NordVPN vs Mullvad: Un gegant lluita un talp el 2020

De moment, NordVPN ocupa el lloc número dos al nostre rànquing global de VPN. Si llegeixes la nostra revisió NordVPN, veuràs que ens encanta per diverses raons, algunes de les quals inclouen un preu assequible a llarg termini, facilitat d’ús i una excel·lent seguretat.. 


Mullvad, per la seva banda, queda molt més a baix del pol tòtem de les VPN. Tanmateix, si consulteu la nostra revisió completa sobre Mullvad, trobareu que hi ha una gran quantitat de qüestions interessants sobre aquest tema que ofereixen nivells de privacitat i assequibilitat que la majoria dels proveïdors no poden. 

Tenint això en compte, vam decidir que era hora que un partit de NordVPN vs Mullvad vegués qui surt al capdavant com el rei de la privadesa econòmica.

Configuració d’una lluita: NordVPN vs. Mullvad

Perquè aquesta competició sigui justa i alhora que sigui molt informativa, hem desglossat les coses en cinc rondes. Començarem cada ronda mirant com actua cada proveïdor en una determinada categoria. 

Després d’avaluar cada VPN, discutirem quin és el guanyador i per què, després assignaran a aquest VPN un punt per a aquesta ronda. La primera ronda se centra en les funcions de la VPN, seguida de rondes sobre preus, facilitat d’ús, velocitat i, finalment, seguretat.

1

Característiques

Per començar, veurem quin tipus de funcions ofereixen cada proveïdor VPN. Estem buscant un parell de coses importants per a la seguretat, que considerem obligatòries per a totes les VPN per tal que puguin ser utilitzades.

Primer, busquem un interruptor de matança, que tanqui el flux de trànsit a Internet si la VPN es desconnecta. En segon lloc, busquem la possibilitat d’executar i connectar-se automàticament a l’inici, cosa que ens ajuda a assegurar-nos que cap de la vostra informació es pot filtrar abans de poder connectar manualment la VPN.

A part d’aquests, tota la resta és essencialment guinda al pastís. Els proveïdors perdran punts importants si no hi ha cap interruptor de matança o una capacitat de connexió automàtica, però guanyaran punts aconseguint avantatges addicionals per als remolcs.

NordVPN

Just fora de la porta, NordVPN sembla impressionat. No només té un interruptor de matança estàndard, sinó que també té un interruptor de matança d’aplicacions. Això us permet definir una llista de programes que es poden tallar d’Internet si la VPN perd la connexió, en comptes de tancar Internet completament. 

nordvpn-review-killswitch

Addicionalment, NordVPN té un menú robust de connexió automàtica. Podeu optar per executar l’aplicació i connectar-vos sempre en iniciar-la, o podeu decidir connectar-vos només quan detecti una connexió sense fils segura. Això ajuda a mantenir la vostra connexió segura dels perills de la connexió WiFi pública.

El menú de connexió automàtica també permet triar una ubicació o regió del servidor preferida per connectar-se automàticament. Pel que fa a altres funcions, NordVPN en té algunes destacables. Coses com la invisibilitat a la vostra xarxa d’àrea local i els servidors ofuscats poden ajudar a augmentar el nivell de seguretat i anonimat en línia. 

Per a aquells que siguin veritablement conscients de la seguretat, NordVPN fins i tot ofereix una doble opció VPN, que utilitza diversos servidors VPN en un relé per fer encara més difícil el seguiment de l’activitat en línia..

Mullvad

El disseny del menú de Mullvad divideix la configuració en dues seccions: “preferències” i “avançat”. A “Preferències”, trobareu commutadors que us permeten triar si voleu configurar l’aplicació per a executar-la a l’inici, o bé si voleu connectar-vos o no automàticament.. 

mullvad-review-killswitch

Tanmateix, no hi ha cap configuració que us permeti escollir a on es connecta Mullvad, si el teniu configurat per connectar-se automàticament. Tot i això, sembla connectar-se al servidor més recent que heu utilitzat. 

