Rezervimi i cloud i Zoolz për Rishikimin e Biznesit – Përditësuar 2020

Rezervimi i cloud i Zoolz për rishikim të biznesit

Rezervimi i Zoolz Cloud për Biznes është një zgjidhje e fuqishme rezervë që synon bizneset dhe serverët e tyre. Ndërsa i mungon fleksibiliteti i vëllait të saj BigMIND, ai ka siguri pak më të mirë, siç mund ta lexoni në përmbledhjen tonë të plotë të Zoolz Business.


rezervë biznesi

Lexuesit me kohë të gjatë do ta njohin Zoolz si kompaninë prapa BigMIND Home dhe BigMIND për Biznes. Dallimi midis Rezervimit të Rezervës Zoolz dhe BigMIND është se Zoolz Cloud Backup për Biznes mund të mbrojë vetëm serverët e ndryshëm dhe bazat e të dhënave SQL, së bashku me kompjuterët e rregullt.

Sidoqoftë, BigMIND Business gjithashtu mund të kopjojë të dhënat tuaja nga shërbime të ndryshme të ruajtjes së cloud, si dhe Facebook dhe Instagram. Për më tepër, ajo ka karakteristika të zbulimit të fotografive, kërkim të përparuar, njohje të karakterit optik, autentifikim me dy faktorë dhe më shumë. Nëse kjo tingëllon më shumë si filxhan çaji, lexoni në rishikimin tonë të Biznesit BigMIND.

Thënë kështu, BigMIND nuk ofron kriptim privat, por Zoolz Business e bën. Kriptimi privat është metoda më e mirë për të siguruar që vetëm ju mund të lexoni skedarët tuaj. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në seksionin tonë “të sigurisë”.

Nëse këto shërbime nuk ju përshtaten, këshillohuni me kopjen më të mirë në internet për udhëzuesin e biznesit të vogël për ide të tjera. Përndryshe, rrinë me ne ndërsa shkojmë nën kapuç për të parë se çfarë po paketon Zoolz Cloud Backup. Do të fillojmë me veçori, më poshtë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për backupin e cloud në Zoolz për biznes

Features

Rezervimi i Zoolz Cloud për Biznes mund të mos jetë centrali tipar që është BigMIND, por ai ende ka disa trukime deri në mëngë. Këto përfshijnë të gjitha tiparet standarde që ne presim të ketë një kopje rezervë biznesi.

Kopje rezervë e Zoolz Cloud për Karakteristikat Standarde të Biznesit

Karakteristikat standarde ju ndihmojnë të rikuperoni skedarët tuaj të rëndësishëm të biznesit në rast se mosfunksionimi i pajisjeve tuaja. I dyshuari kryesor për dështim është hard drive juaj, dhe ju mund të lexoni artikullin tonë në lidhje me sa kohë hard drive juaj do të zgjasë për një vlerësim. Ju gjithashtu mund të humbni të dhënat në hard drive tuaj nga akte të natyrës ose nëse dikush i vjedh ato.

Nëse përdorni Rezerva Zoolz Cloud për Biznes, mund të bëni kopje rezervë të të gjitha disqet tuaja në cloud. Në fakt, nuk ka kufi në numrin e kompjuterëve, serverëve, disqet e jashtme dhe pajisjeve NAS që mund të rezervoni. Nëse opsioni i fundit ju ka hutuar, lexoni se çfarë është udhëzuesi i NAS për të edukuar veten.

Ju nuk mund të rezervoni pajisjen tuaj celular, sidoqoftë. Nëse duhet ta bëni këtë, lexoni rezervën më të mirë në internet për mbledhjen e celularit. Në mënyrë të ngjashme, nuk ka asnjë mbështetje Linux, kështu që nëse dëshironi, këshillohuni me kopjen më të mirë në internet për Linux (ai rendit zgjidhjet e kopjimit të shtëpisë, megjithëse).

Zoolz Cloud mund të kopjojë në mënyrë të natyrshme Windows Server, por nëse doni të bëni kopje rezervë të serverëve dhe bazave të të dhënave të tjera, duhet të përdorni opsionet e tyre të paracaktuar për të gjeneruar skedarë të cilat i rezervoni duke përdorur Zoolz. 

Kjo kërkohet për Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server (Biznesi BigMIND ka një veçori të dedikuar për këtë), bazën e të dhënave MySQL, Microsoft Outlook, bazën e të dhënave të Microsoft Access, Act! bazën e të dhënave dhe katalogun Adobe Lightroom.

