Rishikimi i Sigurisë Panda – Përditësuar 2020

Rishikimi i Sigurisë Panda: Vlerësimi i Rishikimit të Panda Dome

Panda Security Suite është një mjet i mirënjohur antivirus falas. Në këtë përmbledhje të Panda, ne do të flasim një vështrim në këtë Dome Panda dhe të vendosim nëse ka ndonjë të mirë të saj. Ne do t’i prishim rezultatet tona pak dhe do t’ju them se ndërsa plani falas është i mirë, ne nuk do t’ju rekomandojmë të paguani për të.


mirë-antivirus-Shqyrtime

Panda Security, ose, më saktë, Panda Dome, është një antivirus i mbushur me veçori që nuk mund të luftojë fare në listën tonë më të mirë të softuerëve antivirus. Ajo gjithashtu vjen me një çmim të lartë, gjithashtu, e cila është e vështirë të gëlltitet duke pasur parasysh përvojën e dobët të përdoruesit.

Në këtë përmbledhje të Sigurimit të Panda, ne do të diskutojmë ndërfaqen dhe si ndikon ajo në përvojën e përgjithshme. Ne do të tejkalojmë tiparet, çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen dhe mbështetjen përpara se të jepni verdiktin tonë.

Ne na pëlqen niveli i veçorive dhe opsioneve të mbështetjes së Panda-s, por jo çmimi ose ndërfaqja e tij. Ju po paguani më shumë sesa do të bëni për paketat e tjera të mbrojtjes për tiparet që nuk bëjnë përshtypje. Rezultatet e laboratorit dhe një opsion bujar i lirë mund të jenë të mjaftueshme për të garantuar regjistrimin, megjithëse.

ndërfaqja e sigurisë panda

Cilësimet e skanimit të sigurisë panda

menaxher fjalëkalimi sigurie panda

sigurimi panda vpn

pastrim panda sigurie pc

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për Rishikimin e Sigurisë Panda: Vlerësimi i Kupës Panda

Pikat e forta & dobësitë

Features

Nëse doni tipare, Panda ju ka mbuluar, për sa kohë që po paguani një premium. Ndërsa do të diskutojmë në pjesën tjetër, Panda është e shtrenjtë, por vjen me një veçori të dendur të mjaftueshme për të justifikuar çmimin.

Të gjitha planet vijnë me Panda Smart Shopping. Zgjatja Chrome kryen një funksion antivirus të njohur, duke ju mbrojtur nga faqet mashtruese dhe skemat e phishing, por gjithashtu ju tregon se ju bëni oferta për produkte për të cilët po blini, kuponë rreth ueb dhe tregtarë të verifikuar në eBay.

Ka një shtrirje më vete të quajtur Panda Safe Web. Shtë një tipar çuditërisht i dendur, duke bashkuar një bllokues të gjurmuesve, bllokues të reklamave dhe monitorimin e shëndetit të faqes në një shtrirje. Kapja është se ju duhet të përdorni motorin e kërkimit të Panda-s, i cili është vetëm një Yahoo i ri-skinned. Disaktivizimi i motorit të kërkimit dhe ndryshimi i faqes fillestare do të çaktivizojë dhe heqë zgjatjen.

Panda e Sigurisë Panda e Sigurisë

Ky është një turp sepse ne na pëlqen Web i Sigurt. Ajo ofron shumë karakteristika për të shpejtuar përvojën e shfletuesit tuaj duke ju mbajtur të sigurt. Ne nuk na pëlqejnë që antiviruset të na armatosin fort për të instaluar motorin e tyre të kërkimit, megjithatë, kështu që Safe Web, për fat të keq, do të mbetet jashtë.

Karakteristikat e shërbimeve, duke përfshirë një copëzues skedari, encryptor skedar dhe akordim PC, janë shtesa të mirëseardhura. Akordimi mund të defrag disqet tuaj të vështirë, hapësirë ​​të lirë duke pastruar skedarët e përkohshëm të aplikimit dhe të menaxhojë skedarët tuaj të fillimit. ’Shtë në dispozicion vetëm për pajtimtarët e plotë, megjithëse, dhe ne nuk jemi të interesuar të shpenzojmë para për funksionet që Windows i ka ndërtuar.

Shredderi i skedarit është i bukur, megjithatë. Shtë një veçori e zakonshme midis antivirusëve premium që heq të gjitha të dhënat e lidhura me një skedar kur e fshini. Normalisht, kur hiqni një skedar, të dhënat lihen në hard diskun tuaj derisa ta rishkruani atë, duke hapur mundësinë e përdorimit të mjeteve mjeko-ligjore për rindërtimin e tij..

