NordVPN vs PIA: revisió de la seguretat i la velocitat el 2020

NordVPN és un dels principals jugadors del mercat VPN, i per una bona raó. A la nostra revisió NordVPN, parlem de com té un nombre respectable de funcions, una interfície molt neta i fàcil d’utilitzar, a més de seguretat i privacitat sòlides. 


L’accés a Internet privat, o PIA, és un dels petits graus de VPNs amb seu als Estats Units. En la nostra revisió completa PIA, parlem de com això podria augmentar les celles amb algunes persones a causa de les lleis de privadesa de dades relativament febles als Estats. 

Dit això, PIA VPN ha estat citat en més d’una ocasió i mai no ha lliurat la informació de l’usuari a les autoritats.

Si coneixem la sòlida història de la protecció de la privacitat dels usuaris de PIA, hem pensat que seria interessant comparar NordVPN amb aquest programa relativament baix per comprovar si la trajectòria neta de PIA pot ajudar-la a superar un gegant VPN. El resultat és aquesta batalla PIA vs NordVPN per a segles.

Configuració d’una baralla: PIA vs NordVPN

Malauradament, aquestes VPN no poden combatre-se literalment, de manera que hem desenvolupat algunes regles per facilitar una competència justa. Hi ha cinc rondes i cadascuna es pesa de manera uniforme i s’assigna un punt a cada ronda. Els cinc torns són característiques, preus, facilitat d’ús, velocitat i seguretat. 

Comencem cada ronda passant breument el que estem buscant i, a continuació, donem informació detallada sobre com actua cada VPN en aquesta categoria. Al final de cada ronda, traurem una conclusió i atorguem un punt a una de les VPN. 

1

Característiques

Com es pot veure en la nostra comparació de NordVPN vs. Mullvad, sempre iniciem aquestes coincidències amb una ullada a les funcions de cada proveïdor i NordVPN té una trajectòria destacada en aquesta primera volta..

En aquest apartat, les coses més importants que busquem són un interruptor de matança i d’alguna manera que la VPN es connecti automàticament. Aquestes són les dues funcions que considerem necessàries per a totes les VPN, perquè ambdues funcions afecten directament la seguretat i, sense elles, una VPN no pot ser tan segura.. 

A part d’aquestes, les funcions que cada VPN tria per proporcionar és simplement fer un gel al pastís. Coses com un bloquejador d’anuncis, opcions DNS o fins i tot capes de seguretat afegides són complements habituals.

NordVPN

NordVPN el fa fora del parc quan es tracta dels articles més essencials que acabem d’enumerar. Permet als usuaris configurar una àmplia gamma d’opcions quan es tracta de la seva connexió automàtica i del commutador kill.

A partir del commutador de matança, en realitat hi ha dos incorporats al client d’escriptori. Una es marca a la configuració com a “interruptor de mort d’internet” i funciona tallant el flux de trànsit a Internet si es perd la connexió VPN.. 

nordvpn-review-killswitch

L’altra s’anomena “commutador de matriu d’aplicacions” i, quan s’encén, es tancarà automàticament qualsevol aplicació que afegiu a la seva llista. Això millora el rendiment dels programes que no necessiten la VPN, mantenint-lo segur. 

NordVPN també té una configuració de connexió automàtica ben dissenyada que facilita la configuració. Podeu que la VPN es connecti automàticament quan s’iniciï el programa o quan s’iniciï Windows. També podeu configurar-lo per connectar-se automàticament només quan sigueu a xarxes sense fils no segures (cosa que significa que la majoria de la xarxa WiFi pública). 

A més, podeu triar a quina regió o país us connecteu automàticament. NordVPN també té algunes funcions de seguretat addicionals, com ara opcions DNS personalitzades i invisibilitat a LAN.

El més interessant d’aquestes funcions de seguretat addicionals són el filtre CyberSec i la doble VPN. CyberSec és una característica relativament nova que NordVPN ha introduït que funciona com a bloquejador d’anuncis, a més de malware i filtre de phishing. 

