Rishikimi i kopjimit të cloud në shtëpi të Zoolz – Përditësuar 2020

Rishikimi i kopjimit të cloud në shtëpi të Zoolz

Rezerva e Re Zoolz Home Cloud është një zgjidhje e lehtë për t’u përdorur në internet që ka Amazon Glacier si sfondin e saj. Overallshtë shumë mirë në përgjithësi, por nuk ka aplikacione celular dhe një histori të çuditshme me planet e tij të jetës. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Zoolz për detajet.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

i mëparshëm

tjetër

Rezervimi i reve Cloud Home i Zoolz është një shërbim i lehtë për përdorim i kopjimit që ju jep një shkallë të madhe kontrolli mbi skedarët tuaj, si dhe siguri, intimitet dhe shërbim të shkëlqyeshëm të klientit. Ju gjithashtu merrni mjaft hapësirë ​​ruajtëse për çmimin, megjithëse shumica e saj është “e ftohtë”. Nëse kjo tingëllon si një paketë interesante, vazhdoni të lexoni recensionin tonë Zoolz për të mësuar gjithçka që ju duhet të dini.

Nuk janë të gjitha lajmet e mira, pasi ka edhe disa dobësi domethënëse. Nuk ka aplikacione mobile Zoolz, si dhe asnjë mundësi për krijimin e një imazhi të plotë të diskut. 

Skema e çmimeve është gjithashtu e vështirë të kuptohet, pasi ka disa faqe të ndryshme në faqet e internetit të Zoolz që tregojnë plane krejtësisht të ndryshme. Për më tepër, sepse shumica e ruajtjes së cloud është “e ftohtë”, në shumicën e rasteve nuk mund të rivendosni menjëherë skedarët tuaj nga serverët.

Nëse këto dobësi ju duken si ndërprerje të marrëveshjeve, mund të shikoni listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet për alternativa.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për backupin e cloud në shtëpi të Zoolz

Features

Ndërsa disa shërbime rezervë vendosin të paketojnë klientin plot me karakteristika, nga lidhjet e mediave sociale deri te ruajtja tradicionale e reve, Zoolz në vend të kësaj përqendrohet në sigurimin e një zgjidhjeje të mirëfunksionuar por edhe themelore rezervë pa shumë veçori të përparuara për të folur.

Shtylla thelbësore e Zoolz është qasja e saj e dyfishtë cloud ndaj rezervave që përdor si depozitë të rregullt ashtu edhe të ftohtë. 

Ngjashëm me Amazon Glacier, ruajtja e ftohtë i lejon Zoolz të ofrojë hapësirë ​​relativisht të lirë ruajtjeje të nënshtruar nga kufizime të caktuara. Më e rëndësishmja, çdo gjë që vendosni në ruajtje të ftohtë nuk do të jetë menjëherë e arritshme. Përkundrazi, kur filloni shkarkimin e rivendosur nga ruajtja e ftohtë, do të duhet të prisni diku nga tre deri në 12 orë para se të fillojë shkarkimi.

Zoolz-Cold-Storage-Restore

Edhe pse ky është një kufizim domethënës, nuk është marrëveshja më e madhe nëse gjithçka që ju nevojitet është të kopjoni skedarë rezervë që përdorni rrallë, siç janë fotografitë e vjetra dhe dokumentet që përdoren rrallë. Për më tepër, shumë zgjidhje për ruajtjen e ftohtë – siç është Amazon Glacier – do t’ju paguajnë para për çdo rivendosje që bëni, gjë që është diçka që Zoolz bën falas.

Zoolz-Cold-Krahasimi

Për sa i përket llojeve të pajisjeve, mund të përdorni Zoolz për të rezervuar serverat dhe kompjuterët, por jo pajisjet mobile. Ekziston gjithashtu një mundësi rezervë hibride, e cila ju lejon të ruani skedarët tuaj në të njëjtën kohë dhe në një destinacion lokal në të njëjtën kohë.

Ne do të flasim për këto karakteristika më të thella në seksionin “kopjimi dhe restaurimi i skedarëve” më poshtë në përmbledhje, si dhe shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit që ofron Zoolz.

