Shqyrtim HiDrive – Përditësuar 2020

Shqyrtim HiDrive

Megjithëse ofron disa karakteristika të mrekullueshme, në të gjithë HiDrive thjesht nuk është aq imponuese sa të provojë konkurrencën.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Filluar në vitin 2010, HiDrive është zgjidhja për ruajtjen e cloud të Strato me qendër në Berlin, një shërbim pritës në internet. Ndërsa çmimet në mënyrë të ngjashme me Dropbox, HiDrive thjesht nuk ka karakteristika të mjaftueshme për të provuar një anëtar shumë bindës të klubit të alternativave Dropbox.

Gjatë këtij rishikimi të HiDrive, ne do t’ju ndjekim nëpër dritat kryesore që do të doni të dini rreth para se të regjistroheni vetë, duke përfshirë shikimin e aftësive të sinkronizimit dhe shkëmbimit të skedarëve. Ne gjithashtu do të theksojmë disa probleme me sigurinë e tij, të theksuara nga fakti që shërbimi i vë përgjegjësit të plotë përgjegjësinë e enkriptimit të skedarëve përdoruesit.

Nëse jeni duke kërkuar të provoni vetë shërbimin, ekziston një plan falas HiDrive. Sidoqoftë, paralajmërohuni që plani falas ofrohet përmes një portali ndryshe nga planet tradicionale të HiDrive, dhe azhurnimi do t’ju kushtojë më shumë. Shikoni seksionin e çmimeve më poshtë për më shumë informacion.

Nëse vendosni që HiDrive nuk është shërbimi i ruajtjes së cloud për ju, mjeti ynë për krahasimin e ruajtjes së cloud do t’ju ndihmojë të synoni opsione të tjera të tërhequra nga koleksioni ynë i rishikimeve të ruajtjes së cloud. Nëse jeni akoma të interesuar, lexoni më tej.

Alternativa për HiDrive

Pikat e forta & dobësitë

Features

Qëllimi kryesor i HiDrive, si me çdo shërbim të ruajtjes së cloud, është të çlirojë hapësirë ​​të ngurtë duke ju lejuar të ruani skedarë në një server të largët, në vend të kësaj. Sidoqoftë, si shumica e shërbimeve moderne të ruajtjes së cloud, seti i veçorive të HiDrive ofron shumë më tepër përveç kësaj.

Karakteristikat kryesore përfshijnë ndarjen e skedarëve dhe sinkronizimin e pajisjes, të cilat do t’i shqyrtojmë në “ndarjen e skedarëve” & seksioni i sinkronizimit të këtij shqyrtimi.

Sa i përket mbështetjes së platformës, HiDrive ka një GUI në internet dhe klientë desktop për Windows dhe Mac që mund të përdorni për të menaxhuar llogarinë tuaj. Aplikacionet e lëvizshme për të hyrë në skedarë janë në dispozicion për Android dhe iOS. Të dy aplikacionet mobil mund të përdoren gjithashtu për të shkëmbyer dhe ngarkuar skedarë, me një mundësi për të ngarkuar automatikisht foto.

HiDrive mbështet WebDav, FTP dhe rSync për përdoruesit me nevoja më të avancuara. Sidoqoftë, do të duhet të paguani një tarifë shtesë prej 4,95 $ për të përdorur këto protokolle.   

Përdoruesit e SMB-ve mund të shtojnë një paketë të punës ekipore në llogarinë e tyre për 10 dollarë në muaj që i lejon ata të shtojnë deri në pesë llogari shtesë. Sidoqoftë, nëse po kërkoni të merrni seriozisht në rritjen e bashkëpunimeve tuaja të bashkëmoshatarëve, ju rekomandojmë të përmbaheni me njërën prej zgjedhjeve të përmendura në udhëzuesin tonë më të mirë EFSS (sinkronizimi dhe shkëmbimi i skedarëve të ndërmarrjeve).

HiDrive gjithashtu ju lejon të kopjoni çdo dosje në hard drive tuaj duke klikuar me të djathtën dhe duke zgjedhur “ruajtur në HiDrive”. Ndërsa disa do ta shohin funksionin të dobishëm, mos e bëni gabimin të mendoni se HiDrive është një mjet rezervë në internet, sepse nuk është.

