Rishikimi ElephantDrive – Përditësuar 2020

Rishikimi ElephantDrive

ElephantDrive është një shërbim i gjithanshëm rezervë që vuan nga disa të meta serioze. Sidoqoftë, për njerëz të caktuar mund të jetë një gjendje e shkëlqyeshme. Shikoni vlerësimin tonë të plotë për ElephantDrive për të parë nëse jeni njëri prej tyre.


Shqyrtime më të mira në internet

ElephantDrive është një shërbim rezervë cloud me bazë në SH.B.A. i cili përpiqet të përputhet me shërbimet pranë majës së rishikimeve të rezervave tona online. Kjo falë çmimeve të saj jo konkurruese, përvojës së dobët të përdoruesit në desktop, mungesës së restaurimit të skedarëve nga klienti i desktopit dhe politikës së dobët të privatësisë.

Thënë kjo, ElephantDrive ka anën e pasme. Përveç që është në gjendje të kopjojë skedarët tuaj, ai mund t’i sinkronizojë ato nëpër pajisje dhe t’i shpërndajë ata me të tjerët. Plus, ju mund të kopjoni skedarët tuaj në ruajtjen lokale, duke përfshirë pajisjet e ruajtjes të bashkangjitura në rrjet dhe disqet e jashtme. Pa kosto shtesë, ju gjithashtu mund të kopjoni serverin tuaj. Ka siguri të fortë dhe ofron mbrojtje me njohuri zero.

Në pjesën tjetër të këtij shqyrtimi të ElephantDrive, ne do të futemi në detaje për t’ju ndihmuar të vendosni nëse ElephantDrive është shërbimi për ju.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për ElephantDrive

Features

Ashtu si shërbimet e tjera nga lista më e mirë në internet e rezervave, ElephantDrive mund të mbrojë skedarët tuaj nga dështimet e diskut të ngurtë, redaktimet e padëshiruara dhe fshirjet aksidentale. Për më tepër, ajo ofron më shumë karakteristika, madje disa që janë më të zakonshme për shërbimet e ruajtjes së cloud. Përdoruesit që kanë nevojë për karakteristika shtesë do ta gjejnë ElephantDrive të jetë një përshtatje solide.

Përveç rezervimit të kompjuterit tuaj dhe pajisjeve celulare, ElephantDrive mund të kopjojë pajisjet dhe serverët tuaj NAS. Shërbimet rezervë, të tilla si Keepit, zakonisht paguajnë shtesë për kopje rezervë të serverit, por nuk është kështu me ElephantDrive. Plani i saj Home përfshin kopjen e serverit dhe disqet e jashtëm. Kjo tha, nëse doni të mësoni se si e bën Keepit, lexoni rishikimin tonë të Keepit.

elefant-drive-kudo

ElephantDrive mund të bëjë më shumë sesa thjesht skedarë rezervë. Mund të sinkronizojë dhe t’i ndajë ato. Sinkronizimi është i shkurtër për sinkronizim, që do të thotë që ju mund të sinkronizoni skedarët nëpër pajisje. Kjo ju lejon të redaktoni një skedar në një pajisje dhe të shihni ato ndryshime të pasqyruara në një tjetër në pothuajse në kohë reale.

Për ta arritur këtë, duhet të tërhiqni skedarët tuaj në një dosje të quajtur “kudo”, e cila është brenda dosjes tuaj ElephantDrive. Sapo të shtoni skedarë në të, ato do të kopjohen në kompjuterë dhe pajisje të tjera me të cilat po ekzekutoni ElephantDrive. Kjo vlen edhe për ndryshimet që ju bëni në skedarët tuaj, gjithashtu.

elefant-makinë-sync-lokacioni

Numri i pajisjeve është i kufizuar, kështu që nëse ju pëlqen kjo veçori por duhet të sinkronizoni shumë pajisje, ElephantDrive nuk do ta bëjë. Basti juaj më i mirë është IDrive, i cili është i lirë dhe mund të rezervojë dhe sinkronizojë pajisjet e pakufizuara. Lexoni më shumë rreth tij në rishikimin tonë IDrive.

elefant-drive-Share

ElephantDrive gjithashtu ju lejon të ndani të dhënat tuaja. Mund të ndani skedarë me miqtë dhe shokët tuaj të ekipit duke gjeneruar dhe dërguar lidhje URL. Nëse doni të siguroheni që asnjë palë e tretë nuk mund t’i përdorë ata, mund t’i mbroni me fjalëkalim. Ekziston gjithashtu një mundësi për të ndarë dosjet.

