Rishikimi MozyPro – Ndërprerë – Përditësuar 2020

Rishikimi MozyPro

MozyPro u ble nga Carbonite dhe tani i përket asaj familje.


Për bizneset që kërkojnë të rezervojnë kompjuterë të shumtë dhe me nevoja të gjera të platformës, MozyPro ofron një shërbim të gjithanshëm rezervë që merr pak më të drejtë. Kjo përfshin 24/7 chat live dhe mbështetje telefonike dhe mundësinë për të rregulluar politikat e ruajtjes së skedarëve për bazën e përdoruesit tuaj.

Sidoqoftë, të gjitha hapat e duhur që ndërmerr janë zhbllokuar nga një etiketë çmimesh që shkojnë lart mbi konkurrencën. Me mbi 850 dollarë dollarë në vit për 250 GB kopje rezervë, do të paguani mbi njëmbëdhjetë herë çmimin e ofruar nga IDrive për Biznes (kontrolloni rishikimin tonë të IDrive për Biznes për më shumë në skemën e çmimeve të këtij shërbimi) për të njëjtin numër gigabajt.

Për atë lloj mospërputhjeje të kostos, ju mund të prisni një shërbim rezervë në internet që shkëlqen, por e vërteta e çështjes është se në shumicën e mënyrave, MozyPro bie pas pjesës tjetër të paketës në Cloudwards.net rezervë më të mirë në internet për mbledhjen e biznesit.

Para se të kryeni paratë tuaja, ne do t’ju sugjerojmë që shqyrtimi ynë i MozyPro të lexojë shpejt për t’u siguruar që është i duhuri për ju ose të regjistroheni në provën 30-ditore falas nëse jeni më shumë tipi i duhur.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për MozyPro

Features

Ndërsa Mozy ka problemet e saj, mbështetja e platformës – për pjesën më të madhe – nuk është një prej tyre. MozyPro siguron kopje rezervë në internet për laptopë dhe desktop të pakufizuar. Sistemet e funksionimit kompjuterik të mbështetur përfshijnë Windows, Mac dhe Linux.

Rezervimet e serverit të skedarëve Windows, Mac dhe Linux janë gjithashtu të disponueshëm, siç është edhe kopja rezervë për MS SQL Server dhe MS Exchange. MozyPro mund të përdoret gjithashtu për të kopjuar pajisjet e pakufizuara të NAS. Oracle Server nuk mbështetet – shihni IDrive për Biznes nëse kjo është diçka që ju nevojitet.

MozyPro gjithashtu nuk mund të përdoret për të kopjuar të dhënat e smartphone, megjithëse ka aplikacione celularë për Android dhe iOS që mund t’i përdorni për të hyrë në depon e të dhënave tuaja.

Ju gjithashtu mund të hyni në skedarët tuaj nga faqja e internetit e MozyPro. Kjo është ajo ku ju do të shkoni për të menaxhuar llogarinë tuaj, gjithashtu, duke përdorur një konsol admin për të shtuar përdorues të rinj, monitorimin e kopjimit dhe kryerjen e detyrave të tjera administrative.  

Mozy mbështet kopje rezervë të njëkohshme të pajisjeve lokale të ruajtjes përveç dërgimit të të dhënave në cloud. Mozy e tregton këtë veçori është Mozy 2xProtect, por, në mënyrë koloquiale, quhet rezervë hibrid. Ka avantazhe për të ruajtur një kopje lokale të të dhënave tuaja, jo më e rëndësishmja është se rimëkëmbja e katastrofave është më e shpejtë nga ruajtja lokale sesa në internet.

Për t’ju ndihmuar të merrni të dhënat tuaja në cloud shpejt, Mozy ofron një shërbim ndërlidhës të quajtur Mozy Data Shuttle. Mozy do të bëjë një natë një pajisje që ju të ngarkoni të dhënat tuaja. Dërgojeni përsëri dhe teknologjitë e shërbimit do ta transferojnë atë drejtpërdrejt në serverat e bazës së të dhënave Mozy, duke ju kursyer kështu javë të tëra.

