Bitdefender vs Malwarebytes: cap a cap el 2020

Bitdefender i Malwarebytes són dos dels productes més reconeguts del mercat antivirus. Ambdues tenen una àmplia gamma de característiques i preus competitius i inverteixen en la seva recerca, és per això que els seus productes són molt ben considerats. Tot i això, tenen les seves diferències, sobretot en la protecció del vostre PC.


En aquesta comparació Bitdefender vs. Malwarebytes, comparem i contrastarem Bitdefender i Malwarebytes per ajudar-vos a decidir quina és la millor opció. Bitdefender es va eixugar el sòl amb Avast al nostre Bitdefender vs. Avast cap a cap, de manera que veurem si pot fer el mateix amb Malwarebytes.

Valorarem com s’ajusten els productes en cinc rondes. Si voleu obtenir més detalls, consulteu la nostra revisió Antivirus de Bitdefender o la nostra revisió Antivirus de Malwarebytes..

Configuració d’una lluita: Bitdefender vs. Malwarebytes

Comparem Bitdefender i Malwarebytes en diverses rondes per ajudar-vos a jutjar quin és millor. Es tractaran de funcions, preus, facilitat d’ús, protecció i suport, que són els mateixos criteris que utilitzem en el nostre millor programa d’antivirus. El proveïdor que tingui més rondes serà el guanyador.

Tal com mostra la nostra comparació Bitdefender vs Kaspersky, fins i tot quan hi ha un guanyador, no sempre és tan clara aquesta imatge. Us recomanem que llegiu cada secció en lloc de fer una ullada als guanyadors perquè algunes rondes poden ser més importants per a vosaltres que altres, com ara preus o funcions.

1

Característiques

En parlar de funcions, han passat els dies en què el vostre programari antivirus només escanejava els vostres fitxers per trobar programari maliciós. La protecció contra programari maliciós és encara fonamental per a Bitdefender i Malwarebytes, però també mirem les funcions addicionals que ofereixen.

Bitdefender

Els plans més bàsics de Bitdefender inclouen funcions excel·lents, com ara la protecció del ransomware, una extensió anti-tracker i el triturat de fitxers. Malauradament, aquests plans també tenen característiques de seguretat addicionals, com un tallafoc.

Funcions de protecció de Bitdefender

Si aneu pel paquet de Seguretat Total, la llista de funcions s’allarga molt. Inclou protecció de càmeres web, xifrat d’arxius, controls parentals i un tallafoc de dos sentits.

També hi ha un client VPN inclòs amb tots els plans, però es limita a 200 MB de diari. Podeu actualitzar-vos a un pla il·limitat, però hi ha millors opcions per guanyar diners si el VPN és el que busqueu. Ens agrada ExpressVPN (llegiu la nostra ressenya ExpressVPN).

A més, hi ha Safepay, que és un navegador segur destinat a la banca i compres en línia. Quan obriu un lloc web que admet pagaments en línia al navegador, Bitdefender us demanarà que engegueu Safepay. Inclou un teclat virtual dissenyat per evitar que els pirates informàtics capturen els vostres detalls amb un registre de teclat.

També hi ha un gestor de contrasenyes inclòs a tots els productes Bitdefender, excepte la versió de macOS. Podeu emmagatzemar informació confidencial, com ara contrasenyes i detalls de la targeta de crèdit, i omplir-los automàticament quan ho necessiteu. És una característica útil, però podreu trobar un millor suport dels nostres millors gestors de contrasenyes, com ara Dashlane (consulteu la nostra revisió Dashlane).

Si opteu pels plans més cars, Bitdefender ofereix moltes funcions fantàstiques per formar un paquet de seguretat integral al vostre PC. A l’extrem inferior, us sorprendran les funcions addicionals, però hi ha omissions fulminants, com ara la protecció per als vostres dispositius mòbils.

Programes maliciosos

Si busqueu un producte amb funcions addicionals, no és així amb Malwarebytes. El servei no inclou moltes funcions que fa Bitdefender.

No hi ha cap gestor de contrasenyes, ni control parental ni triturador de fitxers. Tampoc proporciona cap protecció VPN o càmera web, de manera que no estarà protegit dels ulls ocults i indiscretes. Si opteu per Malwarebytes, haureu de llegir la nostra guia sobre com assegurar la vostra càmera web.

