Millors alternatives TrueCrypt: 5 proveïdors que fan la feina

TrueCrypt va ser durant molts anys el programari de xifrat de codi obert gratuït i lliure. Tot i això, després d’haver-se suspès uns quants anys enrere, molts usuaris encara busquen un reemplaçament. En aquesta guia per a les millors alternatives de TrueCrypt, anem a publicar els cinc favorits, tirant de la nostra llista de programari de xifratge millor.


Des de les forquilles de TrueCrypt fins a dissenys propis, hem compilat una llista de programari de xifrat de fitxers que us mantindrà en seguretat. Tot i que algunes de les opcions de sota tenen plans de pagament, també hi ha moltes eines gratuïtes disponibles. Tot i això, totes les nostres opcions de seguretat protegirà els teus fitxers amb els darrers algorismes de xifrat. 

El reemplaçament més directe de TrueCrypt és VeraCrypt, que és una forquilla del programari original. Es va desenvolupar a partir del que quedava de TrueCrypt, proporcionant una experiència d’usuari molt similar al mateix temps que s’actualitzava la seguretat per protegir-se contra la ciberdelinqüència moderna.. 

Si busqueu una eina que sigui més fàcil d’utilitzar, Boxcryptor és una alternativa sòlida. Tot i que haureu de comprar una subscripció per accedir a tot el que Boxcryptor té per oferir, el preu val la pena. Boxcryptor és una eina de xifrat conscient del núvol, de manera que troba i xifra automàticament les carpetes d’emmagatzematge en núvol de la vostra màquina.

Què és TrueCrypt?

TrueCrypt era un programari de xifratge de codi obert que us permetia realitzar encriptació a la marxa. Funcionava creant un disc xifrat virtual dins d’una carpeta d’arxius. Amb aquesta configuració, va funcionar com a programari de xifrat de carpetes, a més de programari de xifrat de disc complet. 

Fa uns cinc anys, però, es va suspendre. Tot i que encara podeu descarregar TrueCrypt, el lloc web que allotja l’instal·lador adverteix que ja no és segur, ja que hi ha una gran quantitat de problemes de seguretat que no s’han solucionat. Ni tan sols és compatible amb Windows 10 oficialment, de manera que pot haver-hi problemes per executar TrueCrypt en sistemes moderns. 

Com que era de codi obert, molts desenvolupadors han pres el codi TrueCrypt i l’han modificat o basat en ell per crear forquilles, de les quals parlarem. 

Què va passar a TrueCrypt?

La història de TrueCrypt és important, així que us donarem la versió abreviada. Llançat el 2004, TrueCrypt va ser construït per un equip anònim amb codi E4M. Una de les persones que se sospitava que figurava en aquest equip era Paul Le Roux, un antic programador convertit en cap de càrtel que va ser arrestat el 2012 per acusacions de blanqueig de capitals, assassinat, tràfic de drogues i molt més.. 

Se suposa que Le Roux era l’home darrere d’E4M i, tot i que va negar la participació en TrueCrypt durant els seus processos penals, els empleats van informar que se’ls va ordenar utilitzar TrueCrypt per xifrar els seus discos durs.. 

Poc després del llançament inicial, l’equip de desenvolupament de TrueCrypt va rebre una carta de cessament i desistiment de l’ex-empresari de Le Roux, SecurStar, que reclamava el robatori de propietat intel·lectual. L’equip va aturar immediatament el desenvolupament després. 

No està clar si Le Roux va participar en TrueCrypt o no, però, independentment, l’equip que hi havia al darrere del programari va acabar ràpidament el desenvolupament. Afortunadament, hi ha diverses alternatives TrueCrypt, algunes de les quals són forquilles del codi original i altres que són cosa pròpia.. 

Alternatives TrueCrypt: l’elecció del millor programari de xifratge de codi obert

 1. VeraCrypt
 2. Boxcryptor
 3. Criptomator
 4. AxCrypt
 5. NordLocker

A l’hora de triar les nostres substitucions TrueCrypt, ens hem fixat principalment en el programari de xifrat de les unitats, és a dir, un programari que pot xifrar un disc sencer. Dit això, és difícil trobar eines de xifrat de tot el disc que utilitzin mesures de seguretat modernes, de manera que vam ampliar els nostres criteris per considerar altres aspectes.. 

