El millor programari antivirus 2020

Benvingut a la guia de Cloudwards.net sobre el millor programari antivirus. Us explorarem la crema del cultiu que hem trobat a les nostres revisions d’antivirus i us informarem sobre què fa un antivirus per protegir-vos i les precaucions que podeu prendre fora d’un escaneig normal..


Comparem els programes antivirus en cinc rondes: funcions, preus, facilitat d’ús, protecció i assistència. Tres programes es classificaran per a cadascun i, al final, declarem un guanyador global.

Abans d’anar a les rondes, definirem què és un antivirus per al 2020, superarem els tipus de programari maliciós bàsics i com identificarem si es troben a la vostra màquina, i valorarem els avantatges i els contres de programes antivirus gratuïts.

Més sobre:

 • Programari antivirus més segur 2020
 • El millor programari antivirus gratuït per al 2020
 • El millor antivirus per a Android 2020

Definició d’Antivirus el 2020

La majoria de les persones que han passat un temps al voltant d’un ordinador poden proporcionar una definició bàsica d’antivirus. En poques paraules, protegeix el vostre ordinador contra virus. Tot i que això és cert, els antivirus, tal com els coneixem, es descriuen millor com a antimalware.

El programari maliciós és un terme que utilitza programari maliciós. Hi ha virus a la llista, però

 Els programes han crescut al llarg dels anys per adaptar-se a un conjunt de amenaces més diversificat, no totes viscudes a l’escriptori.

Molts programes antivirus ara són suites de seguretat premium, inclosa la protecció per a diverses màquines, sistemes operatius i dispositius mòbils. Les mesures de seguretat augmentades com la protecció contra robatoris d’identitat i el xifrat d’arxius també són habituals.

Interfície de seguretat Panda

Els antivirus no són tan reactius com ho eren abans. Cerquen programari maliciós abans que pugui infectar la vostra màquina. Una manera típica d’aconseguir-ho és mitjançant la supervisió del comportament i l’aprenentatge automàtic.

Els millors antivirus poden identificar amenaces que no es coneixen en aprendre el comportament del programari maliciós anteriorment aplicat i aplicar-lo a un nou programari. Això els permet detectar i eliminar nous programes maliciosos de la vostra màquina, fins i tot si la base de dades de programari maliciós conegut no la inclou.

Aquest aprenentatge s’estén al vostre navegador, on hi ha un tresor de programari maliciós que només espera que el descarregueu. Els navegadors han millorat la seguretat integrada, sobretot Google Chrome, però un antivirus dedicat pot provocar atacs que potser no detecten.

Abans de passar a la nostra llista, definim el programari maliciós habitual que pugueu trobar i com esbrinar si ja heu estat infectats.

Tipus i atacs de programari maliciós

Virus-Malware

Hi ha moltes formes de programari maliciós i aquí no podríem cobrir-les. Els programadors hàbils escriuen cada dia nous programes maliciosos per a noves gestions. Tot i així, hi ha àmplies arquetips dels quals heu de ser conscients.

Adware

Un dels tipus més habituals de programari maliciós, el programari publicitari està creat per funcionar sota el radar dels que no el busquen. En la majoria dels casos, es canviarà el vostre motor de cerca, apareixeran més anuncis als llocs web que visiteu i, en alguns casos, hi haurà anuncis a l’escriptori..

Normalment, teniu adware com a paquet de programari gratuït. Molts usuaris fan clic a través dels instal·ladors sense pensar-ho, i així és com entra. Assegureu-vos que esteu vigilants amb els instal·ladors i desmarqueu totes les caselles que demanin instal·lar programari addicional..

El difícil és que no és il·legal ni sempre malintencionat. En molts casos, l’usuari opta a un navegador “segur” dissenyat per aportar dòlars publicitaris a qui hagi escrit el programari. Tot i que el programari és difícil d’eliminar, no us està intentant robar res. El més important per protegir-se contra aquest tipus de programari maliciós és parar atenció als instal·ladors.

Bot i botnets

Els bots són malintencionats. Han estat dissenyats per infiltrar-se en el vostre equip, de manera que el pirata informàtic pugui realitzar accions a la vostra màquina de manera remota. Els robots poden substituir-se a si mateixos com cucs i estendre’s a altres màquines com virus.

No és com The Matrix, on un pirata informàtic obre un missatge i us envia un missatge. Si l’ordinador té un bot, és probable que formi part d’una botnet, màquines esclaves que s’utilitzen més freqüentment per als atacs de DDoS.

Tots els robots d’una botnet fan una crida a les màquines hostes per realitzar una acció alhora, normalment per bloquejar un servidor web i endur-se un lloc. El que fa por de les botnets és que pot ser que en formi part, sense cap indicació significativa, sobretot si heu estat utilitzant un servei malafide com Hola VPN.

Keylogger

Un keylogger autònom, però desagradable, maliciós, emmagatzema totes les pulsacions de teclat fetes a la màquina amfitriona. La majoria dels antivirus poden detectar keyloggers ja que són un procés que funciona activament, però hi ha altres maneres de protegir-se.

Podeu utilitzar un teclat a la pantalla quan introduïu dades confidencials, però us recomanem que utilitzeu un gestor de contrasenyes de la nostra millor llista de gestors de contrasenyes. No només no tocarà el teclat, sinó que també estalviarà temps per iniciar la sessió en llocs web.

Ransomware

Ransomware xifra les dades de les màquines i les manté ostatges fins que pagueu una rescat. Els vostres documents, suports i molt més s’escorçaran fins que obtingueu efectius per recuperar-los.

A diferència d’altres programes maliciosos, sabreu si és a la vostra màquina. L’atacant us notificarà instruccions sobre com enviar el pagament i desbloquejar les vostres dades. Normalment, haureu de pagar amb cryptocurrency perquè l’atacant es pugui mantenir anònim.

Un altre ransomware és més astut. L’espigaware, per exemple, es presentarà com un antivirus al·legant que ha detectat innombrables problemes al vostre equip. Els virus de la pantalla de bloqueig carregaran un lloc web fals, normalment amb una agència de targetes de crèdit o de govern, i demanaran el pagament abans de poder entrar al vostre equip..

