Serveis VPN més ràpids del 2020: Festina Lente

A excepció de la seguretat, la velocitat és l’aspecte més important d’una xarxa privada virtual. Independentment de la VPN que utilitzeu, això afectarà la vostra velocitat. En alguns casos, és positiu, com per exemple quan la VPN passa a un proveïdor de serveis d’internet que s’accelera, mentre que en d’altres, és un aspecte negatiu, eliminant el poc ample de banda que teniu..


En aquesta guia per a la VPN més ràpida, comparem els resultats després d’haver pres 16 dels nostres millors proveïdors i haver-los realitzat a través d’una prova de velocitat. Tot i que cap test no és perfecte, vam adoptar una aproximació tant científica com sigui possible, que comptabilitzés totes les variables que podíem.

Els proveïdors que vam triar es basaven en uns quants factors. Primer, els de la nostra millor guia VPN eren inclusions automàtiques. La resta es va triar basant-nos en les nostres proves quan les vam revisar o segons les reclamacions de velocitat realitzades pel proveïdor.

VPNs més ràpides del 2020

El que fa que una VPN sigui ràpida?

Com molts aspectes de les VPN, la velocitat té moltes variables. Si no coneixeu el funcionament d’una VPN, us recomanem que llegiu el que és una guia VPN. Us donarà una comprensió de referència sobre com són els factors de velocitat de tot el pla. El nostre explicador de velocitat davant de latència també és una bona lectura addicional.

Els factors més directes són el nivell de protocol i de xifrat.

Generalment, les xifrades que utilitzen mides de clau més grans són més segures, sempre que el xifrat no està esquerdat. El xifratge i la mida de la clau determinen com s’estableix la comunicació amb el servidor remot i el complex que és l’algoritme que transferirà les dades de text complet al text xifrat. Per obtenir més informació sobre el procés, llegiu la nostra descripció del xifrat.

En definitiva, hi ha un equilibri entre velocitat i seguretat. El protocol que utilitzeu també funciona. Alguns protocols només permeten utilitzar certs xifradors, mentre que d’altres xifren en diferents punts de la cadena de xarxa. Això també pot afectar la velocitat.

Quan es parla de la rapidesa amb què és una VPN, estem parlant de la amplada de banda que es triga de la vostra connexió a Internet normal. Per exemple, si comencem amb una velocitat de descàrrega de 200 megabits per segon i mesurem una taxa de descàrrega de 140 Mbps després de connectar-nos a la VPN, la VPN pren 60 Mbps de banda ampla de la nostra velocitat sense protecció..

Però no és el mateix que el rendiment. El rendiment és la quantitat de dades que s’estrena per la connexió, mentre que l’amplada de banda és de la qual és capaç la connexió. Per a les VPN, els factors que afecten el rendiment poden ser el nombre d’usuaris d’un determinat servidor o el màxim ample de banda possible del maquinari que utilitza..

Per a la majoria de tasques, la taxa de descàrrega és la mètrica més directa per a la “velocitat”. La reproducció i la navegació es preocupen més que qualsevol altra cosa, per la qual cosa és la mètrica en la qual heu de concentrar-vos per a l’ús de VPN bàsica.

La latència o el ping no són tan importants per aquestes tasques. Ping és la mesura del temps que triga un missatge a viatjar a un servidor i enrere. El streaming no importa. Encara que el servidor tingui 500 mil·lisegons al darrere, és molt darrere de forma constant.

D’altra banda, tasques com el joc es basen en la latència.

Els jocs de jocs, especialment quan es tracta d’un joc multijugador, no necessiten transferir moltes dades. Ambdues màquines tenen les textures i models emmagatzemats i representats localment, de manera que només cal transferir una petita quantitat de dades, com ara els punts d’impacte i els esdeveniments desencadenats. Perquè aquests esdeveniments es produeixin el més a prop possible, cal que la latència de cada jugador sigui baixa.

En aquesta guia no tractarem els jocs, així que si és la vostra preocupació principal, recomanem llegir la nostra millor VPN per a la peça de jocs.

