Navegador web més segur del 2020: romandre segur en línia

Internet està ple de riscos i ciberdelinqüents que intenten trobar vulnerabilitats i llacunes en defenses informàtiques. Com que tots accedim a Internet cada dia a través de navegadors web, són vies adequades per atacar-les. Els navegadors web poden fer diversos passos per protegir-vos en seguretat i avui dia comprovarem quin és el navegador web més segur.


En primer lloc, haurem d’aclarir exactament què entenem per seguretat del navegador i què poden fer els desenvolupadors per assegurar-se que el seu navegador sigui el més segur possible..

És important tenir en compte que la seguretat i la privadesa no són les mateixes, i de fet els dos conceptes solen estar en desacord amb els altres. Això passa perquè millorar la seguretat sovint significa recollir més informació sobre els usuaris. Si us preocupa més la privadesa que la seguretat, assegureu-vos també de llegir la nostra guia de navegació anònima.

Si preferiu saltar directament al millor navegador d’aquesta llista, podeu continuar i descarregar Puffin. 

Tal com vam recórrer a la nostra revisió, el navegador Puffin funciona excepcionalment bé en matèria de seguretat, en gran part a causa de la forma inusual que gestiona els llocs web en els seus propis servidors abans de transferir-los als usuaris. Fem un pas enrere però identifiquem exactament què significa la seguretat del navegador.

El que fa el navegador web més segur

Com que l’entorn en línia està en constant evolució, les actualitzacions i els pegats són, amb molt, l’aspecte més crític de la seguretat del navegador. Quan es produeixen forats de seguretat, els desenvolupadors han de tancar-los el més ràpidament possible per evitar que els pirates informàtics se’n facin avantatge. 

Google Chrome és un bon exemple de navegador segur que rep actualitzacions de seguretat freqüents que solen generar debilitats en menys d’un dia.

Per la mateixa raó, generalment voleu que les actualitzacions del vostre navegador es descarreguin i s’instal·lin automàticament. D’aquesta manera es garanteix que fins i tot l’usuari més poc atès segueix protegit, en comptes de confiar en ells per recordar les actualitzacions de manera regular. Sense funcions de seguretat com les actualitzacions automàtiques, és fàcil deixar-se enrere, deixant-vos vulnerable encara que presteu molta atenció.

La diferència entre HTTP i HTTPS també és crucial per comprendre. Quan es connecta a un lloc web mitjançant HTTPS, el trànsit es xifra, fent que sigui inútil per a qualsevol persona que aconsegueixi interceptar-lo durant la ruta. El contrari passa per a les connexions HTTP habituals, que us permeten la injecció de programari maliciós, el robatori d’identitat i molt més, si algú escolta.

Així, els navegadors han d’informar clarament els usuaris quan es troben en llocs que no utilitzen HTTPS. Tenta és un bon exemple, ja que l’avís presentat és clar i visible, més que les advertències fàcils de perdre de Mozilla Firefox o Microsoft Edge.

Avís Tenta-HTTPS

Una altra forma que el vostre navegador web us pot protegir és mitjançant bases de dades de navegació segura. Aquestes són llistes de llocs web coneguts per contenir programari maliciós, esquemes de pesca o altres elements maliciosos.

El propòsit de navegar en bases de dades segures és evitar que els usuaris accedeixin a aquests llocs i s’exposin a atacs. Hi ha diverses bases de dades com aquest, com el sistema de navegació segura de Google o el SmartScreen de Microsoft.

Bloquejadors emergents del navegador

Com que les publicacions emergents i els anuncis són alguns dels vectors més habituals per proporcionar programari maliciós, els navegadors que els bloquegen són generalment més segurs. Tot i que gairebé tots els navegadors moderns tenen un bloquejador emergent inclòs, sovint no són tan bons com podrien ser. 

Per tant, la descàrrega d’un dels millors bloquejadors emergents és una idea fantàstica per garantir que gaudiu de la màxima protecció.

