Com xifrar dispositius Android el 2020

Si es produeixen incompliments de dades, filtracions i hacks regularment, els usuaris estan prestant cada cop més atenció a la tecnologia en línia i a la xifrada. Tanmateix, algú que accedeix físicament al vostre dispositiu és una via d’atac sovint oblidada. Per protegir-nos d’això, us mostrarem com xifrar dispositius Android i mantenir segures les vostres aplicacions, comptes i dades personals.


Com habilitar el xifrat a Android

L’activació del xifratge del dispositiu al dispositiu Android és un procés molt senzill i, fins i tot, molts telèfons l’han activat directament. Per completar el procés de xifratge, cal desrootejar el telèfon (en parlarem més endavant), connectar-lo i tenir com a mínim el 80 per cent de la bateria..

Si el procés s’interromp per qualsevol motiu, és probable que perdreu l’accés a totes les dades del vostre dispositiu. Per tant, convé executar una còpia de seguretat completa primer, només per estar segurs. La millor manera de fer una còpia de seguretat de les vostres dades és mitjançant una aplicació de serveis de còpia de seguretat en línia, així que dirigiu-vos a la nostra millor còpia de seguretat en línia per a guies mòbils si encara no en teniu.

IDrive-Android

Tot i que un servei de còpia de seguretat dedicat sempre és la vostra millor aposta, també hi ha una funció de còpia de seguretat integrada a Android. Tot i que no sigui tan bo com, per exemple, IDrive (llegiu la nostra revisió de IDrive), que és la nostra elecció màxima per als serveis de còpia de seguretat per a mòbils, encara és prou bo per a un treball únic, així que dirigiu-vos a la nostra guia sobre com fer còpies de seguretat d’Android per aprendre. tot sobre això.

Còpia de seguretat d'Android

El procés de xifratge del dispositiu varia lleugerament depenent de la versió d’Android que tingueu, així que seguiu els passos rellevants a continuació per a la vostra versió Android. També pot variar depenent de quina empresa hagi creat el vostre dispositiu, ja que de vegades els diferents OEM (fabricants d’equips originals) tenen opcions de menú diferents.

Si no esteu segurs de quina versió d’Android funciona al vostre telèfon, podeu comprovar-ho fàcilment entrant en la configuració, tocant “sobre el telèfon” i desplaçant-vos cap a la secció amb la versió “Versió per a Android”, on heu de veure el número de versió..

Número de versió d'Android

Xifrat d’Android 4.4 i inferior

Si el dispositiu funciona amb Android 2.3 (pa de gingebre), la millor aposta per accedir a la funció de xifratge és registrar-se a Microsoft Exchange i xifrar el dispositiu d’aquesta manera. De forma alternativa, si el telèfon és un Samsung Galaxy S, S2 o S Plus, podeu descarregar una aplicació per habilitar el xifratge sense necessitat d’un compte Exchange..

Screenlock44

Per a Android 3.0 (Honeycomb) i versions posteriors, el procés és significativament més senzill. En primer lloc, heu d’activar la pantalla de bloqueig que podeu trobar introduint la configuració i després seleccionant “seguretat”. Des d’aquí, toqueu “bloqueig de pantalla” i trieu el mètode d’autenticació preferit.

Xifrat-telèfon44

Un cop configurada la pantalla de bloqueig, podeu tornar a la configuració de seguretat i tocar “xifrar telèfon”. Se us donarà un avís inicial, seguit d’un missatge per al vostre mètode d’autenticació (per exemple, el PIN).

Advertències44

Després de rebutjar el segon avís, el dispositiu iniciarà el procés de xifrat. Hauria de passar una hora aproximadament i no es pot interrompre el procés, així que assegureu-vos de deixar el dispositiu sol fins que no s’hagi acabat. Un cop finalitzat, el dispositiu es reiniciarà i totes les vostres dades han de ser xifrades i protegides contra possibles robatoris.

Xifratge44

Com xifrar Android 4.4 i versions inferiors

 1. Obriu la configuració d’Android des del menú d’aplicacions
 2. Toqueu “seguretat”
 3. Si no s’ha definit cap pantalla de bloqueig, toqueu “bloqueig de pantalla”.
 4. Trieu el mètode d’autenticació preferit (diapositiva, patró, PIN o contrasenya)
 5. Torna a la configuració de seguretat
 6. Toqueu “xifra el telèfon”
 7. Rebutgeu el primer avís
 8. Introduïu el PIN o la contrasenya
 9. Rebutgeu el segon avís
 10. Espereu que el vostre telèfon sigui xifrat

Xifrat d’Android 5.0 o superior

Si el dispositiu Android funciona amb la versió 5.0 i superior, és probable que el xifrat ja estigui habilitat de manera predeterminada. Si no és així, els passos per habilitar-lo tornen a ser bastant senzills. Els noms exactes dels menús poden variar una mica segons el fabricant del telèfon, però, en general, no hi hauria d’haver una diferència massa elevada.

Android-Settings50

Comença per entrar a la configuració d’Android i navega al menú “seguretat” (de vegades anomenat “seguretat” & ubicació”). A partir d’aquí, potser ja podreu veure una entrada per xifrar el telèfon. Si no, busqueu un menú anomenat “xifrat & credencials “, on trobareu la configuració esmentada anteriorment.

Android-Security-Settings50

Si el vostre telèfon ja està xifrat de manera predeterminada, ho dirà aquí i, en cas afirmatiu, el vostre treball està realitzat i podeu ignorar la resta de passos. D’altra banda, si no es xifra, seguiu tocant la configuració de “xifrar telèfon”, moment en què se us mostrarà dos avisos separats sobre totes les precaucions esmentades anteriorment en aquest article..

