Rishikimi i Sigurisë Norton – Përditësuar 2020

Rishikimi i Sigurisë Norton

Ndoshta emri më i madh në programin antivirus dhe mbrojtës, Norton Security merr shumë të drejtë, megjithëse për ndonjë arsye thjesht duhet të instaloni një shirit të veglave të bezdisshme dhe zgjerimin e shfletuesit. Shikoni vlerësimin tonë të plotë të Norton Security për të ditur më shumë rreth mirat dhe të këqijat e saj.


Slideshow_1

Slideshow_2

Slideshow_3

Slideshow_4

Slideshow_5

i mëparshëm

tjetër

Në krahasim me shumë kompani softuerësh, Norton LifeLock (dikur pjesë e Symantec) ka qenë rreth një kohë të gjatë. Me ribotimin e vitit 2019 të Norton Security, produkti i tij kryesor, te Norton 360, ne zgjodhëm të hedhim një vështrim në atë që ka ndryshuar. Lexoni këtë përmbledhje të plotë të Norton Security për të parë se si funksionon kundër antivirusëve modernë.

Në përgjithësi, Norton vepron më shumë si një suitë sigurie sesa një antivirus. Ka shumë karakteristika që nuk do të prisnit, përfshirë një VPN dhe sisteme për të ndihmuar në parandalimin e vjedhjes së identitetit. Sidoqoftë, në fund të fundit është se ende ka mbrojtje të shkëlqyeshme ndaj malware, kështu që ne mund ta rekomandojmë atë si një opsion të mirë antivirus. 

Nëse doni një antivirus falas, do të jeni më mirë të shikoni në rishikimin tonë të AVG AntiVirus. Kjo për shkak se Norton nuk ka më një mundësi falas, në vend që të shtyjë Norton 360 Standard me një politikë kthimi 60-ditore në mënyrë që njerëzit ta provojnë atë me më pak rrezik. 

Norton përbën mungesën e një versioni falas duke qenë një pretendent i fortë antivirus, madje duke marrë një përmendje në udhëzuesin tonë më të mirë antivirus. Thjesht mungon vendi i tretë për tipare, duke u rrahur nga ndonjë konkurrencë mbresëlënëse, përfshirë Kaspersky Anti-Virus, për të cilin mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Kaspersky Anti-Virus.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Norton Security

Features

Norton ofron pothuajse të gjitha tiparet dhe opsionet që mund të dëshironit nga një antivirus. Sidoqoftë, kjo i bën disa nga menutë të komplikuara. Shpesh do të duhet të kaloni nëpër skedarë dhe dritare të shumta për të ndryshuar një cilësim. Nëse jeni të gatshëm të kaloni nëpër gurë për t’i gjetur ato, megjithatë, shumica e veçorive mund të shkulen ose fiken.

Kishte disa karakteristika që mungonin, të tilla si Norton që nuk kishin një buton hyrje të shpejtë për karantinën e tij. Zakonisht do ta gjesh këtë në një listë që është e arritshme nga faqja kryesore e një antivirusi, si ti me Malwarebytes Antivirus.

Ekziston një dritare e cilësimeve të dedikuara, të cilat mund të përdorni për të hyrë në shumicën e cilësimeve për një sërë karakteristikash. Kjo përfshin një listë të “kontrolleve të shpejta”, të cilat ju lejojnë të çaktivizoni përkohësisht veçoritë e sigurisë, siç është zjarri i Nortonit. 

Norton-sigurisë-Cilësimet

Ky mur i zjarrit ju lejon të zgjidhni cilat rrjete dhe programe mund të kenë akses më të madh, si dhe nëse ai duhet të bllokojë disa lloje të trafikut. Si parazgjedhje, firewall siguron mbrojtje të shkëlqyera në të gjithë tabelën, përveç me llojet e trafikut ku siguria nuk është e nevojshme shpesh.

Firewall_Settings

Menaxheri i Fjalëkalimit Norton

Norton gjithashtu vjen me një menaxher të fjalëkalimeve. Kur ta hapni për herë të parë, do të duhet të shtoni një fjalëkalim, të cilin do të duhet ta përdorni sa herë që futni menaxherin e fjalëkalimit. Ekzistojnë gjithashtu cilësime për t’i bërë fjalëkalimet individuale t’i kërkojnë ato çdo herë. Ky nuk është menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve në dispozicion, por ky është i dobishëm për ruajtjen e disa informacioneve personale.

