Rishikimi i Antivirus BullGuard – Përditësuar 2020

Rishikimi i Antiviruseve BullGuard

BullGuard Antivirus është një shërbim i mirë që mund të bëjë pak më mirë në pothuajse çdo front. Ndërfaqja e tij nuk është shumë intuitive, stafi mbështetës është i prishur dhe kur bëhet fjalë për mbrojtjen nuk është as më i miri. Lexoni për të gjitha gjetjet tona në këtë përmbledhje të plotë të BullGuard.


mirë-antivirus-Shqyrtime
BullGuard Antivirus është një paketë antivirus relativisht i lehtë për t’u përdorur që ka nevojë për punë. Ka karakteristika të mira, përfshirë rezervimin e reve dhe kontrollet e prindërve, por ato janë në dispozicion vetëm në planet me çmime më të larta. Mbrojtja e firewall, e cila duhet të jetë e disponueshme në të gjithë tabelën, vuan nga të njëjtat kufizime.

Në këtë përmbledhje të BullGuard Antivirus, ne do të mbulojmë të mirat dhe të mirat e tipareve, mbështetjen e klientit, mbrojtjen dhe çmimin. Ne do t’ju përshkojmë, kështu që të dini se me çfarë po merreni, nëse po mendoni ta merrni. Për një nivel më të lartë të mbrojtjes, duhet të hidhni një sy në listën tonë të softuerëve më të mirë antivirus.

Alternativa për Antivirus BullGuard

Pikat e forta & dobësitë

Features

Në fytyrën e saj, BullGuard Antivirus ka një sërë karakteristikash. Nuk ka asgjë të veçantë për atë që ofron, por duket se është një pretendent i fortë në treg (lexoni rishikimin tonë të Trendit Micro Antivirus për të parë se si duket e pasur me tipare).

Ekrani kryesor përmban shtatë kategori të mbrojtjes, por vetëm tre të parat – “antivirus”, “dobësi” dhe “përforcues i lojërave” janë aktivizuar. Karakteristikat e tjera kërkojnë një azhurnim në nivelin e ardhshëm.

BullGuard-01-kryesore-ekran

Klikimi i butonit të cilësimeve nën “antivirus” sjell një seri nënmenusësh që janë intuitivë. Klikimi i butonit “themelor” ju tregon nëse tipari është aktivizuar ose çaktivizuar. Ju duhet të klikoni në butonin “avancuar” për të marrë më shumë detaje.

Kjo është ajo ku ju mund të modifikoni cilësimet, të tilla si skanimi i skedarëve dhe sjelljes, mbrojtja e trafikut në internet dhe mbrojtja e postës elektronike, duke kontrolluar kutitë për t’i aktivizuar ose fikur ato. Ekziston edhe një buton për skanimin e profileve, ku mund të vendosni llojin dhe shpeshtësinë e një skanimi, çfarë do të skanohet etj..

BullGuard-02-antivirus-settings

Opsionet e akordimit antivirus paraqesin shumë kuti kontrolluese për skanimin ose kalimin e llojeve të ndryshme të skedarëve dhe mediave.

BullGuard-03-tuning-settings

Ekziston një mundësi e ndryshme që ju lejon të aktivizoni ose çaktivizoni zbulimin heuristic dhe spyware. Një kategori e sigurt shfletimi përfshin një mundësi për të menaxhuar një listë të bardhë për faqet e internetit të sigurta dhe një listë të zezë për ato të pasigurta ose të përjashtuara me qëllim. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe në vend të kontrolleve prindërore mund të jetë një mënyrë e shpejtë dhe e ndyrë për t’i mbajtur fëmijët larg nga faqet e internetit të papërshtatshme.

Nëse dëshironi të kontrolloni prindërit, do të duhet të azhurnoni programin tuaj ose të merrni një program që është i pajisur me ta, të tilla si Bitdefender Antivirus ose Webroot SecureAnywhere (lexoni rishikimin tonë të Antivirusit Bitdefender dhe rishikimin e Webroot SecureAnywhere).

Ne e testuam atë në një uebfaqe për të shkarkuar fonte të padëmshme dhe BullGuard Antivirus na ndaloi të ftohtë kur u përpoqëm t’i qasemi.

BullGuard-04-bllokuar-website

Nëse kopjoni dhe ngjisni URL-në e një faqe në internet që dëshironi të vendosni në njërën prej listave, jini të vetëdijshëm që BullGuard Antivirus kundërshton pjesën “http: //”. Për më tepër se kaq, është e lehtë të shtoni ose hiqni artikujt nga listat.

Softueri mban vëmendjen e dobët ndaj dobësive të sistemit, të tilla si siguria e rrjetit pa tel, ekzekutimi automatik i programeve në disqet e heqshme, mungesat e azhurnimeve të Windows dhe skedarët e konfigurimit. Ajo gjithashtu inspekton për drejtuesit e pajisjeve me nënshkrim dixhital.

