Rishikimi Woelkli – Përditësuar 2020

Rishikim Woelkli

Woelkli është një shërbim i shkëlqyer për ruajtjen e cloud, i cili ofron mbrojtje, lehtësi përdorimi dhe shpejtësi. Sidoqoftë, kjo vjen me dobësitë që planet kanë pak fleksibilitet dhe janë mjaft të kushtueshëm. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Woelkli për detaje.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Woelkli është i bazuar në Nextcloud, i cili është softuer që ju ndihmon të ndërtoni dhe mirëmbani vetë ruajtjen tuaj në re. Ndërtimi i cloud tuaj ka avantazhe, të tilla si t’ju japin kontroll mbi të dhe t’ju mundësoni të mbani intimitetin tuaj të paprekur. Nëse jeni të interesuar në akrobatika të tilla për IT, lexoni artikullin më të mirë të mjeteve tona për ruajtjen e cloud.

Woelkli është me seli në Zvicër, e cila ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë. Për shkak se bazohet në Nextcloud, shërbimi ka aftësi të forta sigurie. Plus, është një sërë aplikacionesh vendase dhe integrimet e bëjnë atë një mundësi të mirë për ata që kërkojnë të bashkëpunojnë.

Klienti në internet funksionon mirë dhe është intuitiv dhe tërheqës. E njëjta gjë mund të thuhet për aplikacionin celular, por klienti i desktopit ka nevojë për punë. Woelkli ka karakteristika të forta sigurie, të tilla si kriptimi i njohurive zero. Shpejtësia e saj e sinkronizimit është gjithashtu e shpejtë. Megjithatë, çmimi nuk është ndër pikat e tij të forta.

Woelkli është një nga shërbimet më të shtrenjta në treg. Kjo, shoqëruar me faktin se nuk ofron shumë depo, e bën atë një vlerë të keqe.

Në përmbledhjen Woelkli, ne do të hedhim në detaje në lidhje me shërbimin, kështu që ngjitemi me ne nëse doni të dini më shumë rreth tij. Përndryshe, konsultoni krahasimin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud për alternativa.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Woelkli

Features

Karakteristikat thelbësore të çdo zgjidhjeje për ruajtjen e cloud janë sinkronizimi dhe shkëmbimi. Sinkronizimi në cloud ju ndihmon të shmangni humbjen e skedarëve në keqfunksionimet e hard drive-it dhe ndarjen ju ndihmon t’i dërgoni ato te njerëzit e tjerë. Ne do të shohim më shumë se si Woelkli trajton ata në një seksion më poshtë. Këtu, do të shohim tiparet që nuk janë të zakonshme në mesin e shërbimeve të ruajtjes së cloud.

Woelkli nuk integrohet me suite zyre të Office Online ose Google, por funksionon me homologët e tyre, Redaktuesin e Vetëm të Internetit dhe Zyrën Online të bashkëpunimit. Këto shërbime mbivendosen në shumë funksione, por ato ndryshojnë në lidhje me formatet e mbështetura. Në varësi të formateve që përdorni, do t’ju duhet vetëm një prej tyre.

woelkli-vetëm-office

Kjo është fat sepse ju duhet të paguani për t’i integruar ato me Woelkli. Collabora Online Office është 20,12 dollarë në muaj për 20 lidhje të njëkohshme. OnlyOffice Editor Online Edition Community ofron të njëjtin numër lidhjesh për të njëjtin çmim. OnlyOffice Editor Online Enterprise Edition Edicion ofron 50 lidhje për 80,49 dollarë në muaj.

woelkli-bashkëpunim i-linjë

Ju mund të gjeni shërbime që nuk kërkojnë nga ju që të paguani për redaktorët në internet në listën tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për bashkëpunim.

woelkli-foto-preview

Ju mund të shikoni fotot në një parathënës të bukur, themelor që është i lehtë për t’u përdorur. Aplikacioni në internet gjithashtu ju lejon të krijoni albume dhe t’i ndani me miqtë dhe familjen tuaj. Mund të luash video gjithashtu. Nëse keni nevojë për të ruajtur shumë foto dhe video, lexoni udhëzuesin tonë për ruajtjen më të mirë në internet për foto dhe video.

