Rishikimi i Google Drive – Përditësuar 2020

Rishikimi i Google Drive

Google Drive është ndoshta një nga mjetet më të mira të bashkëpunimit në cloud atje, por mungon kur bëhet fjalë për sinkronizimin e veçorive, sigurisë dhe opsioneve rezervë. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Google Drive për detajet.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Me afro një miliard përdorues, Google Drive është shërbimi më i popullarizuar i ruajtjes së cloud në botë. Nëse jeni një përdorues i Google ose keni një telefon Android, tashmë përdorni shërbimin, i cili sigurisht ju ndihmon të bashkoni numrat.

Aplikacionet e Google njihen për lehtësinë e përdorimit të tyre dhe Google Drive nuk bën përjashtim. ’Shtë një nga shërbimet më të mira për bashkëpunim falë suita e zyrës së Google dhe bibliotekës së madhe të aplikacioneve të palëve të treta. Nëse ky është përqendrimi i biznesit tuaj, konsultohuni me sinkronizimin e skedarit tonë më të mirë të ndërmarrjes dhe udhëzimin e përbashkët për shërbimet që i përshtaten faturës. Google Drive ka aftësi të mira për ndarje dhe shpejtësi të shpejtë të transferimit.

Siguria dhe privatësia e Google nuk janë aq të forta sa ju do të merrni nga disa prej konkurrentëve të saj. Mund t’i gjeni në listën tonë të shërbimeve më të mira të ruajtjes së cloud. Planet e çmimeve të Google Drive nuk janë veçanërisht konkurruese. Ne do të flasim më shumë rreth sigurisë, privatësisë dhe veçorive të tjera në këtë përmbledhje të Google Drive.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Google Drive

Features

Google Drive është i mirë për bashkëpunim. Në fakt, i vetmi shërbim që është më mirë për të është Dropbox Business. Lexoni rishikimin tonë të biznesit të Dropbox për të mësuar më shumë rreth tij. Ju mund të gjeni listën e plotë të shërbimeve të shkëlqyera të bashkëpunimit në ruajtjen më të mirë të cloud për një pjesë bashkëpunimi.

google-drive-docs

Kontribuesi më i madh në aftësitë e bashkëpunimit të Google Drive është suita e zyrës e Google, e cila përfshin Docs, Sheets dhe Slide. Google Docs ju lejon të krijoni dhe bashkëpunoni me të tjerët në dokumentet e tekstit, Google Sheets ju lejon të punoni me spreadsheets dhe Google Slides ju lejon të krijoni prezantime.

Për shkak se ato aplikacione korrespondojnë me Word, Excel dhe PowerPoint të Microsoft, Google ka një shtesë të Chrome që ju lejon të shikoni, modifikoni dhe konvertoni midis skedarëve të saj të zyrës dhe Microsoft-it. Nëse kryesisht po punoni me dokumente dhe Google Drive nuk ju përshtatet, konsultohuni me ruajtjen më të mirë në cloud për listën e dokumenteve për opsione të tjera.

google-makinë-photo-preview

Ju gjithashtu mund të shikoni foto dhe të luani video me Google Drive, gjithashtu. Shikuesi i fotove të pronarit nuk mund të modifikojë fotot tuaja, por mund të lidheni me Redaktorin Pixlr për ta bërë atë. Ju gjithashtu mund të luani video duke përdorur riprodhuesin e integruar gjithashtu. Aftësitë fotografike dhe video të Google Drive e ndihmuan atë të renditet e dyta në ruajtjen më të mirë në cloud për listën e fotove dhe videove.

Shërbimi i rangut më të lartë në atë udhëzues është pCloud, për të cilin mund të mësoni më shumë rreth rishikimit tonë pCloud.

Google ka shumë aplikacione të tjera, përfshirë Fotot, Mbaj, Kalendarin dhe më shumë. Google Photos ju lehtëson të menaxhoni fotot tuaja dhe ju lejon të ngarkoni një numër të pakufizuar të tyre nëse e bëni këtë në “cilësi të lartë” në vend të “origjinalit”. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe ju lejon të ndani fotot tuaja në rrjetet sociale. Mund t’i ndryshojë ato gjithashtu.

Google Keep është një aplikacion për marrjen e shënimeve që paraqitet në listën tonë të aplikacioneve më të mira për marrjen e shënimeve. Kalendari Google mund të mësojë përmendësh ngjarjet tuaja dhe t’i sinkronizojë ato nëpër pajisje të shumta.

google-makinë-të palëve të treta-apps

Përveç aplikacioneve vendase, Google Drive ka një bibliotekë të aplikacioneve të palëve të treta që përmban qindra, nëse jo mijëra, integrime softuerësh që mund të shtoni. Shumica e tyre janë gjithashtu falas.

