CrashPlan për Rishikimin e Biznesit të Vogël – Përditësuar 2020

CrashPlan për Rishikimin e Biznesit të Vogël

CrashPlan ka vendosur të përqendrohet tërësisht në klientët e saj të SMB me CrashPlan për Biznes; deri tani duket se është shlyer. Lexoni rishikimin tonë të plotë për një shërbim që vepron së bashku.


rezervë biznesi

CrashPlan për biznesin e vogël renditet në mesin e rezervave më të mira në internet për zgjidhje të biznesit të vogël të disponueshëm sot. Kjo falë rezervës së saj të pakufizuar, vlerës së madhe, enkriptimit privat dhe disa prej aftësive më të mira versionuese të çdo shërbimi rezervë në internet që ne kemi rishikuar.

Ka disa dobësi, sidoqoftë. CrashPlan nuk mund të rezervojë sipas llojit të skedarit, nuk ka asnjë program celular, nuk ka shërbim të rimëkëmbjes së korrierit dhe asnjë mbështetje live gjatë netëve ose fundjavave. 

Nëse kjo nuk ka rëndësi për ju, rrini me ne ndërsa futemi në detaje në këtë përmbledhje të CrashPlan për biznesin e vogël. Nëse ndodh, këshillohuni me rishikimet e rezervave në internet të biznesit tonë për shërbime alternative.

Në vitin 2017, CrashPlan ndërpreu mbështetjen e saj për kopje rezervë private. CrashPlan bëri që masa të përqëndrohet vetëm tek klientët e saj të biznesit. Kjo ishte një marrëveshje e ashpër për përdoruesit privatë, por shumica me siguri kanë lëvizur në shërbime të tjera. Nëse jeni duke kërkuar kopje rezervë për përdoruesit privatë, shikoni krahasimin më të mirë të shërbimeve rezervë në internet.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për CrashPlan për biznesin e vogël

Features

CrashPlan për Bizneset e Vogla është i ngjashëm me shërbimet e tjera nga rishikimet tona rezervë në internet, që do të thotë se mund të rezervojë kompjuterët tuaj dhe pajisjet e tjera, duke ju mbajtur të sigurt nga humbjet e shkaktuara nga përplasjet e hard drive ose glitches të tjera të softuerit. Ajo që veçon CrashPlan veç, është se siguron një kopje rezervë të vërtetë të pakufizuar. 

Nuk ka asnjë kapak kur të arrini në 10TB të dhëna dhe pa kufij për madhësinë e skedarit. Kufizimet e vetme janë disa skedarë në dosje të caktuara të sistemit që CrashPlan nuk do t’i mbrojë. Konkurrentë të tillë si IDrive Business dhe Carbonite for Business ju kufizojnë në 250 GB me planet e tyre fillestare dhe kërkojnë që ju të paguani një tarifë për të shtuar më shumë kapacitete ruajtëse.

Dobësitë e qasjes së CrashPlan është se ai ju lejon të rezervoni vetëm një kompjuter, ndërsa Carbonite dhe IDrive mund të rezervojnë kompjuterë të pakufizuar. Sidoqoftë, ju mund të shtoni kompjuterë shtesë në planin tuaj rezervë për një tarifë. Më shumë rreth kësaj në seksionin tjetër.

Plus, abonimi i CrashPlan ju lejon të rezervoni sa më shumë disqe të jashtëm sa dëshironi, dhe kjo përfshin kopjen e NAS, të paktën nëse përdorni macOS ose Linux. Nëse jeni përdorues i Windows, nuk do të jeni në gjendje të kopjoni pajisjet tuaja NAS për shkak të një kufizimi të nivelit të sistemit operativ të integruar në Windows. 

CrashPlan gjithashtu mund të rezervojë serverat tuaj, por nuk mund të bëjë kopje rezervë të bazuar në imazhe të kompjuterave tuaj. Për këtë, ju duhet të konsultoheni me kopjen më të mirë të mbështetur në imazhin dhe mbledhjen e softuerëve të klonimit.

Karakteristikat kryesore të CrashPlan

Karakteristikat që kemi përmendur deri më tani nuk janë tiparet themelore, kështu që nuk është për t’u habitur që disa prej tyre mungojnë nga arsenali i CrashPlan. Thënë kështu, CrashPlan përfshin të gjitha tiparet themelore të rezervës në internet që ne do të presim të shohim kur vlerësojmë një shërbim. 