Ekziston një veçori e bukur përforcuese e lojës për t’ju mbajtur të sigurt ndërsa luani lojërat tuaja të preferuara pa ju nënshtruar mesazheve të pafundme të firewall-it. Optimizon lojën tuaj për të kandiduar në një mjedis të sigurt pa degradimin e sistemit.

Nën cilësimet e përgjithshme, ekzistojnë dy tituj: “kryesore” dhe “azhurnime”. Nën nënkreun kryesor, do të gjeni kutitë e kontrollit për fillimin e Windows-it, rivendosjen e paracaktuar, konfigurimin e lidhjeve proxy dhe azhurnimet automatike.

Proxies nuk janë VPN, por ato mund të jenë të dobishme. Për më shumë informacion mbi ndryshimet, shikoni artikullin tonë VPN vs Proxy kundër Tor.

BullGuard-05-general-kryesore-settings

Përmbledhje e Karakteristikave BullGuard

LogoGjet antivirus BullGuardwww.bullguard.com

Fillon nga 250 dollarë muaj për të gjitha planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Kërcimi i madh në vlerë vjen ndërmjet BullGuard Antivirus dhe BullGuard Internet Security, me shtimin e firewall-it, kontrolleve prindërore dhe rezervimit të integruar të cloud. Nëse doni mbrojtje për pajisjen tuaj Android ose Mac, do të duhet të blini paketën e Sigurisë së Internetit sepse Antivirus nuk e përfshin atë në karakteristikat e tij.

Dallimi midis Sigurisë së Internetit dhe Premium është i kufizuar në shtimin e skanimit të rrjetit shtëpiak dhe mbrojtjes së identitetit.

Mbrojtja e identitetit mbron informacionin tuaj personal duke skanuar internetin për emrin e përdoruesve, emailin, numrat e telefonit, numrat e kartave të kreditit, fjalëkalimet dhe çdo informacion tjetër që ju i siguroni ato. Kur zbulon se ndonjë nga ato informacione është postuar në internet, paralajmëron, atëherë ofron këshilla për një kurs veprimi.

Skaneri i rrjetit shtëpiak akseson të gjithë rrjetin tuaj, duke përfshirë termostate të zgjuar, monitorues për fëmijë dhe të gjitha pajisjet e lidhura. Kur një pajisje e re shtohet në rrjet, ajo automatikisht zbulon dhe skanon atë për çështje të sigurisë.

Shkalla e ulët në paketën Premium është për 10 pajisje për 16 dollarë më shumë se pesë pajisje për nivelin e mesëm në Internet Security. Kjo ju jep mbrojtje shtesë për pesë pajisje shtesë. Në një familje me tre ose më shumë njerëz, secila me një telefon dhe kompjuter, do të kurseni para duke u përmirësuar në programin Premium.

Antivirus optimizon sistemin tuaj kur është i ngarkuar, por shtimi i PC Tune Up me Sigurinë në Internet ia vlen të mendoni. Përplasjet e vogla mund të shtojnë një shumë të përgjegjshme ndaj sistemit tuaj dhe mund të ia vlejnë në planin afatgjatë.

Mirësia e përdoruesit

Gjatë instalimit, BullGuard Antivirus fillon të zgjedh sistemin tuaj për performancën pa pyetur. Shtë një veçori e bukur, standarde për shumicën e antivirusëve, por të paktën duhet t’ju japë mundësinë të vononi veprimin që kërkon kohë. Në vend të kësaj, automatikisht fillon si pjesë e instalimit pa asnjë mënyrë të dukshme për të hequr dorë.

Instalimi zgjat më shumë sesa do të donim, siç bën skanimi fillestar. Makina jonë e provës nuk ka shumë të instaluar në të dhe BullGuard Antivirus ende mori një orë për ta skanuar atë.

Nëse gjen një skedar të infektuar, ajo zhvendoset në veprim. Pasi një skedar të jetë ndalur, fiks ose karantinuar, duhet të shkoni në qendrën e mesazheve për të parë raportin.

Informacioni që ai jep këtu është minimale. Mbingarkesa e informacionit është një problem në botën e sotme, por detyrimi i përdoruesve për të ndjekur atë është gjithashtu një problem.

Nuk ka një buton ose skedë të veçantë për të parë skedarët në ato kategori. Kjo është në rregull, por ikona e qendrës së mesazheve është një shesh i zi i vogël në një cep që nuk tregon funksionet e tij derisa të kaloni miun mbi të. Nuk fshihet, por nuk është aq miqësor sa disa antiviruse të tjera ‘.

Shikoni shqyrtimin tonë të Avira ose rishikimi i Avast Pro për të parë se si duhet të funksionojë një ndërfaqe.