Nëse keni nevojë për ato karakteristika, por nuk i pëlqeni ElephantDrive, shikoni SpiderOak ONE. Ka një siguri të fortë në krye të veçorive të sinkronizimit dhe shkëmbimit. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë SpiderOak ONE.

Versioni i ElephantDrive

Versioni i skedarëve ju lejon të rimarrni versionet e mëparshme të skedarëve për të zhbërë ndryshimet e padëshiruara. Gjithashtu ju ndihmon të mbroni ju kundër ransomware, i cili kodon skedarët tuaj dhe kërkon pagesa për deshifrimin e tyre. Ju mund të përdorni klientin në internet për të specifikuar sa versione dhe për sa ditë dëshironi t’i mbani ato.

Kur fshini skedarët ose dosjet nga klienti në internet, ato nuk fshihen përgjithmonë. Në vend të kësaj, ata janë dërguar në dosjen “plehrat” e ElephantDrive. Për të fshirë të dhënat përgjithmonë, duhet ta fshini nga ai dosje. Nëse doni të specifikoni se si duhet të funksionojë mbajtja e skedarit të fshirë, mund të përdorni “kontrollin e arkivit” në klientin e desktopit.

Si parazgjedhje, skedarët e fshirë qëndrojnë në llogarinë tuaj për 30 ditë. Ju mund t’i mbani ato më gjatë duke vendosur një numër specifik ose duke zgjedhur t’i mbani ato për një kohë të pacaktuar.

ElephantDrive gjithashtu mund të planifikojë kopje rezervë, duke përfshirë kopje rezervë të vazhdueshme, dhe mund të mbrojë skedarët tuaj duke përdorur encryption private. Ne do të flasim më shumë për këtë në seksionin “siguri”.

ElephantDrive ka edhe të meta. Vendos kufijtë e ngarkimit në madhësinë e skedarit: 2 GB për planet e shtëpisë dhe 15 GB për planet e biznesit. Kjo nuk është shumë, veçanërisht për përdoruesit e shtëpisë, sepse filmat me definicion të lartë janë mbi 2 GB. Për më tepër, ElephantDrive nuk ju lejon të rivendoseni nga klienti i desktopit. Në vend të kësaj, ju duhet të përdorni klientin në internet.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth veçorive rezervë, këshillohuni me bibliotekën tonë online rezervë.

Përmbledhje e Karakteristikave të ElephantDrive

Logo ElephantDrivewww.elephantdrive.com

Fillon nga 833 $ muaj për 1000 GBAll Plans

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i diskut

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit
SSL

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas

Çmimeve

ElephantDrive ofron tre plane pajtimesh: Falas, Shtëpi dhe Biznes.

Plani falas nuk do t’ju kushtojë një monedhë, por siguron vetëm 2 GB ruajtje. Kjo nuk është shumë, por është mjaft mirë për të provuar ElephantDrive. Mund të provoni shumicën e karakteristikave përfshirë kopjen rezervë të NAS dhe serverit, sinkronizoni dhe shkëmbeni. Ju gjithashtu mund të mbroni skedarët tuaj duke përdorur encryption fund-në-fund. Përdoruesit e lirë marrin FAQ dhe mbështetje me email.

Shtë e rrallë të shohësh një shërbim rezervë që ka një plan falas. Shumica ofrojnë vetëm prova. Planet falas janë më të zakonshme në mesin e shërbimeve të ruajtjes së cloud, dhe ju mund të shihni cilat prej tyre ofrojnë më shumë në pesë ofruesit tanë më të mirë me artikuj të planeve të mëdha të shërbimeve.

elefant-makinë-më-storage

Shumica e përdoruesve personalë do të duhet të përmirësohen në planin Home. 9.shtë 9,95 dollarë në muaj. Nëse vendosni të paguani për një vit më parë, çmimi do të zbresë në 99,95 $. Plani rrit ruajtjen tuaj në 1TB dhe ngre kufirin e skedarit në 2 GB. Mund të rezervoni një maksimum prej tre pajisjeve.

