1 & 1 IONOS Rishikimi i Web Hosting – Përditësuar 2020

Contents

1&1 Rishikimi i IONOS Web Hosting

Që kur u mor përsipër nga IONOS, 1&1 ka parë një kërcim në cilësi në të gjithë programin e tij, por veçanërisht në mbajtjen në internet. Ku dikur do t’ju largonim me paralajmërime të tmerrshme, në ditët e sotme 1&1 web hosting është një pretendent kryesor, siç mund ta lexoni në përmbledhjen tonë të plotë.


1&1 nuk e ka bërë listën tonë më të mirë të mbajtjes në internet, kryesisht për shkak të dizajnit të saj të datës në internet dhe përdorueshmërisë së dobët. Thënë kështu, host-i gjerman i uebit nuk është në rregull. Ridizajnimi i fundit i faqes së saj në internet dhe ri-bartja në 1&1 IONOS bëri mrekulli për shërbimin, duke e bërë atë një nga konkurrentët më të mirë në hapësirën e mbajtjes së faqes në internet.

Në këtë 1&1 rishikim IONOS, ne do të flasim përmes përvojës sonë pasi të lansojmë një uebsajt me hostin e tij më të lirë të përbashkët. Megjithëse përdorimi i shtuar është një fokus në këtë përmbledhje, ne gjithashtu do të flasim për shpejtësinë, sigurinë, veçoritë dhe më shumë para se të jepni verdiktin tonë.

Nëse do të na pyesnit para një viti rreth 1&1, ne do t’ju largonim, por nuk është kështu tani. Mimet e saj janë mjaft konkurruese, veçanërisht duke marrë parasysh setin e saj të fortë të karakteristikave dhe shpejtësinë e shpejtë. Megjithëse ende nuk ka fusha, 1&1 IONOS është i denjë për konsideratën tuaj.

1_1-Slider1

1_1-slider2

1_1-slider3

1_1-slider4

1_1-slider5

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për 1&1 IONOS Web Hosting

Features

Shtë e rrallë të gjesh një host të uebit që përfshin veçori të ndezura siç janë kreditë e reklamave ndërsa sigurojnë edhe optimizëm të performancës. Në shumicën e rasteve, ato bien në një ose në kampin tjetër (lexoni rishikimin tonë iPage për një shembull). Fatmirësisht, 1&1 IONOS ju siguron të dyve, duke ju dhënë shtesë për të filluar duke ruajtur optimizmin e performancës.

1&1 IONOS konfiguron faqen tuaj te internetit me gzip kur e vendosni, e cila ngjesh skedarët në faqen tuaj të internetit, duke rritur në mënyrë efektive shpejtësinë tuaj. Megjithëse gzip është falas për tu instaluar, mund të jetë i vështirë, veçanërisht për të ardhurit. 1&1 IONOS e vendos skenarin në skedarin tuaj “htaccess” që në fillim, kështu që kurrë nuk duhet të shqetësoheni për ngjeshjen e skedarëve tuaj.

Plus, ju merrni OPcache me PHP. Ai ruan skriptet në kujtesën e serverit, kështu që PHP nuk ka nevojë të marr dhe ngarkojë skriptet sa herë që duhet të ekzekutohen. Ashtu si me gzip, mund ta konfiguroni vetë, por procesi do të jetë i vështirë për të ardhurit.

Këto optimizime të performancës janë standarde. Të gjitha planet e përbashkëta përfshijnë OPcache dhe gzip, së bashku me HTTP / 2. Thënë kështu, ju mund të përmirësoni nivelin tuaj për më shumë RAM dhe një kufi më të lartë të memorjes PHP.

Gjithçka që shkon prapa skenave, sidoqoftë. Sa për atë që mund të shihni, 1&1 IONOS ofron 100 dollarë në kreditë e reklamave në Bing, disa lista postimesh në varësi të planit tuaj, hartave Google të krijuara automatikisht dhe analitikës së faqes në internet.

Edhe një ndërtues i faqes në internet, por nuk e bëri listën më të mirë të krijuesve të faqeve të internetit. Nëse doni të dini mendimet tona mbi të, lexoni 1 tonë&1 Rishikimi i Ndërtuesit të Uebfaqeve.

1_1-website-ndërtues-4

1&1 IONOS gjithashtu ka shumë karakteristika të tjera, por ato janë kryesisht të përqendruara në siguri, kështu që ne do të flasim për to në pjesën përkatëse më poshtë. Sa për karakteristikat jo të sigurisë, formacioni i tij është i qëndrueshëm, i përshtatshëm me shumë karakteristika përmirësuese të performancës ndërsa nuk lëkundni në sendet që e bëjnë faqen tuaj më funksionale.

