hubiC Rishikimi – Ky shërbim është i dobët që nga maji 2018

rishikim hubiC

Një ofrues dikur premtues i ruajtjes së cloud që tani ka mbyllur dyert e tij dixhitale, hubiC ishte një shembull i librave shkollorë të një kompanie më të mirë prindër që i tejkalon keq burimet e saj. Lexoni rishikimin tonë të hubiC për detajet e ndyra, si dhe një lidhje me artikullin më të mirë të alternativave hubiC.


Kompania franceze OVH është një nga emrat më të mëdhenj në cloud computing, duke sportuar 20 qendra të të dhënave dhe mbi 260,000 serverë në të gjithë botën. Rrjeti i ndërmarrjes, në të vërtetë, pret mbi 18 milion aplikime. Përfshirë hubiC-in e vet të OVH, një shërbim ruajtjeje cloud me aftësi rezervë për të cilën pretendon OVH ka mbi 900,000 përdorues. hubiC ka qenë rreth e rrotull që nga viti 2011.

Ashtu si shumë kompani që përpiqen të heqin mënjanë konkurrencën në hapësirën e ruajtjes në re, hubiC ka ndërmarrë qasjen e tërheqjes së përdoruesve me depozitë falas – 25 GB të saj. Me hubiC, duket se do të bëhet edhe më mirë, falë niveleve të ulëta: pak më shumë se 5 dollarë në muaj për 10TB. Ky është dhjetë herë më shumë ruajtje në re për rreth gjysmën e kostos së asaj që ju jep shumica e konkurrencës.

Me Dropbox, për shembull, ju merrni 1TB për 9,99 $. Në këtë pikë, ka një shans të mirë që dikush duke lexuar ka një nga dy reagimet:

 • Ata kanë vendosur të godasin çmimin e parë dhe janë gati për t’u regjistruar me hubiC
 • Ata kanë vendosur që diçka të nuhasë në mënyrë të dyshimtë, si peshq të kalbur të përzier me ananas.

Nëse bini në kategorinë numër dy dhe jeni akoma me ne, urime! Ndërsa çmimi i hubiC është real, standardet ekzistuese të sigurisë dhe mbështetja e klientit janë më shumë se arsye e mjaftueshme për të mos besuar skedarët tuaj me këtë shërbim. Po, mund të sinkronizoni skedarët në cloud, megjithëse pa shpejtësinë e transferimeve të skedarëve në nivelin bllok. hubiC madje dyfishohet si një shërbim rezervë, megjithëse mungojnë disa karakteristika të rëndësishme (si një planifikues i mirë).

Por edhe nëse mund t’i anashkaloni këto çështje, ka çdo arsye për të besuar se njerëzit në hubiC janë ose në prag të mbylljes së gjërave ose mos u kujdesni më për klientët e tyre. Pra, nëse bëni skedarë dyqanesh atje, ato së shpejti mund të zhduken.

Na vjen keq për të zhgënjyer. Por lajmi i mirë është se ka shumë shërbime të shkëlqyera për ruajtjen e cloud dhe rezervave, të cilat kanë më shumë sesa ia vlen kostoja e tyre:

 • Magazinimi më i mirë i Cloud 2017
 • Rezervimi më i mirë i Cloud 2017

hubiC dëshmon se adresa e moshës së vjetër “mos gjykoni një libër me mbulesën e saj” të vërtetë – por për të gjitha arsyet e gabuara. Sigurohuni që të lexoni rishikimin e plotë të këtij shërbimi para se të vendosni nëse e meriton biznesin tuaj, falas apo jo.

vizitë 

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për hubiC

Çmimeve

Shumica e përdoruesve të hubiC nuk do të shpenzojnë kurrë asnjë monedhë në të.

25 GB hapësirë ​​e lirë ka të ngjarë të jetë e mjaftueshme për të ruajtur një pjesë të mirë dokumentesh dhe fotografish. Nëse keni nevojë për më shumë, shërbimi ofron disa plane personale: një për 100 GB dhe tjetri për 10TB. Hedhja nga 100 GB në 10TB ndoshta duket e çuditshme, nëse jeni njohur me shërbime të tjera për ruajtjen e cloud, të cilat zakonisht ofrojnë një plan 1TB ose 2TB. 

