Avira vs Avast: Quin és el millor programari antivirus del 2020?

Avast és la millor llista de programari antivirus gratuïta, però té els seus propis plans premium per a aquells que necessitin una mica més.


Avira es troba a l’altre extrem del mercat, proporcionant als subscriptors un dels millors programes antivirus per a PC, Mac i dispositius mòbils.

Si teniu problemes per decidir en quin programari antivirus heu d’invertir, us pot ajudar aquesta revisió de comparació de Avira vs Avast. Consulteu la nostra revisió Avira i Avast per obtenir més informació sobre ambdós proveïdors.

Configuració d’una lluita: Avira vs Avast

Per ajudar-vos a obtenir els avantatges de Avira i Avast, anirem a provar-los en cinc rondes. El nostre arxiu antivirus està completat amb algunes de les nostres anteriors revisions de comparació, si no esteu segurs del format.

Les nostres cinc rondes cobreixen funcions, preus, facilitat d’ús, protecció i qualitat del servei al client. Declararem un guanyador per a cada ronda, concedint un punt a Avira o Avast i explicant per què en una recapitulació a sota.

El guanyador global és el primer proveïdor que guanya tres o més punts. Passarem per les nostres reflexions finals a la part inferior, amb una combinació de fets, proves independents i el nostre propi judici per prendre la decisió. Ens agradaria els vostres comentaris, així que no dubteu a acordar o a discrepar amb els nostres raonaments a la secció de comentaris.

1

Característiques

La protecció antivirus és una mica com un joc de mole whack-a-mole. Quan una amenaça és derrotada, una altra apareix en un altre lloc. Els nous tipus de malware perillós o amenaces cibernèriques requereixen que el programari antivirus afegeixi noves funcions per proporcionar la millor protecció en general. En aquesta primera ronda, parlarem a través de les funcions que Avira i Avast ofereixen als consumidors.

Avira

En la nostra anterior revisió d’Avira, vam concedir al proveïdor una puntuació perfecta del 100 per cent per la qualitat de les característiques que oferia. Avira no és de cap manera simplista, amb diversos productes de seguretat en diversos plans de subscripció, tant gratuïts com de pagament.

Característiques d'Avira

Avira posa molt èmfasi en el seu producte de primer nivell, Avira Prime. Aquest pla proporciona als subscriptors un accés complet a la suite completa de productes premium Avira. Inclou Avira Antivirus Pro, la principal protecció antivirus Avira. En la revisió de comparació Avira vs. Bitdefender, en la passada es va parlar favorablement d’aquesta protecció.

Els subscriptors d’Avira també tenen accés a una eina de neteja anomenada System Speedup Pro, que elimina fitxers temporals i accelera el vostre ordinador, així com un escàner de programari per actualitzar qualsevol aplicació obsoleta i amb risc que hagueu instal·lat. També us proporcionarà un punt de referència sobre 100 a diverses àrees, incloses les prestacions i la privadesa, amb consells sobre com millorar.

Per a aquells que estiguin preocupats pels perills de la WiFi pública, Avira ofereix una solució de xarxa privada virtual per als clients anomenada Phantom VPN. És il·limitat per als usuaris d’Avira Prime, situant-lo per davant del servei de VPN amb límits que ofereix Bitdefender (vegeu la nostra revisió de Bitdefender)..

La VPN Avira Phantom no coincideix amb la qualitat dels millors proveïdors VPN del mercat, com ExpressVPN, però és bo tenir l’opció disponible. Avira també proporciona un gestor de contrasenyes per als clients per ajudar-vos a aprendre a configurar una contrasenya forta per als vostres comptes.

Si us preocupa la vostra privadesa, Avira Privacy Pal funciona a través de diversos paràmetres de PC i navegador per optimitzar la utilització de les vostres dades. Juntament amb altres funcions, desactivarà l’accés a la ubicació i eliminarà les cookies de privadesa.

