Rishikimi i rezervave në internet SOS – Përditësuar 2020

Rishikimi i rezervave në internet SOS

Megjithëse SOS Online Backup bën një punë të mirë në përgjithësi, skema e tij e çmimeve duhet t’i japë blerësve pauzë. Problemet e tjera janë siguria e dobët, mungesa e një ndërfaqe shfletuesi dhe gjëra të tjera për të cilat mund të lexoni gjithçka në këtë përmbledhje të plotë të SOS Online Rezervimit.


Shqyrtime më të mira në internet

Rezervimi SOS Online u lançua në vitin 2001. Në vitin 2012, kompania ndryshoi emrin e saj në Infrascale, por produkti kryesor i saj rezervë cloud mbajti emrin e vjetër. Pricesmimet e SOS Online Backup nuk mund të konkurrojnë me disa nga shërbimet për të cilat flasim në rishikimet tona rezervë në internet, por kjo nuk do të thotë se nuk merr shenja pozitive.

Kjo përfshin veçori të tilla si NAS dhe mbështetje rezervë mobil, encryption private, arkivim të vërtetë dhe versionim të pakufizuar. Thënë kështu, i mungojnë karakteristika të rëndësishme si aksesi i shfletuesit në skedarë, kopjimi i vazhdueshëm dhe vërtetimi me dy faktorë, gjë që na jep ndjenja të përziera.

Nëse keni nevojë të bëni kopje rezervë të pajisjeve të biznesit tuaj, mund të përdorni versionin e zyrës së SOS Online Rezervimit, por vini re se vuan gjithashtu nga një çmim që do të apelojë vetëm për ata që nuk kanë mend të gjakderdhin para të tjera.

Në këtë përmbledhje të SOS Online Rezervimi, ne do t’ju japim detaje në lidhje me të mirën dhe të keqen, kështu që rrini me ne nëse doni të mësoni më shumë rreth shërbimit. Thënë kjo, nëse mendoni se të mirat e saj i tejkalojnë më shumë mirat e saj, duhet të konsultoheni në krahasim më të mirë në internet për rezervimin e alternativave.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për rezervimin në internet SOS

Features

Rikthimi Online SOS siguron rezervë për pajisjet dhe smartphone tuaj. Të qenit në gjendje të rezervoni telefonat inteligjentë është e bukur sepse shumë shërbime konkurruese rezervë janë krijuar vetëm për kopje rezervë të kompjuterit. Me një kopje rezervë në lojë, mund të jeni të sigurt se skedarët tuaj janë të sigurt nga humbjet e shkaktuara nga përplasjet e hard drive ose glitches të tjera të softuerit.

Mund të bëni kopje rezervë të pajisjeve të pakufizuara mobile, por një pajtim i vetëm ju kufizon në vetëm pesë kompjuterë. Kjo është e mjaftueshme për shumicën e përdoruesve të shtëpisë, por IDrive ju jep mundësinë për të kopjuar telefona dhe kompjuterë të pakufizuar me një çmim më të mirë. Mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë IDrive.

Rezervimi Online SOS gjithashtu mund të rezervojë disqe të pakufizuar të jashtëm dhe madje edhe pajisje NAS. Nëse keni nevojë për mundësi të tjera për këtë të fundit, shikoni rezervën më të mirë në internet për përmbledhjen e NAS.

Rikthimi në internet SOS nuk kufizon rezervat tuaja bazuar në madhësinë, llojin ose numrin e skedarëve, që është standard për shumicën e kopjeve rezervë në internet.

Rikthimi i vazhdueshëm është gjithashtu një element kryesor, por për çudi nuk sigurohet nga SOS Online Rezervimi.

E vetmja gjë që mund të bëni është të planifikoni kopje rezervë për të realizuar çdo orë, ditore ose javore. Ne do të flasim më shumë rreth kësaj kur flasim për procesin e kopjimit dhe rimëkëmbjes në një seksion të mëvonshëm.