Configuració de programari maliciós

El menú de configuració és el lloc on trobareu funcions addicionals. Amb una mica de cerca, podeu trobar l’opció d’activar la protecció contra programari maliciós. Els nostres consells sobre protecció contra ransomware poden ser útils.

Malwarebytes tracta fàcilment programes possiblement no desitjats i podeu definir la vostra resposta preferida, com ara la supressió automàtica, a la zona de configuració. És una manera excel·lent d’evitar que s’instal·lin barres d’eines no desitjades, per exemple.

Les funcions de protecció de Malwarebytes són les que espereu d’un paquet antivirus d’alta qualitat, però és decebedor que no tingui funcions addicionals.

Primer Pensament

Quan es tracta de funcions, només hi ha un guanyador. Fins i tot els plans menys costosos de Bitdefender inclouen més funcions que Malwarebytes. Si no us importa res més que les funcions de protecció bàsiques, pot ser que els programes maliciosos siguin suficients. Per a la majoria, però, aquesta ronda és una clara victòria per a Bitdefender.

Ronda: Punt de característiques per a l’antivirus Bitdefender

Logotip de l
Logotip d

2

Preu

Comparar els preus dels productes antivirus és un repte. Molts ofereixen diversos plans de pagament i opcions per a diversos dispositius, de manera que és difícil determinar si un producte val la pena costar. Anem a veure els plans que ofereixen Malwarebytes i Bitdefender per veure quin surt al principi.

Bitdefender

Bitdefender ofereix algunes promocions excel·lents, però els descomptes només s’apliquen al primer pagament. Podeu triar un termini més llarg per gaudir d’una tarifa inferior a l’any fins a tres anys.

Bitdefender Antivirus Plus és el pla menys costós, però inclou, en conseqüència, les poques característiques. Bitdefender Internet Security és el següent paquet que, a diferència de Bitdefender Antivirus Plus, inclou protecció de càmeres web i un tallafoc.

La llista de paquets Bitdefender és més alta que Bitdefender Total Security. Ofereix protecció per a fins a cinc dispositius i és l’única opció que inclou suport iOS i Android al costat de Windows i macOS. De fet, va guanyar el nostre vot com el millor antivirus per a Mac.

La part superior de la pila es troba Bitdefender Premium Security, que ofereix totes les funcions de Bitdefender Total Security, però inclou suport prioritari, trànsit VPN il·limitat i suport per a 10 dispositius..

Les ofertes actuals amb descompte protegeixen fins a tres dispositius. Hi ha una opció que només cobreixi una, però no té cap descompte en aquest pla de preus. Durant el primer any, pagareu més per protegir un únic dispositiu del que protegiríeu fins a cinc en el pla de seguretat total de Bitdefender.

En resum, que més dispositius abastis, més pagareu pel privilegi.

Si aprofiteu les tarifes promocionals, els preus de Bitdefender són bons, que van des de 29,99 dòlars anuals per Bitdefender Antivirus Plus a 89,99 dòlars anuals per a Bitdefender Premium Security.

El fet de millorar les funcions entre cada nivell fa que la subscripció de Bitdefender valgui la pena si es pot permetre la diferència. Si voleu provar la seguretat total a Bitdefender o a la seguretat de Bitdefender Premium, també podeu aprofitar una prova gratuïta de 30 dies.

Programes maliciosos

Per a ús personal, hi ha dues opcions principals per a usuaris potencials de Malwarebytes. Malwarebytes Premium cobreix un sol dispositiu, mentre que Malwarebytes Premium per a casa us permet cobrir fins a 10 dispositius. El preu augmenta amb cada dispositiu que afegiu, de la mateixa manera que amb ESET NOD32 (consulteu la nostra crítica ESET NOD32).

Tots dos plans funcionen amb Windows, macOS, Android i Chrome OS. Si voleu cobrir un dispositiu iOS, haureu de descarregar l’aplicació Malwarebytes i pagar 1,49 dòlars addicionals al mes.

Els programes maliciosos per a equips poden cobrir fins a 20 dispositius amb instal·lacions autònomes, cosa que la converteix en una bona opció per a petites empreses. Per a organitzacions més grans, Malwarebytes Endpoint Protection for Business és una solució gestionada basada en núvol que protegirà tants dispositius com es pugui permetre.

