FlipDrive Rishikimi – Përditësuar 2020

Rishikimi i FlipDrive

Përvoja e FlipDrive është e dëmtuar nga çështje të mëdha dhe të vogla. Megjithëse ka disa karakteristika shëlbimi, përgjithësisht ne rekomandojmë përdoruesit të qëndrojnë larg.

Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Nëse jeni duke kërkuar për zgjidhje jashtë kutisë për nevojat tuaja për ruajtjen në cloud, mund të tundoheni që t’i jepni një lexuesi të vogël FlipDrive një audicion. Gjatë këtij rishikimi të FlipDrive, ne do t’ju kursejmë pak kohë dhe zhgënjim duke bërë atë vetëm për ju – dhe shpresojmë t’ju bindim të merrni parasysh opsione të tjera në udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud, në vend të kësaj.

Në fund të fundit është se FlipDrive thjesht nuk ka tiparet që duhet të presësh nga një mjet i aftë për ruajtjen e cloud. Titulli i listës së humbjeve nuk ka sinkronizim të skedarëve, versionim ose encryption të serverit. Në rastin më të mirë, FlipDrive nuk ka arritur të evoluojë me kohën. Në rastin më të keq, është një operacion i marrjes së parave që nuk intereson vërtet të sigurojë një shërbim të plotë.

Ne preferojmë t’i japim FlipDrive përfitimin e dyshimit dhe të supozojmë se është më shumë paaftësi sesa lakmia në themel të shumë çështjeve të saj. Sidoqoftë, fakti që FlipDrive gjithashtu është tepër i çmuar në mënyrë të dyshimtë në krahasim me opsione shumë më të mira nuk ndihmon për të shpërndarë këtë mendim.     

Nëse dëshironi të formoni mendimin tuaj për këtë çështje, mund të regjistroheni në një llogari falas 10 GB për t’i dhënë asaj një rrotullim. Nëse jeni të zhgënjyer sa ishim, nuk shqetësoni: ka shumë shërbime të shkëlqyera atje, të cilat mund t’i lexoni në bibliotekën tonë të rishikimit të ruajtjes së cloud..

Alternativa për FlipDrive

Pikat e forta & dobësitë

Features

Ndërsa teknikisht një shërbim i ruajtjes së reve, FlipDrive nuk ka në fakt shumë nga tiparet e zakonshme që ne kemi ardhur për t’i shoqëruar me këtë term. Ne do të flasim për ato që mungojnë në një moment. Së pari, le të shohim se çfarë bën.

FlipDrive mund të përdoret për të ngarkuar skedarë në cloud – domethënë një server të largët. Qëllimi kryesor është të kurseni hapësirë ​​në hard drivein tuaj, megjithëse siç do ta shihni kur diskutojmë çmimet, tjetër, FlipDrive nuk ofron shumë në lidhje me gigabajtë totale.

Përvoja e FlipDrive drejtohet tërësisht përmes një GUI në internet; ndryshe nga shumica e mjeteve të tjera të ruajtjes së cloud, ai nuk ka një klient desktop.

Brenda GUI, ju mund të ngarkoni skedarë direkt nga sistemi juaj i skedarëve dhe më vonë të përdorni ato nga çdo pajisje tjetër duke hyrë në llogarinë tuaj.

Aplikacione celulare për Android dhe iOS ofrohen gjithashtu. Duke përdorur njërën nga ato, ju mund të shikoni imazhe dhe të luani muzikë dhe video në ruajtjen tuaj të FlipDrive. Aplikacionet gjithashtu fshehin skedarët e mediave për të ulur nevojat e gjerësisë së bandës, gjë që është e dobishme nëse jeni në një plan të mbyllur të të dhënave smartphone..

GUI në internet ka një faqe të dedikuar për ngarkimet e fotografive, informacionin e kontaktit dhe faqeshënuesit e faqes në internet

FlipDrive gjithashtu ka karakteristika themelore të ndarjes së skedarëve të arritshme nga GUI të tij, por do të duhet të jesh një pajtimtar pagues për të krijuar lidhje skedari që të tjerët të përdorin, pasi që kjo veçori nuk është e disponueshme në planin 10 GB falas.

