Rishikimi i IDrive – Përditësuar 2020

Rishikimi i IDrive

IDrive renditet në mesin e ofruesve shumë më të mirë rezervë në internet falë karakteristikave të tij të shumta, çmimeve të përshtatshme dhe përdorshmërisë. Sidoqoftë, lexuesit kanë raportuar disa çështje të shpejtësisë dhe nuk ka plane mujore. Lexoni rishikimin tonë të plotë për IDrive për të parë nëse është për ju.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Slider6

i mëparshëm

tjetër

IDrive është një pjesë e programeve rezervë cloud, e cila ofron një mori karakteristikash, si në aspektin e procesit aktual rezervë, ashtu edhe me karakteristika më të pazakonta, siç është sinkronizimi i cloud dhe ndarja e skedarëve. 

Nuk është shumë e keqe të thuash për intimitetin dhe sigurinë e shërbimit, ose që bën një produkt të rrumbullakosur mirë. Për më shumë detaje se pse na pëlqen, vazhdoni të lëvizni dhe lexoni rishikimin tonë të plotë të IDrive.

Pavarësisht se vetë procesi i kopjes rezervë është i pasur me karakteristika, shërbimi bën një punë të mirë për të mbrojtur të dhënat tuaja, si nga humbja aksidentale ashtu edhe nga qëllimet e qëllimshme. Planet e saj të çmimeve janë gjithashtu të arsyeshme, madje ofrojnë një plan plotësisht të lirë pa kufi kohor, por për fat të keq nuk ka plane të pakufizuara. Shërbimi ndaj klientit është gjithashtu i shkëlqyeshëm, dhe shpejtësia e transferimit është i mirë, por mund të jetë më i mirë.

Ne do t’i thyejmë të gjitha këto ndërsa lëvizim nëpër secilën pjesë të rishikimit, kështu që vazhdoni të lexoni nëse kjo tingëllon si një paketë për të cilën do të interesoheshit. Sidoqoftë, nëse mungesa e planeve të pakufizuara dhe mujore është një ndërprerje e marrëveshjes për ju drejtohuni tek lista jonë e shërbimeve më të mira rezervë në internet për të gjetur disa alternativa.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për IDrive

Features

IDrive është një shërbim tepër i pasur me funksion, dhe ai arrin të shënojë çdo kuti në listën tonë të funksionalitetit që ne do të dëshironim ta shihnim në një zgjidhje rezervë cloud. Në fakt, ajo madje përfshin aftësi sinkronizimi dhe shkëmbimi që i lejojnë asaj të konkurrojnë jo vetëm me shërbime të tjera rezervë, por edhe zgjidhje për ruajtjen e cloud, siç është Dropbox.

Klienti i desktopit është i disponueshëm në sistemin operativ Windows dhe Mac, por jo në Linux. Edhe pse ende mund të përdorni shërbimin në një makinë Linux duke përdorur klientin në internet, ju mund të dëshironi të kontrolloni listën tonë të kopjes më të mirë të cloud për Linux për të gjetur një shërbim që ofron një klient të dedikuar desktop për sistemin operativ.

Për sa i përket vetive rezervë, IDrive mbështet në bazë të imazheve, NAS, celular, hard disk të jashtëm dhe kopje rezervë hibride, të gjitha këto mund të bëhen në bazë të vazhdueshme ose të planifikuar. Ne do t’i mbulojmë këto karakteristika në më shumë thellësi në pjesën rezervë dhe restaurim të skedarëve më poshtë, kështu që tani për tani le të shohim se çfarë tjetër mund të ofrojë IDrive.

Nëse një skedar ose një dosje është fshirë, ajo mbetet në arkivin e IDrive derisa ta fshini manualisht, duke siguruar që asgjë nuk është humbur kurrë rastësisht. E njëjta vlen edhe për versionet e mëparshme të skedarëve, gjë që e bën të lehtë kthimin e çdo ndryshimi që mund të keni bërë.

IDrive-Trash

IDrive gjithashtu ofron aplikacione celularë si në Android ashtu edhe në iOS, dhe ndryshe nga shërbimet e tjera të tilla si SpiderOak ONE, këto aplikacione ju lejojnë të kryeni kopje rezervë të pajisjes tuaj celular, në vend që të veproni thjesht si një portal menaxhimi për të dhënat tuaja të mbështetura në desktop..