Chrome-PopUp-Blocker

Tot i que són menys freqüents, els bloquejadors d’anuncis nadius s’inclouen en navegadors com Tenta i Vivaldi, i aquestes funcions de seguretat són generalment fàcils de trobar en forma d’extensions o complements de tercers per a navegadors que no disposen d’un blocador d’anuncis integrat..

Tenta-Ad-Blocker

Un altre mecanisme d’entrega habitual per a programari maliciós o spyware és JavaScript, de manera que navegadors com Google Chrome o Vivaldi que permeten als usuaris bloquejar scripts de forma nativa en llocs web específics obtenen punts addicionals per això.

Atès que la majoria de navegadors avui es guardaran els detalls d’inici de sessió i les contrasenyes per facilitar-ne l’ús, la seva gestió de contrasenyes també és important. L’ideal és que les vostres contrasenyes emmagatzemades s’hagin de protegir automàticament mitjançant les credencials del sistema o del compte, per tal d’assegurar-vos que siguin segures, fins i tot si algú té accés físic al vostre dispositiu.. 

Encara haureu de descarregar un dels nostres millors gestors de contrasenyes, encara que utilitzeu un navegador que tingui funcions de seguretat per protegir les vostres contrasenyes.

Protecció Vivaldi-Contrasenya

Finalment, un procés conegut com a “sandboxing” és una altra forma que els navegadors web us poden protegir a vosaltres i al vostre ordinador. Aïllant cada pestanya i aplicació web en el seu propi procés (o “sandbox”) amb privilegis limitats, els navegadors poden assegurar-se que els llocs web no poden manipular fàcilment altres llocs que visiteu o el propi dispositiu.. 

Google va ser el primer a introduir-ho fins al 2008, però des d’aleshores s’ha convertit en una característica estàndard.

Task-Manager-Chrome

Amb això tractat, ha arribat el moment de superar la nostra llista dels cinc navegadors d’Internet més segurs, així com algunes mencions honorífiques que gairebé no ho aconsegueixen incloure en aquesta llista.

El navegador web més segur: Puffin

Puffin utilitza un enfocament radical i extremadament eficaç per a la seguretat del navegador. En lloc d’executar codi de lloc web a la vostra màquina local, Puffin gestiona tot el costat del servidor abans de mostrar a l’usuari un mirall del lloc web.. 

Això significa que qualsevol programari maliciós que pugui estar present en un lloc web es carrega en els servidors de Puffin en lloc del propi dispositiu, cosa que impossibilita la infecció d’aquesta màquina..

Puffin-Reconnect-to-Server

Aquest enfocament intel·ligent fa que la majoria dels nostres criteris anteriors siguin irrellevants, ja que no hi ha necessitat de funcions de seguretat com la navegació segura de bases de dades, la caixa de sorra o el bloqueig de scripts quan el codi del lloc web no s’executa mai a la vostra màquina. Per aquesta raó, és fàcilment el navegador d’internet més segur.

Tot i que el navegador no fa una gran tasca d’alerta als usuaris de connexions no segures, amb Puffin es converteix en una preocupació de privadesa en lloc de seguretat, ja que l’única conseqüència negativa de la connexió a través d’HTPTP amb Puffin és que algú pogués escoltar-lo a la vostra navegació..

Altres motius ens agrada el puffin

A banda de la seva excel·lent seguretat, també agraïm molt el compromís de la vida privada de Puffin. L’enfocament de navegació basat en núvol proporciona protecció de seguiment, fent que funcioni essencialment com una VPN en el sentit que els llocs web només podran fer el seguiment dels servidors de Puffin.. 

No podreu utilitzar-lo per evitar el geoblocatge, però, consulteu la nostra llista dels millors proveïdors VPN, si és el que necessiteu.

La versió mòbil de Puffin també és molt ràpida, encara que malauradament no es pot dir el mateix per a la variant d’escriptori. També hi ha algunes funcions petites, com ara desar els fitxers directament als serveis al núvol, com Dropbox i OneDrive, que també pensem que altres navegadors haurien d’implementar..