Les altres dues opcions del menú de preferències són per activar o desactivar les notificacions i per permetre que els dispositius locals, com les impressores, vegin l’ordinador connectat.

A l’opció “avançat”, trobem el commutador de matança de Mullvad, que simplement s’anomena “bloc quan es desconnecta”. A sota d’aquesta opció hi ha una breu descripció del que fa, que menciona que bloqueja el trànsit quan la VPN no està connectada, fins i tot quan l’aplicació està tancada.

Aquesta és una manera inconvenient de fer un canvi de matança i, tot i que encara us manté en seguretat, és probable que la majoria de persones deixin aquesta funció fora d’evitar els inconvenients..

A part de les funcions més bàsiques i essencials que hem esmentat, Mullvad no té gairebé res a oferir, sobretot perquè la forma en què es dissenyen aquestes funcions està defectuosament fatal.

Primer Pensament

Els dos proveïdors cobreixen les necessitats absolutes i nul·les que hem esmentat, però Mullvad fa un treball deficient. La forma en què funciona el commutador de matança de Mullvad la fa gairebé inutilitzable, i NordVPN té una implementació més robusta de totes les funcions que comparteixen les dues.

NordVPN també ofereix una sèrie de funcions addicionals que l’empenyen per davant de Mullvad d’aquesta categoria. Dit això, encara hi ha característiques que tots dos proveïdors no tenen, com ara el tunelatge fraccionat. 

Si us interessa una VPN realment rica en funcions que inclogui coses com el tunelatge dividit, consulteu la nostra revisió ExpressVPN..

Ronda: Punt de característiques per NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip de Mullvad

2

Preu

El preu és la secció que normalment permet als proveïdors de menors d’edat posar-se al punt en oferint un tracte millor que el competidor. Tot i això, el cost monetari sol no és l’únic que avaluem en aquest apartat.

També mirem si els VPN ofereixen proves gratuïtes i quin tipus de política de reemborsament ofereixen. També considerem quins mètodes de pagament estan disponibles i quantes connexions estan permeses per subscripció.

NordVPN

Tal com vam veure en el nostre partit de NordVPN vs CyberGhost, el preu de NordVPN supera la majoria de les VPN més importants de la línia, però certament no és immillorable. NordVPN només ofereix un pla únic amb quatre opcions diferents del període de facturació.

El preu mensual de NordVPN es troba en el pal de sortida de molts dels altres principals competidors. No és gran cosa, però tampoc no és extravagant. Passar a un pla anual redueix el cost gairebé a la meitat, els plans de dos i tres anys ofereixen un valor encara millor. 

Independentment de quin període de temps trieu, aquest pla us permet connectar simultàniament fins a sis dispositius i inclou un ample de banda il·limitat. El pagament es pot fer amb targetes de crèdit, Amazon Pay, Alipay, UnionPay i nombroses criptomonedas.

Tot i que NordVPN no ofereix cap tipus de prova gratuïta ni pla gratuït, però té una garantia de devolució de 30 dies. Això és vital perquè, per obtenir el millor acord a llarg termini, podríeu estar enfonsant cent dòlars en programari que mai no heu provat.

Mullvad

Mullvad té, probablement, el model de preus més racionalitzat i fàcil d’entendre de qualsevol VPN del mercat. No hi ha opcions per a plans ni per períodes de temps, només hi ha un preu mensual.

Només hi ha un pla de mes, però és una de les VPN més assequibles del mercat per a aquells que busquen l’opció mensual. En molts sentits, això funciona perfectament al contrari del preu de NordVPN, que és elevat en el punt de les coses mensuals i comença a disminuir quan més s’inscrigui. 

Tot i això, també hi ha algunes similituds entre ambdues. Per començar, Mullvad també ofereix la mateixa garantia de devolució de 30 dies. Cap dels dos proveïdors ofereix cap prova gratuïta i Mullvad també accepta diverses opcions de pagament que la NordVPN, incloses les targetes de crèdit, PayPal i bitcoin..