Independentment de quina forma entri, no pagueu la rescat. La persona ja va sortir del seu camí per cargolar l’equip, de manera que probablement no els retornarà els fitxers. La millor manera d’eliminar el ransomware és tornar a un punt de restauració del sistema a Windows i executar una exploració UEFI.

També podeu deixar de banda tot el problema i formatar el disc dur, però heu de tenir una còpia de seguretat per això. Consulteu la nostra visió general dels millors emmagatzematges en núvol i els millors proveïdors de còpia de seguretat en línia per esbrinar com fer-ho millor.

Rootkit

Un rootkit és similar a un bot, però, a diferència de les botnets, més interessa a infectar una sola màquina. El conjunt d’eines de programari proporciona a l’usuari un accés no autoritzat a la màquina remota, la qual cosa permet executar fitxers i canviar la configuració del sistema..

Com que els rootkits són tan profunds, són difícils de detectar i eliminar. Tanmateix, triga temps a obtenir aquest nivell d’accés, per la qual cosa la majoria dels antivirus haurien de detectar i eliminar els rootkits ja que obtenen permisos d’usuari.

En cas que ja tingueu un rootkit i no es pugui eliminar amb un escaneig d’escriptori, la millor opció és executar un escaneig UEFI per extreure’l abans que es carregui el sistema operatiu..

Spyware

El programari espia és complicat perquè no és il·legal ni maliciós. És un programari dissenyat per espiar-te, recollir dades sobre les vostres opcions de navegació, decisions de compra i molt més. En la majoria dels casos, és una manera de vendre informació als venedors. Un exemple recent, Red Shell, va recórrer molts jocs de PC, provocant controvèrsia a la comunitat de jocs.

Els desenvolupadors de programari de programari espia s’introdueixen de manera intencionada, però no sempre és així. De vegades és una manera de capturar la pantalla, registrar dades d’inici de sessió confidencials o espiar càmeres web per escriure Toms.

Per sort, és fàcil de detectar i eliminar. Molts antivirus moderns inclouen també la protecció per càmera web, bloquejar l’accés a tots els programes a menys que ho permetin.

Troià

Trojan-Virus

Com el cavall de Troia, aquest tipus de programari maliciós es representa com a alguna cosa útil, però té una càrrega útil maliciosa al seu interior. Un troià per si sol no és un programari maliciós, però hi ha qualsevol cosa.

És una de les maneres més habituals d’entregar programari maliciós a una màquina. A més, és un dels més perillosos perquè s’utilitza per lliurar keyloggers, ransomware, rootkits i molt més. Els troians són un dels primers aspectes que es busquen antivirus.

La millor manera d’evitar un troià és no descarregar res discutible. Heu de tenir cura de, sobretot, convertidors de PDF gratuïts i antivirus falsos. En casos més maliciosos, les descàrregues tenen un doble servei, instal·lant un trojan i adware a la vostra màquina al mateix executable.

Virus

Una de les primeres i més potents amenaces contra els ordinadors, els virus han estat durant molt de temps, almenys prou temps per encunyar el terme “antivirus”. Es veuen reproduir-se el més ràpidament possible, infectant la vostra màquina i qualsevol contacte amb això.

L’aspecte més espantós dels virus és la rapidesa amb què es poden propagar i provocar la destrucció. S’utilitzen per robar o corrompre quantitat massiva de dades, amb la qual cosa redueixen la màquina a un rastreig en menjar els recursos del sistema.

Per sort, els virus són menys comuns del que solien ser, ja que els antivirus s’han tornat més sofisticats. Tanmateix, altres programes maliciosos han tingut lloc, sobretot el ransomware i el bot.

Phishing

Tot i que no és tècnicament una forma de programari maliciós, la pesca no és una potent amenaça per a la ciberseguretat. Algú que us presenti com a institució legítima us demana que proporcioneu informació sensible per correu electrònic, telèfon o text. Normalment, és un banc, una companyia d’assegurances o una agència de targetes de crèdit.

L’objectiu és atreure un usuari a fer clic en un URL infectat, normalment un portal de pagaments falsos, i a introduir informació com ara un nom d’usuari i una contrasenya. Durant la prova antivirus, vam veure emulats bancs, PayPal i agències d’assegurances.

Les pàgines web de phishing canvien constantment, sovint mantenint-se un dia o menys, recopilant dades i passant fora de línia. La primera línia de defensa és respectar la vostra carpeta de correu brossa i no lliurar informació sense credencials. Assegureu-vos que quan introduïu informació confidencial, comproveu dues vegades l’URL en què teniu.

Com identificar programari maliciós

La majoria de programari maliciós es tracta de viure desapercebuts a la vostra màquina el màxim temps possible. Hi ha altres esquemes, com ara ransomware, que donen a conèixer la seva presència. A part d’aquests, depèn de vostès saber si tens programari maliciós.

Un cop hàgiu descarregat un antivirus de la nostra llista i hàgiu executat una exploració, sabreu si hi ha programari maliciós a la vostra màquina, però hi ha indicis que us espereu abans.

El primer és un rendiment lent. El programari maliciós utilitza ràpidament els recursos del sistema, sovint perquè els programes s’escriuen sense presses. Si la vostra màquina funciona més lentament del normal, és possible que tingueu programari maliciós.

Es va fixar la CPU

A Windows, podeu utilitzar el gestor de tasques per veure les tasques actives i l’ús de recursos. Desplaceu-vos per la llista i mireu si hi ha processos actius que tinguin noms estranys o que no semblin estar lligats a cap aplicació. No és una bona idea acabar amb aquests processos, però, ja que no suprimiu el malware i pot ser que sigui un procés connectat a una aplicació legítima..

És possible que altres formes de programari maliciós, com ara bots, no mostrin cap signe de presència a la vostra màquina. Per això, el millor és executar una exploració completa amb el vostre antivirus sovint, fins i tot si no noteu alentiments del sistema o processos actius estranys.

Antivirus gratuïts: el bo, el dolent & el Lleig

Si bé les solucions de pagament gairebé sempre són millors, hi ha antivirus gratuïts al mercat. Pensem que no hauríeu de protegir-vos només perquè la vostra cartera no pot suportar un pla complet, però hi ha inconvenients a les ofertes gratuïtes.