El funcionament de CyberSec és simplement bloquejant els llocs que serveixen anuncis o que es coneix que contenen programari maliciós o atacs de phishing. Tot i que aquesta no és la característica més innovadora, i hi ha tones d’eines gratuïtes similars per protegir la vostra privadesa, és bo tenir-ho per a aquells que ja no utilitzin algun tipus d’anuncis bloquejadors.. 

Finalment, la doble VPN és exactament com sembla. Transmet el vostre trànsit a través de més d’un servidor VPN, fent encara més difícil que algú segueixi l’activitat en línia.

Accés a Internet privat

PIA té una disposició molt diferent amb els menús de configuració que NordVPN, que investigarem amb més detall a la secció “facilitat d’ús”. La primera pàgina de configuració amb la qual us ha rebut una casella de selecció per iniciar el programa a l’inici del sistema, tant si la VPN es connecta al llançament com un grapat de menús desplegables amb opcions cosmètiques.. 

De manera predeterminada, el client PIA està bloquejat a la barra de tasques i utilitza un tema fosc. Tanmateix, a la configuració, hi ha l’opció de desbloquejar la finestra de la barra de tasques i permetre que es mogui per la pantalla, així com un tema clar i algunes opcions per aparèixer la icona de la safata del sistema..

privada-accés a internet-revisió-tour

Aquesta és una de les millors parts de PIA, i esperem a que més proveïdors, com NordVPN, incorporin un mode nocturn al seu fons blanc, que pot veure’s bé als ulls en monitors més brillants o en habitacions més fosques..

Amb això dit, es tracta de l’única cosa de la configuració de PIA que podem assenyalar com una cosa que haurien de seguir altres. Si bé la primera pàgina de la configuració ofereix una casella de verificació per a la connexió automàtica, no hi ha cap manera de configurar-se on es connecta automàticament la VPN. 

A més, l’interruptor de matança ofereix tres configuracions que no s’expliquen del tot bé. Les opcions són “desactivada”, “automàtica” i “sempre”. “Desactivat” i “sempre” són prou fàcils d’explicar, però la configuració “automàtica” diu que bloqueja el trànsit exterior mentre la VPN està activada. 

privat-accés a internet-revisió-killswitch

Un interruptor de mort funciona normalment bloquejant el trànsit si la VPN ha perdut la seva connexió per algun motiu. El bloqueig del trànsit exterior és quelcom que totes les VPN haurien de fer de manera predeterminada, i tenir una configuració del commutador de mort com aquesta és una mica estrany.. 

Igual que NordVPN, PIA també ofereix opcions DNS i fins i tot un bloquejador de programari maliciós que truca MACE. PIA també ofereix una pestanya a la configuració etiquetada com a “connexió” que permet als usuaris un major control sobre els aspectes tècnics del funcionament de la VPN, com ara el xifratge, el protocol, la mà i les opcions de port.. 

Una cosa que no hi ha tant de la llista de funcions de NordVPN com de PIA és el tunelatge dividit, que permet als usuaris definir una llista de programes que utilitzen la connexió protegida de VPN mentre que altres programes utilitzen una connexió a Internet normal. Podeu llegir més informació sobre el túnel fraccionat i veure una excel·lent implementació d’aquesta funció a la nostra revisió ExpressVPN. 

Primer Pensament

L’accés a Internet privat té un menú de configuració molt diferent que la majoria de VPN, i no és per això que necessitem errar-lo. Hi ha tones d’opcions estètiques i desitgem que més proveïdors tinguessin un mode nocturn per a la salut ocular. 

PIA també té a l’abast algunes opcions molt més avançades per als usuaris d’atenció elèctrica i els usuaris que NordVPN. Tot i això, NordVPN va esforçar-se molt més en les coses que realment importen i ha prioritzat la funcionalitat respecte a les aparences amb el seu conjunt de característiques. 

