1 & 1 Rishikimi i kopjimit të cloud IONOS 1 – 1 Përditësuar 2020

1&1 Rishikimi i kopjimit të kopjeve të IONOS

1&1 IONOS Cloud Backup është një ofrues interesant rezervë në atë që funksionon si një zgjidhje IaaS, por vjen me klientin e vet, rezervë të pronarit. Rezultati është një opsion shumë i gjithanshëm, nëse i kushtueshëm, rezervë. Lexoni të plotë 1 tonë&1 Rishikimi i IONOS Cloud Backup për detajet.


Shqyrtime më të mira në internet

1&1 u lançua në vitin 1988 me qëllim të ofrimit të arkitekturës së qendrës së të dhënave dhe një rrjeti të gjerë. Në vitin 2018, ajo u bashkua me ProfitBricks ‘, një kompani e zgjidhjes së infrastrukturës së re dhe ndryshoi emrin në 1&1 IONOS.

Nëse nuk ju nevojitet rezervë cloud, 1&1 IONOS ofron produkte të tjerë. 1&1 Ndërtues i faqes në internet do t’ju ndihmojë të krijoni atë sit që dëshironi gjithmonë dhe 1&1 IONOS Web Hosting do t’ju ndihmojë të merrni atë dhe drejtimin. Lexoni më shumë rreth tyre në 1 tonë të veçantë&1 ndërtues i faqes në internet dhe 1&1 Rishikime të IONOS Web Hosting.

1&1 IONOS është një zgjidhje e shërbimit si një shërbim me një menaxher rezervë të pronarit të quajtur Cloud Backup. 1&1 IONOS Cloud Backup u implementua në partneritet me një ofrues të dedikuar rezervë cloud, Acronis. Lexuesit tanë të rregullt do ta njohin atë emër si kompani që qëndron pas Acronis True Image, e cila është një produkt që ju lejon të kopjoni shumë kompjuterë.

Moreshtë më miqësor se 1&1 zgjidhja e IONOS, por nuk mund të rezervojë pajisje të pakufizuara si 1&1 IONOS Cloud Backup mund. Kjo tha, nëse Acronis tingëllon intriguese për ju, lexoni rishikimin tonë Acronis True Image Cloud për të mësuar më shumë rreth saj.

1&1 Rezervimi i IONOS Cloud kërkon që ju të keni qasje në Designer-in e saj të Qendrës së të Dhënave dhe ta përdorni atë për të krijuar njësi rezervë. Kjo qasje mund të jetë dërrmuese për përdoruesit kryesorë. Plus, planet e saj të pajtimit nuk janë të lira.

Kjo tha, 1&1 IONOS Cloud Backup punon në shumë pajisje, duke përfshirë serverët, laptopët, tabletët dhe smartphone. Ai mund të rezervojë të gjithë ata dhe nuk vendos asnjë kufi në numrin e pajisjeve që mund të bëni kopje rezervë. Gjithashtu siguron hapësirë ​​rezervë të pakufizuar për të cilën paguani për-gigabajt, kështu që çmimi është fleksibël.

Nëse nuk mendoni 1&1 Rezervimi i IONOS Cloud është zgjidhja e duhur për ju, këshillohuni me listën më të mirë në internet për krahasimin e kopjeve rezervë për alternativa. Për zgjidhje të tjera ndërmarrje, lexoni udhëzuesin më të mirë të sinkronizimit të skedarëve të ndërmarrjeve dhe shpërndarjen e shërbimeve. Përndryshe, rrinë me ne ndërsa futemi në detaje në këtë 1&1 Rishikimi IONOS Cloud Backup.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për 1&1 Kopje rezervë Cloud IONOS

Features

Shërbimet e rezervimit në cloud ndihmojnë në mbrojtjen e skedarëve tuaj të rëndësishëm duke pasqyruar strukturën e tyre në re. Pasi të keni përfunduar kopja juaj fillestare, mund të jeni të sigurt se skedarët tuaj janë të sigurt nga përplasjet e hard drive-it ose nga glitches tjera të softuerit.