Comencem amb el bé, però. El principal punt de venda d’antivirus gratuïts és que, bé, són gratuïts. Empreses com Avast, Malwarebytes, Avira i Norton han impulsat antivirus gratuïts per a la seva protecció. Us descarregueu un instal·lador i no, sense gastar-vos diners.

Interfície de programari maliciós

Tanmateix, com qualsevol cosa gratuïta, hi ha limitacions. El que obteniu és una versió desplegada del programari de pagament i sol·licituds constants d’actualització. Avira Free, per exemple, només proporciona un rastreig sota demanda. Les empreses afirmen que tant les versions de pagament com les gratuïtes s’actualitzen amb noves signatures de programari maliciós, però no sempre es fan al mateix ritme.

La diferència és petita, però els antivirus pagats presenten números de detecció més elevats que els seus homòlegs gratuïts. Si suposem que ambdues aplicacions s’actualitzen amb les mateixes signatures de programari maliciós, podem suposar que aquestes actualitzacions s’executen primer als usuaris pagats i en segon lloc a les gratuïtes..

El temps és essencial per als programes antivirus. Les explotacions del dia zero són atacs realitzats el mateix dia en què es coneix la explotació. Els que tenen antivirus gratuïts són més vulnerables. Els productes pagats solen utilitzar un control de sofisticat comportament més sofisticat per detectar programari maliciós de zero dies, mentre que els gratuïts confien en signatures de programari maliciós coneguts i mètodes de detecció rudimentaris..

Si es tracta d’un sistema de control del comportament més complex o d’una actualització més ràpida de signatures de programari maliciós no és rellevant. De mitjana, els antivirus gratuïts tenen un comportament lleugerament pitjor que els seus homòlegs pagats. Es tracta, però, d’un marge reduït que de vegades les solucions de pagament tenen problemes per justificar-se.

El buit es basa en les funcions centrades en la usabilitat o la protecció. A la llista, normalment tindreu l’opció d’assistència de control parental, protecció del ransomware i opcions d’assistència quan actualitzeu l’actualització.

Sophos Home control parental

Les característiques superen fàcilment el preu. Si busqueu programari maliciós podeu esborrar-ne restes, però la protecció contra el robatori d’identitat, el ransomware i els atacs mòbils són funcions que obteniu amb antivirus pagats..

En definitiva, els antivirus pagats són millors que els gratuïts. Les taxes de detecció són similars, però les funcions de protecció addicionals i una infraestructura més robusta fan que es pugui justificar l’actualització. Tot i així, la protecció gratuïta és millor que cap protecció, així que assegureu-vos de llegir aquesta guia per a les nostres recomanacions sobre el millor programari antivirus gratuït.

Primera fase: Característiques

Els antivirus són més que una protecció per al vostre PC. Els plans bàsics estan disponibles, però el producte bàsic ha evolucionat des d’una eina pública fins a una suite de seguretat premium. A la primera ronda es contemplen les funcions que milloren la vostra seguretat i experiència sense contenir recursos del sistema ni obstruir la interfície d’usuari.

Les xarxes privades virtuals i les eines de gestió de contrasenyes no figuraran entre les coses que considerem. Aquestes eines s’han convertit en addicions habituals a les suites antivirus, però resulten pitjors que els nostres millors comandaments de VPN i gestors de contrasenyes. Farem una excepció si la VPN o el gestor de contrasenyes inclosos poden anar a punt amb les nostres millors opcions en aquestes categories..

En lloc d’això, estem mirant funcions com ara una trituradora d’arxius, el control parental i un navegador segur. La majoria d’antivirus protegeixen el vostre navegador actual, però estem buscant una aplicació addicional que protegeixi els pagaments en línia, bloquegi els anuncis i mantingui les galetes eliminades.

Fora d’això, les funcions són específiques del producte. Bitdefender Antivirus inclou, per exemple, perfils per realitzar sintonitzacions, i AVG inclou una prova gratuïta del seu programari TuneUp per esborrar els residus de la vostra màquina. Característiques com aquestes ajuden a que certs antivirus es distingeixin dels altres i s’utilitzaran com a segadors per a productes amb conjunts de funcions similars.

Aquestes són les coses que busquem en aquesta ronda:

 • Shredder
 • Control dels pares
 • Navegador segur
 • Funcions addicionals

AVG

AVG ofereix una generosa oferta gratuïta amb protecció bàsica contra programari maliciós, protecció contra ransomware i molt més. La nostra característica preferida del pla gratuït és el navegador segur de AVG, una interfície de Chromium amb extensions preinstal·lades com un bloqueig d’anuncis, un netejador de galetes i un gestor de contrasenyes..

El navegador, que és el mateix que Avast Secure Browser, destaca d’altres antivirus. És una interfície familiar que augmenta la vostra velocitat i us manté protegit. Sempre que pugueu passar sense integració de Google, el navegador segur no és una mala opció.

Internet Security afegeix funcions com un tallafoc, protecció de càmeres web i xifrat de fitxers. Per descomptat, el xifrat d’arxius és el més útil, proporcionant una capa addicional de seguretat contra un ransomware desagradable.

Configuració de protecció AVG

Tot i això, AVG ocupa el primer lloc en aquesta ronda és el seu paquet Ultimate. És combinada la seguretat d’Internet i el TuneUp AVG. TuneUp és una excel·lent utilitat de neteja que pot gestionar fitxers massius alentint el rendiment del disc i arreglar les aplicacions en segon pla dels recursos del sistema. Quan vam provar TuneUp, es va eliminar més de 12 GB de les nostres unitats.

AVG compleix els nostres criteris amb el control parental, un navegador segur, una trituradora d’arxius i funcions addicionals com TuneUp. Hi ha moltes altres funcions que podeu llegir a la nostra revisió completa d’AVG.

Bitdefender

Bitdefender Antivirus és el nostre antivirus de referència per a funcions. Si no fos per AVG TuneUp, es posaria fàcilment el primer lloc d’aquesta ronda. Tanmateix, haurà de conformar-se amb la segona. Es troba al capdavant de AVG amb perfils de rendiment, banca en línia segura i Bitdefender Photon.

Té un conjunt impressionant de funcions de protecció i satisfà la nostra línia base de control parental, una trituradora d’arxius i un navegador segur, tal i com podeu llegir a la nostra revisió Bitdefender. Obteniu xifrat de fitxers i protecció de ransomware complet, un monitor d’amenaça de xarxa, un filtre de pesca i anti-robatori, una eina que ajuda a localitzar el vostre dispositiu en cas de pèrdua o robatori..