Ky është një grup i shkëlqyeshëm i veçorive rezervë, por ne dëshirojmë të shohim mbështetje për serverat Linux, serverët Oracle, Hyper-V dhe VMware. Nëse keni nevojë për një zgjidhje si kjo, lexoni rishikimin tonë të IDrive për Biznes.

Rezervimi hibrid është në dispozicion falë teknologjisë Hybrid + të Zoolz. Kjo ju lejon të kopjoni të dhënat tuaja në një lokal lokal, përveç cloud. Kjo ju mundëson të keni një shtresë të dytë mbrojtjeje për të dhënat tuaja. Do të thotë gjithashtu se do të keni mundësi të rivendosni skedarët shpejt, sepse është më shpejt t’i riktheni ato një pajisje lokale sesa re.

Plus, nëse përdorni kopje rezervë hibride, mund të zbatoni rregullin e rezervës 3-2-1. Për më shumë informacion në lidhje me përfitimet e rezervës hibride dhe si ta vendosni atë, lexoni rezervën tonë hibride për udhëzuesit SMB. 

Nuk ka kopje rezervë të vazhdueshme, por karakteristika të tjera janë në dispozicion, duke përfshirë një planifikues rezervë, politika rezervë, raporte, versionim të pakufizuar dhe mbajtje të pacaktuar të skedarit të fshirë. Do të flasim për detajet e këtyre tipareve më poshtë në kategoritë “lehtësia e përdorimit” dhe “kopjimi dhe rivendosja”. Për të gjitha gjërat rezervë, vizitoni bibliotekën rezervë të biznesit tonë.

Kopje rezervë Zoolz Cloud për Karakteristika të Veçanta

zoolz-biznes-file-sharing

Pasi rezervimi juaj të jetë në re, do të keni mundësi të ndani skedarë dhe dosje nga brenda tij. Pavarësisht nga ato që dëshironi të ndani, mund ta bëni këtë duke krijuar një lidhje, duke specifikuar përdoruesit që të ndajnë me ose të dërgojnë një email. Në të tre rastet, mund të vendosni emrin e aksionit, fjalëkalimin dhe datën e skadimit.

Nëse ndani me email, mund të bashkëngjitni një mesazh. Kur specifikoni përdoruesit, ju mund t’u jepni atyre ose një leje “shikimi dhe shkarkimi” ose “qasje të plotë”. Ekziston edhe një faqe “e përbashkët me mua”, e cila bën të lehtë të shikoni se çfarë kanë ndarë të tjerët me ju.

Bizneset që kanë nevojë për të rezervuar fotografitë do të përfitojnë nga të qenit në gjendje të shohin një pamje paraprake të imazheve RAW. Shtë gjithashtu e mundur të shikoni pamje të rregullta.

Në përgjithësi, Rezerva Zoolz Cloud për Biznes ka karakteristika që do të kënaqin shumicën e bizneseve, por i mungon një kopje rezervë e vazhdueshme dhe kopje rezervë e lëvizshme, të cilat nuk janë humbje të vogla.

Rezervimi i cloud i Zoolz për përmbledhje të biznesit

Rezervimi i cloud i Zoolz për logon e biznesitwww.zoolz.com

Fillon nga 666 $ muaj për 2000 GBAll Plans

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i makinës

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

Rivendosja e zhveshur-Metal

Menaxhimi i përdoruesit

Vendosni rolet e përdoruesit

Vendosni rregullat e kopjimit të biznesit

Raportim i përshtatshëm

Qasni Rezervimin e Përdoruesit

Monitoroni pajisjet e lidhura

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas

Çmimeve

Rezervimi Zoolz Cloud për Biznes ofron një shkallë fleksibël të fleksibilitetit sepse ka shtatë plane nga të cilat mund të zgjidhni. Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​rezervë sesa ato ofrojnë, mund të kontaktoni Zoolz për të marrë një vlerësim për nevojat tuaja për të dhëna të mëdha.

Mbani në mend se këto plane janë të gjitha ruajtje të ftohtë, që do të thotë që, megjithëse ju mund të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja siç bëni zakonisht, nuk do të jeni në gjendje t’i riktheni ato menjëherë. Kjo për shkak se ruajtja e ftohtë kërkon tre deri në 12 orë për të filluar procesin e rivendosjes. Falë kësaj, ruajtja e ftohtë është më e përshtatshme për arkivimin e skedarëve që nuk keni nevojë t’i rivendosni shpesh.