Nëse keni nevojë për më shumë opsione, përfshirë organizatorët e fotografive offline, lexoni artikullin më të mirë të softuerit për menaxhimin e fotografive.

Woelkli nuk i godet të gjitha shenjat kur bëhet fjalë për multimedia sepse nuk mund të luajë skedarë audio, kështu që entuziastët e muzikës duhet të konsultohen me ruajtjen më të mirë në cloud për listën e muzikës për një shërbim alternative.

Versioni është në dispozicion, megjithëse. Kjo ju lejon të rivendosni skedarët tuaj në një version të mëparshëm nëse bëni një gabim ose keni korrupsion për shkak të shpërblesës.

woelkli-shënime

Woelkli vjen me një aplikacion të integruar të Shënimeve, të cilit mund t’i qaseni nga klienti në internet. Opsionet e tij janë themelore, kështu që nuk mund të përputhen me aplikacionet në artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve. Microsoft OneNote integrohet me Microsoft OneDrive dhe është zgjedhja më e mirë në atë listë. Lexoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë të Microsoft OneDrive.

Ju gjithashtu mund të punoni me detyra duke përdorur aplikacionin Tasks. Kjo ju lejon të krijoni, modifikoni dhe sinkronizoni ato. Plus, mund të vendosni kujtime, të shënoni detyrat si të rëndësishme dhe të shtoni komente për to. Detyrat mund të ndahen midis përdoruesve që i përkasin të njëjtës llogari me shumë përdorues.

Woelkli punon me WebDAV, kështu që ju të mund të përdorni skedarët tuaj pa pasur nevojë t’i sinkronizoni ato. Duke përdorur WebDAV, ju do të keni qasje në llogarinë tuaj si një disk të largët, në mënyrë që të arrini tek ata pa pasur nevojë t’i shkarkoni ato në vend. Kjo është e dobishme kur ju duhet të kurseni hapësirë. Nëse nuk jeni të njohur me WebDav, lexoni udhëzuesin tonë WebDAV.

Nëse keni shumë kontakte dhe keni nevojë për një mënyrë për t’i ruajtur ato, mund të përdorni aplikacionin Kontaktet. Përveç ruajtjes së tyre, mund të organizoni dhe sinkronizoni ato midis desktopit dhe pajisjeve mobile. Mund të bëni të njëjtën gjë për ngjarje duke përdorur aplikacionin Kalendari. Nëse keni shumë skedarë mund të kërkoni nëpër to duke përdorur shiritin e kërkimit.

Çmimeve

Woelkli ka një plan të ruajtjes falas 1 GB i cili nuk e bën të arsyeshme të bashkohet me shërbimet në artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud. Thënë kjo, është e mjaftueshme për të marrë një ndjenjë për shërbimin dhe të vendosni nëse funksionon për ju.

Pricesmimet për planet me një përdorues të vetëm dhe shumë përdorues nuk përfshijnë TVSH 7,7 përqind. Planet e abonimit me një përdorues të vetëm janë ndër më të shtrenjtat në treg.

Për 10 GB hapësirë ​​për ruajtje, duhet të gjesh 7,54 dollarë. pCloud Premium 2TB ofron 2TB hapësirë ​​ruajtjeje për ekuivalentin prej 8 dollarë në muaj, nëse paguani për një vit më parë. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të pCloud.

Plani tjetër i Woelkli, Niveli C2, dyfishon çmimin dhe rrit ruajtjen tuaj pesë herë në një 50 GB të mprehtë. Planet e saj të tjera nuk bëjnë shumë më mirë.

Planet e biznesit janë gjithashtu të shtrenjta dhe nuk ofrojnë ruajtje të mjaftueshme për nevojat e biznesit. Plani i parë fillon me 10 GB për 402,45 $ në vit, ose 33.53 dollarë në muaj, që mund të jetë e mjaftueshme për një përdorues të vetëm të biznesit i cili kryesisht punon me dokumente. Niveli C6 siguron 100 GB, por është 8 dollarë në muaj më shumë. Plani më i madh ju jep 500 GB dhe kushton 83 dollarë në muaj.