Këto opsione bashkëpunimi e ndihmuan atë për të bërë ruajtjen më të mirë të cloud për listën e ekipeve, megjithëse zgjedhja e fundit në të.

Rikthimi i skedarit ka qenë gjithashtu një opsion pasi Google rindërtoi klientin e tij të desktopit në qershor 2017. Klienti, i quajtur tani “kopje rezervë dhe sinkronizim”, ju lejon të kopjoni dosje në Google Drive.

Krijimi i kopjes rezervë është i vazhdueshëm, do të thotë pasi ndryshimet në skedarë në dosje të etiketuar për kopje rezervë ndodhin, ato ndryshime kopjohen në serverin e largët. Kjo është e dobishme, por nuk siguron lehtësinë e përdorimit dhe shpejtësinë e një mjeti të dedikuar rezervë në internet.

Pasqyrë e tipareve të Google Drive

Logo Google Drivewww.google.com

Fillon nga 167 $ muaj për 100 Plane GBAll

Sync

Dosja e sinkronizimit

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Sinkronizimi selektiv

Menaxhimi i bandës

Sinkronizoni çdo Dosje

Ndarja e skedarëve

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Fjalëkalimet e lidhjes

Datat e skadimit të lidhjes

Ndarja e dosjes

Lejet e Dosjeve

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Ngarkoni lidhje

prodhimtari

Paraprakisht skedari

Redaktoni skedarët

Bashkëpunim brenda aplikacionit

Zyra Online

Google Docs

Shënime App

Rishikim në media

Aplikacione celulare

Mbajtja e skedarit të fshirë

versioning

WebDAV

siguri

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 128-bit

Njohuri zero

Autentifikimi me dy faktorë

Vendndodhja e serverit
SHBA

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Plan falas

Çmimeve

Planet e Google dikur ishin më të shtrenjta, por ato i përditësuan kohët e fundit. Ata nuk janë ende ndër marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud, por ato që Google Drive nuk ka në cilësi, ai ka në sasi. Plani i tij falas është gjithashtu i shkëlqyeshëm.

Plani falas ju ofron 15 GB ruajtje, të cilat ndihmuan Google Drive të fitonte një vend në listën më të mirë të ruajtjes së cloud.

Google Drive ofron shumë fleksibilitet me gjashtë planet e tij të paguara. Mund të merrni 100 GB për 2 dollarë në muaj ose 19,99 dollarë në vit. Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, plani 2TB kushton 9,99 $ në muaj ose 99,99 dollarë në vit.

Planet e nivelit më të lartë nuk ofrojnë zbritje vjetore. Ato fillojnë me 2TB për 19,99 dollarë në muaj dhe mbarojnë me 20TB për 199,99 dollarë në muaj. Asnjë nuk është ndër vlerat më të mira në ruajtjen e cloud. Kjo ilustrohet më së miri nga fakti se pCloud ofron një plan pajtimi 2TB për vetëm 9,99 $ në muaj, gjysmën e kostos së Google Drive.

Lehtësinë e përdorimit

google-makinë-web-app

Mund të hyni në Google Drive duke përdorur një klient në internet, desktop ose celular. Klienti në internet ju lejon të përdorni një shfletues nga çdo kompjuter. Dizajni i tij është minimal, i qartë dhe do ta njohësh nga shumë aplikacione të tjera të Google.

Menyja në të majtë ju lejon të lundroni në diskun tuaj dhe të krijoni dosje ose skedarë të rinj. Ju mund të kërkoni përmbajtjen tuaj duke përdorur shiritin e kërkimit në krye. Kryen një kërkim me tekst të plotë, do të thotë se do të kërkojë në përmbajtjen e dokumenteve tuaja. Kjo është e dobishme nëse nuk mund të mbani mend se ku keni shkruar diçka.