Nëse rezervimi i fotove tuaja është i rëndësishëm për ju, ju mund të dëshironi tiparin “Afati kohor” i IDrive, i cili është i arritshëm nga klienti në internet dhe aplikacionet mobil, dhe ju jep një lloj pamje galerie të fotove tuaja për shikimin më të lehtë.

IDrive-Timeline

Sinkronizimi IDrive dhe Karakteristikat e Ndarjes

Diqka që me të vërtetë e veçon IDrive nga shumica e konkurrencës së saj është përfshirja e asaj që normalisht konsiderohet tipare të ruajtjes së cloud. 

Ju mund të vendosni dosje sinkronizimi që automatikisht sinkronizojnë përmbajtjen e tyre midis pajisjeve, dhe kjo gjithashtu dyfishon në mënyrë efektive hapësirën tuaj të ruajtjes, pasi plotësimi i kësaj dosje nuk ha në ruajtjen tuaj rezervë. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni IDrive si një alternative për aplikacione si Google Drive ose pCloud, në krye të funksionit të tij si një shërbim rezervë në internet.

Vendosja e dosjes është një proces shumë i drejtpërdrejtë, dhe pasi të jetë vendosur mund ta lëvizni kudo që të dëshironi, si dhe të aktivizoni sinkronizimin selektiv për të parandaluar që skedarët ose dosjet e caktuara të mos sinkronizohen në pajisje specifike. Ndryshe, për shembull, SpiderOak ONE – i cili ofron të njëjtin lloj funksionaliteti – dosja nuk ka nevojë të jetë pjesë e kopjes rezervë tuaj të rregullt.

IDrive-Leviz-Sync-Folder

Për të hyrë në veçorinë e ndarjes, duhet të përdorni klientin e internetit IDrive. Mos përfshirja e kësaj në aplikacionin e desktopit duket si një zgjedhje e çuditshme, por pavarësisht, klienti në internet është i lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu siguron një përmbledhje të të gjitha pajisjeve tuaja. Për të shkëmbyer një skedar ose dosje, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni artikullin në klientin në internet, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “share”.

IDrive-Share

Kjo do të hapë një dialog ku mund të futni adresën e postës elektronike të personit ose personave që dëshironi të ndani me të, si dhe të vendosni privilegjet e tyre të hyrjes, duke lejuar marrësin të shikojë ose modifikojë skedarin. Fatkeqësisht, nuk mund thjesht të kopjoni një lidhje, do të thotë që duhet ta dërgoni ftesën e aksionit përmes postës elektronike.

Çmimeve

IDrive ofron një gamë të gjerë të planeve, megjithëse shumica e tyre janë të destinuara për përdoruesit e biznesit. Ju siguroheni një sasi e madhe hapësirë ​​e magazinimit, si dhe pajisje të pakufizuara me të gjitha planet, madje ekziston një plan themelor plotësisht falas pa kufi kohor.

Plani personal më i lirë ju jep një limit ruajtjeje 2TB me një çmim prej 69,50 $ në vit, që është mjaft i arsyeshëm. 

Thënë kjo, shërbime të tjera si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze) dhe Carbonite ofrojnë ruajtje të pakufizuar, dhe në rastin e Backblaze, çmimi është në të vërtetë pak më i ulët (60 dollarë në vit) sesa plani më i lirë i IDrive. Nëse dy ose pesë terabajt nuk janë të mjaftueshëm për ju, shikoni listën tonë të shërbimeve më të mira të pakufizuara të rezervimit të cloud ose drejtohuni tek krahasimi ynë Carbonite vs Backblaze.

Për fat të keq, nuk ka asnjë plan që ju lejon të paguani në muaj, kështu që opsioni juaj i vetëm është të paguani për një vit të parë. Kjo është pak pengesë, veçanërisht nëse nuk jeni të bindur që nuk dëshironi të përmbaheni me shërbimin aq gjatë. Për fat të mirë, ekziston një plan themelor falas që vjen me 5 GB depozitë që ju lejon të provoni plotësisht atë para se të bëni një vit të plotë.