Kjo përfshin kopje rezervë të planifikuar, rezervë të vazhdueshëm, kopje rezervë në rritje, kopje rezervë në disqet lokale, deduplication, kompresim skedarësh, goditje me shpejtësi, njoftime me email dhe kopjim të skedarëve në nivelin bllok. 

Rezervimi i vazhdueshëm është i rëndësishëm sepse ju mundëson të etiketoni një kompjuter për kopje rezervë dhe të mos shqetësoheni nëse harroni të shtoni skedarë për kopje rezervë. Ruajtja rezervë përshtatet mirë me të sepse lejon kopjen e procesit vetëm skedarët që janë shtuar ose modifikuar, duke kursyer kështu kohë dhe gjerësi bande.

Rikthimi në disqet lokale e cilëson CrashPlan si një rezervë hibride, që do të thotë që mund të bëni kopje rezervë si në cloud ashtu edhe për disqet tuaja lokale, siç janë disqet e jashtme. Kjo e bën më të lehtë zbatimin e rregullit rezervë 3-2-1.

Versioni i CrashPlan

CrashPlan gjithashtu siguron versionimin e skedarëve, i cili ju lejon të rivendosni versionet e mëparshme të skedarëve për të shmangur ndryshimet e padëshiruara ose korruptimet e skedarëve. Për dallim nga shumë shërbime të tjera rezervë cloud, CrashPlan ju jep mundësinë për të rregulluar politikën e versionimit nga klienti i desktopit.

crashplan-versioning

Versioni i CrashPlan nuk është saktësisht i pakufizuar, por për shkak se ju mund të ruani pafundësisht versionet e skedarëve bazuar në shtesa 15-minutëshe, gjithashtu mund të jetë. CrashPlan gjithashtu ju jep mundësinë për të mbajtur në mënyrë të pacaktuar skedarët e fshirë, gjë që është e bukur duke marrë parasysh shumë ofrues të rezervave në internet për të hequr përgjithmonë skedarët pas 15 ose 30 ditësh.

CrashPlan grante karakteristika thelbësore të biznesit, të tilla si qasja administrative për të monitoruar kopjet rezervë të punonjësve dhe madje edhe qasjen në skedarët e tyre.

Karakteristikat e sigurisë në re, të cilat do t’i mbulojmë në detaje në një seksion tjetër më poshtë, përfshijnë encryption në pushim, kriptimin brenda-tranzitimit dhe encryption private opsionale.

CrashPlan nuk do të humbasë shumë karakteristika. Sidoqoftë, përveç mbështetjes së tij të pasaktë të NAS, CrashPlan nuk ju lejon të ekzekutoni kopje rezervë me shumë fije për të shpejtuar gjërat, siç bën Backblaze.

Nuk ka asnjë shërbim të rimëkëmbjes ndërlidhës, gjithashtu.

Ndoshta humbjet më të mëdha janë mungesa e mbështetjes për celular dhe që CrashPlan mbështetet nga vendndodhja e skedarëve sesa nga lloji i skedarit. Nëse keni nevojë të bëni kopje rezervë të pajisjeve tuaja celulare, lexoni rezervën tonë më të mirë në internet për copë celular. Ne do të flasim më shumë rreth mbështetjes nga lokacioni pak më shumë në seksionin tonë të lehtësisë së përdorimit. Ju mund të mësoni më shumë rreth kopjeve të biznesit në bibliotekën e rezervave të biznesit tonë.

Përmbledhje e Karakteristikave të CrashPlan

CrashPlan për logon e biznesit të vogëlwww.crashplan.com

1000 $ muaj për GB Pafund

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i makinës

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

Rivendosja e zhveshur-Metal

Menaxhimi i përdoruesit

Vendosni rolet e përdoruesit

Vendosni rregullat e kopjimit të biznesit

Raportim i përshtatshëm

Qasni Rezervimin e Përdoruesit

Monitoroni pajisjet e lidhura

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas
30

Çmimeve

Për t’i mbajtur gjërat thjeshtë, CrashPlan ka vetëm një plan çmimesh. 10shtë 10 dollarë në muaj në kompjuter dhe ju merrni një kopje rezervë të pakufizuar për të punuar me të. Rezervimi i pakufizuar është i shkëlqyeshëm sepse do të thotë që ju dhe punonjësit tuaj nuk do të duhet të shqetësoheni aq shumë për atë që mbështetet dhe çfarë nuk bën. Kjo, nga ana tjetër, ju ndihmon të përqendroheni në aspektet e rëndësishme të punës suaj.