Për dallim nga shërbimi korrier i IDrive, megjithatë, Mozy Data Shuttle nuk është falas – apo edhe veçanërisht i lirë.

Ju jeni akuzuar bazuar në sa të dhëna keni për të kopjuar:

  • 1.8TB kushton 275 dollarë
  • 3.6TB kushton 375 dollarë
  • 5.4TB kushton 475 dollarë
  • 7.2TB kushton 575 dollarë

Shërbimi i anijes gjithashtu nuk është i disponueshëm për rikuperim, gjë që është pak befasuese.

MozyPro gjithashtu përfshin funksionalitetin e sinkronizimit. Sync bën përdorimin e një klienti që mund të instalohet në shumë pajisje për t’ju lejuar të hipni nga një në tjetrin dhe të punoni në të njëjtën skedar në kohë të afërt reale.

Kjo veçori është më e lidhur në përgjithësi me ruajtjen e cloud, sesa mjetin rezervë në internet, duke e bërë përfshirjen e tij diçka të çuditshme.

Ndërsa disa përdorues të biznesit do ta përdorin atë, ka zgjidhje të dedikuar për sinkronizim dhe ndarje të ndërmarrjeve (EFSS) që ofrojnë veçori më të fuqishme të produktivitetit të punës. Nëse kjo është diçka që ju po kërkoni, ne kemi një udhëzues të blerësve të dizajnuar për të ndjekur lexuesit nëpër kthesat dhe burimet e gjetjes së zgjidhjes më të mirë EFSS për ta.

MozyPro nuk është një shërbim arkivor, ai është një shërbim rezervë. Kjo do të thotë që nëse fshini skedarët nga kompjuteri juaj, ata përfundimisht fshihen nga cloud. Sidoqoftë, si administrator mund të rregulloni politikën e mbajtjes për përdoruesit dhe grupet e përdoruesve për të mbajtur skedarë të fshirë për një periudhë kohe, duke ofruar një masë mbrojtjeje kundër gabimeve të gishtave të dhjamit.

Ju gjithashtu mund të vendosni një politikë versionimi për bashkëpunëtorët tuaj. Versioni ruan gjendjet e mëparshme të skedarëve, duke ju lejuar të zhbëni shpejt ndryshimet e padëshiruara të skedarit. Gjithashtu ju mbron nga korruptimet e skedarëve, përfshirë ato të shkaktuara nga ransomware.

Një tjetër veçori interesante që merrni me MozyPro është se ju lejon të kufizoni kopjimin kur jeni në rrjete të caktuara dhe të vendosni cilësimet e përfaqësuesit nëse jeni prapa një serveri me prokurë.

Karakteristikat e tjera kryesore përfshijnë shpejtësinë e shpejtë, rezervimin e vazhdueshëm, caktimin e kopjeve rezervë dhe kopjimin e skedarëve të nivelit të bllokut, për të gjitha këto do të flasim më vonë në këtë përmbledhje.

Mungon dukshëm është një mundësi për të kompresuar skedarët në kompjuterin tuaj përpara se t’i dërgoni në cloud, gjë që mund të ndikojë negativisht në shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit. Kjo është një veçori që përfshijnë shumica e shërbimeve të tjera rezervë.

Çmimeve

Planet e nivelit të çmimeve të MozyPro sigurojnë hapësirë ​​rezervë në internet që mund të ndahet midis kompjuterëve dhe serverëve të pakufizuar. Abonimet mujore, vjetore dhe dyvjeçare janë në dispozicion. Planet fillojnë në 10 GB dhe shkojnë deri në 4TB.  

Mozy citon vetëm çmime deri në 250 GB në faqen e saj të internetit. Më shumë se kaq dhe do të duhet të kërkoni çmime. Ne nuk jemi plotësisht të sigurt pse, por mund të ketë lidhje me tronditjen e afisheve (ata duhet të kenë përfaqësues të shkëlqyera të shitjeve).