Për shkak se shërbimet rezervë në cloud përsëritin strukturën e skedarëve tuaj në cloud, nuk mund t’i përdorni ato për të pastruar hapësirën në hard drive tuaj. Ky është dallimi kryesor midis rezervave të cloud dhe shërbimeve të ruajtjes së cloud. Nëse doni të mësoni më shumë rreth asaj që i veçon, lexoni shpjegimin tonë.

1&1 Rezervimi i IONOS Cloud ju ndihmon të mbroni kompjuterat, serverët, tabletët dhe smartphone tuaj. Mund të rezervojë të gjithë makinën tuaj, gjendjen e sistemit, disqe specifike, skedarë dhe dosje. Plus, mund të rezervojë Microsoft Active Directory dhe serverët Microsoft SQL dhe Exchange.

Megjithatë, nuk mund të rezervojë disqet e jashtme ose ruajtjen e bashkangjitur në rrjet. Nëse keni nevojë që të lexoni rezervën tonë më të mirë në internet për NAS dhe kopjen më të mirë në internet për mbledhjet e jashtme të disqet.

1&1 Opsione rezervë në IONOS Cloud

Opsionet standarde të rezervës përfshijnë planifikimin, rezervimin në një dosje lokale ose rrjeti, që do të thotë se është i disponueshëm kopja hibride dhe kopja rezervë e imazhit. Një nga karakteristikat më të dobishme, kopjimi i vazhdueshëm, megjithëse mungon. Më e afërta që mund të arrini të përsërisni përdorimin e tij është duke vendosur rezervë për të kandiduar çdo minutë për pothuajse tërë ditën.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni nivelin e kompresimit të të dhënave tuaja, i cili mund të jetë asnjë, normal, i lartë ose maksimal.

1&1 Rezervimi IONOS Cloud mund të kryejë kopje rezervë të plotë, e cila rezervon gjithçka në një vend. Krijimet rezervë të mëvonshme janë rritëse, do të thotë se ato ngarkojnë vetëm ndryshime që nga kopja juaj e fundit e plotë.

Kur krijoni kopjen rezervë, mund të zgjidhni ta dërgoni në 1&1 IONOS në një disk të ngurtë duke përdorur shërbimin e Transportit të të Dhënave Fizike. Krijimet rezervë të mëvonshme të mundshme mund të kryhen përmes internetit.

Versioni i skedarëve është gjithashtu në dispozicion. Kjo ju jep kontroll të plotë mbajtjeje, që do të thotë që ju mund të zgjidhni të mbani rezervën tuaj për një kohë të pacaktuar dhe të merrni versionin e dëshiruar që dëshironi në çdo kohë.

1&1 Mbrojtja aktive e Rezervimit në IONOS Cloud

1&1 Rezervimi i IONOS Cloud përmban Mbrojtje aktive, e cila ndihmon në mbrojtjen e skedarëve tuaj nga ransomware. Plus, ajo ka encryption private dhe karakteristika të tjera të sigurisë. Ne do të flasim më shumë rreth tyre në seksionin e sigurisë.

Nëse fshini skedarët nga makina juaj lokale, 1&1 Rezervimi i IONOS Cloud mund t’i mbajë ato në cloud pafundësisht, sipas numrit të kopjeve rezervë ose moshës. Rezervat rezervë fshihen vetëm nëse pajisja e rezervuar është hequr nga shërbimi rezervë ose plani rezervë është fshirë.

1&1 Rezervimi i IONOS Cloud gjithashtu ju ndihmon të zvogëloni kohën e ndërprerjes duke ngarkuar kopjen rezervë të Linux ose Windows në një makinë virtuale.

Ju mund të përdorni 1&1 IONOS Cloud Backup për të kërkuar serverë shtesë me klientin rezervë të instaluar tashmë në ta dhe të konfiguroni gjithçka nga paneli i cloud, gjithashtu. Për të mësuar më shumë rreth veçorive rezervë dhe kopjeve rezervë në përgjithësi, vizitoni bibliotekën tonë online rezervë.