Configuració del perfil de Bitdefender

La nostra característica preferida són els perfils de rendiment, exclusius per a Bitdefender. Podeu definir els perfils per iniciar-se automàticament quan es realitzen determinades accions o s’inicien aplicacions.

Bitdefender augmentarà la protecció amb àrees, suprimirà les notificacions o farà tot el que necessiteu en funció del que feu. Per exemple, un perfil de treball pot augmentar la protecció de correu electrònic i de xarxa mentre suprimeix les notificacions d’escaneig.

Una altra manera d’augmentar el rendiment és amb Bitdefender Photon, que explorarà les configuracions de maquinari i programari i optimitzarà les exploracions per a aquesta configuració. Estalviareu recursos i millorareu la vostra velocitat, de manera que podreu continuar utilitzant la vostra màquina mentre Bitdefender està escanejant.

Kaspersky

Molts antivirus podrien agafar la tercera ranura per a aquesta ronda. ESET, Panda Security i Norton eren contendents, però hem de donar-li a Kaspersky perquè hagi centrat la seva qualitat en la quantitat amb les seves característiques.

Inclou tot el que busquem en aquesta ronda: una trituradora de fitxers, controls parentals i un navegador segur. 

Altres funcions notables inclouen la protecció de càmeres web i un netejador de privadesa. Escombrarà el sistema per obtenir les dades identificatives i les netejarà. Si bé el netejador de privadesa no us estalviarà tant espai com AVG TuneUp, us protegirà dels robatoris d’identitat. Podeu llegir els nostres consells per evitar el robatori d’identitat per obtenir més maneres de protegir-vos.

Bloqueig del seguiment de Kaspersky

Obteniu diners segurs, que és una forma segura de fer front a transaccions en línia, però Kaspersky també protegeix el vostre navegador normal. La navegació privada bloquejarà els intents de recollida de dades des de les analítiques web a les xarxes socials. Podeu llegir més informació sobre la navegació privada i les altres funcions de Kaspersky a la nostra revisió d’Antivirus de Kaspersky.

Segona ronda: fixació de preus

Com en totes les nostres guies, hem vist el preu en relació amb el valor. Per exemple, valorem ExpressVPN de forma constant en la part superior de la seva categoria. És car, però justifica el seu preu amb un conjunt de funcions robust que podeu llegir a la nostra revisió ExpressVPN.

Un servei no és bo només perquè és barat, però ens fixarem en el preu i les característiques establertes entre si. Per exemple, F-Secure és més car que McAfee Total Protection, però els resultats del laboratori la valoren per sobre del competidor amb blindatges vermells..

Al marge del valor general, estem buscant la línia de plans. Això inclou quants dispositius poden tenir un pla, quins sistemes operatius admet, etc. Kaspersky Internet Security, un antivirus que aporta resultats de laboratori excel·lents, està limitat a cinc dispositius, cosa que fa que sigui una venda difícil per a les famílies..

Com s’ha esmentat anteriorment, els antivirus pagats són generalment millors que els seus homòlegs gratuïts. Tot i així, hi ha mèrit d’oferir gratuïtament. Considerem si un antivirus ofereix un pla gratuït com a factor reduït a l’hora de determinar els nostres rànquings.

Aquí tenim el que busquem en aquesta ronda:

 • Valor
 • Suport per a dispositius
 • Suport del sistema operatiu
 • Pla gratuït

Avast

Avast és el millor antivirus orientat al valor. Destaca l’oferta gratuïta generosa i el baix cost d’Avast Pro és al voltant de la meitat del preu d’altres antivirus. Tot i que les funcions són lleugeres, es va poder diferenciar en resultats de laboratori, tal com es pot llegir a la nostra revisió Avast Pro.

S’il·lumina en les funcions quan es compara amb un paquet de seguretat com Bitdefender, però, a menys de la meitat del cost, encara obté molt. Avast inclou el seu navegador segur, que és el mateix que AVG Secure Browser. Té extensions com ara un bloqueig d’anuncis, un netejador de galetes i molt més, però no té integració de Google.

La nostra funció favorita a Avast Free i Pro és Wi-Fi Inspector. Analitzarà tots els dispositius connectats a la vostra xarxa i us advertirà de vulnerabilitats. Això és especialment útil per descobrir la connexió a WiFi pública, però també es pot utilitzar per identificar problemes de la vostra llar.

L’únic problema amb Avast és que els sistemes operatius no es poden barrejar. Fins i tot els plans de diversos dispositius estan restringits a PC. Les ofertes per a Mac, Android i iOS són gratuïtes o econòmiques, tot i que alleugera el dolor d’un pla Windows només.

Malgrat el valor d’Avast Pro, hi ha moltes més funcions que justifiquen una actualització. Avast Ultimate, per exemple, no té tant valor per dòlar com les ofertes econòmiques, però ve amb Avast SecureLine, una VPN sorprenentment bona per a un producte agrupat. Podeu llegir la nostra revisió Avast SecureLine per obtenir més informació.

McAfee Total Protection

McAfee va obtenir una puntuació “decent” en la nostra revisió de McAfee Total Protection a causa del seu mal rendiment d’escriptori a causa d’un plafó de fenestres emergents, però no hi ha millor opció per tenir un preu alt de dispositius a un preu baix..

Per menys de 50 dòlars anuals, podeu protegir fins a 10 dispositius amb la suite premium de McAfee. És compatible amb Windows, macOS, Android i iOS i podeu sincronitzar-los a la interfície d’interès. L’antivirus s’adapta millor a una família que necessita protegir diverses màquines i gestionar-les en una sola zona.

També teniu moltes funcions. McAfee inclou True Key, un programari de gestió de contrasenyes decent que no arriba al nivell de Dashlane (llegiu la nostra revisió Dashlane). Tanmateix, com a programari agrupat, és bo. Obteniu cinc llicències que, per si soles, corrien 99,99 dòlars anuals.

Funcions com una trituradora d’arxius i un netejador de navegadors també són benvinguts. McAfee Total Protection és una bona opció de mig camí que no sobresurt en cap àrea. Si voleu protegir el màxim de dispositius al preu més baix possible, és la millor opció.

