Rishikimi i Duplicati – Përditësuar 2020

Rishikimi i Duplicati

Një zgjidhje themelore, me burim të hapur rezervë që nuk ka karakteristika, por ende funksionon çuditërisht mirë, Duplicati është padyshim diçka që duhet të shikojë çdo përdorues. Njerëzit që duan zgjidhje të gatshme për të shkuar mund të duan ta japin atë një pasazh, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Duplicati.


Shqyrtime më të mira në internet

Duplicati nuk është një shërbim standard rezervë. Nuk vjen me hapësirë ​​rezervë, por përkundrazi ju siguron një klient në internet që ju lejon të menaxhoni kopjimin tuaj në një shërbim cloud. Ky është një bekim ose një mallkim, në varësi të njohurive dhe dëshirës suaj për IT. Nëse dëshironi një shërbim të thjeshtë që ju lehtëson kopjimin e të dhënave tuaja, këshillohuni me listën më të mirë në internet.

Nëse jeni të ngazëllyer për perspektivën e menaxhimit të kopjes rezervë ashtu si dëshironi, vini re se Duplicati mund të lidhet me më shumë se 20 ofrues të cloud. Alsoshtë gjithashtu me burim të hapur dhe falas. Kjo nuk do të thotë se është një produkt i dobët. Përkundrazi, ai ka kriptim të fortë dhe privat, një programues rezervë, aftësinë për të kopjuar disqet lokale dhe të jashtme dhe shpejtësi të shpejtë,.

Për shkak se është falas, i mungon një ekip i përkushtuar teknikësh mbështetës të gatshëm për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve tuaja. Thënë kjo, ka një forum aktiv ku mund të kërkoni ndihmë. Sidoqoftë, nuk ka aplikacione celulare, kështu që ata që duan të përdorin rezervën e tyre menjëherë duhet të shikojnë diku tjetër.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth shërbimit, rrinë me ne ndërsa futemi në detaje në këtë përmbledhje të Duplicati.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Duplicati

Features

Duplicati nuk ofron hapësirë ​​rezervë siç bëjnë ofruesit standarde të kopjimit në internet. Përkundrazi, vetëm ju jep mjetet për të kopjuar të dhënat. Do të duhet të kujdeseni për hapësirën rezervë. Kjo është punë shtesë, dhe përdoruesit kryesorë ndoshta nuk do ta pëlqejnë atë.

Nga ana tjetër, nëse jeni përdorues i energjisë, organizimi i hapësirës suaj rezervë ashtu siç e shihni të arsyeshme është një plus. Ju merrni shumë ofrues për të zgjedhur, kështu që ju keni qasje në marrëveshje më të mira dhe ju mund të shkulni kopjimin tuaj ashtu si dëshironi.

duplicati-Storage-options

Duplicati punon me 21 shërbime cloud. Ato përfshijnë shërbime të infrastrukturës cloud, të tilla si Amazon S3, Backblaze B2 dhe Google Cloud, si dhe shërbime për ruajtjen e cloud, të tilla si Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive dhe MEGA. Ju mund t’i gjeni të gjithë ata në listën tonë më të mirë të ofruesve të ruajtjes së cloud.

Ju mund të zgjidhni të vendosni serverët tuaj si destinacion dhe të lidheni me Duplicati duke përdorur FTP, variantin e tij më të sigurt SFTP ose WebDAV. Nëse nuk e dini se çfarë kuptimi kanë ato protokolle, lexoni udhëzuesit tanë për FTP dhe WebDAV.

Duplicati gjithashtu mbështet rezervë për disqet dhe serverët e jashtëm lokal. Shtë mirë nëse jeni dikush që dëshiron të zbatojë rregullin rezervë 3-2-1, i cili merr parasysh kopjen rezervë lokale dhe cloud.

Duplicati fillimisht krijon një kopje rezervë të plotë. Më pas, ajo e azhurnon duke shtuar vetëm pjesët e të dhënave që kanë ndryshuar. Kjo do t’ju kursejë kohë dhe hapësirë, dhe madhësia e rezervës zakonisht rritet ngadalë. I gjithë procesi quhet “kopje rezervë e vazhdueshme”. Ne do të flasim më shumë rreth rezervës dhe do të rivendosim proceset më poshtë.