Puffin-Save-To-Cloud

Finalment, Puffin també utilitza molt poca memòria RAM en comparació amb altres navegadors, i us pot estalviar una amplada de banda significativa limitant la quantitat de dades que us envien de cada pàgina web. Per obtenir més informació sobre tots els pros i els contres del navegador, consulteu la nostra revisió Puffin.

Tenta

Tenta està construïda explícitament tenint en compte la seguretat i la privacitat. Disposa de funcions de seguretat i eines de privacitat destinades a mantenir els seus usuaris segurs i segurs durant la seva navegació per Internet. 

L’extensió HTTPS Everywhere s’incorpora directament al navegador, la qual cosa obliga a tots els llocs web a utilitzar una connexió segura sempre que sigui possible. Si encara us trobeu a connectar amb HTTP regular (a causa que el lloc web no és compatible en cap moment amb HTTPS), se us hauria donat un avís clar que això succeeix.

A més, sempre que activeu la VPN integrada gratuïta, totes les dades de l’historial de navegació estan protegits amb xifratge AES de 256 bits, la qual cosa també és cert per als fitxers locals emmagatzemats al dispositiu Android. Necessiteu accedir a l’arrel al dispositiu per veure senzillament la carpeta Tenta i, encara que ho feu, tot el que trobareu és un munt de fitxers xifrats i que no es poden llegir..

Tenta també bloqueja els anuncis i les publicacions emergents sense necessitat de complement. A més, una configuració anomenada “navegador de màscares” bloqueja les captures de pantalla mentre el navegador està obert, i també podeu configurar el navegador per tancar totes les pestanyes obertes a la sortida. Ambdues funcions de seguretat són bons elements de seguretat i privadesa addicionals, si algú té accés físic al dispositiu per un breu moment.

Tenta-Mask-Browser

Tot i això, generalment no hauria de ser una preocupació per Tenta, ja que podeu configurar el navegador per requerir un PIN. Això vol dir que, fins i tot si algú té el vostre dispositiu, no podrà obrir el navegador. Aquest PIN tampoc es guarda als servidors de Tenta, proporcionant una seguretat addicional contra les infraccions i filtracions de dades de l’empresa..

Malgrat totes aquestes excel·lents funcions de seguretat, Tenta no pot competir amb Puffin, ja que pot estar infectada amb programari maliciós mentre navegueu, sobretot perquè no bloqueja cap tipus de pàgina web maliciosa ni pot desactivar JavaScript..

Altres motius ens agrada Tenta

Hi ha moltes coses per estimar sobre Tenta, a part de la seva excel·lent seguretat. La privadesa és igualment bona, ja que la política de privadesa és clara i concisa i CloudMosa, l’empresa que desenvolupa Tenta, no recopila cap dada personalitzada dels seus usuaris.

El disseny de la interfície també és excel·lent, amb un enfocament innovador per a la gestió de pestanyes anomenades “zones”, essencialment grups de pestanyes que podeu especialitzar amb diversos paràmetres. A més, la volta multimèdia us permet descarregar, desar i xifrar tot tipus de fitxers multimèdia, oferint-vos un accés fàcil i privat a ells en qualsevol moment..

Tenta-Zones

Si encara no us heu decidit del navegador, assegureu-vos de revisar la nostra revisió completa sobre Tenta per obtenir un desglossament complet.

Vivaldi

Com molts altres navegadors, Vivaldi utilitza la navegació segura de Google per protegir els usuaris de llocs web maliciosos que contenen programes maliciosos o de pesca. Es tracta d’una excel·lent elecció, ja que és una de les millors bases de dades de navegació segures del voltant.

La freqüència d’actualització també és de primer nivell, ja que el navegador rep actualitzacions de seguretat ràpidament quan cal, així com una nova versió estàndard aproximadament una vegada a la setmana. 

Els anuncis estan bloquejats de manera predeterminada en allò que classifica Vivaldi com a “llocs abusius”, tot i que el navegador no aclareix què comporta això. Si voleu bloquejar anuncis en general, haureu de descarregar un bloqueig d’anuncis des de Chrome Web Store.