Shumë karakteristika kryesore që mungojnë janë të zakonshme për ato shërbime të përmendura në udhëzuesin më të mirë në internet rezervë, përfshirë caktimin e rezervave. Nëse keni probleme për të kuptuar ruajtjen e cloud dhe rezervimin në internet, ne kemi një artikull mbi temën që duhet të ndihmojë.

çmim

Një nga problemet e menjëhershme që hasëm me HiDrive është se këto janë dy portale të ndryshme për tu regjistruar në shërbim. Duke i bërë gjërat më konfuze, planet për të dy vendet përdorin të njëjtat konventa emërtimesh, pavarësisht se kanë çmime të ndryshme.

Një grup mund të gjendet në www.free-hidrive.com. Ndërsa planet që gjenden në këtë portal përfshijnë një plan falas 5 GB, planet e azhurnimit janë tepër të çmuara. Për shembull, një plan çmimi 1TB do t’ju kthejë mbi 50 dollarë në muaj, me një angazhim tremujor të kërkuar.

Do të gjeni shumë më tepër vlerë duke përdorur portalin e dytë, www.strato.com, megjithëse nuk ka ndonjë plan falas në dispozicion. Ja një vështrim në çmimet:

Mund të shkoni muaj pas muaji ose të paguani një vit më parë për zbritje të vogël. Kostoja e shërbimit është e krahasueshme me atë të shërbimeve të ruajtjes së cloud si Dropbox dhe Google Drive. Ndërsa kostot janë sigurisht më të tretshme se ato që do të gjeni në www.free-hidrive.com, ju mund të merrni 2TB hapësirë ​​ruajtjeje nga Sync.com ose pCloud në vend të kësaj për më pak para.  

Me të vërtetë, e vetmja gjë që na pëlqen në lidhje me HiDrive kur bëhet fjalë për kostot e pajtimit është që nëse ofron më shumë përzgjedhje sesa shumica e konkurrencës, e cila duhet të apelojë për ata që nuk kanë nevojë për një terabyte ose më shumë depozitë.

Lehtësinë e përdorimit

Regjistrimi në HiDrive mund të jetë pak i bezdisshëm falë faktit se HiDrive ka dy portale të planit të çmimeve të ndryshme. Fatkeqësisht, pasi të keni renditur dhe regjistruar të gjithë, kaosi vazhdon me GUI të HiDrive.

Në vend që të linte lidhjet e lundrimit vertikalisht përgjatë kufirit të majtë, apo edhe horizontale përgjatë majës së faqes, HiDrive shkoi me një plan urbanistik gjysmë të pllakave që shpërqendron më shumë sesa ndihmon. Duke shtuar problemin, GUI nuk e shfrytëzon dritaren e plotë të shfletuesit, duke lënë hapësirë ​​të vdekur pa tërheqëse përgjatë anës së djathtë.

Pamja më e rëndësishme në HiDrive GUI është faqja e menaxhimit të skedarëve, ku mund të shikoni statistikat tuaja të përdorimit dhe të përdorni skedarët tuaj. Këtu, ekzistojnë opsione navigimi për të hyrë në dosjet tuaja të ndryshme në të vërtetë janë përgjatë kufirit të majtë dhe ka një ndërrim të dobishëm për të kaluar ndërmjet pikëpamjeve të listës dhe figurave.

Ndërsa mund të ngarkoni skedarë direkt në cloud përmes GUI në internet, për të përfituar sa më shumë nga shërbimi, do të dëshironi të instaloni klientin e desktopit në kompjuterin tuaj dhe ta përdorni atë, në vend të tij.

Bëni këtë duke klikuar pllakën që lexon, “lidhni kompjuterin tuaj me HiDrive.” Do të ridrejtoheni në një faqe për të shkarkuar klientin për kompjuterin tuaj Windows ose Mac.