Miss-i më i madh me FlipDrive është fakti që nuk mund të përdoret për të sinkronizuar skedarët midis pajisjeve. Pa asnjë klient desktop, nuk ka asnjë dosje sinkronizimi. Pothuajse çdo shërbim tjetër në bibliotekën tonë të rishikimeve të ruajtjes së cloud ofron sync.

Një tipar tjetër kritik dhe zakonisht i zakonshëm që mungon nga repertori FlipDrive është versionimi i skedarëve, i cili ju lejon të ktheni skedarët në gjendjet e mëparshme në rast të ndryshimeve të padëshiruara ose korruptimeve të skedarëve. FlipDrive gjithashtu nuk ju lejon të rikuperoni skedarët e fshirë aksidentalisht.  

Ndërsa testuam shërbimin, vërejtëm gjithashtu disa lëshime të dukshme të karakterit në lidhje me sigurinë. Ju mund të lexoni në lidhje me ato në pjesën e sigurisë së këtij shqyrtimi.

Vini re se ndërsa faqja e internetit e FlipDrive kontrollon aftësinë e shërbimeve si një mjet rezervë skedari, nuk është teknikisht një zgjidhje rezervë në internet. Ndër veçoritë e tjera që mungojnë, nuk ka asnjë mënyrë për të planifikuar kopje rezervë. Ne kemi një artikull mbi ndryshimet midis rezervës në internet dhe ruajtjes së cloud nëse dëshironi të mësoni më shumë.

Ose, shiko sugjerimet më të mira në internet rezervë.

Çmimeve

Ekzistojnë një varg abonimesh të ndryshme nga të cilat mund të zgjidhni nëse vendosni të shkoni me FlipDrive si shërbimin tuaj të ruajtjes në cloud.

Ne na pëlqen shumëllojshmëria. Ajo që nuk na pëlqen është se FlipDrive nuk ju jep shumë në mënyrën e hapësirës së ruajtjes në krahasim me ofruesit e tjerë, dhe kushton shumë më tepër. Duke u regjistruar për një vit më parë, do të marrësh dy muaj falas, por kjo nuk do të të ndihmojë shumë për të përmirësuar vlerën e saj.

Plani më i popullarizuar i FlipDrive, për shembull, është FlipDrive Pro, i cili ju siguron vetëm 100 GB ruajtje për 10 dollarë në muaj. Krahasoni atë me Sync.com, i cili ka një abonim 2TB për vetëm 10 dollarë në muaj (lexoni rishikimin tonë të Sync.com).

Edhe duke injoruar Sync.com, e cila padyshim që mund të ishte marrëveshja më e mirë në ruajtjen e cloud, FlipDrive thjesht nuk ka kuptim kur bëhet fjalë për në fund të fundit. Kjo e bën planin profesional 1TB Dropbox, i cili kushton 20 dollarë në muaj, duket se është një marrëveshje e mirë në krahasim.

Plani i biznesit gjithashtu është me çmim të keq; ka shumë hapësira më të mira për ruajtjen e cloud për shërbimet e biznesit në dispozicion për të cilat mund të lexoni në udhëzuesin tonë më të mirë EFSS (sync dhe shpërndarja e skedarëve të ndërmarrjeve).

FlipDrive ofron një plan falas, 10 GB. Ndërsa kjo mund të duket bujare, plani vjen me disa kufizime që e bëjnë atë të mos ulë një pikë në listën tonë të planeve më të mira për ruajtjen e cloud. Këto kufizime përfshijnë një madhësi skedarësh maksimale 25MB dhe asnjë mundësi për të krijuar lidhje me skedarët për ndarje.

Lehtësinë e përdorimit

Ështja më e madhe kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit me FlipDrive është mungesa e një klienti në desktop. Me gati çdo shërbim tjetër të ruajtjes së reve, thjesht mund të tërhiqni një skedar në një dosje të veçantë të sistemit skedar dhe ta dërgoni atë në cloud. Me FlipDrive, ju duhet të regjistroheni në GUI në internet dhe të ngarkoni skedarët me dorë.

