Rishikimi i SiteGround – Përditësuar 2020

Rishikimi i sitit rrethues

SiteGround është një host i bindshëm në internet që ofron më shumë veçori sesa konkurenca dhe me një çmim më të mirë. Ndërsa faqja e internetit e azhurnuar ka ndihmuar navigimin, cPanel i datës mbetet ende diçka për të dëshiruar.


Gjithmonë na ka pëlqyer SiteGround. Përveç bërjes së udhëzuesit tonë më të mirë të mbajtjes në internet, ai u rendit në web-in tonë më të mirë për mbledhjen e biznesit të vogël. Si një ofrues i lirë, i pavarur me një prirje për WordPress, SiteGround bën përshtypje me një shërbim bazë të fortë. Thënë kështu, është përafërt rreth skajeve.

Në këtë përmbledhje të SiteGround, ne do të detajojmë përvojën tonë pasi të kalojmë kohë me të. Gjatë rrjedhës së rishikimit, ne do të flasim për tiparet, çmimet, lehtësinë e përdorimit, llojet e pritjes, shpejtësinë dhe kohën e duhur, sigurinë, privatësinë dhe mbështetjen përpara se të jepni verdiktin tonë.

Në përgjithësi, SiteGround është një ofrues solid solid për mbajtjen e faqeve në internet, me karakteristika mbresëlënëse dhe shpejtësi të madhe. Zbatimi i datës së cPanel e provokon përvojën ndryshe të shkëlqyeshme, megjithëse, duke e bërë të vështirë të gjesh veçori thelbësore ose mbështetje kur të kesh nevojë për to.

SiteGround-Slider1

SiteGround-Slider2

SiteGround-Slider3

SiteGround-Slider4

SiteGround-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për SiteGround

Features

Një arsye që na pëlqen SiteGround është sepse paketon kaq shumë karakteristika me planin tuaj. Ata nuk janë veçori të aksioneve. Planet e WordPress vijnë me veçori specifike për WordPress dhe planet e përbashkëta të pritjes vijnë me mjete të dizajnuara për ndërtimin e faqes tuaj të internetit. Megjithëse ekzistojnë vetëm ndryshime të vogla në llojin e pritjes, ka një larmi të madhe të paketave të catered për të zgjedhur.

Shtë më mirë të gjeni planet në faqen e internetit të SiteGround nëse doni të shihni të gjitha tiparet e tyre – duke i renditur ato vetëm do të kërkojnë disa mijëra fjalë. Për rishikimin tonë, ne do të ofrojmë një seksion kryq të veçorive më mbresëlënëse dhe të dobishme.

Duke filluar me pritjen e përbashkët, ju merrni një ndërtues të faqes në internet, por jo vetëm çdo ndërtues të faqes në internet. Për dallim nga GoDaddy GoCentral (lexoni rishikimin tonë GoDaddy GoCentral), i cili ndjehet i trajtuar, SiteGround kërkoi ekspertizën e një prej krijuesve më të mirë të faqes në internet, Weebly (lexoni rishikimin tonë Weebly).

SiteGround përfshin versionin falas të Weebly me çdo plan – duke përdorur domenin që keni regjistruar, natyrisht – por ju mund të përmirësoni edhe në një shkallë tjetër nëse dëshironi gjithashtu. Planet e biznesit të Weebly, për shembull, ofrojnë menaxhim të inventarit, shënjat e produkteve dhe integrimin në Shesh për pikat e tregtisë elektronike..

opsione weebly blog

Të gjitha planet e SiteGround vijnë me kopje rezervë të automatizuar të përditshëm, të cilat, megjithëse janë të mërzitshme, nuk duhet të diskreditohen. Ende është një ide e mirë për të kopjuar manualisht faqen tuaj të internetit, por të kesh një kapur gjithçka nuk është kurrë një gjë e keqe. Nëse përmirësoni një nga nivelet më të larta të pritjes së përbashkët, mund të vendosni gjithashtu rezervë porosi, sipas kërkesës.