SOS-backup-upload-kufi

Një tjetër gabim është se ju nuk mund të ngarkoni me shpejtësi ose të shkarkoni shpejtësinë, që është një opsion i dhënë zakonisht nga mjetet moderne rezervë gjithashtu. Ekziston një mundësi për të vendosur një kufi të ngarkimit ditor, por nuk është aq i dobishëm duke marrë parasysh që operacionet rezervë mund të bllokojnë lidhjen tuaj të internetit dhe t’ju parandalojnë të bëni punë të tjera.

Arkivimi dhe versionimi i rezervave në internet SOS

Rezervimi SOS Online ju lejon të përdorni arkivimin e vërtetë, që do të thotë kur fshini skedarët nga kompjuteri juaj, ata nuk do të fshihen automatikisht nga cloud. Ekziston gjithashtu një mundësi për kriptim privat, do të thotë që ju mund të mbani çelësin tuaj të enkriptimit në mënyrë që askush, por ju nuk mund t’i lexoni skedarët tuaj.

Rezervimi Online SOS siguron versionimin e pakufizuar të skedarëve, gjithashtu, por që mund të marrë më shumë hapësirë ​​rezervë. Thënë kështu, sepse kopjet rezervë funksionojnë në nivelin e bllokut, do të thotë që vetëm pjesët e ndryshuara të skedarëve janë rezervuar, versionimi nuk duhet të përdorë shumë hapësirën tuaj rezervë.

Nuk ka mundësi të përdorni kopjimin e imazhit të pasqyrës me SOS Rezervim Online për Shtëpi. Ju duhet të përdorni versionin e biznesit të mjetit për këtë. Nëse keni nevojë për veçori imazherie dhe klonuese, lexoni artikullin më të mirë të mbështetur në imazhe dhe softuer për klonim për alternativa.

Një miss i madh është fakti që SOS Online Backup nuk ju lejon të përdorni ndërfaqen në internet për të hyrë në skedarët që ju keni rezervuar, e cila është thjesht e çuditshme, për të thënë të paktën.

Rezervimi Online SOS është një përzierje e karakteristikës së mirë dhe të keqe. Konsultohuni me bibliotekën tonë online rezervë nëse keni nevojë për më shumë informacion në lidhje me veçoritë rezervë.

Përmbledhje e përmbledhjeve të rezervave të SOS në internet

Logo e rezervimit në internet SOSwww.sosonlinebackup.com

Fillon nga 375 dollarë muaj për 50 Plane të GBAll

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i makinës

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit
SSL

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas
15

Çmimeve

Rezervimi Online SOS për Shtëpi ka disa nivele, duke filluar me nivelin 50 GB për 4,99 $ në muaj. Shtë bukur që ju të zgjidhni nga shumë nivele pajtimesh, ndryshe nga shumica e shërbimeve rezervë.

Përveç kësaj, skema e çmimeve të SOS Online Backup nuk fiton asnjë çmim. Shtë shumë më e shtrenjtë se sa ato të ofruara nga konkurrentët. Ju nuk do të jeni në gjendje të bëni shumë me vetëm 50 GB, dhe zgjidhjet e tjera ju japin hapësirë ​​shumë më të madhe për kosto të ngjashme. Për shembull, Backblaze ofron një kopje rezervë të pakufizuar për 6 dollarë në muaj. Nëse kjo duket si një marrëveshje e mirë, lexoni rishikimin tonë Backblaze.

Planet e tjera nuk ndihmojnë shumë, sepse çmimet e tyre nuk janë më mirë. Plani 100 GB është 7,99 dollarë në muaj, por ofron vetëm 100 GB hapësirë ​​rezervë. Për 7 dollarë në muaj, BigMIND Home ju lejon të shijoni 500 GB, të cilat mund t’i përdorni për të rezervuar shumë kompjuterë dhe pajisje mobile, si dhe disqe të pakufizuar të jashtëm. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të BigMIND Home.

Në një rast të ngjashëm, plani i Premium 1TB i Acronis True Image është $ 8.33 në muaj ndërsa 150 GB nga SOS Online Backup është 9,99 $ në muaj. Nëse Acronis True Image tingëllon tërheqëse, lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Acronis True Image 2018.

