Rishikimi i DreamHost – Përditësuar 2020

Rishikimi i DreamHost

DreamHost është e vetmja shërbim i vërtetë për miqësinë ndaj intimitetit, që e vendos atë të lartë në listën tonë. Të tjera upsides përfshijnë koston e saj dhe lehtësinë e përdorimit, megjithëse ndërfaqja mund të përdorë disa punë, siç mund të jetë shpejtësia e saj. Lexoni rishikimin tonë të plotë për DreamHost për detaje.


DreamHost është një nga hostet më të pazakontë në internet përreth. Përshtypjet e para nuk tregojnë se, sidoqoftë. Përkundrazi, duket se ulet përkrah ofruesve tanë më të mirë të mbajtjes në internet, duke ofruar shpejtësi të mirë, një gamë të qëndrueshme të planeve dhe karakteristika mbresëlënëse për një çmim të ulët. Thënë kështu, pjerrësia e saj drejt sigurisë dhe privatësisë e bën atë një udhëheqës të industrisë kur bëhet fjalë për t’ju mbrojtur.

Në këtë përmbledhje të DreamHost, ne do të flasim për ato që na pëlqyen dhe nuk na pëlqyen pas fillimit të një uebsajti me një nga planet e tij të përbashkëta. Përveç testimit të shpejtësisë dhe përdorimit, ne do të diskutojmë mbi veçoritë, sigurinë, privatësinë, çmimet dhe më shumë gjatë gjithë shqyrtimit para se të jepni verdiktin tonë.

DreamHost mund të jetë më i mirë në zona, por kur merret në tërësi, është mbresëlënëse. Shpejtësia është e qëndrueshme, çmimi është i ulët dhe siguria është e madhe. Thënë kështu, nuk është ofruesi më i shpejtë i pritjes së faqes në internet që kemi testuar, as më i lehtë për t’u përdorur. Edhe me dobësitë e marra në konsideratë, megjithatë, DreamHost është i shkëlqyeshëm.

Dreamhost-Slider1

Dreamhost-slider2

Dreamhost-slider3

Dreamhost-slider4

Dreamhost-slider5

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për DreamHost

Features

DreamHost ka shumë karakteristika, kështu që në vend që të përpiqemi t’i mbulojmë të gjitha, ne do të përqendrohemi në fundin e përbashkët të gjërave. Ndërsa planet bëhen më të shtrenjta, karakteristikat bëhen më të specializuara, kështu që nëse po kërkoni diçka specifike që ne nuk e mbuluam, ju rekomandojmë të shkoni në uebfaqen e DreamHost për detaje.

Shërbimi ndërtohet përreth, mirë, shërbimi. Në vend që të ofrojnë karakteristika marramendëse, shumica e ofertave të DreamHost janë përqendruar në përmirësimin e përvojës së pritjes në internet. Kjo përfshin ruajtjen e plotë të SSD, email të pakufizuar në domenin tuaj dhe një çertifikatë falas SSL.

Ndërsa do të prekemi në seksionin “siguri” më poshtë, DreamHost ka një mentalitet të veçantë kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Kur shërbimet e tjera ngarkojnë për veçori të sigurisë dhe intimitetit, DreamHost i sheh ato si një të drejtë. Për shkak të kësaj, ajo drejton akuzën në ndryshimin e shumë prej ideve të datës në industrinë e web hosting.

Nuk është si DreamHost është shterpë jashtë kësaj, sidoqoftë. Të gjithë përdoruesit marrin ndërtuesin e faqes së internetit Remixer, i cili përdor një ndërfaqe të stilit bllok që i ngjan Webnode (lexoni rishikimin tonë të Uebnodës). Megjithëse të përgjegjshëm dhe të fuqishëm për një ndërtues të integruar të faqes në internet, Remixer është vetëm disa shtylla poshtë ndërtuesve tanë më të mirë të internetit.

Dreamhost-rishikim-remixer

Kjo është kryesisht për shkak se nuk vjen me integrimet e Wix ose Weebly, të cilat ulen në krye të rishikimeve të krijuesve të faqes sonë të internetit (lexoni rishikimin tonë Wix dhe rishikimin e Weebly). Shtë e fuqishme dhe e aftë për të bashkuar një faqe në internet me pamje të shkëlqyeshme, por nëse po kërkoni një dyqan të madh aplikacioni ose veçori të përparuara, është më mirë të ngjiteni me një ndërtues të dedikuar.