Fatkeqësisht nuk ka asnjë mundësi të imazhit të diskut, do të thotë që nuk mund të klononi të gjithë sistemin tuaj. Kjo është një veçori që mund të merrni me shumë zgjidhje të tjera rezervë, të tilla si IDrive ose CloudBerry, kështu që nëse kjo është një veçori që ju nevojitet, mund t’i shikoni këto shërbime në vend.

Versioni Zoolz

Versioni është një nga pikat më të forta të Zoolz, pasi ju mund të zgjidhni saktësisht sa versionet e kaluara të skedarëve që dëshironi të ruani, si dhe sa skedarë të fshirë duhet të mbeten në arkiv. Nuk ka kufizime të vendosura nga Zoolz në këtë drejtim, kështu që ju mund të zgjidhni të mbani një numër të pakufizuar të versioneve të skedarëve të kaluar dhe t’i varni ato të fshira përgjithmonë, nëse doni të.

Zoolz-versioning-Cilësimet

Jashtë funksionalitetit rezervë vetë, nuk ka shumë për të thënë në lidhje me tiparet e Zoolz. Sidoqoftë, ju mund të ndani skedarë që keni ngarkuar në serverët e tij përmes klientit në internet, me email ose përmes një lidhjeje personale.

Zoolz-Share

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë aplikacion Zoolz për Android ose iOS, që do të thotë që ju nuk mund të përdorni shërbimin për të kopjuar pajisjet tuaja mobile, dhe as nuk mund të keni qasje në skedarët tuaj të rezervuar pa kaluar në klientin e shfletuesit. 

Së paku, aplikacionet e lëvizshme për qasje në skedarë janë diçka që ofrojnë shumica e shërbimeve të tjera rezervë (të tilla si Degoo ose Backblaze), edhe nëse ato nuk mund të kopjojnë vetë pajisjen celulare, si për shembull IDrive.

Pasqyrë e Tipareve të Shtëpive Zoolz

Logoja e kopjimit të cloud në shtëpi Zoolzwww.zoolz.com

Fillon nga 416 $ muaj për 1000 GBAll Plans

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i makinës

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas
i pakufizuar

Çmimeve

Megjithëse nuk është sigurisht opsioni më i lirë atje, Zoolz ofron një hapësirë ​​shumë të madhe për të gjitha planet e tij me disa ndryshime midis tyre për sa i përket tipareve. Kjo tha, gjetja e planeve aktuale është një proces konfuz, sepse nuk ka asnjë faqe të unifikuar të çmimeve.

Dy planet e para të përdoruesit në shtëpi që ofron Zoolz janë Plani Familjar dhe Plani i rëndë, që të dy lejojnë për pesë përdorues. 

Dallimi i vetëm midis dy planeve për sa i përket karakteristikave është se llogaritë familjare mund të rezervojnë tre disqe të jashtëm / rrjeti, ndërsa llogaritë e rënda nuk kanë kufij në këtë drejtim. Asnjë plan nuk ju lejon të paguani në muaj, do të thotë se duhet të regjistroheni për një vit të plotë.

Zoolz-Family-And-Heavy

Plani Familjar ju lejon hyrjen në 1TB ruajtje të ftohtë për 69,99 dollarë në vit, dhe plani i rëndë siguron 4TB për 249,99 dollarë në vit. Këto plane janë aktualisht me një zbritje të rëndë, sidoqoftë, që do të thotë se mund t’i merrni ato me 39,95 $ në vit dhe 99,95 $ në vit nëse regjistroheni tani.  

Megjithëse kjo sigurisht nuk është opsioni më i lirë atje, veçanërisht nëse keni shumë të dhëna për të kopjuar, është përafërsisht në përputhje me disa ofrues të tjerë si IDrive, ku ju merrni 2TB depo për 69,50 dollarë në vit ose 5,79 dollarë në muaj.

Tri planet e mbetura – Zoolz 1TB, Zoolz 2TB dhe Zoolz 5TB – janë të ndryshme pasi ato lejojnë vetëm një përdorues të vetëm në çdo hyrje të Zoolz, por të tre ju lejojnë të kopjoni një numër të pakufizuar pajisjesh dhe disqet e jashtme. 