1&1 Përmbledhje e Karakteristikave IONOS

1 & 1 Logoja e hostimit në internet IONOSwww.ionos.com

falas

Karakteristikat e menaxhimit

bashkëpunim

Version

Features

Features

i përgjithshëm

Sync

i përgjithshëm

Essentials

rezervë

Llojet e serverit

rezervë

platformat

dizajni

Sistemi Operativ

Sync

Features

mbrojtje

siguri

Features

Features

detyrat

Faturimi

Sinkronizimi i pajisjes

Menyra pagese

Dosja e sinkronizimit

Menyra pagese

Llogari falas

Programi i rezervës

Ndarja e përbashkët

Programi i rezervës

android

Version

Devices

Temat e Premtes

Windows

kapacitet

Dosja e sinkronizimit

Monitorimi i Kredisë

2FA

Menaxher fjalëkalimi

subtasks

Faturimi

Sinkronizimi selektiv

Pranon cryptocurrency

Pajisjet e mbështetura

Rikthim i vazhdueshëm

VPS Hosting

Rikthim i vazhdueshëm

iOS

Opsione skanimi

Kufiri i madhësisë së skedarit

Format ndërtues

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

mushama

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Monitorimi i Sigurimeve Shoqërore

encryption

Shredderi i skedarëve

Shërbim rezervë

Interface

Menaxhimi i varësisë

A / R

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Lidhje të njëkohshme

Prove falas

Lidhjet Max Cloud

Rikthim shtesë

Menaxhuar WordPress

Rikthim shtesë

Windows

Skanimi i shpejtë

Kufizimet e zgjatjes së skedarit

Redaktori HTML

Sinkronizimi selektiv

Linux

Sinkronizimi selektiv

Monitorimi i errët i uebit

Zero-njohuri

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

platformë

Sfondet e personalizuara

A / P

Dosjet e përbashkëta

Mbështet tunelizimin e ndarë

Plan falas

Mbështetje WebDAV

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi në re

Kopjimi i bazuar në imazhe

MacOS

Skanimi i thellë

Sharing

Mbështetja e Forumit

Menaxhimi i bandës

Features

Rrëzimi i bandës

Features

Keyselësat 2FA

Kontrolli prindëror

Windows

Opsione të tjera personalizimi

Tarifat e bankës

Lidhja e skedarit

Bandwidth i pakufizuar

Karakteristikat e listës së detyrave

Mbështetje FTP

Rezervimi i jashtëm i diskut

Përkushtuar Hosting

Rezervimi i jashtëm i diskut

Browser

Zero-njohuri

Galeria e Arteve Vektore

Sinkronizoni çdo Dosje

Sinkronizoni çdo Dosje

mbulim

Analiza e sigurisë

Pastrim i diskut

MacOS

Kufiri i madhësisë së ekipit

CC

Versioni i skedarëve

Ndarja e skedarëve

Provë falas në dispozicion

subtasks

Ndërfaqja në internet

Kopje rezervë NAS

Reseller Hosting

Kopje rezervë NAS

Rendit sipas llojit të skedarit

Integrimi i ruajtjes në re

Audio

Sync

antivirus

Madhësia e skedarit maksimal

VPN

android

Hapsirë ruajtjeje

Paguajnë faturat

Madhësia maksimale e skedarit

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Periudha e rimbursimit

Njoftime

Aplikacione celulare

Rikthim i serverit

Usablity

Rikthim i serverit

Lojëra të mbështetura

Skanoni sipas llojit të skedarit

Menyra pagese

Video HD

pjesë

Zyrat e Kredisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rrjeti i rrjetit