Edhe kështu, Remixer ka një avantazh të madh. Megjithëse thjesht mund të publikoni uebfaqen që ndërtoni me Remixer, mund ta eksportoni edhe në WordPress. Kjo ju mundëson të përfitoni nga ndërfaqja e shkëlqyeshme e ndërtesës dhe diapazoni i modeleve pa hequr dorë nga fleksibiliteti që ofron WordPress.

Karakteristikat e tjera janë kryesisht të përqendruara rreth planeve në të cilat përfshihen. Për shembull, planet e DreamPress, për të cilat do të flasim në seksionin “llojet e pritjes”, përfshijnë disa versione të Jetpack dhe cloud hosting ofron qasje të plotë në rrënjë.

Përmbledhje e Karakteristikave të DreamHost

Logoja e DreamHostwww.dreamhost.com

Fillon nga 259 $ çdo muaj Plane

Llojet e serverit

Ndarja e përbashkët

VPS Hosting

Menaxhuar WordPress

Rezervimi në re

Përkushtuar Hosting

Reseller Hosting

Usablity

Qasja në FTP

Qasja në SSH

cPanel

Qasja në rrënjë

Rezervime ditore
Plan-e të Caktuar

Ndërtues i faqes në internet

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

siguri

Privatësia e domenit

Kriptimi SSL

Heqja e malware
i paguar

Zjarri i Aplikimit të Uebit

Autentifikimi me dy faktorë

Mbrojtja e DDoS

sFTP

mbështetje

Ndihmë me email

Mbështetje telefonike
Mbështetje e paguar

Mbështetje e Bisedës Live

Tutorials

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

24/7 Mbështetje

Çmimeve

DreamHost është më i lirë se ofruesit e tjerë nëse shikoni çmimet promovuese. Hostinger mund t’ju marrë një normë më të ulët në pritjen e përbashkët nëse blini tre ose katër vjet në front (lexoni rishikimin tonë të Hostinger), por për pjesën më të madhe, DreamHost është në përputhje me ofruesit e tjerë kur bëhet fjalë për normat promovuese.

Kjo është vetëm për termin fillestar, sidoqoftë. DreamHost përfundon të jetë shumë më i lirë se konkurrenca pas rinovimit, dhe me skemën e tij të lehtë për t’u kuptuar dhe me çmim transparent, është e qartë se çfarë po blini kur të shikoni. Kur të gjitha këto janë thënë dhe përfunduar, DreamHost është një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pritje të lirë në internet.

Përkundrazi me iPage, i cili siç mund ta shihni në rishikimin tonë të iPage, ju lejon juve por një plan të përbashkët për rreth 2 dollarë në muaj. Kjo është vetëm nëse blini tre vjet në front, sidoqoftë. Pasi të mbarojë afati juaj fillestar, do të shpenzoni rreth 8 dollarë në muaj, që është një çmim fillestar për shumicën e industrisë së web hosting.

Kjo nuk është rasti me DreamHost. Megjithëse ju akoma do të kurseni më shumë para duke blerë kohëzgjatjen më të gjatë, pritja themelore e pritjes së përbashkët e pritjes me rreth 6 dollarë në muaj, që është shumë më e lirë se pjesa tjetër e tregut. Kjo gjithashtu përfshin plane, me DreamHost që vijnë në disa dollarë më të lirë se ofruesit e tjerë të rafteve.

Plus, ju merrni një zgjedhje në kohëzgjatjen që blini. Duke përdorur përsëri iPage, mund të blini vetëm një deri në tre vjet pritje. Në të gjitha planet e DreamHost, mund të blini një muaj, një vit ose tre vjet. Mundësia për të shkuar mujore nuk mund të nënvlerësohet, veçanërisht në paketat e përbashkëta.

Të gjitha planet e përbashkëta janë mbështetur nga garancia e kthimit të parave të 97-ditës nga DreamHost. Pavarësisht se në cilën kohëzgjatje zgjidhni, ju keni mbi tre muaj për të ndryshuar mendimin tuaj dhe për të marrë paratë tuaja mbrapa. DreamHost është një udhëheqës i industrisë kur bëhet fjalë për periudhat e rimbursimit, duke lënë në pluhur dritaren 90-ditore të InMotion Hosting..

