Rishikimi 4Sync – Përditësuar 2020

Rishikimi 4Sync

4Synch është një shërbim mjaft interesant i ruajtjes së cloud që duket kryesisht i përqendruar në ruajtjen dhe ndarjen e skedarëve mediatikë. Bën një punë të mirë për këtë, siç përshkruajmë në këtë përmbledhje 4Sync, por mungesa e fleksibilitetit të tij e bën atë jo tërheqës për shumë përdorues.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

4Sync nuk është shërbimi juaj i ruajtjes së cloud-i-të-mulli. Shtë më e thjeshtë se shumica dhe përqendrohet në ruajtjen e skedarëve mediatikë. Kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të ruani lloje të tjera, por shërbimi nuk ka aplikacione që punojnë me ta. Në këtë përmbledhje 4Sync, ne do t’ju japim një vështrim të thelluar në tiparet e tij dhe t’ju tregojmë se çfarë mungon.

Ndërsa nuk është një nga shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud, mund të jetë pretendent për ruajtjen më të mirë të cloud për listën e fotografive dhe videove. 4Sync nuk mund të përputhet me vlerën e pCloud, megjithëse, që zë vendin e parë në atë listë, kështu që lexoni rishikimin tonë të pCloud nëse doni të ruani fotot dhe videot tuaja për një marrëveshje.

4Sync ka shpejtësi të shpejtë të sinkronizimit dhe mundësi të mirë sinkronizimi dhe shkëmbimi, por kërkon përmirësim në kategoritë e tjera. Për pjesën tjetër të këtij artikulli, ne do të diskutojmë në detaje veçoritë dhe t’ju tregojmë se si ato performojnë.

Alternativa për 4Sync

Pikat e forta & dobësitë

Features

4Sync është krijuar për t’ju ndihmuar të ruani skedarët tuaj të rëndësishëm në re dhe t’i qaseni atyre kudo, në shtëpi ose në lëvizje. Mund të sinkronizoni midis pajisjeve në internet, desktop, celular dhe tablet.

Mund ta bëni kopje rezervë të kompjuterit tuaj në një farë mase, duke e përdorur atë, por për këtë duhet të përdorni një shërbim rezervë cloud. Nëse doni të dini më shumë rreth ndryshimit, lexoni shpjegimin tonë. Nëse keni nevojë për të kopjuar kompjuterin tuaj, këshillohuni me listën më të mirë në internet.

4sync-web-image-preview

4Sync përqendrohet në riprodhimin e mediave dhe ju lejon të shikoni fotot tuaja në pamjen e vogël, në mënyrë që të gjeni shpejt atë që ju nevojitet. Mund të rrotullohen foto individuale ose t’i shikoni të gjitha në një shfaqje rrëshqitëse. Të tjerët mund të vendosin komente për fotot tuaja të përbashkëta dhe të japin mendimet e tyre në fushat specifike të figurës, gjë që është e shkëlqyeshme për të marrë përshtypje.

Ju gjithashtu mund të vendosni shërbimin për të trajtuar fotot e fotografive, gjë që e bën atë të ngarkojë automatikisht ato nga kompjuteri juaj.

4sync-web-muzikë-player

Një muzikant i shkëlqyeshëm shfaqet kur goditni në skedarët tuaj audio në cloud. Ka tiparet standarde që prisni nga një riprodhues muzikor, përfshirë krijimin e listave për luajtje, shtimin e këngëve në radhë dhe ndryshime. Mund të ndani gjithashtu listën e dëgjimit. Kur rrëzoni dritaren për të, një i vogël qëndron mbi zonën tuaj të punës dhe tregon këngën aktuale.

Nëse doni të dini se sa hapësirë ​​dhe trafik keni përdorur, mund të konsultoheni me faqen e statistikave në llogarinë tuaj. Mund të tregojë konsumin tuaj të trafikut për muajin aktual ose muajin e kaluar. Ju gjithashtu mund të shihni skedarët tuaj më të njohur me numrin e shkarkimeve nga dita e fundit deri në 14 ditët e mëparshme.