Karakteristikat e SiteGround janë aq të mira sa i bën disa nga integrimet e pritura të ndjehen të zbutura. Ashtu si me hostet e tjerë kryesorë të uebit, ju merrni integrimin në Cloudflare, një çertifikatë falas SSL / TLS dhe adresa emaili të pakufizuar në domenin tuaj. Në shumicën e rishikimeve, ne do të përqendrohemi në ato karakteristika, por lista e fuqishme e SiteGround i bën ata të ndjehen si shtesa të vogla në një paketë tashmë të shkëlqyeshme.

Karakteristikat e SiteGround WordPress

Nëse jeni të interesuar për një uebfaqe të WordPress, SiteGround ju ka mbuluar. Më pas, u mor kurora në web hosting-in tonë më të mirë për udhëzuesin WordPress. Planet e WordPress pasqyrojnë plane të përbashkëta dhe vijnë me kopjet automatike të përditshme, integrimin e Cloudflare dhe çertifikatën falas SSL / TLS. Thënë kështu, ata vijnë edhe me karakteristikat e tyre.

Më e rëndësishmja, planet e WordPress përfshijnë SuperCacher. Planet e rregullta të përbashkëta gjithashtu kanë, por aplikimi për WordPress është i rëndësishëm. Caching është në thelb ruajtja e versioneve të faqes suaj të internetit, në mënyrë që ata të ngarkojnë më shpejt kur të thirren. Cache SuperCacher rezulton nga pyetjet e bazës së të dhënave dhe të dhënat dinamike për të përmirësuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

siteground-rishikim-supercacher

Për më tepër, ju merrni skenë WordPress. Megjithëse një pjesë e ndërtuesve të faqeve të internetit, skena nuk është gjëja më e lehtë për të gjetur për faqet e internetit të WordPress. Në thelb, kjo ju lejon të provoni ndryshimet në faqen tuaj në një mjedis privat përpara se t’i shtyni ato në faqen e internetit të drejtpërdrejtë.

Ekzistojnë edhe veçori të tjera të WordPress. Kur regjistroheni, WordPress instalohet automatikisht në domenin tuaj falas, ose nëse keni një host tjetër, mund të transferoni faqen tuaj të internetit. SiteGround gjithashtu do të lëshojë automatikisht azhurnimet e WordPress në faqen tuaj, nëse dëshironi që të ju drejtojë dhe të drejtojë drejt përsëritësve të mbështetjes që specializohen në platformë.

Për çdo pritje të shtrenjtë, të menaxhuar të WordPress – lexoni rishikimin tonë Kinsta për të parë se si duket – e gjithë kjo është tarifë standarde. Megjithatë SiteGround nuk është i kushtueshëm. Nuk është thjesht mbresëlënëse që SiteGround përfshin veçori të shkëlqyera të WordPress. Ajo që është mbresëlënëse është se bën kaq lirë.

Përmbledhje e Karakteristikave të SiteGround

Logoja e sititwww.siteground.com

Fillon nga 395 $ çdo muaj Plans

Llojet e serverit

Ndarja e përbashkët

VPS Hosting

Menaxhuar WordPress

Rezervimi në re

Përkushtuar Hosting

Reseller Hosting

Usablity

Qasja në FTP

Qasja në SSH

cPanel

Qasja në rrënjë

Rezervime ditore

Ndërtues i faqes në internet

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

siguri

Privatësia e domenit

Kriptimi SSL

Heqja e malware

Zjarri i Aplikimit të Uebit

Autentifikimi me dy faktorë

Mbrojtja e DDoS

sFTP

mbështetje

Ndihmë me email

Mbështetje telefonike

Mbështetje e Bisedës Live

Tutorials

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

24/7 Mbështetje

Çmimeve

Ndërsa do të futemi në seksionin “llojet e pritjes”, SiteGround ofron shtatë shërbime, por ato ulen në tre lloje të hostimit: të përbashkëta, cloud dhe të përkushtuar. Për të qenë të qartë, mund të blini hostimin WooCommerce dhe WordPress për të njëjtin çmim si pritja e përbashkët, duke marrë parasysh që planet janë identike jashtë disa karakteristikave specifike të platformës.