Karakteristikat Premium të Panda

Ata që paguajnë çmimin e lartë të Complete ose Premium marrin shumë karakteristika shtesë. E para është një menaxher i fjalëkalimit, ose, më saktë, një kopje e Depo me fjalëkalim 11, të cilën ne nuk e vlerësuam mirë në rishikimin tonë të Depos të Fjalëkalimit.

Fjalëkalimi Panda e Sigurisë Panda

Ai nuk mund ta bëjë listën më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve, për shkak të ndërfaqes së tij të përdorimit të vështirë. Një përfshirje e këndshme, por ne ju rekomandojmë të merrni Dashlane në vend (lexoni rishikimin tonë të Dashlane).

Panda përfshin një rrjet virtual privat, gjithashtu, i cili, përsëri, vjen nga një palë e tretë. Hotspot Shield ofron shërbimin VPN. Ajo ka një politikë shqetësuese të intimitetit që e lejon atë të mbledhë adresën tuaj IP dhe ta ndajë atë me çdo agjenci qeveritare që e kërkon atë. Ne nuk na pëlqenin as fushat e tjera të shërbimit, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Hotspot Shield.

Më konfuze është se Hotspot Shield pretendon se ka një politikë pa log. Për një ofrues të VPN që me të vërtetë nuk mban regjistrat, sigurohuni që të kontrolloni rishikimin tonë ExpressVPN.

Panda nuk ka mungesë tiparesh, por ato të përfshira nuk janë të mira. Ky antivirus porositet më së miri a la carte, duke anashkaluar menaxherin VPN dhe fjalëkalimin për opsione më të fuqishme dhe miqësore.

Përmbledhje e Karakteristikave të Sigurisë Panda

Rishikimi i Sigurisë Panda: Vlerësimi i logos Panda Domewww.pandasecurity.com

Fillon nga 294 $ muaj Të gjitha Planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Qasja e Panda për çmimet është e ndryshme nga antivirusët e tjerë. Në vend që të ngarkoni më shumë për një listë më të madhe të sistemeve operative të mbështetur dhe numrin e pajisjeve, të gjitha planet mbështesin Windows, macOS dhe Android dhe vijnë me mbështetje nga një në pajisje të pakufizuara.

Edhe kështu, për tiparet që po merrni, çmimet janë të mira. Thelbësore ju siguron mbrojtje themelore me një antivirus, firewall dhe shfletim të sigurt për të njëjtin çmim si Norton Basic (lexoni rishikimin tonë të Sigurisë Norton). Panda është një zgjedhje më e gjithanshme, megjithëse, pasi vjen me mbështetje për Android dhe macOS.

Advanced ka më shumë karakteristika në formën e mbrojtjes nga ransomware dhe kontrollet prindërore. Ne na pëlqen mbrojtja nga ransomware, por, për primin që po paguani në shumë pajisje, kontrollet prindërore nuk kanë kuptim.

E plotë është pika e ëmbël. Mbështetja për pesë pajisje është ende nën 100 dollarë dhe ajo vjen me karakteristikat e Advanced, së bashku me një menaxher të fjalëkalimit dhe akordimin e pajisjes. Shtë e shtrenjtë, por ka të gjitha tiparet që presim nga një antivirus “i plotë”.

Premiumi është vetëm ai: primi. Ju po paguani shumë më tepër për shtesa, duke përfshirë një VPN, ruajtje të cloud dhe mbështetje premium. Shtë më e shtrenjtë se Mbrojtja totale e McAfee (lexoni rishikimin tonë për Mbrojtjen Gjithsej të McAfee), por vjen me më shumë karakteristika. Në përgjithësi, ne ju rekomandojmë të kontrolloni më mirë VPN-në dhe ofruesit më të mirë të ruajtjes së cloud për të hartuar një plan mbrojtjeje.

Panda ka çmime në dispozicion në muaj pa asnjë angazhim. Siç pritet, normat vjetore kanë një zbritje më të madhe, por ne si që Panda ju jep mundësinë të paguani siç shkoni, ndryshe nga shumë antiviruse të tjera.

Mimet për një pajisje të vetme janë tashmë të larta, duke e bërë një plan shumë-pajisje shumë më të shtrenjtë se sa konkurrenca. Panda paketon në karakteristika për të mbështetur normën, por kjo nuk e rregullon faturën e madhe.