Përmbledhje e Karakteristikave 4Sync

Logo 4Syncen.4sync.com

Fillon nga 825 $ muaj për 10000 Plane GBAll

Sync

Dosja e sinkronizimit

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Sinkronizimi selektiv

Menaxhimi i bandës

Sinkronizoni çdo Dosje

Ndarja e skedarëve

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Fjalëkalimet e lidhjes

Datat e skadimit të lidhjes

Ndarja e dosjes

Lejet e Dosjeve

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Ngarkoni lidhje

prodhimtari

Paraprakisht skedari

Redaktoni skedarët

Bashkëpunim brenda aplikacionit

Zyra Online

Google Docs

Shënime App

Rishikim në media

Aplikacione celulare

Mbajtja e skedarit të fshirë

versioning

WebDAV

siguri

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit

Njohuri zero

Autentifikimi me dy faktorë

Vendndodhja e serverit
Kanadë

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Plan falas

Çmimeve

Shumë shërbime ofrojnë disa plane nga të cilat mund të zgjidhni, gjë që rrit fleksibilitetin dhe ju lejon të merrni atë që përputhet më së afërmi me nevojat tuaja. Nuk është rasti me 4Sync, megjithëse. Ka vetëm një plan: Premium.

Ajo siguron ruajtje 1TB dhe 10TB të rreshtit të bandës në muaj, të cilat mund t’i shtoni nëse është e nevojshme. Nëse vendosni të paguani në muaj, do të duhet të pini 16,99 $. Kjo është 203,88 dollarë në vit. Do të merrni një zbritje 50 përqind nëse paguani për një vit në front, i cili, me 99 dollarë, është i barabartë me 8.25 dollarë në muaj.

Ju mund të paguani vetëm 8 dollarë në muaj për të marrë 2TB me Sync.com. pCloud është afër me 2TB për 9,99 $ në muaj ose 96 dollarë në vit, dhe Amazon Drive tarifon 60 dollarë në vit për 1TB. Nëse ata zgjedh interesin tuaj lexoni rishikimin tonë të Sync.com dhe rishikimin e Amazon Drive, ose lexoni në lidhje me të gjitha zgjedh vlerat tona më të larta në listën tonë të marrëveshjeve më të mira në shërbimet e ruajtjes në cloud.

4Sync nuk ofron një plan falas, por ka një periudhë provë falas 60-ditore, e cila është dukshëm më e gjatë se ajo që ofrojnë shërbimet e tjera. Ju mund ta zgjasni gjykimin me një muaj për secilin mik që referoni dhe ata, nga ana tjetër, marrin një muaj shtesë. Nëse pajtoheni në Premium, ju merrni edhe dy muaj shtesë.

Pasi të përfundojë prova juaj, keni 30 ditë kohë për të rifreskuar në Premium ose llogaria juaj do të çaktivizohet.

Eksperienca e perdoruesit

Ka shumë mënyra për të hyrë në skedarët e ruajtur në re 4Sync. Mund të përdorni klientin e desktopit, aplikacionin e uebit ose aplikacionin smartphone.

4sync-desktop-settings

Aplikacioni i desktopit përbëhet nga një ikonë e sinkronizimit të dosjeve dhe sistemit të trayit. Ajo që na pëlqen të shohim, sidoqoftë, janë ikona në skedarë në dosjen sinkronizuese që tregojnë statusin e tyre, por ato tregojnë vetëm nëse hiqni një dosje ose skedar nga sinkronizimi. Ndërfaqja e desktopit ndjehet e datuar, por është e qartë dhe e thjeshtë për të lundruar.

Ekziston gjithashtu një ikonë që hap aplikacionin e uebit edhe në shfletuesin tënd të paracaktuar.

Shtë në dispozicion për Windows dhe macOS, por jo Linux. Nëse keni nevojë të punoni në Linux, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për pjesën Linux.

4sync-web-UI

Aplikacioni në internet tregon skedarët tuaj në pamje të vogël ose në listë. Ndihet gjithashtu e datuar, por është e këndshme dhe e lehtë për t’u përdorur. Butonat në krye ju ndihmojnë të kryeni veprime të zakonshme shpejt dhe navigimi në të majtë ndjek strukturën e zakonshme të pemëve, kështu që nuk do të hutoheni. Ju mund të kaloni në një pamje të thjeshtë, e cila fsheh të gjitha, por veçoritë thelbësore për t’ju ndihmuar të përqendroheni gjithashtu.

4sync-mobile-ui

Mund të përdorni shumicën e të njëjtave karakteristika në aplikacionin celular. Ka një shirit kërkimi në krye që ju lejon të filtroni skedarët tuaj dhe një grup ikonash për navigim. Ata ju lejojnë të përdorni skedarët tuaj, të ngarkoni nga aparati juaj, të shikoni se çfarë ndahen me ju, të ruani skedarë për punë jashtë linje dhe të kontrolloni cilësimet e burimit tuaj dhe të llogarisë. Në cilësimet, mund të aktivizoni ngarkime automatike për fotot tuaja.