Për çmimet, DreamHost ofron gjithçka që dëshirojmë. Planet janë më të lira se pjesa tjetër e tregut, çmimi është transparent në të gjithë procesin e arkëtimit, ju mund të blini çdo kohëzgjatje që dëshironi dhe planet mbështeten nga një garanci bujare për kthimin e parave. Për ne, janë të gjithë ata që duhet të çmojnë.

Lehtësinë e përdorimit

Siç u përmend, DreamHost është transparent në lidhje me çmimet, dhe kjo ndihmon në lehtësimin e përdorimit shumë. Në secilën faqe të produktit, ka një ndërrim midis planeve mujore dhe vjetore, duke ju treguar qartë se sa kushtojnë planet para se të shkoni në një faqe arka. DreamHost tregon gjithashtu përqindjen që po kurseni gjatë një plani mujor.

Pasi të zgjidhni një plan, do të dërgoheni në një proces tërheqës të arkëtimit me tre pjesë. Megjithëse shumica e hostëve në internet thjesht shfaqin një listë të artikujve të shërbimeve, DreamHost bën që procesi i arka të ndihet i freskët. Faqja e arka ka elemente dinamike që lëvizin nëpër faqe ndërsa jeni duke kontrolluar, duke sjellë një nivel të cilësisë që shihet rrallë me hostet në internet.

Dreamhost-rishikim-checkout

Detajet tuaja të arkëtimit tregohen në anën e djathtë të faqes, dhe përgjegjësia dhe faqosja e pastër e faqes së arka tregojnë një njohuri për hartimin e faqes në internet që bëjnë disa host të tjerë.

Ajo që është e rëndësishme është që kurrë nuk ndjehet sikur DreamHost po përpiqet të marrë një përsipër mbi ju. Megjithëse hostet e tjerë të internetit duket se vuajnë në kontrata shumë-vjeçare ose karakteristika dhe tarifa të panevojshme me planin tuaj, DreamHost është i qartë në të gjithë atë që blini dhe çfarë çmimi do të paguani për të.

Pasi të keni kryer pagesën, DreamHost do t’ju ridrejtojë në një faqe krijimin e fjalëkalimit ndërsa dërgoni disa email në adresën që keni regjistruar. Ne na pëlqen kjo qasje sepse nuk ju bën të gërmoni përmes emailit tuaj për të gjetur detajet e llogarisë. Thënë kështu, fjalëkalimi që krijoni duhet të ruhet me menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve, Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane).

Kishte diçka të çuditshme gjatë arkëtimit, sidoqoftë. Fillimisht, ne planifikuam të drejtonim një domain që ne tashmë zotëronim drejt DreamHost, por që dështoi gjatë arkëtimit. Në vend të kësaj, ne thamë që do të regjistrojmë një domain më vonë. Pas hyrjes në panelin e kontrollit, sidoqoftë, ishte e qartë se DreamHost krijoi një nënfushë për ne dhe instaloi WordPress atje.

Ajo që nuk ishte e qartë ishte se ne ende duhej të shtonim një domen, dhe bërja e tillë nuk ishte e thjeshtë. Ne jo vetëm që kishim nevojë për të fshirë nën-domainin DreamHost të gjeneruar, por gjithashtu duhet të prisnim që serverat e emrave të regjistruesit tanë të fillonin përpara, përpara se ta shtonim. Me pak fjalë, është më mirë të regjistroheni një domen në DreamHost nëse regjistroheni për një llogari.

Paneli i Kontrollit të DreamHost

DreamHost nuk ka cPanel. Përkundrazi, ai ka një kontroll të vetin, dhe megjithëse nuk ka qasjen e bazuar në aplikacione që ka cPanel, funksionon mirë. Nëse jeni të interesuar në cPanel, kontrolloni mbajtjen më të mirë në internet me udhëzues cPanel.

Dreamhost-rishikim-control-panel

Në shumë mënyra, cPanel është i ndezur. Ikonat janë të mëdha dhe shumëngjyrëshe, speciet ju bëjnë të ndiheni sikur po pilotoni një anije komplekse dhe sasia e madhe e detajeve me siguri do të thotë se është e fuqishme. Duke e përkëdhelur mënjanë, cPanel është i fuqishëm, por mund të jetë pak a shumë, veçanërisht nëse po përpiqeni të arrini detyra të thjeshta.