1&1 Përmbledhje e Krijimeve të IONOS Cloud Backup

1 & 1 Logoja rezervë e cloud IONOSwww.ionos.com

Fillon nga 500 $ muaj për 50 Plane GBAll

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i diskut

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit
SSL

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas

Çmimeve

Ju mund të përdorni një provë falas para se të vendosni të regjistroheni në 1&1 Rezervimi i Cloud IONOS, por ju duhet të kaloni kohë duke komunikuar me ekipin e shitjeve përmes emailit për ta aprovuar atë. Nëse jeni të kënaqur me shërbimin, mund të përmirësoni një plan me një sasi fikse të hapësirës rezervë ose një fleksibël.

Mundësitë e Cloud Backup ju lejojnë të paguani më pak për një sasi të caktuar të hapësirës rezervë. Sapo ta përdorni, do të zbatohet çmimi i Cloud Backup Flex. Vini re se kjo normë e rezervës cloud Cloud është më e lirë sesa nëse do të shkonit me Cloud Backup Flex që nga fillimi.

Ju duhet të paguani 5 dollarë në muaj për 50 GB që mund të duken të drejta për të painformuarit, por për një dollar më shumë në muaj, mund të merrni hapësirë ​​rezervë të pakufizuar me Backblaze. Kjo është vetëm për një kompjuter, megjithatë. Nëse kjo i përshtatet më mirë nevojave tuaja, mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Backblaze.

Plani i Cloud Backup Flex është më i shtrenjtë për gigabajt me 12 cent, por është më fleksibël. Nëse nuk ju duhet shumë hapësirë, mund t’ju kursejë para.

Thënë kjo, është shumë më e shtrenjtë se Wasabi, e cila ngarkon vetëm 0,0039 cent për gigabajt. Wasabi ofron vetëm ruajtje, sidoqoftë, ju duhet të përdorni një aplikacion që mund t’ju ndihmojë të kopjoni të dhënat tuaja. Rezervimi i CloudBerry është një zgjedhje e shkëlqyeshme sepse integron me Wasabi dhe ka shumë karakteristika rezervë.

Lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup për të mësuar detajet rreth tij.

Lehtësinë e përdorimit

ionos-Paneli

Para se të krijoni një kopje rezervë, duhet të regjistroheni në 1&1 Designer i Qendrës së të Dhënave të IONOS dhe krijoni një njësi rezervë. Ne do të flasim më shumë rreth këtij procesi në pjesën tjetër.

Pasi ta bëni këtë, duhet të shkarkoni dhe instaloni një agjent rezervë për të krijuar një kopje rezervë në pajisjen tuaj. Komunikon me sistemin rezervë dhe cakton kopjet rezervë në njësinë rezervë. Agjenti rezervë punon në Windows, macOS dhe Linux.

Ajo vepron si një ikonë e sistemit të trayit dhe tregon statusin e rezervës suaj, kur kopja e fundit u krye dhe cila njësi rezervë shoqërohet me pajisjen tuaj. Menyja e cilësimeve ju lejon të ndryshoni kriptimin tuaj dhe të lansoni tastierën e menaxhimit të kopjimit.

ionos-backup-menaxhimit-console

Ju menaxhoni gjithçka në lidhje me kopjimin nga ajo. Attractiveshtë tërheqëse dhe e qartë. Menyja në të majtë ju lejon të shikoni paraprakisht pajisjet tuaja, rezervë, monitoroni aktivitetet, kontrolloni për njoftime dhe fshini agjentët rezervë nga pajisjet tuaja. Shtë i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur.

Ka një aplikacion mobil, por nuk funksionon me 1&1 Rezervim i IONOS Cloud, kështu që ju nuk do të jeni në gjendje të kontrolloni rezervën tuaj nëse jeni larg nga një kompjuter. Kjo është një gabim i madh duke konsideruar se shumica e zgjidhjeve rezervë ofrojnë një mënyrë për të hyrë në rezervën tuaj duke përdorur një smartphone.