Prmimi nuk është kategoria e vetme e rëndësishme, por është e rëndësishme. Me etiketën e tij të çmimeve të larta, SOS Online Backup nuk ofron vlerë të mjaftueshme për të justifikuar blerjen e tij në shumë zgjidhje që kanë çmime më konkurruese.

Thënë kjo, nëse e gjeni interesante SOS Online Backup, mund të provoni provën falas 30-ditore për të kënaqur kureshtjen tuaj.

Lehtësinë e përdorimit

SOS-backup-login

Për të filluar përdorimin e SOS Online Rezervimit në kompjuterin tuaj, ju duhet të shkarkoni dhe instaloni klientin desktop për sistemin tuaj operativ. Ajo funksionon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Lexoni kopje rezervë më të mirë në internet për artikullin Linux për idetë në atë departament.

Instalimi zgjat rreth një minutë. Pasi të përfundojë, duhet të regjistroheni duke siguruar letrat kredenciale që keni krijuar kur regjistruat llogarinë tuaj.

SOS-backup-desktop-klient

Pasi të regjistroheni, klienti do t’ju kërkojë të zgjidhni midis vazhdimit si një llogari të rregullt ose kalimit në kriptimin e menaxhuar, të quajtur “ultrasafe standard”, ose encryption personal, të quajtur “ultrasafe max”. Ne do të flasim për ato më në detaje në pjesën e sigurisë.

Pas kësaj, llogaria juaj do të jetë e gatshme dhe ju mund të filloni të kopjoni skedarët tuaj. Ndërfaqja e desktopit është minimale, e qartë dhe e lehtë për t’u përdorur. ’Shtë gjithashtu në anën tërheqëse. Në çastin e duhur, do të skanoni hard drive-in tuaj për të dhënë rekomandime për krijimin e një plani rezervë. Dritarja kryesore ka një lidhje që ju çon në portalin në internet.

SOS-backup-web-klient

Pasi të regjistroheni, klienti në internet do të tregojë pultin tuaj, i cili tregon statistikat tuaja rezervë, siç janë hapësira totale e përdorur dhe njoftimet. Klienti është i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Do të përdorni shiritin e lundrimit në krye për të lëvizur midis faqeve. Për të hyrë në menunë e llogarisë tuaj, duhet të klikoni në kutinë me emailin tuaj të regjistruar, i cili është mbi menunë kryesore.

Klienti gjithashtu ka pamje për monitorimin e proceseve dhe gjenerimin e raporteve. Ata do t’ju lejojnë të rishikoni historikun tuaj dhe historikun rezervë. Ju mund t’i eksportoni ato në Excel, që është një prekje e këndshme. Shumica e përdoruesve të shtëpisë nuk do të kenë nevojë për këto karakteristika, por ato janë një avantazh interesant për të mbajtur konkurrencën.

SOS-backup-web-llogari-cleanup

Një tjetër veçori e dobishme e klientit të uebit është aftësia për të pastruar hapësirën tuaj rezervë duke vendosur politikat e mbajtjes dhe versionimit. Ju gjithashtu mund të hyni në portalin e mbështetjes SOS Online Backup dhe të gjeni pajisjen tuaj.

Klienti në internet ka shumë karakteristika, por i mungon aftësia për të hyrë në skedarët që i keni ruajtur në re. Ky lëshim është befasues sepse shumica e zgjidhjeve rezervë ju lejojnë ta bëni atë. Me Rikthim Online SOS, mënyra e vetme për ta bërë atë është nga aplikacioni i desktopit ose një pajisje celulare.

SOS-mobile-home

Aplikacioni celular rezervë SOS Online ofron tiparet që kemi pritur nga klientët mobilë të zgjidhjeve rezervë. Menyja e ekranit fillestar të aplikacionit celular ju lejon të përdorni hapësirën ruajtëse të cloud, të shihni atë që keni shkarkuar, të shfletoni skedarët tuaj të preferuar dhe të krijoni një plan rezervë celular.