Mbi karakteristikat e planit Falas, shton mundësinë për të kopjuar disqet e jashtme dhe skedarët dhe dosjet e bllokuara. Mbështetja e planifikuar e bisedës është në dispozicion. Nëse nuk siguron ruajtje të mjaftueshme, mund ta rritni me 1TB për 10 dollarë në muaj. Sasia maksimale e ruajtjes që mund të keni është 10TB, dhe numri i pajisjeve që mund të rezervoni është 10. Plani lejon tre nën-llogaritje.

Përdoruesit e biznesit do të përfitojnë më shumë nga plani i biznesit. Ajo u siguron përdoruesve 2TB hapësirë ​​ruajtjeje për 39,95 dollarë në muaj. Kufiri i madhësisë së skedarit është 15 GB. Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​ruajtjeje, mund ta shtoni atë në ngritje 1TB. Eachdo rritje do t’ju kushtojë 20 dollarë në muaj. Magazinimi maksimal që mund të arrini në atë mënyrë është 50TB.

Mund të rezervoni 20 pajisje duke përdorur 25 llogari. Plani gjithashtu shton një linjë telefonike të drejtpërdrejtë në ElephantDrive dhe aftësinë për të arritur të rikthejë.

Nëse plani i biznesit nuk e shkurton atë, mund të kontaktoni ElephantDrive për të marrë një çmim për planin personal. Siguron ruajtje prej 5TB, ngre kufirin e madhësisë së skedarit në mbi 50 GB dhe nuk vendos një kapak në sasinë e ruajtjes që mund të blini. Nëse blini hapësirë ​​shtesë, paguani në bazë të çdo GB. Kjo gjithashtu ju lejon të kopjoni më shumë se 100 pajisje dhe të keni mbi 100 nën-llogari.

Si një përdorues me porosi, ju do të merrni mbështetjen e përparësisë dhe një menaxher të veçantë të llogarisë.

Ne kemi përmendur IDrive si karakteristika të ngjashme, por planet e tij gjithashtu kanë vlerë më të mirë. Plani i shtëpisë i ElephantDrive’s është 95,99 $ në vit dhe ai ofron vetëm 1TB, ndërsa plani Personal 5TB i IDrive është 74.62 dollarë në vit.

Nëse thjesht doni 1TB për të lira, ndërsa jeni në gjendje të bëni kopje rezervë të pajisjeve të jashtme, shikoni në rishikimin tonë të Zoolz Home. Plani Familjar i Zoolz Home është 39,95 $ në vit në kohën e shkrimit dhe ofron 1TB hapësirë ​​rezervë.

Lehtësinë e përdorimit

Klientët e ElephantDrive janë në dispozicion për Windows, macOS, Linux, iOS dhe Android. Toshtë e thjeshtë për të vendosur klientin. Ju duhet vetëm të siguroni një adresë emaili dhe një fjalëkalim për të regjistruar një llogari. Pasi të jetë krijuar, mund ta shkarkoni klientin për sistemin tuaj operativ dhe ta instaloni.

elefant-drive-Setup

Gjatë konfigurimit, ElephantDrive ju jep mundësinë të krijoni një kopje rezervë të dosjeve të zakonshëm, siç janë dosjet tuaja “desktop”, “muzika” dhe “dokumentet”. Pas kësaj, ju pyet që të specifikoni se ku dëshironi që ajo të vendosë dosjen “ElephantDrive”. Brenda tij, do të krijojë një dosje për kopjim dhe një dosje për sinkronizim.

Klienti nuk ka një qendër kontrolli siç bëjnë klientët e shërbimeve të tjera, por ai ka një ikonë të sistemit të trayit që mund të përdorni për të vendosur preferencat, për të hapur dosjet rezervë dhe sinkronizimin, për të nisur klientin në internet dhe më shumë.

elefant-makinë-backup-terhiq

Mund të rezervoni dhe sinkronizoni skedarët duke përdorur disa metoda, por më e drejta është përmes OS tuaj. Ju duhet vetëm të tërhiqni dhe lëshoni skedarët në dosjet që krijon ElephantDrive dhe të prisni që ngarkimi të përfundojë. Nëse duhet të bëni një kopje rezervë të një dosje, thjesht mund të klikoni me të djathtën dhe të zgjidhni “kopje rezervë të këtij dosje” nga menuja ElephantDrive.

elefant-makinë-web-klient

Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë nga telefoni ose shfletuesi juaj. Klienti në internet është i lehtë për t’u përdorur, por ndjehet disi i datuar dhe i dobët.