Rezervimi i skedarit & restaurim

ionos-krijuar-backup-njësi

Për të krijuar rezervën tuaj, së pari duhet të krijoni një njësi rezervë. Ju e bëni atë duke futur një emër unik dhe letrat kredenciale. Pasi të jetë krijuar, mund të futni tastierën e menaxhimit të rezervave.

Tjetra, duhet të shtoni një pajisje. Sidoqoftë, para se ta bëni këtë, duhet të shkarkoni dhe instaloni agjentin rezervë, në mënyrë që të regjistroni pajisjen tuaj me shërbimin. Butoni “add” në krye hap menunë “add pajisje”, e cila ju lejon të shkarkoni klientë për makina specifike.

ionos-desktop-klientë

Pasi të shkarkoni dhe instaloni agjentin rezervë, mund të regjistroni pajisjen tuaj duke klikuar në lidhjen e regjistrit, e cila bëhet e disponueshme në fund të instalimit. Përndryshe, mund të kopjoni shenjën e regjistrimit dhe ta futni atë duke përdorur një buton në fund të menusë së “shtoni pajisje”.

Pas kësaj, ju do të shihni pajisjen tuaj. Zgjidhni atë dhe zgjidhni opsionin “rezervë” nga shirita anësor.

ionos-krijuar-backup-plan

1&1 Cilësimet e kopjimit të cloud IONOS

Ju mund të bëni kopje rezervë të makinës tuaj, disqe specifike, skedarë, dosje dhe gjendjen e sistemit. Nëse vendosni të kopjoni të gjithë disqet ose skedarët ose dosjet specifike, duhet t’i specifikoni ato përmes një menaxheri skedar. Edhe pse menaxheri i skedarëve funksionon në shfletuesin, është i shpejtë dhe nuk do të keni probleme të gjeni disqet ose dosjet që ju nevojiten.

Për të hyrë në menaxherin e skedarëve, klikoni në lidhjen “specifikoni” portokallin, pastaj “zgjidhni skedarë dhe dosje”. Sidoqoftë, para se të zgjidhni skedarë dhe dosje, mund të zgjidhni t’i kopjoni ato drejtpërdrejt ose të përdorni rregulla të politikave, të tilla si “[të gjitha skedarët],” “/ rrënja”, “% programet%” dhe të tjerët.

ionos-zgjedhur-backup-dosje

Tjetra, mund të zgjidhni për të kopjuar dosjet lokale ose të rrjetit. Pasi të zgjidhni dosjet tuaja, mund të modifikoni orarin e paracaktuar ose ta fikni, në këtë rast duhet të filloni procesin e rezervimit me dorë.

Programimi ofron shumë mundësi, duke përfshirë planifikimin sipas kohës, nga koha që nga rezervimi i fundit, në ngjarjen e Windows, kur një përdorues regjistrohet ose fiket sistemi dhe kur sistemi fillon ose mbyllet.

ionos-backup-caktimin

Programimi sipas kohës ju lejon të bëni kopje rezervë mujore, ditore, javore ose për orë. Rezervimi mujor mund të funksionojë në muaj, ditë të muajit ose javë të veçantë. Rezervimi javor dhe ditor ju lejojnë të zgjidhni një kohë specifike në të cilën do të funksionojë kopja rezervë dhe në cilat ditë. Krijimi i kopjeve rezervë në orë jep një kontroll edhe më të madh. Ju mund ta përdorni atë për të specifikuar se sa shpesh kopjimi juaj duhet të funksionojë brenda pak minutash.

1&1 Kushtet e rezervimit të Cloud IONOS

Nëse kjo nuk do të ishte e mjaftueshme, 1&1 IONOS Cloud Backup ju lejon të specifikoni kushtet e fillimit që duhet të plotësohen para se të fillojë procesi i rezervimit. Ato përfshijnë kushte të tilla si përdoruesi të jetë i papunë, i përshtatshëm një interval kohor të caktuar, duke mos filluar në një lidhje të matur dhe më shumë.