Ndërsa fleksibiliteti i niveleve të shumëfishta është i bukur, ekzistojnë disa çështje me strukturën e kostos së MozyPro. Për një, 10 GB hapësirë ​​rezervë nuk ka të ngjarë të jetë e mjaftueshme për të kopjuar një kompjuter, e lëre më disa. Nëse keni disa servera për të rezervuar, ekziston një shans i mirë që 4TB as nuk do ta shkurtojë atë.

Issueështja më e madhe, megjithatë, është se kostoja është shumë më e lartë se konkurrenca. MozyPro tarifon 850 dollarë në vit për 250 GB rezervë. IDrive tarifon 75 dollarë për të njëjtën sasi dhe, si MozyPro, mund të përdoret për të rezervuar pajisjet e pakufizuara. CrashPlan tarifon 10 dollarë për kompjuter (shiko shqyrtimin tonë të CrashPlan për biznesin e vogël për më shumë në lidhje me këtë).  

Lehtësinë e përdorimit

MozyPro nuk është përdorim aq i lehtë sa disa rezervë të tjerë në internet, që kërkon pak punë para se të filloni të shkarkoni aplikacione dhe të bëni kopje rezervë të të dhënave. Sidoqoftë, pasi të keni vendosur gjërat, ajo ka disa karakteristika të këndshme që lehtësojnë procesin.

Pasi të regjistroheni për një llogari, do të duhet të identifikoheni në portalin në internet dhe të shtoni përdoruesit.

Ju do të duhet t’i përcaktoni ato si një përdorues “server” ose “desktop” dhe mund të vendosni një kufi ruajtjeje dhe pajisje për ta. Ekziston gjithashtu një mundësi për të mundësuar aftësitë e sinkronizimit. Ky proces mund të marrë ca kohë nëse keni shumë njerëz për të shtuar, megjithëse ju mund t’i shtoni pjesët më të mëdha duke përdorur një skedar. Csv për të shpejtuar gjërat së bashku.

Do të duhet të shtoni veten si përdorues, nëse doni të kopjoni pajisjet tuaja.

Do përdorues do të marrë një email me një lidhje duke i lënë ata të vendosin fjalëkalimin e llogarisë së tyre. Ky fjalëkalim do të jetë i nevojshëm më vonë për lidhjen e klientit të desktopit të përdorur për kopjim në cloud. Pasi të krijohen, atyre do t’u jepet mundësia që ta shkarkojnë atë klient, përveç klientit të sinkronizimit MozyPro dhe aplikacioneve mobile.

Shkarkimi i klientit të desktopit është relativisht i drejtë përpara dhe instalimi zgjat sekonda. Pasi klienti të ngrihet, hyni në llogari duke përdorur letrat kredenciale që keni krijuar.

Më tej do t’ju kërkohet të shkoni me një çelës kriptimi të parazgjedhur ose privat (shiko sigurinë dhe privatësinë, më poshtë), pas së cilës mund të filloni të punoni në planin tuaj rezervë. Shumica e punës në këtë drejtim është bërë për ju sepse MozyPro skanon sistemin tuaj të skedarëve dhe zgjedh llojet më të zakonshëm të skedarëve automatikisht për kopje rezervë. Ne do të flasim më shumë për këtë në segmentin tjetër.

Në përgjithësi, ndërsa nuk është ndërfaqja më e mprehtë që kemi parë ndonjëherë, magjistari bën një punë të këndshme për të thjeshtuar procesin.

Console admin e disponueshme përmes ndërfaqes në internet ka disa veçori të tjera të dobishme që do ta bëjnë administrimin e llogarisë më të lehtë. Ju mund të kërkoni lidhje në llogarinë tuaj nga përdoruesi dhe pajisja. Do metodë tregon informacionin se sa të dhëna janë mbështetur dhe kur është ekzekutuar kopja e fundit.

Ekziston gjithashtu një seksion “grafikësh dhe raportesh” që ju lejon të vizualizoni historinë e kopjimit dhe shëndetin rezervë, plus vendosni alarmet e postës elektronike. Sende mjaft të dobishme për një biznes që duhet të sigurojë pajtueshmërinë.