Menaxheri i fjalëkalimeve të Norton ka katër seksione. E para është aty ku mban hyrje normale, por tre të tjerat janë për adresat, kartat bankare dhe shënimet që dëshironi të siguroni. Ju gjithashtu mund t’u jepni atyre etiketa kështu që është më e lehtë të renditni ose të kërkoni në shumë hyrje. 

Password_Manager

Ekziston gjithashtu një gjenerator i fjalëkalimeve për t’ju ndihmuar të vendosni një fjalëkalim të fortë për secilën prej llogarive tuaja. Kjo funksionon në mënyrë të ngjashme me gjeneratorin e fjalëkalimit të Cloudward.net, ku mund të vendosni numrin e karaktereve dhe të fikni simbolet, numrat ose shkronjat, nëse keni nevojë. 

Norton siguron një sistem rezervë cloud, dhe ju mund të merrni një ruajtje në vlerë prej 2 GB dhe 75 GB, në varësi të nivelit që keni blerë. Norton përdor qendra të shumta të të dhënave dhe kodon gjithçka për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta ndërsa ato janë në rezervë cloud.

Ju mund të krijoni “grupe rezervë” të shumta, të cilat përcaktojnë llojet dhe vendndodhjet e skedarëve të ruajtur. Pasja e kontrollit se sa shpesh kursen çdo rezervë të vendosur në cloud ju lejon të kopjoni rregullisht skedarë të rëndësishëm, pa e mbështetur kompjuterin tuaj çdo gjë gjatë gjithë kohës.

Password_Manager

Edhe pse kjo është një shtesë e mirë për një program antivirus, ka mundësi më të mira të ruajtjes së cloud në dispozicion. Sasia e kufizuar e të dhënave në paketat më të lira do të thotë që ju mund të godisni kapakun shpejt, dhe nuk mund të jeni në gjendje të mbroni të gjitha skedarët që dëshironi.   

Norton i Sigurt

Norton ofron softuer të zgjerimit të shfletuesit për të shkuar së bashku me produktet e tij antivirus. Ka disa opsione për të zgjedhur, secila me karakteristika të ndryshme. Përveç shtesave që ju lejojnë të integroheni me produkte si Norton Family për kontrollet e plota të prindërve, ekzistojnë dy shtesa të shfletuesit për sigurinë në internet.

Safe_Web

Me emrin “Norton të sigurt” dhe “Norton kërkim i sigurt”, këto të dy mund të ngatërrohen lehtësisht. Norton thjesht mund të bashkohet të dy së ​​bashku, dhe duke pasur të dy në dispozicion duket se është e qëllimshme të bëj që njerëzit të instalojnë një të gabuar.

“Web i sigurt” ju jep mbrojtje të plotë të shfletuesit duke mbajtur kujdes atë që po bëni në internet dhe duke ndaluar çdo kërcënim. Për mbrojtjen e antivirusit brenda një shfletuesi, kjo është shumë efektive. Norton nuk lejon që shkarkimet e dyshimta të përfundojnë dhe faqet e phishing bëjnë që të shfaqet një faqe paralajmëruese. Kjo do t’ju mbajë të sigurt në internet kur përdoret së bashku me antivirusin e desktopit të Norton.

Nga ana tjetër, shtrirja e “kërkimit të sigurt” ndihet e tepërt. Kjo ju jep të njëjtën mbrojtje të shtesës “të sigurt të internetit”, por me pengesën e ndryshimit të motorit tuaj të kërkimit. 

Për më tepër, as shtesat nuk i referohen tjetrit, kështu që është e lehtë të ngatërrohet mes të dyve. Ne mendojmë se të kesh vetëm një zgjatje me një mundësi për të ndryshuar motorin e kërkimit do të ishte një zgjedhje më e mirë. 

Karakteristikat Norton 360

Norton 360 ofron veçori shtesë për të ndihmuar në mbrojtjen e të dhënave tuaja nga kërcënime të ndryshme. Kjo përfshin hapësirë ​​shtesë rezervë të reve, sigurinë e smartphone dhe mbrojtje të kamerave. Norton gjithashtu ndihmon në mbrojtjen kundër mashtrimit të identitetit në formën e një sistemi të errët të monitorimit të uebit.