Këto tre plane normalisht kushtojnë 49,95 dollarë, 149,90 dollarë dhe 124,90 dollarë në vit, përkatësisht, por ato aktualisht janë 60 për qind jashtë. Kjo do të thotë që ju mund të vini një për $ 19,95, 59,95 $ ose 49,95 $ në vit, përkatësisht, nëse regjistroheni tani, por ne nuk kemi ide se sa do të zgjasë kjo ofertë.

Zoolz-Tre-new-Planet

Me përjashtim të planit Zoolz 2TB, të gjitha pajtimet vijnë vetëm me depo të ftohtë. Nëse keni nevojë për qasje të menjëhershme në skedarët tuaj të rezervuar, plani 2TB siguron 1TB secilin prej deponimeve të ftohta dhe të rregullta (ose “të menjëhershme” siç e quan Zoolz), për këtë arsye vjen me një çmim më të lartë se plani 5TB.

Tabela e mimeve Zoolz

Nëse nuk jeni të sigurt se jeni të gatshëm të kurseni këtë shumë të parave për një shërbim rezervë, Zoolz ofron një provë 14-ditore falas me 50 GB depo të rregullt dhe 100 GB ruajtje të ftohtë, në mënyrë që ta provoni plotësisht atë.

Zoolz-Free-Trial

Me gjithë ato që thanë, Zoolz është qartë në përfundimin e shtrenjtë të gjërave, nëse po kërkon të krijojë kopje rezervë të më shumë se 1TB të të dhënave. Ekzistojnë disa shërbime alternative që ofrojnë ruajtje të pakufizuar për një çmim më të ulët, të tilla si Backblaze ose Carbonite.

Zoolz gjithashtu pati nderin e dyshimtë të paraqitej në raportin tonë të Shtetit të Cloud për Shkurt 2020, në të cilin hollësishëm disa praktika të biznesit të poshtër nga kompania në lidhje me pajtimtarët e saj gjatë gjithë jetës.

Ju mund ta lexoni tregimin e plotë në artikullin e lidhur më lart, por në përmbledhje, deri në një vit më parë mund të blini një plan jetësor të Zoolz. Kjo ju mori qoftë 1TB hapësirë ​​ruajtjeje ose 100 GB akses në tërë cloud inteligjencën Zoolz për një pagesë një herë prej rreth 30 deri 40 $. 

Kjo ishte pa dyshim një masë e madhe, dhe shumë njerëz u hodhën mbi këtë ofertë duke supozuar se ata do ta ruanin këtë në përgjithësi.

Sidoqoftë, kjo ndryshoi në mes të janarit të vitit 2020, kur Zoolz dërgoi një email duke u thënë pajtimtarëve gjatë gjithë jetës që duke filluar nga muaji shkurt, atyre u duhej të paguanin 1.50 dollarë në muaj për të ruajtur hyrjen në skedarët e tyre të mbështetur. Kjo e vë në dyshim besueshmërinë e kompanisë, pasi është e vështirë ta besosh atë me skedarët tuaj pasi të ketë shkuar përpara dhe të rrëmbejë me termat e saj tashmë një herë.

Lehtësinë e përdorimit

Zoolz Cloud, shumë si kushëriri i tij BigMIND Home, sporton një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, një proces prezantimi të plotë dhe një paraqitje të qartë që e bën të thjeshtë të gjesh atë që po kërkon. Juve ju është dhënë shumë kontroll mbi procesin e kopjimit, si dhe shumë informacione për ato që po ndodhin në çdo kohë të caktuar.

Kur regjistroheni për herë të parë, do të çoheni në pultin e internetit dhe do t’ju kërkohet të shkarkoni klientin e desktopit. Paneli i uebit është i thjeshtë dhe tregon disa informacione themelore në lidhje me pajisjet tuaja aktive, si dhe sa hapësirë ​​po përdorni dhe ndonjë njoftim në pritje.

Zoolz-Web-Dashboard

Pasi të keni shkarkuar klientin, do të merrni një prezantim që ju bën të zgjidhni atë që dëshironi të bëni kopje rezervë, si dhe çfarë lloj cilësimesh rezervash që dëshironi të përdorni.