Planet e përbashkëta standarde të SiteGround, të cilat përfshijnë një ndërtues të faqes në internet, rezervë ditor dhe email, nuk janë shumë mbresëlënës në fytyrën e tyre. Bluehost ofron plane të krahasueshme për rreth 1 dollarë më pak në muaj (lexoni rishikimin tonë të Bluehost), por shtesat, të tilla si kopjet rezervë ditore dhe një ndërtues i faqes në internet, e bëjnë premiumin e vogël që ia vlen.

Kjo nuk do të përmendë çmimin transparent. Ashtu si shumica e hostëve në internet, SiteGround ofron një normë hyrëse që është shumë më e lirë se çmimi i rinovimit. Për dallim nga, të themi, GreenGeeks, megjithatë, se çmimi nuk ndryshon bazuar në kohëzgjatjen (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks).

Jashtë një tarifë konfigurimi prej 14,95 $ që shtohet në llogaritë mujore, mund të blini një deri në tre vjet pritje për të njëjtën normë mujore, e cila, siç u përmend, është në lagjen e ofruesve të tjerë të rafteve të lartë.

Në vend që të përdorin mashtrime, SiteGround frymëzon besim. Shtë e qartë që nga momenti kur zgjidhni një plan se sa do të paguani kur regjistroheni dhe kur rinovoni. Në vend që të fshiheni pas një plani të lirë vetëm për t’ju informuar se do të duhet të blini katër vjet pritje për ta marrë atë – lexoni rishikimin tonë të Hostinger për të parë që në veprim – SiteGround vendos kartat e tij në tryezë.

Reja dhe pritja e dedikuar e SiteGround nuk janë të këqija, por përqendrimi i qartë është te hostimi i përbashkët, WordPress dhe WooCommerce. SiteGround paketon kaq shumë karakteristika në planet e saj të lira saqë vjedhin shfaqjen. Nëse jeni duke kërkuar për strehimin në re, lexoni rishikimin tonë të Dreamhost. Për dallim nga hostet e tjerë të uebit, ju ngarkon vetëm për burimet që përdorni.

Si një rrjet sigurie, SiteGround ofron një politikë të rimbursimit 30-ditor për pritjen e përbashkët dhe dritaren e rimbursimit 15-ditor për mbajtjen në cloud. Kushtet zbatohen, të tilla si tarifat e pakthyeshme të aktivizimit të domain, por ju jeni të sigurt për muajin e parë. Fatkeqësisht, rimbursimet nuk ofrohen në host të dedikuar.

Lehtësinë e përdorimit

Uebfaqja e ridizajnuar e SiteGround e bën të thjeshtë gjetjen e një plani dhe kontrolli. Nga faqja fillestare, ju jeni prezantuar me WordPress, WooCommerce dhe mbajtjen e cloud, duke rezervuar të përkushtuar, ndërmarrje dhe shitës të hostit për menunë më të lartë të lundrimit.

siteground-rishikim-homepage

Ne na pëlqen shumë ai sistem. SiteGround u bën të qartë për të porsaardhurit se çfarë duhet të zgjedhin ndërkohë që i mbajnë të arritshme opsionet e përparuara, por pa u parë. Nuk është e vështirë të imagjinohet se dikush pengohet në faqen e internetit duke kërkuar një mënyrë për të filluar WordPress dhe të kuptojë se çfarë të bëjë.

Kjo vazhdon të planifikojë zgjedhjen. Të tre llojet e përbashkët të pritjes kanë të tre nivelet: StartUp, GrowBig dhe GoGeek. Në vend që t’i krahasoni planet në një nivel teknik, SiteGround tregon se për çfarë niveli është i dobishëm. Edhe teknofobët mund të kuptojnë se 20 GB ruajtje është më shumë se 10 GB dhe 100,000 vizita mujore është më e mirë se 10,000.

siteground-rishikim-plan-përzgjedhjes

Ju mund ta shihni krahasimin teknik duke klikuar në butonin “krahaso” poshtë planeve, por nuk ju duhet. SiteGround përkthen aspektet teknike të shërbimit të tij në një format të tretshëm. Ju mund të gjeni informacionin që ju nevojitet nëse e dini se çfarë po kërkoni, por SiteGround nuk kompromenton thjeshtësinë e qasjes së tij në proces.