Ky monitorim i errët i uebit duket për të parë nëse ndonjë nga të dhënat tuaja është në ueb të errët. Kjo është një formë themelore e sigurisë, por LifeLock me pamje të plotë vjen e shoqëruar me disa versione të Norton 360. Ne kemi një përmbledhje të mbrojtjes më të mirë të vjedhjes së identitetit për t’ju mbajtur të sigurt në internet.

Norton 360 Deluxe gjithashtu kontrollon prindërit përmes Norton Family. Mbajtësi i llogarisë mund të kontrollojë se çfarë mund të bëjë çdo pajisje dhe sa kohë mund të jetë aktive çdo pajisje. Detajet janë shfaqur brenda Norton Family, si shumë kohë është shpenzuar në mediat sociale, por nuk jep asnjë qasje në llogaritë e përdoruesve. 

Parental_Controls

Norton 360 Deluxe gjithashtu përfshin alarmet e postës elektronike, kështu që kur një fëmijë të hyjë në një faqe në internet të bllokuar nga kontrolli prindëror, ju mund të shihni se në cilën faqe u përpoq pajisja. Përdoruesi gjithashtu mund të dërgojë një mesazh për të kërkuar qasje kur vizitojnë një sit të bllokuar. 

Edhe nëse keni Norton 360 Deluxe, akoma nuk ka mundësi të përdorni kontrollet prindërore në Mac. Kjo do të thotë që vetëm PC dhe pajisjet e lëvizshme mund të monitorohen dhe kufizohen përmes sistemit të kontrollit prindëror të Norton, kështu që duhet të merrni parasysh nëse këto janë tipare thelbësore për ju. 

Për më tepër, VPN e Sigurt e Norton është përfshirë në paketën themelore Norton 360 Standard, por planet më të shtrenjta mund të kenë përdoruesit më të njëkohshëm.

Ky është një VPN relativisht i mirë i gjithanshëm me disa kufizime. Ky program VPN është i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur, por kjo vjen me çmimin e më pak opsioneve dhe disa shqetësimeve të sigurisë. Nëse doni të mësoni më shumë, lexoni rishikimin tonë Norton Secure VPN ose zbërthimin tonë të VPN-ve më të mira në dispozicion.

Përmbledhje e Karakteristikave të Sigurisë Norton

Logoja e Sigurisë Nortonus.norton.com

Fillon nga 167 $ muaj Të gjitha Planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Norton ka çmime të arsyeshme për programin antivirus, megjithëse kostoja për secilën pako ka një rritje të pjerrët kur rinovohet, duke e bërë atë një nga opsionet më të shtrenjta në treg. Struktura e çmimeve në faqen e produkteve jep një ndarje të veçorive të fituara në secilin nivel. Ekziston gjithashtu një udhëzues për atë që ekuivalenti ishte në sistemin e vjetër. 

Legacy_guide

Norton AntiVirus Plus është pak më i lirë se softverët e tjerë të ngjashëm, siç është Trend Micro Antivirus. Sidoqoftë, marrja e mbrojtjes nga malware vetëm për një kompjuter që ka kufij të ngushtë karakteristikash, si rezervimi i cloud, do të thotë që kjo mundësi mund të rrihet nga disa prej programeve më të mirë antivirus falas në treg.

Kur shikoni opsionet më të përparuara të Norton 360, Norton 360 Deluxe duket se është vlera më e mirë për shumicën e njerëzve. Me pajisjet shtesë, ju mund të mbroni shumicën e kompjuterave dhe telefonave të familjes suaj. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni shtimin e kontrollit prindëror për të zgjedhur atë që mund të bëjë çdo pajisje.

Norton 360 Deluxe gjithashtu rrit kapacitetin e ruajtjes së cloud në 50 GB, që është dukshëm më i dobishëm sesa 10 GB i siguruar nga Norton 360 Standard. Pak antiviruse ofrojnë ruajtje në re, por nëse është përparësi, duhet të shikoni në disa nga artikujt tanë të ruajtjes së cloud për zgjidhje më të forta nëse nuk zgjidhni Norton.

Fundi më i shtrenjtë përfshin mbrojtjen e LifeLock. Krahas mbrojtjes së vjedhjes së identitetit, Norton 360 është mjaft i bindur në mbrojtjen e tij për të siguruar rimbursimin e fondeve të vjedhura $ 25,000, me deri në 1.000,000 dollarë për të paguar avokatët dhe ekspertët, nëse bëheni viktimë e vjedhjes së identitetit.

