Rishikimi JustCloud – Përditësuar 2020

Shqyrtim JustCloud

JustCloud ofron një përvojë zhgënjyese që mund të shndërrohet në shkatërrimtare. Cloudward.net rekomandon kundër përdorimit të këtij shërbimi, zbuloni pse.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

JustCloud është një zhgënjim dërrmues: grupi i tij i karakteristikave është shumë i kufizuar dhe është shumë i shtrenjtë kur krahasohet me cilindo nga ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes dhe rezervës. Nëse nuk do të ishte aq e keqe, përdoruesit kanë raportuar që skedarët e tyre thjesht mungonin nga serverët kur u duheshin.

Megjithëse këtu në Cloudward.net preferojmë që lexuesit tanë ta bëjnë mendjen e tyre, ne do të thyejmë rregullin tonë dhe këshillojmë fuqimisht të mos përdorim këtë shërbim. Nëse jeni akoma të gatshëm t’i jepni një pamje, vizitoni Justcloud dhe regjistrohuni, ju merrni 1 GB hapësirë ​​ruajtje dhe 15MB hapësirë ​​sinkronizimi falas.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për JustCloud

Features

JustCloud bën pak për të dalë nga turma. Ajo ofron një hibrid të rezervës dhe ruajtjes së cloud në një aplikacion të vetëm.

Sidoqoftë, shërbimi rezervë është mjaft i besueshëm dhe shërbimi i sinkronizimit është i integruar dobët dhe zhgënjyes për t’u përdorur. JustCloud lejon gjithashtu ndarjen, por vetëm me përdoruesit e tjerë të JustCloud dhe ka shumë pak prej tyre.

Edhe më themeloret e karakteristikave që do të prisnit nga një shërbim i ruajtjes së cloud – si sinkronizimi automatik i skedarëve video në dosje ose ngarkimi i skedarëve më të mëdhenj se 1 GB – janë shtesa që duhet të blihen me një kosto të lartë vjetore.

Edhe butoni “Cilësimet” hap një rekomandim për të azhurnuar llogarinë tuaj përpara se t’ju dërgojë në menunë aktuale të cilësimeve.

Çmimeve

Mimet për JustCloud janë jashtëzakonisht të pjerrëta. Edhe planet e mëdha me një angazhim afatgjatë janë më të shtrenjta se niveli i parë i ruajtjes nga ofruesit siç është Google Drive (për më shumë informacion mbi këtë, lexoni rishikimin tonë të Google Drive).

Ju madje mund të përdorni një shërbim të tillë si Backblaze (rishikim Backblaze) për kopjen e pakufizuar të tij, ndërsa gjithashtu përdorni një zgjidhje të pavarur të ruajtjes së cloud për nevoja ditore me një çmim më të ulët se sa paguani për JustCloud.

Justmimet e JustCloud, duke filluar nga mbi 0.14 $ për GB, thjesht nuk janë konkurruese në një treg ku shumica e shërbimeve të tjera më të mira për ruajtjen e cloud ofrojnë plane që fillojnë nga 0.02 dollarë për GB dhe marrin më lirë nga atje.

Megjithëse marrja e gigabajt të parë falas është lloj i këndshëm, është në krahasim me ato që ofrohen nga ndonjë prej ofruesve tanë më të mirë për ruajtjen e cloud..

Lehtësinë e përdorimit

Shtë e pamundur të përdorësh JustCloud pa u ndier sikur po lufton mbrapa. Dosja e sinkronizimit nuk integron me strukturën e skedarit të kompjuterit tuaj, një veçori që është shumë standarde për zgjidhjet e ruajtjes së cloud, duke e bërë atë të arritshme vetëm përmes klientit JustCloud.

Për më tepër, hapja e një skedari nga JustCloud e dërgon atë në dosjen tuaj të shkarkimeve. Kjo do të thotë që për të ruajtur çdo ndryshim që bëni, do të duhet të shtoni përsëri skedarin me dorë përsëri në JustCloud. Për të shtuar këtë zhgënjim, zvarritja dhe rënia nuk funksionojnë vazhdimisht në ndërfaqe.

Ju gjithashtu nuk mund të ngarkoni dosjet në aplikacionin JustCloud, duke ju detyruar të bëni të gjithë menaxhimin e skedarëve nga ndërfaqja e dosjes sync, e cila është mjaft e vështirë për t’u përdorur.

Nëse doni të shihni kopjet rezervë, nuk ka as ndonjë mënyrë për ta bërë këtë nga aplikacioni amtare. Butoni “skedarët e mi” thjesht ju çon në ndërfaqen në internet, e cila gjithashtu duket mjaft e datuar dhe zakonisht nuk është në sinkronizim.

Filesdo skedar për të cilin unë i rezervova zakonisht nuk u shfaq. Në vend të kësaj, faqja do të raportonte që nuk kisha bërë kopje rezervë të ndonjë skedari. Pavarësisht kësaj, do të kishte akoma një njoftim që unë isha jashtë hapësirës dhe se duhej të blija më shumë.