Shtë gjithashtu e thjeshtë për t’u shkallëzuar sepse CrashPlan e bën të thjeshtë shtimin e kompjuterave të rinj në planin tuaj rezervë. Për shkak të kësaj, tarifat e CrashPlan në muaj, kështu që nuk ka mundësi abonimi vjetor. Përmbysja është se ju mund të anuloni në çdo kohë. Sidoqoftë, para se të regjistroheni, mund të përfitoni nga prova 30-ditore falas për të provuar shërbimin.

Mbani në mend se, me këtë pajtim të pakufizuar të të dhënave, ju paguani numrin e kompjuterëve që CrashPlan i sheh si aktivë në tastierën tuaj të administrimit, pavarësisht nëse kanë bërë kopje rezervë të të dhënave apo jo.

Nëse nuk doni të paguani më për një pajisje, mund ta çaktivizoni atë në tastierën e administrimit të biznesit të vogël CrashPlan. Sapo ta bëni këtë, çdo të dhënë ekzistuese rezervë për atë pajisje do të fshihet.

Plani i çmimeve duket i mirë kur e krahasoni atë me, të themi, IDrive Business, e cila ngarkon 74,62 dollarë në vit për 250 GB rezervë për kompjuterë të pakufizuar.

Në një shënim të ngjashëm, Carbonite gjithashtu mund të rezervojë 250 GB të dhëna nëpër kompjuterë të pakufizuar, por kushton 287,99 dollarë në vit. Mund të fitoni më shumë hapësirë ​​për 99 dollarë për 100 GB shtesë. Duke pasur parasysh këtë, rezervimi i 1TB të të dhënave në një kompjuter të vetëm me Carbonite do të thotë që ju do të duhet të paguani rreth 900 dollarë në vit, krahasuar me $ 120 me CrashPlan.

Gjërat nuk do të shkojnë aq shumë në favor të CrashPlan kur e krahasojmë me Backblaze për Biznes, i cili ju lejon të rezervoni të dhëna të pakufizuara për vetëm 6 dollarë në kompjuter në muaj, ose 60 dollarë për kompjuter nëse paguani për një vit më parë. Ju mund të mësoni më shumë rreth këtij opsioni në rishikimin tonë të Backblaze për Biznes.

Lehtësinë e përdorimit

Klienti i desktopit i CrashPlan punon në Windows, Mac dhe Linux. Do të duhet të mbështeteni te klienti në internet sepse CrashPlan nuk mbështet më aplikacione celularë për Android dhe iOS. Klientit ju duhen vetëm disa minuta për tu instaluar, pas së cilës do t’ju kërkohet të regjistroheni.

crashplan-desktop-klient

Thënë kjo, nuk është e vështirë për t’u përdorur, por operacionet rezervë me CrashPlan mund të jenë më të thjeshta. CrashPlan rezervohet në bazë të vendndodhjes së skedarit, që do të thotë se duhet të etiketoni me dorë dosjet dhe skedarët për kopje rezervë. Kjo kërkon më shumë kohë dhe rrit mundësinë që do të harroni të etiketoni një skedar. 

Nëse CrashPlan është mbështetur në llojin e skedarit, nuk do të duhet të shqetësoheni nëse i keni shtuar dokumentet, imazhet, videot dhe skedarët e tjerë në planin tuaj rezervë, sepse gjithçka do të mbrohej. Kështu funksionojnë Backblaze dhe Carbonite.

Për më tepër, CrashPlan nuk ofron një strukturë peme, e cila e bën më të shpejtë të etiketimit të skedarëve dhe dosjeve. Përkundrazi, duhet të kërkoni nëpër dosje, të cilat nuk janë të përshtatshme.

Vetë klienti i desktopit është bërë mirë dhe është mjaft intuitiv, me butonat “shtëpi”, “shkarkime” dhe “cilësime” të pozicionuara përgjatë majës. Paneli kryesor i dritares tregon setin tuaj rezervë në internet. Kjo është, skedarët dhe dosjet që keni zgjedhur për kopje rezervë. Do të shihni gjithashtu destinacionin tuaj rezervë atje.

crashplan-web-klient

Qasja në CrashPlan ndërsa nuk jeni larg kompjuterit tuaj kërkon që të regjistroheni te klienti në internet i CrashPlan. Ai gjithashtu ka veçori të mbikëqyrjes së llogarisë që ju lejojnë të regjistroheni në statistikat e përdoruesit dhe të monitoroni restaurimin e skedarëve nga një pamje e pultit. 