Sidoqoftë, nëse duhet të rivendosni shpejt skedarët tuaj, mund të shtoni “ruajtje të menjëhershme” në llogarinë tuaj. Mimet janë më poshtë:

Ruajtja e menjëhershme 2TB66.67 $ / muaj
800 dollarë në vit
Ruajtja e menjëhershme 3TB100 dollarë në muaj
1200 dollarë në vit
Ruajtja e çastit 4TB116.67 $ / muaj
1400 dollarë në vit

Pricesmimet e ruajtjes së ftohtë janë një vlerë e mirë, veçanërisht kur krahasohen me një shërbim si Carbonite Safe Backup Pro. Me të, marrja e 500 GB hapësirë ​​e magazinimit do t’ju kushtojë 799,99 $ në vit, krahasuar me 2TB-në e Zoolz për 79,90 $ në vit. Dhënë, kjo është ruajtja e ftohtë, por edhe nëse shtoni ruajtje të menjëhershme 1TB, çmimi arrin deri në 479.90 dollarë në vit, i cili është akoma më i lirë.

Shtë një ndeshje më e ngushtë kur krahasohet me IDrive for Business, i cili ka një plan 2.5TB për 1,199.25 dollarë në vit dhe siguron një depozitë të nxehtë (të gjitha planet e tjera të IDrive bëjnë, gjithashtu). 

Ju nuk mund të merrni 2,5TB rezervë të nxehtë me Zoolz, por mund të merrni 2TB për 800 dollarë në vit ose 3 TB për 1,200 dollarë. Kjo është përveç planit të çmimeve të ruajtjes së ftohtë. Nëse marrim opsionin më të lirë, ju përfundoni me 2TB për 879 dollarë. Nëse shkoni me një më të shtrenjtë, merrni 3TB për 1,279 dollarë. Shtoni 2TB-në themelore të ruajtjes së ftohtë në këtë dhe ju morët vetes shumë.

Sidoqoftë, nëse ju nevojitet vetëm ruajtje e nxehtë dhe 4TB e saj nuk janë të mjaftueshme (maksimumi që ofron Zoolz), lexoni në rishikimin tonë të IDrive për Biznes për më shumë detaje rreth tij. Si një shtesë e shtuar, IDrive ju lejon të kopjoni pajisjet tuaja mobile.

Lehtësinë e përdorimit

zoolz-biznes-desktop-klient

Për të menaxhuar kopjen rezervë, do të përdorni klientin e desktopit të Zoolz, i cili është i disponueshëm për Windows dhe macOS. Dritarja kryesore e tij tregon statusin tuaj rezervë, kohën e kopjes rezervë të fundit, kohën deri në kopjen rezervë tjetër dhe sa hapësirë ​​rezervë është në përdorim. 

Butonat e mëdhenj, të dukshëm në fund ju lejojnë të zgjidhni të dhëna për kopje rezervë, shkulni cilësimet dhe filloni procesin e rivendosjes. Në përgjithësi, klienti i desktopit është i drejtpërdrejtë dhe tërheqës. 

Ka një buton tjetër në këndin e sipërm të majtë. Kjo ju lejon të filloni kopje rezervë, rivendosjen, kryerjen e një kërkimi, sinkronizimin e klientit, kontrollimin e azhurnimeve dhe fillimin e klientit në internet Zoolz Cloud Backup.

zoolz-biznes-web-klient

Pamja e paracaktuar e klientit në internet është pulti. Ai tregon numrin tuaj të përdoruesve, serverët, statusin e llogarisë tuaj, sasinë e ruajtjes së menjëhershme dhe të ftohtë që keni përdorur, lidhjet e shpejtë të veprimit, aktivitetin tuaj dhe alarmet. Ne na pëlqen sesi tregon shumë informacione ndërsa janë të qarta dhe jo mbingarkuese.

Menyja përgjatë kryesorit ju lejon të rishikoni rezervat nga kompjuterët tuaj, të menaxhoni përdoruesit dhe serverët, të përcaktoni politikat, shkulni cilësimet dhe të shikoni paraprakisht raporte të ndryshme.

zoolz-Biznes-përdorues-servers

Faqja e “përdoruesve / serverëve” ju lejon të shtoni përdoruesit përmes postës elektronike, t’i regjistroni ato vetë ose t’i ftoni ato me shumicë duke përdorur një skedar CSV. Shtimi i serverëve është gjithashtu i thjeshtë: ju vetëm duhet të klikoni në butonin “add server”, të specifikoni detajet e administratorit, të gjeneroni një shenjë të serverit dhe pastaj të shkarkoni skedarin e konfigurimit të serverit.