Panda ofron një antivirus falas për Windows dhe Android që siguron lehtësim nga çmimi. Për shembull, ju mund të blini një plan me përdorues të vetëm për desktopin tuaj dhe akoma të merrni mbrojtje për pajisjen tuaj celular me një plan falas.

Kjo është ajo që ne rekomandojmë për Panda. Shtë mirë në të dy ekstremitetet, qoftë për një përdorues të vetëm me disa pajisje ose një familje të madhe që duhet të mbrojë gjithçka. Megjithatë, ka mundësi më të lira.

Mirësia e përdoruesit

Panda Security është një paketë e lehtë, në nivelin e Webroot, me vetëm një instalues ​​2MB
(lexoni rishikimin tonë Webroot SecureAnywhere). Koha e instalimit ishte gjithashtu e shpejtë, pasi gjithë procesi përfundoi brenda një minutë.

Nëse nuk dëshironi të bllokoni Panda me faqen tuaj dhe cilësimet e motorit të kërkimit, sigurohuni që të zgjidhni ato kuti përpara se të instaloni aplikacionin.

Cilësimet e instalimit të sigurisë Panda

Pasi të bëhet instalimi, Panda do të ekzekutojë një skanim të plotë, duke vendosur një bazë fillestare për sistemin tuaj. Skanimi zhvillohet në sfond dhe, nga ato që mund të themi, është më i ngadalshëm se sa një skanim normal. Po supozojmë se kjo është një kontroll i lehtë i peshës, kështu që akoma mund të përdorni makinën tuaj. Skanimet shtesë mund të kryhen me ikonën e xhamit zmadhues në fund të ndërfaqes.

Cilësimet e skanimit të Sigurisë Panda

Ekzistojnë tre mënyra skanimi: të plota, me porosi dhe ato që Panda i quan “zona kritike”. E fundit është si një skanim i shpejtë, kalimi i kujtesës, proceset e funksionimit, cookies, etj. Për të kërkuar viruse aktive në kompjuterin tuaj.

Skanimet nuk kërkojnë shumë burime. Ashtu si me të gjithë antiviruset, përdorimi i makinës suaj do të fiksohet, por ne kemi vërejtur vetëm një rritje prej 5 deri në 7 përqind të përdorimit të CPU-së mbi boshe.

Jashtë skanimit, gjërat bëhen të rrëmujshme. Panda ka një ndërfaqe të dendur që është mashtrimisht e thjeshtë kur e ngarkoni për herë të parë. Ekrani kryesor ju tregon numrin e skedarëve të skanuar, statusin tuaj dhe pesë ikona. Ekziston edhe një shirit i veglave të bezdisshme të lajmeve në fund që Panda ju lejon të fikni në cilësime.

Kur e provuam, sidoqoftë, shiriti i mjeteve mbeti.

Shkarkimi poshtë zbulon më shumë ikona – 23 në Premium Security. Do ikonë përfaqëson përbërësit e ndryshëm të paketës antivirus tuaj, gjithçka nga copëzuesi i skedarit deri te menaxheri i fjalëkalimit. Ka edhe ikona të tjera të shërbimeve, të tilla si mbështetja dhe produktet, gjithashtu.

Ndërfaqja e Sigurisë Panda

Këto dy cilësimet e fundit mund të arrihen duke klikuar tre ikonat e dashit në pjesën e sipërme të majtë të UI. Kjo menu është një zonë kontrolli më e njohur për antiviruset, ku mund të menaxhoni pajisjet, produktet dhe cilësimet tuaja.

Menuja Panda e Sigurisë

Ne nuk na pëlqen të përziejmë të dy. Nëse menuja e cilësimeve për pajisjet tuaja është në menunë e majtë, atëherë nuk duhet të jetë ikonë. Prishja e ndërfaqes midis desktopit dhe shfletuesit do të pastronte ngarkesën e punës në aplikacion dhe do të bënte një përvojë të pastër të përgjithshme.

Ajo që rezulton është një ndërfaqe komplekse që përpiqet shumë të duket moderne. Ka shumë fuqi atje, por jo edhe përdorshmëria për ta kuptuar atë. Plus, ndërfaqja ngadalësohet në një zvarritje për shkak të të gjitha opsioneve. Shkarkimi është i çuditshëm dhe tiparet reaguese përgjigjen pas klikimeve.