Për dallim nga shërbimet e tjera me një provë falas, një llogari themelore nuk është e kufizuar nga koha, kështu që nëse duhet vetëm të bëni kopje rezervë të një sasie të vogël të të dhënave, mund ta bëni këtë në vazhdimësi, plotësisht falas. Për më tepër, IDrive aktualisht është në shitje, duke ofruar planet e tij personale 2TB dhe 5TB për 52,12 $ dhe 74,62 $, përkatësisht, për përdoruesit që regjistrohen për vitin e tyre të parë.

Pavarësisht se nga cili plan zgjidhni, mund të rezervoni një numër të pakufizuar pajisjesh me një llogari të vetme, pavarësisht nëse ato janë makina desktop, tablet ose smartphone. Të gjitha planet personale të paguara gjithashtu ju japin një kopje rezervë IDrive në vit, ndërsa rikthimi kushton 99,50 dollarë për kërkesë, plus tarifat shtesë të transportit për klientët jashtë SH.B.A..

IDrive-iDrive-Express-Politika

Lehtësinë e përdorimit

Ndërfaqja e IDrive paraqet një pamje të pastër dhe është e lehtë të mbështillni kokën. Gjithçka që ju nevojitet është lehtësisht e arritshme në menunë kryesore të klientit. Të dyja ndërfaqja në internet dhe aplikacioni celular janë në të njëjtën mënyrë të dizajnuar mirë dhe të thjeshtë për tu punuar.

Klienti i desktopit është i ndarë në gjashtë zona kryesore, të gjitha të vendosura në menunë kryesore në anën e majtë të dritares. Këto janë: “rezervë”, “rivendos”, “planifikues”, “sinkronizim”, “rezervë serveri” dhe “cilësime”.

Në skedën “rezervë”, ju mund të zgjidhni se cilat skedarë ose dosje duhet të mbështeten, të shihni përparimin e kopjes rezervë ndërsa është në proces e sipër dhe të kaloni midis rezervës në llogarinë tuaj IDrive ose një pajisje lokale.

IDrive-Server-Backup-Tab

Skeda “rivendosje” ju jep një përmbledhje të të gjitha pajisjeve tuaja dhe skedarëve për të cilët keni bërë kopje rezervë për secilën prej tyre. Këtu mund të zgjidhni dosje nga një pajisje për t’i shkarkuar ose rivendosur ato – në një vendndodhje të re ose origjinale – si dhe të fshini të dhënat e rezervuara.

IDrive-Restore-Tab

Ju gjithashtu mund të përdorni funksionin “fotografitë” për të gjetur skedarët e rezervuar përpara një dite të caktuar dhe klikoni “shiko plehrat” për të gjetur artikujt e fshirë.

IDrive-Snapshots

Në skedën “Scheduler”, do të gjesh kontrollet për kopje rezervë automatike. Mund të caktoni një orar ditor ose të zgjidhni ditë të caktuara në të cilat dëshironi të kryhet kopja rezervë.

IDrive-Scheduler-Tab

Skeda “sync” ju jep një përmbledhje të thjeshtë të dosjes sinkronizuese, e cila përbëhet nga një shkurtore në vetë dosje dhe një buton për ta transferuar atë në një lokacion të ri.

IDrive-Sync-Tab

Skeda “rezervë e serverit” ndoshta nuk do të jetë me interes për shumicën e përdoruesve, por këtu mund të zgjidhni lloje të ndryshme të serverëve për të kopjuar, përfshirë MS SQL, Oracle, Exchange dhe të tjerët. Klikimi i “kopje rezervë” ose “rivendosje” në njërën nga këto sjell dialogun e hyrjes për vetë serverin përpara se të filloni operacionin.

IDrive-Server-Backup-Prompt

Në fund të fundit, në “cilësimet”, mund të aktivizoni kopje rezervë të vazhdueshme, CPU ose hedhjen e të dhënave, si dhe të rregulloni cilësimet e tjera si njoftimet dhe përjashtimet e skedarëve.