Les excel·lents opcions de commutació automàtica de NordVPN i opcions de connexió automàtica el situen molt per davant de PIA quan es tracta de funcions, cosa que guanya el punt d’aquesta ronda.

Ronda: Punt de característiques per NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip d

2

Preu

Per descomptat, no es poden comparar dos productes sense mirar els seus preus. Tanmateix, aquesta ronda no acaba amb el que costa cada proveïdor. 

A més del preu, triguem una estona en aquesta secció per veure quins tipus de mètodes de pagament s’accepten, si s’ofereix qualsevol tipus de pla o prova gratuïta i si hi ha algun tipus de política de reemborsament.. 

NordVPN

Com vam veure al nostre partit NordVPN vs TorGuard, NordVPN té una estructura de preus que comença una mica rocallosa, però que es torna ràpidament atractiva. Si teniu previst registrar-vos cada mes, el preu de NordVPN és una mica final, però és sobre el que heu d’esperar d’un proveïdor de primer pla..

L’opció anual redueix el preu mensual gairebé a la meitat, i les opcions de dos o tres anys ofereixen una oferta encara més excel·lent. Tots els plans són els mateixos pel que fa al que s’inclou, tots ells permeten fins a sis connexions simultànies i una quantitat il·limitada d’ample de banda.. 

NordVPN accepta totes les formes de pagament principals, incloses les targetes de crèdit, PayPal, Amazon Pay i fins i tot el bitcoin. Tot i que no hi ha cap prova gratuïta o pla gratuït disponible, NordVPN té una garantia de devolució de 30 dies. Com a mínim, això ofereix alguna manera de provar el servei, però, tot i així, requereix que hàgiu de pagar els grans costos anticipats del pla a llarg termini.

Accés a Internet privat

A la superfície, els preus de PIA són millors que els de NordVPN. El preu mensual de PIA comença allà on es troba el preu anual de NordVPN. Això fa que PIA sigui l’opció òbvia per a aquells que no busquen una subscripció VPN a llarg termini.

Tot i això, PIA només ofereix plans de sis mesos i anuals, amb l’opció de sis mesos gairebé no suposa res del cost. Tot i així, el pla anual és aproximadament la meitat del pla mensual, quan es desglossa en el cost mensual. 

Tot i que això fa que la PIA es trobi en un bon territori com a opció assequible, encara no supera els preus de tres anys a llarg termini de NordVPN. Dit això, el pla de PIA inclou una mica més que l’opció NordVPN, permetent connectar fins a 10 dispositius alhora. 

Igual que NordVPN, PIA accepta criptocurrencies i un pagament més tradicional, com ara targetes de crèdit i PayPal. De fet, PIA accepta més formes de pagament que NordVPN, llançant opcions com Beam i Mint. 

Igual que NordVPN, PIA no té cap tipus de prova gratuïta. Si esteu interessats a provar una VPN completament de forma gratuïta, assegureu-vos de veure el nostre millor servei de VPN gratuït. PIA assegura lleugerament aquesta preocupació amb un període de reemborsament, però només són set dies.

Ronda dos pensaments

Es tracta d’una ronda difícil de puntuar, ja que tots dos proveïdors tenen un model de preus que sembla dirigit a persones diferents. D’una banda, PIA ofereix uns preus a curt termini sòlidament assequibles, mentre que, de l’altra, NordVPN la supera amb el seu pla de tres anys. 

En aquesta ronda, és que NordVPN ofereix als usuaris 30 dies sencers per decidir si és adequat per a ells i obtenir un reemborsament, mentre que PIA només en proporciona set. Aquesta diferència guanya al NordVPN el punt d’aquesta ronda, però només a poc a poc. Creiem que val la pena assenyalar aquí que, com podeu llegir més informació a la nostra revisió CyberGhost, CyberGhost ofereix un període de reemborsament més llarg i un millor preu que cap de les VPN que estem contemplant avui.. 