Zona e aksesit të shpejtë nën shiritin e kërkimit ju ndihmon të hapni shpejt skedarët tuaj të fundit. Zona e përmbajtjes mund të tregojë skedarët dhe dosjen tuaj në një pamje ose listë. Shtë e thjeshtë për të punuar me të sepse mund të klikoni me të djathtën për të modifikuar përmbajtjen ose zvarritur dhe lëshuar për ta lëvizur atë. Ju gjithashtu mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarët për t’i ngarkuar ato, por ne do të preferonit nëse mund ta hidhnit përmbajtjen kudo tjetër për ta ngarkuar atë.

google-makinë-desktop-app

Aplikacioni i desktopit përbëhet nga një ikonë e sinkronizimit të dosjeve dhe sistemit të trayit. Ju nuk do të keni probleme duke e përdorur atë sepse është e thjeshtë dhe e thjeshtë për të lundruar. Shtë në dispozicion për Windows dhe macOS. Nëse keni nevojë për mbështetje Linux, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për copën Linux.

google-makinë-mobile-app

Aplikacioni celular është para-instaluar në shumicën e telefonave Android dhe ju lejon të përdorni skedarët tuaj në lëvizje ose offline. Ju madje mund t’i redaktoni ato pa i shkarkuar ato së pari, gjë që është diçka që kërkojnë shumë shërbime të tjera. Aplikacioni është gjithashtu në dispozicion edhe për iOS. Google Photos, i cili ndan hapësirë ​​me Google Drive, ka ngarkim automatik për fotot dhe videot tuaja.

Ndarja e skedarëve & syncing

Toshtë e thjeshtë për të ndarë skedarët dhe dosjet me Google Drive. Ju mund të gjeneroni një lidhje dhe ta kopjoni dhe ngjisni atë ose ta dërgoni me email. Mund ta dërgoni gjithashtu direkt në Facebook ose Twitter. Personat që marrin lidhjen mund të shikojnë, komentojnë ose modifikojnë në varësi të lejeve të vendosura. Ka një tabelë që ju tregon se kush ka qasje në të, gjithashtu.

Ju mund të shkoni më tej duke parandaluar redaktorët të ndryshojnë qasjen dhe të shtojnë njerëz të rinj. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni opsionet për të shkarkuar, shtypur dhe kopjuar edhe për komentuesit dhe shikuesit.

Nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur një fjalëkalim të hyrjes, megjithatë. Ju nuk mund të dërgoni lidhje të ngarkimit ose të kufizoni numrin e shkarkimeve, ose. Ajo që mund të bëni është të caktoni një datë skadimi për secilin person me të cilin keni ndarë përmbajtjen tuaj. Ju mund të tregoni se çfarë kanë ndarë të tjerët me ju duke shkuar në dosjen “shared with me”, por nuk ka asnjë dosje të tillë për përmbajtjen që keni ndarë.

Shkëmbimi i dosjeve funksionon në një mënyrë të ngjashme, por me mundësi të ndryshme. Njerëzit që ju ftoni mund të kenë leje të “organizojnë, modifikojnë & shikoni “ose” vetëm pamje “.

Google Drive merr një qasje solide për ndarjen, por nuk është aq mirë sa të rrihet në ruajtjen tonë më të mirë në cloud për listën e ndarjes. Në krye të kësaj është Sync.com, shërbimi ynë i përgjithshëm më i mirë për ruajtjen e cloud. Për të mësuar më shumë rreth asaj që bën mirë kur shkëmbeni, lexoni rishikimin tonë të Sync.com.

google-makinë-sync-dosje

Funksioni i sinkronizimit i Google Drive mbështetet në një dosje të veçantë në sistemin tuaj të skedarit të quajtur një dosje sinkronizimi. Kur vendosni një skedar në dosje, ai dërgohet në cloud dhe pajisjet e tjera të lidhura me llogarinë tuaj. Kjo mënyrë e funksionimit quhet modeli i zakonshëm i sinkronizimit, dhe u shpik nga Dropbox. Ju mund të mësoni më shumë rreth shërbimit popullor në rishikimin tonë të Dropbox.

Aplikacioni i desktopit “rezervë dhe sinkronizim” i Google Drive ju lejon të sinkronizoni dosjet specifike me kompjuterin tuaj, si dhe çdo dosje nga kompjuteri juaj në cloud. Zgjodhëm një dosje të vetme, por aplikacioni filloi të sinkronizojë gjithçka në Drive tonë. Rihapja e aplikacionit fiksoi problemin. Në përgjithësi, procesi i sinkronizimit është i qetë.

google-makinë-backup-sync

Ju gjithashtu mund të rezervoni dosjet duke përdorur aplikacionin e desktopit. Në Windows 10, “dokumentet”, “fotografitë” dhe “desktop” zgjidhen si parazgjedhje.

shpejtësi

Google Drive ka një rrjet të serverëve në të gjithë botën, kështu që shpejtësia juaj e transferimit nuk duhet të vuajë nga distanca juaj në një server. Ne i bëmë testimet tona duke përdorur një lidhje Ethernet në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps.