Ekzistojnë gjithashtu pamje që ju lejojnë të monitoroni dhe çaktivizoni pajisjet që janë rezervuar, të shtoni dhe çaktivizoni përdoruesit, të shkarkoni aplikacione të klientit dhe të krijoni raporte për t’ju mbajtur në krye të dështimeve të kopjimit. 

Këto karakteristika administrimi janë një shtesë e shkëlqyeshme për pronarët e biznesit. E vetmja pyetje që kemi është se dizajni nuk ndihet tërheqës dhe modern. Sidoqoftë, kjo ndoshta nuk është aq e rëndësishme për sipërmarrësit që vlerësojnë aftësi të mira menaxhuese për sa i përket pamjes.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Siç e përmendëm, CrashPlan kërkon që ju të etiketoni manualisht skedarët dhe dosjet për kopje rezervë. Nëse nuk doni të kopjoni disa lloje skedarësh, mund t’i përjashtoni ato në menunë e cilësimeve.

crashplan-add-backup-dest

Sidoqoftë, së pari, do të dëshironi të shtoni një destinacion rezervë, në mënyrë që CrashPlan të dijë se ku t’i kopjojë skedarët tuaj. Si parazgjedhje, kjo është cloud e CrashPlan, por gjithashtu mund të zgjidhni disqet lokale si destinacionin për rezervimin tuaj. 

crashplan-select-backup-files

Përparësia e kësaj qasjeje të dytë është që ju mund të rivendosni të dhënat nga disqet lokale më shpejt sesa nga interneti. Duke u rezervuar në një makinë lokale, do të vazhdosh të mbështetesh përsëri te cloud, i cili shton një shtresë tjetër mbrojtjeje.

Për më tepër, CrashPlan mund të rezervojë disqet tuaja të jashtme. Duhet t’i bashkëngjitni përmes USB ose FireWire për t’i zgjedhur ato për kopje rezervë, megjithëse. Thënë kështu, ju nuk mund të bëni të njëjtën gjë për pajisjet NAS (nëse keni nevojë që të lexoni rezervën tonë më të mirë në internet për artikullin e NAS).

Pasi të keni përfunduar planin tuaj rezervë dhe kopja juaj fillestare e mbarimit, CrashPlan do të funksionojë në mënyrë të vazhdueshme rezervë. Ne ju rekomandojmë që të lejoni që CrashPlan të kandidojë në këtë modë sepse menjëherë do të ngarkojë skedarët që shtoni ose ndryshoni në vendet që keni zgjedhur për kopje rezervë.

crash-plan-burim-throttling

Thënë kështu, rezervimi i vazhdueshëm mund të përdorë shumë nga burimet e sistemit tuaj dhe të pengojë punën tjetër. Për ta zbutur atë, mund të kufizoni sa fuqi përpunimi mund të përdorë CrashPlan ndërsa jeni duke punuar në mënyrë aktive në kompjuterin tuaj.

crashplan-backup-orar

Ju gjithashtu mund të fikni plotësisht rezervën e vazhdueshme dhe të kaloni në backup të planifikuar. Kjo ju lejon të zgjidhni kohërat kur fillesat dhe kopjet rezervë fillojnë, dhe në cilat ditë mund të funksionojë.

Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, ekzekutimi i kopjimit të vazhdueshëm nuk duhet të jetë problem, kështu që duhet ta aktivizoni që të mbrojë më së miri skedarët e biznesit tuaj.

Rivendosja e skedarëve me CrashPlan

crashplan-rivendosur-start

CrashPlan ju lejon të përdorni disa opsione për të rivendosur skedarët tuaj nga reja e tij. E para është të përdorni klientin tuaj desktop duke goditur butonin “rivendosja e skedarëve”. Kjo do të hapë një dritare të shfaqur që ju lejon të lundroni nëpër dosjet dhe skedarët e ruajtur, pastaj zgjidhni atë që dëshironi të rivendosni nga serveri.

crashplan-rivendosur-files

Pasi të zgjidhni skedarët për të rivendosur, ju keni disa opsione që mund të shkulni para se të filloni procesin e rivendosjes. Ju mund të rivendosni skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale, “desktop” ose “shkarkime” ose mund të zgjidhni një destinacion specifik. Nëse një skedar tashmë ekziston në atë vend, mund të rishkruani ose riemëroni atë të ri. Plus, ju mund të jepni leje origjinale ose aktuale për skedarë.