Rodona: Punt de preu per NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip d

3

Facilitat d’ús

El fàcil que és utilitzar un programari és una qüestió força subjectiva, però, tot i això, és important tenir en compte. Un programari ben dissenyat pot oferir una experiència agradable, mentre que un programari mal dissenyat pot ser miserable d’utilitzar, aconseguint la manera de produir o procrastinar en línia. 

En aquesta secció, analitzem de prop els clients de cada VPN i comentem com és la interfície d’usuari. La VPN amb el client més amigable i ben concebut guanya el punt de la ronda. 

NordVPN

És difícil dir qui ho va fer primer, però la disposició general de NordVPN és força habitual entre els clients de VPN (podeu veure un exemple d’un disseny molt similar a la nostra revisió de ProtonVPN). El primer que us ha agradat en obrir el programari és una pantalla amb un mapa gran que ocupa la majoria del costat dret de la pantalla i una llista de servidors que ocupa la part esquerra..

interfície nordvpn-review-review

Al voltant del mapa hi ha diversos marcadors d’ubicació on es pot fer clic per connectar-se a un servidor en aquesta ubicació. Una cosa que NordVPN fa millor que la majoria d’altres proveïdors que utilitzen aquesta disposició és que podeu fer zoom i reduir el mapa per facilitar la navegació per totes les ubicacions del servidor de tot el món, mentre que altres VPN tenen una perspectiva fixa.. 

La llista de servidors a la part esquerra del mapa està alfabetitzada i mostra la bandera de cada país que hi ha al costat. Quan comenceu a utilitzar la VPN, apareixerà una llista de servidors usats recentment a sobre de la llista completa de servidors, de manera que es facilita la connexió ràpida a les ubicacions freqüentades.

La llista de servidors recents mostra fins a cinc ubicacions abans que un no sigui eliminat de la llista. Per a aquells que estiguin interessats en maximitzar el seu espai de pantalla i minimitzar l’encombrement al seu espai de treball digital, NordVPN permet als usuaris tancar la part del mapa del client i només veure la porció de la llista del servidor molt més petita.. 

El menú de configuració del client de NordVPN està molt eficient i fa que NordVPN sigui una elecció fantàstica per a qualsevol. Hi ha un nombre limitat de pestanyes dins de la configuració, i podríem trobar-ho tot buscant la nostra primera intuïció de la pestanya, cosa rara. 

A més de les pestanyes ben organitzades, a cada opció de la configuració hi ha una petita explicació d’una o dues línies. Aquests ajuden a aclarir encara més què fan totes les opcions i solidifiquen NordVPN com una opció ideal per a aquells que no són els més experimentats.

Accés a Internet privat

De manera predeterminada, el client de PIA està bloquejat al seu lloc a la barra de tasques de la part inferior dreta de la pantalla. La finestra és molt més petita que el client de NordVPN, que arriba a menys de la meitat de l’amplada i gairebé la meitat de l’alçada. 

Com hem comentat, hi ha tones d’opcions visuals a la configuració de PIA, i una allibera el client VPN de la barra de tasques, que us permet desplaçar la finestra cap a on la desitgeu..

El disseny de PIA és molt diferent del de NordVPN, amb un gran botó “power” que ocupa aproximadament la meitat de la interfície ja petita. Feu clic al botó d’engegada per connectar-vos a la VPN a la ubicació que es mostra a sota. Una altra VPN que fa això és ExpressVPN; llegir el nostre article ExpressVPN vs PIA per veure d’altres maneres comparables d’aquests serveis.

interfície d’internet d’accés privat-revisió-revisió

Si feu clic a la ubicació s’obrirà la llista de servidors i, a sota d’aquesta, també es mostrarà la vostra adreça IP i la IP del servidor VPN que estàs utilitzant.. 