Duplicati gjithashtu ka mundësi të përparuara që shoqërohen zakonisht me shërbime rezervë të pronarit cloud. Ato përfshijnë aftësinë për të planifikuar kopje rezervë, për të vendosur politikat e versionimit dhe skedarët e koduar. Nëse ju pëlqen të kutoni, mund të shtoni më shumë opsione, të tilla si niveli i kodimit, zip skriptet që funksionojnë në pika të caktuara në zinxhir dhe postat elektronike që dërgohen pasi të përfundojë kopja rezervë.

Politika e mbajtjes ju lejon të mbani një numër versionesh të personalizuara. Ju mund të specifikoni se sa shpesh Duplicati duhet të mbajë kopje rezervë të vjetër në ditë, javë, muaj ose vite. Nëse nuk doni të luftoni me këtë, mund të përdorni një kopje rezervë të zgjuar, e cila kursen një kopje rezervë për secilën nga shtatë ditët e fundit, secilën nga katër javët e fundit dhe secilin prej 12 muajve të fundit.

Përndryshe, ju mund të zgjidhni të fshini automatikisht kopje rezervë më të vjetër se një vlerë specifike ose të mbani një numër specifik të kopjeve rezervë.

Administratorët e sistemit dhe individët e tjerë që janë të prirur të përdorin vijën e komandës mund ta bëjnë këtë duke përdorur linjën e komandës të ekzekutueshme për Duplicati. Kjo ju lejon të shtoni veçori rezervë në skriptet tuaja ose të ekzekutoni kopje rezervë në një dritare të terminalit.

Për më shumë informacion në lidhje me rezervimin e cloud zhyten në bibliotekën tonë online rezervë.

Përmbledhje e Karakteristikave të Duplicati

Duplicati Logowww.duplicati.com

Fillon nga 500 $ muaj të gjitha planet

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i diskut

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë
n / a

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave
n / a

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje
n / a

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas
i pakufizuar

Çmimeve

Duplicati në vetvete është softuer falas dhe me burim të hapur që mund ta shkarkoni nga duplicati.com. Nuk ka barriera nëse doni ta provoni.

Nëse dëshironi të përdorni ruajtjen e cloud si një destinacion për rezervën tuaj, megjithatë, do të duhet të zgjidhni një ofrues. Në varësi të sa keni nevojë për kopje rezervë, kjo do t’ju kushtojë. Ju nuk mund të mbështeteni në planet falas sepse ato nuk ofrojnë shumë hapësirë ​​për ruajtje.

Sa do të kushtojë varet nga shërbimi me të cilin shkoni dhe sa hapësirë ​​ju nevojitet. Duke supozuar se ju duhet 1TB hapësirë, konsultohuni në tabelën më poshtë për të parë opsionet e njohura.

Themimet për Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 dhe Google Cloud në tabelën e mësipërme janë thjeshtuar dhe pasqyrojnë vetëm sa ngarkon secila shërbim për gigabajt rezervë në muaj.

Të gjitha janë shërbime që kërkojnë vetëm që të paguani për ruajtjen që përdorni, por gjithashtu tarifoni edhe për transferimin e të dhënave.

Ju mund të shikoni artikullin tonë të krahasimit të Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud dhe Backblaze B2 për të parë se si këto shërbime grumbullohen me njëra-tjetrën. Për të mësuar më shumë rreth Wasabi, lexoni recensionin tonë Wasabi. Nëse jeni duke u përkulur drejt produktit të Google, lexoni rishikimin tonë të Google Cloud.

Megjithëse disa nga ato oferta ju japin 1TB për 60 dollarë në vit, ata ende nuk mund të mposhtin planin e pakufizuar të 5 $ Backblaze për përdoruesit e shtëpisë. Ju mund të mësoni më shumë rreth saj në shqyrtimin tonë Backblaze.

Ata që kanë nevojë për më shumë opsione sesa ofron Duplicati, mund t’i japin një provë CloudBerry Backup. Rezervimi CloudBerry mund të lidhet me më shumë se 60 ofrues, por vini re se versioni i desktopit kushton 49,99 dollarë, dhe kjo nuk përfshin çmimin e ofruesit të ruajtjes së cloud që ju zgjidhni. Lexoni më shumë rreth Rezervimit CloudBerry në rishikimin tonë të Cloudberry Backup.

Lehtësinë e përdorimit

Ju duhet të shkarkoni klientin e desktopit Duplicati për të përdorur shërbimin, por do të përdorni shfletuesin shumicën e kohës. Klienti i desktopit është në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux.

Aplikacioni në internet ka një ndërfaqe minimale që është e lehtë për t’u përdorur. Ana e majtë përmban butonat e navigimit, të cilat ju lejojnë të hyni në faqen kryesore, të shtoni një kopje rezervë, të rivendosni skedarët, rregullimet e shkuljes dhe të lexoni faqen “rreth”.