SiteGround godet një ekuilibër mbresëlënës në mirëdashësinë ndaj përdoruesit. Ai i bën gjithçka të arritshme, madje edhe për ata që dinë pak rreth mbajtjes së faqeve në internet, ndërsa nuk e respektojnë askënd, ndryshe nga, të themi, FatCow, i cili i pandërron fillestarët me informacion mashtrues (lexoni rishikimin tonë të FatCow), ose Pagely, i cili mbyt kopjimin e saj në faqen e internetit në teknikë. (lexoni rishikimin tonë të faqes).

Pas pagimit dhe vendosjes së kredencialeve tuaja të hyrjes, mund të përdorni panelin e kontrollit të llogarisë tuaj. Nuk është e Panelit, ki kujdes – ne do të arrijmë atë në një minutë – por më tepër një zonë ku mund të menaxhosh detajet e llogarisë suaj dhe informacionin e faturimit.

siteground-rishikim-llogari-pult

Shumica e asaj që ju prisni është atje, por SiteGround gjithashtu përfshin fusha të tjera. Përveç informacionit tuaj të faturimit dhe shërbimeve aktive, ju mund të lundroni përmes një versioni të bazës së njohurive brenda pultit tuaj të llogarisë. Artikujt që ju zgjidhni do të hapen në një skedë të re, do të thotë që nuk do të duhet të tërhiqeni në pultin tuaj.

Lundrimi trajtohet nga menyja e sipërme, dhe opsioni i fundit, “gjallërim”, ka sende brenda. Aty do të gjeni kodet kupon dhe ofertat speciale për mjetet e zhvillimit, shtojcat WordPress dhe më shumë. SiteGround madje ofron libra elektronikë falas për WooCommerce dhe WordPress.

SiteGround cPanel

Kthehu tek “llogaritë e mia” dhe kliko “shko te cPanel” për të menaxhuar faqen tënde. Megjithëse SiteGround është një nga ofruesit më të mirë të mbajtjes së faqes në internet, ai nuk e ka bërë më të mirën në web hosting me udhëzues cPanel. Zbatimi është i datuar dhe jo tërheqës. Megjithëse është akoma funksional, pritës të tjerë të uebit kanë rregulluar se si shfaqet.

siteground-rishikim-cPanel

Kjo tha, nuk është e vështirë të përdoret. SiteGround sqaron se cilat janë adresat dhe serverët tuaj të emrave IP, si dhe sasinë e të dhënave që keni përdorur, për shembull. Problemi është se cPanel ka nevojë për një lehtësim.

Uebfaqja e ridizajnuar e SiteGround duket e bukur, kështu që është turp që cPanel nuk mund të ofrojë të njëjtën ndjesi. Akoma mund të gjeni rreth e rrotull dhe të gjeni gjithçka që ju nevojitet, por cPanel, për fat të keq, ndjehet si një kompromis që nuk duhet të bësh.

Llojet e strehimit

Në faqen e internetit të SiteGround, ju do të gjeni shtatë forma të hostimit, por në të vërtetë janë vetëm pesë: të përbashkëta, cloud, shitës, ndërmarrje dhe të përkushtuar. Pritja e përbashkët është e ndarë në standardin e pritjes në internet, WordPress dhe WooCommerce. Do shërbim ofron të njëjtat plane me specifikat e njëjta, jashtë veçorive specifike të platformës.

Për shembull, nëse jeni të interesuar të ndërtoni një uebfaqe të WordPress, duhet të blini një plan WordPress në vend të një plani standard të pritjes së përbashkët. Specifikimet mund të jenë të njëjta, por SiteGround përfshin instalimin, skenimin dhe SuperCacher të WordPress me planet e WordPress.