Tot i que es deixen de banda els tipus de pagament com UnionPay i Amazon Pay, Mullvad també accepta opcions que NordVPN no, incloses Swish i efectiu.

Ronda dos pensaments

Aquesta va ser una de les rondes de preus més difícils que vam haver de marcar en un enfocament de cap a cos. Com que cap VPN ofereix un pla gratuït, animem a les persones que estiguin interessades en una VPN sense risc per comprovar el nostre servei de VPN gratuït.. 

Tot i que Mullvad té millors preus de forma intermèdia, els preus de NordVPN baixen inferior al de Mullvad un cop toqueu el pla de dos anys i es tornaran encara més atractius per al pla de tres anys. Tenint en compte que NordVPN té millors funcions, és indiscutiblement el millor valor i l’opció més assequible al final del dia. 

Ronda: Punt de preus de NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip de Mullvad

3

Facilitat d’ús

Igual que a les nostres revisions completes sobre VPN, la facilitat d’ús és la tercera secció que tractem. En aquesta secció, analitzem l’experiència general de l’usuari, des de la inscripció d’un compte fins a l’ús de la VPN. 

Tot i que la facilitat d’ús és el més subjectiu que tenim en compte en aquestes coincidències, pensem que és important oferir una idea de com és fer servir cada VPN i a qui pot ser millor. Les VPN més complicades amb tones d’opcions tècniques tenen el seu lloc, però la majoria de la gent busca alguna cosa a punt per fer-ho sense cap tipus de remolí.

NordVPN

Les aplicacions mòbils i les aplicacions de client d’escriptori de NordVPN són ben refinades i fàcil d’utilitzar. El client d’escriptori presenta un mapa gran a la part dreta de la finestra amb una llista de servidors a l’esquerra. 

Aquesta llista està ordenada alfabèticament i mostra un indicador al costat del nom de cada país, de manera que és més fàcil desplaçar-se i trobar la ubicació desitjada. També hi ha una barra de cerca a la part superior de la llista de països, que us permet escriure el nom del país en lloc de buscar manualment la llista.

De forma alternativa, podeu fer servir el mapa, que podeu navegar fent clic i arrossegant. Si feu clic a les bombolles d’ubicació blaves del mapa, podeu connectar-vos a un servidor d’aquesta ubicació, cosa que ens porta a la queixa principal que tenim sobre l’experiència d’usuari de NordVPN.

interfície nordvpn-review-review

L’algorisme que selecciona quin servidor utilitzar a la ubicació preferida sembla trencat. Sovint opta per un servidor amb càrrega important i que no tingui els millors temps. Ho veurem una mica més a la secció “velocitat” que ve, però de vegades és un problema. 

De vegades, això obliga a seleccionar manualment un servidor de la llista, cosa que, per sort, no és difícil veure amb la interfície refinada de NordVPN. Els menús de configuració són de fàcil accés i, a la configuració, hi ha totes clares etiquetes i explicacions. 

El lloc web NordVPN no és necessàriament notable, però en general està ben racionalitzat per ajudar-vos a registrar-vos o a trobar assistència. Per configurar un compte cal un correu electrònic i una contrasenya, que és tarifa normal per a la creació del compte per a gairebé qualsevol cosa. 

En general, NordVPN és fàcil d’utilitzar, fins i tot si sou algú que no té una bona versió en tecnologia. Simplement instal·leu el client que és fàcil de trobar al lloc web i feu clic al mapa per connectar-vos a aquesta ubicació.