Kur hyni në llogarinë tuaj, do të shihni një listë të pajisjeve tuaja, me butonat e veprimit dhe një shirit të kërkimit në krye. Butonat ju lejojnë të shkarkoni, riemëroni, fshini dhe kryeni veprime të tjera në dosjet dhe skedarët tuaj. Karakteristika e kërkimit është e shpejtë, por mund të kërkojë vetëm në dosjet aktuale. Ju mund të ngarkoni skedarë në cloud përmes klientit të internetit, por nuk ka zvarritje dhe rënie.

elefant-drive-Mobile

Aplikacioni celular mund të rezervojë foto dhe kontakte nga telefoni juaj, por kjo është e gjitha. Ju mund ta vendosni rezervën tuaj për të ekzekutuar në baza ditore ose mujore. Nëse nuk doni rezervim automatik, mund të kaloni në modalitetin manual. Aplikacioni celular gjithashtu ju lejon të përdorni fotografi, skedarë audio dhe skedarë video të ruajtur në internet.

ElephantDrive është i thjeshtë për t’u përdorur kur nuk keni nevojë të ndryshoni asgjë, por nuk është aq e këndshme kur duhet të ndryshoni cilësimet e rezervës. Kjo përfshin hyrjen në menunë e “veprimeve” nga shiriti i detyrave, lundrimi në kopjen rezervë të dëshiruar, zgjedhjen e tij dhe klikimin e butonit “redakto kopje rezervë”. Nuk është e vështirë, por ndjehet e guximshme dhe e ndërlikuar.

Ne do të preferojmë të shohim një qendër kontrolli që tregon statusin e kopjes suaj, së bashku me opsionet e tjera, në një mënyrë më të përshtatshme. Thënë kjo, disa mund të preferojnë qasjen “e hollë” të ElephantDrive.

Rezervimi i skedarit & restaurim

Mënyra kryesore për të krijuar kopje rezervë është ajo që ju tregon aplikacioni gjatë konfigurimit. Ai përfshin zvarritjen dhe hedhjen e skedarëve në dy dosjet që klienti i desktopit krijon në diskun tuaj kryesor.

Ekziston një dosje për kopjim dhe një dosje për sinkronizim, por rezultati përfundimtar do të jetë i njëjti. Ju mund të rezervoni dosje nga sistemi juaj i skedarëve duke kryer operacionin me klik të djathtë që diskutuam në pjesën e mëparshme.

elefant-drive-dosje

Gjatë ngarkimit, dosjet tregojnë një simbol të transferimit blu ndërsa ato po ngarkojnë dhe një shënim të gjelbër kur përfundojnë. Ju nuk keni më shumë njohuri për atë që po ndodh se sa nëse nuk hapni dritaren e aktivitetit. ElephantDrive mund të kopjojë llojet e zakonshme të skedarëve, së bashku me disa të rralla, gjithashtu.

elefant-makinë-edit-backup

Ndryshimi i cilësimeve rezervë nuk është i thjeshtë. Duhet të përdorësh ikonën e shiritit të detyrave për të menaxhuar preferencat, përfshirë redaktimin e kopjeve rezervë. Nga preferencat rezervë, mund të vendosni përjashtime për kopjen rezervë. Ato mund të jenë dosje specifike, lloje, skedarë më të mëdhenj se një kufi që keni caktuar ose më të vjetër se një datë specifike.