Advertències50

Un cop hagueu accedit a aquests avisos, el vostre telèfon iniciarà el procés de xifrat. Hauria de trigar aproximadament una hora en acabar, així que simplement deixeu el telèfon i deixeu-lo en pau fins que no s’hagi completat el procés. Això és important, ja que qualsevol interrupció pot provocar la pèrdua completa de totes les vostres dades, sense cap manera de recuperar-la, ja que ja hauria estat parcialment xifrada.

Tot i que Android 5.0 o posteriors no requereix que els usuaris activen una pantalla de bloqueig per habilitar el xifratge del dispositiu, encara és molt recomanable que ho facis de totes maneres, ja que un telèfon xifrat sense cap tipus d’autenticació no està protegit..

Com xifrar Android 5.0 i versions anteriors

 1. Introduïu la configuració d’Android
 2. Toqueu “seguretat” o “seguretat & ubicació”
 3. Seleccioneu “xifrat & credencials i / o “xifra el telèfon”
 4. Rebutgeu les advertències
 5. Espereu que el vostre telèfon sigui xifrat

Què passa quan xifres el telèfon

En termes bàsics, el xifrat és un procés que utilitza una clau per “arrabassar” les dades d’un usuari, cosa que el fa il·legible per a qualsevol persona sense la clau per “tornar a desmarcar”.. 

Behindbviament, hi ha molt més enrere, amb diferents formes de xifratge que realitzen la tasca prevista de diferents maneres. Per obtenir una visió més detallada de la tecnologia de xifratge, en general, consulteu la nostra descripció del xifrat.

Els dispositius amb Android 6.0.1 (Marshmallow) i versions anteriors utilitzen xifratge de disc complet basat en dm-crypt i estan protegits per una clau AES de 128 bits. Com que no es pot llegir res del disc sense autenticació, cap aplicació no podrà realitzar les seves tasques si el dispositiu s’ha reiniciat i encara no heu introduït la vostra contrasenya. 

En la seva majoria, aquest no és un problema enorme. Tot i això, en el cas d’un reinici inesperat, algunes aplicacions, com ara alarmes i recordatoris, no s’apagaran fins que els usuaris s’autentiquin.

Canvis de xifratge a Android 7.0

Aquest problema es va solucionar amb Android 7.0 (Nougat), que va canviar el procés de xifrat a un basat en un fitxer i va introduir “arrencada directa”, permetent que algunes aplicacions (com les alarmes) funcionessin amb una capacitat limitada, fins i tot sense iniciar la sessió al dispositiu. amb la vostra contrasenya o el PIN. El nou xifrat basat en fitxers també va augmentar la mida de la clau de 256 bits AES, millorant notablement la seguretat.

Amb qualsevol dels dos mètodes, el xifratge és de sentit únic, cosa que significa que un cop completat el procés i xifrat el dispositiu, no hi ha cap manera de desactivar-lo de nou sense realitzar un restabliment complet de fàbrica al dispositiu xifrat..

A més, és possible que tingueu un lleuger rendiment a la performance, sobretot si el vostre dispositiu és antic, ja que tots els fitxers del vostre telèfon s’han de desxifrar en temps real mentre intenteu accedir-hi. No obstant això, per a dispositius més nous i potents, això gairebé no s’ha de fer notar, ja que haurien de ser més que capaços de realitzar els càlculs addicionals.

Si el vostre dispositiu està arrelat, és a dir, que heu obtingut accés complet a l’administració (o accés arrel) als subsistemes Android, no es pot xifrar de seguida. Més aviat, primer heu de desrootejar el dispositiu i, després, activar el xifratge abans de tornar-lo a arrelar. 

Això és increïblement important que cal tenir en compte, ja que intentar xifrar un dispositiu arrelat pot tenir conseqüències catastròfiques per a les dades de les quals no hagueu creat la còpia de seguretat..

Puc xifrar el meu telèfon Android? 

S’ha afegit el xifrat als telèfons Android de la versió 2.3 (Gingerbread), que es va publicar el 2010. Dit això, la configuració no era fàcilment accessible sense alguns hacks abans de la versió 3.0 (Honeycomb) de les tauletes i la versió 4.0 (Ice Cream Sandwich ) als telèfons intel·ligents, tots dos llançats el 2011. 

Així, tret que utilitzeu una versió d’Android des de fa gairebé una dècada, hauríeu de poder xifrar fàcilment el dispositiu i assegurar-vos que les vostres dades personals estiguin protegides. D’altra banda, si encara continueu utilitzant un dispositiu amb Android 2.3, el procés es torna molt més complicat, necessitant aplicacions i comptes de tercers..

Pensaments finals

Allà el teniu, tot el que heu de saber sobre el xifrat del vostre telèfon o tauleta Android. Per a dispositius nous, el xifrat del dispositiu és que ja està habilitat, però si no, és un dels passos més grans que els usuaris poden fer per assegurar-se que estiguin protegits si el dispositiu és robat o perdut..

Com a advertència final, assegureu-vos de prendre les precaucions recomanades abans d’iniciar el procés de xifrat. Fa una còpia de seguretat de les vostres dades sensibles amb el millor emmagatzematge en núvol per a Android, com ara Sync.com, que és una elecció excel·lent (llegiu la nostra ressenya de Sync.com).

També heu de assegurar-vos que el dispositiu no està arrelat i tingueu cura de deixar-lo sol i connectat fins que hagi acabat de xifrar. Si no heu de seguir aquestes precaucions es pot produir la pèrdua de totes les vostres dades, de manera que no es pugui tornar a recuperar.

Què en penses del nostre guia? Us ha semblat fàcil de seguir o algun dels nostres passos no estava clar? Potser heu trobat amb algun error o problema no inclòs en aquesta guia? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map