Ju gjithashtu mund të kryeni vendosjen automatike, e cila ju lejon të vendosni përdorues të shumëfishtë klientësh Zoolz në të njëjtën kohë. Nëse keni shumë përdorues, mund të kërkoni përmes tyre duke përdorur etiketa. Pasi të gjeni një përdorues ose grup të veçantë të përdoruesve, mund të ndryshoni politikat e tyre, me kusht që të keni caktuar një të tillë në radhë të parë.

zoolz-Biznes-politika

Për të caktuar një politikë, së pari duhet ta krijoni atë, të cilën mund ta bëni nga faqja e “politikave”. Një politikë ju lejon të mandatoni disa rregulla që dëshironi t’i zbatoni përdoruesit tuaj. 

Ju mund të përcaktoni se cilat të dhëna shkojnë në ruajtje të menjëhershme përkundrejt ruajtjes së ftohtë. Llojet e disponueshme janë të njëjta si për klientin e desktopit, dhe gjithashtu mund të zgjidhni skedarë dhe dosje me dorë duke specifikuar një shteg.

Ju gjithashtu mund të përcaktoni shtesa të ndryshme, të cilat përsosin ato që dëshironi të përfshini ose përjashtoni. Nëse doni të përjashtoni skedarët dhe dosjet specifike, mund të specifikoni rrugën e tyre.

Skeda “Hybrid +” ju lejon të aktivizoni Hybrid + dhe të përcaktoni shtegun ku ruan të dhënat tuaja. Ju mund të shtoni shtigje specifike të dosjeve që përsosin atë rrugë globale.

Zoolz për Karakteristikat e Biznesit

Mund të shkulni opsione të ndryshme të veçorive nga skedari i cilësimeve, duke përfshirë goditjen e gjerësisë së bandës, programin rezervë, cilësimet e sigurisë dhe cilësimet e përgjithshme. Cilësimet e përgjithshme përfshijnë përpunimin e figurës RAW, shënuesit rezervë, duke shtuar Zoolz në fillimin e sistemit dhe më shumë.

zoolz-Biznes-klient-privilegje

Skeda e fundit në faqen e “politikave” është “privilegjet”, e cila ju lejon të specifikoni se çfarë janë në gjendje të bëjnë përdoruesit tuaj. Ju mund t’i aftësoni ata të fshijnë të dhënat, të ndajnë, të ndryshojnë fjalëkalimin dhe emrin e përdoruesit dhe më shumë. Për më tepër, ju mund të përcaktoni një kodkalim katër-shifror që do të kërkohet sa herë që përdoruesi hap, çinstalon ose rivendos të dhënat nga klienti.

zoolz-Biznes-raportet

Faqja e “raporteve” ka raporte të ndryshme që mund të krijoni, përfshirë alarmet, përdorimin e bandës, faturimin dhe gjetësin e klientit Orwellian, i cili tregon përdoruesit tuaj në një hartë botërore.

Ju do të duhet të vendosni të përdorni një klient në internet për të menaxhuar kopjet rezervë sepse Zoolz nuk ka një aplikacion mobil, i cili do t’ju ndihmojë të përdorni kopje rezervë tuaj menjëherë. Ne u përpoqëm të regjistroheshim në BigMIND, por u udhëzuam të regjistroheshim te Zoolz Viewer, i cili nuk është i disponueshëm për tu shkarkuar nga Google Play Store ose Apple App Store.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Klienti i desktopit nuk është një zgjidhje rezervë me një klik, por ju lejon të zgjidhni ose dosje specifike në sistemin tuaj të skedarëve për kopje rezervë ose automatikisht skedarët rezervë bazuar në kategori, të tilla si posta, dokumentet, muzika, videot, skedarët e zyrës, skedarët financiarë dhe me shume. Kjo e bën të lehtë kopjimin e shumë skedarëve menjëherë.

zoolz-biznes-backup-start

Ndërsa zgjidhni të dhënat për kopje rezervë, një bar afër pjesës së poshtme do t’ju tregojë se sa shumë ruajtje të ftohtë dhe të nxehtë po përdorni dhe sa keni mbetur. Nëse dëshironi të rezervoni në ruajtjen e ftohtë, duhet të zgjidhni skedën “ruajtje e ftohtë”, e cila gjithashtu ju lejon të bëni kopje rezervë duke përdorur njërën nga dy metodat e përmendura më parë.