Ju gjithashtu mund të shkulni sa shpesh ekzekutohen kopjet rezervë. Klienti ju lejon t’i planifikoni ato çdo ditë, javore, mujore ose vazhdimisht. Ne ju rekomandojmë të përdorni kopje rezervë të vazhdueshme. Nëse e përdorni, nuk do të duhet të shqetësoheni nëse keni bërë kopje rezervë të gjithëve sepse rezervon skedarë të rinj dhe ndryshime në skedarë ekzistues automatikisht.

elefant-makinë-rivendosur-dosje

Fatkeqësisht, nuk mund të rivendosni skedarët duke përdorur klientin e desktopit. Në vend të kësaj, ju duhet të përdorni klientin në internet. Ekzistojnë dy mundësi për të rivendosur skedarët me të. E para është të shkarkoni një dosje ose skedar dhe e dyta është të rivendosni një dosje. Për ta bërë këtë të fundit, duhet të gjindni dosjen që dëshironi të rivendosni, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “rivendosni dosjen”.

elefant-drive-rikthyer-dosje-settings

Do të shihni një dritare që ju kërkon të futni informacione dhe cilësime të shkuljes. Ju mund të zgjidhni pajisjen ku dëshironi që rivendosja të shkojë, të futni një shteg rivendosjeje, të zgjidhni kur të drejtoni punën, të rishkruani ose të ruani skedarët ekzistues dhe të përfshini ose të përjashtoni skedarët e arkivuar.

elefant-makinë-rikthyer-job-i aktivitetit

Pasi të krijoni një vend pune, klienti i desktopit do të fillojë dhe do të fillojë të punojë në të. Ne nuk kemi parë njoftime rreth procesit. Përkundrazi, duhej të hapnim dritaren e aktivitetit. Për ta bërë atë, klikoni në ikonën e sistemit të trayit, pastaj rri pezull mbi “veprimet” dhe zgjidhni “aktivitetin”. Puna mori pak kohë për të filluar për ne, por dosja zbriti aty ku duhej.

Qasja tjetër kërkon që ju të gjeni një skedar ose dosje që dëshironi të rivendosni, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “shkarkim”. Tjetra, Menaxheri i Transferimit ElephantDrive do të fillojë dhe do t’ju kërkojë të zgjidhni ku dëshironi të ruani të dhënat tuaja. Pasi ta bëni këtë, shkarkimi do të fillojë.

Të dy qasjet janë të lodhshme dhe të komplikuara në krahasim me mënyrën sesi zgjidhjet e tjera merren me rikthimin. Ne do të preferojmë një veçori të rivendosjes me një klik që mund të modifikoni nëse është e nevojshme.

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të marrë një kohë të gjatë në varësi të sasisë së të dhënave që dëshironi të kopjoni.

Shpejtësia juaj e ngarkimit do të mbështetet në largësinë tuaj nga qendrat e të dhënave të ElephantDrive, të cilat gjenden në SH.B.A., ofruesin e shërbimit tuaj të internetit dhe sa shpejt ElephantDrive trajton encryption dhe deduplication të të dhënave tuaja.

Për të provuar shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit, ne përdorim një dosje të zhvendosur 1 GB. Për këtë përmbledhje, ne kemi përdorur një lidhje WiFi jashtë Beogradit, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën:00:25:2000:25:1600:25:18
Koha e shkarkimit:00:04:5300:04:4700:04:50

Siç mund ta shihni nga tabela, ngarkimi mesatarisht ishte 25 minuta dhe 18 sekonda. Kjo është afër 21 minutave që duhet të duhen në teori. Shumica e shërbimeve marrin rreth një orë për të ngarkuar një dosje 1 GB, kështu që ky është një rezultat i shkëlqyeshëm.

E njëjta gjë nuk mund të thuhet për kohën e shkarkimit sepse duhet të jetë pak më shumë se një minutë në teori, pak më shumë kur figurojmë në proceset e sipërme. Të kalosh afër pesë minuta është një rezultat i dobët. ElephantDrive i mungon një algoritëm transferimi në nivelin bllok për të shpejtuar transferimin e skedarëve të ngarkuar tashmë duke dërguar vetëm pjesët e tyre të ndryshuara.

siguri

ElephantDrive kripton skedarët tuaj përpara se të largohen nga pajisja juaj duke përdorur encryption AES 256-bit. Gjatë transferimit, protokolli SSL 128-bit i mbron ata nga sulmet njeri-në-mes.

elefant-drive encryption-

Ju mund të shkulni encryption tuaj në varësi të nevojave tuaja. Si parazgjedhje, kriptimi është në anën e serverit, që do të thotë që ElephantDrive gjeneron automatikisht dhe menaxhon një çelës për ju. ElephantDrive do të deshifrojë skedarët tuaj kur t’i shkarkoni ato, kështu që nuk do të duhet të merreni me sigurimin e një çelësi.