Pas kësaj, mund të vendosni sa shpesh 1&1 IONOS Cloud Backup do të pastrojë kopjen rezervë të vjetër. Ju mund t’i mbani ato për një kohë të pacaktuar, nga një numër rezervë deri në një maksimum prej 200 ose sipas moshës. Mosha ju lejon të specifikoni muaj, javë, ditë dhe orë.

Tjetra, rrëshqitësi i kriptimit ju lejon të aktivizoni enkriptimin dhe të specifikoni një fjalëkalim i cili 1&1 Rezervimi i IONOS Cloud nuk regjistron.

Para se të filloni, gjithashtu mund të klikoni në ikonën e marsheve të vogla në të djathtën e sipërme për të hyrë në opsionet e përparuara.

ionos-backup-options

Ata ju lejojnë të ndryshoni nivelin e kompresimit, skedarët e filtrimit, të vononi kohën e fillimit të kopjimit dhe më shumë.

Më në fund, goditi “krijimin” dhe rezervimi do të fillojë.

ionos-rimarrë-files-start

Nëse doni të rivendosni skedarët tuaj, procesi është i thjeshtë. Ashtu si me procesin e rezervimit, duhet të zgjidhni një pajisje. Pasi ta bëni këtë, klikoni në lidhjen “rimëkëmbje” në menunë në shiritin anësor në të djathtë.

Do të shihni një afat kohor kronologjik të kopjeve rezervë. Zgjidhni njërën prej tyre dhe klikoni në “rikuperoni skedarët / dosjet” ose klikoni “më shumë mënyra për t’u rikuperuar”, e cila ju lejon të shkarkoni skedarë ose imazhe.

ionos-shërohen-dosje-list

Për qëllime testimi, kemi shkuar në rrugën e “skedarëve / dosjeve”. Një dritare e re do të hapet duke ju kërkuar të shkruani fjalëkalimin tuaj nëse e keni koduar kopjen rezervë. Tjetra, do të shihni përmbajtjen e kopjes rezervë. Ju mund të zgjidhni çdo skedar ose dosje në të dhe të klikoni “shërohen”.

ionos-shërohen-zgjedhur-lokacioni

Para fillimit të procesit të rivendosjes, mund të zgjidhni të rivendosni skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale ose në një të ri. Opsionet e tjera të rimëkëmbjes përfshijnë vërtetimin e kopjimit, përjashtimet e skedarëve, sigurinë e nivelit të skedarëve dhe më shumë.

ionos-shërohen-opsione

Pasi të klikoni në “fillimin e rimëkëmbjes”, ju mund të zgjidhni të rishkruani skedarët ekzistues, të ribotohen skedarët ekzistues vetëm nëse ato janë më të vjetër ose nuk i rishkruajnë ato.

1&1 IONOS Cloud Backup nuk e lë anash kur bëhet fjalë për kopjimin dhe rivendosjen e operacioneve. Ato janë të lehta për t’u krijuar dhe ekzekutuar dhe ofrojnë shumë mundësi. Plus, 1&1 Rezervimi i IONOS Cloud fsheh opsionet e përparuara, kështu që nuk do të duhet të hutoheni me ta nëse nuk dëshironi të.

shpejtësi

1&1 Rezervimi IONOS Cloud ka shumë qendra të tepërta të të dhënave në SHBA dhe Evropë. Konkretisht, ata janë në New Jersey, Las Vegas, London, Berlin, Frankfurt am Main, Gjermani dhe Karlsruhe, Gjermani.

Kjo do t’ju ndihmojë të arrini shpejtësi më të shpejtë sepse keni më shumë shanse të jeni afër një serveri. Përveç kësaj, shpejtësia juaj e transferimit do të varet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit dhe nëse e aktivizoni enkriptimin.

Ne e ndezëm atë dhe përdorëm një dosje të zhvendosur 1 GB për testet tona. Ne e transferuam dosjen duke përdorur një lidhje në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 9.34 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 126 Mbps. Me ato shpejtësi, skedari ynë duhet të marrë rreth 15 minuta dhe 19 sekonda për ta ngarkuar dhe një minutë dhe tetë sekonda për ta shkarkuar.