Na pëlqen sesi ekziston një strukturë peme që ju ndihmon të zgjidhni shpejt skedarët dhe dosjet për rezervim. Disa zgjidhje kërkojnë që ju të kaloni nëpër sistemin tuaj të skedarëve ose të siguroni shfletuesin e tyre të skedarëve, i cili ka tendencë të jetë më i ngadaltë se ai vendas i sistemit tuaj operativ..

zoolz-Biznes-backup-settings

Pasi të zgjidhni të dhënat për kopjen rezervë fillestare, faqja tjetër do t’ju lejojë të shkulni cilësimet e rezervës. Ato përfshijnë planifikimin e rezervave, gjuajtjen e brezit, rezervimin hibrid dhe opsionet e sigurisë që ju lejojnë të aktivizoni kriptimin privat (i disponueshëm vetëm gjatë konfigurimit fillestar).

Zoolz Për caktimin e biznesit

Skeduluesi ju lejon të bëni kopje rezervë aq shpesh sa çdo pesë minuta, me një interval deri në çdo 24 orë. Ju gjithashtu mund të bëni që kopjet rezervë të funksionojnë dhe të përfundojnë në kohë të caktuara gjatë ditëve të caktuara. 

Ky është një grup i shkëlqyeshëm opsionesh, por nuk ka asnjë mënyrë për të specifikuar oraret e javës ose mujore rezervë. Për më tepër, siç e thamë edhe më herët, mungon një kopje rezervë e vazhdueshme. Kjo do të ishte e dobishme sepse monitoron setin tuaj rezervë dhe automatikisht etiketon skedarë të rinj dhe të ndryshuar për kopje rezervë, gjë që zvogëlon punën tuaj.

Pasi të keni përfunduar rregullimin e cilësimeve, rezervimi juaj mund të fillojë. Kjo është gjithçka që ka të krijoni kopjen rezervë të parë. Shtë e drejtpërdrejtë dhe e shpejtë.

zoolz-biznes-backup-end

Për të filluar procesin e rivendosjes, goditni butonin e madh “rivendos”.

zoolz-biznes-rivendosur-start

Tjetra, do të shihni një dritare, e cila ju lejon të zgjidhni skedarë dhe dosje për kopje rezervë. Pasi ta bëni atë, goditni “tjetër”.

zoolz-Biznes-rivendosur-settings

Në dritaren e mëposhtme, ju mund të zgjidhni të rivendosni skedarët tuaj në vendndodhjen e tyre origjinale ose të re, të aktivizoni Hybrid +, të rivendosni skedarët nga vetëm një gamë specifike e të dhënave dhe të zgjidhni atë që ndodh me skedarët ekzistues gjatë rivendosjes së tyre në vendndodhjen e tyre origjinale (mund të “rishkruani, Skedarët “” gjithmonë zëvendëso “ose” mos zëvendëso “). Klikoni “tjetër” dhe rivendosja juaj mund të fillojë.

Ne kemi përshkruar rezervën themelore dhe rivendosni proceset duke përdorur një makinë Windows. Në varësi të konfigurimit tuaj, rezervimi dhe rivendosja juaj mund të jetë pak më ndryshe.

Rivendosja me Zoolz

Ju gjithashtu mund të përdorni faqen “përdoruesit / serverët” nga klienti në internet për të filluar një rivendosje në distancë. Për ta bërë atë, klikoni në çdo përdorues dhe zgjidhni makinën e dëshiruar të lidhur me atë përdorues. Tjetra, zgjidhni skedarët dhe dosjet që dëshironi të rivendosni. Pas kësaj, klikoni në butonin “më shumë”. Kjo do të nisë një dritare që shfaqet që mund të përdorni për të shkulur cilësimet e rivendosjes dhe për të filluar atë.

Zoolz gjithashtu ofron një shërbim rezervë dhe rimëkëmbjen e korrierit të quajtur “Import / Eksport Zoolz”. Shtë në dispozicion në rajonet e Amerikës së Veriut dhe Evropës, dhe ka dy variante: Aplikimi i mbledhjeve dhe “Sillni diskun tuaj të vështirë”. Zoolz rekomandon që të përdorni Snowballin e Amazon nëse kopja rezervë juaj është më e madhe se 10TB, dhe të përdorni hard drive tuaj nëse është më i madh se 2TB.