Nëse vendosni të menaxhoni çelësin tuaj, ju do të shijoni përfitimet e kriptimit nga fundi në fund, që do të thotë që punonjësit e ElephantDrive nuk do të kenë mundësi të hyjnë në të dhënat tuaja. Do të thotë gjithashtu nëse harroni fjalëkalimin tuaj, ElephantDrive nuk do të jetë në gjendje ta rivendosni atë për ju. Merrni një nga menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimit për t’u siguruar që nuk harroni fjalëkalimin tuaj.

Mundësia e tretë është që të mos ketë kriptim për të shpejtuar rezervimin. Ne nuk ju rekomandojmë që, sidoqoftë, të merrni parasysh numrin e kërcënimeve në internet për sigurinë tuaj.

Kriptimi nuk do të ndihmojë kur dikush përpiqet të vjedh kredencialet tuaja të hyrjes. Autentifikimi me dy faktorë do, por ElephantDrive nuk e ka atë. Ajo që mund të bëni për të mbrojtur llogarinë tuaj është krijimi i një fjalëkalimi të fortë.

ElephantDrive mban të dhënat tuaja në qendrat e të dhënave të ngurtësuara që vetëm personeli i autorizuar mund të ketë qasje. Objektet kontrollojnë temperaturën, kanë fuqi të tepërt, lidhje dhe masa mbrojtëse nga përmbytjet dhe zjarret. Plus, ata përdorin kafaze të mbyllur për të mbrojtur serverat.

Dizajni i sistemit të sigurisë është transparent për të lejuar ekspertë të pavarur të sigurisë ta shqyrtojnë atë dhe të japin përshtypje për dobësitë. Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj dhe veçorive të tjera të sigurisë që përdor ElephantDrive në këtë faqe.

intimitet

Ne vendosëm të kontrollojmë politikën e intimitetit të ElephantDrive, sepse klauzola të dyshimta mund të dëmtojnë privatësinë tënde, edhe nëse keni kriptim privat.

Thënë kështu, zbuluam se ElephantDrive përputhet me BE-U.S. dhe Swiss-U.S. kornizat e mburojës së intimitetit. Kornizat menaxhojnë mbledhjen, përdorimin dhe ruajtjen e informacionit personal të transferuar nga Bashkimi Evropian dhe Zvicra në SH.B.A..

Kur krijoni llogarinë tuaj, ElephantDrive kombinon informacionin që ju keni dhënë me informacione nga palë të treta për të krijuar një profil. Megjithatë, për disa shërbime, nuk mund të hiqni dorë nga kjo.

Informacioni përfshin emrin, adresën dhe adresën tuaj të postës elektronike. Ai gjithashtu ruan informacionin e kartës tuaj të kreditit në formën e koduar. Edhe pse është e koduar, kjo është akoma shqetësuese.

Kur bëhet fjalë për të hyrë në të dhënat tuaja, gjërat nuk janë aq të qarta. Politika e privatësisë thotë se ElephantDrive nuk do të hyjë në të dhënat tuaja pa lejen tuaj, por ka një përjashtim. Në atë pjesë të politikës thuhet:

“ElephantDrive nuk do të monitorojë, modifikojë ose zbulojë ndonjë informacion në lidhje me të dhënat tuaja Vault pa lejen tuaj, përveç në përputhje me këtë Politikë dhe Kushtet e Shërbimit tonë. ElephantDrive mund të hyjë në llogarinë tuaj, përfshirë Vault Data, për t’iu përgjigjur kërkesave të klientit ose gjatë auditimit, kërkimit dhe analizës në mënyrë që të mirëmbani, mbroni dhe përmirësoni shërbimet tona. “

Shërbimi mund të hyjë në të dhënat tuaja dhe nuk është mjaft i qartë për këtë në politikën e privatësisë.