Instalimi zgjat vetëm një minutë apo më shumë, në varësi të lidhjes tuaj të internetit. Pasi të keni përfunduar, do të duhet të futeni në llogarinë tuaj përmes klientit dhe t’i jepni lejen e aplikacionit për të hyrë në hapësirën tuaj.

Klienti do t’ju ndjekë disa nga pikat kryesore të shërbimit përpara se t’ju lejojë të sinkronizoni skedarin e konfigurimit. Pasi të keni mbaruar, një skedar sinkronizimi HiDrive do të krijohet në sistemin tuaj të skedarëve. Duke ecur përpara, gjithçka që duhet të bëni është të tërhiqni skedarët në atë dosje për t’i dërguar ato në cloud.

Një gjë për tu përmendur është se HiDrive nuk vendos nënfolderë në dosjen tuaj të sinkronizimit, siç bëjnë shumë shërbime të tjera për ruajtjen e cloud. Ju do të duhet të krijoni dokumentet tuaja, dosjet e muzikës dhe fotografive, ose çfarëdo tjetër që dëshironi, për të organizuar skedarët tuaj.

Ndarja e skedarëve & syncing

Sinkronizimi i skedarëve, siç u përmend, mbështetet në një dosje të posaçme të sinkronizimit HiDrive të krijuar në sistemin tuaj të skedarëve. Skedarët e ruajtur në të mbahen si në diskun e kompjuterit tuaj ashtu edhe në cloud, si parazgjedhje.

Skedarët gjithashtu dërgohen në pajisjet e tjera që keni lidhur me re, duke sinkronizuar përmbajtjen midis tyre. Përveç ndarjes së skedarëve të rinj në pajisjet, kopjohen gjithashtu ndryshimet në skedarët ekzistues.

Sigurisht, duke pasur parasysh se qëllimi kryesor i ruajtjes së cloud për shumë përdorues është lirimi i hapësirës në hard drive, ruajtja e skedarëve si në kompjuterin tuaj ashtu edhe në cloud nuk ka gjithmonë kuptim. Për këtë qëllim, HiDrive ka përfshirë një veçori të sinkronizimit selektiv që ju lejon të fikni sinkronizimin për dosjet specifike.

HiDrive mbështet shkëmbimin e skedarëve edhe pse klienti i desktopit dhe GUI në internet. Duke përdorur ose, mund të klikoni me të djathtën në çdo dosje ose skedar për të gjeneruar një lidhje që të tjerët mund të përdorin për të hyrë në përmbajtjen tuaj. Përdorimi i GUI-it në internet, megjithatë, është pak më i këndshëm.

HiDrive në të vërtetë ka disa tipare shumë të këndshme për ndarjen, të cilat mund të jenë hiri i tij i kursimit. Këto karakteristika përfshijnë aftësinë për të mbrojtur lidhje me fjalëkalimin, për t’u dhënë atyre datat e skadimit dhe për të vendosur kufijtë e shkarkimit. Ndërsa këto mund të duken si karakteristika logjike për t’u shtuar në kontrollin e përmbajtjes, shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud nuk i përfshijnë ato.

Pas gjenerimit të një lidhjeje, mund ta ndani me dorë duke përdorur kopje dhe ngjitur, ose t’ia dërgoni atë individëve të veçantë përmes emailit. Përdorimi i opsionit të postës elektronike, megjithatë, bën që programi i postës elektronike të sistemit tuaj operativ të hapet, në vend që të trajtojë të gjitha përmes GUI. Annshtë një bezdi e vogël, por sidoqoftë një bezdi.

Ju gjithashtu mund të krijoni lidhje të ngarkimit, duke i lejuar të tjerët të ruajnë skedarët në ruajtjen tuaj cloud.

Një gjë që kemi vërejtur që është pak e çuditshme është se HiDrive nuk ka ndonjë mundësi të lejeve për dosjet e përbashkëta. Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud ju lejojnë të kufizoni të tjerët vetëm me lexim dhe të redaktoni lejet, por HiDrive jo. Kjo miss e ndalon atë të bashkohet me shërbime si Sync.com, pCloud dhe Dropbox Professional në bisedë për shërbimin më të mirë për ruajtjen e cloud.