JavaScript es pot bloquejar en general o de lloc per lloc. A més, si acabeu connectant-vos a un lloc web mitjançant una connexió HTTP no segura, se us presentarà un avís clar i visible, assegurant-vos que esteu conscients de la vulnerabilitat..

Vivaldi-JavaScript

Tot i que la seguretat de Vivaldi és excel·lent en comparació amb la majoria de navegadors, la quantitat de funcions de seguretat que ofereix Tenta i la navegació basada en núvols de Puffin és excel·lent, i és per això que el navegador ocupa el tercer lloc de la nostra llista..

Altres motius ens agraden de Vivaldi

Vivaldi és una de les nostres millors opcions de navegador i per una bona raó. No només és increïblement ràpid, també utilitza una quantitat sorprenent de RAM. A més, el nivell de personalització i control de la visualització i la sensació del navegador no té paral·lel.

Vivaldi-Personalització

La seva gestió de pestanyes també és excel·lent, ja que se us ofereix una sèrie d’eines per fer un seguiment de la vostra navegació. Podeu fixar, hibernar i silenciar les pestanyes, a més de dividir la pantalla entre diverses pàgines web, fent que la multitasca sigui brisa.. 

Com que el navegador es basa en Chromium (consulteu la nostra crítica de Chromium), la majoria de les extensions de Chrome que no modifiquen la interfície d’usuari són compatibles amb Vivaldi.

Vivaldi-Split-Screen

Vivaldi també ho fa molt bé amb la privacitat. Només recopila dades d’ús anonimades i la política de privadesa estableix clarament que aquesta informació no s’utilitza per a altra cosa que no sigui per a anàlisis interns, és a dir, que mai es comparteix amb tercers. Hem revisat tot això i molt més a la revisió de Vivaldi, així que comproveu si encara no ho heu fet.

Chrome

La freqüència d’actualització de Google Chrome és inigualable, amb els parches de seguretat que s’executen en poques hores o dies des que Google descobreix una vulnerabilitat. El navegador també proporciona als usuaris un avís clar quan utilitzen una connexió HTTP no segura i el JavaScript es pot bloquejar completament o per a llocs web específics..

Tot i que les finestres emergents es bloquegen automàticament, no hi ha cap bloqueig d’anuncis integrat, però n’hi ha diverses disponibles de forma gratuïta a Chrome Web Store. No és sorprenent, Chrome utilitza la base de dades de navegació segura de Google per protegir els usuaris contra llocs web maliciosos, que, com ja hem cobert, fa bé en aquesta tasca.

El 2013 es va revelar que es podrien accedir fàcilment a totes les contrasenyes desades a Google Chrome en text complet sense necessitat de cap autenticació, però des de llavors s’ha canviat i ara es protegeixen les contrasenyes mitjançant les credencials del sistema..

Protecció contra contrasenya de Chrome

Tot i que la seguretat de Google Chrome és essencialment idèntica a Vivaldi, la manca d’un bloquejador d’anuncis integrat per a llocs abusius de Chrome permet que Vivaldi tingui una avantatge, encara que no gaire, ja que pot afegir una extensió amb aquest propòsit de totes maneres.. 

Com que aquest article es centra sobretot en la seguretat, recomanem llegir la nostra revisió de Google Chrome per obtenir tot el que podeu fer sobre el rei dels navegadors web.

Altres motius ens agrada Chrome

Google Chrome és, amb molt, el navegador més popular del món, i això no és sense raó. Presenta un disseny senzill i intuïtiu que s’ha convertit en l’estàndard de la indústria.

Chrome-Google-Translate

Chrome també és molt ràpid, superant la majoria d’altres navegadors només amb algunes excepcions, i la seva enorme biblioteca d’extensions és inigualable. La sincronització entre dispositius és una brisa i el navegador està ben integrat amb diversos serveis de Google.

Valent

Brave és una altra excel·lent opció per a un navegador web segur. HTTPS A tot arreu està habilitat de manera predeterminada i, si encara us haureu de connectar a un lloc web mitjançant HTTP regular, Brave avisa clarament quan això passi.

