Rishikimi i antivirusit TotalAV – Përditësuar 2020

Rishikimi i antivirusit TotalAV

TotalAV është një zgjidhje antivirus e mirë-dizajnuar që thjesht nuk ka copëtimet që duhen thirrur "mirë." Ka shumë pak rezultate të testit të palëve të treta për të dhe struktura e tij e çmimeve është thjesht e çuditshme, mes çështjeve të tjera. Lexoni rishikimin tonë të plotë në TotalAV për detaje.


totalav-Slider1

totalav-slider2

totalav-slider3

totalav-slider4

totalav-slider5

i mëparshëm

tjetër

TotalAV është një lojtar i vogël në një treg të madh antivirus. Ka disa ide dhe karakteristika të shkëlqyera, por mbrojtja dhe përdorshmëria e tij bien të sheshta. Shtë gjithashtu një nga antiviruset më të shtrenjtë atje.

Ne e morëm TotalAV përmes garancisë në këtë përmbledhje, në mënyrë që të mund të merrni një pamje të plotë se ku shkëlqen dhe ku bie shkurt. Ne e testuam secilën veçori, të lëmuar përmes mbështetjes së saj të klientit dhe madje e vendosëm mbrojtjen e tij ndaj malware-it në provë. Pas gjithë kësaj, ne formuam një verdikt që do të ndajmë me ju në këtë përmbledhje antivirus TotalAV.

Në fund të fundit, TotalAV nuk e futi atë në listën tonë të softuerit më të mirë antivirus për shkak të mangësive të tij në disa kategori. Nuk ka dëm për të kontrolluar gjyqin shtatë-ditor falas, megjithëse, veçanërisht pasi ofron një garanci për 30 ditë kthim të parave.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për antivirusin TotalAV

Features

TotalAV ka një përzgjedhje të këndshme të veçorive të intimitetit dhe sigurisë, por nuk është aq i fortë sa disa prej antiviruseve të tjerë të pajisur me veçori, siç është Avira (shikoni rishikimin tonë për Avira). Përfshirja e tij e një menaxheri me fjalëkalim dhe VPN e vendos atë përpara paketës, megjithëse disa nga karakteristikat e tij janë mbyllur prapa një pagese të madhe.

TotalAV duket se përqendrohet shumë në veçoritë e intimitetit dhe sigurisë. Programi është i mbushur me mjete për mbrojtjen e intimitetit, të tilla si një kontrollues i integruar për shkeljen e të dhënave. Ky kontrollon hadibeenpwned.com, i cili është baza e të dhënave më e plotë e shkeljeve të të dhënave.

totalav-databreach

Të përfshira në këto mjete të privatësisë është një rrjet virtual privat, ose VPN. Ky është një mjet i rëndësishëm për privatësinë në internet, kështu që është mirë që TotalAV përfshin një të tillë. Kjo siguron që të dhënat tuaja të rrjetit të jenë anonime dhe nuk mund të gjurmohen prapa jush, pavarësisht se çfarë po bëni.

Një tjetër mbrojtje e shkëlqyer e intimitetit është veçori e mbrojtjes së identitetit të TotalAV. Kjo është mbrojtja më e thelluar që kemi parë në një antivirus, duke mposhtur konkurrentë të tillë si ZoneAlarm (shiko shqyrtimin tonë ZoneAlarm për më shumë).

Mbrojtja e TotalAV përfshin kërkime të rregullta në internet për informacionin tuaj personal, që do të ishte një tregues i një shkeljeje të të dhënave. Ai gjithashtu do të gjurmojë numrin tuaj të Sigurimeve Shoqërore dhe do t’ju njoftojë nëse informacioni është shtuar në raport, duke siguruar që askush nuk mund të përdorë SSN tuaj për qëllime të paqëndrueshme.

Shtë e rëndësishme të theksohet se TotalAV çaktivizon mbrojtjen e tij në kohë reale si parazgjedhje. Shumica e njerëzve nuk do të hyjnë në cilësimet e tyre antivirus menjëherë për të kontrolluar diçka të tillë, kështu që do të ishte ideale nëse aktivizohej nga paracaktimi.