Sidoqoftë, duke pasur parasysh koston e ulët që lidhet me secilin plan, kjo është një mospërputhje mjaft e lehtë për të anashkaluar.

hubiC gjithashtu ka një program referimi, ku përdoruesit mund të fitojnë 5 GB hapësirë ​​shtesë ruajtjeje për kërkesë (deri në 25 GB). Nëse jeni regjistruar në planin 100 GB, ju merrni 10 GB për një mik (deri në 500 GB). Plani 10TB ju siguron 500 GB për mik (falas deri në 2.5TB).

Features

Një gjë që e veçon hubiC nga shumë shërbime është fakti që është një shërbim ruajtjeje dhe ruajtjeje cloud njëkohësisht, duke e bërë atë një lloj specie mjaft të rrallë. Ne kemi shkruar disa artikuj mbi ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit, si ky këtu. Shërbime të tjera që përdorin këtë qasje dy-në-një, përfshijnë IDrive dhe SpiderOakONE.  

Fatkeqësisht, ky aspekt i hubiC nuk është i mjaftueshëm për ta shpëtuar atë nga një grup karakteristikash të rralla.

Funksion: Përshkrimi:
Aplikacione për desktopWindows, Mac dhe Linux janë të mbështetur
Aplikacione celulareiOS, Android dhe Windows 8
syncingSinkronizoni skedarët në të gjithë pajisjet dhe cloud
rezervëTag dosjet për rezervimin automatik
Rikthim automatikRezervat rezervë mund të vendosen të funksionojnë çdo orë, çdo ditë ose javë
Siguria e shtresave të transportit (TLS)Dosjet mbrohen me tunele të sigurta TLS
Versioni i skedarëveNë dispozicion vetëm për kopje rezervë (jo sinkronizimi)

Në listën e mësipërme mungojnë:

 • Transferet rritëse të nivelit të bllokut
 • Kriptimi në pushim
 • Siguria e njohurive zero

Gjithashtu, ndërsa hubiC bën kopje rezervë automatike, ju keni pak kontroll mbi ato kur ato ndodhin. Dhe, siç do ta shihni në seksionin e përvojës së përdoruesit tjetër, ne kemi pasur probleme për të funksionuar aplikacionin Android të hubiC.

Eksperienca e perdoruesit

Instalimi i hubiC në desktopin tuaj krijon një dosje sinkronizimi hubiC. Ky dosje sinkronizimi funksionon bazuar në modelin e popullarizuar nga Dropbox, çdo gjë brenda tij ruhet si në hard drive tuaj ashtu edhe në cloud të hubiC.

Përveç zhvendosjes së skedarëve në dosjen tuaj të sinkronizimit, ju gjithashtu mund të klikoni me të djathtën në çdo dosje (por jo skedarë) dhe ta shënoni për kopjim automatik.

Sinkronizimi lidh të gjitha pajisjet që i bashkëngjitni hubiC duke përdorur një sistem të dyanshëm të transferimit të skedarëve ndërsa rezervimi është rreptësisht një çështje e njëanshme: nga kompjuteri juaj te cloud i hubiC.

Shtë krijuar për të mbrojtur përmbajtjen e një disku të ngurtë sesa të promovojë produktivitetin e punës. Pasi të zgjidhni të kopjoni një dosje, hubiC hap një ekran të cilësimeve. Nga atje, ju mund të vendosni se sa versione skedari ruan hubiC dhe sa shpesh funksionon një kopje rezervë.