Pritja e përbashkët përdor një server për të pritur shumë faqe në internet, duke lëvizur burimet midis faqeve të internetit si të nevojshme. Unuditërisht, kjo e bën atë më të lirë dhe të arritshëm në web hosting përreth, pavarësisht faktit se ka disa dobësi kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe konsistencën.

Të tre shijet e përbashkëta vijnë në tre nivele: StartUp, GrowBig dhe GoGeek. Siç pritej, sa më i lartë niveli, aq më shumë trafik mund të trajtojë serveri. Sidoqoftë, SiteGround gjithashtu përfshin një sërë karakteristikash me secilin shkallë: “thelbësore” për StartUp, “premium” për GrowBig dhe “geeky” për GoGeek.

Detajet e shtesave janë specifike për platformën për të cilën po blini një plan, por, për shembull, mbajtja e GoGeek WordPress përfshin mbështetje prioritare dhe skenë për faqen tuaj të internetit.

Planet e përbashkëta janë aty ku qëndron zemra e një hosti në internet, dhe SiteGround ju jep fleksibilitet të mjaftueshëm, ndërsa nuk evokon paralizën e opsioneve. Për shembull, InMotion Hosting ka lloje të shumta shërbimesh, secila me pesë ose më shumë nivele, duke e bërë të vështirë zgjidhjen e zgjedhjeve të duhura (lexoni rishikimin tonë të hostimit të InMotion).

SiteGround Hosting i Avancuar

Nëse dëshironi të lëvizni në të kaluarën e përbashkët të përbashkët, SiteGround mund t’ju strehojë. Megjithëse formacioni nuk është aq i fortë sa, të themi, HostGator (lexoni rishikimin tonë të HostGator), SiteGround ende siguron një linjë të qëndrueshme shërbimesh për përdoruesit e energjisë.

Përditësimi më i drejtpërdrejtë nga hostimi i përbashkët është pritja në cloud, megjithëse, siç mund ta shihni në pjesën “çmimi”, është pak më e kushtueshme. Rezervimi në re përhap faqen e internetit tuaj në të gjithë rrjetin e serverëve ose në “cloud”. Për shkak se nuk është i centralizuar në një vend të vetëm, faqja juaj e internetit do të jetë më e shpejtë dhe më e sigurt.

Me pak fjalë, ekziston një rrjet i serverëve virtualë që faqja juaj e internetit jeton në atë thirrje në një rrjet të serverëve fizikë ku ruhet faqja juaj e internetit. Burimet e nevojshme për faqen tuaj të internetit, atëherë, janë të shkallëzueshme, do të thotë që ju keni akses në më shumë fuqi kur ju nevojitet. Plus, sepse nuk është i centralizuar, një server që shkon jashtë linje nuk do ta marrë faqen tuaj të internetit me të.

SiteGround ofron katër rekomandime për konfigurimin e pritjes së cloud, por ia vlen të krijoni planin tuaj nëse e dini se çfarë po bëni.

Ju mund ta konfiguroni planin tuaj të ketë deri në 32 bërthama të fuqisë përpunuese, 128 GB memorje dhe 1TB ruajtje të ngurtë të gjendjes së ngurtë. Dhënë, kjo është një konfigurim i shtrenjtë – 2.100 dollarë në muaj, për të qenë i saktë – por gjëja e bukur në lidhje me mbajtjen e cloud është që ju mund të shtoni ose zbrisni burimet sipas nevojës.

siteground-rishikim-cloud-konfigurimit

Nëse më mirë e përqendroni faqen tuaj të internetit dhe keni më shumë kontroll mbi aspektet teknike të hostimit, mund të blini një server të dedikuar. Si antitezë e pritjes së përbashkët, pritja e dedikuar ju lejon të mbani një server, dhe të gjitha burimet e tij, për veten tuaj. SiteGround ofron tre nivele të hostimit të dedikuar në një nga tre qendrat e tij të të dhënave në të gjithë botën.

Ju duhet të zgjidhni vendndodhjen nga vjen shumica e trafikut tuaj, kështu që është e rëndësishme që SiteGround t’ju japë mundësinë. 1&1 Web Hosting, për shembull, ofron një pritje më të lirë të dedikuar – me specifikime shumë më të vogla – por nuk të lejon të zgjedhësh vendndodhjen e serverit (lexo 1-në tonë&1 Shqyrtim në Web Hosting).