Një tipar tjetër unik i TotalAV është mbrojtja e tij familjare. Pothuajse çdo antivirus ofron mbrojtje në shumë pajisje, por TotalAV është pak më ndryshe. Në vend që thjesht të shtoni një pajisje në të njëjtën llogari, ju lejon të krijoni një nën-llogari që ka qasje në veçoritë tuaja.

totalav-family

Do person merr llogarinë e vet, me qasjen e vet në veçoritë. Kjo, për shembull, do t’ju lejojë të mbroni kompjuterin e një fëmije pa u dhënë atyre mundësinë e informacionit të faturimit ose mundësinë e blerjes së shtesave.

Karakteristikat e performancës

“Akordimi i sistemit” është një tipar i spikatur i TotalAV. Kjo përfshin një seri mjetesh – duke përfshirë një pastrues të diskut, një menaxher fillestar dhe një zbulues kopjues skedar – që janë krijuar për të shpejtuar kompjuterin tuaj.

totalav-TuneUp

Këto karakteristika skanojnë sistemin tuaj operativ në mënyra të ndryshme për të optimizuar performancën dhe përdorshmërinë. Pastruesi i diskut ishte veçanërisht i dobishëm, duke çliruar pothuajse 2 GB azhurnime të cached system, skedarë të përkohshëm dhe skedarë raportimi gabimesh.

Ne kemi ekzekutuar një problem me Fshirës programin. U deshën gati 20 minuta për të çinstaluar një program të thjeshtë. Për qëllime testimi, ne e instaluam përsëri dhe pastaj e çinstaluam nga menyja e sistemit, e cila zgjati vetëm një minutë. 

Kjo mund të jetë për shkak se TotalAV e përdor atë kohë për të gërmuar thellë në sistem dhe për të fshirë çdo skedar të përkohshëm ose të panevojshëm që lidhet me këtë program, por mbetet i paqartë. Sidoqoftë, ajo e çinstaloi programin përfundimisht.

Vault me ​​fjalëkalim

TotalAV Total Security, programi i nivelit më të lartë, përfshin një “kasetë fjalëkalimi”, i njohur ndryshe si menaxher i fjalëkalimeve. Përdorimi i një menaxheri të fjalëkalimeve është një mënyrë për të ruajtur në mënyrë të sigurt fjalëkalimet në cloud, duke ju lejuar të keni fjalëkalime të gjata, unike pa pasur nevojë t’i mbani mend ato.

totalav-passwordsetup

Shtë e rëndësishme të kesh një menaxher të fjalëkalimit dhe është e shkëlqyeshme të shohësh veçori të sigurisë, siç është kjo e përfshirë në një antivirus. Megjithatë, ekzistojnë shumë menaxherë falas me fjalëkalim dhe ato programe veprojnë shumë në mënyrë të ngjashme me këtë. Edhe pse është një karakteristikë e rëndësishme, ajo duhet të ofrohet me nivelet e tjera të pagesave.

Pasqyrë totale e tipareve AV

Logo e antivirusit TotalAVwww.totalav.com

Fillon nga 825 $ muaj të gjitha planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

TotalAV është padyshim në anën e shtrenjtë, veçanërisht kur krahasohet me programet popullore antivirus siç është Kaspersky (shikoni rishikimin tonë Kaspersky Anti-Virus). Kjo përkeqësohet nga mungesa e një versioni falas, si dhe nga kufizimet ekstreme në gjykim. Sidoqoftë, vlen të përmendet se TotalAV ka zbritje të thella në vitin e parë, me 70 përqind zbritje.

Ai gjithashtu ngarkon pjesën më të madhe të karakteristikave në nivelin e tij më të lirë, duke bërë që një zgjedhje e mirë për dikë që nuk është i interesuar në opsione luksoze, siç është një VPN.