Els plans de negoci inclouen opcions avançades, com explorar la mitigació per protegir-vos de programes no enviats, anàlisis de càrrega útil per comprovar si hi ha programari maliciós no reconegut i mitigació de ransomware per evitar que els vostres fitxers es xifressin sense el vostre permís. També podeu afegir assistència al client premium gràcies a Malwarebytes Endpoint Protection and Response.

Opcions d’actualització de programari maliciós

Si només voleu cobrir un dispositiu, Malwarebytes Premium comença a un preu atractiu de 39,99 dòlars anuals. Si afegiu dispositius, augmenten el cost de 10 dòlars anuals per dispositiu, però no deixa de ser un pla competitiu. També hi ha una prova gratuïta de 14 dies que et permet la possibilitat de provar les funcions abans de comprar.

Ronda dos pensaments

Malwarebytes Premium i Bitdefender Internet Security tenen un preu similar. La diferència clau és que Malwarebytes Premium només cobreix un dispositiu. Bitdefender Internet Security cobreix fins a tres dispositius pel mateix preu. Bitdefender Premium Security suporta fins a deu.

Si només teniu un dispositiu que vulgueu cobrir, hi ha poca cosa per diferenciar les dues opcions en termes de preu. Per això, convocarem a aquesta ronda un sorteig.

Ronda: Preu Sense guanyador clar, punts pels dos

Logotip de l
Logotip d

3

Amabilitat amb l’Usuari

No heu de notar el vostre antivirus després d’haver-lo instal·lat i configurat, tret que hi hagi un problema. El senzill procés d’instal·lació pot variar enormement d’un producte a un altre producte, amb alguns proveïdors, com Norton, que demanen la seva atenció completa (consulteu la nostra revisió de Norton Security).

Veurem més de prop el tipus d’experiències que tindreu quan instal·leu i utilitzeu Bitdefender i Malwarebytes.

Bitdefender

La instal·lació de Bitdefender no és una tasca ràpida. La descàrrega pesa gairebé la meitat de gigabyte i ens va trigar més de 10 minuts a instal·lar-nos. Una vegada que això va quedar fora, la resta de l’experiència va ser excel·lent.

La interfície és una de les millors que hem vist. La major part de la pantalla principal es presenta amb rajoles personalitzables conegudes com “accions ràpides”. Obteniu cinc ranures que ofereixen dreceres a les funcions que feu servir més. Podeu triar gairebé qualsevol funció del tauler de control, incloses coses com ara VPN, trituradora de fitxers, exploració del sistema i eines de neteja de disc.

Bitdefender-Client

A l’esquerra de la pantalla hi ha els menús. Podeu accedir a les opcions als títols de “protecció”, “utilitats” i “privadesa”. També hi ha menús més petits cap a la part inferior de la interfície, inclosos els “paràmetres”.

Al menú “Configuració”, podeu definir diferents perfils segons la forma en què utilitzeu l’ordinador. El perfil de “pel·lícula”, per exemple, atura les interrupcions mentre mireu contingut multimèdia. El perfil “treball” desactiva les finestres emergents i posa en pausa les exploracions programades.

Malgrat el llarg procés d’instal·lació, Bitdefender és un dels productes antivirus més fàcils d’utilitzar que hem utilitzat. El tauler intel·ligent significa que, amb la configuració, totes les funcions preferides són a un clic.

Programes maliciosos

Instal·lar Malwarebytes és ràpid i senzill. Et realitza en un procés, de manera que estaràs en marxa en poc temps.

No obstant això, el tauler no és tan net com el de Bitdefender. Els menús de la barra lateral es divideixen en pestanyes separades, de manera que trobar la configuració que desitgeu pot comportar una mica de caça. També hi ha cap manera de fixar la configuració més utilitzada al tauler de control.

Malwarebytes-Tauler de control

És fàcil caure en un forat de menús de conill i trobar-se davant d’una configuració granular que fins i tot els usuaris tècnics poden confondre. El nivell de control és impressionant, però, agradarà als usuaris de potència.