Finalment, una petita fletxa a la part inferior del programa amplia la finestra fins a la mateixa altura que el client NordVPN. Aquest espai addicional mostra encara més informació de connexió, com ara informació del compte, ús mensual i algunes opcions de configuració ràpida. 

La interfície principal és molt compacta i eficient. Les opcions de configuració ràpida són un toc excel·lent i l’aspecte general de la interfície és net. No obstant això, un cop entreu als menús de configuració, les coses són una mica més aspres al voltant de les vores. 

Els paràmetres tenen explicacions, però alguns no són clars. Coses com l’interruptor de matar de tres modes que hem esmentat a la secció de “funcions” només afegeixen detalls confusos i innecessaris a funcions que han de quedar clares.

A més, les àmplies opcions de connexió i xarxa van molt més enllà del que hauria de tocar. Tot i que la PIA, certament, la pot fer servir qualsevol persona a nivell bàsic, s’ofereix una funcionalitat molt més tècnica en la configuració, cosa que pot ser que desviï algunes persones.

Ronda de tres pensaments

Les dues VPN tenen clients refinats que tenen un aspecte bo i que fan bé aquesta feina. NordVPN proporciona als usuaris un planeta per cercar una bona ubicació on connectar-se, mentre que PIA redueix les coses una mica per estalviar el vostre espai de pantalla preciós. 

En última instància, NordVPN té una disposició millor escollida als menús de configuració. L’organització de les pestanyes és senzilla, cosa que facilita trobar el que necessiteu. 

A més, NordVPN ofereix explicacions molt clares sobre el que fa tot el que fa a la configuració. Mentrestant, PIA té una redacció que podria resultar confusa i ofereix una configuració una mica més tècnica que moltes persones tindrien interès en.

Ronda: Punt de facilitat d’ús de NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip d

4

Velocitat

Igual que la facilitat d’ús, la velocitat pot fer o trencar qualsevol VPN fàcilment. Una VPN ràpida pot oferir una experiència similar a la navegació web per no utilitzar una VPN en absolut, mentre que les velocitats esclafades et faran sentir com si hagis estat rebaixat per tornar a marcar. 

A diferència de la facilitat d’ús, però, la velocitat és una qüestió quantificable que podem provar objectivament per determinar un guanyador. En aquesta secció, ho farem només provant cada VPN a cinc ubicacions del món i comparant-la amb una lectura de bases que prenem sense cap VPN. 

NordVPN

Tal com ja havíem tocat en el passat, com per exemple en el nostre enfocament de ProtonVPN vs NordVPN, NordVPN pot ser inconsistent a l’hora d’assignar-vos un servidor. És el més notable quan es fan proves de velocitat com aquesta i, en definitiva, significa que cada vegada que us connecteu a una ubicació nova, hi ha una mica de loteria que continua.

Ubicació: Descarregar (Mbps) Carregar (Mbps) Ping (Mbps)
No protegit9165,510.57
# 2479 dels EUA23133,538,87
Regne Unit # 20115334,786.06
Països Baixos # 6614566,915.39
Japó # 69159132,833,31
VPN doble (EUA al Canadà # 4)7920.488,64

Moltes vegades aquesta casualitat aleatòria acabarà bé, i veureu un rendiment sòlid, com ho vam fer en quatre de les cinc ubicacions que vam provar. Tot i això, el mètode d’assignació de servidors aparentment incorrecte de NordVPN va tornar a obrir el cap a Alemanya i va fer que obtinguéssim menys de la meitat de l’amplada de banda de descàrrega del que obteníem de tots els altres servidors.. 

Tot i que aquest servidor encara tenia velocitats decents i s’ho sentia bé mentre l’utilitzàvem per a la navegació web i la transmissió de vídeo, tot i així, il·lustra un punt que havíem fet abans. NordVPN generalment és ràpid, però és inconsistent d’un servidor a un altre, fins i tot a la mateixa ubicació. 