Valent-HTTPS-Arreu

El menú Escuts facilita fer un seguiment del que actualment s’està bloquejant al lloc web que esteu veient, i també us permet accedir ràpidament a diversos paràmetres de seguretat.. 

Menú per a escuts valents

Els anuncis i les finestres emergents estan bloquejats de manera predeterminada i també podeu habilitar el bloqueig de scripts. Com molts altres de la llista, Brave utilitza la navegació segura de Google per protegir-se de diversos tipus de ciberdelinqüència, com ara programari maliciós o phishing.

Malauradament, la freqüència d’actualització de Brave deixa alguna cosa a desitjar, ja que el navegador rarament rep actualitzacions amb més freqüència que una vegada cada tres setmanes, cosa que és una mica lenta quan es tracta de seguretat. Només per això és el que val a valent en el cinquè lloc d’aquesta llista, en lloc de superar els valors més alts.

Altres motius ens agrada valent

Tal com es recull a la nostra ressenya, Brave marca una bona puntuació en totes les categories, tot i ocupar el lloc final d’aquesta llista. Brave és ràpid i consumeix una quantitat sorprenent de RAM. També inclou diverses funcions de seguretat interessants, com bloquejar contingut de xarxes socials i proporcionar una barra de pestanyes al mòbil.

Menú per a escuts valents

Igual que altres navegadors Chromium inclosos en aquest article, Brave també pot aprofitar la majoria de les extensions Chrome, ampliant enormement el que pot fer el navegador a gairebé totes les àrees.

La privadesa també és de primera qualitat i, en un moviment inusual, Brave fins i tot suporta de forma nativa Tor, el programari gratuït de codi obert que permet una comunicació anònima (no es pot confondre amb el propi navegador Tor). Consulteu el nostre comentari valent per obtenir més informació sobre aquest navegador excel·lent i segur.

Mencions d’honor

Una llista de cinc dels navegadors més segurs sempre serà una mica restrictiva; aquí hi ha dos navegadors que gairebé no han aconseguit tallar el problema.

Vora

La seguretat és l’única part del navegador Microsoft Edge que mereix qualsevol elogi. El sistema SmartScreen bloqueja els llocs web maliciosos i és realment millor que la navegació segura de Google. 

Avís de Edge-HTTPS

Malauradament, la baixa freqüència d’actualització (aproximadament una vegada al mes) i un advertiment de connexió insegur increïblement fàcil de perdre, manté el navegador Microsoft Edge dels nostres cinc navegadors més segurs. Per obtenir més informació sobre el navegador, llegiu la nostra crítica de Microsoft Edge.

Firefox

Mozilla Firefox és un altre navegador que amb prou feines no el va incloure a la nostra llista. La seva freqüència d’actualització és excel·lent i el navegador utilitza la navegació segura de Google per protegir els seus usuaris. 

Firefox-Master-Password

Malgrat això, Mozilla Firefox té un avís de connexió no segura que pot ser difícil de notar, i les contrasenyes emmagatzemades localment no estan totalment protegides a menys que activeu una contrasenya principal. Per obtenir un detall més detallat del navegador, consulteu la nostra revisió de Mozilla Firefox.

Pensaments finals

La seguretat és una consideració important a l’hora d’escollir un navegador. Malauradament, sovint es passa per alt perquè no és tan notori com altres aspectes de la navegació web, com ara el rendiment o les funcions. 

Tot i que només es pot fer un navegador per protegir-vos (especialment de vosaltres mateixos), els que s’enumeren aquí us permetran recórrer Internet tot sabent que no hi ha debilitats ni vulnerabilitats que puguin posar-vos en risc..

Si us preocupa especialment la seguretat, us recomanem sincerament Puffin, però qualsevol altra entrada d’aquesta llista és també una opció més sòlida. Ens agradaria escoltar què en penseu de la seguretat del vostre navegador. Si no es troba a la nostra llista i creus que mereix ser-ho, fes-ho saber als comentaris que es mostren a continuació.

Si voleu obtenir més informació sobre com es comparen aquests navegadors fora de seguretat, feu una ullada a les revisions del nostre navegador. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me