Rezervimi i skedarit & restaurim

MozyPro bën punë të shpejtë të skanimit të sistemit tuaj të skedarëve dhe automatikisht etiketimit të skedarëve për kopje rezervë.

Për dallim nga disa nga shërbimet tona më të mira rezervë në internet, MozyPro e bën këtë duke kërkuar lloje të zakonshme të skedarëve, në vend se vetëm të etiketoni vendet e sistemit të skedarëve të zakonshëm (si dosjen tuaj të “dokumenteve”) për kopje rezervë. Kjo kursen kohë, por kur jeni duke punuar me hapësirë ​​të kufizuar ruajtjeje, gjithashtu mund të përtyp hapësirë ​​më shpejt.

Nëse keni nevojë të zvogëloni hapësirën rezervë, përpara se të filloni procesin e rezervimit, klikoni në “cilësimet”. Nga atje, ju mund të shkulni planin tuaj rezervë nga dy dritare të ndryshme: “grupe rezervë” dhe “sistem skedar”.

Paketat rezervë ju lejojnë të shfletoni skedarët e etiketuar për kopje rezervë bazuar në llojin e skedarit dhe të deselektoni ato që nuk dëshironi të përfshihen. Ju mund të renditni sipas madhësisë, llojit dhe dosjes për ta bërë më të lehtë procesin. Sistemi i skedarëve ju lejon të zgjidhni dhe deselektoni dosjet në sistemin tuaj fotografik. Pasja e të dy opsioneve është një luks që nuk e merrni me shumicën e shërbimeve rezervë, megjithëse nuk është mjaft (ose nga distanca) sa duhet për të justifikuar atë çmim.

MozyPro kryen një rezervë të vazhdueshme si parazgjedhje, të cilën e quan “kopje rezervë automatike”. Ekzistojnë disa opsione të këndshme të personalizimit për këtë veçori, të tilla si ndërprerja e kopjimit të vazhdueshëm nëse CPU juaj është shumë i zënë ose vetëm ekzekuton kopje rezervë kur kompjuteri juaj ka qenë i papunë për një kohë të caktuar. Ju madje mund të kufizoni sa herë kopje rezervë të MozyPro brenda një dite të caktuar.

Këto karakteristika ndihmojnë në kufizimin e ndikimit të MozyPro në burimet e sistemit tuaj. Nëse nuk është e mjaftueshme, mund të vendosni gjithashtu kopje rezervë të planifikuar, duke i ekzekutuar ato çdo ditë ose edhe javore.

Për sa i përket rivendosjes së skedarëve, si administrator do të keni akses në të gjithë skedarët e rezervuar, pavarësisht nëse janë rezervuar nga kompjuteri juaj ose nga një anëtar i një bashkëpunëtori. Kjo qasje është e disponueshme përmes ndërfaqes në internet.

Rimëkëmbja gjithashtu mund të drejtohet nga klienti i desktopit duke shkuar te butoni “rivendos”.  

Mund të shfletoni nga pema e skedarëve dhe të rivendosni të gjithë ose skedarët individualë. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një dosje destinacioni për shkarkimet tuaja, të ribotohen skedarët ekzistues ose të zgjidhni t’i riemërtoni ato nëse ekziston një kopje. Pasi të keni bërë zgjedhjet tuaja, klikoni në “rivendosjen e skedarëve” dhe procesi do të fillojë.

shpejtësi

Për të zbuluar se sa shpejt MozyPro mund të transferojë skedarët në cloud, ne kemi kryer një pjesë të vogël të testeve duke përdorur një dosje të kompresuar 1 GB të përbërë nga lloje të ndryshme skedarësh. Meqenëse konteksti do të thotë gjithçka në teste si këto, duhet të theksohet se ne i drejtuam këto teste nga Bangkok, Tajlandë mbi një lidhje WiFi me shpejtësi të lidhjes së të dhënave 55/22 Mbps.