IDrive-Settings-Tab

IDrive Mobile App dhe Web Client

IDrive gjithashtu sporton një klient të shkëlqyer në internet që ju lejon të kryeni të gjitha detyrat e njëjta që bën versioni i tij i desktopit. Duke hyrë në pult, ju merrni një kontroll të thelluar të secilës pajisje, madje edhe duke ju lejuar të filloni një kopje rezervë ose të rivendosni veprimin nga distanca.

IDrive-Web-Dashboard

Sa i përket aplikacionit celular, qëllimi i tij kryesor është t’ju ndihmojë të përdorni IDrive për të rezervuar videot dhe fotot e ruajtura në telefonin dhe tabletin tuaj. Ekrani kryesor i aplikacionit siguron një përmbledhje të të gjitha fotove tuaja që ju duhet t’i bëni përsëri në cloud, si dhe një buton rezervë për të transferuar shpejt të gjitha në hapësirën tuaj të ruajtjes IDrive.

IDrive-Mobile-App

Tipari i afatit kohor për foto dhe video është gjithashtu i arritshëm nga aplikacioni celular, si dhe të gjithë dosjet tuaja të sinkronizuara. Skeda e hyrjes dhe rivendosjes ju tregon të gjitha pajisjet tuaja, të cilat pastaj mund të klikoni për të parë dhe shkarkuar të gjitha të dhënat e rezervuara në pajisjet e sipërpërmendura.

IDrive-Mobile-Restore

Më në fund, mund të përdorni gjithashtu aplikacionin për të menaxhuar të gjithë dosjet që keni ndarë me të tjerët dhe ato që janë ndarë me ju.

Rezervimi i skedarit & restaurim

IDrive vjen me një grup funksionalitetesh tepër të pasur kur bëhet fjalë për qëllimin e tij thelbësor të kopjimit të pajisjeve tuaja në cloud. Të dhënat mund të mbështeten ose si skedarë individuale ose dosje, ose si një imazh i plotë i hard drive-it tuaj. Ju mund të rezervoni një numër të pakufizuar të makinave të desktopit, pajisjeve mobile dhe serverëve në vend, në cloud ose si një hibrid i të dyjave.

Pas hyrjes tuaj fillestare të IDrive, klienti automatikisht përfshin disa dosje për kopjim, duke përfshirë dosjet tuaja “dokumente”, “muzikë”, “video”, “fotografi” dhe “desktop”. 

Pastaj mund të zgjidhni t’i hiqni këto dhe t’i shtoni dosjet e tjera manualisht duke klikuar butonin “ndryshim …” në butonin “rezervë”. Nëse dëshironi të bëni një kopje rezervë të paplanifikuar, thjesht mund të klikoni në butonin “rezervë tani” në të njëjtën skedë.

IDrive-Ndryshimi-Backup

IDrive gjithashtu mbështet dy transferime multithreaded dhe ato të nivelit të bllokut. E para do të thotë që IDrive mund të transferojë shumë skedarë menjëherë, duke rritur shpejtësinë e transferimit në kurriz të ngarkesës më të lartë të CPU-së. Ndërkohë, algoritmi i nivelit të bllokut rrit shpejtësinë e rezervave të mëvonshme dhe ruan të dhënat duke skanuar çdo skedar dhe vetëm duke ngarkuar pjesët që janë modifikuar.

Ju mund të zgjidhni kohën e planit tuaj rezervë në seksionin “Scheduler” të klientit IDrive, i cili mund të jetë çdo orë ose çdo ditë. Nëse kompjuteri juaj është i fikur dhe humbet një ngarkim, mund t’i thoni IDrive që automatikisht të fillojë ngarkimin pasi të aktivizohet pajisja juaj, si dhe ta dërgojë me email kur të ketë sukses ose dështon me një kopje rezervë.

Ju gjithashtu mund të aktivizoni “mbrojtjen e vazhdueshme të të dhënave” në menunë “cilësimet”, e cila do të mbajë skedarët më të vegjël se 500MB të rezervuar vazhdimisht sa herë që bëhen në to lokale. IDrive ju paralajmëron se ky nuk është një zëvendësim për një kopje rezervë të planifikuar, megjithëse, pasi kjo veçori do të injorojë skedarët dhe ndryshimet më të mëdha.