Sophos Home

A diferència de molts antivirus, Sophos Home té un esquema de preus senzill. Hi ha una variant gratuïta i de pagament, tant amb un elevat nombre de dispositius tenint en compte el seu cost. El pla gratuït protegeix tres dispositius i el que paga protegeix 10, cosa que és un robatori a només 50 dòlars.

No tens moltes funcions al pla gratuït. Teniu l’antivirus bàsic que protegeix contra el conjunt estàndard de programari maliciós, inclosos ransomware, controls parentals i gestió remota per comprovar a tots els vostres dispositius.

No obstant això, val la pena actualitzar, amb un triple del nombre de dispositius i una gran quantitat de noves funcions. Obteniu protecció per càmera web i keylogger, eliminació avançada de programari maliciós i protecció bancària. En 10 dispositius, els controls parentals i la gestió remota brillen encara més.

Tanmateix, tenim les nostres reserves sobre protecció, tal com es pot llegir a la nostra crítica de Sophos Home. Tot i així, pel preu, és un valor excel·lent. Obteniu assistència per a molts dispositius i moltes funcions, que suposadament redueix la meitat del cost dels paquets comparables.

Tercera ronda: Facilitat d’ús

La majoria dels antivirus són fàcils d’utilitzar. Hi ha excepcions, però no van tenir cap possibilitat de fer aquesta llista. Considerem la usabilitat general, però ens preocuparan més les opcions i la manera com es mostren.

La preocupació principal és el nucli de qualsevol antivirus, el rastreig. Estem buscant molts modes d’escaneig i una manera fàcil de donar-los compte. Els exàmens de direcció són imprescindibles i les funcions, com ara l’exploració arrossega i deixa anar ESET, són benvingudes.

Passant per exploració, estem mirant el rendiment, almenys des de les nostres proves pràctiques. Controlem l’ús de la CPU durant una exploració, ja que és una de les poques maneres de calibrar el rendiment fora de dir només que un antivirus “és lent”. Igual que en els punts de protecció, ens recolzem en els laboratoris per fer proves de rendiment, que abordarem a la propera ronda.

Tanmateix, el rendiment es troba fora de l’escaneig. Panda Security, per exemple, té una interfície atractiva que prova massa difícil d’empaquetar funcions. El seu impost sobre els recursos del sistema fins i tot va portar la nostra potent màquina de prova a un rastreig durant l’ús, responent a l’entrada dels usuaris lleugerament després que passés.

Aquí hi ha les coses que busquem en aquesta ronda:

 • Opcions d’escaneig
 • Accessibilitat de la configuració
 • Rendiment d’escaneig
 • Rendiment inactiu

AVG

Mentre que altres rondes són a prop, aquesta no ho és. AVG ocupa el primer lloc amb diverses opcions i una manera senzilla de donar-li sentit a totes. L’instal·lador inicia la personalització, proporcionant-vos la possibilitat de triar quins components de protecció cal instal·lar. Si, per exemple, no us preocupa la protecció per càmeres web, podeu ometre aquesta funció.

Ens sentim especialment impressionats pels modes d’exploració. Teniu sis presets: un escombratge bàsic, exploració profunda, exploració orientada, exploració de rendiment, exploració d’arrencada i exploració USB. Ens agrada que l’escaneig es pugui orientar a fitxers específics i que les exploracions de rendiment puguin augmentar la vostra velocitat amb TuneUp. També són útils les exploracions d’arrencada, sobretot si el ransomware et deixa fora de la teva màquina.

Modes d’escaneig AVG

Cada exploració, així com la resta de components, té la seva pròpia configuració. Podeu gestionar la durada emergent, definir com AVG reconeix els tipus de fitxers, configurar àrees d’exploració personalitzada i molt més. No heu de canviar cap configuració, però és el que fa que AVG sigui tan potent. Us ofereix aquestes opcions sense fer cap empenta per canviar-les.

AVG completa els nostres criteris amb un rendiment excel·lent. Es va notar, com a màxim, un augment del 5 per cent de l’ús de la CPU en ralentí quan s’executa una exploració profunda. El rendiment inactiu va ser bo, a més, amb la interfície amb cremallera.

Bitdefender

Bitdefender ocupa el segon lloc d’aquesta ronda a causa de la seva interfície personalitzable. Hi ha mòduls que podeu configurar per crear la pàgina principal de la interfície d’interès de la casa com vulgueu. Bitdefender les anomena accions ràpides i ens agrada que li permeti adaptar l’experiència sense perdre cap espai.

La resta de la configuració es troba a les quatre pestanyes del menú esquerre. Bitdefender utilitza un disseny de mosaic similar a la pàgina principal i podeu fer clic a qualsevol de les opcions per obtenir un menú de configuració avançat.

Interfície de Bitdefender-Interfície

Tot i que no és tan profund com AVG, Bitdefender té molta potència embolicada en una interfície intuïtiva. No hi ha cap pregunta sobre on es troba un paràmetre o una funció en particular i, si us heu enganxat, el fet de passar per alt a la interfície de les rajoles és senzill.

També teniu perfils i Bitdefender Central, que és una interfície d’interès web per gestionar els vostres dispositius, establir controls parentals i gestionar la vostra facturació. Segregar aquestes seccions ajuda a mantenir la interfície relacionada amb la protecció i al navegador amb la resta.

El rendiment és bo, però no excel·lent. Hi ha una petita disminució a l’hora de realitzar tasques, com ara el llançament d’un lloc web, mentre s’executa una exploració. Tanmateix, en general, la interfície és atractiva i Bitdefender no acumula massa recursos del sistema.

ESET NOD32

NOD32 té una interfície enganyosa i senzilla. Hi ha una pantalla principal que mostra l’estat del vostre ordinador i sis pestanyes a l’esquerra per navegar. Al contrari que l’enfocament ampli de Bitdefender a l’etiquetatge, les opcions de la interfície d’ESET us porten a funcions específiques com ara l’escaneig o les actualitzacions.

La configuració avançada està oculta. Podeu accedir a ells si aneu a “configuració”, després a “configuració avançada”. Les portes s’obren amb opcions per enviar mostres, ajustar el motor de detecció i configurar la protecció de xarxa.