Marrja e përdoruesve të pakufizuar për një çmim fiks është një marrëveshje e mirë, por Woelkli nuk ofron shumë ruajtje. Me shumë përdorues në lojë, ajo që ofron pak hapësirë ​​për depozitat do të përfundojë shpejt. Shërbime të tjera të ruajtjes së reve të biznesit ju lejojnë të paguani për përdorues, i cili mund të jetë më i shtrenjtë nëse keni shumë prej tyre, por është gjithashtu më fleksibël. Ata gjithashtu ofrojnë më shumë hapësirë ​​ruajtjeje.

Një shërbim i tillë është Sync.com. Plani i tij i Biznesit Pro kushton 5 dollarë për përdorues dhe secilit i siguron 1TB hapësirë. Ju mund të lexoni më shumë rreth planeve të Sync.com në rishikimin tonë të Sync.com. Nëse keni shumë përdorues që duhet të bashkëpunojnë, është më mirë të konsultoheni me skedarin tonë më të mirë të ndërmarrjeve për sinkronizimin dhe listën e ofruesve të aksioneve, megjithëse.

Nëse nuk dini cilat karakteristika ju duhen, udhëzuesi më i mirë për ruajtjen e cloud do t’ju ndihmojë të zgjidhni një shërbim.

Lehtësinë e përdorimit

woelkli-web-klient

Klienti në internet i Woekli është tërheqës, intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Është gjithashtu shpejt. Pasi të keni hyrë në të, do të shihni skedarët tuaj në një listë ose pamje të rrjetit. Kjo për shkak se aplikacioni Files është zgjedhur si parazgjedhje. Mund të kaloni midis aplikacioneve duke përdorur listën në këndin e sipërm të majtë. Aplikacionet në të mund t’ju tregojnë aktivitetet, galeritë, kontaktet, kalendarin, shënimet dhe detyrat tuaja.

Kur jeni në aplikacionin Files, menuja në të majtë ju lejon të lundroni midis të gjithë skedarëve, skedarëve të fundit, të preferuarat dhe aksionet. Këndi i sipërm i djathtë mban menunë e llogarisë, njoftimet, kontaktet dhe shiritin e kërkimit, i cili fillon kërkimin sapo të filloni të shtypni.

Butoni plus ju lejon të ngarkoni skedarë ose të krijoni një dosje ose skedar teksti. Mund të ngarkoni duke përdorur zvarritje dhe heqje, por nuk funksionon gjithmonë për ne. Për të kryer veprime në një skedar individual, duhet të klikoni në tre pikat dhe të zgjidhni një veprim. Kjo është një qasje e shkëlqyeshme, por preferojmë metodën më të shpejtë të klikimit të djathtë të një skedari ose dosjeje.

Ju mund të bëni të njëjtën gjë për skedarë të shumëfishtë ose dosje duke i zgjedhur ato dhe duke zgjedhur një veprim nga lart.

woelkli-desktop-klient

Përdorimi i klientit të desktopit është çështje tjetër sepse Woelkli bazohet në Nextcloud dhe kjo kërkon që ju të bëni hapa shtesë. Pasi të keni instaluar Nextcloud, duhet të lidheni me Woelkli. Ju e bëni atë duke hyrë në adresën e serverit Woelkli, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Në këtë faqe janë në dispozicion udhëzues për sisteme të ndryshme operative.

Megjithëse hapat për t’u lidhur janë të thjeshtë, disa përdorues të rrjedhës kryesore mund të preferojnë një qasje më të drejtpërdrejtë. Mund të merrni një me MEGA, i cili ofron një përvojë të mirë të përdoruesit, pa marrë parasysh klientin që përdorni. Mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë MEGA.

Klienti i Woelkli ndjek modelin e zakonshëm të sinkronizimit që Dropbox ka zhvilluar, që do të thotë se ka një ikonë të sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Mund të klikoni me të djathtën mbi ikonën e trayit për të hapur menunë e cila ju lejon të hapni dosjen e sinkronizimit Nextcloud ose klientin në internet. Ju gjithashtu mund të hyni në aplikacione nga klienti në internet, të shihni ndryshimet tuaja të fundit dhe sinkronizimin e pauzës nga e njëjta menu.

