Bitdefender vs AVG: Pagat contra Gratuït el 2020

A menys que el vostre PC estigui completament aïllat del món exterior, sempre usareu el risc d’un atac cibernètic. Podria ser un fitxer descarregat que heu baixat, un fitxer adjunt de correu electrònic estrany que heu connectat o un connector USB infectat que heu connectat. No és important, però, el que feu per preparar-vos contra els possibles danys..


Per això, ens defensen programes antivirus com AVG i Bitdefender. Aquesta batalla entre Bitdefender i AVG no és tant David com Goliat, sinó Goliat i Goliat. Tots dos són antivirus reconeguts, respectats i valorats, i és per això que els anirem a provar cap a cap per veure quin és el que mereix el títol de millor programari antivirus.

Abans de començar a comparar els dos, hauríeu de fer una ullada més a fons a la nostra revisió antivirus de Bitdefender i a la revisió AVG. Això us donarà una millor comprensió de les diferències, debilitats i punts forts d’ambdós per ajudar-vos a prendre la vostra decisió final.

Configuració d’una lluita: Bitdefender vs AVG

Quan comparem dos grans jugadors com Bitdefender i AVG, és important cobrir el màxim terreny possible. Provem els dos en cinc rondes, primer en comprovar les característiques del producte abans de comparar els plans de preus, la facilitat d’ús, la protecció antivirus i l’assistència al client disponible abans de donar-nos el nostre veredicte final..

Per facilitar-vos les coses, escollirem un guanyador i atorgarem un punt per cada ronda. El primer antivirus que obtingui tres punts serà el guanyador. Després de cada secció, oferirem un recorregut ràpid per explicar per què hem pres la decisió.

1

Característiques

El programari antivirus no és només una barrera contra els virus. Us protegeix de totes les formes d’amenaça cibernètica, de la pesca o el ransomware. Com més característiques ofereix un proveïdor d’antivirus, millor són aquestes defenses.

Mirem les funcions que tant Bitdefender com AVG ofereixen. Per obtenir més informació sobre com mantenir-se segur a la web, consulteu la nostra guia de privadesa en línia.

Bitdefender Antivirus

Hi ha un motiu pel qual Bitdefender arriba a la part superior de la nostra llista de recomanacions, una i altra vegada. El nombre de funcions que ofereix el converteix en un dels programes antivirus més segurs del mercat actualment, però es reparteixen per la seva gamma de productes.

Algunes funcions, com ara la “defensa avançada de les amenaces” de Bitdefender i la “protecció completa de dades en temps real”, es mostren de sèrie a tots els plans de Bitdefender. Això forma part de la major part de la protecció global de Bitdefender, però és més que un antivirus.

Funcions del Bitdefender

Per començar, els usuaris de Bitdefender disposen de filtres web i protecció anti-seguiment de sèrie. Hi ha inclòs un escàner de vulnerabilitat WiFi, juntament amb un escàner de programari insegur per comprovar si hi ha forats de seguretat possibles.

Es proporcionen més funcions per millorar la vostra seguretat en línia, inclòs un navegador bloquejat anomenat Bitdefender Safepay. 

Es basa en un entorn aïllat per evitar que ningú superviï el seu ús web, cosa que és perfecte per a sessions de compres o comptes de banca en línia. Es presenta amb un teclat virtual per deixar de gravar els keyloggers que contrasenyes o dades sensibles.

Fent un pas més, Bitdefender també ofereix un servei de VPN, tot i que aviat no guanyarà premis com un dels millors proveïdors de VPN en cap moment. 

Heu obtingut un màxim de 200MB per dia, situant-lo a la mateixa lliga que un proveïdor VPN gratuït. Un proveïdor dedicat com NordVPN seria millor si la protecció VPN és important per a vosaltres (vegeu la nostra revisió NordVPN).

Bitdefender també ofereix un gestor de contrasenyes. Això funciona correctament amb Safepay, proporcionant-vos un accés segur a les vostres contrasenyes i dades bancàries segures. També ho podeu fer servir amb Chrome o Firefox, si ho preferiu. És una mica bàsic i no al mateix nivell que Dashlane, com demostrarà la nostra revisió Dashlane.

Podeu protegir-vos encara més amb la protecció de càmeres web i micròfon (per deixar d’indicar els ulls i les orelles), un tallafoc de xarxa, el xifrat d’arxius i la protecció contra robatoris. Algunes d’aquestes funcions només estan disponibles en els plans més decisius de Bitdefender.