Seguretat

L’àrea més important a l’hora de jutjar un servei de xifratge és la seguretat. Aquí, estem buscant no menys que el xifratge AES-256 per a emmagatzematge local i RSA-4096 per compartir (consulteu la nostra descripció del xifrat per obtenir-ne informació). A més, és important que el servei tingui coneixement nul de la vostra contrasenya principal, especialment si requereixen un compte. 

Usabilitat

La majoria del programari de xifratge de codi obert és difícil d’utilitzar, inclòs TrueCrypt. Amb l’afegit de Bitlocker a Windows 10, és important que el programari de xifratge de tercers sigui segur i accessible. Les opcions que apareixen a continuació serveixen com a substituts de TrueCrypt, però també com a alternatives de Bitlocker quan es tracta d’utilització. 

Preu

TrueCrypt va ser gratuït, de manera que el preu té un paper important. Les nostres opcions que es mostren a continuació inclouen el millor programari de xifrat gratuït al voltant, el que significa que podeu crear fitxers i carpetes xifrats sense passar-hi cap centenari. Hi ha algunes opcions que cobren, però hi ha alternatives gratuïtes o bé la despesa val la pena. 

Sincronització d’emmagatzematge al núvol

Finalment, es va examinar la integració de l’emmagatzematge al núvol. Tot i que no era un aspecte de TrueCrypt, és important per al programari modern de xifrat. Més que simplement permetre’t bolcar fitxers xifrats a la carpeta d’emmagatzematge en núvol, vam buscar coneixement sobre l’emmagatzematge en núvol. Això vol dir que el programari de xifratge detecta i afegeix, per exemple, afegir carpetes de serveis com Dropbox (llegiu la nostra ressenya de Dropbox). 

1. VeraCrypt

VeraCrypt és un programari gratuït de xifrat de fitxers que és la millor alternativa TrueCrypt. Això és perquè és essencialment TrueCrypt. És una bifurcació del programari suspès, que ofereix funcions similars i una interfície d’usuari familiar, però amb ajustaments de seguretat moderns. A més del xifrat de tot el disc, VeraCrypt també pot autentificar i xifrar fitxers i particions abans de les càrregues de Windows. 

veracrypt-review-drive-drive-driven

La seguretat és excel·lent. VeraCrypt utilitza una contrasenya diferent per a cada partició xifrada que tingueu, emmagatzemant la contrasenya principal al costat del programari xifrat de forma psuedo aleatòria. Mai no heu de connectar-vos a cap servidor per autenticar-se, és a dir, podeu utilitzar VeraCrypt fora de línia i desxifrar els fitxers.. 

Volum ocult i sistema ocult de VeraCrypt

Però, més que això, VeraCrypt proporciona versemblances versemblants amb la seva funció de volum amagada. Els volums ocults són complexos, per la qual cosa recomanem llegir la revisió completa de VeraCrypt per obtenir-ne els detalls. En resum, però, podeu amagar un volum dins d’un volum. Això vol dir que si algú us obliga a entregar la vostra contrasenya principal, podeu ocultar les dades sensibles. 

Ens encanten les funcions i la seguretat de VeraCrypt, així com el procés de xifratge familiar. No obstant això, no disposa de comoditats modernes, com ara la integració d’emmagatzematge en núvol. Per exemple, encara podeu deixar anar fitxers a la carpeta OneDrive, però VeraCrypt no detectarà la carpeta per si mateixa (llegiu la nostra revisió OneDrive). 

2. Boxcriptor

Boxcryptor és el més llunyà possible de TrueCrypt, però no deixa de ser una excel·lent eina de xifrat. En lloc de ser de codi obert i una mica desagradable com, per exemple, BestCrypt, Boxcryptor és una eina minorista construïda per utilitzar-la. Tampoc s’evita les funcions ni la seguretat. 

boxcryptor-account-link

En primer lloc, parlem del preu. Boxcryptor és un programari de xifrat de pagament, però hi ha disponible un pla gratuït. El pla gratuït ofereix xifratge il·limitat sense restriccions de mida del fitxer, tot i que només podeu seleccionar una ubicació per als vostres dispositius xifrats. A més, el pla gratuït està restringit al suport de la comunitat i només es pot instal·lar en dos dispositius. 