Paneli i kontrollit i DreamHost është i gjithë biznesi, duke zënë ikonat e ndezura për një plan urbanistik më të thjeshtë. Megjithëse jo aq tërheqëse, paneli i kontrollit është ndërtuar për shfrytëzueshmëri. Menyja në të majtë merret me navigimin rreth panelit tuaj të kontrollit, duke treguar qartë mënyrat për të ndërtuar faqen tuaj të internetit ose për të menaxhuar shërbimin tuaj.

Thënë kështu, paneli i kontrollit mund të ndjehet i shpërndarë në pika. Për shembull, skeda “WordPress” fillon me “instalimet me një klik”, i cili tregon një ekran pothuajse bosh me disa opsione, dhe drejtpërdrejt nën atë “DreamPress”, i cili duket më shumë si një reklamë se çdo gjë.

Dreamhost-rishikim-dreampress-control-panel

Ky është një shqetësim estetik, kështu që nuk do të bëjë ndonjë ndryshim të madh kur bëhet fjalë për përdorshmërinë. Ofruesit si Bluehost vërtetojnë se mund të keni pamje dhe funksionalitet (lexoni rishikimin tonë të Bluehost).

Kjo tha, përpjekja e DreamHost për të hartuar një panel kontrolli paguhet. Ndërfaqja është e thjeshtuar, duke menaxhuar detajet tuaja të hostimit dhe llogarisë nën një çati pa u ndjerë dërrmuese. Edhe pse, është e qartë se disa zona kanë marrë më shumë vëmendje se të tjerët, me zgjedhje të çuditshme, të datës së dizajnit në disa faqe dhe një qasje moderne për të tjerët.

Llojet e strehimit

DreamHost ka një formacion konfuz me një ndarje midis hostit të përbashkët dhe WordPress. Pavarësisht kësaj, llojet e hostimit që mund të blini prishen lehtësisht. Ju mund të blini një programe të përbashkët, VPS, të dedikuar dhe host cloud.

Ne do të flasim më shumë për paketat e WordPress brenda një minutë sepse oferta e DreamHost është e denjë për pjesën e vet.

Planet e përbashkëta janë të lehta për tu tretur. Kur blini një, ju jeni duke blerë hapësirë ​​në një server që ka faqet e internetit të tjera të ruajtura në të, duke ulur koston e përgjithshme për uebfaqe. Megjithëse janë të shkëlqyera për të kursyer para, planet e përbashkëta në përgjithësi nuk janë aq të shpejtë ose të qëndrueshëm sa një opsion i dedikuar.

DreamHost ofron dy versione: Starter dhe Pafund. Planet janë identike jashtë numrit të fushave që mund të strehoni. Fillestari ju lejon të keni një domen dhe pesë nënfusha, ndërsa oferta Pafund, të cilët do të kishin supozuar, domene të pakufizuara.

Ne na pëlqen se si DreamHost ka ndarjen e planeve të tij të përbashkëta. Për dallim nga hostet e tjerë të uebit që ofrojnë një strukturë konfuze, të rregulluar – lexoni përshtypjen tonë të HostGator-it për një shembull – DreamHost thjesht ju pyet numrin e faqeve të internetit që ju nevojiten për të pritur.

Planet VPS janë të ngjashme me planet e përbashkëta, sepse po përdorni një server me uebfaqe të tjera, por në vend se të ndani burime, ju merrni vetë. Në vend që të ofroni plane të shumëfishta të përbashkëta, DreamHost ofron plane të shumta VPS, duke ju dhënë mundësi të blini me çmim të ulët nëse keni një uebsajt të vogël ose blini një paketë të madhe nëse keni nevojë për më shumë energji.

Dreamhost-shqyrtim-vps-planet

Për të marrë një pritje të dedikuar, duhet të kontaktoni direkt DreamHost. Siç nënkupton emri, hostimi i dedikuar ju jep një server për veten tuaj. Megjithëse mund të shfletoni serverët e disponueshëm për të gjetur një që funksionon për ju, biseda me një agjent të DreamHost është përgjithësisht basti më i mirë. Ju gjithashtu mund të investoni në një server të dedikuar nëse jeni të interesuar të rishitni pritjen e pritjes.