Nëse shkoni në rrugën e Snowball, duhet të paguani 500 dollarë plus tarifa përpunimi. Pagesa e përpunimit ndryshon në bazë të madhësisë së të dhënave tuaja, por një tarifë përpunimi 10TB është 100 dollarë dhe një tarifë përpunimi 50TB është 300 dollarë. Amazon AWS furnizon pajisjen dhe keni 10 ditë kohë që t’i kopjoni të dhënat tuaja dhe t’i dërgoni përsëri. Do ditë shtesë që ju merrni për ta kthyer atë do t’ju kushtojë 15 dollarë në ditë.

Dërgimi i të dhënave për kopje rezervë në hard drivein tuaj do t’ju kushtojë në varësi të madhësisë së rezervës tuaj. Mimet janë në tabelë:

Madhësia e të dhënave tuaja: Pricemimi:
1TB$ 160
2TB$ 225
4TB$ 380
8TB$ 740
16TB$ 1,500

Mimet që ne kemi renditur janë vetëm për rezervim. Nëse keni nevojë për të rivendosur të dhënat nga Zoolz duke përdorur hard drive tuaj ose një mbledhje të furnizuar nga AWS, çmimet do të llogariten nga Zoolz. Vini re gjithashtu se mund të rivendoseni vetëm nga ruajtja “e menjëhershme”. Rivendosja nga ruajtja e ftohtë lejohet vetëm nëse duhet të rivendosni më shumë se 50TB të dhëna.

Të kesh një shërbim të rimëkëmbjes ndërlidhës është gjithmonë një shtesë e mirëpritur, por shërbimi i Zoolz është i shtrenjtë në krahasim me IDrive Express. Plus, kur përdoret për të kopjuar të dhënat, IDrive Express është falas deri në tre herë në vit për përdoruesit e Biznesit. Rivendosja e të dhënave vjen gjithashtu me transportin falas të kthimit për klientët e Sh.B.A..

Thënë kjo, ne nuk gjejmë ndonjë gabim në procesin e kopjimit, sepse është e thjeshtë të vendosesh dhe të lehta për tu tundur më pas. Procesi i rivendosjes është gjithashtu një fllad.

shpejtësi

Ne thamë se kopja fillestare mund të zgjasë shumë, por nuk do të ishte kështu me Zoolz. Sa kohë zgjat Zoolz varet, midis faktorëve të tjerë, nga ISP-ja juaj dhe sa afër jeni serverët e Amazon. Për shkak se Amazon ka një rrjet global, shanset janë që nuk jeni shumë larg nga një. Sa më afër të jesh, aq më mirë do të jenë shpejtësitë e tua. 

Ne testuam shpejtësinë e transferimeve të Zoolz ‘duke kryer kopje rezervë dhe rivendosjen e testeve duke përdorur dosjen tonë të testit të zinxhuar prej 1 GB. Ne i bëmë testimet tona nga Beogradi, Serbi, përmes një rrjeti WiFi me një shpejtësi të ngarkimit prej 9.74 Mbps dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 43.72 Mbps. Këtu janë rezultatet tona:

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën00:33:2300:37:5500:35:39
Koha e shkarkimit00:03:5300:03:5700:03:55

Pa ndonjë mbingarkesë, shpejtësitë tona duhet të na lejojnë të kopjojmë një dosje 1 GB në rreth 14 minuta dhe 41 sekonda, dhe ta rivendosim atë në rreth tre minuta dhe 16 sekonda. Rezultatet, siç mund ta shihni nga tabela, janë më të ngadalta se kaq.

Thënë kështu, proceset e kriptimit dhe të tërheqjes paraqesin një përmbledhje realiste, e cila gjithnjë ngadalëson procesin e kopjimit. Disa shërbime janë tre ose katër herë më të ngadalta se sa presim, prandaj ky është një rezultat i mirë. Plus, koha e shkarkimit është afër asaj që presim, në teori.

Vini re se kemi përdorur mënyrën “inteligjente” për të ngarkuar skedarë, i cili balancon përdorimin e Zoolz të bandës së bandës suaj të lidhjes, kështu që nuk ndërhyn në punën tuaj, por ekziston një tjetër që quhet “turbo” që është ndoshta edhe më e shpejtë. Ju gjithashtu mund të aktivizoni “ngarkimin me shumë artikuj” për të rritur shpejtësinë tuaj rezervë.