IDrive-Vazhdueshëm mbrojtës

Përveç metodës së rregullt të rezervimit, ju gjithashtu mund të krijoni një klon të hard drive tuaj duke klikuar butonin “backup image disk” në klientin desktop. Kjo mund të bëhet ose për një sistem të plotë ose vetëm për një makinë të vetme, dhe në varësi të madhësisë mund të duhen ditë ose edhe javë për të përfunduar.

IDrive-DiskImage

IDrive Express

Për t’u marrë me kohërat e ngarkimit jashtëzakonisht të gjatë, IDrive ofron një shërbim të quajtur IDrive Express. Kjo përfshin kryerjen e një kopje rezervë lokale duke përdorur IDrive përpara se të transportoni fizikisht një makinë që përmbante rezervën e thënë për kompaninë. 

Nëse sistemi juaj është me madhësi të disa terabajtëve dhe nuk keni lidhjen më të shpejtë në internet – ose akoma më keq, lidhja juaj është e mbyllur – atëherë kjo mund të jetë një kursim i jetës, veçanërisht për kopjen rezervë fillestare.

IDrive Mobile

Siç u përmend, mund të bëni kopje rezervë të pajisjeve tuaja mobile duke përdorur aplikacionet Android dhe iOS. Për pajisjet iOS, kjo do të thotë kontaktet, fotot, videot dhe kalendari juaj, ndërsa versioni Android gjithashtu ju lejon të rezervoni muzikë, mesazhe me tekst, historinë tuaj të thirrjeve dhe çdo skedar tjetër të ruajtur në pajisje.

Servers gjithashtu mund të jenë të rezervuar me IDrive, dhe duke hyrë në seksionin “rezervë serveri” të klientit, ju do të shihni një gamë të opsioneve të ndryshme, duke përfshirë arkitekturat më të njohura të serverëve, qofshin ato VMware, Oracle ose MS SQL.

IDrive-Server-Backup-Tab

Kur rivendosni skedarët, ju keni mundësinë e shkarkimit në një dosje specifike ose rivendosjen në vendndodhjen origjinale. Thjesht shkoni te butoni “rivendos”, zgjidhni vendndodhjen e rivendosjes në fund të dritares dhe klikoni në butonin “rivendosni tani” për të filluar procesin.

IDrive-Restore-Location

shpejtësi

Shpejtësia është një element kritik i një shërbimi rezervë në internet. Shpesh do të duhet të ngarkoni sasi të mëdha të të dhënave, veçanërisht nëse jeni duke realizuar një kopje rezervë të bazuar në imazhe, pasi ky klonon të gjithë hard diskun tuaj dhe mund të zgjasë ditë ose edhe javë, nëse shërbimi është i ngadaltë. IDrive bën mjaft mirë në këtë fushë, duke e arsyeshme – megjithëse jo të përsosur – normat e ngarkimit dhe shkarkimit.

IDrive-Shkrime

Për të provuar shpejtësinë e IDrive, ne ngarkuam dhe shkarkuam një dosje 3.51 GB të mbushur me lloje të ndryshme skedarësh, duke përfshirë fotografi, video dhe tekst. Lidhja jonë për provën ka një shpejtësi të shkarkimit dhe ngarkimit prej afërsisht 20Mbps dhe 10Mbps, përkatësisht, megjithëse shpejtësitë e sakta në çdo moment të caktuar në përgjithësi varen nga ngarkesa e rrjetit. 

Në mënyrë ideale me këtë lidhje, shkarkimi duhet të zgjasë rreth 30 minuta dhe ngarkimi rreth një orë. Sidoqoftë, më realiste, me siguri do të zgjasë përkatësisht rreth një orë e gjysmë dhe tre orë. Nëse IDrive kompreson skedarët në ruajtje, shkarkimi mund të jetë shumë më i shpejtë.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën02:54:4303:52:0003:23:21
Koha e shkarkimit02:33:5502:57:2002:45:37

Siç mund ta shihni, këto rezultate janë të shkëlqyera, edhe nëse nuk janë të mahnitshme. Shkalla e ngarkimit ka të bëjë me atë që prisnim. Sidoqoftë, do të na pëlqente një kohë më e shpejtë e shkarkimit, veçanërisht kur krahasohemi me shërbime si SpiderOak ONE, e cila kompreson skedarët tuaj për të shpejtuar ndjeshëm normat e shkarkimit.