BullGuard-06-mesazheve-qendër-button

Mënyrat e skanimit mund të gjenden në faqen antivirus. Ekziston një buton “menaxho profilet” në këndin e poshtëm të djathtë. Klikoni atë dhe do të dërgoheni në një ekran ku mund të vendosni kontrollet për ato që duhen skanuar dhe kur ta bëni atë. Butoni “opsione të përparuara” ju çon në një nënfaqe të mëtejshme me më shumë cilësime të kutisë së kontrollit.

Butoni për të ekzekutuar një skanim manual nuk është i dukshëm. Ju duhet të klikoni në vijat e vogla horizontale në shirit për skanimin e plotë ose skanimin e shpejtë për ta filluar atë. BullGuard Antivirus nuk po përpiqet t’i fshehë gjërat aq sa thjesht nuk i bën ato aq të disponueshme apo të dukshme sa ne dëshirojmë. Ju nuk duhet të kërkoni për një buton ose nënmenu, por kjo ju bën të bëni vetëm atë.

BullGuard-07-manual-scan-button

Skanimi fillon me regjistrin, dhe ju mund të ndiqni së bashku me secilën skedar në qendrën e mesazheve ndërsa skanimi po funksionon. Një buton pauzë / rinisje është përfshirë nëse duhet të bëni pauzë skanimin pasi kërkon një sasi të madhe të burimeve të sistemit, mesatarisht midis 50 dhe 75 përqind shumica e kohës, me rënie të rastit nën 50 përqind dhe rritet deri në 95 ose 100 përqind.

BullGuard-08-CPU-Përdorimi-gjatë-scan

Ekrani kryesor tregon një shirit të statusit për skanim ose mund të klikoni në njoftime për të parë detajet. Në një laptop Windows 10 me softuer themelor të instaluar Office, së bashku me një pjesë të vogël të programeve të tilla si GIMP dhe Skype, skanimi i plotë zgjati një orë.

Gjatë skanimit fillestar të plotë, shiriti i përparimit u ul në notën 99 përqind për mbi 30 minuta, nga një kohë totale e skanimit prej një ore dhe 16 minutash. BullGuard Antivirus nuk është pala e vetme fajtore në këtë drejtim – të gjithë antiviruset e bëjnë atë deri në një masë – por kjo po kalon. Shufrat e përparimit duhet të jenë të paktën pak të sakta.

mbrojtje

Mbrojtja ndaj antivirusit është aty ku përqendrojmë shumë vëmendjen tonë. Shkarkimet e malware, qoftë manuale apo të drejtuar nga automjeti, phishing, ransomware, shfletim të sigurt dhe skanues të cenueshmërisë përbëjnë pjesën më të madhe të shqetësimeve tona.

Uebfaqet laboratorike që ne i përdorim më shpesh, AV-Test dhe AV-Krahasues, kanë testuar BullGuard Internet Security e cila është një azhurnim nga BullGuard Antivirus. Një uebfaqe tjetër që ne, MRG Effitas, nuk e ka testuar BullGuard Antivirus. Rezultatet e MRG Effitas duhet të jenë të ngjashme, por, pa testime të ndara, nuk ka asnjë mënyrë të sigurt. Dy të tjerët gjetën rezultate të mira.

AV-Krahasuesit e vendosin BullGuard Internet Security në të tretin e parë të paketës kur testojnë pozitive false. Notat më të ulëta janë më të mira sepse ato nënkuptojnë më pak pozitive false. Nga 18 antivirusët e testuar, rezultatet shkonin nga një rezultat i ulët nga një në një të lartë prej 59. BullGuard Internet Security kishte 13.

Në një provë të performancës me programe që funksiononin në sfond, BullGuard Internet Security shënoi “shumë shpejt” në të gjithë tabelën, përveç në një kategori. Ai shënoi “mediokër” në dorën e parë të kopjimit të dosjeve, por shënoi “shumë shpejt” në vrapimet pasuese. Ajo shënoi 80 nga 100 në heqjen e malware ekzistuese dhe 99.89 përqind në mbrojtjen nga kërcënimet në internet.

AV-Test i dha BullGuard Internet Security një vlerësim 100 përqind në mbrojtje kundër sulmeve të keqkohshme të ditës zero dhe kërcënimeve me email, si dhe zbulimin dhe parandalimin e malware. Për performancën, laboratori i dha një rezultat 6 nga 6.

Ne gjithashtu kemi bërë testimin tonë, por metodat tona të testimit nuk janë aq të gjera sa ato që bëjnë laboratorët. Organizata e Standardeve të Testimit Anti-Malware është një nga faqet tona të preferuara të internetit për të përdorur skedarët standard të industrisë së provës Eicar për të përcaktuar nëse një antivirus është konfiguruar dhe funksionuar siç duhet. Skedarët Eicar janë malware të rremë të përdorura për qëllime testimi nëpër platforma të shumta.