Kjo nuk e bën Panda të thyer, sidoqoftë. Ndërfaqja akoma funksionon dhe funksionon mirë, me kaq. Për sa kohë që ju mund të merrni kaluar performancën choppy dhe kurbën e të mësuarit, ju do të gjeni një nga ndërfaqet më të dendura antivirus në treg.

mbrojtje

Ne përdorim testimin e duarve dhe rezultatet e laboratorit për të vlerësuar se sa mirë funksionon një antivirus. Testimi ynë personal përdor mjete të krijuara të antivirusit të testimit, jo mostra të egra, kështu që ne vendosim më shumë peshë në rezultatet e laboratorit kur bëjmë rezultatin tonë.

Kontrolli i vendosjes së veçorive të Organizatës së Standardeve Anti-Malware për antiviruset në desktop ishte grupi i parë i testeve që ne ekzekutuam. Panda bllokoi të gjithë skedarët nga shkarkimi, por jo nga gjenerimi i skedarëve të shkarkimit. Në përgjithësi, mbrojtja e integruar e Chrome dhe Internet Explorer dukej më e efektshme në këto prova.

Ne rihapëm testet në Internet Explorer me instalimin e Shiritit të Sigurimit të Pandave. Mbrojtja u përmirësua, por performanca u tkurr. Shfletuesi u ngadalësua në një zvarritje me shiritin e veglave të aktivizuara, të cilat AV-Test vuri re në vlerësimin e saj më të fundit, si dhe.

Wicar pati rezultate të çuditshme. Panda nuk bllokoi asnjë nga 13 testet, por asnjëri nga shfrytëzimet nuk ishte i suksesshëm. Nëse një provë është e suksesshme, shfletuesi mbyllet dhe calc.exe hapet në Windows. Kjo nuk ndodhi, por një faqe në internet e hapur u hap.

Kjo do të thotë që shkaktimi i prekshmërisë për një shfrytëzim specifik nuk ishte specifik sa duhet që antivirusi të zbulohet. Një dritare e zbrazët tregon në përgjithësi që shfrytëzimi nuk është zbuluar ose parandaluar, megjithëse asnjë skedar me qëllim të keq u dërgua në makinën tonë të provës.

Përkundër performancës së çuditshme, ne do të ankohemi në laboratorë dhe të themi se Panda ishte e suksesshme në testimin tonë. Faqet e ngarkuara dhe skedarët filluan të shkarkohen, por asgjë nuk e bëri atë në makinën tonë.

Vlerësimi i fundit i AV-Test i Panda ishte Dhjetori 2017. Ai ishte 100 përqind i efektshëm kundër keqdashjeve dhe malware të zbuluar në natyrë atë muaj atë muaj. Mesatarja e industrisë në atë kohë ishte 99.5 përqind, duke e vendosur Panda një nivel më lart.

Ajo shënoi 15.5 nga 18 pikë të mundshme për shkak të ngadalësimit të makinerive, megjithëse. AV-Test vërejti një rënie prej 51 përqind të performancës përkundrejt një mesatare të industrisë 16 përqind gjatë nisjes së aplikacioneve popullore. Edhe më keq, ajo gjeti një hit të performancës 77 përqind kur instalonte aplikacione të përdorura shpesh.

Ajo që është e çuditshme në lidhje me gjetjet e AV-Test është se ekziston një delta domethënëse midis një kompjuteri standard dhe një kompjuter të nivelit të lartë. Kopjimi i skedarëve, për shembull, pa një ngadalësim prej 8 përqind në një pajisje të rregullt dhe 55 përqind të ngadalësuar në një fund të lartë.

AV-Test ekzekuton numra të performancës disa herë, duke nxjerrë rezultate të gabuara. Ne nuk jemi të sigurt pse ekziston një ndryshim i tillë midis dy sistemeve që kryejnë të njëjtën detyrë, por jemi të sigurt me gjetjet e AV-Test.

AV-Krahasuesit ishin më falës, duke i dhënë Pandës një vlerësim të përparuar, të dytit më të lartë, në rendiment. Testet e mbrojtjes ishin të mira, gjithashtu, duke bllokuar 98,7 përqind të mostrave. Në përgjithësi, ajo u dha dy nga tre yje.

Panda ka pasur lehtësime gjatë testimit të AV-Comparatives, megjithëse .. maji 2018 dhe nëntori 2014 të dy erdhën me një shkallë mbrojtjeje nën 95 përqind, domethënë antivirusi dështoi për ato muaj.