Com podeu veure a la nostra revisió de Boxcryptor, val la pena fer una actualització al pla de pagament. A més del xifratge del nom de fitxer, el servei de pagament inclou assistència de correu electrònic, integració il·limitada d’emmagatzematge en núvol i instal·lacions il·limitades. 

A més, té coneixement de l’emmagatzematge en núvol, detectant automàticament les ubicacions de Box, Egnyte, SugarSync i molt més (llegiu la nostra revisió d’Egnyte per veure per què la considerem com el millor servei EFSS). 

Boxcryptor està més centrat en el núvol que en el xifratge local, però si no us importa que entregueu uns ossos per a una interfície molt fluida, val la pena el cost. 

3. Criptomator

Cryptomator, com TrueCrypt i VeraCrypt, és un programari de xifratge de codi obert, tot i que potser no ho sabeu de seguida. És molt fàcil d’utilitzar, permetent crear ràpidament unitats virtuals i emmagatzemar fitxers dins d’ells. A més, Cryptomator és gratuït i només demana donacions quan descarregueu l’instal·lador. 

carpeta cryptomator-revisió-xifrada

A diferència d’altres eines de xifratge, que emmagatzemen els vostres fitxers protegits en un format de fitxer propietari, Cryptomator té el que denomina “xifrat transparent”. Podeu veure la jerarquia de com es xifren els fitxers, inclòs el fitxer de clau mestra. 

Per descomptat, les dades dels fitxers i de les carpetes són clares, però encara podeu veure què passa. És important tenir en compte que Cryptomator crea una jerarquia de carpetes. L’estructura del directori original està oculta. 

Pel que fa a la manera en què estàs protegit, Cryptomator utilitza AES-256 amb protecció contra xifres per a intents de força bruta. No hi hauria d’haver cap preocupació de perdre l’accés als vostres fitxers xifrats. Cryptomator no requereix registre i el codi font ha estat copiat innumerables vegades. Tot i que l’equip de desenvolupament és fantasma, encara podeu desxifrar els fitxers.  

Pot ser que el Cryptomator sigui el millor programari de xifratge de codi obert quan es pot utilitzar. Podeu llegir les nostres reflexions sobre el servei a la nostra revisió de criptòmetres. 

4. AxCrypt

AxCrypt pot gestionar el xifrat de manera diferent que altres programes, però la seva seguretat segueix sent bona. Igual que Boxcryptor, AxCrypt és una eina de xifrat de pagament amb un pla gratuït disponible, tot i que és inferior a Boxcryptor. Tot i que podeu utilitzar el pla gratuït sense preocupar-vos, té AES-128 en contraposició a AES-256, per la qual cosa us recomanem la variant de pagament. 

axcrypt-review-windows

També com Boxcryptor, AxCrypt té coneixement de les carpetes d’emmagatzematge en núvol que ja teniu a la vostra màquina. Quan instal·leu l’aplicació per primera vegada, trobareu totes les carpetes i les afegireu com a dreceres a l’aplicació AxCrypt. 

El suport de la plataforma també és excel·lent. AxCrypt està disponible a Windows, macOS, Google Play i l’App Store, el que la converteix en una gran alternativa a CipherShed per als fanàtics d’Apple. 

A Windows, AxCrypt serveix com a alternativa de Bitlocker. Tot i que podeu utilitzar l’aplicació de Windows per gestionar les vostres carpetes i fitxers xifrats, és molt més senzill fer servir només l’Explorador de Windows. AxCrypt s’integra directament, el que us permet fer clic amb el botó dret sobre qualsevol fitxer o carpeta per iniciar el procés de xifrat. 

AxCrypt presenta alguns problemes, com podeu veure a la nostra revisió AxCrypt. Dit això, és una eina de xifrat fàcil d’utilitzar un cop apresos els seus interessos i és bastant barat, per arrencar. 