Pasi të hapni klientin, mund të shihni cilën lidhje keni krijuar. Në këtë rast, është një lidhje e vetme me Woelkli. Aplikacioni është i thjeshtë për të lundruar duke përdorur skedat në krye, të cilat ju tregojnë lidhjet, aktivitetet, cilësimet e përgjithshme dhe cilësimet e rrjetit.

woelkli-mobile-klient

Aplikacioni i smartphone është i ngjashëm me aplikacionet nga shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud. Pasi ta hapni, shihni një listë të të gjithë skedarëve dhe dosjeve tuaja, si dhe një ikonë plus që ju lejon të ngarkoni skedarë, të bëni një fotografi dhe ta ngarkoni atë dhe të ngarkoni përmbajtje nga aplikacionet e tjera.

Ju mund të përdorni ikonën e burger-it në të majtë për të hyrë në aksionet, njoftimet, fotot, vendosni ngarkime automatike, shikoni skedarët e fshirë dhe më shumë.

Ndarja e skedarëve & syncing

woelkli-web-Share

Mund të ndani skedarë duke përdorur klientë në internet, desktop ose celular. Klienti në internet ju lejon të ndani skedarë duke ftuar përdoruesit dhe duke vendosur lejet dhe opsionet e duhura. Ju mund të bëni të njëjtën gjë kur krijoni një lidhje. Leja e vetme e skedarit është “mund të modifikoni”, por ju mund të çaktivizoni shkarkimet, i cili imiton lejen e “vetëm shikimit”. Dosjet përdorin të njëjtat opsione.

Ne do të preferonim të kishim mundësi të lejes në një dritare të veçantë për ta bërë më të lehtë përdoruesit për t’i vendosur ato.

Ju mund të përmirësoni mbrojtjen e skedarëve duke vendosur një fjalëkalim ose datën e skadimit, gjithashtu. Ju gjithashtu mund t’i bashkëngjitni një shënim marrësit. Nëse nuk keni nevojë për lidhje të shkarkimit më, mund ta fshini.

Faqja e “aksioneve” tregon atë që keni ndarë me të tjerët, atë që të tjerët kanë ndarë me ju, atë që keni ndarë me lidhje dhe aksionet tuaja të fshira.

Për të ndarë dosjet ose skedarët duke përdorur klientin e desktopit, shkoni në dosjen e sinkronizimit dhe klikoni me të djathtën në skedar ose dosje që doni të ndani. Pastaj, zgjidhni një nga opsionet që korrespondojnë me Nextcloud nga menuja. Ju mund të kopjoni lidhjen tuaj në clipboard, ta dërgoni atë përmes emailit ose ta ndani direkt nga klienti, gjë që ju mundëson të përdorni të njëjtat opsione nga klienti në internet.

Mbani në mend se ndarja kërkon direkt nga ju që të keni kontakte në Nextcloud.

Aplikacioni celular ju lejon të krijoni një lidhje për ta kopjuar dhe ngjitur atë ose për të ftuar përdorues ose grupe. Ju gjithashtu mund të përdorni çdo aplikacion të pajtueshëm nga smartphone tuaj për të dërguar një lidhje të përbashkët.

woelkli-desktop-sync

Ju mund të përdorni klientin e desktopit për të sinkronizuar çdo skedar ose dosje nga cloud ose vetëm disa. Plus, ju mund të zgjidhni cilat dosje nga sistemi juaj i skedarëve që doni të sinkronizoheni në cloud. Shtë e thjeshtë për të bërë ose operacion, por ato mund të bëhen në një mënyrë më elegante.