Shkalla e parë është TotalAV Antivirus Pro. Kjo do t’ju marrë aftësitë themelore të skanimit të antivirusit, si dhe aplikacionet celularë, mjetet e optimizmit, mbrojtjen e phishing dhe ransomware dhe mbrojtjen e internetit. Me 99 dollarë në vit, është pak i zhveshur, por jo me çmime të paarsyeshme.

Niveli tjetër është TotalAV Internet Security, me dy pajisje të tjera dhe VPN të përfshira. Kjo është edhe më e shtrenjtë, me 119 dollarë në vit. Përditësimet janë mjaft minimale për 20 dollarë shtesë, por mund të jetë një zgjedhje e mirë nëse jeni të interesuar në shërbimin e tij VPN ose keni një familje të madhe.

Shkalla e fundit, TotalAV Total Security, përfshin shërbimin e bllokimit të reklamave dhe kasafortën e fjalëkalimeve dhe do t’ju ekzekutojë një 149 dollarë të dhimbshëm në vit. Ky shtresë është konfuz në zgjedhjen e tij të tipareve luksoze. Ju mund të gjeni si bllokuesit e reklamave ashtu edhe menaxherët e fjalëkalimeve që janë plotësisht të lirë, dhe TotalAV po e tepron vlerën e tyre monetare pak këtu.

Sistemi i Shtesave TotalAV

Në anën pozitive, TotalAV ka një sistem intrigues të shtesave për karakteristikat e tij të sigurisë, i cili është i dobishëm nëse kërkoni diçka specifike. Ju mund të blini shkallën më të ulët të mbrojtjes dhe më pas të shtoni një VPN ose edhe një mbështetje përparësore. 

TotalAV ofron një provë pa kosto, por nuk përfshin të gjitha tiparet antivirus, ndryshe nga shumica e programeve të tjera antivirus. Në vend që të ofrojë një demonstrim të plotë, falas të produkteve të tij më të mira për një muaj, ai ofron aftësi themelore skanimi për vetëm shtatë ditë.

Megjithatë, ekziston një garanci e kthimit të parave 30-ditore, e cila ju lejon të blini versionin që dëshironi të provoni dhe pastaj ta ktheni atë më vonë nëse nuk e kënaqeni. Zbritja e saj prej 70 përqind për vitin e parë e bën këtë edhe më të lehtë.

Ne ju rekomandojmë të mos bëni pranverë për menaxherin VPN dhe fjalëkalimin me TotalAV. Në vend të kësaj, shikoni rekomandimet tona për menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve dhe VPN më të mirë për t’u përdorur në lidhje me nivelet e TotalAV Antivirus Pro.

Mirësia e përdoruesit

TotalAV nuk është një program shumë intuitiv për të punuar me të. Ne u futëm në çështje para se edhe të instalonim programin, dhe cilësimet ndonjëherë janë konfuze. Shumë nga karakteristikat e listuara në opsionet janë të disponueshme vetëm si shtesa, por ato shfaqen dukshëm për t’ju inkurajuar të shpenzoni më shumë.

totalav-Paneli

Gjëja e parë që vumë re ishte se sa e vështirë ishte të gjesh gjyqin falas të TotalAV. Ai ekziston, por nuk përmendet askund në faqen e internetit ose nuk është i lidhur kudo. Ne përfundimisht e gjetëm përmes një kërkimi në Google, vetëm për të gjetur se nuk ofron pothuajse asnjë nga veçoritë e Antivirus Pro, niveli i tij më i lirë.

Për më tepër, pasi të instaloni programin, ai fillon të skanojë automatikisht pa asnjë mënyrë për të parandaluar fillimin e tij. Pasi të fillohet, nuk ka gjithashtu asnjë mënyrë ta anuloni. Megjithatë, është një “skanim i zgjuar”, i cili zgjat vetëm disa minuta.

Sidoqoftë, pjesa më konfuze e përdorimit të TotalAV është deshifrimi se cilat tipare janë në të vërtetë të disponueshme. Disa prej tyre kishin flokë të mëdhenj, me ngjyra të ndezura, siç është veçoria VPN.

totalav-mbyllur

Karakteristika të tjera, të tilla si menaxheri i fjalëkalimit, duket se ato përfshihen në pajtimin tuaj derisa të përpiqeni t’i përdorni ato. Pastaj ju informon se duhet të azhurnoni pajtimin tuaj ose të blini atë veçori individuale si një shtesë. 