Opsionet e tjera të rivendosjes përdorin klientin në internet të CrashPlan. Ju duhet të lundroni në pamjen e “pajisjeve” dhe të klikoni në ikonën e rivendosjes të lidhur me pajisjen nga e cila dëshironi të rivendosni. Kjo ju lejon të rivendosni skedarët në një kompjuter që nuk është i juaji, pa qenë e nevojshme të shkarkoni klientin CrashPlan. Gjithashtu, nëse jeni një administrator, ju mund të përdorni skedarët që përdoruesit e tjerë janë rezervuar.

Vini re se mund të rivendosni deri në 250MB vetëm duke përdorur klientin në internet, që do të thotë se për rikthime të mëdha, përdorimi i klientit të desktopit është opsioni juaj i vetëm.

Për shkak se nuk ka asnjë aplikacion mobil, nuk mund të hyni në skedarët tuaj ose të filloni një proces rivendosjeje prej tij. Nuk ka asnjë shërbim të rimëkëmbjes së korrierit, gjithashtu. Shërimi i korrierit nënkupton që ofruesi mund të ruajë skedarët tuaj në një pajisje dhe t’ia dërgojë atë juve. Kjo do të ndihmojë në rivendosjen që shkon në qindra gigabajt.

shpejtësi

Rikthimi i kompjuterit tuaj është i zgjuar, por mund të zgjasë shumë kohë. Kjo kohë mund të shtrihet në ditë ose javë, në varësi të disa faktorëve, përfshirë ISP-në tuaj, distancën nga serverët e CrashPlan në Sh.B.A dhe Australi, dhe sa mirë shërbimi juaj rezervë online menaxhon transferimet e skedarëve.

Për të provuar shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit të CrashPlan për biznesin e vogël, ne kemi kryer disa teste të thjeshta të ngarkimit dhe shkarkimit duke përdorur një dosje të kompresuar 1 GB të përbërë nga lloje të ndryshme skedarësh. Ne i bëmë testimet tona duke përdorur një lidhje WiFi jashtë Beogradit, Serbisë, me një shpejtësi të ngarkimit prej 9.4 MB / s dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 44.19 MB / s.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën:00:36:1200:35:5800:36:05
Koha e shkarkimit:00:04:2500:03:4200:04:04

Ngarkimi i një dosje 1 GB përmes lidhjes sonë u desh mesatarisht 36 minuta dhe pesë sekonda, që është shumë më e gjatë se 15 minutat dhe 11 sekondat që duhet të kalojë pa ndonjë mbingarkesë. 

Shpejtësia e shkarkimit ishte më shumë në përputhje me atë që prisnim, megjithëse. Kaluan mesatarisht katër minuta e katër sekonda, përkundrejt tre minutave dhe 14 sekondave të pritura.

Këto nuk janë rezultatet më të mira, por ato nuk janë as më të këqijat. Për një shërbim që është shumë më i shpejtë, lexoni përmbledhjen e cloud të Acronis True Image tonë.

crashplan-Bandwidth-mbyt

CrashPlan ju lejon të ngresh shpejtësinë e transferimit të skedarit tuaj për të kufizuar sa shumë bandë përdor procesin e rezervimit. Plus, CrashPlan madje ju lejon të shkulni klientin në mënyrë që të rritet shpejtësia kur jeni larg kompjuterit tuaj.

Pas përfundimit të kopjimit fillestar, rezervimet pasuese duhet të funksionojnë më shpejt falë algoritmit të kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut, i cili etiketon vetëm pjesët e skedarëve që ndryshuan që nga kopja e fundit ose transferimi në cloud.

siguri

CrashPlan për Biznesin e Vogël përdor encryption AES 256-bit për të përplasur të dhënat tuaja gjatë pushimit në serverat e saj. Ky kriptim ndodh përpara se skedarët tuaj të largohen nga kompjuteri juaj, por si parazgjedhje, CrashPlan do të mbajë mbi çelësin tuaj të enkriptimit për ju. Kjo siguron që kompania të rivendosë fjalëkalimin tuaj nëse e harroni ndonjëherë.

Sidoqoftë, kjo do të thotë gjithashtu që punonjësit me qëllim të keq ose hakerat që fitojnë qasje në serverin që ruan kredencialet e përdoruesve mund të shfletojnë në pronësinë tuaj intelektuale, raporte dhe të dhëna të tjera biznesi.

crashplan-sigurisë

Nëse dëshironi të siguroni që nuk do të ndodhë, mund të vendosni një çelës encryption privat nga paneli i cilësimeve të sigurisë të klientit të desktopit.