Zgjedhja e skedarëve

Në pjesën e zgjedhjes së të dhënave të konfigurimit, ju mund të zgjidhni skedarë automatikisht bazuar në kategori duke përdorur veçorinë “zgjedhja e zgjuar” e Zoolz. Këto kategori përfshijnë bibliotekat e paracaktuar të Windows, si dokumentet, desktopin dhe videot, si dhe llojet e skedarëve, si skedarët financiarë, eBooks dhe PDF.

Zoolz-Data-Përzgjedhja-Smart

Nëse preferoni të zgjidhni saktësisht se cilat skedarë dhe dosje për të kopjuar me dorë, atëherë mund të përdorni skedën e dytë të etiketuar “kompjuteri im”, i cili është vetëm një përfaqësim themelor i strukturës së pemëve të sistemit tuaj.

Zoolz-Web-My-Computers

Më në fund, zgjedhja e të dhënave gjithashtu ju jep mundësinë e vendosjes së skedarëve në ruajtje të ftohtë. Siç do ta sqarojmë në pjesën tjetër, kjo është një pjesë e veçantë e ruajtjes së cloud, që është më e lirë, por jo menjëherë e arritshme.

Zoolz-Data-Selection-Cold-Storage

Pasi të keni zgjedhur se çfarë të bëni kopje rezervë, mund të vendosni cilësimet e planifikimit, hedhjes dhe “hibrid +” në dialogun përfundimtar. Kjo është gjithashtu aty ku mund ta vendosni çelësin tuaj privat, dhe nëse nuk e bëni këtë tani, do të duhet të instaloni përsëri Zoolz në mënyrë që të merrni mundësinë për ta bërë këtë përsëri.

Zoolz-Intro-Cilësimet

Pasi të keni vendosur, Zoolz është jashtëzakonisht i ngjashëm me BigMIND Home, i cili nuk është aq i befasishëm duke marrë parasysh që ato janë zhvilluar nga e njëjta kompani mëmë, Genie9. 

Paneli kryesor ju jep një përmbledhje të thjeshtë të nivelit tuaj të tanishëm të mbrojtjes dhe statusin e çdo rezervë aktualisht në proces. Ekzistojnë tre butona në fund të panelit: “zgjedhja e të dhënave”, “cilësimet” dhe “rivendosja”.

Zoolz-Main-Panel

Menyja e zgjedhjes së të dhënave është e njëjta me të cilën kaluat gjatë konfigurimit, dhe ne do të mbulojmë menunë e rivendosjes në pjesën tjetër të këtij shqyrtimi. Cilësimet, ndërkohë, ndahen në gjashtë kategori: orari, optimizimi i burimeve, lidhja, hibrid +, cilësimet e përparuara dhe preferencat.

Zoolz-Schedule

Në dy të parat nga këto, “orari” dhe “optimizimi i burimeve”, ju mund të ndryshoni cilësimet për sa shpesh Zoolz do të kryejë një kopje rezervë, si dhe opsione të tjera si hedhja, multithreading, dhe mundësimi i mënyrës së prezantimit dhe baterisë.

Zoolz-Burimeve-Optimization

Skedari “lidhje” ju lejon të vendosni se cilat lloje të rrjeteve dëshironi të ngarkoni, përfshirë lidhjet me tel, wireless dhe celular. Ju gjithashtu mund të aktivizoni ose çaktivizoni kopjet rezervë mbi lidhjet e matura dhe të hapni cilësimet e përfaqësuesit të pajisjes tuaj, të cilën Zoolz trashëgon.

Zoolz-Connection

Në seksionin “hybrid +” të cilësimeve, mund të konfiguroni cilësimet për veçorinë rezervë hibride të Zoolz. Kjo përfshin vendosjen e rrugës për rezervimin tuaj lokal, qoftë në vetë pajisjen ose në disqet e rrjetit, si dhe atë që filtrat dhe kapakët që dëshironi të impononi në kopje rezervë hibride.