Të përbashkëta, VPS dhe hostimi i dedikuar janë tarifa standarde për hostet e nivelit të lartë të internetit. Ajo që është interesante për DreamHost është pritja në cloud. Pritja në cloud, ose DreamCompute siç e quan DreamHost, shpërndan faqen tuaj në internet në të gjithë cloud. Për shkak se nuk ka vendndodhje të centralizuar, pritja në cloud siguron shpejtësi dhe siguri më të mirë sesa format tradicionale të pritjes.

DreamHost vendos një kthesë në të, gjithashtu. Në vend që të paguani vetëm një tarifë mujore, ju paguani vetëm për orët që përdorni. Nuk është e pakufizuar, sidoqoftë. DreamHost do t’ju paguajë vetëm deri në 600 orë (25 ditë) në muaj, kështu që ju e dini se çfarë po paguani. Plus, për shkak të strukturës së pritjes së cloud, ju mund të shtoni më shumë burime sipas nevojës së tyre.

DreamPress

Nëse klikoni në “WordPress” në krye të faqes së internetit të DreamHost, do t’ju paraqiten opsione nga planet e përbashkëta dhe VPS. Do të përqendrohemi në planet ekskluzive të WordPress të quajtur DreamPress, megjithëse. DreamPress është një zgjidhje e menaxhuar WordPress që përdor hostimin e cloud për më të mirën në shpejtësi dhe në kohën e duhur për koston më të ulët të mundshme.

Dreamhost-rishikim-wordpress

Ekzistojnë hoste në internet që specializohen në hostimin e menaxhuar të WordPress – lexoni rishikimin tonë Pagely dhe rishikimin Kinsta për shembuj – por rrallë shohim një ofrues që ka një shkëlqyer të menaxhuar të WordPress, përveç një formacioni mbresëlënës. Unuditërisht, DreamPress fitoi një vend në web-in tonë më të mirë për udhëzuesin WordPress.

Specat janë të shkëlqyera, por tiparet janë edhe më mbresëlënëse. Përveç rezervave të automatizuara ditore, ju merrni kopje rezervë të pakufizuar të kërkesës për mbrojtjen e faqes tuaj të internetit, duke shmangur nevojën për të bërë kopje rezervë të WordPress. Për shkak se menaxhohet DreamPress, merrni edhe azhurnime të automatizuara të WordPress.

Për më tepër, ju merrni disa nivele të Jetpack me secilin plan, dhe pajtimtarët DreamPress Pro dhe DreamPress Plus mund të përdorin ndonjë nga temat premium WordPress.com.

DreamPress kombinon vlerën dhe fuqinë në një paketë të menaxhuar WordPress, e cila është e vështirë për t’u gjetur. Megjithëse Pagely ofron një pritje të fuqishme të WordPress-it, është e kushtueshme. Nga ana tjetër, ju mund të kurseni disa kocka me një mundësi të përbashkët, siç është Arvixe, por do të sakrifikoni shumë fuqi (lexoni rishikimin tonë të Arvixe).

DreamHost godet një ekuilibër mbresëlënës që është i përsosur për shumicën e përdoruesve të WordPress. Nëse sapo filloni me WordPress, lexoni serinë tonë mësimore:

  • Udhëzuesi i fillestarit për të përdorur WordPress.
  • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress.
  • Udhëzues i avancuar për përdorimin e WordPress.

shpejtësi & uptime

Ne përdorim Testin e Shpejtësisë së Pingdom-it dhe ngarkesën e ndikimit për të provuar shpejtësinë e faqes në internet. Testi i Shpejtësisë së Pingdomit jep një kohë të izoluar të ngarkesës për një përdorues individual që hyn në uebfaqe, si dhe një regjistër të detajuar të lidhjeve, kështu që ne mund të shohim se ku ndodhet kërmilli, nëse ka. Load Impact simulon se si uebfaqja mund të performojë në botën reale.

Testet u bënë me planin më të lirë të përbashkët të DreamHost për një version të zbrazët të WordPress. Në atë mënyrë, ne mund të sigurohemi që asnjë temë apo elemente të ndezura nuk janë zvogëluar rezultatet.