Kriptimi i AES konsiderohet mjaft i sigurt, dhe nuk ka pasur asnjë dije të njohur për të. Në fakt, vlerësohet se do të duheshin një miliardë vjet super-kompjuter për të goditur forcën brutale të një çelësi AES.

Kjo nuk mund të thuhet për fjalëkalimin tuaj personal, sepse kriptimi nuk do të mbrojë fjalëkalimin tuaj dhe është e lehtë të goditni një të dobët (shihni fjalëkalimin tonë dështon artikulli për të mësuar rreth gabimeve më të zakonshme kur krijoni një fjalëkalim). Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që të vendosni një fjalëkalim të fortë.

Përveç kësaj, duhet të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë, i cili ndihmon në mbrojtjen e letrave kredenciale. Kjo e bën atë duke kërkuar që ju të vendosni një kod një herë përveç informacionit tuaj të hyrjes kur të keni qasje në CrashPlan nga një kompjuter i panjohur.

Versioni, një veçori që ne kemi përmendur më parë, gjithashtu ofron një masë të mbrojtjes kundër ransomware, e cila është një shqetësim në rritje për bizneset. 

Me versionimin në lojë, nuk do të duhet të paguani para shpenguese për kopjet e pakorruptuara të skedarëve tuaj. Përkundrazi, thjesht mund të ktheheni në versionet e mëparshme të skedarëve tuaj pasi të keni hequr malware që shkaktoi problemin.

Për sa i përket sigurisë së qendrës së të dhënave, CrashPlan përdor mbikëqyrje 24/7 të lehtësive të tij përveç masave të tjera mbrojtëse kundër ndërhyrjes. Objektet janë të pajisura gjithashtu për t’i rezistuar dështimit, qoftë nga mosfunksionimi i pajisjes, ndërprerja e energjisë, zjarri, tërmeti apo ndonjë katastrofë tjetër.

Për më tepër, Code42, kompania mëmë e CrashPlan, është një organizatë e çertifikuar nga ISO 27001 dhe qendrat e të dhënave të CrashPlan i nënshtrohen vërtetimit vjetor të SOC 2 Type 2. Për më tepër, nëse punoni me skedarë mjekësor dhe raporte, do të jeni të kënaqur të dini se CrashPlan është në përputhje me HIPAA.

intimitet

Për të siguruar mbrojtje maksimale për privatësinë tuaj, duhet të vendosni për encryption private. Thënë kështu, ne kemi kontrolluar se si Code42 merret me privatësinë tuaj. 

CrashPlan mbledh të dhënat personale që ju i jepni, të cilat përfshijnë informacionin që futni në faqen e internetit të CrashPlan ose i dërgoni në mënyrë elektronike. Mund të përfshijë informacione siç janë emri, adresa, emaili ose telefoni juaj. Ai gjithashtu mbledh të dhëna kur merrni pjesë në një nga ngjarjet e CrashPlan, gjatë thirrjeve telefonike me përfaqësuesit e shitjeve ose kur kontaktoni mbështetjen e klientit.

Për më tepër, CrashPlan mbledh automatikisht të dhëna që mund të përfshijnë pajisjen specifike që jeni duke përdorur, versionin e sistemit operativ, programin e shfletuesit të uebit dhe adresën tuaj IP dhe MAC. 

CrashPlan gjithashtu mbledh statistika për aktivitetet tuaja në faqen e internetit, informacione rreth mënyrës sesi erdhët dhe e përdorni në faqen e internetit, vendin tuaj ose vendndodhjen e nivelit të qytetit, si dhe të dhëna të tjera teknike të mbledhura përmes cookies, pixel dhe etiketa. CrashPlan gjithashtu mbledh informacione se si pajisja juaj ka bashkëvepruar me faqen e saj të internetit, përfshirë faqet e arritura dhe lidhjet e klikuara.

Të dhënat e mbledhura në këtë mënyrë quhen metadata, dhe shumica e shërbimeve e përdorin këtë për të përmirësuar faqet e tyre të internetit dhe shërbimet rezervë, kështu që kjo nuk është asgjë jashtë zakonshme.

Për më tepër, CrashPlan merr informacion nga palët e treta. Shembuj të një informacioni të tillë përfshijnë informacionin e kontaktit, pjesëmarrjen në ngjarje, rolin e punës dhe profilin e punësimit publik dhe informacione në lidhje me interesin e produktit ose shërbimit tuaj. 