Zoolz-hibride +

Mbi “cilësimet e përparuara” ju keni disa funksione themelore, të tilla si aktivizimi i pamjeve paraprake të imazhit, shfaqja e skedarëve të fshehur dhe mundësimi i opsioneve të menusë së kontekstit të Windows. Kjo është edhe ku ju vendosni se cilat lloje skedarësh dëshironi që Zoolz të përdorë algoritmet e tij VSS dhe ato të nivelit të bllokut, për të dy, ne do t’i shpjegojmë më shumë në thellësi në seksionin tjetër të këtij shqyrtimi.

Zoolz-avancuar-Cilësimet

Në fund të fundit, seksioni “preferencat” paraqet një dritare të veçantë ku mund të vendosni përjashtime të skedarëve, të mundësoni prerjet e avancuara dhe të ndryshoni njësinë që Zoolz përdor për ruajtje.

Zoolz-Parapëlqime

Përveç klientit të desktopit, mund të përdorni gjithashtu ndërfaqen në internet të Zoolz për të kopjuar skedarët dhe për të menaxhuar llogarinë tuaj. Nga pulti, mund të klikoni në “kompjuterat e mi” për të marrë një përmbledhje të të gjitha pajisjeve tuaja dhe hapësirës së ruajtjes. Nga këtu, ju gjithashtu mund të ngarkoni direkt skedarë, megjithëse stabiliteti dhe shpejtësia është shumë më mirë përmes klientit të desktopit.

Zoolz-Web-My-Computers

Rezervimi i skedarit & restaurim

Edhe pse nuk është aq i paketuar me disa tipare të konkurentëve të tij, Zoolz ende siguron një proces të fortë rezervimi i cili është i thjeshtë për tu konfiguruar dhe menaxhuar. Ndërsa një kopje rezervë është në zhvillim e sipër, ju jepen shumë informacione rreth statusit të tij, kështu që është gjithmonë e lehtë të shihet se çfarë po ndodh.

Siç u përmend në seksionin “karakteristikat”, mund të përdorni Zoolz për të kopjuar pajisjet e desktopit dhe serverët, por nuk ka asnjë mënyrë për të kopjuar pajisjet mobile ose madje edhe për të hyrë në të dhënat tuaja përmes një aplikacioni celular..

Procesi i rezervimit në vetvete është shumë i drejtpërdrejtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni ato skedarë që dëshironi të bëni kopje rezervë, dhe nëse keni zgjedhur planin 2TB, ju gjithashtu mund të zgjidhni atë që duhet të vendosni në ruajtjen e ftohtë dhe atë që futet në “kasafortën e çastit”.

Programimi i rezervave tuaja

Ndërsa nuk ka një rezervë të vazhdueshme, vetvetiu, mund të caktoni orarin për të kandiduar çdo pesë minuta, që në terma praktikë është pothuajse e njëjta gjë. Orari gjithashtu mund të vendoset në intervale më të gjata, me opsione që variojnë nga çdo pesë minuta deri në çdo 24 orë. Nëse dëshironi rezervë më pak të shpeshtë, mund të zgjidhni ditë të veçanta të javës.

Ju gjithashtu mund të ushtroni një kontroll mbi kopjimin sa i përket filtrave dhe ngadalësimit, si dhe disa “mënyra” të ndryshme për ngarkime dhe shkarkime. Së pari, filtrat ju lejojnë të injoroni skedarët bazuar në llojet e skedarëve, madhësinë, moshën dhe vendndodhjet e tyre. Goditja, nga ana tjetër, kap shpejtësinë e transferimit tuaj, që është e mirë nëse dëshironi të bëni gjëra të tjera ndërsa bëni rezervë.

Zoolz-Filters

Mënyrat e ndryshme të ngarkimit janë gjithashtu tepër të dobishme në këtë drejtim. “Modaliteti i prezantimit” ndalon automatikisht ngarkimin kur jeni duke përdorur pajisjen për lojëra, duke shikuar video ose për të dhënë prezantime, ndërsa “mënyra e baterisë” bën të njëjtën gjë kur pajisja juaj është e ulët në energji.