Ne u përpoqëm të sinkronizon dosjen tonë të provave, por morëm një gabim që tha se nuk kemi hapësirë ​​të mjaftueshme për ruajtje, edhe pse kemi bërë. Ne nuk e kemi përjetuar të njëjtën çështje duke u ngarkuar përmes klientit në internet. Skedarët e tjerë përveç dosjes sonë të provës u sinkronizuan pa problem. Për të parë se si shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud trajtojnë ndarjen, lexoni ruajtjen tonë më të mirë të cloud për ndarjen e artikullit.

shpejtësi

Woelkli mban skedarët tuaj në serverë në Zvicër. Për shkak të kësaj, shpejtësia juaj e transferimit do të varet jo vetëm nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit, por edhe nga sa afër jeni me livadhet alpine.

Ishim relativisht afër në krahasim me pjesën më të madhe të botës, kur i bëmë testimet tona mbi një lidhje Ethernet në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabit për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps.

Ngarkimi mori më shumë kohë sesa duhej në teori dhe mesatarisht 25 minuta, gjë që është akoma mjaft e shpejtë. Shpejtësia e shkarkimit ishte edhe më e mirë, duke shënuar mesatarisht një minutë dhe 20 sekonda, që është ndër rezultatet më të mira të testimit që kemi pasur.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën00:25:0000:25:3200:25:16
Koha e shkarkimit00:01:1800:01:2100:01:20

Si parazgjedhje, Woelkli ngarkon dhe shkarkon skedarë pa kufizuar gjerësinë e bandës. Nëse jeni në një plan të kufizuar ose thjesht duhet të kufizoni gjerësinë e brezit për të rritur burimet e sistemit tuaj, ju mund të shpejtoni shpejtësinë duke shkuar në skedën “e rrjetit” të klientit.

Woelkli nuk përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut sepse kjo do të ndërhynte në zbatimin e tij me njohuri zero.

siguri

Siguria e mirë e sigurisë nuk është e detyrueshme sepse interneti ka shumë kriminelë në internet. Siguria e Woelkli bazohet në veçoritë e sigurisë së Nextcloud, të cilat janë të frikshme. Kryesor midis tyre është kriptimi i njohurive zero, që do të thotë Woelkli nuk mund t’i lexojë skedarët tuaj. Për të gjetur shërbime të tjera me njohuri zero, lexoni artikullin më të mirë të ruajtjes së cloud me njohuri zero.

Si parazgjedhje, Woelkli e pamundëson rikuperimin e fjalëkalimit të jetë në përputhje me kërkesat e tij me njohuri zero. Nëse dëshironi të jeni në gjendje të rikuperoni fjalëkalimin tuaj, duhet të aktivizoni mundësinë për ta bërë këtë në faqen e “sigurisë” të cilësimeve të llogarisë tuaj. Nëse e bëni këtë, nuk do të mbroheni më nga kriptimi privat.

Woelkli përdor protokollin TLS për të mbrojtur skedarët në tranzit nga shkeljet, të tilla si sulmet njeri-në-mes, dhe kriptimi AES 256-bit, i cili scrambles skedarët tuaj në pushim.

Woelkli gjithashtu ka autentifikim me dy faktorë. Shtë një veçori e shkëlqyeshme për të ndaluar individë me qëllim të keq që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Ju gjithashtu mund të kërkoni një fjalëkalim dhe një çelës një herë të bazuar në kohë për t’u loguar. Kjo tha, nuk duhet të mbështeteni në të. Në vend të kësaj, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë, për të filluar.

Përdoruesit profesionistë mund të skanojnë skedarët e tyre duke përdorur ClamAV për të mbrojtur pajisjet e tyre nga viruset, trojans dhe më shumë.

intimitet

Oriented.net zotëron Woelkli, dhe politika e tij e intimitetit thotë që mbledhja e informacionit personal kërkohet vetëm kur paraqisni një kërkesë përmes një prej formave të aplikimit, telefononi për të mësuar më shumë rreth shërbimeve ose produkteve të tij ose komunikoni me mbështetjen e tij teknike.

Oriented.net nuk shet ose shpalos informacione personale tek bashkëpunëtorët e palëve të treta ose jo-bashkëpunëtorët nën asnjë rrethanë, përveç kur kërkohet nga ligji për të mbrojtur të drejtat dhe pronën e tij.