SOS-mobile-backup

Siç bëjnë shumë zgjidhje, klienti celular SOS Online Backup ju kërkon të zgjidhni llojet e skedarëve që dëshironi të kopjoni. Pasi ta keni bërë, mund ta ekzekutoni kopjimin tuaj menjëherë ose ta planifikoni atë. Programimi ju lejon të zgjidhni në cilën ditë të javës dhe në cilën kohë do të kandidojë kopja rezervë.

Aplikacioni ka një vlerësim 3,8 yje dhe pak më shumë se 10,000 shkarkime për Android. Ka shumë vlerësime në të cilat përdoruesit ankohen për gabime. Ne i atribuojmë numrit të shkarkimeve në shërbim që është i shtrenjtë. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

Rikthimi në internet SOS ofron një përvojë në rregull të përdoruesit, por mungojnë karakteristikat e përshtatshme, të tilla si përdorimi i skedarëve nga shfletuesi juaj. Kjo e bën përdoruesin përvojë disi të kufizuar, por është akoma i mirë dhe i lehtë për t’u përdorur.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Ju duhet t’i tregoni SOS Rezervimit Online se cilat skedarë dëshironi të bëni kopje rezervë për të qenë në gjendje të fillojnë procesin e kopjes. Klienti i desktopit ju ndihmon ta bëni atë duke skanuar automatikisht skedarët që mund të kopjojnë. Ju mund të filloni skanimin duke klikuar ikonën e pikëllimit për të konfiguruar kopjen rezervë.

Pas mbarimit të skanimit, do të shihni skedarët që gjeti dhe sa hapësirë ​​rezervë do t’ju duhet të kopjoni. Butoni “i përparuar” ju lejon të redaktoni skanimin për të përjashtuar skedarët bazuar në madhësinë ose llojin ose mund të zgjidhni skedarë specifikë. Mund të përjashtoni vetëm dosjet duke i zgjedhur ato. Ekziston gjithashtu një mundësi për të përfshirë llojet e skedarëve të personalizuar.

Ju mund ta kaloni procesin e skanimit nëse tashmë e dini se cilat skedarë dëshironi të kopjoni, por u deshën vetëm rreth 30 sekonda për të përfunduar për ne. Koha juaj mund të jetë e ndryshme në varësi të sasisë së të dhënave që keni. Pavarësisht, goditni “tjetër” për të vazhduar vendosjen e planit tuaj rezervë.

SOS-backup-përzgjedhjes

Hapi tjetër kërkon që ju të shënoni manualisht përmbajtjen për kopje rezervë. Ju mund ta bëni këtë në nivelin e dosjes ose skedarit. Rezultatet e skanimit janë në të kuqe dhe ato janë rizgjedhur.

Shtë e mundur që të keni shumë më shumë fotografi për të bërë kopje rezervë sesa keni hapësirë ​​rezervë, kështu që duhet të rritni ruajtjen tuaj ose të përjashtoni disa nga skedarët e përfshirë automatikisht. ’Shtë e ngjashme me shërbimet konkurruese, të tilla si Carbonite.

Dallimi, megjithatë, është se Carbonite është një shërbim i pakufizuar dhe zgjedh llojet më të zakonshëm të skedarëve si parazgjedhje. Alsoshtë gjithashtu më e lirë se Rikthimi SOS Online, kështu që nëse kjo ju godet si një marrëveshje të mirë, lexoni përmbledhjen tonë të Carbonite për të mësuar më shumë rreth saj.

Pasi të keni mbaruar, klikoni “tjetër”. Kjo do të sjellë dritaren tjetër, e cila ju lejon të konfiguroni cilësimet, por shumica mund të konfigurohen më vonë.

Programimi i Rezervimit Online SOS

SOS-backup-options

Ju duhet të vendosni orarin në të cilin do të kandidojë kopjet rezervë. Ju duhet ta bëni këtë sepse nuk mund të mbështeteni në kopje rezervë të vazhdueshme, e cila do të mbronte skedarët tuaj pasi ato janë edituar.