Testi Një: Testi Dy: Mesatarja:
Ngarkoni:01:08:0001:11:0001:09:30
Shkarko:00:08:3000:09:1500:08:53

Le të flasim për herë të ngarkimit, së pari. Në 22 Mbps, ne mund të llogarisim që një transferim skedari duhet të zgjasë pak më shumë se shtatë minuta. Me një mesatare prej më shumë se një orë, kjo nuk do të ndodhë qartë.

Sidoqoftë, kjo nuk është e pazakontë me kopjet rezervë për disa arsye. Në përgjithësi, ne zbulojmë se koha e rezervimit në internet është shumë më e ngadaltë sesa ato të ofruesve tanë më të mirë të ruajtjes së cloud. Gjithashtu, kemi pasur të aktivizuara kriptimin privat, i cili gjithashtu ngadalëson gjërat.

Akoma, mbi një orë për të kopjuar një skedar 1 GB është thjesht shumë i gjatë. Një pjesë e problemit mund të jetë që MozyPro nuk i kompreson skedarët para se t’i dërgojë në cloud, do të thotë që po transferon pako shumë më të mëdha të të dhënave që me të vërtetë duhet të.

Nuk ka asnjë fakt për faktin se kopja rezervë fillestare me MozyPro do të jetë një pengesë, me gjasë do ditë ose edhe javë për të marrë të gjitha të dhënat tuaja në cloud. Në anën plus, është më e shpejtë se Carbonite për Office.  

Krijimi i kopjimit fillestar të ngadaltë mënjanë, rezervimet pasuese do të funksionojnë shumë më shpejt falë përdorimit të kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut. Me kopjimin e skedarit të nivelit të bllokut, kur një skedar ndryshon, vetëm delta – pjesa e skedarit që ndryshoi – bëhet kopjimi në cloud në vend se të kopjoni të gjithë skedarin.

Kohët e shkarkimit ishin më të mira, megjithëse ende pak më të ngadalta nga sa prisnit. Në 55 Mbps, ne duhet të kishim qenë në gjendje ta shkarkonim skedarin në më pak se tre minuta.

MozyPro ka cilësime të mbyt nëse dëshironi të shkulni shpejtësinë. Ne e shfrytëzuam atë me kapacitet të plotë, por nëse e shihni që rezervimi juaj po ndikon negativisht në burimet e sistemit, mund të ngadalësoni gjërat.

siguri & intimitet

Një nga qasjet më të admirueshme që Mozy merr për sigurinë në re është se ajo fton auditime të palëve të treta për të siguruar që pajisjet e saj të serverit janë në detyrën e mbajtjes së të dhënave të biznesit të sigurt. Kjo përfshin të ketë kaluar një auditim HIPAA-HITECH SSAE 16 Type 1, auditimin SSAE 16 Type 2 dhe marrjen e certifikimit ISO / IEC 270001.

Mozy mban qendra të ngurtësuara të të dhënave në të gjithë botën të ndërtuara për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore, dështimit të harduerit, sulmeve të viruseve dhe ngjarjeve të tjera që mund të rrezikojnë të dhënat tuaja. Stafi i sigurisë është në vend 24/7 dhe qendrat e të dhënave janë të mbrojtura nga perimetrat e mbyllur, aksesi elektronik i çelësave dhe mbikëqyrja CCTV.

Skedarët e ruajtur në serverët Mozy janë gjithashtu të koduar. Në fakt, ata regjistrohen para se të largohen nga kompjuteri juaj dhe mbrohen në tranzit me një lidhje të sigurt TLS. Si parazgjedhje, Mozy mban çelësin tuaj të enkriptimit për ju dhe përdor encryption 448-bit Blowfish. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të vendosni për kriptim të njohurive private, me njohuri zero, në këtë rast protokolli i kriptimit kalon në 256-bit encryption AES.

Avantazhi i kriptimit privat është se zvogëlon mundësinë e personave të paautorizuar të hyjnë në skedarët tuaj. Gjithashtu, kjo do të thotë që Mozy nuk do të ishte në gjendje të ndante versione të lexueshëm të skedarëve tuaj me zbatimin e ligjit.