Profilet

Performance

Shumë monedhë

Integrimi i Microsoft Office

Shuma e serverit në të gjithë botën

afatet

Klienti i desktopit

Kopje rezervë hibride

Qasja në FTP

Kopje rezervë hibride

mbulim
Textarea

Politika e rimbursimit

Fjalëkalimet e lidhjes

përdorshmërisë

Ndarja e skedarëve

Vendos lidhjet e shënimeve

mbështetje

Rikthim dhe rimëkëmbje

mbrojtje

i përgjithshëm

Shpejtësia e makinës

Aplikacioni celular

Integrimi i Dokumenteve Google

OS-të e desktopit

Opsionet e personalizimit

Cloud-to-Cloud

Rikthim i pajisjes celulare

Qasja në SSH

Rikthim i pajisjes celulare

Platformat e mbështetur DRM

Njohuri baze

Datat e skadimit të lidhjes

Drag dhe Drop ndërfaqen

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Shënime etiketimi

Njohuri baze

Aplikacione celulare

pagesë

Lloji i diskut të ngurtë

Pranon cryptocurrency

Time-ndjekja

Biblioteka e integrimit të aplikacioneve të palëve të treta

OS-të e lëvizshme

Kufiri i madhësisë së ekipit

Ngarko skedarët

Rikthim i pakufizuar

cPanel

Rikthim i pakufizuar

Kapacitetet e skanimit

Forumi i përdoruesit

Ndarja e dosjes

Redaktori SEO

Fjalëkalimet e lidhjes

Shtojcat e skedarëve

Email

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Mbrojtje nga ransomware

mbështetje

Mbështetje e sistemit operativ mobil

inventar

Monitoroni aktivitetin e përdoruesit

Redaktimi 4K

Zgjatjet e shfletuesit

ruajtje

Transferimi në re në cloud

Pajisjet e pakufizuara

Qasja në rrënjë

Pajisjet e pakufizuara

Njohuri baze

Skanimi i plotë i hard drive-it

Bisedë live

Lejet e Dosjeve

Mbështetje për celular

Datat e skadimit të lidhjes

Shënime me email

Biseda live

Prodhuesi i fjalëkalimit

Mbrojtja e kamerave

Periudha e garancisë

Prove falas

Payroll

Vendosni rolet e përdoruesit

Mjetet e kamerave të veprimit

Mund të instalohet në ruterë

siguri

Sync cloud-to-Cloud

Rrëzimi i shpejtësisë

Rezervime ditore

Rrëzimi i shpejtësisë

chat

Fshirja / Riparimi i humbur i skedarit

Mbështetje telefonike

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Qendra e Aplikimeve

Ndarja e dosjes

Kapëse në internet

telefon

Monitorim në kohë reale

Shërbimet e Rimëkëmbjes

siguri

Krijoni grupe përdoruesish

Chroma Key (ekrani jeshil)

streaming

Autentifikimi me dy faktorë

Rezervimi i reve në cloud

Kopjimi i skedarit të bllokut

Ndërtues i faqes në internet

Kopjimi i skedarit të bllokut

Email

Rimëkëmbja e ndarjes së korruptuar

Mbështetje me email

Ngarkoni lidhje

Mbështetje në Blog

Lejet e Dosjeve

Regjistrues zëri

24/7 Mbështetje

Zgjatja e shfletuesit

Shfletuesi i sigurt

Autentifikimi me dy faktorë

Tabela e shpejtësisë

Redaktimi i Video 360 gradë

siguri

prodhimtari

Mund të hyni në Netflix SHBA

encryption

prodhimtari

Kopje rezervë e shumëfishtë

Sherbime

Kopje rezervë e shumëfishtë

telefon

Riparimi i ndarjes së fshirë

Mbështetje 24/7

Ndihma për tregtinë elektronike

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Video Regjistrues

AutoFill

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

encryption

Redaktimi Multicam

Kriptimi në pushim

Paraprakisht skedari

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Certifikatat

Ndarja e skedarëve

kthej

SEO

kthej

Mbështetje 24/7

Pajisja USB me boot

encryption

Redaktori i faqes

Ngarkoni lidhje

Mbështetje për shkrimin e dorës

Forma e mbushjes automatike

firewall

Certifikimi i KOS-it

Eksportoni në YouTube

Kriptimi brenda tranzitit

Mund të hyni në Hulu

mbështetje

Hapësirat e punës

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

marketing

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Riparimi CD

Ndarja e shifrimit

Redaktoni skedarët

Sherbime

Mbulimi i tekstit në tekst

UI e shfletuesit

Menaxhimi i përdoruesit

Sistemi Operativ

mbështetje

Eksportoni në Facebook

Integrimi i enkriptimit nga fundi në fund

Mund të hyni në Amazon Prime Video

Bisedë live

Paraprakisht imazhi

Qasja e shfletuesit

Dizajnimi i faqes në internet

Qasja e shfletuesit

klonimi

Kuptimi i fjalëkalimit master

Bashkëpunim brenda aplikacionit

SEO

Njohja e karakterit optik (OCR)

UI i desktopit

Grupet e përdoruesve

Windows

Bisedë live

Eksportoni në Vimeo

Autentifikimi me dy faktorë

Formulari i postës elektronike / kontaktit

Paraprakisht dokumenti

Qasja në aplikacionin celular

siguri

Qasja në aplikacionin celular

Rimëkëmbja e jashtme

Zyra Online

marketing

IFTTT / Zapier

Vendosni rolet e përdoruesit

MacOS

Formulari i postës elektronike / kontaktit

Optimizimi i pajisjes

Kërkesat për fjalëkalim personal

telefon

Stream Media

versioning

Privatësia e domenit

versioning

Riparimi i jashtëm i makinës

Google Docs

Dizajnimi i faqes në internet

Email

Monitoroni aktivitetin e përdoruesit

Linux

Mbështetje telefonike

Djegia në DVD

Integrimi me një shenjë të vetme (SSO)