DreamHost performoi mirë, por jo edhe si një interpretues i lartë si A2 Hosting (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2). Edhe kështu, nuk ishte shumë larg. Me një rezultat prej 90 nga 100, DreamHost është mbresëlënës kur bëhet fjalë për shpejtësinë, megjithëse, siç mund ta shihni në grafikun e mëposhtëm, metrika “prisni” llogarit për më shumë kohë sesa do të donim.

Dreamhost-rishikim-speed-test

Kjo metrikë mat kohën kur shfletuesi po pret për të marrë të dhëna nga serveri. Bazuar në testimin tonë, ne mund të shohim që pjesa më e madhe e kohës së ngarkesës është thjesht duke pritur që të dhënat të fillojnë të rrjedhin, duke sugjeruar që DreamHost mund të bëjë më shumë për të optimizuar kohën e tij të ngarkesës. Edhe kështu, rezultatet nuk janë të këqija.

Ndikimi i ngarkesës prodhoi rezultate të mira, por ne kemi parë më mirë. Kishte disa goditje në kohë të ngarkesës ndërsa ngarkesa e përdoruesit u rrit, por DreamHost gjithmonë arriti të kthehej atje ku filloi. ’Shtë e ngjashme në performancën me InMotion Hosting (lexoni rishikimin tonë të InMotion Hosting) në atë që ekziston një sasi e vogël e mospërputhjes, por asgjë për ta trokitur atë.

Dreamhost-rishikim-load-ndikim

Nëse doni të shihni se si duket performanca e paqëndrueshme në testin tonë të Ndikimit të Ndikimit, lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks.

Sa për kohën e duhur, DreamHost garanton shumë më tepër sesa shumica e pritësve në internet. Në vend të një 99.9 përqind në kohën e duhur, ajo ka një garanci 100 për qind në kohë, e cila është një ndryshim i rëndësishëm, siç mund ta shihni në udhëzuesin tonë për garanci në kohë. Fatmirësisht, DreamHost përcakton se çfarë nënkupton garancia në kushtet e shërbimit.

Nëse faqja juaj e internetit, bazat e të dhënave, e-mail, FTP, SSH ose ueb-mail të zhduken për shkak të një dështimi në sistemet e DreamHost, do të merrni kredi për një ditë pritjeje për çdo orë shërbimi është në rregull. Fatkeqësisht, ju do të kompensoheni vetëm deri në 10 përqind të periudhës tuaj të ardhshme të pritjes, për dallim nga SiteGround, e cila do t’ju japë një muaj pritje falas (lexoni rishikimin tonë të SiteGround).

Shtë e rëndësishme të theksohet se kjo garanci vlen vetëm për kohën e prishjes. Nëse e merrni faqen tuaj në internet për ndonjë arsye, qoftë një skedar me qëllim të keq ose ndonjë gjë tjetër, garancia nuk do të zbatohet. Ajo nuk vlen as për mirëmbajtjen e planifikuar, të paralajmëruar, as.

Në përgjithësi, DreamHost është i shpejtë dhe elastik, edhe nëse përpiqet të vazhdojë me interpretuesit tanë më të mirë. Thënë kjo, është më shpejt se shumica, dhe me një garanci të fortë për kohën e duhur, kjo pjesë lëkundet mirë për të.

siguri

Siguria është një fokus kryesor për DreamHost. Ndërsa hostet e tjerë të internetit e shohin atë si një shërbim, DreamHost e sheh atë si një të drejtë. Shumë mjete të sigurisë përfshihen me planin tuaj falas, duke siguruar që faqja juaj e internetit të jetë e sigurt nga lidhjet e pakriptuara dhe malware.

Kjo fillon me një certifikatë të Le të Encrypt SSL / TLS falas. Megjithëse çertifikatat falas SSL janë duke u bërë më të zakonshme, DreamHost ishte një nga ofruesit e parë që përfshiu një falas. Kur përdorni një certifikatë SSL / TLS, në thelb po i thoni shfletuesit të lidhet me faqen tuaj të internetit se mund të keni besim, duke koduar lidhjen e vizitorit.

Megjithëse janë të shkëlqyeshëm për mbrojtjen e të dhënave gjatë tranzitit, çertifikatat SSL janë veçanërisht të rëndësishme nëse mbledhni informacione personale në faqen tuaj të internetit, qoftë kjo një formë kontakti ose pagese pagese. Me një të instaluar, të dhënat personale që kalojnë mes jush dhe vizitorit janë të koduara, të cilat mund t’i lexoni në përshkrimin tonë të kriptimit.