Amb el temps, sembla que les coses han millorat en aquest aspecte, però de vegades podeu trobar que teniu que desconnectar-vos i tornar a connectar-vos per tornar a provar la loteria i esperem obtenir un servidor més ràpid.

Accés a Internet privat

PIA i NordVPN van intercanviar cops d’una ubicació a una altra, i PIA va sortir del NordVPN als Estats Units, però no va aconseguir la victòria al Regne Unit. Aleshores, mentre que el PIA era una mica més lent al Japó, supera la ubicació més feble de NordVPN, Alemanya.

Ubicació: Descarregar (Mbps) Carregar (Mbps) Ping (Mbps)
No protegit (St. Louis)9169,3411.3
Chicago (recomanat)1665,4910.23
Londres107100,728,82
Sao Paulo156124,583.11
Tòquio16352,495.27
Sydney253122.192.6

Finalment, al Brasil, PIA va caure al final i es va arrossegar per la velocitat de NordVPN. Tots els servidors han funcionat bé en proves pràctiques, fins i tot en streaming de vídeo en alta definició, a excepció del servidor del Brasil.

Tal com suggereixen els resultats en paper, el servidor del Brasil era sensiblement més lent que els altres servidors i trigaria un segon més o menys de l’habitual a carregar pàgines web..

Ronda de quatre pensaments

Si bé cap d’aquestes VPN no entrarien a la categoria “lenta” amb aquest tipus de rendiment, només una tenia un servidor sensiblement lent i era PIA. Al paper, NordVPN va superar PIA en tres de les cinc ubicacions i va guanyar per grans marges.

A les ubicacions on NordVPN era més lent, només per marges relativament petits. L’autèntic punt final del taüt de PIA, però, és que va ser l’únic que tenia un servidor que va patir sensiblement a causa del mal rendiment, mentre que tots els servidors de NordVPN se sentien responsius i ràpids..

Ronda: Punt de velocitat per NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip d

5

Seguretat i privadesa

La darrera ronda és la que probablement veureu que ha destacat en tots els serveis de màrqueting de VPN: seguretat i privacitat. Com en qualsevol cosa, no heu de prendre la paraula de l’empresa per saber com és de segur el seu producte. 

Per analitzar la seguretat de cada VPN, mirem quin tipus de protocols i xifrats estan disponibles i posem a prova qualsevol tipus de fuites, incloses informació DNS i IP. També revisem les polítiques de privadesa de cada VPN i aprofundim una mica el passat per veure si hi ha hagut indiscrecions de privadesa anteriors.. 

NordVPN

En termes de seguretat, NordVPN no ofereix moltes opcions. En la seva majoria, tant el xifrat com el protocol estan bloquejats i no es poden canviar. Dit això, malgrat la manca d’opcions, utilitza el millor combo disponible ara mateix. 

Per a protocols, NordVPN utilitza OpenVPN, que és un protocol de seguretat obert i altament segur que té un historial contrastat de seguretat, alhora que és transparent i ofereix una velocitat sòlida per sobre de tot. Podeu llegir més informació sobre OpenVPN i altres protocols en el nostre desglossament del protocol VPN. 

El xifrat que s’utilitza és AES-256, que, quan s’emparella amb el protocol OpenVPN, és el que considerem l’actual estàndard daurat per a la seguretat d’internet. Com esperàvem amb aquest protocol i xifratge, no hem pogut trobar signes de fuites DNS, fuites IP o cap altre tipus de fuites de dades..

Pel que fa a la privadesa, NordVPN ofereix una de les polítiques de privadesa més concises que hi ha. Amb una extensió aproximada de vuit pàgines, el document fa una tasca raonablement bona per explicar exactament quina informació es recopila, quant temps es conserva i per a què s’utilitza, sense deixar-se massa arrebossat per una excessiva terminologia legal.. 

NordVPN recopila una quantitat mínima d’informació sobre els usuaris. De fet, si trieu pagar amb bitcoin, és possible configurar un compte sense lliurar cap informació identificativa mitjançant una adreça de correu electrònic desplegable..