Nëse këto cilësime marrin përsipër shumë nga burimet e sistemit tuaj, ju mund të hidhni bandën tuaj ose të aktivizoni modalitetin e prezantimit, i cili ndalon rezervë rezervë ndërsa shfaqni prezantime, luani lojëra video ose shikoni filma.

siguri

Rezervimi Zoolz Cloud për Biznes mbron të dhënat tuaja përpara se të largohet nga kompjuteri juaj duke përdorur enkriptimin AES 256-bit. Kjo siguron që askush të mos jetë në gjendje të lexojë skedarët tuaj ndërsa ata janë ulur në një server. 

Zoolz menaxhon si parazgjedhje çelësin tuaj të enkriptimit, por mund ta menaxhoni vetë, nëse dëshironi. Ashtu siç e përmendëm, duhet ta bëni këtë gjatë konfigurimit fillestar të kopjes suaj.

zoolz-biznes-enc-sigurisë

Sepse ju mund të menaxhoni çelësin tuaj të enkriptimit – plus faktin që Zoolz kodon skedarët tuaj para se të largohen nga kompjuteri juaj – kriptimi i Zoolz klasifikohet si encryption i fundit, nga fundi në fund, për të cilin mund të mësoni më shumë rreth tij në atë që është me njohuri zero në shpjegimin e reve.

Sidoqoftë, ka një pengesë për këtë: Zoolz nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e harroni. Nëse mendoni se ka një shans të lartë që dëshironi, provoni një nga menaxherët më të mirë me fjalëkalim.

Në krye të kriptimit privat, Zoolz mbron skedarët tuaj në tranzit duke përdorur protokollin SSL. Nëse nuk dini shumë rreth kësaj, lexoni krahasimin tonë SSL vs TLS.

Zoolz mban të gjitha skedarët tuaj në ruajtjen AWS të Amazon. Të dhënat tuaja kopjohen në shumë objekte për të siguruar që ato nuk do të preken nga dështimet e harduerit dhe katastrofat e tjera. ’Shtë e ngjashme me mënyrën se si funksionon RAID. 

Plus, qendrat e të dhënave të Amazon rishikohen të paktën një herë në vit për kontrolle të mjaftueshme sigurie. Ata gjithashtu kanë mbikëqyrje 24/7, roje, pika kontrolli të kontrollit të sigurisë dhe shkrimet e hyrjes, midis masave të tjera të sigurisë.

Zoolz nuk siguron vërtetim me dy faktorë. Nëse do të ndodhte, do të shijonit një shtresë tjetër mbrojtjeje për llogarinë tuaj në krye të fjalëkalimit tuaj. Me të, hakerat që mund të kenë vjedhur fjalëkalimin tuaj nuk do të mund të hyjnë në llogarinë tuaj pa një kod shtesë sigurie. Sidoqoftë, për shkak se funksioni mungon, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë.

intimitet

Rezervimi Zoolz Cloud për Biznes siguron kriptim privat, kështu që skedarët tuaj do të jenë të sigurt nga sytë prishës. 

Genie9, kompania mëmë e Zoolz, ka selinë në Londër, e cila është me fat sepse ligjet e intimitetit atje janë më të forta se sa janë në Sh.B.A, e cila ka një histori të diskutueshme, përfshirë projektin PRISM dhe ligje të tilla si Akti CLOUD. 

Plus, Mbretëria e Bashkuar aderon në Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, e cila mbron privatësinë e të dhënave, megjithëse do të shohim se çfarë efekti do të ketë Brexit në këtë.

Ligjet në Mbretërinë e Bashkuar janë më të forta se në Sh.B.A, por për shkak të rrjetit global të AWS, të dhënat tuaja mund të përfundojnë në Shtetet, kështu që ne vendosëm të kontrollojmë politikën e privatësisë për të parë se si merret me të dhënat që mund t’ju identifikojnë personalisht.

Whatfarë mbledh Genie9

Kur regjistroheni për një llogari me Genie9, ju ofroni informacione që mund të përfshijnë emrin tuaj, emrin e kompanisë, numrin e punonjësve, industrinë, numrin e telefonit, titullin tuaj, qytetin, shtetin, shtetin, kodin postar, emrin e përdoruesit dhe një adresë të konfirmuar të postës elektronike. Ju gjithashtu siguroni informacione për sistemin e skedarëve, përfshirë emrat e skedarëve dhe drejtorive, i cili është i nevojshëm për kopje rezervë.