Nga ana tjetër, nëse humbni fjalëkalimin tuaj, do të humbni qasjen në kopjen rezervë pasi Mozy nuk do të jetë në gjendje ta rivendosë atë. Për më tepër, kur përdorni kriptimin privat, pamjet e skedarëve dhe figurat e imazhit nuk janë të disponueshme në internet dhe skedarët nuk mund të ngarkohen nga shfletuesi në internet për të sinkronizuar ruajtjen.

Të dy Blowfish dhe AES janë protokolle të sigurta të kriptimit, megjithëse AES është më e zakonshme dhe rekomandohet nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë dhe Standardeve.

Mozy nuk ofron një mundësi për vërtetimin me dy faktorë (2FA), i cili ka qenë një burim zhgënjimi për përdoruesit. 2FA është një mjet për të mbrojtur kundër vjedhjes së fjalëkalimit, duke kërkuar që përdoruesit të përdorin gjithashtu një kod të veçantë sigurie, të dërguar zakonisht në pajisjen e tyre celular, kur hyjnë nga një makinë e panjohur.

mbështetje

Mbështetja MozyPro drejtohet përmes një portal mbështetjeje të kërkueshëm, ku do të gjeni kategori për gjëra të tilla si fillimin, rezervimin, rivendosjen, menaxhimin e llogarisë dhe sinkronizimin. Secila kategori i bashkëngjiten shumë artikuj të ndryshëm, të cilat duhet të përfshijnë shumicën e pyetjeve tuaja themelore. Artikujt vetë përdorin fotografi dhe hapa të numëruar për të thjeshtuar procesin e të mësuarit.

Nëse nuk mund të gjeni përgjigjet që kërkoni në qendrën e mbështetjes, mund t’i drejtoheni Mozy direkt. Përdoruesit e MozyPro kanë qasje në telefon, email dhe mbështetje live chat. Mbështetja telefonike dhe biseda janë të dyja në dispozicion 24/7, që është një avantazh i madh për përdoruesit e biznesit që nuk mund të përballojnë të presin deri të hënën në mëngjes për një rregullim.

Ne testuam bisedën live dhe ishim në gjendje të lidheshim menjëherë me një agjent, i cili me shpejtësi dhe efektivisht iu përgjigj të gjitha pyetjeve që i hodhëm atij.

Mbështetja me email përdor përdorimin e një sistemi biletash, në mënyrë që të mund të gjurmoni me lehtësi rastin tuaj. Kohët e reagimit ndryshojnë bazuar në ashpërsinë e çështjes tuaj.

Aktgjykimi

Shpejtësia e ngadaltë e MozyPro ishte pak befasi, edhe nga Tajlanda e largët dhe pa përfitimin e kompresimit të skedarëve. Shërbimi mban të dhëna të shumta në të gjithë botën, kështu që ne prisnim më mirë. Nëse shkoni me MozyPro si zgjidhja juaj për rikuperimin e fatkeqësive, patjetër sigurohuni që të implementoni një kopje rezervë lokale për ta plotësuar atë.

Sidoqoftë, çështja e madhe që qëndron në rrugën e një rekomandimi të fortë për këtë shërbim është kostoja e saj. Ndërsa disa biznese pa dyshim që nuk do të kenë asnjë problem të paguajnë shtesë për një shërbim rezervë në internet që mbështet shumë platforma të ndryshme, ofron sinkronizimin e pajisjeve, ka shërbim të shkëlqyeshëm për klientët dhe merr një qasje të fortë për sigurinë, ju i merrni të gjitha ato me IDrive për Biznes, gjithashtu, dhe në një pjesë të kostos.

E vetmja avantazh i vërtetë që MozyPro ka karakteristikat disi më të forta të administratorit dhe raportimit, përveç aftësisë së saj për të skanuar dhe kopjuar llojet specifike të skedarëve.

Kjo është gjithçka që ne duhet të themi tani për MozyPro. Ne do të donim të dëgjonim rreth mendimeve tuaja dhe përvojave tuaja me këtë shërbim, prandaj sigurohuni dhe hidhni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me