Koha mesatare e ngarkimit ishte afër asaj që presim duke marrë parasysh shpejtësinë tonë të ngarkimit, kështu që Google Drive fiton një pikë kryesore. Shkarkimi zgjati më shumë se dy herë kohën që duhej, me një mesatare prej tre minutash dhe nëntë sekondash.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën00:22:4200:22:4000:22:41
Koha e shkarkimit00:03:1500:03:0400:03:09

Google Drive nuk përdor një algoritëm të sinkronizimit në nivelin bllok, i cili do të shpejtonte transferimin e skedarëve që janë ngarkuar tashmë duke transferuar vetëm pjesët e ndryshuara.

Nëse aplikacioni i desktopit i Google Drive ngadalëson kompjuterin tuaj, mund të futeni në menunë e preferencave dhe të hidhni gjerësinë e brezit.

siguri

google-drive-sigurisë

Google i nënshtrohet rregullisht disa auditime të pavarura të sigurimit nga palët e treta. G Suite dhe Google Cloud Platformë marrin auditime SOC1, SOC2 dhe SOC3 për ISO / IEC 27001, 27017 dhe 27018. Ai gjithashtu ofron programin e tij të shpërblimit të rrezikshmërisë për pronat e uebit në pronësi të Google nëse ndiheni si haker.

Të dhënat tuaja janë të koduara në pushim nga AES 128-bit, i cili nuk është aq i fortë sa AES 256-bit. ’Shtë e pakapshme për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, megjithatë. Gjatë transferimit, skedarët tuaj mbrohen duke përdorur versionin më të fortë të algoritmit, së bashku me protokollin TLS. Google gjithashtu detyron HTTPS për të gjitha transmetimet ndërmjet përdoruesve dhe shërbimeve të tij dhe përdor sekret të përsosur përpara.

Google Drive nuk ka njohuri zero, për shkak se i mungon kriptimi privat. Kjo do të thotë se kontrollon çelësin tuaj të enkriptimit dhe një punonjës mashtrues mund të lexojë të dhënat tuaja. Ofruesit në listën tonë më të mirë të shërbimeve të ruajtjes së njohurive zero janë më të mirë në mbrojtjen e skedarëve tuaj, prandaj sigurohuni që t’i lexoni.

Nëse doni të mbroni më tej kredencialet tuaja, Google Drive ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë.

Ju mund të konsultoheni në listën tonë më të sigurt të ruajtjes së cloud për të gjetur një shërbim që mbron skedarët tuaj edhe më shumë. Nëse doni të zhyteni, duhet të dini që Sync.com është shërbimi më i mirë në listë.

intimitet

Google Drive është lidhur me projektin PRISM të Agjencisë Kombëtare të Sigurimit të Sh.B.A-së. Megjithëse NSA thotë se projekti është përdorur vetëm për të synuar kërcënimet terroriste dhe Google e ka mohuar dhënien e plotë të NSA në të dhëna private, prania e teknologjisë dhe e mundshme për arritje më të madhe është e paqartë.

Për më tepër, Google rezervon të drejtën të skanojë dhe analizojë përmbajtjen tuaj në Gmail dhe Google Drive për marketing të synuar në politikën e saj të intimitetit, duke thënë:

“Ne përdorim sisteme të automatizuara që analizojnë përmbajtjen tuaj për t’ju siguruar gjëra të tilla si rezultate të kërkimit të personalizuara, reklama të personalizuara ose karakteristika të tjera të përshtatura për mënyrën e përdorimit të shërbimeve tona. Dhe ne analizojmë përmbajtjen tuaj për të na ndihmuar të zbulojmë abuzimet siç janë spam, malware dhe përmbajtje të paligjshme “

Thënë kështu, Google kujdeset që të mos ju tregojë reklama bazuar në kategori të ndjeshme, siç janë raca apo shëndeti. Ai gjithashtu nuk i ndan informacionet që ju identifikojnë personalisht, siç është emri juaj ose adresa e emailit, me reklamuesit nëse nuk jepni lejen tuaj.

Megjithëse disa njerëz mund ta pëlqejnë atë aspekt të Google, të tjerët do ta shohin atë si një pushtim personal dhe një arsye për të konsideruar shërbime më të sigurta. Nëse dëshironi të rrini me Google Drive, mund të mbroni privatësinë tuaj duke përdorur mjete të tilla si Boxcryptor (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor) për të koduar skedarët në kompjuterin tuaj ose smartphone..