Nëse vendosni që Norton nuk është ajo që dëshironi, të gjitha planet e Norton përfshijnë një garanci 60-ditore të kthimit të parave. Edhe pse kjo siguron që të mos keni provë falas, mungesa e një versioni falas do të jetë një problem për disa. Ata që duan një alternative falas mund të preferojnë softverë si Avast Pro.

User-mirëdashësi

Në krye të faqes fillestare të Norton është një menu që bie poshtë me të gjitha produktet e disponueshme. Pas pajtimit në një nga planet, ju merrni një mundësi për të shkarkuar instaluesin. Kjo bën pothuajse gjithçka në vetvete për të instaluar Norton, dhe vetëm ajo ndaloi të na kërkonte të hiqnim një program antivirus që ishte akoma në kompjuter. Kjo për shkak se antivirus të ndryshëm mund të ndërhyjnë me njëri-tjetrin.

Gjëja e parë e shfaqur pas shkarkimit është dritarja “Norton im”. Kjo i jep mundësi të mirë vendosjes së ruajtjes së cloud, menaxherit të fjalëkalimeve dhe opsioneve të skanimit. Mund ta vendosni gjithashtu për të shfaqur lëshimin klasik në nisje. Kjo dritare bën më të arritshme cilësimet dhe veçoritë më të paqarta, si pastrimi i diskut.

Në sipërfaqe, produktet e Norton kanë një UI të pastër dhe të lehtë për t’u përdorur. Kjo është e shkëlqyeshme për skanime të rregullta ose për ekzekutimin e një rezervë të paravendosur. Sidoqoftë, kur shikoni në menutë e cilësimeve, gjërat ndalojnë të jenë kaq të qarta. 

Norton ka lista të cilësimeve që mund të jenë të vështira për t’u kuptuar me një shikim. Disa nga cilësimet janë nën një titull me çelsin e ndryshëm për të aktivizuar ose fikur veçoritë, por cilësimet e tjera kanë një faqe “konfigurimi” që hap një dritare të veçantë me opsionet. Kjo mund të rezultojë në një ekran të rrëmujshëm, nëse nuk dini ku mund të gjeni një mjedis specifik.

Opsione skanimi

Norton ofron tre lloje skanimi. Në ekranin ku mund të zgjidhni cilin skanim të ekzekutohet, opsione të tjera janë në dispozicion që mund të jenë të dobishme. Për shembull, “Norton pasqyrë” shikon skedarët tuaj dhe vendos se sa ka gjasa që ato të përmbajnë malware. Kjo mund t’ju tregojë se cilat programe Norton konsideron si rrezik të lartë. 

Scan_Options

E para është një “skanim i shpejtë”, i cili është ajo që do ta rregullojë Norton kur kërkon të kërkojë për malware. Kjo zgjati vetëm shtatë minuta dhe skanoi 10.337 artikuj, dhe ishte në gjendje të gjente kërcënime në vendet ku malware shpesh fshihet, pa ngadalësuar kompjuterin poshtë.

Mundësia tjetër është “skanimi i plotë”. Kjo zgjati gati pesë orë dhe skanoi 2,923,832 artikuj; Norton duket se po kontrollon të gjitha skedarët në kompjuter. Kjo do të thotë se ekzekutimi i skanimit duhet të gjejë ndonjë kërcënim që fshihet.

Opsioni përfundimtar i skanimit është “skanimi me porosi”. Duke zgjedhur dosje ose skedarë specifikë për të ekzekutuar skanimet, mund të kontrolloni programe të dyshimta. Sidoqoftë, nuk mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarët, kështu që duhet të kaloni nëpër një shfletues skedar dhe të zgjidhni atë që do të skanojë. 

Custom_Scan

Drejtimi i një skanimi me porosi është një mënyrë e shpejtë për të kontrolluar rregullisht një përzgjedhje të vogël të dosjeve. Sidoqoftë, duhet kohë për ta vendosur, kështu që skanimet një herë janë më të mira sesa skanimet e shpejta.