Hap skedarin në shërbimin origjinal

Mbajtja e skedarit të fshirë

Kriptimi SSL

Mbajtja e skedarit të fshirë

Rimëkëmbja e largueshme e mediave

Shënime App

pagesë shtesë

Bisedë live

Pinning pajisje

android

Djeg te Blu-ray

Fshij pajisja në distancë

Fotografi Kërkimi

siguri

Heqja e malware

Rimëkëmbja e kartave SD

Rivendosja e zhveshur-Metal

Rishikim në media

Certifikata SSL

telefon

Kufizoni Ruajtjen e Përdoruesit

iOS

mbështetje

Bisedë pune

Kriptimi privat

Zjarri i Aplikimit të Uebit

Rimëkëmbja optike e ruajtjes

Menaxhimi i përdoruesit

Aplikacione celulare

Emri i Domainit

prodhimtari

Qendra e ndihmes

përdorshmërisë

Biseda live

siguri

Kriptimi gjatë pushimit

Autentifikimi me dy faktorë

Vendosni rolet e përdoruesit

Mbajtja e skedarit të fshirë

Kredite e reklamave

Paraprakisht skedari

Forumet

UI i desktopit

Mbështetje telefonike

siguri

Authenticaion me dy faktorë

Kriptimi brenda transitit

Mbrojtja e DDoS

mbështetje

Vendosni rregullat e kopjimit të biznesit

versioning

Rishikimi i sitit

Redaktoni skedarët

Mbështetje 24/7

Aplikimi celular

Forumi i përdoruesit

Llojet e shifrimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit

sFTP

Raportim i përshtatshëm

WebDAV

mbështetje

Bashkëpunim brenda aplikacionit

më shumë

Zgjatja e shfletuesit

Mbështetje 24/7

Protokollet VPN në dispozicion

Kriptimi nga fundi në fund

Autentifikimi me dy faktorë

mbështetje

Qasni Rezervimin e Përdoruesit

siguri

Qendra e ndihmes

Zyra Online

Plan falas

mbështetje

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Ndihmë me email

Monitoroni pajisjet e lidhura

Kriptimi gjatë pushimit

Forum

Google Docs

Qendra e ndihmes

Lejon përrua

Mbështetje telefonike

siguri

Cilësimet e proxy serverit

Kriptimi brenda transitit

Biseda live

Shënime App

Forum

Politika e mos-prerjeve

HIPPA në përputhje

Mbështetje e Bisedës Live

Kriptimi privat

Protokolli i Kriptimit

telefon

Rishikim në media

Biseda live

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

mbështetje

Tutorials

Kriptimi gjatë pushimit

Njohuri zero

Email

Aplikacione celulare

telefon

Killswitch në dispozicion

24/7 Mbështetje

Forumi i përdoruesit

Kriptimi brenda transitit

Autentifikimi me dy faktorë

24/7 Mbështetje

Mbajtja e skedarit të fshirë

Email

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

Mbështetje e Bisedës Live

Njohuri baze

Protokolli i Kriptimit

Vendndodhja e serverit

Tutoriale video

versioning

24/7 Mbështetje

mbështetje

mbështetje

Mbështetje telefonike

24/7 Mbështetje

Autentifikimi me dy faktorë

Tutoriale për tekstin

WebDAV

Video Tutoriale

24/7 Mbështetje

Biseda live

Ndihmë me email

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

misc

siguri

misc

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje me email

Forumi i përdoruesit

Cilësimet e proxy serverit

Plan falas

Kriptimi gjatë pushimit

Plan falas

Mbështetje telefonike

Mbështetje telefonike

Njohuri baze

HIPPA në përputhje

Kriptimi brenda transitit

Forumi i përdoruesit

Ndihmë me email

misc

mbështetje

Protokolli i Kriptimit

Njohuri baze

Forumi i përdoruesit

Ndarja e skedarëve

24/7 Mbështetje

Integrimi i encryption fund-në-fund

Njohuri baze

Sinkronizimi i pajisjes

Mbështetje e Bisedës Live

Autentifikimi me dy faktorë

misc

Prove falas

Mbështetje telefonike

Vendndodhja e serverit

Plan falas

Ndihmë me email

HIPAA në përputhje

Forumi i përdoruesit

Integrimi i SSO

Njohuri baze

Kërkesat për fjalëkalim personal

misc

Fshij pajisjen në distancë

Ndarja e skedarëve

mbështetje

Sinkronizimi i pajisjes

24/7 Mbështetje

Prove falas

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Plan falas

Çmimeve

1&1 IONOS jo vetëm që ka çmime të shkëlqyera, është transparente në lidhje me të. Pricesmimet e rinovimit janë sqaruar dhe nuk ka asnjë marrëzi shumëvjeçare kur bëhet fjalë për çmimin që po paguani. Shërbimi është i lirë dhe i qartë, gjë që është e rrallë në tregun e web hosting-ve.

Pritja e përbashkët fillon me 4 dollarë në muaj, e cila nuk duket mbresëlënëse në krahasim me Hostinger (lexoni rishikimin tonë të Hostinger), por, ndryshe nga shumica e hostëve në internet, 1&1 IONOS nuk po reklamon një normë shumë-vjeçare. Planet e përbashkëta nuk kanë kontrata, do të thotë që ju po paguani 4 dollarë në muaj, çdo muaj, deri sa të anuloni.

Kjo është e padëgjuar në botën e web hosting. Krahasuar me normën e rinovimit të 15 $ $ të FatCow, 1&1 IONOS është një marrëveshje (lexoni rishikimin tonë të FatCow), por ajo që qëndron më së shumti në lidhje me shërbimin është se nuk ju kërkon të mbani mend një skemë komplekse të çmimeve për të filluar. Planet e përbashkëta kanë një çmim të vetëm dhe pa kontrata.