Interfície ESET NOD32

Aquests paràmetres no són difícils de localitzar, però són prou enterrats perquè un usuari normal no els hagi trobat mai. Tot i que sigui còmode per configurar un programari que s’adapti a les seves necessitats, trobarà una gran quantitat d’eines, tot això sense comprometre la integritat de la interfície.

Els modes d’escaneig també són sòlids. Hi ha una exploració completa, exploració de suports amovibles, exploració orientada i escaneig UEFI. També podeu arrossegar i deixar anar fitxers o carpetes a la interfície per iniciar una exploració orientada. Per obtenir més informació sobre els paràmetres d’exploració i què ofereix ESET, consulteu la nostra revisió ESET NOD32.

Quarta ronda: protecció

Els antivirus estan protegits i, per tant, aquesta ronda és la més important entre els cinc. Comparem les nostres proves pràctiques amb resultats de laboratori per obtenir una visió general del bé que us protegeix un antivirus contra el flux constant d’amenaces en línia..

Primer abordarem la identificació i l’eliminació del programari a través dels resultats de les proves. L’escenari aquí és que un usuari ja té programari maliciós i necessita un antivirus per trobar-lo i destruir-lo. En la majoria dels casos, serà conegut programari maliciós que forma part de la base de dades antivirus.

El següent problema és el malware de zero dies. Comprovem el seguiment del comportament de l’antivirus i el bé que identifica el programari maliciós, encara que no se’l hagi generat una firma. També veurem falsos positius, que són una conseqüència puntual no desitjada del control del comportament.

A banda d’eliminar el programari maliciós que ja hi ha, buscarem mesures de seguretat proactives, incloses les ransomware, les càmeres web i el navegador. També provarem esquemes de pesca i identificarem la capacitat d’antivirus per identificar-los.

Aquí tenim el que busquem en aquesta ronda:

 • Identificació i eliminació de programari maliciós
 • Protecció contra programari contra el programari zero
 • Seguretat proactiva
 • Actuació de pesca

Bitdefender

Bitdefender era l’antivirus més segur a les nostres proves pràctiques. Així mateix, ha rebut un gran nombre de signes dels laboratoris, que es classifica com una de les opcions més importants entre els proveïdors d’antivirus. L’anàlisi d’abril de l’AV-Test va resultar eficaç al cent per cent contra programari maliciós salvatge i zero, que supera el 99,5 per cent de la indústria.

També va ser un dels quatre antivirus per obtenir una certificació de nivell 1 de MRG Effitas. L’anàlisi d’espectre complet del primer trimestre del 2018 va provar 18 antivirus amb troians, ransomware, portes posteriors, programari maliciós financer i molt més. La certificació significa que Bitdefender va tenir un 100 per cent d’èxit en bloquejar les 337 mostres d’aquests resultats de les proves.

Lloc web bloquejat amb Bitdefender

Seguint els nostres criteris, Bitdefender adopta una sèrie de mesures de protecció proactives. Obteniu protecció de dades en temps real, juntament amb el control de les amenaces de xarxa, el xifrat de fitxers per protegir-vos contra el ransomware i la lluita contra el frau, un sistema de filtratge dissenyat per avisar-vos sobre llocs web que us podran robar la informació..

Per a problemes profunds, com ara rootkits, Bitdefender inclou el mode Rescue. A diferència d’un escaneig normal UEFI, Bitdefender identificarà el rootkit i reiniciarà l’ordinador al mode Rescue. Allà, pot eliminar adequadament el malware.

F-Secure

F-Secure ha tingut un bon rendiment a les nostres proves pràctiques i ha obtingut una nota elevada dels laboratoris. La comprovació de la configuració de les funcions de l’Organització de les Proves de Programes Anti-Malware per comprovar els antivirus d’escriptori i les mostres falses de Wicar es van bloquejar per F-Secure. Tot i que inicialment va fallar la descàrrega en unitat, va eliminar el fitxer immediatament després.

L’AV-Test va trobar 100% efectiu contra programari maliciós i atacs de dia zero en el seu anàlisi de maig i juny, per sobre de la mitjana de la indústria en aquell moment. AV-Comparatives la va trobar eficaç al cent per cent durant les seves proves, que fins i tot Bitdefender no va poder realitzar.

Lloc web Antivirus F-Secure bloquejat

Així mateix, l’anàlisi de l’espectre complet del primer trimestre de MRG Effitas va atorgar-li una certificació de nivell 1, tot i que la prova es va realitzar amb F-Secure Business.

F-Secure ocupa el segon lloc pel seu rendiment abismal quan es tracta de falsos positius. AV-Comparatives, tot i haver estat un excel·lent rendiment, li va atorgar dues de cada tres estrelles, ja que va retornar 30 falsos positius de les 216 mostres utilitzades en l’avaluació del març..

Per sort, F-Secure no només elimina falsos positius com ho fan altres antivirus. Sempre que pugueu fer front als inputs dels usuaris, F-Secure es troba entre els antivirus més segurs del mercat. Podeu obtenir més informació al respecte de la nostra revisió Antivirus F-Secure.

Kaspersky

Kaspersky és una forta venda per a la protecció, especialment per als nostres lectors nord-americans. La nostra prova pràctica va mostrar bons resultats, però no excel·lents, i hi ha problemes de privadesa amb el govern rus. Com sempre hem dit a les nostres ressenyes antivirus, confiem en els laboratoris per obtenir números més precisos i no neguem els resultats que Kaspersky obté..

AV-Test i AV-Comparatives ho van tractar bé. El test AV va trobar un 100% de bloqueig de programari maliciós generalitzat i zero en la seva avaluació d’abril, que va superar la mitjana del 99,5 per cent de la indústria en aquell moment. AV-Comparatives va obtenir números similars, Kaspersky va anotar una taxa de blocs mitjana del 99,7 per cent entre febrer i juny.

Pàgina web bloquejada per Kaspersky

Kaspersky també va obtenir una certificació de nivell 1 de MRG Effitas en el primer trimestre de l’anàlisi de l’espectre i va superar la dura simulació bancària de MRG Effitas, una prova que els dos terços dels antivirus van fallar.