Në fund të fundit, ka ndërmarrje dhe shitës të presë.

SiteGround ju lejon të rishitni shërbimet e tij bazuar në një sistem krediti. Kreditë janë të mira për një vit të hostimit, dhe ju mund t’i shesni me çdo çmim që dëshironi. Në shumicën e rasteve, planet e shitësit janë për projektuesit e uebit që duan të ofrojnë klientëve të tyre duke pritur, por me mundësinë e etiketës së bardhë të cPanel të SiteGround, thjesht mund të filloni edhe biznesin tuaj të mbajtjes së faqes në internet..

Pritja e ndërmarrjeve ofrohet për ata që kërkojnë performancën më të mirë. Në vend që të krijoni disa pako për të zgjedhur, SiteGround punon me ju për të ndërtuar një shërbim që i përshtatet nevojave tuaja. Pritja e ndërmarrjeve është menduar për faqet e internetit të mëdha ose rrjetet që kanë nevojë për zgjidhje të ndërtuara me porosi, kështu që paralajmëroheni se do të keni nevojë të hidhni një qindarkë të bukur për qasje.

shpejtësi & uptime

Ne përdorim dy mjete për të matur shpejtësinë: Testin e Shpejtësisë së Uebfaqit LoadImpact dhe Pingdom. Uebsajti që po e testojmë është thjesht një domain i ngarkuar me WordPress dhe asgjë tjetër, që është i hostuar në planin më të lirë të përbashkët të SiteGround.

Testimi në serverin më të afërt në San Francisko, faqja në internet e ngarkuar në 2.98 sekonda, e cila nuk është shumë mbresëlënëse. Ky nuk është faji i SiteGround.

Duke gërmuar në metrikë, ne mund të shohim se rezolucioni DNS llogaritte pjesën më të madhe të kohës së ngarkimit – 2.4 sekonda, të jetë i saktë. Koha e lidhjes dhe e pritjes, e cila mat sa kohë duhet që shfletuesi të lidhet dhe të fillojë të marrë informacion, llogariten për një të përbashkët 280 milisekonda.

siteground-rishikim-speed-test

Siç tregohet, testimi i shpejtësisë së faqes në internet është i komplikuar sepse ka shumë faktorë në lojë. Shumë prej tyre nuk janë në pritës për t’u marrë, ose. Nga testimi ynë, megjithatë, ne mund të mbledhim që SiteGround ka serverë të mirë-optimizuar, duke fituar një 96 nga 100 nga Testi i Shpejtësisë së Faqes në internet Pingdom për shpejtësinë e faqes në internet, i cili është i denjë për udhëzuesin tonë më të shpejtë të hostimit.

Testi i Shpejtësisë së faqes në internet Pingdom mat një faqe në internet në izolim, megjithëse. Për të vlerësuar uebfaqen nën ngarkesë, ne kemi përdorur LoadImpact. Ai dërgoi 50 përdorues virtualë në fushën tonë gjatë pesë minutave dhe mati shpejtësinë e faqes në internet me rritjen e ngarkesës së përdoruesit. Siç mund ta shihni në grafikun më poshtë, SiteGround qëndroi elastik përgjatë rritjes së ngarkesës së përdoruesit, që është një shenjë e mirë.

siteground-rishikim-loadimpact

Sa për kohën e duhur, ne kemi qëndruar në 100 përqind gjatë gjithë testimit tonë. Fatmirësisht, SiteGround ka një garanci në kohën e duhur 99.9 për të mbështetur atë. Ka shumë arsye për të mos i besuar garancisë në kohë të hostit tuaj të internetit, por faqja e SiteGround është e fortë.