BullGuard Antivirus dështoi 10 nga 15 teste të ndryshme në faqen e internetit të AMTSO. Ai u ndal .zip dhe disa skedarë .exe por nuk u morën parasysh të infektuar .cab, .jar, .zipx dhe të tjerët. Ajo nuk zbuloi aplikacione potencialisht të padëshiruara dhe nuk arriti të na ndalojë hyrjen në një faqe të phishing. Ai gjithashtu e la sistemin tonë të testimit të prekshëm ndaj reve.

BullGuard-09-ndal-infektuar-zip-file-download

Në një uebfaqe tjetër të testimit që ne përdorim, Wicar, Firefox ofruan më shumë mbrojtje sesa BullGuard Antivirus. Ne fillimisht menduam se mund të kishte instaluar zgjerime të shfletuesit pa na paralajmëruar, por kjo u hodh poshtë shpejt.

BullGuard-10-firefox-extensions-faqe

Vetëm për t’u siguruar, ne vizituam Wicar me një makinë të pastër pa softuer antivirus mbi të dhe Firefox na ndaloi përsëri, duke sugjeruar se po bënte punën dhe Antivirus BullGuard nuk ishte.

BullGuard-11-red-screen-pastër-system

Gjatë dy të tretave të kohës, Antivirus BullGuard dështoi për të mbrojtur sistemin tonë të testimit. Rezultatet kontradiktore midis testimit tonë dhe laboratorëve të palëve të treta, të cilat i dhanë asaj nota të përshtatshme, krijon një grimë të vështirë. Zakonisht, ne jemi anëtarë të laboratorëve, kështu që ata janë një tregues më i fortë se sa mirë do të mbroheni me BullGuard.

mbështetje

Ne testuam linjën e bisedës për mbështetjen e klientit duke dërguar një pyetje në lidhje me karakteristikën e përforcuesit të lojës. Sistemi i saj na tha që po bisedonim me “Alisa”. U deshën pesë minuta që ajo të vinte në internet për t’iu përgjigjur. Ne e pyetëm nëse ka kërkesa të veçanta për të përdorur përforcuesin e lojës dhe ajo u përgjigj se nuk kishte.

Pasi i kujtoi asaj që BullGuard Antivirus thotë se kërkon minimumi katër bërthama CPU, ajo tha që ato ishin specifikime të rekomanduara dhe do të funksiononte në një bazë të vetme mbi 4.0 GHz. Në sistemin tonë të testimit, megjithëse BullGuard Antivirus në mënyrë specifike thotë se opsioni është me aftësi të kufizuara sepse është efektiv vetëm në sistemet me të paktën katër bërthama CPU.

BullGuard-12-loje-përforcues-Kërkesat

Mbështetja e bisedës live nuk ishte e dijshme për këtë rezultat, atëherë hasëm më shumë probleme me të. Pasi shkarkuam dhe instaluam një version falas të BullGuard Antivirus, vendosëm të paguajmë për një azhurnim në versionin e plotë të rregullt. U deshën 24 orë për të marrë kodet e aktivizimit. Kur u përpoqëm të vendosnim kodin, ne kurrë nuk ishim në gjendje ta pranojmë, në aplikacion ose në uebfaqe.

Ne shkuam rreth e rrotull, me dy prej nesh duke bashkangjitur linjën e mbështetjes për një periudhë prej disa orësh, dhe kurrë nuk morëm një përgjigje të pranueshme. Më në fund e kuptuam vetë, por mbështetja e klientit të BullGuard la një shije të keqe në gojën tonë.

Aktgjykimi

BullGuard Antivirus nuk na bëri përshtypje. Marrja e përvojës sonë është se kjo paketë me kosto të ulët është një mënyrë që kompania të marrë një këmbë në derë, atëherë do t’ju heqë deri sa të azhurnoni paketën më të shtrenjtë të BullGuard Internet Security. Ne nuk kemi asgjë kundër paketave dhe veçorive të shkurtuara, por presim që ato të funksionojnë siç reklamohen.

Nuk ishte rasti këtu. Rezultatet e testit të palëve të treta ishin të mira, por testet tona treguan një shkallë të lartë të papranueshme të lartë. Ndërfaqja e përdoruesit e alternuar midis errësirës dhe mediokrit dhe shërbimi ndaj klientit ishte një makth.

BullGuard Antivirus është një paketë e mirë antivirus, por kemi rezerva për të. Ndoshta BullGuard Internet Security do të performojë më mirë, ose mund të shikoni në rishikimet tona të tjera antivirus.

A jeni dakord me vlerësimin tonë për Antivirus BullGuard? Na tregoni pse apo pse jo në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map