Pas skenave, DreamHost përdor ModSecurance, i cili është një mur i hapur i aplikacionit me burim të hapur të krijuar për serverët Apache. Për shkak të natyrës së tij me burim të hapur, DreamHost është në gjendje të shtojë qindra rregulla me porosi në murin e zjarrit për të siguruar që çdo lidhje që duhet të ndalet është.

Paketa e sigurisë është rrumbullakosur nga DreamShield, mjeti i heqjes së malware të DreamHost. Fatkeqësisht, megjithatë, nuk është përfshirë me planin tuaj. Duke pasur parasysh sa karakteristika të sigurisë dhe intimitetit DreamHost përfshin falas, ka kuptim që DreamShield do të ishte gjithashtu, por nuk është kështu.

Përkundrazi, do t’ju ekzekutojë 3 dollarë në muaj, gjë që nuk është e keqe, por falas është më mirë. Edhe kështu, është më superior se shumica e mjeteve të integruara të skanimit. DreamShield do të ekzekutojë skanime javore në faqen tuaj në internet dhe automatikisht do të pastrojë çdo gjë që gjen. Pjesa e heqjes së mbrojtjes është e rëndësishme sepse shumica e mjeteve me qëllim të keq të softuerëve skanojnë vetëm faqen tuaj të internetit.

Ajo funksionon si një antivirus për faqen tuaj të internetit (lexoni udhëzuesin më të mirë të softuerit antivirus), duke ju mbrojtur nga pakënaqësia e lidhur me krimin në internet. DreamShield është mjaft i lirë dhe mjaft mbresëlënës sa ia vlen, por nëse DreamHost është në kërkim të paketës së tij të sigurisë, përfshirë DreamShield falas, do të ishte një vend i mirë për të filluar.

intimitet

Siguria e DreamHost mund të jetë mbresëlënëse, por intimiteti i saj qëndron edhe më shumë. Megjithëse ne zakonisht flasim për intimitetin në vlerësimet tona VPN, është gjithashtu e rëndësishme për mbajtjen në internet, gjithashtu, jo vetëm për respektimin e të drejtave të qytetarëve në shtetet e lira, por edhe për mbrojtjen e të dhënave të përdoruesve që bashkëveprojnë me faqet e internetit.

Domaindo domen i regjistruar në DreamHost përfshin intimitetin e domain, i cili zëvendëson informacionin personal që regjistroheni me domenin me informacionin e regjistruesit. Pothuajse çdo mbajtës në internet akuzon për privatësinë e domain, i cili nuk është i duhuri. Me më pak se 1 dollarë në muaj, pagesa për privatësinë e domain-it duket si një mënyrë e lirë për të nikeluar dhe për të lyer klientin.

DreamHost e kupton që privatësia e përdoruesit nuk duhet të jetë një shërbim, por një e drejtë, kështu që përfshin privatësinë e domain-it falas. Megjithëse është një gjë e madhe për ne, një marrëveshje edhe më e madhe është një kompani që lufton në emër të klientëve të saj për të ruajtur privatësinë e tyre.

Në vitin 2017, DreamHost u kontaktua nga Departamenti i Drejtësisë i SH.B.A.-së për të siguruar informacione mbi disuptj20.org, i cili ishte një uebfaqe e ndërtuar rreth organizimit të protestave politike të administratës Trump në SHBA. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se në uebfaqe nuk flitej për dhunë apo çfarëdo lloji. Përkundrazi, ishte përqendruar në protesta dhe rezistencë.

Pavarësisht nga pikëpamjet tuaja politike, DOJ bëri diçka të papërcaktueshme, duke kërkuar që DreamHost jo vetëm të dorëzojë informacionet për pronarin e faqes në internet, por edhe të gjithë ata që kishin vizituar. Në total, DOJ kërkoi 1.3 milion adresa IP dhe informacionin personalisht të identifikueshëm të mijëra përdoruesve të regjistruar.

E shkurtër është se pasi DreamHost e refuzoi kërkesën, DOJ paraqiti një mocion në Gjykatën e Lartë të Uashington D.C për të kërkuar dokumentet, të cilave DreamHost iu përgjigj me argumente të opozitës.