Në përgjithësi, opsionet e shkëmbimit dhe sinkronimit të skedarëve të HiDrive goditen më shumë sesa humbasin dhe riblerin disi shërbimin.

shpejtësi

Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud marrin të njëjtën qasje për të mundësuar sinkronizimin e pajisjes, që është modeli i sync-dosjes. Dallimi është në atë se si funksionon sinkronizimi efikas, i cili është rezultat i shumë faktorëve, përfshirë ngarkesën e serverëve dhe infrastrukturën e mirë.

Ne e ekzekutuam HiDrive përmes të njëjtave teste që bëjmë me çdo shërbim tjetër të ruajtjes së cloud, duke ngarkuar dhe shkarkuar një dosje testi të kompresuar 1 GB që kemi shtruar së bashku. Këto teste u kryen përmes një rrjeti WiFi me 15 Mbps shkarkim dhe 10 Mbps shpejtësi të ngarkimit.

Testi Një: Testi Dy: Mesatarja:
Ngarkoni:22 minuta21 minuta21.5 minuta
Shkarko:11 minuta10.5 minuta10.75 minuta

Kohët nuk ishin në sy, por ato nuk janë as të tmerrshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë duke pasur parasysh që ne i bëmë testimet tona nga Azia Juglindore, dhe serverët HiDrive janë vendosur në Gjermani.

Nëse e shihni se aftësitë e sinkronizimit të HiDrive po ndikojnë në burimet e rrjetit tuaj, duke ju penguar të bëni gjëra të tjerët, ekziston një mundësi mbytjeje në dispozicion përmes cilësimeve të klientit të desktopit..

siguri

Skedarët e dërguar në HiDrive transmetohen përmes lidhjeve të sigurta, me HTTPS, SFTP, WebDAV të koduar dhe protokollet e koduara rsync të disponueshëm nëse jeni të gatshëm të paguani për to. Sidoqoftë, skedarët vetë nuk janë të koduara nga klienti. Kjo është një largim nga mënyra sesi funksionojnë shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud, të cilat encryptojnë skedarët si në tranzit ashtu edhe në pushim në serverët e tyre.

Nuk është një largim i mirë. Nëse vendosni të ruani skedarë me HiDrive, sigurohuni që të ndërmerrni hapa për t’i shifruar ato më parë, të cilat vetë shërbimi rekomandon. Ne sugjerojmë të përdorni Boxcryptor, i cili është në përputhje me HiDrive.

Shtë interesante, HiDrive pretendon se mungesa e kriptimit bëhet në të mirë të përdoruesit, duke i lejuar ata të kontrollojnë çelësat e kriptimit për skedarët e tyre.

Përveç kësaj, skedarët gjithashtu mund të kodohen me programe falas përpara se të ngarkohen në HiDrive. Avantazhi i kësaj është se vetëm personi që enkripton skedarët e njeh fjalëkalimin – ndryshe nga shumë ofrues të ruajtjes në internet që kodojnë automatikisht skedarët e ruajtur. Kjo për shkak se në serverët e këtyre ofruesve, kriptimi zakonisht bëhet vetëm kur të dhënat arrijnë në server, që do të thotë se operatori është në gjendje të çaktivizojë kriptimin / deshifrimin e skedarëve. Prandaj, STRATO rekomandon që klientët e saj të enkriptojnë vetë skedarët përpara se t’i ngarkojnë.

Sugjerimi i bërë është që shërbimet si Dropbox, të cilat menaxhojnë çelësat e kriptimit, janë më pak të sigurt. Kjo është plotësisht e vërtetë, por injoron faktin se HiDrive gjithashtu mund të zbatojë një opsion privat, encryption fund-në-fund, në vend se t’i thotë përdoruesve të gjejnë një shërbim tjetër për ta bërë atë.

Disa shërbime të tjera për ruajtjen e reve bëjnë vetëm atë. Kontrolloni listën tonë të shërbimeve më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero nëse doni të siguroni privatësinë tuaj, por mos dëshironi që ajo të jetë një sherr.  