Kur një skanim po funksionon, ekziston një mundësi nën shiritin e përparimit për të fikur kompjuterin pasi skanimi të ketë përfunduar. Ju gjithashtu keni mundësinë për të fjetur ose letargji kompjuterin, që është bukur të kesh.

mbrojtje

Norton mund të ketë një grup të madh karakteristikash dhe një ekran të mirë, por ajo që ka rëndësi është që antivirusi Norton mund të mbrojë kompjuterin tuaj. Për të provuar sigurinë e një antivirusi, ne përdorim një kombinim të testeve laboratorike dhe praktikave praktike.

AV-Test zbuloi se Norten bllokoi të gjitha kërcënimet pa pozitive false në nëntor dhe dhjetor të vitit 2019. Me nevojën për më pak fuqi përpunuese sesa mesatarja, AV-Test i dha Nortonit një 6/6 për mbrojtje, performancë dhe përdorshmëri. 

Tjetra ishte AV-Krahasuesit. Testet në botë reale korrik-tetor 2019 prodhuan një rezultat me tre yje për Norton, megjithëse u tejkalua nga programet e tjera, përfshirë Avira, për shkak të nivelit më të lartë të pozitivit të Nortonit.

Më në fund, kontrolluam MRG Effitas, i cili testoi për herë të fundit Norton në vitin 2018. Ky test zbuloi se asnjë malware nuk mund të kalonte mbrojtjen e Norton. Si i tillë, Norton mori vlerësimin më të mirë të nivelit një, MRG Effitas.

Në përgjithësi, testet laboratorike tregojnë se Norton mund të mbrojë me siguri pajisjet nga kërcënimet e fundit, kështu që nuk duhet të shqetësoheni me sigurinë e dhënë nga ky antivirus. Skedarët e testimit të duarve të përdorura konfirmuan gjithashtu forcën e mbrojtjes së malwareve të Norton.

Testimi i duarve

Së pari, kontrolluam uebfaqen WICAR, e cila përmban 13 lidhje me faqet që programi antivirus duhet të bllokojë si malware. Norton zbuloi të gjithë 13 dhe i bllokoi para se mbrojtjet e Google Chrome të ndalonin hyrjen në faqe. Kjo nuk është e zakonshme në një antivirus, kështu që dëshmon për sigurinë e dhënë nga Norton.

Blocked_Page

Mjeti tjetër që përdorim është faqja e internetit e AMTSO. Kjo ka gjashtë teste që shkarkojnë skedarë të rremë malware, të tilla si një skedar EICAR (European Institute for Computer Antivirus Research). Norton bllokoi të pesë skedarët e pakompromis. Testi që shkarkoi 10 skedarë të kompresuar kishte vetëm tre skedarë të shkarkuar me sukses, që është më mirë se shumica e antiviruseve.

Sipas këtyre testeve, Norton është i suksesshëm në mbrojtjen e kompjuterave. Nëse jeni të shqetësuar për antivirusin tuaj që mbron pajisjen tuaj nga çdo sulm i mundshëm, rishikimi ynë i Antivirus i Bitdefender mund të japë një alternative të mirë.

Pavarësisht se ka disa rezultate të shkëlqyera mbrojtjeje, Norton duket se ngadalëson ndjeshëm skanimin nëse po zhvillohen shumë procese të tjera. Vazhdimisht u përpoq të mbante rreth 20 përqind të fuqisë sonë të përpunimit, megjithëse do të përdorë gjithçka që është në dispozicion nëse kompjuteri është pa punë. Kjo vlen të merret parasysh nëse pajisjet tuaja janë të vjetra ose normalisht të ngadalta.

Premtim për mbrojtjen e viruseve

Norton vazhdimisht shënon rezultate të larta në teste në të gjithë bordin, dhe ofron një “premtim për mbrojtjen e virusit”. Kjo është një garanci për kthimin e parave, nëse kompjuteri juaj infektohet me malware që Norton nuk mund ta heqë.

Për t’i rikthyer paratë tuaja, duhet të ekzekutoni një skanim të plotë të sistemit tuaj dhe të përdorni “gomën e energjisë” të Norton për të hequr çdo qëllim të keq. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë ju këshillohet të flisni me ekipin mbështetës, i cili do t’ju çojë në rregullimin e problemit. Do të merrni një rimbursim të pajtimit tuaj Norton nëse ekspertët nuk janë në gjendje të rregullojnë pajisjen tuaj.