AVG

Bitdefender pot ser un dels nostres preferits, però AVG no queda gaire enrere. És un dels millors programes antivirus gratuïts disponibles, però les seves característiques premium tampoc no són gaire dolentes.

Característiques AVG

AVG combina la protecció bàsica contra programari maliciós comú amb la protecció del ransomware, així com alguns extres com la protecció dels fitxers adjunts per correu electrònic. També podeu utilitzar l’AVG Secure Browser inclòs de forma gratuïta.

No és sorprenent una versió rebrandada de Avast Secure Browser, ja que Avast ara té AVG. Es basa al voltant de Chromium, el codi subjacent de Google Chrome, però inclou diversos complements de privadesa, com ara un bloquejador d’anuncis i un gestor de contrasenyes bàsics (consulteu la nostra revisió de Chromium i la revisió de Google Chrome).

Els usuaris premium obtindran més seguretat amb un tallafoc, protecció de càmeres web i una eina completa per triturar fitxers. També obteniu protecció anti-spam per a la vostra safata d’entrada de correu electrònic i la protecció DNS per ajudar a aturar els atacs de pesca.

També podeu afegir protecció antirrobo amb el paquet AVG Ultimate més avançat. Com a complement addicional, també podeu extreure una subscripció addicional a la VPN Secure VPN. És una versió rebadida de Avast SecureLine VPN, així que mireu la nostra revisió VPN Avast SecureLine per obtenir una aproximació completa.

Primer Pensament

AVG és un antivirus gratuït impressionant, però només ofereix una selecció decent de funcions premium. Alguns, com AVG Secure VPN, no estan inclosos en cap moment amb la vostra subscripció antivirus i requereixen una subscripció addicional.. 

Bitdefender, en canvi, inclou un conjunt de funcions molt més ampli per als usuaris, sense costos addicionals a la subscripció antivirus que pagaria, per la qual cosa és la millor opció aquí.

Ronda: Punt de característiques per a l’antivirus Bitdefender

Logotip de l
Logotip AVG AntiVirus

2

Preu

El preu que pagueu per la vostra protecció podria ser poc o gran. Si us comprometeu amb els plans antivirus de diversos anys, heu de saber si és un bon valor pels vostres diners.

Tenint en compte això, comparem l’accessibilitat de Bitdefender i AVG per veure si algun dels antivirus val la pena una subscripció premium.

Bitdefender Antivirus

Si sou un client nou, podeu fer una subscripció a Bitdefender amb un descompte important en plans amb cobertura de tres dispositius. Segons el pla, els descomptes varien entre el 30 i el 50 per cent.

Bitdefender té quatre plans separats amb preus diferents en funció del nombre de dispositius que necessiteu cobertura i del nombre d’anys de cobertura que cerqueu. Bitdefender ofereix plans d’entre un i tres anys de durada.

La majoria de funcions es concentren als principals plans de Bitdefender Internet Security i Total Security. Tot i això, un pla més barat, Bitdefender Antivirus Plus, ofereix una protecció més bàsica. Manquen d’algunes funcions premium, com ara controls parentals o xifrat d’arxius, i està limitat a ordinadors Windows.

El primer pla que inclou la major part de la llista de funcions premium de Bitdefender és Internet Security, una altra opció només per a Windows. 79,99 dòlars anuals sense descompte, però per als clients nous, 44,99 dòlars anuals cobren tres dispositius.

Hem classificat Bitdefender com un dels millors antivirus per a Mac, però com a mínim, necessitareu una subscripció de seguretat total de Bitdefender per utilitzar Bitdefender a Mac. També proporciona suport per a Android. Amb els descomptes aplicats, costa 49,99 dòlars anuals, cosa que suposa uns 5 dòlars anuals més cars que la seguretat d’Internet.

També podreu veure la protecció contra els robatoris, amb plans per a cinc o deu dispositius. Si no n’hi ha prou, el paquet familiar de Bitdefender (amb un bon descompte a 59,99 dòlars anuals per al primer any) ofereix cobertura per a 15 dispositius.

AVG

Hem vist alguns plans estranys de preus per part de proveïdors d’antivirus, però AVG no entra dins d’aquesta categoria. Té dos plans premium, utilitzant el seu antivirus gratuït com a pas de pedra. 

Una advertència als usuaris de Mac, però. AVG ofereix un antivirus Mac gratuït amb protecció bàsica, però no té cobertura premium, tret de l’accés a AVG TuneUp o AVG Secure VPN. La protecció antivirus de primera qualitat està centrada en gran mesura en la cobertura dels ordinadors Windows.