Kompania gjithashtu mund të ruaj adresën tuaj IP, dhe ju mund ta lejoni atë të mbledhë preferencë dhe informacion demografik nga ju.

Whatfarë përdor Genie9 të dhënat e mbledhura për

Genie9 thotë se informacioni përdoret vetëm për drejtimin dhe përmirësimin e shërbimeve të tij dhe ofrimin e mbështetjes për përdoruesit. Mund të përdorë gjithashtu informacionin e dhënë për t’ju kontaktuar dhe t’ju dërgojë reklama për produkte, promovime dhe më shumë.

Thënë kështu, Genie9 zotohet të mos i japë informacionin tuaj personal palëve të treta nëse nuk do të ndihmojë në ofrimin e shërbimeve specifike. Palët e treta duhet t’u përmbahen parimeve të sigurta të portit ose të sigurojnë që ato të ndjekin mbrojtjen e intimitetit të barabartë me Genie9. Nëse kjo nuk është e përshtatshme për ju, mund të hiqni dorë nga transferimi i informacionit tuaj personal tek palë të treta.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të hiqni informacionin tuaj personal duke kontaktuar Genie9 dhe duke anuluar llogarinë tuaj. Ju mund ta bëni atë duke hyrë edhe në llogarinë tuaj, gjithashtu.

Në përgjithësi, ne nuk gjetëm asgjë për t’u shqetësuar në politikën e privatësisë, dhe skedarët tuaj mbrohen nga kriptimi privat.

mbështetje

zoolz-biznes-wiki

Zoolz mban një bazë të njohurive, e cila është e ndarë në disa kategori për t’ju ndihmuar të gjeni shpejt një përgjigje për pyetjen tuaj. Nëse nuk ndodh, gjithmonë mund të përdorni shiritin e kërkimit për të gjetur një përgjigje.

Artikujt janë të lehta për tu lexuar, dhe fotot e ekraneve ju ndihmojnë së bashku. Disa japin një zgjidhje për një çështje specifike në formën e një “si” përderisa të tjerët janë shpjegime.

Nëse baza e njohurive nuk ju ndihmon, mund të kontaktoni mbështetje teknike përmes formularit të kërkesës. Ne dërguam nja dy pyetje dhe morëm një përgjigje në dy orë e gjysmë. Kjo është koha e madhe e përgjigjes. Mësuam nga një agjent që mbështetja e postës elektronike përpiqet të funksionojë 20 orë në ditë, shtatë ditë në javë.

Nuk ka mbështetje telefonike, dhe numrat e telefonit në Mbretërinë e Bashkuar dhe ato ndërkombëtare në dispozicion në faqe janë vetëm për shitje. Nuk ka gjithashtu mbështetje teknike përmes bisedës, por mund të merrni informacione të përgjithshme për Zoolz nga agjentët e shitjeve, të cilët janë të sjellshëm dhe të dobishëm.

Aktgjykimi

Në përgjithësi, Rezerva Zoolz Cloud për Biznes është një shërbim i aftë. Fastshtë e shpejtë dhe ju lejon të kopjoni kompjuterë, serverë dhe pajisje të jashtme të pakufizuara. Plus, ajo mbështet përdorues të pakufizuar. Ju gjithashtu mund të shijoni veçori të tilla si kopjimi hibrid, vrojtimi i fotografive dhe shkëmbimi i skedarëve. Versioni i pakufizuar dhe mbajtja e pacaktuar e skedarëve gjithashtu e lehtëson punën me Zoolz.

Shtë e thjeshtë për të menaxhuar përdoruesit dhe serverët, dhe veçoria e krijimit të politikave ju lejon të përcaktoni rregulla të ndryshme për përdoruesit dhe t’i zbatoni shpejt ato.

E vetmja pengesë e vërtetë është mungesa e vërtetimit me dy faktorë dhe një aplikacion mobil. Këto janë tipare kryesore, dhe mungesa e tyre është e çuditshme, për të thënë të paktën. Nëse kjo do të ndikonte negativisht në biznesin tuaj, këshillohuni me rishikimet e rezervave të biznesit tonë për shërbime alternative.

Whatfarë mendoni për Rezervimin Zoolz Cloud për Biznes? E keni përdorur? Nëse keni ndonjë gjë për të ndarë, na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map