És fàcil fer-se ràpid i ràpidament. L’exploració inicial de les proves va trigar menys de quatre minuts, encara que funcionava al 100% d’ús de la CPU. La bona notícia és que si teniu altres processos en marxa, els programes maliciosos estan disposats a compartir.

Per a alguns, el gran nombre d’opcions que podeu ajustar amb Malwarebytes pot ser aclaparador. També fa que trobeu les funcions que voleu desafiar. Tanmateix, si sabeu què esteu fent, hi ha moltes coses a dir per l’alt nivell de control.

Ronda de tres pensaments

Malwarebytes té una interfície sòlida i s’instal·la fàcilment. En contra d’un altre producte antivirus, pot passar la ronda.

Dit això, Bitdefender té una de les interfícies més fàcils d’utilitzar que hem vist i només la podem marcar per al procés d’instal·lació bastant llarg. Rack aquest com una altra victòria per a Bitdefender.

Ronda: punt d’amabilitat d’usuari per a l’antivirus Bitdefender

Logotip de l
Logotip d

4

Protecció

El vostre antivirus pot tenir una gran quantitat de funcions, però viurà o morirà per la seva protecció. En aquesta ronda, compararem els resultats de tres laboratoris independents per veure com Malwarebytes i Bitdefender us mantenen protegits.

Bitdefender

Bitdefender és un dels productes antivirus més valorats del mercat. Any rere any ha rebut puntuacions perfectes dels laboratoris de proves que comprovem. De vegades ha perdut marques per al rendiment, però, especialment en un maquinari menys potent.

L’informe de la prova AV de març a abril de 2019, Bitdefender va rebre una puntuació de protecció de 6 sobre 6. Oferia una protecció del 100 per cent contra atacs de programari maliciós de zero dies, el que va superar la puntuació mitjana del sector del 99,3 per cent. També va detectar el 100 per cent de programari maliciós generalitzat i freqüent descobert en les quatre setmanes anteriors a la prova.

Bitdefender-Blocked Site

L’execució de Bitdefender va tenir un impacte en la velocitat de l’ordinador, segons AV-Test. El llançament de llocs web es va reduir un 19 per cent en comparació amb el 14% de la indústria. Tanmateix, el llançament de programari era només una fracció més lenta que la puntuació mitjana de la indústria.

A les proves de AV-Comparatives, de febrer a març de 2019, Bitdefender tenia una taxa de protecció del 100 per cent i va retornar un fals positiu. Per a la seva comparació, F-Secure Antivirus tenia 14 falsos positius (consulteu la nostra revisió Antivirus F-Secure per obtenir un termini complet).

MRG Effitas va obtenir la certificació de nivell 1 Bitdefender en el seu primer trimestre de 2019 amb anàlisi d’espectre complet. Això significa que el 100 per cent de les amenaces de programari maliciós es van detectar a la primera exposició o a patrons de comportament coneguts. Això va ser superior a algunes de les marques antivirus molt conegudes, inclosa McAfee i Avast (llegiu la nostra crítica Avast Pro). Bitdefender també ha retornat zero falsos positius.

Programes maliciosos

A l’informe de la prova AV de març a abril de 2019, Malwarebytes va obtenir 5,5 sobre 6 per a la seva protecció. A l’abril va oferir protecció contra el 100 per cent dels atacs de programari maliciós de zero dies, però al març només va gestionar el 99,2 per cent. Es troba per sota del 99,3 per cent de la indústria.

Tant al març com a l’abril, Malwarebytes només va detectar el 99,5 per cent de programari maliciós generalitzat i generalitzat descobert en les quatre setmanes anteriors a la prova. Amb la mitjana de la indústria gairebé el 100 per cent, no és un gran resultat.

Malwarebytes-Blocat al lloc

Es va millorar millor en els resultats de rendiment, amb un 10% més lent al llançar llocs web, per sobre de la mitjana de la indústria. Tanmateix, el llançament de programari no va ser excel·lent, un 22 per cent més lent, que va ser més del doble de la mitjana de la indústria.

Ni AV-Comparatives ni MRG Effitas han donat resultats recents sobre Malwarebytes. Dit això, MRG Effitas va fallar Malwarebytes en el seu primer anàlisi de l’espectre del primer trimestre de 2018.