Përkundrazi, SOS Online Backup bën një plan ditor. Mund ta vendosni që të funksionojë çdo orë nëse dëshironi, por intervali më i vogël është vetëm një orë, që do të thotë rezervim i vazhdueshëm thjesht nuk është një opsion. Ky është një nga karakteristikat më të rëndësishme dhe karakteristikat që kanë shumica e zgjidhjeve, kështu që SOS Online Rezervimi që nuk keni, është një problem i madh. Shtë një arsye e mirë për të konsideruar opsione të tjera.

Nëse ju pëlqen, mund të aktivizoni rezervë manuale duke kontrolluar opsionin “rezervë edhe pa ndërhyrjen e përdoruesit”.

Para se të fillojë procesi i rezervimit, mund të zgjidhni gjithashtu të bëni kopje rezervë të cloud dhe një dosje lokale, e cila mund të jetë një njësi e jashtme. Kjo është një zgjidhje rezervë hibride, e cila ju lejon të korrni avantazhet e cloud dhe ruajtjes lokale. Ju ndihmon gjithashtu të zbatoni rregullin e rezervës 3-2-1.

Ju gjithashtu mund të shkulni politikën tuaj të ruajtjes për skedarët që janë fshirë nga kompjuteri juaj. Opsioni është fikur si parazgjedhje, që do të thotë SOS Rezervimi Online ofron arkivim të vërtetë. Shtë e dobishme nëse doni të pastroni hapësirë ​​në kompjuterin tuaj, por nuk merrni hapësirë ​​të pakufizuar rezervë, kështu që me siguri do të vendosni që klienti të largojë skedarët e fshirë nga cloud pas 30 ditësh.

Pasi ta keni rregulluar, klikoni “Next” për të filluar kopjen rezervë. Do të shfaqet një dritare e re dhe do t’ju tregojë progresin e kopjes rezervë, por nëse e mbyllni atë, SOS Online Backup do të vazhdojë të funksionojë në sfond.

Klienti ju informon për shpejtësinë e ngarkimit të skedarit tuaj, por nuk tregon ndonjë informacion tjetër të dobishëm, siç është koha për të marrë kopjen tuaj. Shihni kategorinë tjetër, “shpejtësia”, për të zbuluar se sa kohë u desh për të përfunduar procesi ynë rezervë.

Rivendosja e skedarëve rezervë online

SOS-backup-filluar-rivendosur

Ju duhet të klikoni në butonin “shikoni / rivendosni” për të rivendosur skedarët. Klienti ju lejon të shfletoni skedarët e ruajtur në re ose të përdorni një shirit kërkimi për t’i gjetur ato shpejt nëse i dini emrat e tyre. Gjithashtu ju lejon të filtroni skedarët sipas madhësisë dhe datës së kopjes.

SOS-backup-rivendosjen e-dritare

Ju mund të rivendosni skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale ose një të re. Nëse aktivizoni kriptimin personal, duhet të shkruani fjalëkalimin tuaj për të përfunduar restaurimin.

SOS-backup-rivendosur-lokacioni

Siç thamë, ju mund të rivendosni skedarët vetëm nga desktopi dhe aplikacionet mobil. Ky është një pengesë serioze për SOS Online Rezervimi sepse qasja e shfletuesit në skedarë është një veçori kryesore e shumicës së mjeteve rezervë në internet.

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të marrë mjaft kohë nëse keni qindra gigabajt për kopje rezervë. Koha që duhet do të varet gjithashtu nga sa e mirë është lidhja juaj dhe sa afër jeni me një server. Sa më afër jush të jetë aq më i mirë do të jetë shpejtësia juaj.

Shanset nuk do të jeni shumë larg nga një qendër e të dhënave sepse SOS Online Backup ka 16 përhapje në të gjithë botën. Vendet që i mbajnë ato janë SH.B.A., Kanada, Australia, Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe Afrika e Jugut.