Versionimi mban kopjet e kaluara të skedarëve në mënyrë që të riktheheni në një gjendje të mëparshme në çdo kohë. Të qenit në gjendje ta bëjë këtë ju mbron nga:

 • Gabim i përdoruesit
 • korrupsioni
 • ransomware

Sa i përket planifikimit të rezervave, hubiC ofron mundësinë e kopjes së dosjeve vetëm një herë, një herë në orë, një herë në ditë ose një herë në javë. Ndërsa e kryen punën, rezervimi i hubiC nuk funksionon pothuajse si dhe shërbime si:

 • iDrive
 • CrashPlan
 • Backblaze

Ose shumica e shënimeve të tjera në hapësirën rezervë në internet. Me shërbime të tjera, përdoruesit mund të vendosin një lak rezervë të vazhdueshëm për të mbajtur të dhënat e një hard disku të mbrojtur në kohë gati-reale, ose të vendosin një kopje rezervë për të ekzekutuar ndërmjet orëve të caktuara, në ditë të caktuara të javës.

Gjithashtu, mjetet e tjera rezervë cloud ju lejojnë të etiketoni skedarë individuale për kopje rezervë, përveç dosjeve, plus ata automatikisht mund të etiketojnë dosje të caktuara për rezervë për të kursyer kohë. Backblaze dhe Carbonite madje automatikisht rezervojnë të gjitha skedarët e një lloji të veçantë, të cilat ata mund të bëjnë, falë mbështetjes së tyre të pakufizuar të kopjimit.

Nëse keni nevojë për të menaxhuar disa aspekte të hubiC, bëjeni këtë duke klikuar me të djathtën mbi ikonën e saj të detyrës. Ju mund të filloni sinkronizimin menjëherë, pauzën, rregulloni kontrollet dhe kontrolloni rezervën tuaj dhe operacionet e drejtimit.

Në cilësimet, ka mundësi të dobishme, si fikja e sinkronizimit për disa dosje dhe caktimi i një hendeku sinkronizimi.

Nën skedën e cilësimeve të përparuara, gjithashtu mund të kufizoni shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit, nëse hubiC po ndikon në burimet e sistemit tuaj.

Skeda rezervë, ndërkohë, ndryshon cilësimet për çdo dosje që keni etiketuar për kopje rezervë.

Përvoja e shfletuesit

Shfletuesi hubiC mund të hyjë në përmbajtje nga çdo kompjuter. Në atë mënyrë, nëse kompjuteri juaj personal nuk është i disponueshëm për ndonjë arsye, ju mund të hyni në të dhëna në dikë tjetër, pa qenë e nevojshme të instaloni aplikacionin e desktopit.

Shfletuesi është goxha i drejtpërdrejtë. Mund të qaseni në përmbajtjen e sinkronizuar nga faqja kryesore duke klikuar në dosjen ku është ruajtur. Mund të shkarkoni dhe ngarkoni skedarë, dhe ka një buton të përbashkët që gjeneron një lidhje URL për çdo skedar.  

hubiC mund të shkëmbejë skedarë përmes:

 • Email
 • Facebook
 • Cicëroj
 • Google Plus

Ose thjesht mund të gjeneroni një lidhje dhe ta kopjoni / ngjisni kudo që dëshironi. Një nga gjërat e këndshme në lidhje me ndarjen e skedarëve me hubiC është se ata lejojnë që data juaj e skadimit të një lidhjeje. Shumë shërbime të ruajtjes së cloud nuk e bëjnë këtë, gjë që është problem sepse është e lehtë të harrosh atë që ke ndarë.

Sidoqoftë, do të kishim preferuar të ishim në gjendje të përcaktonim datën e skadimit të lidhjes që donim. Gjithashtu, nuk ka asnjë mënyrë për të shkëmbyer lidhje për një kohë të pacaktuar – ju kapeni në 30 ditë. hubiC gjithashtu nuk ka lidhje për mbrojtjen e fjalëkalimit. Plus, nuk ka asnjë mënyrë për të kontrolluar shpejt të gjitha lidhjet që keni krijuar.

Përveç shikimit të përmbajtjes së sinkronizuar, mund të hyni në dosje të etiketuar për kopje rezervë duke klikuar në ikonën e menusë në këndin e sipërm të djathtë dhe duke zgjedhur “rezervën time”.