Planet e tjera kanë vazhduar më shumë. Për shembull, planet e menaxhuara të WordPress ofrohen çdo muaj ose çdo vit, dhe si pritja e përbashkët, do të paguani çmimin e plotë nëse shkoni muaj pas muaji. Thënë kjo, ekziston një ofertë fillestare me të tre nivelet e hostimit të WordPress që ju jep gjashtë muajt e parë për vetëm 6 dollarë nëse blini një vit.

Përndryshe, ju mund të shtoni shërbimin e menaxhuar WordPress në planin tuaj të përbashkët për 3 dollarë në muaj.

Kjo është një nga disa shtesa që mund të shtoni në planin tuaj gjatë arkëtimit. 1&1 IONOS gjithashtu pyet nëse doni të shtoni SiteLock Premium, HiDrive Basic dhe Lista lokale thelbësore, secila prej të cilave vjen me një provë falas, 30-ditore. Ofertat janë të mira, por siç mund të lexoni në rishikimin tonë HiDrive, ka mundësi më të mira për ruajtjen e cloud.

Të gjitha planet mbështeten nga një garanci prej 30 ditësh për kthimin e parave, e cila është e mirë, por jo aq e mirë sa dritarja e rimbursimit tre-mujor i InMotion Hosting (lexoni rishikimin tonë të Hosting InMotion). Ajo që është më mbresëlënëse këtu është se si 1&1 arrin të mbajë çmime të ulëta duke ruajtur transparencën e plotë gjatë arkë.

Lehtësinë e përdorimit

Herën e fundit që shqyrtuam 1&Shërbimi i mbajtjes së faqes në internet, kemi biseduar shumë rreth hartimit të datës në uebfaqe dhe sa e vështirë ishte për tu marrë. Fatmirësisht, ajo mori një fytyrë, e cila solli me vete jo vetëm një shtresë të freskët të bojës, por edhe një përvojë intuitive të përdoruesit.

1&1 arka e IONOS-it ju kujton Kinsta-së (lexoni rishikimin tonë Kinsta). Si ai pritës, 1&1 IONOS ka një platformë të mbyllur, domethënë pasi të regjistrohesh, nuk do të kesh nevojë të heqësh dorë për të hyrë në llogarinë tënde. Procesi i arkëtimit është i thjeshtë: gjeni planin që dëshironi, regjistroni një domen nëse ju duhet, zgjidhni shtesa që dëshironi dhe plotësoni blerjen tuaj.

1 & 1-ionos-rishikim-checkout

Ju gjithashtu do të regjistroheni për një llogari gjatë arkëtimit, e cila është e rëndësishme. Shumë pritës thjesht kërkojnë emailin tuaj, pastaj dërgoni një fjalëkalim të gjeneruar në adresë. Me 1&1 IONOS, ju do të krijoni një llogari si pjesë e arka. Pasi të keni përfunduar, do të uleni në një ekran të konfirmimit të porosisë që ju kërkon të prisni ndërsa paneli i kontrollit është duke u vendosur.

1 & 1-ionos-rishikim-rendit-konfirmim

Ajo që është e shkëlqyeshme është që kurrë nuk duhet të lini 1&1 faqja e internetit e IONOS. Kur blini planin tuaj, ju do të qëndroni në faqen e internetit nga zgjedhja e planit tuaj për të hyrë në panelin tuaj të kontrollit.

Paneli i kontrollit është një dizajn i pronarit, kështu që nëse jeni duke kërkuar për cPanel, shikoni në web hostingun më të mirë me udhëzues cPanel. Pronë pronësore nuk do të thotë e keqe, dhe kjo është rasti me 1&1 IONOS. Jeni përshëndetur me një ndërfaqe si pllaka që tregon seksione të ndryshme të paketës tuaj, duke përfshirë fushat, postën elektronike dhe hostin.

1 & 1-ionos-rishikim-control-panel

Secila prej këtyre seksioneve mund të caktohet si faqja fillestare, kështu që nëse jeni të interesuar vetëm për pritjen, paneli i kontrollit mund t’ju ​​fillojë direkt atje. Faqet individuale kanë të njëjtin dizajn si pllaka, duke ju lejuar të shikoni shpejt tiparet 1&1 oferta IONOS. Për shembull, ekziston një seksion PHP dhe baza e të dhënave në ekranin e pritjes.

Instalimi i një platforme të tillë si WordPress është gjithashtu e thjeshtë. Ju thjesht zgjidhni fushën që dëshironi, pastaj zgjidhni platformën që dëshironi të instaloni. Pasi të jetë bërë kjo, 1&1 IONOS ju jep një përmbledhje të faqes tuaj të internetit, duke përfshirë një fotografi të asaj që duket, adresat e postës elektronike aktive në domen, nëse çertifikata SSL / TLS është e aktivizuar dhe më shumë.