Një çështje me atë qasje është se nëse mbyllni GUI gjatë ngarkimit të skedarëve, ngarkimi nuk do të përfundojë sepse nuk ka asnjë klient të FlipDrive që funksionon në sfond. Duke pasur parasysh faktin se FlipDrive nuk i trajton mirë skedarët e mëdhenj – të paktën bazuar në testimin tonë të shpejtësisë, të detajuar në pjesën tjetër – që bën një përvojë potencialisht shumë të vështirë dhe zhgënjyese të përdoruesit.

Vetë GUI mësohet më shumë sesa duhet. Ekzistojnë pamje të shumta për të lundruar midis, përfshirë “drivein tim”, “fotot”, “kontaktet” dhe “faqeshënuesit”. Ështja është se përvoja e përdoruesit nga një këndvështrim në tjetrin ndjehet plotësisht ndryshe, pothuajse pasi ato u bashkuan nga një ekip i ndryshëm zhvillimi.

Dallimi më i madh është se pamja “My Drive” nuk ka skedat e lundrimit përgjatë majës për t’u ngjitur në pamje të tjera siç bëjnë skedat e tjera. Në vend të kësaj, duhet të përdorni një buton menu që gjendet në anën e djathtë të faqes.

Të gjitha faqet duket se funksionojnë pak të ngadalta, me pritje të gjata midis klikimit të një butoni dhe veprimit të faqes që rezulton.

Ndërsa karakteristika e faqerojtësve duket si një përfshirje e zgjuar, ka mjete të dizajnuara më mirë, më shumë fluide atje, përfshirë Pocket dhe Google Bookmarks. E njëjta gjë është e vërtetë për veçorinë e kontakteve.

Në përgjithësi, nuk duhet shumë kohë për ta kuptuar FlipDrive. Sidoqoftë, kjo nuk do ta ndryshojë faktin se gjithçka ndihet shumë e ngathët kur krahasohet me mjete më të efektshme si pCloud (lexoni rishikimin tonë të pCloud).

Sinkronizimi i skedarëve & Sharing

Siç u përmend kur kemi shqyrtuar tiparet e FlipDrive më parë, shërbimi nuk ofron sinkronizim. Ky është një moment i menjëhershëm kur mendoni se pothuajse çdo ruajtje tjetër në cloud sinkronizohet.

Sidoqoftë, mund ta përdorni për të ndarë të dy dosjet dhe skedarët. Kjo është bërë përmes pamjes My Drive duke klikuar butonin nga menuja drop-down, krahas artikullit që dëshironi të ndani.

Ju ose mund të krijoni një lidhje të drejtpërdrejtë për të shkëmbyer një skedar ose mund t’i ftoni njerëzit të hyjnë në të duke futur adresën e tyre të postës elektronike. Të dy tiparet e aksioneve janë mjaft të zakonshme. Ju gjithashtu mund të ndani një dosje, duke u dhënë leje leximi, shkrimi dhe menaxhimi të tjerëve.

Shkëmbimi i dosjeve dhe skedarëve përmes adresës së postës elektronike kërkon që ata me të cilët i ndani konfigurimi një llogari FlipDrive. Ndarja e lidhjeve do t’i lejojë secilit të shkarkojë skedarin.

Qasja e FlipDrive për ndarjen e lidhjeve është shumë e lirshme për shijet tona. Nuk ka mundësi të lidhjeve për të mbrojtur me fjalëkalim ose për t’i bërë ato të skadojnë automatikisht siç mundeni me pCloud, Sync.com dhe Tresorit (lexoni rishikimin tonë të Tresorit).

Gjithashtu, nuk ka asnjë mënyrë për të kontrolluar shpejt atë përmbajtje që është ndarë, duke e bërë shumë të lehtë për të mos rënë në sy të përmbajtjes. Ky mbikëqyrje përforcon mungesën e sigurisë së lidhjeve, duke e bërë shumë të lehtë për të tjerët të paautorizuar të hyjnë në skedarët tuaj.

Këshillat tona: nëse kërkoni të sinkronizoni ose shkëmbeni skedarët, shikoni diku tjetër. Sinkronizimi nuk është aspak një opsion, dhe shkëmbimi i skedarëve FlipDrive është thjesht shumë i butë për ta konsideruar si të sigurt.

shpejtësi

Ne vendosëm të kryejmë një seri testesh të ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve për të parë se sa shpejt FlipDrive mund t’i trajtojë ato operacione. Ashtu si me të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud, që rishikojmë, këto teste janë kryer duke përdorur një dosje të kompresuar 1 GB (e cila vepron si një skedar i vetëm) mbi një rrjet WiFi.