Për shkak se Woelkli është bazuar në Nextcloud, ne gjithashtu kontrolluam politikën e privatësisë së Nextcloud. Ai thotë se Nextcloud Files, i cili është themeli i Woelkli, komunikon vetëm me serverë dhe nuk dërgon të dhëna në nextcloud.com.

Nextcloud është gjithashtu në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, ligjin e privatësisë së ombrellës për qytetarët e BE-së. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në udhëzuesin tonë GDPR.

Për shkak se Woelkli përdor kriptimin privat, domethënë skedarët tuaj janë të koduar me çelësin tuaj personal të enkriptimit, ai nuk do të ketë qasje në përmbajtjen e skedarëve tuaj. Plus, ajo thotë se nuk i ndan asnjë informacion personal që ju i jepni palëve të treta.

Kriptimi privat është mënyra më e mirë për të siguruar privatësinë tuaj, por ne prapë do të donim të shihnim një politikë të përkushtuar të intimitetit, e cila është e detajuar dhe e thjeshtë për t’u lexuar, kështu që përdoruesit mund të sigurohen se çfarë lloj informacioni mbledh Woelkli dhe si e përdor atë. Një shembull i mirë i një politike të tillë është politika e intimitetit të Tresorit. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në përmbledhjen tonë të Tresorit.

Shërbimi ndaj klientit

woelkli-ndihmë

Woelkli nuk ofron mbështetje për përdoruesit e lirë, por siguron mbështetje telefonike dhe e-mail gjatë orarit të punës për përdoruesit e Pro. Para se të kontaktoni direkt me Woelkli, mund të përdorni FAQ e tij dhe manualin e përdoruesit Nextcloud për të kuptuar përgjigjen për problemin tuaj. FAQ është e hollë, por e thjeshtë për tu lexuar, dhe do t’ju ndihmojë për çështje të zakonshme. Përgjigjet me imazhe ose video do të ishin të dobishme, megjithatë.

Manuali Nextcloud është i ndarë në kategori për ta bërë më të lehtë gjetjen e përgjigjeve të pyetjeve tuaja. Nëse kjo nuk ju ndihmon, ka një shirit kërkimi në të majtë që mund të përdorni. Ne kemi dashur të shohim artikuj të dedikuar për Woelkli, megjithëse, si shumë shërbime të tjera për ruajtjen e reve, megjithatë.

Ne kontaktuam mbështetjen teknike si një përdorues falas dhe morëm një përgjigje pas disa ditësh. Ky është një përgjigje e ngadaltë, por pritet të merret në konsideratë që Woelkli thotë se nuk ofron mbështetje për planin falas.

Aktgjykimi

Woelkli është një shërbim i fortë me disa pengesa. Ka shërbim të mirëfilltë ndaj klientit, duke përfshirë mbështetjen e postës elektronike dhe telefonit. Këto dy opsione janë në dispozicion vetëm për klientët që paguajnë, megjithëse. Planet e paguara janë gabimi më i madh i Woelkli sepse është një nga shërbimet më të shtrenjta në treg.

Mund të themi se çmimi është i justifikuar duke marrë parasysh karakteristikat e tij të forta, por kjo do të ishte një shikim i verbër ndaj shërbimeve që përputhen ose tejkalojnë karakteristikat e tij pa ju bërë të paguani një krah dhe këmbë dhe të ofroni shtesa të bashkëpunimit falas. Thënë kjo, është mirë që Woelkli ofron kriptim privat, së bashku me veçori të tjera të sigurisë. Shpejtësia e transferimit të tij është gjithashtu e shkëlqyeshme.

Mundësi të mira për ndarjen dhe kontrollin e përmbajtjes janë gjithashtu të disponueshme, siç janë veçoritë e nevojshme për sinkronizim. Përvoja e përdoruesit të Woelkli është e kënaqshme, gjithashtu, me klientin në internet që është një fllad për t’u përdorur.

Whatfarë mendoni për Woelkli? A e justifikon çmimin e saj të lartë apo do të shkoni për një zgjidhje me vlerë më të mirë? Ju mund të këshilloheni me vlerësimet tona të ruajtjes së cloud për të gjetur një të tillë. Na tregoni se çfarë mendoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map