Përvoja është e thjeshtë. Kur krijoni një kopje rezervë, ju ndiqni hapat dhe zgjidhni opsionet që ju nevojiten, ashtu si me një aplikacion themelor të instaluesit. Ne do të flasim më shumë rreth rezervës dhe do të rivendosim proceset në pjesën tjetër.

Ne e krahasuam atë me Cloudberry Backup në pjesën e mëparshme, por përvoja e përdoruesit të dy shërbimeve është krejt e ndryshme. Duplicati është shumë më miqësor dhe më i thjeshtë për t’u përdorur, por është akoma më i ndërlikuar sesa Backblaze dhe Carbonite. Të dy Backblaze dhe Carbonite automatizojnë pjesën më të madhe të procesit të kopjimit dhe rivendosjes, kështu që nuk do të duhet të bëni pjesën më të madhe të punës.

Duplicati nuk ka aplikacione për celular, kështu që nëse duhet të kontrolloni rezervën tuaj nga smartphone, është më mirë të zgjidhni një nga shërbimet kryesore të ruajtjes në internet. Konsultohuni me rishikimet e rezervave tona në internet për ndihmë me këtë.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Për të krijuar një plan rezervë, klikoni në butonin “shtoni kopje rezervë”.

duplicati-new-backup

Ju mund të zgjidhni të konfiguroni një kopje rezervë të re ose të importoni një konfigurim nga një skedar. Nëse zgjidhni të parën, do të dërgoheni në një ekran ku mund të vendosni cilësimet e përgjithshme të rezervës.

duplicati-set-General-settings

Emërtoni planin tuaj rezervë, zgjidhni një nivel të kriptimit dhe vendosni një frazë të fortë, pastaj klikoni “tjetër”.

duplicati-backup-destinacione

Hapi tjetër kërkon që ju të zgjidhni një destinacion rezervë. Ju mund të zgjidhni një lokal ose të largët. Ruajtja lokale ju jep mundësinë për të zgjedhur një dosje lokale ose makinë. Për të largët, mund të zgjidhni një ofrues të ruajtjes së cloud ose të lidheni me serverin tuaj duke përdorur një nga protokollet në dispozicion.

Ne zgjodhëm Google Drive për provën tonë. Nëse veproni kështu, duhet të autorizoni Duplicati të bashkëveprojë me Google Drive duke klikuar në lidhjen “authID”.

duplicati-backup-google

Pasi ta keni bërë, mund të provoni lidhjen me Google Drive duke klikuar “lidhjen e provës”.

duplicati-Source-të dhënave

Hapi i mëposhtëm kërkon që ju të zgjidhni përmbajtje për kopje rezervë. Duplicati nuk i zgjedh paraprakisht skedarët ose dosjet në bazë të llojit, kështu që duhet të bëni përzgjedhjet manualisht. Thënë kështu, ju mund të shtoni filtra për të përfshirë dhe përjashtuar skedarë të caktuar.

Ju mund të përfshini skedarë bazuar në shtesën duke përdorur shprehje të rregullta dhe të përjashtoni skedarët e fshehur, të sistemit dhe të përkohshëm, si dhe skedarë më të mëdhenj se një madhësi të caktuar.

duplicati-orar

Tjetra, mund të vendosni kopjen rezervë tuaj për të ekzekutuar në një program. Mund të ekzekutoni kopje rezervë pas një numri të caktuar minutash, orësh, ditësh, javësh, muajsh ose vitesh. Ju gjithashtu mund të zgjidhni cilat ditë të javës rezervat lejohen të ndizen.

duplicati-fundit-options

Ekrani i fundit ju lejon të vendosni një politikë mbajtjeje. Ju mund të zgjidhni të mbani të gjitha versionet e mëparshme rezervë, një numër specifik të tyre, të përdorni mbajtjen inteligjente ose të fshini kopjet rezervë më të vjetër se një datë të caktuar.

Kjo është gjithçka që ju duhet të bëni për të krijuar një plan rezervë. Nëse i keni vendosur kopjet rezervë të funksionojnë automatikisht, ato duhet të fillojnë në orarin që keni zgjedhur. Nëse jo, duhet të filloni manualisht duke klikuar butonin “drejtuar tani”.