Ndarja e skedarëve & syncing

Mund të ndani skedarë duke përdorur JustCloud, por vetëm me përdoruesit e tjerë të JustCloud. Njoftimi i ndarjes përcakton që lidhja do të lejojë qasjen, por kjo lidhje do të çojë drejtpërdrejt në një faqe për të vendosur një llogari. Kjo mund të jetë jashtëzakonisht irrituese nëse prisni të ndani me shpejtësi një skedar të vetëm me dikë.

Sinkronizimi gjithashtu nuk është plotësisht funksional. Nuk ka versionim sepse skedarët duhet të ngarkohen me dorë çdo herë që i përpunoni ato nga dosja sync. Kjo gjithashtu do të thotë që, nëse ndonjë gjë ndodhë gjatë kohës që jeni duke bërë ndryshime, duhet të ktheheni në ngarkimin më të fundit sesa në ruajtjen më të fundit.

Kjo është ndryshe nga zgjidhjet më me reputacion të ruajtjes, të cilat automatikisht sinkronizohen sa herë që kurseni. Fakti i thjeshtë që një makinë e dështuar mund të shkatërrojë punën tuaj duhet t’ju mbajë larg këtij shërbimi.

shpejtësi

Shpejtësia e ngarkimit duket se është mjaft e përdorshme në fillim. Me lidhjen time prej 29.86Mbps poshtë dhe 6Mbps lart, një dosje prej rreth 1 GB përfundoi mbështetjen për në 1:15.

Sidoqoftë, nuk kisha asnjë mënyrë ta konfirmoja këtë shpejtësi pasi skedari nuk u shfaq kurrë në ndërfaqen në internet të JustCloud, edhe pas 24 orëve që deklaron se mund të marrë.

Shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit duket e shpejtë, megjithëse është e vështirë të konfirmohet, por koha që duhet për të sinkronizuar në të vërtetë matet në ditë dhe jo në sekonda.

siguri & intimitet

JustCloud pretendon të përdorë “265 Bit encryption”. Kriptimi 256-bitësh që ndoshta do të thotë JustCloud është i punësuar është një veçori e bukur, por shqetësimet tuaja mund të rriten për arsye të tjera sesa thjesht marketing i pakujdesshëm.

JustCloud deklaron se informacioni i përdoruesve mund të ndahet me kompani të palëve të treta për qëllime reklamimi. JustCloud gjithashtu ka qasje në skedarët tuaj, kështu që nëse duhet të hakohen ndonjëherë ose të shërbehen me urdhër, të dhënat tuaja janë në rrezik.

Jo vetëm që mbron privatësinë tuaj dobët, JustCloud gjithashtu del jashtë mënyrës së tij për të shmangur çdo përgjegjësi. JustCloud deklaron në politikën e tij të intimitetit që ata “nuk mund të garantojnë siguri të plotë”. Ose ndonjë siguri madje: ne këshillojmë që të mos mbani gjithçka edhe nga distanca në serverët e JustCloud.

Shërbimi ndaj klientit

Ju mund të prisni që nëse produkti është aq i vështirë për tu operuar sa të jeni në gjendje të paktën të shikoni se si ta përdorni, por dokumentacioni i JustCloud është shumë i kufizuar. Uebsajti ka pak ndihmë dhe nuk ka asnjë forum të komunitetit për të marrë ndihmë nga përdoruesit e tjerë.

Ndihma telefonike nuk është më e mirë: ndërsa JustCloud krenohet me një kohë përgjigjeje 24-orëshe me email – që është më mirë se shumë shërbime të tjera – mbështetja që do të merrni nuk është e vlefshme. Shembuj të shumtë të JustCloud janë thjesht të tmerrshme për klientët e saj, përfshirë email të pamëshirshëm pas abonimit dhe thirrjeve telefonike të vazhdueshme.

JustCloud madje akuzoi një përdorues privat për përdorimin e shërbimit për biznes, dhe më pas vazhdoi të rritë çmimin e shërbimit të tij pa leje. Koha e reagimit nuk është gjithçka: nëse ato janë thjesht spam jo i dobishëm, nuk ia vlen.

Aktgjykimi

Me intimitet dhe siguri të dobët, praktikisht pa integrim me pajisjet tuaja, besueshmëri të dyshimtë dhe një çmim të rëndë, JustCloud thjesht nuk është një investim i mençur për këdo në çdo situatë.

Pavarësisht nëse keni nevojë për ruajtje në cloud ose rezervë, ju jeni më mirë të lexoni përmes rishikimeve më të mira për ruajtjen e cloud ose të kontrolloni artikullin tonë për shërbimet më të mira në kopje rezervë në internet dhe të zgjidhni ndonjë ofrues tjetër. Fjalë për fjalë çdo tjetër do të jetë një marrëveshje më e mirë se JustCloud.

A keni ndonjë përvojë me JustCloud? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me