La protecció mòbil també s’ofereix per als usuaris amb dispositius Android i iOS. Bloqueja llocs web perillosos, trucadors falsos i sospitosos i us permet fer un seguiment del dispositiu si el roben.

Moltes de les funcions s’ofereixen amb accés complet a determinats subscriptors, o de forma gratuïta, amb algunes limitacions, que permeten provar els productes Avira que més t’agraden.

Avast

Fa temps que som fan d’Avast per les funcions que veuràs incloure, especialment al pla gratuït Avast. També és una opció que recomanem als usuaris d’Android a la nostra llista prèvia d’Antivirus per a Android.

Característiques avast

El pla gratuït d’Avast està ple de funcions, amb una àmplia protecció antivirus que bloqueja les majors amenaces, inclòs el ransomware. Si us preocupa altres dispositius de la vostra xarxa, l’escàner integrat de la xarxa comprovarà que hi hagi riscos per reduir la possibilitat de ciberatac.

Si voleu pagar, Avast Premium té totes les funcions anteriors i afegeix protecció DNS per reduir els intents de pesca. També hi ha una eina de prova, anomenada Avast Sandbox, que podeu utilitzar per provar de forma segura programari desconegut.

En lloc de posar en risc el vostre PC, Avast Sandbox us permet provar nou programari o obrir fitxers sospitosos en un mode de prova aïllat, evitant que interactuï amb la resta del vostre PC. Si Avast detecta un problema, podeu suprimir-lo sense cap risc d’infecció.

Avast Premium també inclou funcions de protecció de la privadesa, inclosa una eina de bloqueig de càmeres web per impedir que els amonestadors et facin petar sense permís. Els usuaris Avast també poden aprofitar el xifrat de fitxers per protegir els vostres fitxers, així com una eina de supressió “triturada” per esborrar completament tots els fitxers delicats que busqueu suprimir.

Si busqueu protecció VPN i un gestor de contrasenyes, així com una eina de neteja de fitxers per eliminar fitxers brossa, haureu de mirar Avast Ultimate a la part superior de la llista de productes Avast. Avast SecureLine VPN està bé, però no és un dels millors productes VPN, tal com explica la nostra revisió VPN Avast SecureLine.

És una situació semblant a les imatges anomenades Avast Contrasenyes. Si voleu desar algunes contrasenyes, seria més que acceptable. Si necessiteu més funcions, voldreu consultar un dels millors gestors de contrasenyes, com ara Dashlane (vegeu la nostra revisió de Dashlane).

Primer Pensament

Aquesta és una ronda difícil de jutjar. Avira i Avast ofereixen una llista completa de funcions dissenyades per protegir contra tot tipus d’amenaces. Hi ha moltes similituds entre aquests proveïdors d’antivirus, de manera que es fa un sorteig d’aquesta ronda.

Ronda: Característiques Cap guanyador clar, punts per a tots dos

Logotip d’Avira
Logotip de Avast Pro

2

Preu

Abans d’aconseguir la targeta de crèdit, heu de considerar atentament el preu de qualsevol antivirus que trieu a comprar. Amb diversos plans, descomptes i funcions a considerar, heu de realitzar un seguiment de la millor relació qualitat-preu. Vegem els preus que haureu de pagar per una subscripció Avira o Avast.

Avira

Avira té una configuració de preus força típica al mercat d’antivirus actualment. Els plans individuals d’Avira s’ofereixen amb variacions de cobertura en funció de la longitud o el nombre de dispositius.

Com que Avira separa moltes de les seves característiques en diversos “productes”, es refereix als seus plans com a “paquets de seguretat”. Hi ha tres aquests “paquets” disponibles a la venda.

És un dels pocs proveïdors d’antivirus que ofereixen pagaments mensuals, juntament amb plans anuals de millor valor disponibles d’un a tres anys. A diferència d’alguns dels seus competidors, Avira no ofereix tarifes descomptades per a nous clients.

El pla més barat que s’ofereix és Avira Antivirus Pro. Es tracta de gairebé 60 dòlars per una subscripció anual que cobreix tres dispositius. Això és una mica car, sobretot en comparació amb els plans bàsics que ofereixen altres proveïdors com Comodo (vegeu la nostra revisió de Comodo Internet Security Suite).