Një gjë e fundit me notë, veçanërisht nëse jeni të paduruar me teknologjinë: zbuluam se shumë prej veprimeve që ne kryenim në uebfaqe kaluan të ngadalta. Për shembull, u deshën gati 30 sekonda që ne të gjeneronim lidhje lidhëse. Me shërbime të tjera, krijimi i lidhjeve është një proces i menjëhershëm.

Përvoja në celular

Normalisht, na pëlqen të flasim për përvojën në celular, por në rastin e hubiC, ne u futëm në një kasolle të vogël. Dhe nga një pengesë, nënkuptojmë që aplikacioni nuk funksionon.

Ne ishim në gjendje të shkarkonim aplikacionin Android pa asnjë problem. Por, pasi e hapëm, asnjë nga skedarët që kishim sinkronizuar në desktopin tonë nuk ishte në dispozicion. Ne i dhamë një ditë dhe e rifreskuam atë një mori herë, por asgjë nuk u shfaq kurrë.

Përveç që mund të hyni në dosjen tuaj të sinkronizimit, aplikacioni hubiC Android është menduar të ju lejojë të rezervoni të dhëna telefonike, siç janë:

 • Fotografitë
 • Videos
 • muzikë
 • Kontaktet
 • Kalendari

Ne ishim mjaft të ngazëllyer për këtë veçori, pasi shumë shërbime rezervë të cloud bëjnë vetëm një rezervë desktop, jo një smartphone. Sidoqoftë, sa herë që u përpoqëm të testonim aftësitë rezervë të Android-it të hubiC, ne u takuam me një mesazh gabimi:

Duke gjykuar nga komentet e përdoruesit në dyqanin Google Play, ne nuk ishim vetëm në këto probleme. Disa përdorues nuk ishin në gjendje të kishin qasje në të dhënat e tyre, ndërsa të tjerët mund të kishin qasje vetëm në disa nga të dhënat e tyre.

Problemi mund të burojë nga fakti se hubiC nuk e ka përditësuar aplikacionin e tij që nga gushti i vitit 2014. Afro tre vjet pa një azhurnim nuk tregon zakonisht për stabilitetin e një aplikacioni. Përkundrazi, sugjeron me forcë se botuesi nuk kujdeset më për të.


 

shpejtësi

Arkitektura e efektshme e transferimit të skedarëve është thelbësore për procesin e ruajtjes së cloud. Do të thotë sinkronizime më të shpejta midis pajisjeve, më pak kohë në backup dhe më pak ndikim në burimet e një sistemi. Për të zbuluar nëse hubiC mund të vazhdojë të bëjmë, kemi përgatitur një dosje të ngjeshur 256MB që përmban një larmi llojesh të ndryshme skedarësh dhe kemi kryer disa ngarkime dhe shkarkime, në kohën e shpejtësisë së saj.

Këto teste u kryen përmes një rrjeti Wi-Fi me shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit prej 32Mbps dhe 12Mbps, sipas speedtest.net.

Këtu janë rezultatet tona:

Ngarko kohën:04:45
Koha e shkarkimit:02:30

Kjo shpejtësi fillestare e ngarkimit nuk është e keqe dhe krahasohet në mënyrë të favorshme me shërbimet e tjera. Koha e shkarkimit, megjithatë, është pak më e ngadaltë. Në mënyrë tipike me këtë provë, ne jemi në gjendje t’i shkarkojmë skedarët tanë brenda një minute, dhe zakonisht në më pak se 30 sekonda. Megjithatë, me hubiC, u deshën dy minuta dhe 30 sekonda.

Issueështja më e madhe këtu është se shërbimi nuk e mbështet atë që njihet si transferimet e skedarëve “në nivelin bllok”. Shumë shërbime cloud përdorin këtë lloj arkitekture, e cila vetëm sinkronon ose rezervon pjesë të skedarit që kanë ndryshuar, në vend që të kopjojnë përsëri të gjithë skedarin. Duke vepruar kështu, bën një ndryshim dramatik në shpejtësi dhe ju lejon të hipni pa probleme nga një pajisje në tjetrën.

siguri

hubiC siguron skedarët gjatë tranzitit me SSL për të parandaluar që përgjuesit të mos ngacmojnë përmbajtjen tuaj. Kur është fjala për sigurinë, megjithëkëtë, të gjitha shërbimet duhet të ofrojnë. Për dallim nga shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud dhe rezervimit, çdo skedar i ruajtur me hubiC nuk do të kodohet. Kjo do të thotë që çdo punonjës i hubiC, ose kushdo që shkel një server hubiC, do të jetë në gjendje të shikojë atë që keni ruajtur atje.