La protecció proactiva també mesura les mesures. Kaspersky inclou un mode bancari segur per protegir les transaccions en línia i el xifratge complet dels fitxers. Hi ha reserves sobre privadesa, però Kaspersky ha estat constantment al capdavant en resultats de laboratori.

Quinta ronda: Suport

Tot el programari necessita suport i aquesta és l’última àrea que anem a buscar per classificar el millor programari antivirus.

Primer, avaluarem les opcions d’assistència directa i els temps de resposta. El suport per correu electrònic és bo, però el telèfon i el xat en directe són millors. Qualsevol antivirus que ofereixi els tres obté punts bonus per a aquesta ronda.

A continuació, comprovarem si hi ha assistència de bricolatge. Tots els antivirus que hem provat tenen una base de coneixement en alguna forma, tot i que alguns són millors que altres. Els tutorials de vídeo i un fòrum comunitari poden fer que un antivirus també es pugui bloquejar.

És poc probable que necessiteu molta assistència, però, en cas que ho feu, no voldríem afegir insult a les lesions. Per últim, considerem la usabilitat general del sistema d’assistència, incloent la navegació sobre la base de coneixement i la cerca d’opcions de suport directes.

Aquí tenim el que busquem en aquesta ronda:

 • Múltiples opcions de suport directe
 • Video tutorials
 • Fòrum de la comunitat
 • Donar suport a la usabilitat

Bitdefender

Com en les funcions, Bitdefender és el punt de referència del suport. Obteniu tota la gamma d’opcions de contacte directe, com ara correu electrònic, xat en directe i telèfon, a més d’una base de coneixement, fòrum de la comunitat i molts vídeos de referència..

La base de coneixement és robusta i inclou articles que cobreixen totes les ofertes que ofereix Bitdefender. De vegades, hi haurà un vídeo tutorial que s’acompanya, com ara els dels articles sobrepassant la instal·lació. Els temes són rudimentaris, però no deixa de ser una bona inclusió per a aquells que puguin tenir problemes per configurar un antivirus.

Els fòrums estan disponibles en cinc idiomes: anglès, alemany, francès, romanès i espanyol. El fòrum anglès és el més actiu, però ens agrada que Bitdefender s’adreixi a una audiència més gran.

Això també us ajuda a informar-vos de programari maliciós local si no viviu a un país de parla anglesa. Si, per exemple, ets un parlant d’anglès que viu a Alemanya, pot haver-hi programari maliciós concentrat allà que el fòrum pot ajudar a identificar.

L’assistència telefònica també està disponible en diversos idiomes. Hi ha números de telèfon locals per a 16 països i una línia d’atenció anglesa 24 hores / 7 si no us quedeu fora d’aquestes regions.

Micro de tendència

Trend Micro té el sistema de suport més fàcil d’utilitzar que hem vist per a un antivirus. Hi ha una àrea única per navegar per la base de coneixement, obtenir descàrregues, consultar manuals i veure tutorials en vídeo. Totes les rutes de contacte directes estan cobertes, també, amb assistència de xat en directe, telèfon i correu electrònic.

La base de coneixement es desglossa per producte, amb un breu FAQ a la part superior de manera que pugueu trobar respostes comunes. En lloc de pàgines d’articles separats, Trend Micro organitza aquesta secció amb respostes desplegables, fent una exploració ràpida molt més senzilla.

Fòrums de tendència micro

Les guies de productes i els tutorials de vídeo es concentren menys en la resolució de problemes i més en la configuració i l’ús de Trend Micro. Ens agrada la segregació, ja que podeu analitzar la base de coneixement si teniu problemes o aneu a les guies si voleu obtenir més informació sobre una característica determinada.

La nostra funció de suport favorita és el xat en directe. Trend Micro utilitza Facebook amb una representant dedicada al suport anomenada Vanessa. Ella respon a les preguntes de dilluns a divendres de 14 a 23 hores. PST i, a diferència d’altres sistemes de xat en directe, estàs parlant amb una persona real. Llegiu la nostra ressenya de Trend Micro Antivirus + per obtenir més informació.

McAfee té un bon suport, però no genial. És a la llista tercera de la nostra llista gràcies a la seva robusta base de coneixement i a l’eina útil de resolució de problemes.

Podeu contactar amb McAfee a través d’un xat en directe o per telèfon. Malauradament, no hi ha cap suport de correu electrònic. Tot i així, les dues opcions 24 hores són suficients. McAfee també disposa d’assistent virtual, una forma de xat en directe, que t’apunta cap a les opcions de bricolatge per a qualsevol pregunta que tinguis.

McAfee-Virtual-Assistant

La base de coneixement és excel·lent. Tot i que l’article que necessiteu pot ser un problema, les instruccions són clares. McAfee té una llarga llista de temes que van des de la instal·lació del programari fins a la resolució de problemes.

Els fòrums estan disponibles si cal aprofundir. Són un munt de tecnologies que parlen de seguretat i són tan actius com qualsevol fòrum tecnològic. Hi ha seccions sobre suport bàsic de productes, però també zones per parlar de notícies de seguretat i programari maliciós recent.

L’eina de resolució de problemes ajudarà a identificar problemes de la instal·lació si teniu problemes a la interfície de McAfee. És una petita addició a la compatibilitat, però una altra que els antivirus no disposen.

Els millors programes antivirus

Hi ha molt espai a la part superior quan es tracta d’antivirus. Les fantàstiques ofertes de Kaspersky, Webroot, AVG i molt més dificulten la tasca de declarar guanyador. Tot i així, hi ha un antivirus que es va obrir en quatre rodes en aquesta guia, més que cap altre proveïdor.

Bitdefender, des de la seva interfície fàcil d’utilitzar fins a la seva excel·lent puntuació de protecció, és el millor programari antivirus. Ens agraden especialment les accions ràpides que podeu configurar a la interfície d’interès i Bitdefender Central, una interfície del navegador per gestionar tots els vostres dispositius.

L’única ronda de Bitdefender que no ha pogut fer-ho era fixar preus. No és que Bitdefender sigui car, sinó que la seva planificació és confusa. Bitdefender Antivirus Plus i Internet Security estan disponibles per a un o deu dispositius, però tots dos només són de Windows. Per això, heu de protegir la seguretat total més costosa si voleu protegir diversos sistemes operatius.