Për të parë se si SOS Online Backup krahason me zgjidhje të tjera rezervë, ne kemi kryer disa teste rezervë dhe rimëkëmbje duke përdorur një dosje të zinxhuar prej 1 GB. Ne i testuam testet tona duke përdorur një lidhje WiFi jashtë Beogradit, Serbisë, me një shpejtësi të ngarkimit prej 10 megabit për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit 31 Mbps.

Me ato shpejtësi, skedari ynë duhet të marrë rreth 14 minuta për të ngarkuar dhe pak më shumë se katër minuta për të shkarkuar pa procese të sipërme, të tilla si deduplication, encryption ose decryption. Rezultatet e provës sonë nuk ishin afër atyre, edhe pse ne pamundësuam procesin e kriptimit.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën00:34:1600:34:3200:34:24
Ngarko kohën00:08:0100:08:3000:08:16

Rikthimi Online SOS u desh mesatarisht 34 minuta dhe 24 sekonda për të ngarkuar skedarin tonë. Shërbimet rezervë online shpesh marrin pothuajse një orë për të ngarkuar një gigabyte, kështu që çdo gjë më pak është më e mirë se mesatarja.

Rezultatet e shkarkimit janë të krahasueshme. U deshën SOS Rezervimi Online tetë minuta dhe 16 sekonda për të shkarkuar skedarin tonë. Kjo është dy herë koha që duhet. Nëse keni nevojë për një shërbim që ka shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme, duhet të provoni Acronis True Image.

Këto shpejtësi të shkarkimit janë të çuditshme duke marrë parasysh që SOS Online Backup ishte i shpejtë për të kopjuar dosjen tonë të provës dhe ai ka serverë në të gjithë botën. Të paktën ai përdor një algoritëm të kopjimit të skedarëve në nivelin bllok, i cili ndihmon në transferimin e skedarëve që janë ngarkuar tashmë duke transferuar vetëm pjesët e ndryshuara.

Rikthimi në internet SOS nuk ju lejon të shpejtësoni me mbyt, e cila është një veçori e dobishme nëse rezervoni ose rivendosni proceset tendosni kompjuterin tuaj. Ai gjithashtu nuk ofron një shërbim të rimëkëmbjes së korrierit ose rezervë për përdoruesit e shtëpisë si IDrive. Shërbimet e korrierit ndihmojnë kur ju duhet të rivendosni sasi të mëdha të të dhënave.

siguri

Si parazgjedhje, SOS Online Backup nuk i kodon skedarët tuaj. Thënë kështu, ju mund të shtoni encryption AES 256-bit, të cilat ne ju rekomandojmë ta bëni.

sos-encryption

Mund ta lejoni SOS Online Backup të krijojë dhe të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit për ju ose ta trajtojë vetë. Nëse e bëni këtë të fundit, do të keni encryption private deri në fund, të njohur edhe si encryption me njohuri zero. Siguron që vetëm ju të lexoni skedarët tuaj.

Nëse doni të kontrolloni çelësin tuaj të enkriptimit, duhet ta aktivizoni atë para se të filloni të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj. Ju nuk mund ta ndryshoni më vonë, gjë që është normale për shërbimet që ofrojnë kriptim privat.

Kriptimi privat është më i sigurt, por Rikthimi SOS Online nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e harroni. Sigurohuni që ta shkruani diku ose të përdorni një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimit për ta ruajtur.

Protokolli SSL / TLS mbron skedarët në tranzit kundër sulmeve nga njeriu në mes, gjë që është e zakonshme në mesin e shërbimeve rezervë në internet.

Në qendrat e të dhënave, skedarët ruhen në serverë. Rezervimi Online SOS përdor konfigurime të përparuara RAID për tepricë dhe monitorim të rrjetit në kohë reale. Siguria e qendrës së të dhënave përfshin mbikëqyrje 24-orëshe të personelit dhe video, qasje në distinktiv, sisteme mjedisi të kontrolluara nga temperatura, ndërtime me sizmizëm dhe sisteme të tepërta rezervë.