Për kredinë e saj, TotalAV ndan kategoritë në programin e tij desktop shumë intuitivisht. Kategoritë varen nga siguria e internetit, mbrojtja nga malware, mjetet e shpejtimit të sistemit, menaxheri i fjalëkalimeve dhe cilësimet e familjes.

Opsionet e skanimit TotalAV

Opsionet e skanimit krijojnë një ekuilibër të mirë midis shumëllojshmërisë dhe thjeshtësisë. Ekziston një skanim i plotë, një skanim i zgjuar dhe një skanim i shpejtë, i ngjashëm me shumicën e programeve antivirus. Ekziston gjithashtu një skanim me porosi me një mori opsionesh, të tilla si përjashtimi i skedarëve dhe dosjeve të veçanta.

Ne i ekzekutuam skanimet e saj për të provuar shpejtësinë dhe përdorimin e CPU-së. Skanimi i shpejtë zgjati rreth tre minuta, që është standard për antivirusët. Skanimi i plotë zgjati pak më pak se një orë, i cili është jashtëzakonisht i shpejtë.

Fatkeqësisht, TotalAV është një problem i burimeve. Shumica e programeve mund të marrin pesë deri në 10 përqind të CPU të një kompjuteri, por të dy skanimet e tij morën afërsisht 40 përqind. Ky është shumë i dukshëm dhe një problem i madh nëse planifikoni të përdorni kompjuterin tuaj gjatë një skanimi.

Shumica e antiviruseve, siç është ESET NOD32 (shiko shqyrtimin tonë ESET NOD32), do të arrijnë kulmin në afro 10 përqind të përdorimit të CPU. Kjo ngadalësim është një hit i madh në përvojën e përdoruesit të TotalAV.

TotalAV vuan nga një sërë çështjesh të përdorshmërisë, nga shtytja e ndezur për të përmirësuar pajtimin tuaj në disa tipare të cilësisë së jetës. Për shembull, klikimi i mesazhit të dolli – i cili ju informon kur skanimi juaj është i plotë – nuk bën asgjë. Ky nuk është një çështje e madhe, por është një tregues i mirë i kujdesit që TotalAV e ka futur në përvojën e tij të përdoruesit.

Zgjatjet e shfletuesit

TotalAV gjithashtu ofron një zgjatim të sigurt të shfletimit i cili është krijuar për të mbrojtur privatësinë tuaj gjatë shfletimit në internet. Tipari i bllokimit të reklamave përfshihet në këtë shtesë të shfletuesit, si dhe një mënyrë për të pastruar shpejt historinë dhe cookie-t tuaj.

totalav-safesite

Në pjesën më të madhe, këto mundësi të shfletimit të sigurt janë tashmë të integruar në shfletues modernë, por është gjithmonë bukur kur një antivirus i paketon ato në butona të lehtë për t’u përdorur. Ndoshta nuk duhet të paguani për bllokimin e reklamave; shikoni rekomandimet tona për bllokuesit më të mirë të reklamave.

Shtë e rëndësishme të theksohet se vetëm versioni më i shtrenjtë, TotalAV Total Security, përfshin aftësitë e bllokimit të reklamave. Pjesa tjetër e zgjatjes funksionon shumë mirë pa të, dhe nëse e blini këtë shtesë ose azhurnoni shtesën, funksionaliteti automatikisht do të azhurnohet në përputhje me rrethanat.

Sidoqoftë, ka kaq shumë bllokues pa reklama atje që e bëjnë këtë punë po aq të mirë, nëse jo më mirë, sesa bllokuesi i reklamave i TotalAV. Shtë një zgjedhje konfuze për ta vendosur këtë veçori prapa nivelit më të lartë të pagesës.

mbrojtje

Për të testuar mbrojtjen e TotalAV, ne e ekzekutuam atë përmes testit tonë. Sidoqoftë, testimi laboratorik është standardi i vërtetë i arit, kështu që ne u kushtojmë më shumë peshë atyre rezultateve sesa tonat. Labs testojnë programin antivirus në makina të shumta dhe e vendosin atë përmes malware më të fundit të zbuluar, duke i bërë rezultatet më të fuqishëm.