Zoolz mbështet ngarkime dhe shkarkime multithreaded, dhe ai gjithashtu përdor një algoritëm të nivelit të bllokut për lloje të caktuara të skedarëve për të shmangur rimbushjen e një skedari të tërë kur vetëm një pjesë e vogël e tij ka ndryshuar. Në mënyrë të ngjashme, VSS e shërbimit, i shkurtër për “shërbimin e kopjes së vëllimit”, lejon Zoolz të ngarkojë skedarë gjatë kohës që ato përdoren.

Siç u përmend më herët, nuk ka asnjë veçori për imazhin e diskut, që është diçka që mund të merrni me të, për shembull, Acronis True Image ose Backblaze. Nëse dëshironi të jeni në gjendje të rivendosni të gjithë sistemin tuaj saktësisht si ai në një pajisje të re, duhet të shikoni në vend të njërës prej këtyre alternativave.

Shërbimi ndërlidhës

Nëse jeni duke kopjuar ose rivendosur një numër të madh të skedarëve gjatë një lidhjeje të ngadaltë, Zoolz ofron një shërbim ndërlidhës të quajtur “Import / eksport Zoolz” për t’ju kursyer një gjerësi bande. 

Këtu, ju keni dy mundësi. E para është që ju të mund të përdorni vetë diskun tuaj, të cilin mund ta përdorni për të kopjuar ose rivendosur 1TB, 2TB, 4TB, 8TB ose 10TB me një çmim 160 $, 225 $, 380 $, 740 dollarë dhe 1.500 dollarë, përkatësisht.

Zoolz-Import-Eksport

Mundësia e dytë – përdorimi i një pajisje “mbledhje dëbore” të Amazonës të siguruar nga Zoolz – është një mundësi shumë më e mirë për kopje rezervë shumë të madhe. Me këtë opsion, ju mund të dërgoni deri në 100TB të dhëna në pajisjen ose pajisjet e ofruara, me një tarifë të sheshtë prej 500 $ plus një tarifë përpunimi, e cila ndryshon në varësi të madhësisë së transferimit (100 dollarë për 10TB ose 300 dollarë për 50TB).

Sidoqoftë, shërbimi i importit / eksportit është në dispozicion vetëm për klientët Zoolz të vendosur në Evropë, Amerikën e Veriut ose Australi, kështu që kujtdo tjetër do të duhet të kopjojë skedarët e tij në mënyrën e modës së vjetër..

Rivendosja e skedareve me Zoolz Home Cloud Backup është një çështje e pakomplikuar. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të futni në menunë “rivendosje” nga paneli kryesor i klientit, i cili do të hapë një dritare të veçantë.

Zoolz-Restore

Nga këtu, ju mund të zgjidhni atë pajisje që dëshironi të rivendosni në listën dropdown në pjesën e sipërme të dritares, e cila do të rendisë të gjithë skedarët që keni ngarkuar nga pajisja e thënë në serverët e ruajtjes së cloud në Zoolz.

Zoolz-Rikthe-Options

Pasi të keni zgjedhur ato skedarë që doni të rivendosni, hapi tjetër ju jep disa opsione për shkarkim. Kjo përfshin atë vendndodhje që dëshironi të shkarkoni (ose një të përcaktuar me dorë ose vendndodhjen e saj origjinale) dhe nëse do të përdorni multithreading për të shpejtuar shkarkimin dhe filtrat bazuar në moshën e skedarëve.

shpejtësi

Shpejtësia është thelbësore për shërbimet e kopjimit të cloud, sepse përdoruesit shpesh duhet të ngarkojnë dhe shkarkojnë një numër të madh skedarësh, veçanërisht gjatë kopjimit të tyre fillestar. Zoolz bën shumë mirë në këtë fushë, duke paraqitur ritme të shpejtë transferimi si për ngarkime ashtu edhe për shkarkime, edhe kur gjendesh larg një serveri.