1 & 1-ionos-rishikim-site-pasqyrë

Ndërfaqja e ridizajnuar është kërcime më e mirë se ajo e vjetër. Në vend të rrëmujës së shpërndarë më parë, 1&1 paneli i kontrollit i IONOS është i pastër dhe intuitiv, duke u përqëndruar në përdorshmërinë pa sakrifikuar fuqinë. Megjithëse jo fytyra e njohur e cPanel, dizajni i pronarit funksionon mirë.

Llojet e strehimit

1&1 IONOS ofron tre lloje të hostimit: të përbashkët, cloud dhe të dedikuar. Ekzistojnë ndryshime në paketat e përbashkëta, por ato zbriten në ato tre lloje. 

Plani themelor i përbashkët quhet thjesht “web hosting”, dhe 1&1 IONOS ofron tre nivele të saj. Pritja e përbashkët është ajo ku shumë uebfaqe janë pritur në të njëjtin server, duke shpërndarë në mënyrë efektive burimet që ai ka. 1&1 formacioni i IONOS është i qëndrueshëm, me një plan fillestar për faqet e internetit të vogla dhe një plan të lartë për platformat në rritje.

Planet e WordPress përdorin gjithashtu një arkitekturë të përbashkët, por ato menaxhohen nga 1&1 IONOS. Kjo do të thotë që WordPress vjen para instalimit kur të kontrolloni, së bashku me temat dhe shtojcat. 1&1 IONOS do të ruajë automatikisht thelbësimin tuaj të WordPress, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për të rënë pas.

Kjo tha, ka një avantazh për të përdorur 1&1 IONOS mbi disa nga pritjet më të mira në ueb për zgjedh WordPress. Ju mund të përdorni Redaktorin Gutenberg, i cili është mjeti më i fundit i ofruar nga WordPress, me cilindo nga 1&1 Temat e IONOS, duke e bërë më të thjeshtë krijimin e faqes tuaj të internetit.

Cloud hosting është një shtesë e madhe për formacionin. Akoma strehon faqen tuaj te internetit në një server të vetëm, por ai server thërret në një rrjet të serverëve themelorë për më shumë burime. Kjo do të thotë që faqja juaj e internetit do të ketë më shumë fuqi në dispozicion të saj, pa marrë parasysh sa e madhe është një rritje e trafikut.

1&1 IONOS ofron katër plane të menaxhuara të cloud, secila përshtatet me një pirg të përshtatshëm dhe skenare instalimesh. Plus, ju ngarkoheni vetëm për burimet që përdorni. 1&1 IONOS faturat për minutë dhe ju jep një vlerësim se sa do të paguani çdo muaj. Kjo fleksibilitet lejon që faqja juaj e internetit të trajtojë çdo sasi të trafikut, pa u shqetësuar për përmirësimin në një plan më të lartë.

Në krye, ka plane të dedikuara, të cilat, siç nënkupton emri, ju japin një server për veten tuaj. 1&1 IONOS ka dy grupe serverash të dedikuar, një që përdor disqet tradicionale dhe një që përdor disqet me gjendje të fortë. Për dallim nga planet e dedikuara në, të themi, Arvixe, 1&1 IONOS ka shumë fuqi pas serverave të saj të dedikuar (lexoni rishikimin tonë Arvixe).

Serveri më i shtrenjtë përdor një procesor Intel Xeon E3-1270v6, i cili kryen rreth një të tretën më mirë sesa Intel Xeon E3-1230v2 që përdorin shumë nga hostet e internetit. Plus, planet e dedikuara janë të pajisura me mbrojtjen e SiteLock dhe sistemin e ruajtjes Railgun të Cloudflare. Megjithëse normalisht kemi turp larg rekomandimit të planeve të përkushtuara, 1&1 formacioni i IONOS është i fortë.

shpejtësi & uptime

Shpejtësia është një nga 1&1 pikat e forta të IONOS, duke rivalizuar më pëlqimet e A2 Hosting në planin e tij më të lirë (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2). Thënë kjo, kjo pjesë nuk është e gjitha pozitive. Testimi ynë sugjeron që serverët e ndarë janë të mbushur plot, që mund të nënkuptojë që faqja juaj e internetit nuk do të jetë gjithmonë e arritshme.

Testimi ynë u bë me një kopje të boshatisur të WordPress në planin më të lirë të përbashkët. Numrat që kemi mbledhur janë nga Testi i Shpejtësisë së Pingdom për të vlerësuar një përgjigje të izoluar dhe Load Impact, e cila simulon faqen e internetit nën ngarkesë.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë së Pingdomit ishin të shkëlqyera, me 1&1 IONOS kthimin e një rezultati 96 nga 100, i cili është i denjë për udhëzuesin tonë më të shpejtë të pritjes në internet. Kërkesat e DNS llogariten për një përqindje të madhe të kohës, që ka kuptim duke marrë parasysh se ne ishim duke testuar në një domen të regjistruar me një ofrues të ndryshëm. Jashtë kësaj, 1&Performanca e IONOS ishte ndër më të mirat që kemi parë.