Mbrojtja antivirus e Norton është mjaft e mirë sa ndoshta nuk do të keni nevojë për rimbursim, por kjo shpesh nuk ofrohet nga kompanitë nëse një produkt nuk funksionon. Ky nuk është një zëvendësim i përshtatshëm për mbrojtje të besueshme, por në një produkt që tashmë mban të sigurt pajisjen tuaj, është një gjë e bukur të kesh.

mbështetje

Norton ka një larmi opsionesh mbështetëse. Ekziston një forum, një bazë e njohurive të mira, një bisedë live 24/7 dhe një sistem email në rast se kanalet e tjera të mbështetjes nuk mund të ofrojnë zgjidhje për problemet tuaja.

Baza e njohurive përfshin shumë nga problemet e zakonshme që mund të ndodhin. Ekzistojnë udhëzues hap pas hapi për shumicën e çështjeve, si dhe një listë me pyetje të zakonshme vijuese. Ekziston një shirit i kërkimit nën faqen e mbështetjes, por nuk është mirë të gjesh një përgjigje të qartë për një problem specifik.

Disa nga pyetjet e bazës së njohurive kanë mësime të vogla në video. Këto janë të ngadalta dhe të vështira për t’u përqendruar, por ato ofrojnë shumë informacione dhe mund të ndihmojnë për çështjet më të ndërlikuara që mund të ndodhin. 

Answer_With_Video

Norton gjithashtu ka një faqe forumi që ka disa aktivitete. Shumica e ditëve shohin disa probleme të postuara, të cilat komuniteti zakonisht zgjidh brenda ditës. 

Sidoqoftë, problemi kryesor është me hartimin e forumit. Lundrimi në forum është i vështirë, dhe duket i vjetëruar. Nëse Norton do ta bënte më të qartë këtë forum dhe do t’i jepte një dizajn më modern, mund të ishte një burim i shkëlqyeshëm për zgjidhjen e problemeve.

Nëse mbështetja nga baza e njohurive ose forume nuk është e mjaftueshme, Norton funksionon një bisedë live 24/7, si dhe një email mbështetës. Kjo mund t’ju ndihmojë të ju drejtoni në shumicën e problemeve mjaft shpejt, dhe mbështetja me email mund t’ju ndihmojë në sfida më të vështira.

Një çështje e vogël me mbështetjen e Norton është mungesa e një linje telefonike. Ky mund të jetë një problem për njerëzit që preferojnë të flasin përmes telefonit sesa përmes një kutie bisede. Edhe pse nuk është një pjesë thelbësore e sistemit të mbështetjes, opsioni do të ishte mirë të kishit.

Aktgjykimi

Në përgjithësi, Norton është një opsion i mirë nëse po kërkoni një komplet të plotë sigurie për të mbrojtur një numër të vogël pajisjesh. Lyshtë vështirë të jetë më e mira e produkteve të disponueshme, por sjell një luftë të mirë dhe do të jetë programi i duhur për disa njerëz.

Seksione të tjera, si mbështetja e Norton, janë shumë dhe përtej disa prej konkurrencës së saj, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të IObit Malware Fighter. Sidoqoftë, kjo nuk është e mjaftueshme për të arritur standardin e artë që vendos Bitdefender.

Problemi më i madh me shumë prej produkteve të Norton është çështja e qartësisë. Gjetja e opsioneve të errëta mund të jetë e vështirë, me to nganjëherë fshehur prapa dritareve të shumta me veçori të palidhura. Kjo vijon me karakteristika si shtrirja e shfletuesit, ku ndryshimet midis zgjedhjeve të ndryshme nuk janë të qarta.

Norton nuk është madje i qartë se në cilat tipare ju keni qasje, madje sugjeron që kemi pasur kontroll prindëror ndërsa jemi akoma në Norton AntiVirus Plus. Këto duhet të kenë indikacione pranë tyre për të treguar se çfarë paketë do t’ju duhet për t’i zhbllokuar ato.

Nëse ajo që ne kemi shkruar këtu ju bën të mendoni se Norton është produkti i duhur për ju, atëherë mund të jetë me vlerë të kontrolloni me garancinë e tij për 60 ditë kthimin e parave. Sidoqoftë, nëse doni të vlerësoni disa nga opsionet e tjera në dispozicion, hidhini një sy artikujve tanë antivirus.

Whatfarë mendoni për Norton Security? Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map