Për të provuar shpejtësinë e Rezervimit të Rezervës në Zoolz Home Cloud, kemi ekzekutuar dy ngarkime dhe dy shkarkime të një dosje 3.51 GB mbi një lidhje me një shpejtësi të shkarkimit 20 / Mbps dhe shpejtësi të ngarkimit prej 10 / Mbps. Realisht, ne do të dëshironim ta shohim ngarkimin të përfundojë për afro tre orë dhe shkarkimi brenda rreth një ore e gjysmë.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarkoni02:49:0001:56:0001:22:30
Shkarko01:42:0001:24:0001:33:00

Siç mund ta shihni, këto janë goxha rezultate për të cilat shpresuam. Ndërsa është teorikisht e mundur të arrijmë shpejtësi më të larta në lidhjen tonë, e gjitha varet nga ngarkesa e rrjetit – si në fundin tonë, ashtu edhe nga Zoolz “- si dhe distanca fizike ndaj serverave. Për testet tona, ne mundësuam multithreading dhe modalitetin turbo (i cili i jep përparësi Zoolz në lidhjen tuaj të rrjetit) për të maksimizuar shpejtësinë.

Zoolz-Data-Center-Locations

Vlen të kihet parasysh se për shkak se i kemi kryer këto teste nga Azia, ne kemi paracaktuar në qendrat e të dhënave të vendosura në Sh.B.A., gjë që rezulton në një distancë të konsiderueshme – duke folur gjeografikisht – midis pajisjes sonë dhe serverëve. Përdoruesit në rajonet me serverë të dedikuar (Amerika e Veriut, Evropa, Australia / Zelanda e Re dhe Japonia) duhet të shohin rezultate më të mira.

siguri

Kur zgjidhni një shërbim rezervë në internet, është e rëndësishme që të mund të ndjeheni të sigurt në sigurinë e skedarëve tuaj, pavarësisht nëse ky është nga kërcënimet virtuale, si hakerat dhe kriminelet në internet, apo ato fizike, si vjedhjet dhe katastrofat natyrore. Zoolz e bën mirë këtë, me përjashtimin e vetëm të dukshëm është mungesa e vërtetimit të dy faktorëve.

Skedarët tuaj mbrohen duke përdorur kriptimin e AES 256-bit, që është mjaft mirë që do të duheshin mijëra – nëse jo miliona – vite të tëra për të goditur me forcë brutale. Për një shpjegim më të hollësishëm se si funksionon kjo, sigurohuni që të shikoni përshkrimin tonë të kriptimit.

Megjithëse kriptimi nuk është privatisht si parazgjedhje, ju mund të vendosni çelësin tuaj privat gjatë procesit të konfigurimit të secilës pajisje. Ndërsa skedarët tuaj janë në lëvizje, Zoolz përdor SSL për të siguruar që ata nuk janë në rrezik nga sulmet njeri-në-mes.

Zoolz-Private-Encryption

Në anën e sigurisë fizike të gjërave, qendrat e të dhënave të Zoolz janë vërtet Amazon, pasi AWS siguron infrastrukturën e serverit të përdorur nga shërbimi. Kjo nënkupton mbrojtje të niveleve të larta, përfshirë ngurtësimin ndaj katastrofave natyrore dhe sistemeve më të larta të sigurisë për të parandaluar prishjet fizike dhe vjedhjet.

Zoolz-AWS

Edhe pse kushëriri i Zoolz Home Cloud Backup, BigMIND Home, ofron vërtetim me dy faktorë, kjo nuk është diçka që është në dispozicion për përdoruesit e rregullt të Zoolz. Ky është një turp, pasi është e vetmja gabim i sigurisë në të cilin përndryshe është një shërbim shumë i sigurt.

intimitet

Intimiteti ynë online cenohet vazhdimisht, prandaj është e rëndësishme të dini se një zgjidhje rezervë në internet bën gjithçka në fuqinë e saj për të siguruar privatësinë dhe anonimitetin tuaj. Ashtu si me sigurinë, Zoolz bën mirë me këtë, duke shfaqur encryption të fortë dhe një politikë të qëndrueshme të intimitetit.

Siç u përmend në pjesën e mëparshme, Zoolz përdor encryption private të fortë që mbron skedarët tuaj nga sytë prying si në pushim dhe brenda-tranzitit. Meqenëse çelësi është privat, kjo do të thotë që vetëm ju mund të deshifroni skedarët tuaj.