Vini re se qendra jonë e të dhënave është synuar në Frankfurt am Main, Gjermani, e cila është relativisht e afërt.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën00:16:0000:15:0800:15:34
Koha e shkarkimit00:00:5700:00:5700:00:57

1&1 Rezervimi i cloud i IONOS nuk e zhgënjeu. Siç mund ta shihni nga tabela jonë e shpejtësisë, u deshën vetëm 15 minuta dhe 34 sekonda për të ngarkuar një dosje provë 1 GB. Kjo do të zgjasë sa më shumë në një skenar ideal. Koha e shkarkimit gjithashtu përputhej me kohën që prisnim të merrte. Rezervimi juaj fillestar nuk duhet të zgjasë shumë për të përfunduar.

Ne e themi atë sepse 1&1 IONOS nuk ka një rrjet global të serverëve, kështu që ka një shans që ju do të jeni shumë larg nga një, gjë që do të ndikojë në shpejtësinë e transferimit tuaj.

Nëse shpejtësitë e transferimit marrin shumë nga gjerësia e brezit tuaj, ju mund t’i hidhni ato nga menyja e cilësimeve rezervë. Ne testuam nëse 1&1 IONOS Cloud Backup përdor kopjimin e skedarit në nivelin bllok duke modifikuar dosjen tonë të mbështetur dhe duke kryer një kopje rezervë, por ngarkimi nuk do të marrë më pak kohë.

Ne kërkuam një 1&1 përfaqësues i IONOS për të sqaruar dhe ai u përgjigj duke thënë se: “Punët shtesë për kopje rezervë mbështeten vetëm në nivelin e skedarit.”

siguri

1&1 IONOS Cloud Backup scrambles të dhënat tuaja rezervë duke përdorur enkriptimin AES 256-bit dhe ju lejon të mbani çelësin privat të nevojshëm për ta deshifruar. Kjo do të thotë se klasifikon si encryption me njohuri zero. Do të thotë edhe 1&1 IONOS nuk mund ta rivendosë fjalëkalimin tuaj, kështu që shkruajeni ose përdorni një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimit për ta ruajtur. Protokolli SSL do të mbrojë të dhënat tuaja në tranzit.

Versioni ju mbron nga ransomware, por 1&1 Rezervimi i IONOS Cloud ka një veçori që mbron në mënyrë aktive kundër tij dhe minierave cryptocurrency të quajtur Mbrojtje Aktive. Ai shikon proceset që funksionojnë në makinën e mbrojtur. Kur një proces i palës së tretë përpiqet të kriptojë skedarët ose kriptocurrency minave, Mbrojtja aktive krijon një alarm dhe ekzekuton veprime shtesë.

1&1 Qendrat e të dhënave të IONOS janë forcuar dhe përdorin shumë mekanizma sigurie për të siguruar sigurinë e të dhënave tuaja. Ka mekanizma të ndryshëm në varësi të qendrës së të dhënave që përdorni. Ju mund t’i shihni këtu.

Qendra e të dhënave me të cilën u lidhëm në Frankfurt am Main, Gjermani, përdor sisteme me dyer dyer me xham sigurie, patrulla 24/7 dhe mbikëqyrje, pajisje lexuese kartash, identifikim biometrik dhe alarme. Sistemet e furnizimit me energji dhe kondicionimi i tij janë më shumë se 99,99 përqind në dispozicion. Plus, është në përputhje me ISO 27001, i cili është standardi kryesor i sigurisë së informacionit.

Qendrat e të dhënave kopjojnë disqet e ruajtjes në një server të dytë të ruajtjes në një zonë të dytë zjarri në të njëjtën qendër të të dhënave. Për më tepër, të gjitha lidhjet e komunikimit dhe pajisjet kanë të paktën një kopje rezervë në vend.