Mullvad

Ben aviat, Mullvad semblava estar molest. Quan vam començar a descarregar el client des del lloc web de Mullvad, va funcionar a una velocitat lenta i va estimar que el fitxer d’una mida de pocs megabits trigaria dues hores senceres a descarregar-se..

mullvad-review-interface

Vam fer una prova de velocitat a la nostra connexió per confirmar que res no va malament al nostre final i la nostra internet va estar bé. Finalment, la descàrrega es va esperar i vam començar un altre intent. Aquesta vegada, la descàrrega va començar igual de lent, però finalment va començar a entrar en marxa i va poder acabar.

Aquest petit fitxer, que hauria d’haver trigat segons en descarregar-se, encara va acabar trigant uns cinc minuts. Després vam executar el fitxer executable que acabem de descarregar i se’ns va dir que la instal·lació va fallar.

Per resumir les nostres troballes, el problema d’instal·lació que vam trobar va ser degut a la configuració i als adaptadors que una altra VPN havia afegit o canviat al nostre equip, cosa que va interferir amb el que intentava fer l’instal·lador de Mullvad.. 

Tot i això, això no canvia el fet que, després de dotzenes i dotzenes de proves VPN, mai no hem tingut una altra VPN que ens doni aquest problema. Després de netejar algunes configuracions de xarxa al nostre equip, la instal·lació ha funcionat. Tanmateix, si mai heu utilitzat una altra VPN, segureu amb compte amb aquest problema potencial.

Un cop instal·lat, el client no està malament i fa que sigui prou fàcil connectar-se a la VPN. Dit això, es podria millorar la llista de servidors afegint els indicadors de cada país. Això ajuda molt del que espereu a l’hora d’identificar ràpidament la ubicació que buscàveu quan es desplaça a la llista.

En lloc d’obrir-se en una nova finestra, el client està ancorat a la safata inferior del sistema. La pantalla principal us permet connectar o canviar fàcilment la ubicació desitjada, mentre que els menús de configuració són fàcils de navegar, cosa que hauria de donar, tenint en compte la estèrilitat que són. 

Ronda de tres pensaments 

NordVPN té un lloc web sòlid que facilita la inscripció i fa que la pilota rodi amb una VPN. Mentrestant, Mullvad ens donava problemes pràcticament a cada pas del camí.

Des de la descàrrega del client, passant per funcionar correctament, passant per la simple revisió de la llista de servidors, Mullvad no pot coincidir amb el nivell de poliment i facilitat d’ús que ofereixen les aplicacions de NordVPN..

Ronda: Punt de facilitat d’ús de NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip de Mullvad

4

Velocitat

En contraposició absoluta a la secció anterior, que era una de les coses més subjectives que tractem, probablement la velocitat és la secció més científica. Per tal de comparar cada VPN de manera justa, les testem tan ràpidament com puguem.

Comencem fent una mesura de control sense que hi hagi cap VPN connectada i l’utilitzem com a línia de referència. Després posem cada VPN a través de les mateixes cinc ubicacions per veure quina té velocitats millors o més fiables.

A més a més, fem una mica de navegació, streaming i treball per veure com les velocitats del paper es tradueixen al món real.

NordVPN

NordVPN s’ha batut abans a l’hora de la velocitat, com en el nostre article NordVPN vs. IPVanish. Això no és necessàriament perquè NordVPN és lent, sinó perquè és inconsistentment de servidor a servidor.

Un servidor pot arribar a gairebé tot l’ample de banda sense protecció, mentre que un altre a la mateixa ubicació pot reduir l’amplada de banda a menys d’una desena. Aquesta és una qüestió, de fet, que vam donar a NordVPN una menció deshonrosa en el nostre cercle VPN més ràpid.

Almenys una part d’aquest problema és, com hem comentat, gràcies a la selecció del servidor aparentment trencada que fa el client per defecte. El servidor del Regne Unit, per exemple, no funcionava gens fins que escollíem manualment un servidor diferent per obtenir les puntuacions que vam fer.

Amb tot el que hem dit, NordVPN té, sens dubte, un llarg camí per recórrer en termes de rendiment i consistència, però encara hem vist bona velocitat en aquest moment. Tots els servidors, excepte el Japó, van superar els 100 Mbps de velocitat de descàrrega, i fins i tot Japó només es va quedar a un pèl. 