Për shkak se Zoolz përdor qendrat e të dhënave të Amazon për serverat e tij, saktësisht se ku ruhen të dhënat tuaja varet nga vendi ku jeni. Konsumatorët britanikë dhe evropianë i kanë të dhënat e tyre të ruajtura në SH.K., ndërsa qendrat e të dhënave në Australi përdoren për ata që gjenden në Australi ose Zelandën e Re, dhe përdoruesit japonezë do t’i vendosin informacionet e tyre në qendrat e të dhënave në vetë Japoni.

Përdoruesit amerikanë – dhe të gjithë të tjerët që nuk përmenden më lart – do të paracaktojnë qendrat e të dhënave të Amazon në Sh.B.A. Ky është pak për të ardhur keq, pasi SH.B.A. ka ligje të dobëta të privatësisë në internet, me disa shembuj që janë Akti i Patriotëve dhe PRISM. Thënë kështu, shumica e shërbimeve rezervë në internet përdorin qendra të të dhënave në SH.B.A., kështu që nuk duket se Zoolz është unik në këtë drejtim.

Zoolz-Privacy Policy-

Zoolz ka një politikë të qëndrueshme të intimitetit që e bën të qartë se, ndërsa ata mbledhin metadata të caktuara në përdoruesit e saj – përfshirë emrat, adresat dhe informacionin e pagesave – ai nuk ia shet këtij informacioni askujt dhe do t’i ndajë vetëm me partnerë të besueshëm ose me autoritete të respektohen ligjet.

Zoolz-Pajtueshmërisë

Genie9, kompania mëmë e Zoolz dhe BigMIND, është gjithashtu në përputhje me të dyja GDPR dhe HIPAA, si dhe disa rregullore të tjera të privatësisë.

Shërbimi ndaj klientit

Do të keni besim tek ofruesit e rezervimit të cloud me skedarët tanë më të rëndësishëm, kështu që është e rëndësishme që ata të ofrojnë shërbimin e duhur të klientit për të siguruar që të ndiheni të sigurt duke ditur që skedarët tuaj po trajtohen mirë. Me një departament shumë të përgjegjshëm të shërbimit ndaj klientit, Zoolz shkëlqen me këtë, përkundër mungesës së mbështetjes telefonike.

Për shumicën e pyetjeve, ju kërkohet të dërgoni një kërkesë mbështetjeje përmes formularit të postës elektronike, e cila ju bën që të jepni një shpjegim të hollësishëm të problemit tuaj. Ne e testuam reagimin e kësaj disa herë dhe gjithnjë morëm përgjigje brenda një dite, dhe herë pas here brenda vetëm disa orësh.

Zoolz-Email-Form

Mbështetja e bisedës është dukshëm më e kufizuar, pasi kryesisht përqendrohet në ofrimin e ndihmës për shitje. Thënë kështu, ju mund ta përdorni atë për çështje të vogla teknike, por gjithçka më e komplikuar ka të ngjarë të rezultojë në referimin në formularin e postës elektronike të përmendur më parë.

Zoolz-Chat

Aktgjykimi

Kjo përfundon shqyrtimin tonë për Zoolz. Nëse gjithçka që po kërkoni është një zgjidhje e sigurt rezervë cloud për skedarët ku nuk ju nevojitet qasje e vazhdueshme, Zoolz është pa dyshim një zgjedhje e fortë. Një ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur në internet dhe klienti i desktopit ju ofron shumë kontroll mbi procesin e rezervimit, dhe siguria dhe privatësia janë të dyja nivelet kryesore.

Thënë kështu, mungesa e aplikacioneve celularë dhe opsioneve të imazheve në disk, si dhe besimi në ruajtjen e ftohtë, mund të jetë një ndërprerje e marrëveshjeve për shumë njerëz. Mimet janë gjithashtu disi të larta, veçanërisht kur krahasohen me shërbime si Backblaze ose Carbonite, të cilat ofrojnë ruajtje të pakufizuar për një çmim të ngjashëm me planin 1TB që ofron Zoolz.

Whatfarë mendoni për rishikimin tonë? A jeni dakord që shënon të gjitha kutitë më të rëndësishme për një shërbim rezervë, apo është mungesa e aplikacioneve celularë dhe një tipar i imazheve nga disku – plus praktikat e dyshimta të biznesit në lidhje me planin e jetës – të mjaftueshme për t’ju mbajtur larg? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map