palëve të treta që e ndihmojnë atë të ekzekutojë platformën e tij. Këto shërbime të palëve të treta përfshijnë Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp dhe të tjerë. 

Backblaze gjithashtu mund t’ua zbulojë informacionin tuaj palëve të treta kur kërkohet nga ligji, urdhri gjyqësor ose autorizimi tjetër gjyqësor. Shitjet, transferimet ose bashkimet gjithashtu do të nxisin Backblaze të shpërndajë informacionin tuaj me një palë të tretë përkatëse.

Mbrojtja e privatësisë e bllokimit të shpinës

Zjarri i prapambetjes aderon në BE-SH.B.A. dhe Swiss-U.S. Kuadrat e Shield Privacy, që do të thotë Backblaze do të zbatojnë ligjet në vendin tuaj ose zonën tuaj, nëse transferoni informacione personale nga Zona Ekonomike Evropiane ose Zvicra në SH.B.A., ose anasjelltas.

Për më tepër, Backblaze aderon në Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, që është ligji i rreptë i BE-së në lidhje me privatësinë në internet të përdoruesve. Ju keni të drejtat e mëposhtme që korrespondojnë me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave:

 • Ju mund të përdorni informacionet personale që Backblaze mbledh për ju.
 • Ju mund të korrigjoni, azhurnoni ose të kërkoni fshirjen e detajeve tuaja në llogarinë tuaj duke hyrë në llogarinë tuaj.
 • Nëse jeni banor i EEA, ju mund të kundërshtoni përpunimin e informacionit tuaj personal, kërkoni nga Backblaze që të kufizojë përpunimin e tij ose të kërkoni transportueshmëri të tij, kur teknikisht është e mundur.
 • Në mënyrë të ngjashme, nëse Backblaze ka mbledhur dhe përpunuar informacionin tuaj personal me pëlqimin tuaj, ju mund të tërhiqni pëlqimin tuaj në çdo kohë.
 • Ju mund të ankoheni pranë një autoriteti për mbrojtjen e të dhënave për mbledhjen dhe përdorimin e informacionit tuaj Backblaze.
 • Ju gjithashtu keni të drejtë të hiqni dorë nga komunikimet e marketingut të Backblaze.

Një gjë tjetër e dobishme për tu përmendur është se Backblaze “do të ruajë informacionin tuaj personal për periudhën e nevojshme për të përmbushur qëllimet e përshkruara në këtë Njoftim të Intimitetit, përveç nëse kërkohet ose lejohet një ligj për mbajtjen më të gjatë.”

Kur përdorni Backblaze posaçërisht për qëllime biznesi, mbani në mend se administratori mund të jetë në gjendje të hyjë dhe të kontrollojë llogarinë tuaj. Thënë kështu, një sjellje e tillë pritet. Sidoqoftë, ne nuk gjetëm asgjë për t’u shqetësuar në politikën e privatësisë dhe ju keni të drejta të caktuara që ju ndihmojnë të merrni kontrollin e intimitetit tuaj.

mbështetje

backblaze-help-seksion

Nëse keni një problem me rezervën tuaj, mënyra më e shpejtë për të gjetur një përgjigje është të goditni bazën e njohurive në internet. Baza e njohurive e Backblaze ka artikuj që korrespondojnë me kopjimin personal, kopjimin e biznesit dhe ruajtjen e cloud B2. 

Ne na pëlqen sesi mund të shihni me një shikim pyetjet më të zakonshme për një produkt. Ata janë ndarë gjithashtu në kategori për të bërë më të lehtë gjetjen e përgjigjes që ju nevojitet. Nëse nuk mundeni, mund të kërkoni të gjithë bazën e njohurive.

Në rast se nuk gjen përgjigje, mund të kontaktoni ekipin mbështetës. Nuk mund ta bësh me telefon, edhe pse, nëse je përdorues biznesi. Thënë kështu, ju mund të përdorni një mbështetje për bisedë të drejtpërdrejtë, e cila funksionon nga e hëna deri të premten nga ora 9 e mëngjesit deri në ora 12 pasdite dhe 1 p.m. në 5 p.m. PST.

Nëse biznesi juaj kërkon qasje të vazhdueshme për mbështetje të drejtpërdrejtë, IDrive është padyshim opsioni më i mirë, falë mbështetjes telefonike gjatë ditëve të javës dhe mbështetjes live 24/7. 

Nëse mendoni se mund të prisni disa orë për përgjigje të mbështetjes teknike, Sidoqoftë, Backblaze u përgjigjet biletave të postës elektronike çdo ditë të javës. Përsëri, megjithatë, nuk është mbulim 24/7.

Ne kemi dërguar një kërkesë në ekipin e mbështetjes dhe kemi marrë një përgjigje pas 13 orësh. Prapëseprapë, Backblaze ju lejon të kontrolloni statusin e biletës tuaj të postës elektronike në internet, që është një kontakt i këndshëm.

Aktgjykimi

Backblaze është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse jeni një përdorues biznesi që kërkon të mbrojë skedarët tuaj të punës në një mënyrë që nuk kërkon kohë dhe përpjekje. Kjo falë aftësisë së Backblaze për të bërë kopje rezervë bazuar në llojin e skedarit dhe hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. Kjo e bën të panevojshme të etiketoni manualisht skedarët për kopje rezervë, siç keni të bëni me, të themi, CrashPlan.

Për më tepër të qenit një shërbim i thjeshtë dhe i këndshëm për t’u përdorur, Backblaze ka një vlerë të madhe. Për vetëm 6 dollarë në muaj, ose 5 dollarë nëse paguani për një vit më parë, merrni një kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter. Kjo duhet të apelojë për bizneset e vogla, përdoruesit e biznesit të vetëm dhe fillimet që kanë nevojë për paratë e tyre diku tjetër. 

Backblaze gjithashtu ka një siguri të mirë, por ne do të na pëlqenin më shumë nëse do të kishte kriptimin e duhur nga fundi në fund. 

Kjo do të thoshte, nuk do të duhet të shqetësohesh për të drejtat e tua të intimitetit ose lëvizjet e fshehta të mbështetura nga klauzola të dyshimta në politikën e privatësisë, sepse ne nuk mund të zbulonim asgjë nga të zakonshmet në të.

Ekzistojnë edhe pengesa të tjera që mund të kenë rëndësi për disa përdorues të biznesit, megjithëse, duke përfshirë mungesën e kopjimit celular, rezervë NAS dhe mbështetje Linux. Kjo përveç që duhet të bashkëngjitni disqet e jashtme çdo 30 ditë për t’i mbajtur të mbrapa ata dhe versionimi është i kufizuar në 30 ditë. 

Nëse këto janë gjëra që nuk ju interesojnë, megjithatë, Backblaze për Biznes është një zgjedhje e fortë rezervë në internet që duhet t’ju ndihmojë të mbroni të dhënat e biznesit tuaj pa ndonjë sherr.

Whatfarë mendoni për Backblaze për Biznes? A ka atë që ju nevojitet për biznesin tuaj? Na tregoni në komentet, më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map