A diferència de Bitdefender, no haureu de pagar més per cobrir més dispositius. No rebràs una cobertura il·limitada de dispositius, sigui quina sigui la teva subscripció. AVG Antivirus Free és ideal per protegir-vos de les amenaces cibernètiques més greus, però el primer paquet premium és AVG Internet Security.

A 79,99 dòlars anuals, completareu la cobertura gratuïta d’AVG amb protecció del navegador, seguretat de la càmera web, un tallafoc de xarxa, protecció contra correu brossa i accés gratuït a l’aplicació AVG Antivirus Pro d’AVG. També hi ha encriptació de carpetes per protegir els vostres fitxers més delicats i augmentar les vostres defenses del ransomware.

AVG Ultimate és el segon i més car paquet AVG. Té 20 dòlars anuals més que AVG Internet Security, però tècnicament són dos paquets inclosos en un. 

A més de les funcions que esperaves d’AVG Internet Security, també accedireu a AVG TuneUp – l’eina d’optimització de primes de 49,99 dòlars anuals de l’AVG de forma gratuïta. Optimitzarà el vostre PC, suprimint fitxers i actualitzant programari.

AVG TuneUp s’assembla molt al System Speedup Pro d’Avira, que s’inclou com a part d’Avira Prime, la seva subscripció més premium (vegeu la nostra revisió d’Avira).

L’únic inconvenient és que alguns dels altres extres de seguretat, com ara la VPN segura, necessiten la seva pròpia subscripció. Atès que els proveïdors d’antivirus generalment no ofereixen la millor cobertura VPN, mireu ExpressVPN o una alternativa de les nostres revisions VPN..

Ronda dos pensaments

És refrescant veure plans senzills d’AVG, amb només dos plans premium i cobertura il·limitada de dispositius. En comparació, els plans de Bitdefender són una mica més confusos i haureu de pagar més si teniu més dispositius per cobrir.

Dit això, sense plans antivirus AVG premium per a Mac i sense paquets amb descompte, és molt més barat treure una subscripció a Bitdefender, especialment el primer any.

Ronda: Punt de preu per a Bitdefender Antivirus

Logotip de l
Logotip AVG AntiVirus

3

Amabilitat amb l’Usuari

El programari antivirus ha de ser ràpid, senzill i fàcil d’instal·lar i d’utilitzar. Estarem avaluant si Bitdefender i AVG són fàcils d’utilitzar o no en aquesta ronda, a partir de la instal·lació abans de mirar en profunditat tots dos clients antivirus.

Bitdefender Antivirus

Si teniu una connexió ràpida a Internet, podeu descarregar, instal·lar i tenir en funcionament Bitdefender en uns 10 minuts. El fitxer d’instal·lació és gran (al voltant de 500MB), però no necessita molta interacció més enllà d’un reinici d’inici quan s’iniciï la instal·lació.

Aquest no és el més ràpid instal·lador que hem vist. Webroot, amb la seva mida d’instal·lador de 5 MB, és molt més ràpid d’instal·lar (consulteu la nostra ressenya de Webroot SecureAnywhere).

Bitdefender-Client

El client principal de Bitdefender està centrat en el tauler de control, amb accions habituals per escanejar el PC o accedir a funcions premium, com Safepay. Podeu personalitzar el tauler de control amb les funcions preferides per a un accés més fàcil.

A Bitdefender li agrada ser útil: tindràs finestres emergents de la barra de tasques que us avisaran quan Bitdefender creu que heu de fer alguna cosa, com canviar a Safepay quan accediu a un servei de compra. Podeu desactivar-los a la zona de configuració si resulta irritant. 

També podeu silenciar-los amb perfils personalitzats, que apareixen a la configuració. Aquests canviaran la configuració de Bitdefender en determinades condicions, com ara quan us connecteu a una xarxa WiFi oberta o si esteu jugant a un joc per a PC.

AVG

Ja hem esmentat el petit instal·lador de Webroot, però a diferència de Bitdefender, AVG és capaç de desafiar-lo. Ofereix un instal·lador de mida inferior a 1 MB i la instal·lació va trigar uns dos minuts a completar-se.

Instal·lador d’AVG

Teniu dues opcions: només podeu fer clic a “instal·lar” i deixar que AVG gestioni les coses, o podeu personalitzar la instal·lació d’AVG, configurant quines funcions voldríeu haver habilitat abans fins i tot d’instal·lar-la.