E meta më e madhe e sigurisë është mungesa e vërtetimit me dy faktorë, e cila do të ndihmojë në sigurimin e letrave kredenciale.

intimitet

Që nga fillimi, politika e privatësisë na informon se SOS Online Backup përputhet me BE-U.S. dhe Swiss-U.S. kornizat e mburojës së intimitetit. Kuadrat ndihmojnë në menaxhimin e mbledhjes, përdorimit dhe ruajtjes së informacionit personal që transferoni nga BE dhe Zvicra në SH.B.A..

Infrascale zotëron SOS Online Backup, kështu që politika e tij e privatësisë është e vendosur në faqen e internetit të Infrascale. Megjithëse SOS Online Backup ju lejon të aktivizoni kriptimin privat, politika e privatësisë është ende e rëndësishme në lidhje me informacionin personal të përdoruesit.

Whatfarë mbledh SOS Rezervimi Online

Infrascale mbledh informacionin standard që mbledhin shumica e shërbimeve rezervë në internet. Ai zbret në dy kategori të informacionit të përdoruesit. Së pari, të dhënat e përpunuara nga pajisja e saj dhe aplikacionet për qëllime rezervë, arkivore ose dështimi.

Së dyti, Infrascale mbledh të dhëna të përdoruesit në lidhje me llogaritë e klientëve dhe menaxhimin e tyre, të tilla si informacione rreth përfaqësuesve dhe kontakteve në organizatat e klientëve të saj, duke përfshirë emrin, adresat, numrat e telefonit, adresat e postës elektronike, titujt e punës dhe emrin e punëdhënësit të tyre..

Infrascale gjithashtu mbledh informacione për kartat e pagesave për përpunimin e pagesave për produktet dhe shërbimet e saj. Kompania gjeneron metadata dhe të dhëna të sistemit në lidhje me ofrimin e shërbimeve të saj, gjithashtu.

Infrascale mbledh informacionin personal që ju jepni kur përdorni uebfaqen e SOS Online Backup për të komunikuar me përfaqësuesit, për të paraqitur një biletë mbështetjeje ose për të përdorur funksionin e bisedës, gjithashtu.

Përdorimi i informacionit personal

Infrascale përpunon informacionin e përdoruesit të mbledhur nga shërbimet e tij për të ofruar shërbime rezervë, arkivim dhe dështim dhe funksionim të përdoruesve. Plus, ai përdor informacione të lidhura me llogarinë për shërbimet e tregut, vendosjen e marrëdhënieve, marrjen e pagesave për shërbimet, sigurimin e mbështetjes dhe përndryshe komunikimin me klientët.

Infrascale gjithashtu përdor metadata dhe të dhëna të tjera të sistemeve për të drejtuar shërbimet e saj dhe për t’i shpërndarë ato tek klientët. Ai mban vetëm informacionin tuaj personal për aq kohë sa lejohet me ligj.

Thënë kështu, Infrascale mund të zbulojë informacionin e përdoruesit dhe të dhënat e ngarkuara për punonjësit, agjentët, përfaqësuesit, këshilltarët, bashkëpunëtorët dhe kontraktorët e pavarur. Politika e privatësisë thotë që është në lidhje me shërbimet e tyre për ose në emër të klientëve të Infrascale, por kjo do të thotë se dikush mund të hyjë në të dhënat tuaja, përveç nëse ju mundësoni kriptim privat.

Ai gjithashtu mund të ndajnë të dhëna me ofruesit e shërbimeve që e ndihmojnë atë në operacionet e biznesit, shitjet dhe marketingun, teknologjinë e informacionit ose shërbimet profesionale. Ai gjithashtu mund të ndajnë të dhëna me agjencitë e zbatimit të ligjit nëse kërkohen.

Infrascale mund të përdorë Shërbime Web në Amazon, Google Cloud ose ofrues të tjerë të platformës cloud për të pritur zgjidhjet e saj në re dhe të mbledhë dhe mirëmbajë të dhënat e përdoruesve të ngarkuara në shërbime.