Fatkeqësisht, TotalAV merr pjesë në vetëm njërën nga tre laboratorët që kërkojmë për testim. Këto rezultate – veçanërisht kur shikohen mbi disa muaj – janë më të mprehta. Testimi ynë praktik konfirmoi gjithashtu këto rezultate.

AV-Test vlerësoi TotalAV në Dhjetor 2019. Ajo bllokoi 97.4 përqind të shfrytëzimeve të ditës zero dhe 99.8 përqind të malware të përhapur. Edhe pse këta numra janë të qëndrueshëm, mospërputhja e tij ndër muaj na ka dhënë ca pauzë.

Duke parë historinë e tij të testimit, në Tetor 2019 TotalAV bllokoi vetëm 57.4 përqind të shfrytëzimeve të ditës zero. Mospërputhja midis tetorit dhe dhjetorit është shqetësuese, veçanërisht kur merren parasysh rezultatet nga gushti 2019, kur TotalAV u tërhoq rreth 95 përqind.

Kjo duket se nënkupton që TotalAV ka mbrojtje solide zero ditore me kalimin e kohës, por që kur lëshimet e reja lëshohen, ai lufton të vazhdojë. Me opsione antivirus që bllokojnë deri në 100 përqind të shfrytëzimeve të ditës zero, të tilla si Bitdefender (lexoni rishikimin tonë të Bitdefender), është e vështirë të justifikohet hedhja e topit këtu.

Fatkeqësisht, as AV-Comparatives dhe as MRG Effitas nuk e provojnë fare TotalAV-in. Ne duhet të mbështetemi në testimet tona dhe raportet e ndryshme të AV-Testit në mënyrë të ndryshme gjatë muajve.

Testimi i duarve

Për të analizuar sigurinë e TotalAV për veten tonë, ne përdorëm dy mjete. E para ishte AMTSO, ose Organizata e Standardeve të Testimit Anti-Malware. Kjo është një seri e shfrytëzimeve të zakonshme që janë krijuar për tu kapur nga një antivirus.

TotalAV kaloi shumicën e provave të AMTSO. Sidoqoftë, ajo dështoi testin me bazë cloud, si dhe një provë që fshehu një virus në një skedar të kompresuar, të cilin TotalAV nuk e skanon si parazgjedhje. Sidoqoftë, ajo kapi pothuajse çdo format të kompresimit sapo ta aktivizonim këtë cilësim. 

Ai gjithashtu nuk bllokoi faqen e phishing, megjithëse pretendon se ka mbrojtje phishing. Ky është një rezultat i zakonshëm për programet antivirus – madje edhe ata me mbrojtje phishing – kështu që është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është phishing dhe si të mbroni veten.

Raundi ynë i dytë i testimit ishte me WICAR, një seri testesh për dobësitë e zakonshme të shfletuesit. TotalAV përfshin mbrojtje në internet, kështu që ky është një provë e shkëlqyeshme se sa të fuqishme janë ato shërbime. Fatkeqësisht, TotalAV thjesht nuk u mblodh këtu. Ajo bllokoi vetëm dy nga 13 shfrytëzimet.

totalav-blockedsite

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen antivirus, TotalAV nuk e bën notën. Shikoni shqyrtimin tonë të softuerit më të sigurt antivirus për të marrë një ide se çfarë mund të prisni nga mbrojtja e nivelit të lartë.

mbështetje

Sistemi i shërbimit të klientëve të TotalAV është i çuditshëm. Fullyshtë plotësisht e paarritshme derisa të blini një pajtim, dhe madje atëherë mund të përballeni me çështje. Në hulumtimin tonë gjetëm dy versione plotësisht të veçanta të sitit të mbështetjes, dhe ne ende nuk jemi të sigurt se cili është i saktë. Sidoqoftë, numri i madh i mësimeve video të tij është mjaft unik në antivirus.