MRG Effitas e gjeti Panda të sigurt. U dha një çertifikim i Nivelit 2 në testimin Q1 2018, duke bllokuar të paktën 98 përqind të kërcënimeve. Webroot gjithashtu kaloi me këtë vërtetim ku Trend Micro Maximum (lexoni rishikimin tonë të Trendit Micro Antivirus + të Sigurisë).

Në përgjithësi, mbrojtja është e mirë, por jo e madhe. Panda vazhdimisht ka shkallë mbrojtjeje midis 95 dhe 99 përqind, por është dobësuar nga performanca e dobët në pajisjen e lartë të pajisjeve kompjuterike. Nëse siguria është fokusi juaj kryesor, ju rekomandojmë Bitdefender (lexoni rishikimin tonë të Antivirusit të Bitdefender).

mbështetje

Panda ka çdo rrugë mbështetjeje që mund të kërkojmë nga një antivirus. Ju merrni kontakte telefonike, biseda live dhe email, së bashku me një forum dhe bazë të njohurive. Gjetja e të gjitha këtyre zonave është një vështirësi, sidoqoftë.

Faqja kryesore e mbështetjes ka numra për mbështetjen standarde dhe premium të telefonit, si dhe një lidhje me formularin e postës elektronike. Duke lëvizur poshtë, do të gjeni bazën e njohurive, e cila është e ndarë nga produkti.

Faqja e mbështetjes së Sigurisë Panda

Shirita lundrues në fund të faqes tregon lidhje të shpejta në chat live, forumin dhe mbështetjen e Twitter. Enoughshtë mjaft e lehtë për të gjetur ato mundësi, por ne nuk mund të kuptojmë pse Panda dëshiron t’i ndajë ato. Vendosja e bisedës live pranë mbështetjes telefonike dhe e-mail është më logjike dhe do të ndihmonte që faqja e mbështetjes të ndjehej më pak e rrëmuar.

Gjërat përmirësohen pasi të gjeni atë që po kërkoni. Artikujt e bazës së njohurive janë të detajuara dhe të mbushura me pamje të ekranit. Panda ka artikuj për secilin produkt të ndarë sipas kategorive, gjithashtu, duke e bërë navigacionin përmes bazës së njohurive.

Baza e njohurive për Sigurinë Panda

Forumi është i lehtë për tu arritur, gjithashtu. Pamja është e datuar, por Panda ndan tema sipas produktit, kështu që duhet të gjeni atë që po kërkoni shpejt. Forumet nuk janë aq aktivë, megjithëse, me temën më aktive të përqendruar në Panda Free.

Forumi i Sigurisë Panda

Panda pret një kohë mesatare të përgjigjes për të dërguar në email pyetje prej 24 orësh dhe, kur arritëm, u kthye te ne brenda një dite siç ishte premtuar. Biseda live është gjithashtu në dispozicion në pika, por Panda nuk është e qartë në orët e funksionimit.

Ndihma telefonike shkon nga e hëna deri të premten nga 9 e mëngjesit deri në 6 pasdite. në zonën tuaj lokale. Për mbështetje 24/7, kompania ofron një paketë premium. 5.shtë 5,88 dollarë për aq kohë sa ju paguani për një vit përpara dhe vjen me diagnostikimin e makinerisë dhe heqjen e virusit.

Ne na pëlqen baza e njohurive dhe format e shumta të kontaktit, por forumi mund të përdorë punë. Sshtë e përdorshme, por jo aktive, do të thotë që nuk ka gjasa të gjesh një mbështetje të fortë.

Aktgjykimi

Panda Security është një antivirus i shtrenjtë që vjen me një veçori të caktuar që përputhet me çmimin. Ai glitz nuk ka përmbajtje, megjithatë, me një ofertë mesatare VPN dhe menaxher fjalëkalimi. E njëjta gjë vlen edhe për ndërfaqen, e cila pengohet kur ju bëni presion.

Megjithë ato mangësi, Panda vlerësohet si një nga antiviruset më të sigurta në treg. Për aq kohë sa ju mund të merrni përvojën e ngathët të përdoruesit dhe etiketën e çmimeve, do të mbroheni.

Panda ofron një provë falas një-mujore, të cilën ju rekomandojmë ta shkarkoni dhe provoni veten. Një përvojë e madhe vie në preferencën personale. 

Na tregoni nëse keni përdorur Panda Security në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map