Duke parë si qendrat e të dhënave të IDrive ndodhen në Sh.B.A, mund të keni mundësi të merrni rezultate më të mira për lidhjet me origjinë nga Amerika e Veriut. 

Një gjë që duhet të theksohet është se nëse lidhja juaj bie në kopje rezervë të mesit, klienti i desktopit IDrive ka një kohë të vështirë për tu rivarrosur dhe rifilluar përsëri. Ne e testuam këtë dhe i dhamë IDrive më shumë se 20 përpjekje për t’u ribashkuar, por në fund ky skenar na detyroi të ndalonim kopjen rezervë dhe ta rifillonim që ajo të përfundojë.

IDrive-Dështoi-Backup

siguri

IDrive përmban siguri të shkëlqyeshme me kriptim të fortë. Pavarësisht nëse është siguri fizike për qendrat e saj të të dhënave në rast të prishjes ose katastrofës natyrore, ose sigurisë së rrjetit për të parandaluar prishjen dhe hacks e të dhënave, IDrive shkon një rrugë të gjatë për të siguruar që të dhënat tuaja janë të sigurta.

Të dhënat tuaja janë të mbrojtura si në pushim ashtu edhe në tranzit me shifrimin AES-256 bit, i cili, me sa di dikush, është i pathyeshëm nëse nuk keni një superkompjuter dhe disa miliardë vjet për ta goditur. Edhe pse ne nuk do të harxhojmë kohë këtu në këtë artikull duke detajuar se si funksionon algoritmi i kriptimit, ju mund të shikoni përshkrimin tonë të kriptimit nëse doni të mësoni më shumë.

IDrive-Encryption-Setup

Si parazgjedhje, IDrive mban çelësin tuaj të enkriptimit, por ju keni ofruar zgjedhjen për të krijuar një çelës privat gjatë regjistrimit. Sidoqoftë, IDrive ju paralajmëron se kjo do të çaktivizojë funksionalitetin e ndarjes të përshkruar më herët në këtë artikull. Ju gjithashtu mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për një nivel të shtuar sigurie.

Për sa i përket sigurisë së qendrës së të dhënave fizike, IDrive përdor dyshemetë e ngritur dhe raftet e mbajtura në mënyrë sizmike për të mbrojtur nga tërmetet, sistemet e kontrollit të temperaturës me zona të ndara ftohjeje për të parandaluar mbinxehjen, dhe një sistem më të lartë të zbulimit të tymit dhe sistemeve të shtypjes nga zjarri për të mbrojtur të dhëna në rast zjarri.

IDrive-Data-Center-Security

Duke pasur parasysh që të dhënat tuaja janë të koduara me AES-256, rreziku më i madh për skedarët tuaj është vjedhja fizike dhe inxhinieria sociale. IDrive mbron kundër kësaj duke zbatuar sensorë lëvizjeje, 24/7 hyrje të sigurta, vëzhgim video dhe alarme të shkeljes së sigurisë për të siguruar që asnjë qasje e paautorizuar në serverë të mund të bëhet.

Në anën e rrjetit të gjërave, IDrive zhvillon rishikime periodike të palëve të treta për infrastrukturën e saj për të siguruar që nuk janë të njohura dobësitë.

intimitet

Jo vetëm që IDrive ofron siguri të shkëlqyeshme, por është e përkushtuar edhe për intimitetin e përdoruesit. Duke shfaqur një politikë të shkëlqyeshme të intimitetit, encryption private dhe pajtueshmëri me GDPR dhe HIPAA, ka shumë pak për t’u ankuar në këtë fushë.

Ashtu si shumica e bizneseve rezervë cloud, IDrive mbledh disa informacione personale për përdoruesit e saj. Kjo përfshin emrin dhe mbiemrin tuaj, detajet e pagesës, si dhe adresat e postës elektronike dhe fizike. Ky është krejt standard, dhe IDrive pretendon se kurrë nuk i ndan këto informata me palët e treta pa pëlqimin e shprehur të përdoruesit.