Pas një parrullë, të dhënat duhet të dorëzoheshin, por me shumë nga informacionet e identifikueshme personalisht të ribotuara nga DreamHost. Gjykata e pranoi qeverinë “nuk ka të drejtë të luftojë përmes informacionit të përmbajtur në uebfaqen e DreamHost”.

Rezultati i këtij rasti nuk thotë asgjë për DreamHost, por fakti që kompania u ngrit për privatësinë e përdoruesit flet vëllime. Oneshtë një nga hostet në internet, nëse jo i vetmi, që kujdeset për privatësinë e përdoruesit, i cili nuk mund të injorohet.

mbështetje

Asnjëherë nuk jemi mërzitur nga mbështetja, dhe megjithëse ekipi njerëzor i DreamHost nuk na shqetëson, roboti në faqen kryesore. Kur zbarkoni në faqen e internetit, do të përshëndeteni nga një robot shitjesh duke pyetur pse po vizitoni dhe do t’ju drejtojë tek shërbimet e ndryshme që DreamHost ofron.

Përveç kësaj, roboti mund t’ju drejtojë drejt mbështetjes së vërtetë. Nga pulti i llogarisë tuaj, mund të përdorni aksesin duke klikuar në butonin “mbështetje” në menunë e majtë ose në menunë e sipërme. Në menunë e majtë, mund të ekzekutoni procesin e mbështetjes të bazuar në bileta të DreamHost, si dhe të shikoni statusin e serverit tuaj dhe bazat e të dhënave.

Dreamhost-rishikim-kontakt

Mbështetja e bazuar në biletë është e mirë. DreamHost së pari ju kërkon të përshkruani problemin tuaj, të cilin më pas do të përpiqet ta zgjidhni duke përdorur bazën e njohurive. Nëse nuk mund të gjeni një përgjigje, do të jeni në gjendje të dërgoni me email ose të bisedoni me një përfaqësues mbështetjeje. Ndihma telefonike është gjithashtu në dispozicion, por për një çmim. Do t’ju ekzekutojë 10 dollarë për kthim në telefon ose 15 dollarë në muaj për deri në tre thirrje në muaj.

Ju nuk do të duhet të arrini të mbështesin shumë, megjithëse, është mirë të merret parasysh që procesi nuk është i thjeshtë. Baza e njohurive është e dendur dhe e lehtë për të lundruar, duke mbuluar tema themelore dhe të përparuara me të njëjtën sasi të kujdesit.

Dreamhost-rishikim-Arkivi

Jashtë kësaj, ka një forum të përdoruesve, i cili është i rrallë në botën e web hosting. Nuk është mjeti më i mirë mbështetës – një shikim i shpejtë tregon vetëm një përmbledhje të përgjigjeve të pyetjeve të fundit – por nëse nuk mund të gjeni mbështetje kudo tjetër, është në dispozicion.

Në përgjithësi, mbështetja është e mirë, por mund të bëhet e shkëlqyeshme me një proces kontaktimi më të drejtpërdrejtë. Karikimi për mbështetjen e telefonit digjet gjithashtu. Thënë kështu, përgjigjet me të cilat folëm ishin të sjellshme dhe të dobishme, dhe baza e njohurive ofron një sasi të mirë të burimeve të vetë-ndihmës.

Aktgjykimi

DreamHost është diçka e veçantë. Me çmime të ulëta, shpejtësi mbresëlënëse dhe një gamë të mirë të veçorive, ajo mund të mbajë të vetën kundër çdo ofruesi të rafteve të lartë (ashtu si ndodhi në krahasimin tonë të DreamHost vs Bluehost). Thënë kështu, DreamHost nuk është thjesht një host tjetër me cilësi të lartë në internet. Përkundrazi, ajo ka një interes të veçantë për sigurinë e përdoruesit dhe privatësinë, duke e ndarë atë nga një treg i mbushur me njerëz.

Në përgjithësi, ju mund të shpenzoni shumë më tepër dhe të bëni shumë më keq. DreamHost bën gjithçka që duam të bëjmë një host në internet, edhe nëse disa ofrues janë më të mirë në fusha të caktuara. Nëse jeni të interesuar për diçka që DreamHost nuk ju ofron, lexoni përshtypjet në hostet tona.

Whatfarë mendoni për DreamHost? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me