Kjo është gjithçka për asgjë nëse dikush fiton qasje në llogarinë tuaj, megjithatë. Për ta parandaluar këtë, 1&1 IONOS siguron vërtetimin me dy faktorë. Kur është i ndezur, kërkon që ju të shkruani një shenjë sigurie përveç letrave kredenciale, që do të thotë se llogaria juaj është e sigurt, edhe nëse dikush vjedh emrin tuaj dhe fjalëkalimin tuaj.

intimitet

1&1 IONOS mbledh informacione personale, siç janë emri, adresa e postës elektronike, adresa postare, numrat e telefonit dhe faksit, informacionet e llogarisë së pagesës dhe informacionet e tjera që kërkohen për të ofruar shërbimet e kërkuara. Mban gjithashtu një evidencë të kontakteve për klient ose mbështetje teknike.

Ai gjithashtu mund të mbledhë informacione për mënyrën e përdorimit të shërbimeve të tij. Një informacion i tillë mund të përfshijë llojin dhe gjuhën e shfletuesit, adresën tuaj të IP dhe veprimet që ju ndërmerrni në faqen e tij të internetit, siç janë faqet e internetit të shikuara dhe lidhjet e klikuara.

Dy shërbime të palëve të treta, Mouseflow dhe Google Analytics, e ndihmojnë atë të bëjë atë. Ju mund të hiqni dorë nga Mouseflow duke vizituar www.mouseflow.com/opt-out/.

Nëse domenet tuaja nuk janë vendosur në regjistrim privat, 1&1 IONOS do të ndajë informacionin tuaj me regjistrin WHOIS në dispozicion publik. Pjesa do të përmbajë informacione personale, siç janë titulli juaj, emri i parë, mbiemri, emri i domain, adresa e emailit, vendi dhe numri i telefonit.

1&1 IONOS mund të përdorë informacione personale për të tregtuar produkte dhe shërbime për klientët, por vetëm në atë masë sa ju pranoni.

1&1 Ndarja e të dhënave kopjuese të IONOS Cloud

Kompania gjithashtu mund të përdorë atë informacion dhe ta shpërndajë atë me palët e treta të besueshme për hulumtime në lidhje me efektivitetin e shërbimeve të saj në internet, marketingut, reklamave dhe përpjekjeve të shitjes. 1&1 IONOS nuk do ta shesë ose përndryshe të ndajnë informacionin me një palë të tretë për qëllime marketing të një pale të tretë, përveç nëse e autorizoni atë për ta bërë këtë.

1&1 IONOS gjithashtu mund të zbulojë të dhëna të kombinuara, anonime, bazuar në informacionin e mbledhur nga përdoruesit tek investitorët dhe partnerët e mundshëm. Në atë rast, vetëm informacionet statistikore do të ndahen.

1&1 IONOS herë pas here mund të përdorë palë të treta, të tilla si filialet e saj dhe ndërmarrjet e lidhura, për të analizuar, ruajtur, ruajtur ose manipuluar të dhënat e marra nga klientët e saj. Në raste të tilla, nga ofruesit e shërbimeve të palëve të treta do t’u kërkohet të trajtojnë të dhënat me të njëjtën shkallë përgjegjësie si 1&1 IONOS dhe do t’ju ndalohet ta zbulojnë atë të tjerëve.

Google Analytics mbledh informacione rreth përdorimit të 1&1 Uebfaqja e IONOS, si p.sh. sa shpesh vizitojnë përdoruesit, në cilat faqe ata vizitojnë dhe cilat faqe në internet përdorën përpara se të vinin në të. Google Analytics mbledh vetëm adresën tuaj IP, jo emrin tuaj ose informacion tjetër identifikues.

1&1 IONOS përdor të dhënat e marra nga Google Analytics për të përmirësuar shërbimet e saj. Informacioni i identifikueshëm personalisht nuk është i kombinuar me të dhënat e Google Analytics.