Një pjesë e mbështetjes së saj që e veçon është shërbimi i tij për klientët 24/7. Shumë programe antivirusë kanë një version të kësaj, ku një biletë mund të paraqitet në çdo kohë dhe ato urgjente mund të trajtohen gjatë natës. Sidoqoftë, TotalAV krenohet me një sistem të vërtetë telefonik 24/7, 365 ditë për çdo problem.

Mungon një mundësi e bisedës live, sidoqoftë. Një numër i konkurrentëve, të tilla si Sophos Home (shikoni rishikimin tonë të Sophos Home), kanë zëvendësuar mbështetjen e tij telefonike me një mundësi bisede live. Do të ishte mirë t’i shihni të dy në një antivirus.

Biblioteka e saj video mësimore është gjithashtu mbresëlënëse. Shumica e karakteristikave të tij mbështeten nga një video e hollë, e dobishme. Ajo madje ofron një bibliotekë video për të lejuar navigimin e lehtë midis videove.

totalav-videos

Baza e njohurive është e organizuar çuditërisht, dhe videot nuk e bëjnë më të mirë. Disa prej tyre janë të vjetëruar, duke ju drejtuar drejt lidhjeve që nuk ekzistojnë më. Annshtë gjithashtu e bezdisshme që nuk ka asnjë mënyrë për të kontrolluar në një biletë të dërguar me email përmes internetit, vetëm përmes kutisë tuaj të postës elektronike.

Whatfarë na pëlqen

Ne do të vlerësojmë gjithashtu një forum përdorues, të cilët konkurrentë të tillë si oferta McAfee (shiko më shumë rishikimin tonë të Mbrojtjes Gjithsej të McAfee). Këto janë të shkëlqyera për pyetjet e zgjidhura më parë, dhe e bëjnë një përdorues shumë më pak të ngjarë të ketë nevojë për mbështetje personale.

TotalAV ofron mbështetje të klientit përmes kanalit të tij në Twitter, i cili është i zakonshëm në ditët e sotme për programet antivirus, por ende i vlerësuar. Nëse nuk jeni të kënaqur me përdorimin e telefonit ose nuk mund të telefononi për çfarëdo arsye, është mirë të keni një mundësi teksti që është disi në kohë reale.

Në përgjithësi, TotalAV ka disa tipare vërtet të dobishme në arsenalin e tij mbështetës dhe shumë zhgënjime. Shtë e vështirë të justifikohet se ku mungon, me shembuj yjor të mbështetjes antivirus atje, të tilla si F-Secure (shikoni rishikimin tonë të F-Secure për më shumë).

Aktgjykimi

Antivirusi TotalAV ka disa ide të shkëlqyera. Forwardshtë shumë mendim përpara të përfshini një grup mjetesh private, përveç veçorive të tij të sigurisë, dhe kujdesi që vihet në mësimet e tij video. Sistemi i tij unik i shtesave gjithashtu ju jep mundësinë të krijoni llojin e mbrojtjes që ju nevojitet.

Sidoqoftë, thjesht bie shumë në shumë mënyra për ne që të rekomandojmë programin në përgjithësi. Isshtë shumë konfuze të lundroni dhe shtoni shtesat e saj në fytyrën tuaj në çdo hap, edhe pasi të keni paguar për produktin.

Sidoqoftë, gjithçka varet nga siguria, dhe TotalAV është padyshim i munguar atje. Tregu i softverëve antivirus është i fryrë me produkte të ngjashëm që bllokojnë 95 deri në 100 përqind të të gjitha kërcënimeve, të tilla si Webroot (lexoni rishikimin tonë Webroot SecureAnywhere). Ka kaq shumë mundësi me siguri të lartë sa që rezultatet e lëkundshme nga testet e TotalAV e rrëzojnë atë nga kandidimi për antivirus më të mirë.

Whatfarë mendoni për antivirusin TotalAV? A ka qenë mirë për ju? Na tregoni në komente. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map