Politika e privatësisë e Google është e thjeshtë për t’u lexuar, ka shpjegime për terma që mund të jenë konfuzë dhe ju sigurojnë video të shkurtra që shpjegojnë pikat kryesore nëse nuk jeni të interesuar ta lexoni. Ekzistojnë gjithashtu lidhje që ju çojnë në opsionet e cilësimeve, të cilat korrespondojnë me kategori të ndryshme privatesie, kështu që ju mund t’i ndryshoni ato më lehtë.

Ju mund të eksportoni një kopje të informacionit që Google mban mbi ju në llogarinë tuaj Google. Ju gjithashtu mund të kërkoni që ajo të heqë përmbajtjen nga shërbimet specifike të Google bazuar në ligjin në fuqi.

Google aderon në Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave. Kjo vlen për të dhënat e qytetarëve të BE-së, edhe nëse ato i transferojnë ato jashtë BE-së. Ju mund të mësoni më shumë rreth këtij ligji në udhëzuesin tonë për GDPR.

Plus, Google ofron një mjet të kontrollit të intimitetit që ju ndihmon të zgjidhni cilësimet e intimitetit që janë të përshtatshme për ju.

Kjo është gjithçka mirë dhe mirë, por në fund të fundit, Google Drive nuk ka kriptim privat, skanon të dhënat tuaja dhe i ka siguruar të dhëna qeverisë. Nëse doni të mbani të dhëna të ndjeshme në cloud, ose thjesht shqetësoheni për privatësinë tuaj, duhet të shkoni me një shërbim më privat. Një shërbim i tillë është Tresorit, për të cilin mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Tresorit.

Shërbimi ndaj klientit

google-makinë-help-qendra

Shumica e shërbimeve nuk mund të konkurrojnë me mbështetjen teknike të Google Drive. Kur hasni një problem, ndalesa juaj e parë do të jetë qendra e ndihmës. Kjo ju lejon të kërkoni një përgjigje për problemin tuaj ose të zgjidhni nga një numër kategorish.

Përgjigjet janë të qarta dhe të lehta për tu ndjekur, por ato mund të përmirësohen me shtimin e mësimeve video. Answerdo përgjigje ka tre skedarë – “kompjuter”, “Android” dhe “iPhone” & iPad ”- gjë që e bën të lehtë gjetjen e përgjigjes për pajisjen tuaj.

Nëse qendra e ndihmës nuk e zgjidh problemin tuaj, mund të bëni një pyetje në forumet e përdoruesit. Komuniteti është aktiv dhe ekspertët e produkteve u përgjigjen pyetjeve rregullisht.

Nëse jeni akoma pa një përgjigje mund të kontaktoni Google. Mbështetja përmes postës elektronike thotë se përgjigjet brenda 24 deri në 48 orë, por ne morëm përgjigjen tonë në shtatë. Kjo është akoma e ngadaltë në krahasim me shumë shërbime, megjithëse.

Për një përgjigje më të menjëhershme, mund të kërkoni një bisedë, e cila zgjat dy deri në tre minuta. Ekziston edhe një mundësi kthimi në të cilën një përfaqësues i Google ju thërret brenda një minutë.

Aktgjykimi

Për shkak se Google Drive nuk ofron kriptim me njohuri zero dhe është i lidhur me NSA, nuk është mirë për përdoruesit që kanë nevojë të ruajnë skedarë të ndjeshëm. Nuk do të bëjë nëse duhet të ruani shumë përmbajtje për të lira, sepse planet e çmimeve nuk janë me vlerë të mirë. Plani falas mund të bëjë nëse jeni duke punuar me dokumente dhe ruajtur disa gjëra.

Lehtësia e përdorimit dhe shpejtësia e saj është e shkëlqyeshme. Nëse jeni duke punuar në një ekip, mund të përdorni produktivitetin e tij dhe aplikacionet e palëve të treta.

Ajo nuk shkëlqen në departamentin e sigurisë, kështu që nëse kjo është një përparësi për ju, shikoni vlerësimet tona të tjera për ruajtjen e cloud.

Google Drive është i shkëlqyeshëm për përdoruesit që duhet të bashkëpunojnë, të ndajnë dhe të punojnë me dokumente. A do të jetë e mjaftueshme për ju ta provoni apo do të keni një zgjidhje të qartë që ka siguri dhe intimitet më të mirë? Na tregoni se çfarë mendoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me