La velocitat de càrrega era una història diferent, però, el Regne Unit només ens proporcionava menys d’un únic per cent del nostre ample de banda de càrrega. Tot i això, encara hem pogut obtenir un rendiment útil de tots els servidors, fins i tot veient vídeos en alta definició sense cap problema.

Mullvad

Mullvad va ser en realitat més ràpida en formar una connexió en comparació amb NordVPN. NordVPN triga uns 10 segons, mentre que Mullvad sol trigar entre cinc i set. Tot i que això és més ràpid que NordVPN, no és massa impressionant, i realment és l’únic lloc on Mullvad era més ràpid que NordVPN. 

Ubicació: Descarregar (Mbps) Carregar (Mbps) Ping (Mbps)
No protegit (St. Louis)8146,1511.4
Sant Lluís23158.3210.36
Londres108131,758.1
Amsterdam146144,344,35
Sud-Àfrica26291,173,05
Tòquio172129,756.42

Tot i que NordVPN sens dubte té els seus defectes quan es tracta de fiabilitat i velocitat, Mullvad lluita encara més. Mullvad no tenia un sol servidor amb una velocitat de descàrrega superior a NordVPN.

Hi ha alguns servidors, però, on Mullvad va aconseguir superar NordVPN a la velocitat de càrrega i, en alguns casos, fer ping. Al Brasil, per exemple, Mullvad va afaitar 20 metres del ping de NordVPN i va augmentar la taxa de càrrega gairebé un 30 per cent. 

No obstant això, en la majoria dels casos, la velocitat de descàrrega és igual i NordVPN tenia més del doble de velocitat de descàrrega de Mullvad al Brasil. L’experiència de navegació de Mullvad era certament tolerable, però en comparació amb NordVPN, es va registrar un retard sensiblement més gran d’aproximadament mig segon en carregar llocs web..

Ronda de quatre pensaments

Com dèiem al començament d’aquesta secció, comparar la velocitat de dues VPN és un esforç científic. Analitzant les dades, NordVPN és objectivament més ràpid i, de manera anecdòtica, ho podem recolzar a partir de les nostres experiències amb les dues VPN..

Dit això, NordVPN té encara més potencial. Si no fos per l’estat trencat de la selecció automàtica del servidor, aquest concurs hauria estat encara menys. Podeu obtenir més informació sobre la velocitat i el potencial malgastat de NordVPN (a més de veure-la en comparació amb algunes de les opcions més ràpides del mercat) a la nostra millor VPN per a l’obertura del joc..

Ronda: Punt de velocitat per NordVPN

Logotip de NordVPN
Logotip de Mullvad

5

Seguretat i privadesa

El darrer apartat és el que molts argumentarien és el més important: seguretat i privacitat. Tot i que normalment es donen les seves pròpies seccions a les nostres revisions completes de VPN, a les nostres coincidències, les combinem en una. 

Quan es tracta de seguretat, mirem quins tipus de protocols ofereixen les VPN i quin nivell de xifrat utilitzen. A més, provem les filtracions de DNS o IP. 

Per a la privadesa, inspeccionem tota la política de privadesa de cada VPN per veure quin tipus d’informació recopila i com s’utilitza..

NordVPN

Com vam veure en la nostra trobada NordVPN vs ExpressVPN, NordVPN té seguretat que pot rivalitzar amb el millor del mercat. NordVPN utilitza el protocol OpenVPN combinat amb el xifrat AES-256, que es considera l’estàndard d’or de la seguretat VPN.

Tot i que és possible que no hi hagi cap opció a escollir quan es tracta de protocols o xifrats, aquesta configuració és segura. No hem pogut detectar una fuga DNS ni cap altre incompliment de seguretat en provar NordVPN.