Sipas kushteve të shërbimit, nëse faqja juaj e internetit ndonjëherë bie nën 99.9 përqind në kohën e duhur, do të merrni një muaj pritje falas. Kjo është vetëm deri në 99 përqind, sidoqoftë. Për çdo përqindje shtesë nën 99 përqind, SiteGround do t’ju japë një tjetër muaj pa pritje. Sa i përket garancive, është më bujari që kemi parë.

siguri

Një nga rreziqet më të mëdha me të cilat përballet hostimi i përbashkët është se një uebfaqe me qëllim të keq mund të infektojë të gjithë serverin. SiteGround zbut atë çështje, sidoqoftë. Websitedo uebfaqe e përbashkët ka direktorinë e vet të izoluar, që do të thotë se një llogari e keqe nuk do të infektojë pjesën tjetër.

Këtu fillon SiteGround. Paketa e sigurisë që rrethon planin tuaj është mbresëlënës, e përbërë nga një firewall i aplikacionit në internet, sistemi anti-bot i drejtuar nga AI dhe rezervime të automatizuara të përditshme. Nëse jeni në planin e GrowBig ose më të lartë, mund të bëni gjithashtu kopje rezervë të kërkesës së faqes suaj të internetit.

Jashtë faqes tuaj të internetit, SiteGround ofron një integrim falas me SpamExperts për emailin tuaj. SpamExperts do të skanojnë mesazhet hyrëse dhe dalëse, duke ju lejuar të filtroni mesazhet që po merrni. Për më tepër, ai mund të sigurojë njohuri mbi statistikat e postës suaj të postës elektronike.

Ekziston një mjet skanimi i malware, por nuk përfshihet me plane të përbashkëta. I quajtur Skanues i faqes SG, ajo do të skanojë çdo lidhje që është e arritshme nga faqja fillestare e faqes suaj të internetit për dobësitë çdo ditë për rreth 20 dollarë në vit. Ai gjithashtu kontrollon fushën tuaj kundër listave të zeza për t’u siguruar që gjithçka është copacetic.

Për fat të keq, është thjesht duke skanuar. Do t’ju njoftojë nëse ka ndonjë problem, por nuk do të bëjë asgjë për ta rregulluar atë. Heqja e malware ose mbrojtja kundër malware është diçka që do të duhet të blini vetë, e cila, megjithëse nuk është e nevojshme, do të ishte një veçori e bukur e sigurisë për të pasur.

Thënë kështu, paketa e tanishme ndjehet mirë e rrumbullakosur, veçanërisht me një certifikatë falas SSL / TLS për ta arritur atë.

intimitet

Privatësia është zakonisht një temë për rishikimet tona VPN, por është gjithashtu e rëndësishme edhe për mbajtjen në internet, gjithashtu. Fillon me emrin e domain-it, i cili është i regjistruar me një regjistër WHOIS që përmban të gjitha informacionet tuaja personale. SiteGround ofron regjistrim të domain privat, por jo falas. Do të duhet të shpenzoni një $ shtesë në muaj.

Regjistrimi i domenit privat zëvendëson informacionin tuaj WHOIS me informacione kuzhinë. Për shkak se skedarët WHOIS janë publikisht të disponueshëm, kushdo që ka lidhje interneti mund të kërkojë se kush zotëron një domen të veçantë dhe, në shumë raste, kush posedon një faqe në internet. Ne e vlerësojmë që SiteGround ofron regjistrim privat, por duhet të jetë një veçori falas, jo një shërbim me pagesë.

Sa për informacionin personal që ju ofroni SiteGround, ai mund të ndahet me agjencitë e zbatimit të ligjit, shitësit e palëve të treta dhe interesat e SiteGround, por vetëm me pëlqimin tuaj (të cilin ju i keni dhënë duke përdorur shërbimin). Për fat të keq, kjo është mënyra se si gjërat shkojnë me mbajtjen në internet.

Thënë kjo, SiteGround e bën të qartë në politikën e tij të intimitetit se “nuk do të shesë, marrë me qira, aksione ose zbulojë informacione të identifikueshme personalisht për qëllime tregtare në çfarëdo mënyre.” Ai gjithashtu thotë se “do të ndërmarrë të gjitha hapat e arsyeshëm për t’ju njoftuar se kur dhe çfarë informacioni mund të shkojë tek palët e treta dhe ju do të jeni në gjendje të zgjidhni nëse do t’i ndani apo jo”.