Com afecta la distància la velocitat de la VPN

La distància en què us heu sintonitzat afecta principalment a la latència de la connexió. Hi ha més distància física perquè el missatge viatgi, de manera que triga més temps en anar-hi d’anada i tornada.

És allà on es posa desordenat. Teòricament, l’amplada de banda no hauria de canviar, sempre que el servidor al qual us connecteu tingui el mateix ample de banda que un servidor proper. Tot i així, triguen més paquets a recórrer aquesta distància, cosa que repercuteix en les taxes de descàrrega i càrrega.

El temps que triga un paquet en viatjar pot afectar les taxes de rendiment, que ja vam parlar anteriorment. Tot i que la connexió pot suportar la mateixa amplada de banda en teoria, l’escenari del món real significa que tindreu una connexió més lenta. Per això, és generalment una millor idea connectar-vos a un servidor VPN a prop de casa, a menys que intenteu obviar la censura estricta..

Els resultats de proves de velocitat VPN més ràpids

Hem provat tres ubicacions (Nova York, Amsterdam i Tòquio) a 16 proveïdors de VPN. Hem escollit aquestes ubicacions perquè la majoria de serveis tenen servidors a prop o a prop. Les proves es van fer tres vegades i vam obtenir una mitjana de resultats. A la taula següent, trobareu la mitjana ponderada de les tres ubicacions. Si voleu el conjunt complet de dades, podeu consultar el nostre full de càlcul de prova.

La prova es va realitzar durant diversos dies en connexió per cable. Per mantenir tot el més just possible, vam verificar la nostra velocitat sense protecció abans de cada prova. Els dies en què els resultats van estar un 10 per cent per sobre o per sota de la normalitat, no ho vam provar. Per sort, aquesta situació no va sorgir mai.

Els nostres resultats es mostren en megabits per segon, de manera que si espereu tarifes més baixes, és per això. Hi ha vuit bits a un byte, de manera que una velocitat de descàrrega de 200 Mbps seria igual a 25 megabytes per segon.

Es van llençar i es van tornar a examinar deu vegades més o menys del 10 per cent de la nostra velocitat sense protecció. Si no superaven el llindar del 10 per cent, vam mantenir el darrer resultat de prova per a la ronda particular que estàvem provant. La regla s’aplica a les rondes simples. Per exemple, si un proveïdor va marcar bé en una ronda, però va marcar de forma constant en una altra, encara es tenia en compte la mitjana.

A més de calcular les mitjanes de baixada, càrrega i ping per a cada ubicació, hem calculat una mitjana ponderada global. La mitjana ponderada es va tenir en compte en les mitjanes de totes les ubicacions, amb un 40 per cent de pes cap a la nostra ubicació de proves als EUA i un 30 per cent per a les dues ubicacions a l’estranger.

Tot i que la nostra esperança era tenir en compte totes les variables, simplement no era possible.

Alguns proveïdors no disposen de centres de dades a les ubicacions que vam provar i, de vegades, un servidor determinat va funcionar molt pitjor que d’altres a la mateixa ubicació. Per solucionar-ho, vam utilitzar el servidor recomanat per a la ubicació quan fos possible i vam comprovar que diversos servidors en aquesta ubicació tenien una velocitat similar.

També hem explicat el nivell de xifrat. Les nostres proves es van fer mitjançant OpenVPN amb AES 256-bit, perquè la configuració és estàndard per a la seguretat VPN. Per sort, tots els proveïdors que vam provar ho permeten, tot i que alguns per defecte en utilitzar IKEv2. A continuació, podeu veure els nostres resultats.

Taula de velocitat de VPN

Proveïdor: ponderada amunt Pesada avall
Logotip ExpressVPN
Logotip de NordVPN
Logotip de CyberGhost
Logotip d
Logotip de TorGuard
Logotip d
Logotip de VyprVPN
Logotip de PureVPN
Logotip IPVanish
Logotip de AirVPN
Logotip de Windscribe 56,46
Logotip de VPNArea

6.26

67,26
Logotip de Mullvad

6.94

114.19