Kur kërkohet me ligj, 1&1 IONOS mund të ketë nevojë të zbulojë informacionin tuaj personal. Plus, beson se zbulimi është i nevojshëm për të mbrojtur të drejtat e tij dhe për të përmbushur një proces gjyqësor, urdhrin gjyqësor ose proceset e tjera ligjore. Ai gjithashtu mund të zbulojë informacione rreth jush për qëllime të sigurisë kombëtare, zbatimit të ligjit ose çështje të tjera publike.

Ajo mbledh informacione personale, por vetëm atë që ju furnizoni për t’u regjistruar me shërbimet e saj. ’Shtë normale për një shërbim në internet. Ajo gjithashtu mbledh metadata, të cilat i përdor për të përmirësuar shërbimet e saj. Kjo është gjithashtu ajo që bëjnë shumica e shërbimeve.

Thënë kjo, mund të ndajnë informacionin tuaj personal me palët e treta “të besuara” për kërkime në lidhje me shërbimet e saj. Kjo është një klauzolë shqetësuese dhe urojmë që kompania të kishte një mënyrë për të mos e hequr atë.

Shtë mirë që encryption private është në dispozicion për të mbrojtur të dhënat tuaja rezervë. Me të në lojë, mund të jeni i sigurt vetëm se do të jeni në gjendje ta lexoni atë. Plus, 1&1 IONOS aderon në Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në udhëzuesin tonë GDPR.

mbështetje

ionos-mbështetje-Center

Nëse hasni një problem të përgjithshëm me 1&1 Rezervimi i Cloud IONOS, mund të klikoni në “?” butonin në tastierën e menaxhimit rezervë për të hapur pjesën e ndihmës. Artikujt janë të qarta dhe koncize, por ato mund të përdorin pamjet për t’i lehtësuar ndjekjen e tyre.

Nëse seksioni i ndihmës nuk e zgjidh problemin tuaj, mund të kontaktoni ekipin e ndihmës teknike, i cili punon rreth orës gjatë gjithë vitit. Ju mund t’i merrni ato përmes emailit ose telefonit.

Ne testuam ekipin teknik duke dërguar disa email dhe morëm një përgjigje brenda pak minutash që është përgjigjja më e shpejtë që kemi parë. Thënë kështu, një mbështetje e tillë pritet nga një zgjidhje e ndërmarrjes.

Një tjetër mundësi është të mundësoni konsulentin tuaj personal të përkushtuar. Mund ta aktivizoni tiparin në çdo kohë pa pagesë. Pasi ta bëni këtë, do të jeni në gjendje të kontaktoni përmes bisedës ose telefonit.

Së fundmi, ekziston një forum i Komunitetit Qendror DevOps që është plot me mësime të renditura nga “fillestar” deri tek “i avancuar”.

Aktgjykimi

1&1 IONOS Cloud Backup është një shërbim i mirë rezervë falë sigurisë së tij të shpejtë, shpejtësisë së shpejtë të transferimit, mbështetje teknike të shkëlqyeshme dhe aftësisë për të kopjuar një numër të pakufizuar pajisjesh. Ne gjithashtu na pëlqen se si ajo ofron shumë mundësi për kopje rezervë dhe rivendosje, përfshirë planifikimin e avancuar.

Thënë kjo, shërbimit i mungon një kopje rezervë e vërtetë e vazhdueshme dhe një algoritëm kopjimi skedar në nivel bllok, të cilat janë karakteristika kryesore rezervë të cloud. Shtë gjithashtu e shtrenjtë, por çmimi mund të justifikohet nëse keni nevojë të mbroni shumë kompjuterë të biznesit, përfshirë serverët. Shumë opsione rezervë që ju mund të shkulni ashtu si dëshironi të ëmbëlsoni ofertën gjithashtu.

Dofarë mendoni për 1&1 Backup i Cloud IONOS? A është një zgjidhje IaaS me një klient rezervë të pronarit atë që ju nevojitet apo keni nevojë për një zgjidhje më të lirë të përshtatshme për përdoruesit personal? Na tregoni në komentet më poshtë, dhe nëse keni nevojë për diçka për përdorim personal, shikoni rishikimet tona të kopjimit në internet për ide. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map