Përveç problemit të kriptimit, HiDrive gjithashtu nuk mbështet autentifikimin me dy faktorë, një mjet për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta edhe nëse fjalëkalimi juaj është vjedhur ose plasaritur. Kjo miss funksion e bën veçanërisht të rëndësishme që të ndërmarrësh hapa për të krijuar një fjalëkalim të fortë kur përdorni HiDrive.

Vetë qendrat e të dhënave HiDrive bazohen në gjermanisht dhe mbrohen sipas Ligjit gjerman për mbrojtjen e të dhënave. Ata janë testuar gjithashtu çdo vit nga një firmë e pavarur e sigurisë, TÜV Rheinland, dhe janë çertifikuar duke përdorur standardin ISO 27001, të njëjtin standard të përdorur nga bankat për të siguruar integritetin e qendrës së të dhënave.

mbështetje

Strato mban një bazë gjithëpërfshirëse të njohurive për të gjitha zgjidhjet e saj për ruajtjen e cloud, duke përfshirë HiDrive. Aty do të gjeni një mundësi kontakti edhe për të marrë mbështetjen e postës elektronike.

Në mënyrë që të arrini në formularin e paraqitjes së postës elektronike, do t’ju duhet të anashkaloni disa përpjekje për t’ju ridrejtuar artikuj të ndryshëm mbështetës që priren të jenë plotësisht të parëndësishëm për çështjen në fjalë.

Pasi të keni arritur më në fund formularin e dorëzimit të postës elektronike, koha e përgjigjes është e arsyeshme. Për shembull, ne kemi dërguar një email me disa pyetje themelore dhe kemi marrë një përgjigje brenda një dite. Përgjigja, megjithatë, nuk u përgjigj plotësisht në pyetjet tona dhe nuk ishte veçanërisht e shkruar. Qendra e mbështetjes është me qendër në Berlin, kështu që mund të ndodhë që të ketë një hendek gjuhësor.

Për ndihmë DIY, baza e njohurive Strato në vetvete nuk është e keqe. Artikujt janë shkruar mirë dhe kategorizuar për t’ju ndihmuar të gjeni më shpejt informacione përkatëse. Ekziston edhe një shirit kërkimi.

Sidoqoftë, në përgjithësi, e gjetëm të gjithë përvojën e mbështetjes, paksa hutuese. Nuk është dizajnuar mirë dhe nuk e bën të lehtë kontaktin me një teknik. Në një shënim përfundimtar, nëse regjistroheni për shërbim përmes www.free-hidrive.com, ju nuk do të merrni mbështetje fare, kështu që sigurohuni që të kaloni nëpër portalin zyrtar Strato, përkundrazi.

Mendimet përfundimtare

Strato HiDrive nuk bën sa duhet për të garantuar konsideratë serioze si një shërbim ruajtjeje në cloud në sytë tanë, përveç faktit që ofron 100 GB dhe 250 GB plane për ata që nuk kanë nevojë për një terabyte ose më shumë ruajtje.

Ndërsa ne na pëlqejnë disa nga mbrojtjet e ndarjes së skedarëve si fjalëkalimet e lidhjeve dhe kufijtë e shkarkimit, ka shërbime më të mira që bëjnë të njëjtën gjë. Shembuj të mirë janë Sync.com dhe pCloud, të cilët gjithashtu sigurojnë kriptim me njohuri zero ndërsa HiDrive nuk i kodon fare skedarët tuaj.

Në fund të fundit është se edhe nëse mund të lundroni me sukses një proces regjistrimi të bërë konfuz nga dy portalet e pajtimeve të ndryshme, vlera thjesht nuk është aty. Për dallim nga shumë prej shërbimeve të përmendura në udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud, HiDrive nuk bën asgjë mbresëlënëse për tu ndarë nga turma.

Kjo është marrja jonë, sidoqoftë. Ne jemi gjithmonë të mirëpritur për mendime të ndryshme, kështu që ndjehuni të lirë të lini mendimet tuaja mbi këtë temë në pjesën e komenteve, më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map