Për t’i bërë gjërat më keq, ElephantDrive është i vendosur në SH.B.A., dhe duket se nuk do të kishte probleme me trajtimin e informacionit tuaj pranë Agjencisë Kombëtare të Sigurisë së Shteteve të Bashkuara. Kompania përcakton se çfarë duhet të kalohet duke përdorur metodën e mëposhtme:

“Ne kemi një besim të mirë se hyrja, përdorimi, ruajtja ose zbulimi i një informacioni të tillë është i nevojshëm për të (përmbushur) ligjin, rregulloren, procesin ligjor ose kërkesën e zbatueshme të qeverisë, (b) të zbatojë Kushtet e Shërbimit në fuqi, përfshirë hetimin e shkeljeve të mundshme të tyre, (c) zbuloni, parandaloni ose adresoni ndryshe mashtrimet, çështjet e sigurisë ose teknike, ose (d) mbroni nga dëmtimi i menjëhershëm i të drejtave, pronave ose sigurisë së ElephantDrive, përdoruesve të tij ose publikut ashtu siç kërkohet ose lejohet nga të ligjit. “

Ashtu si për shumicën e shërbimeve, ElephantDrive ka klauzola në politikën e tij të intimitetit në lidhje me ndarjen e informacionit tuaj me palët e treta jashtë zbatimit të ligjit. Ndan informacione personale vetëm me palët e treta nëse ka pëlqimin tuaj dhe e bën këtë vetëm me filialet, kompanitë e lidhur ose bizneset ose personat e tjerë të besuar për përpunimin e informacionit personal në emër të tij.

Kur ElephantDrive transferon informacionin, do të sigurojë që të dhënat e tilla mund të përpunohen vetëm për qëllime specifike dhe se pala e tretë do të sigurojë të njëjtin nivel mbrojtjeje si ElephantDrive dhe do ta njoftojë atë nëse nuk mund ta bëjë këtë.

Për më tepër, ElephantDrive përputhet me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave. GDPR është një ligj që ndihmon në mbrojtjen e informacionit personal të qytetarëve të BE-së. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në udhëzuesin tonë GDPR.

Politika e privatësisë nuk e trajton intimitetin tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme. Për tu siguruar që informacioni juaj është i sigurt, ne ju rekomandojmë të trajtoni çelësin tuaj privat, i cili do t’ju japë mbrojtje me njohuri zero.

mbështetje

elefant-drive-mbështetje

Llojet e mbështetjes që ju merrni varen nga lloji i llogarisë që keni. Plani Home ka planifikuar bisedë, por ju duhet të keni përshkallëzuar biletën tuaj për ta filluar atë. Plani i biznesit shton mbështetjen e planifikuar të telefonit, ndërsa plani Custom ju jep mbështetje prioritare. Të gjitha planet, përfshirë atë falas, kanë qasje në kërkesat e postës elektronike dhe qendrën e ndihmës.

Ju mund të kërkoni në qendrën e ndihmës për një përgjigje të problemit tuaj ose mund ta zgjidhni atë nga seksioni FAQ. Ka shumë përgjigje dhe ato janë të qarta dhe të lehta për tu ndjekur. Ata që shpjegojnë se si të bëni diçka, kanë edhe fotografi të ekraneve për t’ju ndihmuar. Një forum përdoruesish do të ndihmonte me problemet jo të zakonshme, megjithëse. Videot gjithashtu do të ishin të mirëseardhura.

Mbështetja e postës elektronike nuk funksionon 24/7, por mund të dërgoni një kërkesë në çdo kohë. Bëmë dhe morëm një përgjigje në më pak se një ditë, e cila është e shpejtë.

Aktgjykimi

ElephantDrive ka shumë përparime, por gjithashtu ka edhe rreziqe pozitive. Shërbimi funksionon i shkëlqyeshëm nëse doni të kopjoni shumë kompjuterë dhe pajisje të tjera, përfshirë disqet e jashtme, NAS dhe serverët. Përvoja e përdoruesit ka shumë nevojë për një ripërpunim, sepse nuk përputhet me ato që duhet të ofrojnë shërbimet më të mira në treg. Kjo vlen edhe për modelin e çmimeve, gjithashtu.

Pasi të krijoni kopjen rezervë, mund të përdorni shërbimin për të sinkronizuar dhe shkëmbyer skedarë duke ju lejuar të imitoni disa nga funksionet më të zakonshme për shërbimet e ruajtjes në cloud. Duke qenë një shërbim rezervë, nuk është çudi që ElephanDrive nuk mund të përputhet me shërbimet në krahasimin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud..

Whatfarë mendoni për ElephantDrive? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map