Antivirus Pro és l’opció bàsica, que inclou protecció de privadesa, descàrrega i correu electrònic, protecció antivirus de primer nivell i un filtre web per bloquejar llocs web sospitosos. Està disponible per als usuaris de Windows i Mac.

Tanmateix, una opció de millor valor és Avira Internet Security Suite. Inclou la protecció Antivirus Pro, així com l’accés a les funcions d’exploració automàtica del Software Updater Pro i Password Manager Pro per només 13 dòlars més que Antivirus Pro, amb una subscripció anual de tres dispositius..

A la part superior de la llista de “paquets” d’Avira hi ha Avira Prime. Inclou totes les funcions abans esmentades i molt més, incloent un escàner de xarxa, protecció VPN, eines de sintonia de privadesa i seguretat mòbil per a propietaris de dispositius Android o iOS..

Avira Prime és de 99,99 dòlars anuals per a cinc dispositius, però podeu actualitzar a cobertura de dispositius il·limitats per un import addicional de 30 dòlars anuals. Això és extremadament generós per a les famílies nombroses, mentre que els plans mensuals ofereixen una alternativa assequible.

Avast

Igual que Avira, Avast compta amb tres plans de productes, una cartera reduïda de caiguda en comparació amb la nostra anterior revisió Avast. Un d’aquests productes és Avast Free, una opció poc habitual d’un programari antivirus però un pla fort per si mateix.

Avast Free Antivirus, com el seu nom indica, no costa absolutament res, però ve amb la producció d’antivirus Avast, una eina d’exploració de xarxa i un gestor de contrasenyes bàsic per als clients.

El primer pla que et costa diners és Avast Premium Security, però tècnicament són dos plans. El primer és un dispositiu Premium Security Premium, que ofereix als consumidors una cobertura antivirus per a un PC Windows per gairebé 70 dòlars anuals, cosa que suposa 10 dòlars més que el pla bàsic d’Avira Antivirus Pro.

Tot i això, inclou la majoria de les funcions d’Avast, inclosa l’eina de prova de la caixa de sorra, la protecció contra el phishing i el correu brossa, així com xifrat i triturat de fitxers segurs..

Els dispositius addicionals requereixen una subscripció a diversos dispositius Avast Premium Security. Això amplia la cobertura d’Avast per incloure dispositius mòbils Android i iOS. També obtindreu protecció per a dispositius Mac, amb fins a 10 dispositius. Costa 90 dòlars anuals, 20 dòlars addicionals en comparació amb un únic dispositiu de seguretat Premium.

El pla més car d’Avast és Avast Ultimate. És de 100 dòlars anuals, 10 dòlars més que el dispositiu de seguretat superior Premium, que ofereix protecció VPN i administrador de contrasenyes, així com funcions de sintonia del dispositiu..

Tot i això, Avast Ultimate només protegirà un sol PC Windows. Si heu de protegir diversos dispositius, haureu d’anar al vostre pla multidispositiu Avast Premium Security, una mica més barat.

Ronda dos pensaments

El pla gratuït d’Avast és impressionant, però els plans de pagament són una mica confusos, i el pla més car que cobreix menys dispositius que el pla immediatament per sota d’aquest. 

Els plans de producte d’Avira són més fàcils d’entendre i més barats que els plans d’avast equivalents, fent que Avira sigui la guanyadora aquí.

Ronda: Punt de preus d’Avira

Logotip d’Avira
Logotip de Avast Pro

3

Amabilitat amb l’Usuari

Des de la instal·lació fins a l’ús quotidià, el programari antivirus ha de ser quelcom que qualsevol pugui utilitzar. Veurem com són els Avira i Avast fàcils d’utilitzar per ajudar-vos a decidir quina és la millor opció per a vosaltres.