Els mètodes de pagament normals, com ara una targeta de crèdit, encara proporcionaran informació d’identificació de NordVPN, però això es veu en gran part mitigat pel fet que la VPN en sí no recull informació identificativa sobre els usuaris..

La informació recollida fora de la configuració del compte es limita principalment a les dades recollides de cookies al lloc web. Una altra vegada, aquesta informació no és identificativa i s’utilitza per millorar i mantenir el lloc web.

Accés a Internet privat

PIA ofereix més opcions per als usuaris quan es tracta de seguretat, i fins i tot ofereix aquest útil lloc web que explica moltes de les opcions de xifratge i ofereix algunes recomanacions. Igual que NordVPN, està disponible el xifratge AES-256, però PIA també llança AES-128.

L’AES-128 és menys segur que el germà gran de 256 bits, però, a canvi, pot proporcionar una velocitat i un rendiment lleugerament millors. També hi ha diverses opcions d’autenticació de dades que es poden protegir dels “atacs actius”, quan algú intercepta el trànsit entre tu i el servidor VPN.. 

Pel que fa al protocol, PIA ofereix les mateixes dues opcions que NordVPN, que són les dues formes d’OpenVPN. Un d’aquests, UDP, és millor per al rendiment global, mentre que l’altre, TCP, és més estable i oferirà una connexió més fiable.

Passant a la política de privadesa, la PIA és molt més llarga que la de NordVPN, amb una durada total d’unes 12 pàgines. La política se centra específicament en la informació que es recopila a través de les cookies del lloc web, que, com en el cas de NordVPN, és pràctica estàndard a gairebé tots els llocs web, i la informació recollida d’aquesta manera s’utilitza per mantenir el lloc.. 

A part de la informació que es recopila al lloc, PIA gestiona la seva VPN amb una política de registre zero que està recolzada per proves del món real. PIA ha estat citat per l’FBI durant les investigacions del passat i s’ha demostrat que no és capaç de lliurar informació als organismes governamentals perquè no conserva cap informació identificativa.. 

Ronda de cinc pensaments

Tant NordVPN com PIA ofereixen xifratge AES-256 i el protocol OpenVPN, que és exactament el que busquem quan es tracta de seguretat. 

Tot i que PIA ofereix moltes més opcions a l’hora de configurar la seguretat de la vostra VPN, en la seva majoria, només serviria per sacrificar la seguretat a favor de la velocitat. Aconsellem que la majoria de la gent s’adhereixi a la combinació d’intent i real. 

Pel que fa a la política de privadesa, mentre que la de NordVPN és més curta i redactada en un estil més fàcil d’entendre, PIA s’ha demostrat que va ser dura davant les agències governamentals a la seva porta. Totes dues tenen una sòlida política sense registres i un historial net. 

Aquesta ronda és increïblement propera i tots dos proveïdors semblen segurs i de confiança, de manera que estem anomenant un empat a aquesta ronda final, cosa que significa que els dos proveïdors guanyen un punt.

Ronda: Seguretat i privadesa Cap guanyador clar, punts per a tots dos

Logotip de NordVPN
Logotip d

6

El Veredicte

Amb un marcador final de cinc a un, NordVPN es porta a casa la victòria en esllavissada. Tot i que la PIA no és una VPN dolenta, simplement no pot estar al dia amb una opció real com a NordVPN. 

Guanyador: NordVPN

NordVPN tenia una velocitat superior, millors característiques, subjectivament era més fàcil d’utilitzar i fins i tot oferia opcions de preus lleugerament millors. L’únic punt que es va poder treure a l’accés a Internet privat va ser igualat, ja que tots dos proveïdors tenen una bona seguretat i un bon historial de respecte de la privadesa dels usuaris. 

Si teniu experiència amb PIA o NordVPN, voldríem escoltar la vostra comparació amb la nostra en els comentaris que es mostren a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map