El client principal d’AVG és net, ordenat i increïblement senzill. No teniu sobrecarregues de funcions ni de botons. Les vostres funcions es classifiquen en cinc categories, des de “ordinador” per a la vostra protecció general fins a “pagaments” per a la vostra protecció anti-spam.

AVG-Client

Feu clic a una secció per mostrar els “escuts” individuals que podeu personalitzar fent clic a la icona de configuració de la part superior dreta. L’opció més destacada per als usuaris de la pantalla principal del client és “escanejar ordinador”, que iniciarà una exploració completa del vostre PC per detectar programari maliciós.

Si ho preferiu, podeu personalitzar la vostra exploració amb sis opcions predefinides fent clic al botó de configuració situat al costat de la icona “Informàtica d’escaneig”. Podeu realitzar exploracions ràpides, exploracions a nivell d’arrencada o exploracions especialitzades per a dispositius desmuntables o carpetes individuals.

L’àrea de configuració us permet personalitzar més la vostra instal·lació. Cada paràmetre inclou una descripció que explica què fa per ajudar-vos a navegar per la zona de configuració amb facilitat.

Ronda de tres pensaments

Aquesta és una forta crida, ja que AVG i Bitdefender tenen totes les dues millors interfícies per al programari antivirus que hem vist. AVG tanca la victòria, però, amb opcions més simples i una personalització més clara a la zona de configuració i una instal·lació molt més ràpida.

Ronda: punt d’amabilitat d’usuari per a l’AVV AntiVirus

Logotip de l
Logotip AVG AntiVirus

4

Protecció

La protecció és la secció més important de la nostra comparació. El programari antivirus pot semblar excel·lent, però si no us protegeix de les amenaces perilloses, no val la pena instal·lar-lo.

Utilitzarem els informes en profunditat de tres laboratoris de seguretat independents per examinar la qualitat de protecció que ofereixen Bitdefender i AVG..

Bitdefender Antivirus

Les proves del món real de maig-juny del 2019 de l’AV-TEST van mostrar una lleugera caiguda del rendiment de Bitdefender des del darrer test, amb un punt de protecció de 5,5 sobre 6. Tot i que el mes de juny no es va perdre cap amenaça, el 98,8 per cent.

Bitdefender-AVTest-Juny19

També es va produir una caiguda del rendiment (si es va veure en percentatges), però Bitdefender va mantenir un 6 sobre 6 en general. Els Comparatius AV van registrar puntuacions igualment altes a les proves de protecció de febrer-maig de 2019, amb 751 dels 752 perills detectats i una taxa d’èxit del 99,9% en conjunt..

També van classificar Bitdefender en les seves proves de rendiment d’abril de 2019, guanyant el premi Advanced + de Bitdefender AV Comparatives – el més alt guardonat, tant per al rendiment com per a la protecció. Això ho va situar a la mateixa lliga que Kaspersky (mireu la nostra comparació Bitdefender vs. Kaspersky i la nostra revisió antivirus de Kaspersky).

MRG-Effitas va donar a Bitdefender una altra puntuació més alta a la prova de l’espectre complet “In the Wild 360” del primer trimestre del 2019. Va tenir un percentatge d’èxit del 100 per cent d’una mida de prova de 339 i va rebre el premi “certificat” del nivell 1 de MRG-Effitas, juntament amb altres proveïdors com F-Secure (vegeu la nostra revisió Antivirus F-Secure).

AVG

AVG va obtenir puntuacions similars, tot i que no perfectes, durant la prova de rendiment de maig a juny de 2019. Va obtenir 5,5 sobre 6, amb una perfecta taxa de protecció del 100% al maig, però es va reduir fins al 97 per cent al juny. Les puntuacions de rendiment van ser millors, en 6 sobre 6.

AVG-AVTest-Juny19

La prova de AV-Comparatives, de febrer a maig de 2019, va mostrar un índex d’èxit del 99,2 per cent per a AVG, coincidint amb McAfee (vegeu la nostra revisió McAfee Total Protection). De les 752 mostres de programari maliciós, 746 es van detectar, amb sis perdudes.

Tècnicament, MRG-Effitas no va provar AVG a la prova del primer trimestre del 2019. Tot i això, van fer la prova d’Avast. AVG és una companyia filial de la companyia Avast més gran i, com van confirmar-se Avast el 2018, AVG ara utilitza el mateix motor subjacent per a proves antivirus que Avast..