Për shkak të kësaj, Infrascale lidh marrëveshje me palët e treta që i presin ato të dhëna. Këto marrëveshje kërkojnë që palët e treta të respektojnë privatësinë e të dhënave, t’i përdorin ato vetëm për qëllime të ofrimit të shërbimeve në Infrascale, jo ta zbulojnë atë pa autorizim dhe t’i përmbahen praktikave të intimitetit të përmbledhura në politikën e privatësisë.

Të drejtat tuaja

Shërbimet e Infrascale ju lejojnë të përdorni dhe azhurnoni të dhënat që keni ngarkuar. Ju mund të shikoni, azhurnoni, shtoni dhe korrigjoni të dhënat që keni ngarkuar në shërbimet e Infrascale ose zgjidhjet tuaja publike ose private të cloud.

Ju mund të rishikoni informacionin në lidhje me ruajtjen në bazat e të dhënave të Infrascale dhe të korrigjoni, fshini ose bllokoni të dhënat që nuk janë të sakta, siç lejohet me ligjin në fuqi dhe politikat e Infrascale. Në raste të tilla, ju mund të ndryshoni informacionin tuaj duke hyrë në profilin tuaj të llogarisë ose duke kontaktuar Infrascale.

Ju duhet të paraqisni një kërkesë me shkrim në Infrascale për ta marrë atë për të fshirë informacionin tuaj.

Nëse një agjenci për zbatimin e ligjit ose palë e tretë kërkon qasje në informacionin tuaj, Infrascale do t’ju njoftojë. Do të mohojë gjithashtu të gjitha kërkesat nëse ato nuk janë të vlefshme sipas ligjit ose kontratës.

Shumica e klauzolave ​​në politikën e intimitetit janë atje për t’ju mbrojtur, por fakti që agjentët dhe të tjerët mund të hyjnë në të dhënat tuaja është një shkelje e fshehtë e intimitetit. Siç u përmend, është më së miri të mundësoni kriptimin privat dhe të menaxhoni çelësin tuaj.

mbështetje

SOS-backup-help-Center

Nëse keni nevojë për ndihmë, mund të hyni në qendrën e mbështetjes SUP Online Backup përmes ndërfaqes në internet. Ju mund të kërkoni artikujt që ju nevojiten duke përdorur shiritin e kërkimit ose të përdorni udhëzuesin, i cili ju ndihmon të zgjidhni pajisjen tuaj, sistemin operativ, kategorinë e problemit dhe më pas listat e artikujve mbështetës.

Në kohën e shkrimit, kishte 90 artikuj për përdoruesit e shtëpisë. Ata janë të hollë, por të lehtë për t’u ndjekur dhe shfaqin video për t’ju ndihmuar së bashku.

Nëse nuk mund të gjeni një përgjigje për pyetjen tuaj, mund të kontaktoni gjithashtu ekipin e ndihmës së klientit SOS Online Backup. Për ta bërë atë, ju mund të përdorni chat live ose mbështetje biletash. Ndihma telefonike është e rezervuar për përdoruesit e biznesit.

Ne u përpoqëm të hynim në chat live disa herë, por në të dyja rastet, agjentët e bisedës ishin të zënë. Për shkak të kësaj, ne dorëzuam një biletë mbështetëse. Ne morëm një përgjigje të nesërmen, e cila është se sa kohë marrin shumica e shërbimeve për t’u përgjigjur.

Aktgjykimi

Rezervimi Online SOS ka pasoja, duke përfshirë encryption private, NAS dhe rezervë celular, shpejtësi të shpejtë të shkarkimit dhe aftësinë për të kryer kopje rezervë hibride. Thënë kështu, janë dobësi të paketuara më shumë.

Mungesa e një kopje rezervë të vazhdueshme, mos hyrja në rezervën tuaj nga shfletuesi dhe një çmim i pjerrët e parandalojnë atë të konkurrojë kundër shërbimeve në listën më të mirë në internet rezervë. Nëse mund ta gëlltisni çmimin, marrëveshja nuk është aq e keqe, por ne rekomandojmë së pari të përdorni provën falas 30-ditore.

Na tregoni se cilat janë mendimet tuaja në SOS Online Backup në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map