Ronda de quatre pensaments

Bitdefender va tornar a demostrar ser una de les opcions més eficaces a l’hora de protegir-se i va ser certificat com a “producte superior” per AV-Test. Les seves puntuacions de rendiment van ser per sota de la mitjana de la indústria, però no gaire.

Els programes maliciosos no ho van fer malament, però no ofereixen una protecció completa contra atacs de programari maliciós i no són tan exhaustivament provats per investigadors com Bitdefender. Bitdefender és el clar guanyador del nostre cap a cap.

Ronda: Punt de protecció per a l’antivirus Bitdefender

Logotip de l
Logotip d

5

Assistència

Si el programari antivirus no funciona, podríeu deixar sense protecció, de manera que el suport ràpid i eficaç és vital. A la nostra última ronda, comparem els nivells d’assistència que Bitdefender i Malwarebytes ofereixen als clients.

Bitdefender

Quan es tracta d’assistència al client, Bitdefender ho té tot. Podeu contactar amb l’assistència al client de Bitdefender mitjançant xat en directe, assistència telefònica i correu electrònic. També hi ha una base de coneixement, un fòrum de la comunitat i un contingut útil sobre vídeo. Els articles d’ajuda estan ordenats per tema per ajudar-vos a obtenir tasques i funcions comunes.

Suport de Bitdefender-Site-Support

El fòrum és pròsper i actiu. Una ràpida visualització va mostrar que un membre de suport tècnic solia respondre a les noves preguntes en un o dos dies. També està ben segregat, mostrant-vos només publicacions relacionades amb els vostres productes específics. Els fòrums també estan disponibles en diversos idiomes.

El servei de xat en directe i el servei telefònic està disponible tot el dia, amb línies de telèfon dedicades a 16 països en diversos idiomes. Per a tots els altres, hi ha assistència internacional en anglès les 24 hores del dia.

Programes maliciosos

Malwarebytes ofereix xat en directe, però només funciona de la 1 a les 17 hores. PST. Quan vam intentar contactar amb un agent en un xat en viu, hi va haver un temps d’espera superior a 10 minuts. Tampoc hem trobat cap opció d’assistència telefònica. En canvi, se’ns demana que omplíssim un bitllet d’assistència.

Malwarebytes-Support-Site

Les publicacions noves del fòrum reben una resposta automàtica genèrica de bot, que no és útil. Les respostes de la comunitat són útils i responen a la majoria de preguntes, però solen passar un parell de dies.

També hi ha vídeos i passos pràctics per a les tasques més habituals, com ara la instal·lació i l’activació. Són ben fets i fàcils de seguir, però n’hi ha un nombre limitat, de manera que no us ajudaran gaire si teniu un problema més complex.

Ronda de cinc pensaments

Bitdefender té un excel·lent suport, amb moltes opcions de contacte que funcionen les 24 hores del dia amb diverses llengües. La comunitat està ben administrada i té informació útil.

Com a empresa, és molt més difícil controlar-los. El xat en viu només està disponible en hores fixades i, si voleu parlar amb un ésser humà, aneu a lluitar. El fòrum és bo i els avenços són un bon toc, però un cop més, Bitdefender es va marxar com a clar guanyador.

Ronda: Punt de suport a Bitdefender Antivirus

Logotip de l
Logotip d

6

Pensaments finals

Bitdefender va bufar Malwarebytes fora de l’aigua de totes les categories, excepte el preu. Fins i tot en aquesta categoria, Bitdefender va cobrir més dispositius a punts de preu similars.

Malwarebytes es va deixar enrere perquè no ofereix el mateix nivell de protecció que Bitdefender i que no té funcions, però és una brisa instal·lable i fàcil d’utilitzar. No és horrible, però, en aquest cas, es va oposar a un rival molt més fort.

Bitdefender també ha estat el clar guanyador de les altres comparacions. És la nostra millor recomanació sobre programari antivirus perquè ofereix una gran protecció i la millor interfície que hem vist en un producte antivirus.

Si voleu mirar els competidors de Malwarebytes i Bitdefender, llegiu les nostres ressenyes antivirus.

Guanyador: Bitdefender

Esteu d’acord amb el nostre guanyador? Quin és el vostre antivirus d’elecció? Deixa’ns un comentari a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me