1 & 1-Ionos-rishikim-speed-test

Fatkeqësisht, kjo nuk e mbajti provën tonë të Ndikimit të ngarkesës. Testi dërgoi 50 përdorues virtualë në faqen e internetit për pesë minuta në përpjekje për të parë se si reagon serveri nën ngarkesë. 1&1 IONOS filloi i fortë, por ndërsa ngarkesa e përdoruesit u rrit, edhe koha e ngarkesës bëri. Plus, gjysma e fundit e testit kishte shumë gabime HTTP.

1 & 1-ionos-rishikim-load-ndikim

Kjo sugjeron që uebfaqja nuk ka burime. Sa më shumë gabime HTTP, aq më shumë serveri po përpiqet të vazhdojë me kërkesat, gjë që nuk është një shenjë e mirë për simulimin tonë modest. Uebfaqja jonë filloi të thyejë rreth 30 përdorues. Megjithëse do të kishte kuptim nëse po binte rreth disa qindra, shiriti është shumë i ulët në 1&1 IONOS.

Thënë kështu, ne testuam planin më të lirë të përbashkët. Bazuar në 1&1 materiali i marketingut i IONOS, planet e niveleve më të larta të përbashkëta mund të trajtojnë përdoruesit më të njëkohshëm. Nëse kjo është një shqetësim për ju, ju rekomandojmë të merrni një nga planet më të shtrenjta. Për dallim nga GreenGeeks, ne dyshojmë se rezultatet tona ishin një kufizim i planit që testuam (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks).

Fatmirësisht, 1&1 IONOS ka një garanci në kohë. Megjithëse ju duhet të gërmoni në termat dhe kushtet për ta gjetur atë, 1&1 IONOS garanton se do të keni 99.99 përqind në kohën e duhur, ndërsa faqja juaj e internetit është pritur atje. Ju duhet të dëshmoni për 1&1 IONOS që nuk arriti ta përmbushë atë prag, por nëse e bën këtë, do të kompensohesh për kohën kur faqja e internetit u ul në bazë të shkallës tuaj mujore.

siguri

1&1 IONOS ka një suitë të shkëlqyer sigurie. Karakteristikat janë mbresëlënëse, por fakti që ato janë përfshirë me të gjitha planet qëndron edhe më shumë. Pavarësisht se ku po blini, faqja juaj do të jetë e sigurt. Nëse jeni kurioz për atë që shkon në atë, lexoni udhëzuesin tonë të sigurisë së faqes në internet.

Fillon me një certifikatë SSL / TLS. 1&1 IONOS përfshin një çertifikatë kartolinash falas, e cila do t’i lejojë përdoruesit të lidhen me faqen tuaj të internetit përmes një tuneli të koduar. Certifikatat e kartave të egra mund të përdoren në nënfushat e pakufizuara, kështu që ato janë një mënyrë e shkëlqyeshme për hostet në internet të kursejnë para ndërsa ofrojnë falas certifikatën. Ata nuk janë të përshtatshëm për faqet e internetit të tregtisë elektronike, megjithëse.

Madje, fakti që 1&1 IONOS përfshin një certifikatë SSL / TLS fare është e shkëlqyeshme. Gjithashtu sigurohen kopje rezervë ditore dhe rikuperimi i të dhënave. Megjithëse gjithmonë ju rekomandojmë të bëni kopje rezervë të faqes tuaj në internet, të kesh një siguri të dështuar nuk është kurrë një ide e keqe.

Pas skenave, 1&1 IONOS ka shpërndarë mbrojtjen e sulmit mohues të shërbimit, gjeo-tepricën dhe lidhjen e tepërt të rrjetit. Me pak fjalë, kjo do të thotë që serveri juaj duhet të jetojë pothuajse çdo gjë, përfshirë sulmin gjithnjë të tmerrshëm DDoS.

Fatkeqësisht, nuk ka skanim ose heqje të malware, të paktën në fund të lirë. SiteLock, i cili është në thelb një antivirus për faqen tuaj të internetit, është prezantuar në nivelin më të lartë të pritjes së përbashkët dhe transporton përmes WordPress dhe paketave të dedikuara. Megjithëse na pëlqen ta shohim SiteLock në plane të shtrenjta, skanimi themelor i malware në fund të ulët do të ishte mirë.

intimitet

1&1 IONOS është ndër të paktat hoste që duket se kujdesen për privatësinë e përdoruesit. Ai përshtatet në të njëjtën kategori si DreamHost, duke ofruar privatësi falas të domain dhe terma të qartë për mënyrën e trajtimit të të dhënave tuaja (lexoni rishikimin tonë të DreamHost). Kur bëhet fjalë për intimitetin, është shumë e qetë nga praktikat me hije të Endurance International Group (lexoni rishikimin tonë të HostGator për t’i parë ato në veprim).