IDrive-Privacy Policy-

Sidoqoftë, IDrive rezervon të drejtën të përdorë informacionin e përmendur për të analizuar dhe përmirësuar shërbimin e tyre brenda vendit, si dhe ta shpërndajë atë me palët e treta të besuara që punojnë me IDrive për të siguruar shërbimet e saj.

Një vërejtje tjetër e rëndësishme për këtë politikë është nëse IDrive detyrohet nga forcat e ligjit ose autoritetet lokale të zbulojnë informacionin tuaj. Ky mund të jetë një lajm i keq duke pasur parasysh që qendrat e të dhënave janë të vendosura në SH.B.A., një vend famëkeq për ligjet e tij të dobëta të intimitetit dixhital dhe gatishmërinë për të zbatuar programe dhe ligje të rreme, siç janë Akti Patriot ose PRISM..

Për fat të mirë, nëse aktivizoni çelësin privat të enkriptimit gjatë regjistrimit, IDrive nuk do të jetë në gjendje të zbulojë të dhënat tuaja të mbështetura me këdo, madje edhe autoritetet, pasi vetëm ju posedoni çelësin e nevojshëm për të deshifruar të dhënat tuaja. Kështu, me kusht që të zgjidhni opsionin e saktë gjatë regjistrimit, IDrive është një shërbim me njohuri zero.

mbështetje

Nuk ka shumë të këqija që mund të themi për shërbimin e klientit të IDrive, pasi arrin të sigurojë gjithçka që ju nevojitet përsa i përket mbështetjes. Nëse keni nevojë për ndihmë me produktin e IDrive, ekzistojnë një sërë mënyrash për të marrë atë, nga mbështetja e telefonit në një faqe të gjerë FAQ.

Së pari, ekziston seksioni i gjerë FAQ i ofruar në faqen e internetit të kompanisë, i cili përfshin përgjigje për pyetjet më të zakonshme, të organizuara në kategori për lundrim më të lehtë.

IDrive-FAQ-Faqe

Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni atje, hapi tjetër do të ishte të kontaktoni direkt departamentin e ndihmës së IDrive. Departamenti i ndihmës është i hapur nga ora 6 e mëngjesit deri në 11:30 pasdite. PST dhe mund të arrihet përmes telefonit, postës elektronike ose bisedës. 

Opsionet e telefonit dhe bisedave janë padyshim më të shpejtat. Edhe pse biseda është e hapur 24/7, mbështetja e telefonit është në dispozicion vetëm gjatë orarit të hapjes, që mund të jetë problematik, në varësi të zonës tuaj kohore.

IDrive-Contact-Mbështetje

Forma e kërkesës për mbështetje është mjaft e detajuar, duke ju kërkuar të jepni emrin e përdoruesit dhe adresën e emailit, si dhe atë që sistemet operative dhe shfletuesit e internetit që jeni duke përdorur aktualisht. Për të kontrolluar përgjegjësinë, ne dërguam një kërkesë mbështetjeje dhe morëm një përgjigje brenda një dite, e cila është me të vërtetë gjithçka që mund të kërkoni.

Aktgjykimi

Kjo përfundon shqyrtimin tonë të IDrive. Në përgjithësi, është një shërbim i shkëlqyeshëm që është i pasur me karakteristika – si në aspektin e rezervimit të reve dhe ruajtjes së reve – me intimitet, siguri dhe mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit është e mirë, megjithëse ka disa pengesa kur bëhet fjalë për lidhje të paqëndrueshme.

Planet e IDrive kanë çmime të arsyeshme për atë që po merrni, por për fat të keq nuk ka plane të pakufizuara. Ky nuk është një problem i madh, megjithëse, pasi ju keni siguruar një sasi të madhe hapësirë ​​ruajtjeje për të gjitha planet. Nëse nuk jeni mjaft të shitur në IDrive ose nëse keni nevojë për një shërbim me ruajtje të pakufizuar, sigurohuni që të lexoni pjesën tjetër të rishikimeve të kopjeve rezervë në internet.

Whatfarë mendoni për rishikimin tonë të IDrive? A jeni dakord që është një shërbim i shkëlqyer i mbushur me karakteristika të dobishme, apo mungesa e një plani mujor dhe ruajtja e pakufizuar është një ndërprerës për ju? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit që lexove.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map