Aplikacioni celular është në dispozicion për Android ose iOS.

Sinkronizimi i skedarëve & Sharing

Sinkronizimi dhe shkëmbimi janë të rëndësishëm për ruajtjen e cloud, sepse ato janë mekanizmat kryesorë që ju lejojnë të transferoni ruajtjen tuaj në cloud, t’i qaseni asaj nga pajisje të ndryshme dhe ta ndani atë.

4sync-sync-dosje

Klienti i desktopit ndjek modelin e zakonshëm të sinkronizimit me dosjen e tij të sinkronizimit dhe ikonës së sistemit të trayit. Ikona ju lejon të përdorni preferencat dhe të hapni dosjen tuaj të sinkronizimit pa kaluar në aplikacionin e menaxherit të skedarëve.

Do gjë që vendosni në dosjen tuaj të sinkronizimit do të sinkronizohet me cloud dhe gjithçka që vendosni në cloud do të shkarkohet në dosjen e sinkronizimit.

Ju nuk duhet të përdorni dosjen sinkronizuese, megjithëse, pasi 4Sync ju lejon të sinkronizoni ndonjë dosje. Nëse nuk doni ta bëni atë, mund të klikoni me të djathtën në çdo dosje ose skedar dhe të zgjidhni ta kopjoni atë në dosjen e sinkronizimit. Mund të sinkronizoni vetëm dosjet e zgjedhura, por sinkronizimi i tyre nuk i fshin ato. Thjesht prish lidhjen duke ecur përpara. Për të përjashtuar skedarët individuale, mund t’i shtoni ato në një listë të injorimit.

Ju mund të rregulloni sinkronizimin e duhur kur fshini skedarët, gjithashtu. Kur një skedar fshihet në internet, mund ta fshini automatikisht në desktopin tuaj, ta vendosni të pyesë nëse duhet ta bëjë këtë apo të rivendosë skedarin në server nga makina juaj lokale.

Përveç sinkronizimit, aplikacioni i desktopit ju lejon të ndani skedarët tuaj në Facebook ose Twitter ose të gjeneroni një lidhje që mund të kopjoni dhe ngjitni. Mund të ndani një lidhje që shkarkon skedarin ose atë që hap pjesën tuaj në ndërfaqen në internet të 4Sync. Plus, mund të merrni një kod HTML ose forumi nëse doni të vendosni pjesën. Megjithatë, nuk ka mundësi të vendosni një fjalëkalim të lidhjes ose datën e skadimit.

Ju mund ta vendosni dosjen tuaj në private nëse nuk doni ta ndani atë ose ta bëni atë publike për t’i lënë të gjithë ata që janë të ftuar të hyjnë në të. Për më tepër, mund të vendosni leje për njerëzit që i ftoni të “shikoni vetëm” ose “ngarkoni dhe modifikoni”. Ju mund të mbroni pjesën e dosjes tuaj duke vendosur një fjalëkalim dhe ta bëni atë pjesë të një nëndomeni. Etiketa iframe HTML është gjithashtu në dispozicion për ta futur atë si një widget.

4sync-web-Share

Aplikacioni në internet ju lejon të bëni të njëjtën gjë, por ju jep mundësinë që të shkurtoni lidhjen tuaj të aksioneve dhe ta dërgoni atë përmes postës elektronike. Mund të ndani dosje në Facebook, por do të duhet të lidheni me Twitter nga menyja e cilësimeve për t’i ndarë ato.

Ju mund të përdorni aplikacionin celular për të shkëmbyer skedarë dhe dosje me aplikacione të instaluara, të tilla si WhatsApp, Slack dhe Skype, gjithashtu. Përndryshe, ju mund të dërgoni një lidhje.

Edhe pse 4Sync ka karakteristika të mira të shkëmbimit, nuk u afrohet ofruesve në shërbimet tona më të mira të ruajtjes së cloud për listën e ndarjes.

shpejtësi

U deshën mesatarisht rreth 23 minuta për të ngarkuar një dosje të provuar me zë 1 GB. Lidhja jonë u bë përmes WiFi jashtë Beogradit, Serbisë me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit 102 Mbps.

Koha e ngarkimit është e barabartë me kohën teorike që duhet për të transferuar një dosje 1 GB, kështu që ne mund të konkludojmë që do të përjetoni shpejtësi më të shpejtë sa më afër të jeni në serverat 4Sync. Ne supozojmë se ata janë në Sh.B.A sepse kompania është e vendosur në Kaliforni, por një nga politikat e saj pengoi që ekipi mbështetës të zbulojë atë informacion.