Tenint en compte això, una revisió de la puntuació d’Avast de la prova d’espectre complet de MRG-Effitas va mostrar una taxa d’èxit del 99,71 per cent, amb un 0,29 per cent perdut. No és la puntuació perfecta que va obtenir Bitdefender, però és suficient per obtenir el mateix premi “certificat” de nivell 1.

Ronda de quatre pensaments

Com s’esperava de dos dels millors proveïdors d’antivirus, les puntuacions de protecció tant per a AVG com per a Bitdefender eren gairebé perfectes. Bitdefender té una puntuació lleugerament millor, però no suficient per ser concloent. Les diferències entre ambdues eren extremadament petites, cosa que va suposar un empat a aquesta ronda.

Ronda: Protecció Cap guanyador clar, punts pels dos

Logotip de l
Logotip AVG AntiVirus

5

Assistència

Si teniu un problema amb el vostre programari antivirus, potser haureu d’adreçar-vos a l’assistència al client. En aquesta última ronda, comparem l’assistència al client que ofereixen Bitdefender i AVG.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender és una empresa global amb diversos mètodes de suport disponibles per als clients. Si voleu l’assistència al client per telèfon, per exemple, hi ha 16 línies telefòniques regionals disponibles.

Suport de Bitdefender-Site-Support

Si preferiu tractar el problema al vostre PC, podeu parlar amb els agents d’assistència de Bitdefender a través d’un xat en directe o enviar un bitllet de suport per correu electrònic, amb suport 24 hores / 7 disponible. 

També hi ha una base de coneixement per als clients, amb guies senzilles que expliquen com instal·lar el programari o com tractar problemes habituals. Algunes d’aquestes guies inclouen vídeos, però d’altres maneres veureu un conjunt d’instruccions amb imatges de suport.

També hi ha un fòrum d’assistència a la comunitat, on els clients poden fer preguntes i fer consultes. Altres clients útils responen a això, però el personal de Bitdefender supervisa el fòrum i respondrà a les seves preguntes.

AVG

AVG també ofereix una àmplia selecció de mètodes de suport. Podeu parlar amb AVG per xat en directe o per telèfon. Hi ha tres línies d’assistència 24/7 amb base als Estats Units, Regne Unit i Austràlia. També hi ha un sistema de ticketing de correu electrònic disponible al lloc web.

Suport al lloc d'AVG

Hi ha una pregunta freqüent que explica cada funció del producte, juntament amb algunes guies per ajudar-vos a instal·lar o desinstal·lar AVG o a canviar la subscripció. En general, les preguntes freqüents són força limitades i és probable que us trobareu buscant informació addicional al fòrum de la comunitat.

El fòrum és una mica insòlit, amb publicacions ordenades per l’activitat més recent. Hi ha seccions diferents per a diferents temes, com “Protecció AVG”. Semblant a Bitdefender, els clients i el personal també responen a les consultes de manera puntual.

Si esteu enganxats realment, podeu pagar l’assistència de tecnologia premium, on el personal d’AVG pot utilitzar connexions d’escriptori remotes per configurar o eliminar qualsevol programari maliciós detectat. Tot i això, és una opció de preu, que costarà entre 79 $ i 119 dòlars per trucada o 199 $ per obtenir ajuda il limitada durant un any.

Ronda de cinc pensaments

Vostè esperava assistència 24 hores al dia per part de proveïdors de primer nivell com Bitdefender i AVG. La base de coneixement i el fòrum de la comunitat de Bitdefender són més fàcils de navegar que AVG, i hi ha un nombre més gran de línies de telèfon regionals per als clients. Està a prop, però Bitdefender guanya aquesta prova.

Ronda: Punt de suport a Bitdefender Antivirus

Logotip de l
Logotip AVG AntiVirus

6

Pensaments finals

Bitdefender i AVG són dos dels antivirus més grans i no hi ha molta diferència entre ells. Ambdues van tenir impressionants puntuacions de protecció de tres laboratoris independents i ambdues tenen una àmplia gamma d’opcions d’assistència per als usuaris.

AVG té una bona interfície, però Bitdefender ofereix més funcions premium que s’inclouen com a part dels costos de subscripció a antivirus i no com un complement addicional. AVG és el nostre antivirus gratuït preferit, però Bitdefender segueix sent la nostra opció millor per a clients premium.

Guanyador: Bitdefender Antivirus

Si no us interessa ni AVG ni Bitdefender, els nostres articles antivirus us poden oferir algunes opcions alternatives a tenir en compte. Feu-nos saber els vostres pensaments als comentaris següents. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me