Shpejtësia e kopjimit të duplicati

Në varësi të sa të dhëna keni për të kopjuar, kopja rezervë fillestare mund të zgjasë një kohë të gjatë. Qindra gigabajt mund të duhen ditë ose javë për të përfunduar, në varësi të ofruesit të shërbimit tuaj të internetit dhe sa larg jeni nga një server.

duplicati-rivendosur-lokacioni

Pas rezervës fillestare, transferimet do të jenë shumë më të shpejta falë algoritmit të kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokuar të Duplicati dhe kopjimit të vazhdueshëm. Algoritmi i kopjimit të nivelit të bllokut ndihmon në zgjedhjen dhe transferimin e vetëm pjesëve të skedarit që kanë ndryshuar që nga kopja e fundit, në vend se skedarët e tërë.

Për të rivendosur skedarët, klikoni në butonin “rivendosje” në klientin në internet. Nga atje, ju mund të zgjidhni të rivendosni skedarët duke përdorur një skedar konfigurimi, direkt nga skedari juaj rezervë ose nga plani juaj rezervë.

duplicati-rivendosur-files

Dritarja tjetër ju lejon të zgjidhni skedarët që dëshironi të rivendosni. Për ne, është vetëm një dosje e vetme e zënë që kemi përdorur për provë.

duplicati-rivendosur-opsione

Ju mund të zgjidhni të rivendosni skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale dhe të ribotohen ato me të njëjtin emër ose të ruani versione të ndryshme. Përndryshe, ju mund të riktheheni në një vend tjetër. Pasi të jeni gati, klikoni në butonin “rivendosje” për të filluar procesin.

Duplicati do të vendosë një shirit përparimi në krye të ekranit për të treguar statusin e rivendosjes suaj. Pas përfundimit të rivendosjes, Duplicati do t’ju njoftojë dhe do t’ju kërkojë të bëni një dhurim. Procesi funksionon mirë dhe ka shumë mundësi që mund t’i përdorni për ta përmirësuar atë. Ju mund të konsultoheni me tabelën e shpejtësisë në pjesën tjetër për të parë rezultatet tona të testimit.

shpejtësi

Në përgjithësi, sa shpejt funksionon kopjimi juaj varet nga ISP-ja juaj dhe sa afër jeni me një nga serverët e ofruesit të shërbimit rezervë cloud. Në këtë rast, sidoqoftë, nuk do të jetë Duplicati, por shërbimi që ofron hapësirën e ruajtjes. Thënë kështu, sa shpejt do të jenë faktorë kompresat e kopjuara dhe skedarët e enkriptimit.

Ne testuam shpejtësinë e transferimit të Duplicati duke e lidhur atë në Google Drive dhe duke ngarkuar dhe shkarkuar një dosje të zhytur në 1 GB. Testet tona u bënë duke përdorur një lidhje Ethernet në Beograd, Serbi, që kishte një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps.

Duke marrë parasysh këtë, ne prisnim që të duheshin rreth 21 minuta për të ngarkuar dhe rreth një minutë për ta shkarkuar pa ndonjë mbingarkesë.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën:00:24:5500:25:5000:25:23
Koha e shkarkimit:00:00:4400:00:3500:00:40

Testet tona ishin të ngjashme me ato që prisnim. Koha mesatare e ngarkimit ishte 25 minuta dhe 23 sekonda, ndërsa shkarkimi, për çudi, mori vetëm 40 sekonda mesatarisht. Kjo falë rrjetit global të serverëve të Google Drive.

Nëse e shihni që transferimet e Duplicati marrin shumë nga gjerësia e bandës suaj, mund t’i bini ato duke klikuar në ikonën e shpejtësisë në krye të klientit të internetit.

duplicati-vavul

siguri

duplicati-encryption

Mund të aktivizoni kriptimin ndërsa jeni duke krijuar planin tuaj rezervë. Hapi i parë në procesin e kopjimit ju lejon të zgjidhni midis pa kriptimit, GNU Guard Guard dhe AES 256-bit. Ne ju rekomandojmë të përdorni AES 256-bit sepse është standardi për kriptim kur transferohet në re. Nuk është plasaritur aq sa di dikush.

Nëse doni të kriptoni të dhënat tuaja, duhet të vendosni një fjalëkalim. Duplicati do t’ju tregojë nëse fjalëkalimi juaj është i dobët dhe do t’ju japë mundësinë për të gjeneruar një fjalëkalim të fortë nëse nuk dini si ta krijoni një.