Pjesa më e rëndësishme është privacy domain. Kur regjistroni një domen, do t’ju kërkohet të vendosni të dhënat tuaja. Këto informacione janë në dispozicion në internet, do të thotë kushdo që dëshiron të mund të gjejë emrin tuaj, adresën, numrin e telefonit, postën elektronike dhe më shumë.

Privatësia e domenit zëvendëson informacionin tuaj personal me informacione nga regjistruesi, kështu që, për shembull, regjistrimi do të tregonte “1&1 IONOS ”si emri në vend të juaji. Pak pritës të uebit përfshijnë privatësinë e domain-it falas, dhe faktin që 1&1 IONOS flet vëllime.

Duket sikur 1&1 IONOS po përpiqet t’ju kujtojë privatësinë tuaj në çdo hap. Në pultin e llogarisë suaj, ka një seksion kushtuar mbrojtjes së të dhënave dhe privatësisë që tregon se për çfarë po pëlqeni, duke përdorur shërbimin dhe informacionin në lidhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave.

Siç ndodh me të gjithë hostët në internet, informacioni juaj mblidhet për shumë arsye, duke përfshirë pajtueshmërinë me ligjin vendor, vërtetimin e certifikatës dhe regjistrimin e domain. Thënë kjo, politika e privatësisë e bën të qartë se “1&1 IONOS nuk do ta shesë ose nuk do ta ndajë këtë informacion me një palë të tretë për qëllime të marketingut të një pale të tretë. “

Privatësia nuk është folur shumë kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet, dhe kjo do të thotë se ndërmarrjet e mëdha të mbajtjes në internet kanë qenë në gjendje të shfrytëzojnë përdoruesit e tyre. Kompanitë si DreamHost po e ndryshojnë atë, dhe ne jemi të lumtur ta shohim 1&1 IONOS bashkohet me akuzën.

mbështetje

Ka shumë mundësi opsionesh mbështetëse me 1&1 IONOS, por përvoja jonë e shkurtër me chat live nuk ishte shumë e këndshme. Ekziston një shtytje që ju të regjistroheni një domain të ri ose të transferoni fushën tuaj ekzistuese, kështu që ne kemi pyetur për krijimin e një domeni të jashtëm. Përgjegjësi i mbështetjes ishte i vrazhdë, duke iu përgjigjur vetëm “po” dhe “fushës së jashtme të instalimit”.

1 & 1-ionos-rishikim-live-chat

Kjo ka të ngjarë të jetë rezultat i sistemit personal të konsulentëve. Kur hapni një llogari, mund të zgjidhni të keni një konsulent personal i cili do t’i përgjigjet pyetjeve përmes telefonit ose bisedës live. Megjithëse një koncept i shkëlqyeshëm, cilësia e mbështetjes vuan. Ju mund të dini me kë po flisni, por kjo nuk përmirëson mbështetjen.

SiteGround është një krahasim i shkëlqyeshëm. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të SiteGround, ajo ofron mbështetje të shkëlqyeshme, dhe një nga arsyet është sepse ka një emër dhe fytyrë të lidhur me kë po bisedoni. Në ndryshim nga 1&1 IONOS, sidoqoftë, mbështetja tashmë është e mirë, kështu që vendosja e një emri me përfaqësues thjesht rrit përvojën.

Kjo tha, 1&1 IONOS ka shumë mundësi për kontakt të drejtpërdrejtë, për aq kohë sa ju jeni të gatshëm të prirni për përgjigje. Ju nuk duhet të keni nevojë shumë, sidoqoftë. Baza e njohurive është e madhe, me tema që fillojnë nga menaxhimi themelor i llogarisë deri tek zhvillimi kompleks i uebit.

1 & 1-ionos-rishikim-Arkivi

Toshtë e lehtë të kalosh gjithashtu, por disa nga artikujt janë të shkurtër. 1&1 IONOS është pikë-pikë kur bëhet fjalë për mbështetje, dhe kjo tregon në bazën e njohurive. Artikujt komplekse thjesht trajtohen me një listë hapash në vend të një tutoriali të formës së gjatë me pamje të ekranit.

Cilësia e mbështetjes është ajo që vuan. Ka shumë mundësi, dhe ata e përfundojnë punën, por ne kemi pasur përvoja më të mira mbështetëse diku tjetër.

Aktgjykimi

1&Ribranimi dhe ridizajnimi i 1 bëri mrekulli për shërbimin. Në vend të rrëmujës clunky ishte më parë, 1&1 IONOS ndjehet si një nga pretendentët më të mirë, duke ofruar një pritje të lirë, me tipare të plotë që është e shpejtë. Mbështetja mund të përdorë punën, por gjithçka tjetër në lidhje me shërbimin është e shkëlqyeshme.

Edhe kështu, mungon në mbajtjen e VPS-së dhe rezultatet tona të Ndikimit në ngarkesë ishin më pak se të dëshirueshme.

Whatfarë mendoni për 1&1 IONOS? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me