Ju së pari mund të bëni hapin e kodimit të skedarëve, por kjo kërkon kohë. Nëse nuk preferoni të kaloni në sherr, konsideroni një shërbim me njohuri zero si:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Ndihma për përdoruesit

Mbështetja e hubiC drejtohet përmes një siti të qendrës së ndihmës, ku FAQ-të janë të renditura sipas temës. Shumica e FAQE marrin përgjigje në një rresht ose dy, dhe faqja nuk ka ndonjë artikull të thelluar ose mësime. Mungesa e udhëzimeve ka të ngjarë të mos jetë një çështje e madhe për shumicën e përdoruesve, pasi mjetet e hubiC janë gjithsesi të thjeshta.

Sidoqoftë, ekziston një forum i përdoruesve ku gjoja ju mund të shtroni pyetje. Por ne nuk mund të gjetëm një mënyrë për të postuar në forumin. Dhe ka një mesazh që lexon:

“Jemi në proces të migrimit të këtij forumi. Një hapësirë ​​e re do të jetë e disponueshme së shpejti. Na vjen keq per shqetesimin.”

Pra, kjo mund të jetë arsyeja pse. Sidoqoftë, gjatë shfletimit të forumit, kemi vërejtur se nuk kishte ndonjë postim të përdoruesve që nga fillimi i shkurtit. Gjithashtu, shumë nga postimet më të fundit po pyesnin pse hubiC u ndal duke u përgjigjur pyetjeve në radhë të parë.

Për shembull:

Përtej forumit, hubiC nuk duket se ka një mjet për kontakt të drejtpërdrejtë. Nuk ka asnjë numër telefoni për të telefonuar, as bisedë live, as edhe një adresë emaili.

Mendimet përfundimtare

Planet bujare të magazinimit falas të hubiC, me kosto jashtëzakonisht të ulët dhe fakti që është i përdorshëm si një shërbim i ruajtjes së cloud dhe si një shërbim rezervë cloud, janë të gjitha tipare mjaft tërheqëse, por vetëm në letër. Mungesa e transferimeve të skedarëve të nivelit të bllokut do të thotë që nuk do të merrni të njëjtën shpejtësi sinkronizimi dhe kopje rezervë siç bëni me konkurrentët. Më keq, pa kriptimin nga ana e serverit, përmbajtja juaj mund të arrihet dhe të lexohet nga të tjerët.

Ështja më e madhe këtu është se duket sikur hubiC është fshehur.

Aplikacioni celular nuk është aktualizuar përgjithmonë (tre vjet), dhe nuk funksionon, hubiC gjithashtu nuk përgjigjet në përgjigjet e përdoruesve në forumin e tij të mbështetjes, dhe nuk ka asnjë mënyrë për të kontaktuar direkt me kompaninë. Të gjitha këto flamuj të kuq na tregojnë se firma mund të jetë në prag të zhdukjes. Ose ajo ose shërbimi është vetëm një kurth i ndritshëm për të fituar para, me askënd që nuk shqetëson ta mbikëqyrë më.

Sido që të jetë, ne nuk mund të rekomandojmë ruajtjen e skedarëve tuaj me hubiC, duke marrë parasysh faktin se ka një shans shumë të mirë që kompania mund të zhduket nesër – dhe të dhënat tuaja së bashku me të. Nuk do të jetë hera e parë që një shërbim i ruajtjes së cloud u zhduk me përmbajtjen e përdoruesve të tij. A keni provuar hubiC? Nëse keni një moment, ne do të donim të dëgjonim për të në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me