Shpejtësia është një faktor më i madh kur bashkëpunoni në skedarët që janë ngarkuar tashmë. Në vend që të ngarkoni të gjithë skedarin pasi ta modifikoni, një algoritëm sinkronizimi në nivelin bllok mund të transferojë vetëm pjesën që ndryshoi, gjë që zvogëlon kohën e ngarkimit në mënyrë të konsiderueshme. Fatkeqësisht, ne zbuluam se 4Sync nuk e përdor atë, pasi skedarët tanë të provës nuk i ngarkuan më shpejt pasi t’i modifikuam ato.

siguri & intimitet

Nëse i ruani skedarët tuaj në internet pa pasur siguri të përshtatshme, do të thuani më pak një kumar. Hakerët mund t’ju godasin me ransomware, të përgjojnë skedarët tuaj gjatë transferimit me sulme nga njeriu në mes ose të vjedhin fjalëkalimin tuaj.

Për të parandaluar që shërbimet e ruajtjes së cloud duhet të përdorin enkriptime në pushim dhe në tranzit, protokolli TLS për të mbrojtur të dhënat tuaja në autentifikim dhe autorizim dy-faktor për të parandaluar hyrjen e paautorizuar në llogarinë tuaj. Mbrojtja më e mirë për privatësinë tuaj është encryption fund, deri në fund, i cili e mban çdokush përveç jush të lexojë skedarët tuaj.

Fatkeqësisht, 4Sync nuk po vjen për sigurinë e tij. Ne e dimë që ju mund të përdorni SSL për të mbrojtur skedarët gjatë transferimit nga kompjuteri juaj në një server dhe të aktivizoni HTTPS të sigurojë lidhjen tuaj aty ku është e aplikueshme.

Shërbimi nuk përdor autentifikimin me dy faktorë, prandaj sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë.

Në politikën e tij të intimitetit, 4Sync shprehet se mbledh vetëm metadata dhe informacione të tjera që lidhen me statistikat, përveç nëse regjistroheni në të përmes Google, Facebook ose Twitter. Në atë rast, ai mbledh të dhënat tuaja personale. Megjithatë, intimiteti i skedarëve tuaj nuk është i garantuar, siç është me Tresorit, një nga shërbimet më të mira të njohjes zero.

mbështetje

Mbështetja e 4Sync përbëhet nga një FAQ dhe një formë që ju lejon të dërgoni një mesazh te ekipi i ndihmës teknike. Nuk ka asnjë mbështetje telefonike ose bisede. FAQ është e lehtë për t’u përdorur pasi ndahet në seksione: “e përgjithshme”, “Windows”, “Mac”, “Android” dhe “iPhone”.

Ne i kemi dërguar një mesazh me disa pyetje ekipit mbështetës dhe ata u përgjigjën disa ditë më vonë. Ne nuk kemi marrë një email konfirmimi duke thënë se ata morën mesazhin tonë i cili do ta lehtësonte pritjen.

Aktgjykimi

4Sync është një shërbim i mirë që siguron një mënyrë të thjeshtë për të ruajtur dhe vrojtuar skedarët e muzikës, videove dhe figurave tuaja. Ju mund të merrni reagime nga të tjerët në imazhet tuaja me kunjat e komenteve. Videoklipi do të luajë filmat tuaj pa problem, ndërsa muzikanti ju lejon të shijoni koleksionin tuaj muzikor nga cloud.

Përvoja e përdoruesit është e mirë, por ndjehet e datuar në krahasim me, të themi, Dropbox. Ndarja është e aftë, por i mungojnë opsionet e kontrollit të përmbajtjes. Shpejtësitë e sinkronizimit janë të krahasueshme me disa nga shërbimet më të shpejta atje, por e njëjta gjë nuk mund të thuhet për siguri sepse 4Sync nuk ka shumë mundësi nga ofruesit e tjerë që ne i marrim si të mirëqenë.

Shërbimi gjithashtu duhet të përmirësojë vlerën e tij, ose duke ulur çmimin e tij ose duke rritur hapësirën e ruajtjes. Akoma, nëse nuk keni ndërmend të paguani një vit, është një vend i mirë për të ruajtur skedarët tuaj të mediave. Përndryshe, kontrolloni rishikimet tona të ruajtjes së cloud për shërbime të tjera.

Whatfarë mendoni për 4Sync? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me