Com suprimir Facebook per sempre al 2020 (i Instagram mentre hi estem)

Hi ha moltes raons per suprimir el compte de Facebook o Instagram. El motiu més probable és que les preocupacions sobre privadesa, però potser heu adonat que només un petit percentatge dels 500 amics és gent que coneixeu. De qualsevol forma, cap de les dues plataformes ho facilita, així que us mostrarem com esborrar Facebook de la vostra vida per sempre.


Si això us sembla massa dràstic, també tenim una guia per canviar la configuració de privadesa de Facebook.

Per a molts, les xarxes socials han estat part de la vida quotidiana. La gent està més adaptada als sons de les notificacions que provenen dels telèfons que a qualsevol altra cosa. Alguns comparteixen tota la seva vida, des del que van menjar per esmorzar fins al bonic aspecte que té el seu gos amb el darrer filtre Snapchat. Que la gent sàpiga sobre totes les parts de la nostra vida s’ha tornat a ser normal.

El 2018, es va estimar que per a cada persona de la Terra, es creaven 1,7 MB de dades cada segon i aquesta xifra continua creixent. La pregunta és què li passa.

Tret que no us hagueu amagat sota una roca, ja sabeu que Facebook era a les notícies perquè la firma de màrqueting Cambridge Analytica va extreure les dades d’almenys 50 milions de votants dels EUA.. 

A més, fa anys que Facebook recopila i utilitza les dades de la gent i es va trobar que la seva aplicació Messenger registrava trucades i textos dels usuaris de telèfons Android que havien acceptat compartir la seva llista de contactes. No és estrany que #deletefacebook esdevingui una tendència. 

Instagram tampoc és innocent, però no és estrany tenint en compte que Facebook la va comprar el 2012. Per això, es van consolidar els mètodes de recollida de dades de les dues empreses. L’eina d’Instagram “descarregar les vostres dades”, que permet als usuaris fer una còpia de les seves dades, tenia un glitch de seguretat en què es van filtrar les contrasenyes dels usuaris..

Sigui quina sigui la vostra raó de voler suprimir el compte de Facebook o el compte d’Instagram, no voldreu passar per cèrcols per fer-ho. Malauradament, els gegants de les xarxes socials et converteixen, però, amb l’esperança que no voldreu la molèstia i que acabi quedant. Intentarem que us sigui més fàcil. 

El millor és fer-ho en un navegador, sobretot si voleu baixar les dades primer. A més, no podeu suprimir el vostre compte d’Instagram a través de l’aplicació. Les nostres instruccions pas a pas us ajudaran a eliminar els vostres comptes per a sempre. Per obtenir més guies en profunditat, desplaceu-vos cap avall.

Què cal tenir en compte al suprimir Facebook 

Penseu que fer clic en un botó “suprimir” esborrarà el compte com si no existís, però no va ser així. Tot el que hàgiu generat, com ara informació de perfil, fotos i publicacions, se suprimeix, però quedarà tot allò que no vingui de vosaltres.. 

Diguem que el teu amic et fa una foto vergonyosa. Bé, hi és per quedar-se perquè ho han publicat, no tu. Tot el que no formi part del vostre compte no se suprimirà. Els missatges enviats als amics encara seran visibles per a ells.

Facebook també diu que els fitxers de registre es conserven després d’haver suprimit el compte, però no tenen el vostre nom adjunt. 

Si us heu registrat a altres aplicacions amb el vostre compte de Facebook, com Spotify o Pinterest, no podreu iniciar la sessió un cop suprimit el compte. Hauríeu de resoldre-ho abans de tirar endavant.

Finalment, no podreu reactivar el vostre compte un cop suprimit, a diferència del desactivat. 

Desactivar el compte només el fa inactiu. El vostre perfil no serà visible, però es conservaran les vostres fotos, vídeos i altres dades. Encara podeu utilitzar Messenger, tret que el desactiveu per separat. Per reactivar el vostre compte, inicieu la sessió de nou a Facebook o utilitzeu el vostre compte per iniciar la sessió en un altre servei.

Eliminació permanent del vostre compte significa que totes les fotos i vídeos que hagueu carregat, les publicacions que heu fet i qualsevol altra cosa que hagueu fet seran desaparegudes per a sempre. No podreu recuperar-ne ni utilitzar Messenger. Facebook diu que es pot trigar fins a 90 dies a esborrar-ho tot i que encara és inaccessible per a altres durant el procés.

No us espanteu perquè Facebook us permet descarregar una còpia de la informació. També hi ha la tranquil·litat que, si us penedeu de la vostra decisió, podeu cancel·lar la supressió del compte si inicieu la sessió al vostre compte en un termini màxim de 30 dies. Després d’això, no podreu accedir ni tornar a obrir el compte, tot i que potser no ha completat el procés.

Com suprimir definitivament Facebook

Si esteu preparats per eliminar Facebook de la vostra vida, seguiu els passos següents. Podeu suprimir el vostre compte de Facebook de l’aplicació, però la nostra guia és fer-ho en un navegador d’un ordinador, que és millor si voleu descarregar les vostres dades també.