Duplicati kodon të dhënat tuaja në vend para se t’i transferojë ato në një server. Fjalëkalimi juaj nuk e lë kurrë kompjuterin tuaj. Për shkak të kësaj, Duplicati cilësohet si encryption i njohurive zero. Me kriptim me njohuri zero, askush por ju nuk do të jeni në gjendje të lexoni skedarët tuaj. Ju gjithashtu mund të aktivizoni protokollin SSL për të mbrojtur të dhënat tuaja nga sulmet njeri-në-mes.

Kjo është e gjithë siguria që varet nga Duplicati. Pjesa tjetër do të varet nga shërbimi cloud që përdorni. Ju duhet të zgjidhni një shërbim që ka ngurtësuar qendrat e të dhënave. Për fat të mirë, shumica e tyre e bëjnë këtë. Disa shërbime nuk i kodojnë të dhënat, të tilla si Amazon Drive, kështu që mundësojnë kriptimin me Duplicati.

intimitet

Intimiteti juaj do të mbështetet në Duplicati dhe shërbimin që zgjidhni për të pritur të dhënat tuaja. Për një shembull të një shërbimi që ka intimitet të fortë, lexoni rishikimin tonë të Sync.com.

Thënë kështu, Duplicati përdor encryption me njohuri zero dhe nuk transmeton fjalëkalimin tënd. Intimiteti juaj mbrohet mirë. Për më tepër, politika e privatësisë nuk përmban asgjë të dyshimtë.

Duplicati mbledh informacione rreth jush kur regjistroheni në faqen e internetit dhe marrin pjesë në forume. Ai i përdor ato informacione për të përmirësuar faqen e internetit dhe shërbimin e klientit dhe për t’ju dërguar email periodik.

Duplicati përdor shumë masa sigurie për të ruajtur sigurinë e informacionit tuaj personal, por vini re se administratorët e faqes në internet kanë qasje të plotë në mesazhe në faqen e internetit, përfshirë mesazhet private.

Shërbimi nuk shet, tregton ose transferon ndryshe informacionin tuaj personal te palët e treta. Kjo nuk përfshin palë të treta të besuara që ndihmojnë Duplicati të drejtojë faqen e saj të internetit, megjithëkëtë, për sa kohë që ata bien dakord t’i mbajnë informacionet konfidenciale. Duplicati gjithashtu mund të lëshojë informacione në përputhje me ligjin ose të mbrojë të drejtat dhe sigurinë e të tjerëve.

mbështetje

Kategoria e mbështetjes është ndryshimi më i madh midis Duplicati dhe pjesës tjetër të shërbimeve rezervë. Kjo për faktin se Duplicati nuk ka një ekip të dedikuar për mbështetje teknike, që do të thotë asnjë email, bisedë ose mbështetje telefonike. Për të qenë i drejtë, megjithatë, Duplicati është me burim të hapur dhe falas, kështu që nuk mund të përballojë t’i paguajë ato.

duplicati-mbështetje

Ajo që ka në vend të kësaj është një forum mbështetës ku përdoruesit e tjerë do t’ju ndihmojnë të rregulloni problemin tuaj. Ndër përdoruesit janë zhvilluesit e Duplicati dhe ekspertë të tjerë të IT-së. Kohët e përgjigjeve janë përgjithësisht të mira, me shumicën e temave që marrin përgjigje në të njëjtën ditë kur u postuan.

Aktgjykimi

Duplicati ofron një përvojë të qetë të përdoruesit, edhe pse kërkon gjimnastikë IT për të vendosur rezervën tuaj. Përdoruesit e përparuar të IT nuk do të preken, sidoqoftë. Ata që duan një përvojë të efektshme duhet të gjejnë një shërbim më të përshtatshëm.

Thënë kështu, Duplicati është falas, dhe nëse zgjidhni një shërbim ruajtjeje që nuk është i kushtueshëm, mund të kurseni para. Nëse zgjidhni një me një rrjet global të serverëve, do të arrini gjithashtu shpejtësi të shpejtë, sepse Duplicati kodon dhe kompreson skedarët shpejt.

Procesi i rezervimit dhe rivendosjes nuk është i vështirë dhe ka opsionet standarde që na pëlqen t’i shohim kur përdorim një shërbim rezervë. Duplicati është gjithashtu i sigurt sepse përdor encryption të fortë për të mbrojtur skedarët tuaj.

Cilat janë mendimet tuaja për Duplicati? A tërhiqeni më shumë drejt një shërbimi që përfshin ruajtjen? Nëse tashmë përdorni një shërbim rezervë, na tregoni se cili nga komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map