La política de privadesa de NordVPN és relativament concisa i està redactada de manera fàcil de llegir, a diferència del que gairebé no es pot definir, en què es recullen algunes polítiques de privadesa. Quan es tracta d’ús de VPN, no conserva cap identificació. informació. 

La major part de la informació que us proporciona NordVPN prové de la creació del vostre compte quan envieu un correu electrònic per registrar-vos, però pot ser fàcilment un correu electrònic desplegable que encara és relativament anònim.. 

També hi ha informació que es recopila al lloc web mitjançant cookies, però aquesta informació s’utilitza per mantenir el lloc web i, malauradament, és una pràctica ineludible en línia avui dia.

Mullvad

Igual que els preus, aquest és un altre àmbit on Mullvad està buscant el seu propi camí i fent les coses d’una manera única. No requereix una adreça de correu electrònic ni tan sols una contrasenya per crear un compte. 

En lloc d’això, només cal que feu clic en un botó al lloc web de Mullvad que diu “generar compte” i se us proporcionarà un codi aleatori de 16 dígits. Aquest codi és essencialment tant el vostre compte com la vostra contrasenya, per la qual cosa és important guardar-lo d’alguna manera i mantenir-lo segur.

Si utilitzeu l’opció de pagar amb alguna cosa com efectiu o bitcoin, sou completament anònims de Mullvad i la política de privadesa és en gran mesura irrellevant. La informació que recopila Mullvad no està vinculada al vostre nom o identitat de cap manera a menys que trieu utilitzar un mètode de pagament que tingui aquesta informació.. 

Per iniciar la sessió només cal el codi assignat aleatòriament. Tot i que això té avantatges en termes de privacitat, també introdueix alguns problemes únics. Per un, si perdeu aquest codi, haureu perdut el vostre compte sense cap mètode real de recuperació.

A més, si algú rep aquest codi, no hi ha manera de canviar-lo per bloquejar-lo. En lloc d’això, heu d’obtenir un codi nou i un compte nou. A més d’aquest interessant i altament anònim sistema de gestió de comptes, la política de privadesa de Mullvad també és de primera línia i estableix que no hi ha cap informació registrada sobre tu a través de la VPN.

Pel que fa a seguretat, Mullvad utilitza la mateixa configuració que NordVPN, amb OpenVPN utilitzat per al protocol i xifratge AES-256. Si us interessa aprendre què vol dir tot això, assegureu-vos de donar un cop d’ull als nostres articles de protocol i encriptació. En resum, aquest és un excel·lent maridatge per a la seguretat i el rendiment de la VPN.

Ronda de cinc pensaments

Tot i que NordVPN és un proveïdor segur i segur que fa una bona tasca de respectar i protegir la vostra privadesa, hem de donar crèdit allà on es deu el crèdit. Mullvad utilitza un sistema únic per ajudar a maximitzar la privadesa dels usuaris.

Mullvad opera de tal manera que, si ho trieu, no té informació sobre qui sou. Això vol dir que és literalment impossible que us identifiquin de cap manera, que sigui tan privada com es fa en línia.

Ronda: Punt de seguretat i privadesa per Mullvad

Logotip de NordVPN
Logotip de Mullvad

6

Pensaments finals

Amb un marcador final de quatre a un, NordVPN és el clar guanyador d’aquest partit. NordVPN ofereix un millor valor per a aquells que puguin pagar per endavant per als plans a llarg termini, i també proporciona als usuaris més funcions i control sobre el funcionament de la VPN.

Guanyador: NordVPN

La privadesa de Mullvad és inigualable gràcies al seu mètode únic de fer un seguiment dels comptes, però això sol no és suficient per compensar les seves velocitats més lentes i una instal·lació i un ús més difícils, en comparació amb NordVPN. Tanmateix, si la seguretat i l’anonimat són les vostres úniques preocupacions, Mullvad podria ser l’opció millor.

Si teniu experiència amb alguna de les VPN, ens agradaria escoltar la vostra nota als comentaris que es mostren a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map