Sa i përket intimitetit të web hosting-ve, SiteGround është në anën e mirë të gardhit. Nuk ka asgjë të keqe në politikën e privatësisë dhe për shkak të qëndrimit të saj të qartë për të mos shitur informacionin tuaj personal, është e sigurt të përdorni shërbimin. Dobësia e vetme është mungesa e regjistrimit falas të domenit privat, por kostoja e kësaj është mjaft e lirë sa nuk zhgënjehemi shumë.

mbështetje

Pulti i llogarisë suaj e lehtëson gjetjen e ndihmës. Thjesht klikoni në butonin “mbështetje” në menunë tuaj të panelit për të hapur një version të kondensuar të bazës së njohurive. Ju mund të kërkoni për një temë ose të përdorni kategoritë e rekomanduara që ofron SiteGround. Pavarësisht se cilën zgjedh, SiteGround do të hap një skedë të re me artikullin mbështetës.

siteground-rishikim-Arkivi

Ne na pëlqen ai sistem. Sshtë një mënyrë për të integruar mbështetjen në pultin e llogarisë, ndërsa nuk prishni çfarëdo që jeni duke bërë në pultin e llogarisë. Baza e njohurive është teknikisht në një fushë tjetër të faqes së internetit, por referenca e shpejtë për të nga ku ju tashmë do të jeni i mundshëm është i dobishëm.

Përndryshe, ju mund të shikoni biletat tuaja në zonën e mbështetjes, por, të paktën siç duket, nuk mund të kontaktoni mbështetjen. Opsionet e kontaktit, të cilat përfshijnë telefon, email dhe bisedë live, janë hequr në një seksion të vogël poshtë bazës së njohurive të kondensuar.

Kjo nuk do të thotë që lidhja është e dobishme. SiteGround do t’ju kërkojë të zgjidhni një kategori të gjerë për t’iu përshtatur problemit tuaj dhe, në disa raste, t’ju drejtojë tek mjeti që ju nevojitet, siç është kur transferoni një faqe në internet. Thënë kështu, kategoritë më të hapura, siç janë çështjet e ndryshme teknike, kërkojnë që ju të përshkruani kërkesën tuaj.

Në çdo situatë, përveç një, kur përshkruam çështjen tonë, ne u takuam me këtë mesazh: “Ju lutemi jepni më shumë detaje në lidhje me çështjen që po përjetoni, në mënyrë që të mund t’ju ndihmojmë ta zgjidhni atë më shpejt.” Mendja juaj, ne ofruam detaje rreth, për shembull, duke mos qenë në gjendje të ngarkojmë uebfaqen tonë të testimit.

Sapo të depërtoni, SiteGround do t’ju japë tre opsionet e mbështetjes. Ashtë turp që duhet të kalosh kaq shumë pushime sepse ekipi i tij mbështetës është i shkëlqyeshëm. Përfaqësuesit janë të ditur, miqësorë dhe të përgjegjshëm. Fatkeqësisht, ata janë varrosur pas një sistemi të datës.

Thearjet që theksuam në lehtësinë e përdorimit të SiteGround kanë shumë ndikim këtu. Mbështetja është e shkëlqyeshme, por thjesht përcaktimi i metodave të kontaktit do të ishte një mënyrë shumë më efikase për trajtimin e kërkesave.

Aktgjykimi

SiteGround merr shumë të drejtë, dhe për aq sa shkojnë, hoste të pavarur të pavarur të internetit, ne nuk mund të mendojmë për shumë mundësi më të mira. Dobësia e saj më e madhe është që daton shumë në fusha të caktuara. Fasada për cPanel dhe sistemin e drejtpërdrejtë të mbështetjes do të shkonin shumë përpara drejt bërjes së tij edhe më të mirë se sa është tashmë.

Sidoqoftë, këto janë pikat më të mira dhe të lehtë për t’u marrë me to. SiteGround është akoma një ofrues i raftit më të lartë, veçanërisht për përdoruesit e WordPress.

Whatfarë mendoni për SiteGround? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me