Rezultatet nuk ishin mbresëlënëse, kryesisht sepse ne kurrë nuk ishim në gjendje të ngarkonim me sukses dosjen tonë të testimit. Timedo herë, ngarkimi ngeci pas rreth dy orësh dhe kurrë nuk rifilloi.  

Shumica e shërbimeve për ruajtjen e cloud, që ju rekomandojmë, janë në gjendje ta kryejnë këtë ngarkim të njëjtë në 15 deri në 30 minuta. Testet me Dropbox, për shembull – të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Dropbox – ngarkuan të njëjtin skedar për rreth 15 minuta.

Disa nga kjo pa dyshim që i atribuohen faktit se ne po punonim me një lidhje të ngadaltë në internet kur testuam FlipDrive, por shumë prej tyre ka të ngjarë të bëhen për një infrastrukturë të kufizuar. FlipDrive ka vetëm një qendër të dhënash, e cila është e vendosur në New York.

Gjithashtu kemi kryer ngarkime të skedarëve më të vegjël, dhe shumica e atyre që janë ngarkuar brenda rreth 30 sekondash. Duke pasur parasysh që FlipDrive nuk mund të përdoret për sinkronizim, ato shpejtësi duhet të jenë të mira për përgjithësi. Nëse jeni një shuplakë filmi në kërkim të ndonjë vendi për të grumbulluar skedarët tuaj mediatik gjigant, shikoni artikullin tonë në ruajtjen më të mirë në re për video për opsione që në të vërtetë do të funksionojnë.  

siguri & Politika e privatësisë

FlipDrive nuk flet shumë në faqen e saj të internetit për sigurinë që ka. Kjo mund sepse nuk duket se duhet të flitet shumë.

HTTP i sigurt (HTTPS) ofron disa siguri të transmetimit të skedarëve, duke përdorur SSL 128-bit. Sidoqoftë, skedarët tuaj nuk janë të koduara në tranzit dhe nuk janë të koduara ndërsa ruhen në serverat FlipDrive. Kjo do të thotë që çdo punonjës i FlipDrive ose kushdo që fiton qasje të paautorizuar në serverët FlipDrive mund të lexojë skedarët tuaj pa pasur nevojë për një çelës të deshifrimit.

Mungesa e kriptimit nga ana e serverit duhet të jetë e mjaftueshme për t’ju bindur nga përdorimi i FlipDrive për të ruajtur skedarë – duke supozuar koston, kapacitetin e ulët të ruajtjes dhe asnjë sinkronizim nuk e keni bërë tashmë.

Nëse vërtet doni të siguroheni që skedarët tuaj janë të sigurt, pothuajse çdo shërbim tjetër i ruajtjes së cloud do të bëjë një punë më të mirë. Sidoqoftë, në Cloudward.net, ne favorizojmë ato shërbime që ofrojnë një mundësi për kriptimin e njohurive zero, siç është Sync.com.

FlipDrive gjithashtu nuk ofron vërtetim me dy faktorë, që është një mënyrë për të siguruar që dikush që merr një fjalëkalim tuaj nuk mund të regjistrohet në llogarinë tuaj pa pasur gjithashtu kompjuterin ose smartphone tuaj.

Mungesa e versionimit të skedarëve, të cilën e përmendëm më herët, gjithashtu nënkupton më pak siguri kundër sulmeve ransomware, të cilat funksionojnë duke korruptuar skedarët. Me versionimin, nëse duhet të goditeni nga një sulm i tillë, thjesht mund të riktheni skedarët në versionet e pa korruptuar pasi të hiqni malware-in fyes.