Ai gjithashtu merr informacion në lidhje me ju nga referimet ose burimet tregtare kryesore. Sidoqoftë, në atë rast, CrashPlan do të dërgojë një email duke ju informuar se ka marrë të dhënat tuaja personale, llojin e të dhënave që ka marrë dhe burimin, së bashku me një lidhje me deklaratën e tij të intimitetit.

Mbledhja e të Dhënave CrashPlan

CrashPlan mbledh të dhëna për ju në disa mënyra, por është e hapur për të. Mbledhja e informacionit për ju nga palët e treta nuk është e zakonshme, por të paktën CrashPlan do t’ju njoftojë në lidhje me të në një email.

Ndonjëherë të dhënat e mbledhura mund të identifikohen me ju. Code42 përdor të dhëna të tilla personale për të siguruar produkte dhe shërbime, si dhe për të analizuar shpeshtësinë, kohëzgjatjen dhe llojet e përdorimit të faqes së saj të internetit për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. 

Plus, e përdor atë për të azhurnuar dhe zgjeruar rekordet e tij me informacion të ri dhe për të analizuar ato rekorde për të identifikuar klientët e mundshëm duke kuptuar rolin tuaj në organizatën tuaj. Ai gjithashtu mund t’ju kontaktojë me reklama të përshtatura për produkte dhe shërbime që mund t’ju interesojnë bazuar në përvojat e mëparshme në lidhje me klientët me karakteristika të ngjashme. 

Ndarja e të dhënave CrashPlan

Code42 ndan vetëm të dhënat tuaja personale si të nevojshme për të operuar biznesin e saj. Ai nuk i shet ose i ndan të tjerët informacionet tuaja, përveç në raste të caktuara. Këto raste mund të përfshijnë bashkëpunëtorë të Code42 që e ndihmojnë atë të ruajë shërbimet e tij. Këto bashkëpunim do të përpunojnë të dhënat tuaja personale në përputhje me deklaratën e privatësisë të Kodit42.

Similarshtë e ngjashme me partnerët e biznesit. Code42 ndan të dhënat tuaja personale me ta për të përmbushur kërkesat e produkteve dhe informacionit. Plus, Code42 mund të ndajë informacionin tuaj me kompani dhe individë që ofrojnë shërbime në emër të tij. Ndonëse atyre u ndalohet përdorimi i të dhënave personale.

Për më tepër, Code42 ndan të dhëna personale që i mban në rast të transferimeve të biznesit, kur kërkohet me ligj dhe me pëlqimin tuaj, në këtë rast ju do të merrni një njoftim në lidhje me të dhe do të jeni në gjendje të zgjidhni të mos i ndani ato informacione. Gjithashtu, çdo informacion që postoni në faqet e komunitetit ose në blogun e Kodit42 është i disponueshëm publikisht.

Code42 është me seli në Shtetet e Bashkuara, por ndonjëherë mund të transferojë të dhënat tuaja ndërkombëtarisht. Kjo është bërë nën mbrojtjen e BE-së. dhe Swiss-U.S. mburojë e intimitetit.

Nëse jeni të vendosur në territore të caktuara, të tilla si Zona Ekonomike Evropiane, ju keni këto të drejta shtesë të privatësisë:

 • E drejta për të mos dhënë pëlqim ose për të tërhequr pëlqimin për të dhëna të caktuara personale
 • E drejta e aksesit: Ju keni të drejtën të hyni në të dhënat tuaja personale
 • E drejta e fshirjes: Në rrethana të caktuara, ju keni të drejtë të fshini të dhënat personale
 • E drejta për të kundërshtuar përpunimin: Ju keni të drejtë të kërkoni që Code42 të ndalojë përpunimin e të dhënave tuaja personale. Do ta bëjë këtë nëse po përpunon të dhënat tuaja personale për marketing, ose nëse mbështetet në interesin e tij të ligjshëm për të përpunuar të dhënat tuaja personale, përveç nëse demonstron arsye bindëse të ligjshme për të vazhduar përpunimin.
 • E drejta e transportueshmërisë së të dhënave: Ju keni të drejtë të merrni të dhënat personale që jeni pajtuar të siguroni në Kodin 42 ose që iu janë dhënë asaj për të kryer kontratën me ju
 • E drejta për të korrigjuar: Ju keni të drejtë të kërkoni korrigjimin e të dhënave personale të pasakta ose jo të plota
 • E drejta për të kufizuar përpunimin: Ju keni të drejtë të kërkoni kufizimin e përpunimit të të dhënave tuaja personale në rrethana të caktuara
 • E drejta për të paraqitur një ankesë tek autoriteti i mbrojtjes së të dhënave: Nëse keni shqetësim në lidhje me këto praktika të privatësisë, përfshirë mënyrën e trajtimit të të dhënave tuaja personale, mund ta raportoni atë tek autoriteti i mbrojtjes së të dhënave që është i autorizuar të dëgjojë ato shqetësime