Primer, obriu Facebook i inicieu la sessió. No importa a quina pàgina feu lloc, perquè tenen una fletxa cap avall a la part superior dreta de la barra de menús. Feu clic a ella per fer que aparegui un menú desplegable. Seleccioneu “Configuració” del menú.

com esborrar-se-configuració de facebook

A continuació, feu clic a la pestanya que indica “la vostra informació de Facebook” a la columna de l’esquerra.

com esborrar-facebook-informació

Ara feu clic a la secció que diu “suprimir la informació i el compte”.

com esborrar-facebook-esborrar-compte

Apareixerà una nova finestra. Facebook adverteix que, un cop comenci el procés de supressió, no podreu recuperar el vostre compte ni informació. A continuació, us ofereix dues opcions: desactivar el vostre compte o bé descarregar una còpia de la informació.

El primer significa bàsicament que el vostre compte es mantindrà latent fins que torni a iniciar la sessió. És una bona idea fer-ho si encara no ho heu fet. Facebook crearà un fitxer amb tota la vostra informació, incloses les precioses fotos que heu penjat. 

Si esteu preparats per eliminar el vostre compte, feu clic a “suprimeix el compte”.

com eliminar les opcions de facebook

Facebook us demanarà que torneu a introduir la vostra contrasenya. Feu això i feu clic a “continua”.

com esborrar-contrasenya de facebook

Després d’això, Facebook us donarà un darrer avís. Si esteu segurs que voleu suprimir el vostre compte, feu clic a “suprimeix el compte”.

com esborrar-advertir facebook

Com eliminar Facebook Forever

 1. Feu clic a la fletxa cap avall a la part superior dreta de qualsevol pàgina de Facebook i seleccioneu “Configuració”
 2. Seleccioneu “la vostra informació de Facebook” a la columna de l’esquerra
 3. Feu clic a “suprimeix la informació i el compte”
 4. Feu clic a “suprimeix el compte”
 5. Introduïu la vostra contrasenya i feu clic a “continua”
 6. Feu clic a “suprimeix el compte”

Què cal tenir en compte al suprimir Instagram

Quan suprimiu el compte d’Instagram definitivament, també se suprimirà tot el que hi hagi. Totes les vostres fotos, vídeos, comentaris i altres activitats se suprimiran. Els vostres missatges directes se suprimiran també, i altres persones ja no podran visualitzar-los. 

Un cop suprimit el compte d’Instagram, no hi ha manera de reactivar-lo. Instagram diu que tampoc podeu registrar-vos amb el mateix nom d’usuari. Al seu lloc, podeu desactivar el vostre compte temporalment, però aquest no és l’objectiu. 

Hi ha altres maneres de fer còpies de seguretat de les vostres fotos d’Instagram, però Instagram us permet fer una sol·licitud per descarregar les vostres dades, que us enviaran com a fitxer per correu electrònic. Es pot trigar fins a 48 hores, però vam rebre un missatge de correu electrònic en pocs minuts quan el vam provar. 

Com suprimir definitivament Instagram

No podeu suprimir el compte d’Instagram de l’aplicació. S’ha de fer en un navegador. Si esteu disposats a anul·lar el compte d’Instagram, seguiu la guia següent. 

Primer, feu clic aquí per anar a la pàgina “suprimeix el compte” i inicieu la sessió. Un cop ho hàgiu fet, Instagram us donarà l’opció de desactivar temporalment el vostre compte.. 

Com que voleu suprimir-lo definitivament, us preguntarem per què. Seleccioneu un motiu al menú desplegable. Si voleu evitar que aparegui altra informació, seleccioneu “una altra cosa”.

com esborrar-instagram-eliminar-pàgina

Apareixerà un quadre nou on haureu d’introduir la vostra contrasenya. Feu-ho i feu clic al botó vermell “esborrar definitivament el meu compte”. 

com esborrar-instagram-contrasenya

Finalment, apareixerà una finestra emergent que pregunta si esteu segur que voleu suprimir el vostre compte. Si ho és, feu clic a “D’acord”.

com esborrar-instagram-confirmar

Com eliminar Instagram Forever

 1. Vés a la pàgina “suprimeix el compte” i inicia la sessió
 2. Seleccioneu el motiu per suprimir el compte del quadre desplegable
 3. Torneu a introduir la vostra contrasenya
 4. Feu clic al botó vermell “suprimeix definitivament el meu compte”
 5. Quan us pregunteu si esteu segurs, feu clic a “D’acord”.

Pensaments finals

Esperem que aquesta guia us hagi ajudat a entendre com esborrar definitivament el vostre compte de Facebook o Instagram. Tot i que les xarxes socials són una manera excel·lent de mantenir-se en contacte amb amics i familiars llunyans, és també una forma ideal per a les empreses de recopilar informació personal. No tenir cap compte és l’única manera d’assegurar-se que la informació està protegida per a certes dades.

Tanmateix, abans de suprimir els comptes, recordeu obtenir una còpia de la informació per recuperar les vostres fotos precioses. Facebook té un període de 30 dies en què podeu cancel·lar la supressió, però Instagram no s’assegura així que tingueu la informació que voleu abans de continuar.

Si hi ha alguna cosa que trobem a faltar o si teniu consells per preparar-vos per suprimir un compte de xarxes socials, informeu-nos a la secció de comentaris. Feu un cop d’ull als nostres articles de seguretat també. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me