Mbi të gjitha, politika e privatësisë e FlipDrive ka disa rregulla shqetësuese, përfshirë të drejtën për të shfaqur reklama të palëve të treta brenda GUI në internet. Kompanitë që qëndron pas këtyre reklamave janë në gjendje të vendosin cookie-t në kompjuterin tuaj, gjithashtu:

Shërbimet FlipDrive kontraktojnë me kompani të shërbimit reklamues të palëve të treta për të shfaqur reklama brenda Shërbimeve FlipDrive. Ju pranoni që këto kompani mund të vendosin cookie-t në kompjuterin tuaj, dhe ju e pranoni që Shërbimet FlipDrive do të përdorin përpjekje të arsyeshme për të marrë nga kufizimet kontraktuese të kontraktuesve tanë për të përdorur shërbime reklamuese për të përdorur cookie të tilla vetëm për qëllimin e përmbushjes së detyrimeve të tyre të shërbimit reklamë ndaj nesh.

Nuk ka asgjë të mirë për të thënë në lidhje me qasjen FlipDrive ndaj sigurisë. Nëse vendosni ta përdorni, të paktën sigurohuni që nuk po ruani informacione të ndjeshme pasi shërbimi duket si një objektiv i lehtë për krimin në internet. Gjithashtu, konsideroni të përdorni një shërbim VPN për të parandaluar përgjimin në internet.

Një nga ata në udhëzuesin tonë më të mirë VPN duhet të bëjë hile.  

mbështetje

Për ato momente DIY, mos u mbështetni për të ndihmuar shumë nga faqja e internetit e FlipDrive. Baza e njohurive është e kufizuar në një faqe të hollë FAQ që i përgjigjet vetëm pyetjeve themelore. Nuk ka artikuj të zgjidhjes së problemeve ose si të bëni artikuj për të udhëhequr rrugën tuaj.

Nëse nuk mund të gjeni përgjigje për pyetjet tuaja, do të duhet të kontaktoni direkt me FlipDrive. Nuk ka mundësi të mbështetjes live si telefon ose chat; të gjitha kontaktet e drejtpërdrejta mbështeten në email.

Teknikët mbështetës punojnë 24/7 duke iu përgjigjur emailave sipas faqes së internetit të FlipDrive. Sidoqoftë, kontrolluam kohën e përgjigjes duke shkarkuar një email provë dhe, mirëpo, ende jemi duke pritur.

Një gjë që na shqetësoi është se FlipDrive nuk dha një përgjigje të automatizuar duke na bërë të ditur që kërkesa jonë për mbështetje ishte pranuar. Ne preferojmë njëfarë niveli sigurie, madje edhe me shërbime që nuk kanë tendencë t’i mbajnë klientët e tyre duke pritur disa ditë.  

Aktgjykimi

Në të vërtetë nuk ka asgjë që mund të themi për të rekomanduar FlipDrive në çdo skenar. Ndërsa plani 10 GB duket bujar, kufizimet e madhësisë së skedarit dhe kufizimet e tjera të tipareve parandalojnë atë plan të konkurrojë me oferta më të mira për ruajtje falas, duke përfshirë 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje pa cloud që mund të merrni nga pCloud.  

Planet e pajtimeve janë me çmim të lartë dhe nuk japin kapacitete të mjaftueshme ruajtëse për përdorim modern. Edhe nëse nuk jeni në rregull me mungesën e vlerës, ekziston një listë lavanderish për arsye të tjera për tu dukur diku tjetër, përfshirë:

  • Asnjë sinkronizim skedar
  • Asnjë versionim skedar
  • Asnjë kriptim nga ana e serverit
  • Asnjë kriptim privat
  • Asnjë autentifikim me dy faktorë
  • Siguria e dobët e shkëmbimit të skedarëve

FlipDrive gjithashtu nuk i trajton skedarët e mëdhenj bazuar në provën tonë, me shpejtësi të ngadaltë të ngarkimit dhe dështime të shpeshta.

Gjëja më e mirë që mund të themi në lidhje me FlipDrive është se është një shembull i shkëlqyeshëm se si të mos ndërtohet një shërbim i ruajtjes së cloud. Kontrolloni krahasimin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud për rekomandime më të dobishme, të cilat do t’ju ndihmojnë të gjeni shërbimin ideal për nevojat tuaja të sakta.

Sigurisht, jemi të lumtur që provohemi të gabuar. Mund të rrëshqitni mendimin tonë në FlipDrive? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me