Këto të drejta sigurojnë shkurtimisht pajtueshmërinë e Kodit42 me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, ose GDPR. GDPR është ligji i BE-së që forcon privatësinë e të dhënave në internet të përdoruesit. Për më tepër, CrashPlan siguron kriptim privat, dhe deklarata e intimitetit është e qartë se çfarë të dhënash mbledh, si i përdor ato dhe si i ndan të dhënat tuaja.

mbështetje

Ju mund të kontaktoni ekipin mbështetës të CrashPlan përmes telefonit, postës elektronike dhe bisedës live. Prania e mbështetjes telefonike dhe chat duhet të apelojë tek pronarët e bizneseve të vogla që kanë nevojë për mbështetje të menjëhershme.

Sidoqoftë, mbështetja telefonike është në dispozicion nga e hëna deri të premten nga ora 7:00 pasnesër deri në 7:00 pasdite. CST. Mbështetja e bisedës është në dispozicion në të njëjtat ditë, por nga 7:00 e mëngjesit deri në 5:00 pasdite. CST. Nëse hasni një problem gjatë natës ose fundjavës, do të duhet të prisni, ta kuptoni vetë ose të dërgoni një kërkesë me email.

crashplan-help-desk

Mbështetja e postës elektronike është në dispozicion 24/7. Ne kemi dërguar një kërkesë në 5:50 të mëngjesit në CST dhe kemi marrë një përgjigje në katër orë. Vini re, megjithatë, që kemi bërë një pyetje të thjeshtë në lidhje me procesin e deduplication. CrashPlan mirëmban një ekip trageti që përshkallëzon bileta më të rëndësishme për përgjigje më të shpejtë.

crashplan-mbështetje-site

Nëse dëshironi t’i ndani duart tuaja të ndyra, mund të goditni faqen e mbështetjes CrashPlan, e cila ka artikuj si për CrashPlan për biznesin e vogël ashtu edhe për ndërmarrjen. Artikujt e biznesit të vogël përfshijnë një udhëzues për administratorët, një udhëzues përdorues dhe FAQ. Nëse nuk e gjeni atë që po kërkoni atje, mund të përdorni veçorinë e kërkimit për të gjetur një përgjigje.

CrashPlan gjithashtu mban një faqe të komunitetit, e cila mund të jetë një mënyrë e mirë për t’u marrë me problemet tuaja. Sidoqoftë, shumica e temave janë të vjetruara dhe nuk kanë shumë përgjigje. Në përgjithësi, CrashPlan siguron një mbështetje të mirë, e cila duhet të bëjë punën për shumicën e përdoruesve të biznesit.

Aktgjykimi

CrashPlan për biznesin e vogël nuk është një zgjidhje perfekte. Faji i saj më i madh është se nuk përfiton nga aftësia e tij e pakufizuar e kopjimit për të thjeshtuar përvojën e përdoruesit me llojin e skedarëve sesa kopjen rezervë të vendndodhjes së skedarëve. Plus, ajo nuk ka një aplikacion mobil, që do të thotë që nuk mund ta përdorni për të kopjuar të dhënat tuaja të lëvizshme ose për të hyrë në kopje rezervën tuaj menjëherë.

Nuk ka asnjë shërbim të rimëkëmbjes së korrierit, dhe mbështetja live nuk është e disponueshme gjatë fundjavave dhe netëve. Përtej atyre ankesave, CrashPlan ka shumë telashe. 

Magazinimi i pakufizuar që ju lejon të kopjoni gjithçka që ju nevojitet për $ 10 për kompjuter është një marrëveshje e mirë. Kriptimi privat ndihmon në mbrojtjen e intimitetit tuaj, dhe CrashPlan gjithashtu ka disa nga konfigurimet më të fuqishme të ruajtjes së skedarëve të fshirë dhe të fshirë të çdo zgjidhjeje rezervë në internet që kemi testuar ndonjëherë.

Në përgjithësi, ne mendojmë se CrashPlan është një shërbim i shkëlqyeshëm, megjithë disa mangësi. Cilat janë mendimet tuaja për CrashPlan? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map