5. NordLocker

NordLocker ocupa la última posició perquè es troba tan lluny de TrueCrypt com podeu obtenir. Tot i així, cal destacar el servei. Desenvolupat per l’equip de NordVPN, que, com es pot veure a la nostra revisió NordVPN, és un dels millors VPNs – NordLocker proporciona xifratge al núvol per als fitxers i carpetes.. 

nordlocker-review-windows

Això li proporciona un cost, però. NordLocker és un dels serveis de xifratge més costosos que hi ha, ja que reflecteix el gestor de contrasenyes de Nord, NordPass (consulteu la nostra revisió NordPass). Per sort, un pla gratuït està disponible, encara que només us permet xifrar fins a 5 GB de dades. 

Tot i així, NordLocker mereix la seva atenció gràcies a la seva excepcionalment fàcil d’utilitzar i a compartir funcions. Tot i que TrueCrypt i les seves forquilles són millors per a l’encriptació local, NordLocker és millor per compartir fitxers xifrats. El seu flux de treball racionalitzat permet enviar i rebre fitxers amb col·laboradors fàcilment, mantenint-los segurs. 

Algunes notes sobre el programari de xifrat

El programari de xifratge és ideal per protegir els vostres fitxers localment. En cas que algú tingui accés al vostre ordinador, no podran veure les vostres dades sensibles a menys que tinguin la clau per desxifrar els vostres fitxers. Dit això, la moderna aplicació per a la majoria del programari de xifratge és amb emmagatzematge en núvol. 

Els serveis d’emmagatzematge al núvol emmagatzemen els vostres fitxers en els servidors que són propietaris, la qual cosa produeix algunes preocupacions. És a dir, el proveïdor d’emmagatzematge al núvol podria, si volguessin, veure els vostres fitxers. El programari de xifrat proporciona una solució on els vostres fitxers es xifren localment abans de sincronitzar-vos amb el servei d’emmagatzematge en núvol que trieu. 

Pots matar dos ocells digitals amb una sola pedra. Si utilitzeu el millor servei d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero, Sync.com, aconseguireu el mateix. Com es pot veure a la nostra revisió de Sync.com, els fitxers es xifren localment abans de ser enviats als servidors de Sync.com, que gestiona la tasca d’una eina de xifratge i un servei d’emmagatzematge en núvol no assegurat en una subscripció.. 

Pensaments finals

Pot ser que TrueCrypt estigui desactivat i fora de lloc, però hi ha un munt de substitucions per mantenir els vostres fitxers segurs. VeraCrypt és l’alternativa més directa, desenvolupada a partir de les restes del codi TrueCrypt. Dit això, Boxcryptor és una presa moderna i fàcil d’utilitzar, que costa una mica de diners, però inclou les funcions per justificar aquest preu. 

Per a nosaltres, Boxcryptor és el millor per a la majoria d’usuaris, tot i que VeraCrypt és un reemplaçament més directe. Una part de la seguretat en línia és proporcionar eines fàcils d’utilitzar perquè tothom, de fons tecnològic o no, pugui utilitzar-les. En aquest front, Boxcryptor sobresurt. 

Quina alternativa TrueCrypt és la que més us interessa? Hi ha alguna bifurcació que trobem a faltar? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir. 

Preguntes freqüents de TrueCrypt

 • Per què es va tancar TrueCrypt??

  TrueCrypt es va tancar després de rebre una carta de cessament i desistiment de SecurStar, que deia que l’equip de desenvolupament de TrueCrypt utilitzava el codi que posseïa. En lloc de lluitar, TrueCrypt va aturar immediatament el desenvolupament.

 • Com de segur és TrueCrypt?

  TrueCrypt estava segur quan es suportava activament. Des del 2014, però, no hi ha hagut actualitzacions, és a dir, que no s’han superat les possibles mancances del programari. A partir del 2019, TrueCrypt no és segur d’utilitzar.

 • Per a què serveix TrueCrypt?

  TrueCrypt es va utilitzar per a encriptació de disc sencer i partició de disc quan es suportava activament. Tot i això, el programari s’ha suprimit a partir del 2019, amb la darrera actualització el 2014. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map