Però l’actualització val la pena. Bitdefender estableix el nostre punt de referència per a funcions antivirus, que inclou controls parentals, perfils per a exploracions depenents de recursos, un navegador segur i una VPN limitada. Tenint en compte les funcions, la seguretat total val la pena, sobretot quan es pot obtenir més barat que la competició signant un pla plurianual.

El millor antivirus gratuït 

Tenim dues opcions per al millor antivirus gratuït que provenen de la mateixa empresa. Avast va adquirir AVG el 2016 per valor de 1.300 milions de dòlars. Els dos productes comparteixen la infraestructura de seguretat Avast, però es mantenen independents en termes de funcions.

Tothom que ho ha provat sabrà que no ho és del tot. Les interfícies s’han tornat més semblants durant els últims dos anys, i és així que podríem dir que hi ha poca diferència entre elles..

Si haguéssim de triar i es divideix pèls realment, escolliríem AVG com el millor antivirus gratuït. Ens agraden les opcions de personalització durant la instal·lació i la configuració, en general. El punt real de venda és una prova de 30 dies d’AVG TuneUp que va netejar més de 12 GB d’escombraries de la nostra màquina durant les proves.

Logotip AVG

Com hem dit anteriorment, els antivirus pagats són més segurs de mitjana que els seus homòlegs gratuïts. AVG i Avast són generosos en les seves ofertes, de manera que una actualització a un dels seus paquets de nivell superior supera ràpidament el preu.

Les diferències entre AVG i Avast són petites, així que assegureu-vos que proveu les dues idees per conèixer-les.

Altres opcions, com Bitdefender Free i Avira Free són dignes, però proporcionen el mateix nombre de funcions que AVG o Avast. Si bé són millors en termes de protecció, les versions pagades de Bitdefender i Avira brillen molt més que les versions gratuïtes. 

El millor antivirus per Android

La nostra guia s’ha centrat en els antivirus d’escriptori, però també volem donar un cop d’ull als dispositius mòbils. Ens agrada Avast Mobile Security com el millor antivirus per a Android, que és un programari gratuït que s’admet amb anuncis no intrusius.

Va més enllà de les exploracions amb un bloquejador de trucades, un tallafoc i una eina de recuperació de dispositius que fa un seguiment de la roba del vostre telèfon si us roba i us permet controlar a distància com esborrar-lo.

Si teniu un pla Avast que admet Android, desbloquejarà funcions premium juntament amb la supressió dels anuncis. Una de les funcions és el bloqueig integrat a l’aplicació on el dispositiu necessitarà un PIN abans d’obrir aplicacions. El programari maliciós no podrà accedir a aplicacions, com ara la banca mòbil o el PayPal, activada.

L’únic inconvenient és que només és Android. Per als usuaris d’IOS, recomanem Bitdefender Mobile Security, una aplicació disponible a iOS i Android. Es paga, però un paquet Bitdefender premium l’inclou en el preu.

Pensaments finals

Hi ha moltes opcions fantàstiques per als antivirus. Alguns són millors que d’altres en àmbits determinats, com ara funcions o protecció, però qualsevol de les opcions que es presenten aquí us servirà bé.

Bitdefender destaca per la seva robusta llista de característiques, excel·lents puntuacions de protecció i suport per a diversos dispositius en diferents sistemes operatius. La interfície d’interès és un dels millors que hem vist, ajudats per accions ràpides per navegar fàcilment.

AVG proporciona a Bitdefender un pressupost per guanyar diners. Tenint en compte el baix cost d’AVG i la seva gran llista de funcions, també és una bona opció. La interfície és millor que la de Bitdefender, almenys a les nostres proves, però els resultats de protecció no són tan bons.

En general, es deriven de les seves preferències personals, així que assegureu-vos de fer-nos saber el vostre antivirus favorit als comentaris. Com sempre, gràcies per llegir.

El millor programari antivirus Preguntes freqüents

Quin és el millor antivirus de Windows 10?

Bitdefender és el millor programari antivirus per a Windows 10. Amb una gran quantitat de funcions, una interfície fàcil d’utilitzar i uns excel·lents resultats de protecció, és de facto l’opció per mantenir el vostre PC Windows segur.

Quin és el millor Mac Antivirus?

Bitdefender és el millor programari antivirus per a Mac. Igual que la seva contrapart de PC, l’aplicació macOS ofereix una excel·lent protecció i una àmplia llista de funcions. Tanmateix, l’aplicació macOS compta amb una interfície encara més fàcil d’utilitzar, que es combina perfectament amb el sistema operatiu Apple.

Quin és el millor antivirus Android?

Avast proporciona la protecció contra programari contra malware més àmplia per a Android, inclòs un escàner, un bloqueig de trucades, un tallafoc i una eina antirrobo. L’aplicació és compatible amb anuncis, però podeu actualitzar-los a un pla de pagament per eliminar-los.

Quin és el millor programa antivirus gratuït?

AVG és el millor programari antivirus gratuït, en gran mesura gràcies a la seva llista de funcions. Tot i que no ofereix els mateixos resultats de protecció que Bitdefender, ofereix funcions que normalment només es mostren en aplicacions de pagament.

Quin és el millor antivirus per iPhone?

Avira és el millor programari antivirus per a iPhone. Disposa de resultats de protecció similars a Bitdefender, mentre que té un pla gratuït molt més generós. Moltes de les seves funcions són gratuïtes, però podeu actualitzar a un pla de pagament per accedir a totes elles.

Necessito programari antivirus?

En gairebé tots els casos, sí, necessiteu programari antivirus. L’amenaça de ciberdelinqüència està en constant evolució i un antivirus funciona amb hores extres per allunyar-se d’aquestes amenaces per la qual cosa no cal.

El programari antivirus és perillós?

El programari antivirus poques vegades és perillós sempre que utilitzeu un nom de bona reputació. Hi ha hagut casos en què el programari antivirus fals fa una infecció a la vostra màquina en lloc de protegir-la, per la qual cosa el millor és seguir els programes recomanats com Bitdefender..

Per què el programari antivirus està malament??

En la majoria dels casos, el programari antivirus no és dolent. Dit això, algunes aplicacions, com Norton i McAfee, són molt intrusives en el vostre historial de navegació. Recomanem que s’adhereixi amb un proveïdor de privacitat com Bitdefender Antivirus.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map