Avira

El fitxer d’instal·lació d’Avira té una mida mitjana (aproximadament 180 MB) i ràpid per completar els usuaris. No hi ha moltes opcions d’usuari, amb la majoria de la configuració aplicada pel propi instal·lador d’Avira.

Avira-Interface

Un cop instal·lat, el tauler d’Avira tindrà un aspecte diferent, segons quin producte tingueu. Els usuaris d’Avira Prime tindran un client que us enllaçarà a Antivirus Pro i qualsevol altre producte del vostre pla de subscripció, com ara el producte VPN d’Avira.

Els clients d’Avira Antivirus Pro no tenen accés al client Avira independent, ja que no tindran cap altre producte disponible d’Avira. El client antivirus està separat i clar que els entenguin.

Avira-Client

El client antivirus té cinc categories, accessibles des d’un menú esquerre. La categoria predeterminada d ‘”estat” us ofereix una actualització ràpida de la vostra protecció. Al centre, el botó “explorar” us permet començar ràpidament a escanejar.

Si voleu accedir a altres funcions, podeu fer clic a les pestanyes de les altres categories. Feu clic a “quarantena” us portarà a qualsevol fitxer en quarantena, mentre que la secció “mòduls” us permet accedir al tallafoc del sistema Avira..

Cada secció inclou descripcions que us ajudaran a comprendre qualsevol de les funcions incloses. Aquest no és un gran problema, però, ja que el principal client antivirus Avira no es sobrecarrega amb botons o funcions innecessàries..

Si necessiteu personalitzar res, però, feu clic a la icona de l’engranatge a l’àrea inferior esquerra del client, us portarà a la configuració d’Avira. Aquesta àrea de configuració de la capçada és àmplia, amb enllaços a guies en línia i una àrea de “descripció” per a configuracions individuals que us poden ajudar a entendre qualsevol cosa difícil.

La interfície neta Avira amaga un antivirus extremadament potent. La secció “exploració” satisfarà la majoria dels usuaris, mentre que la zona “configuració” et permetrà personalitzar la protecció Avira de la forma que vulguis.

Avast

Mentre que Avira requereix una mica d’introducció dels usuaris durant la instal·lació, Avast requereix molt poc. Si premeu el botó “instal·lar” s’inicia el procés, tenint cura de la pràctica totalitat de la instal·lació.

Haureu de confirmar alguns termes i condicions finals un cop finalitzada la instal·lació. Avast executarà un escaneig posterior a la instal·lació del vostre PC per comprovar si pot detectar algun programari maliciós. També realitzarà una exploració de programari obsoleta que us ofereix actualitzar qualsevol cosa que detecti.

Client Avast

Avast té un dels clients antivirus més fàcils de navegar, amb un atractiu esquema de colors que fa destacar les indicacions i configuracions evidents. Si voleu accedir a altres funcions, podeu fer-ho des del menú de l’esquerra.

Amb només quatre categories, la majoria de les funcions d’Avast són bastant fàcils de trobar. La pestanya “protecció” mostra les vostres opcions d’exploració antivirus, la vostra protecció de xarxa, Avast Sandbox i altres funcions. Cada funció té una breu descripció explicant què fa.

Si necessiteu personalitzar Avast, podeu accedir al menú “configuració” fent clic al botó “menú” a la part superior dreta..

Si feu clic a una funció que no està inclosa, Avast us portarà directament a una pàgina de vendes per comprar el producte. El client no amaga les funcions que no té si teniu una subscripció a Avast més barata (o el pla gratuït Avast).

La nostra anterior revisió Avast Pro va tractar el nostre malestar amb aquest tipus de publicitat, però es tracta d’una molèstia més que d’un problema greu. Pot ser problemàtic i confús per als nous clients, per tant, és una cosa que heu de vigilar.

Ronda de tres pensaments

Tal com espereu d’aquests jugadors més importants, tots dos són prou iguals quant a la facilitat d’ús. Els dos antivirus són ràpids d’instal·lar i són fàcils d’utilitzar, tot i que Avira ofereix una major personalització per als usuaris d’energia. 

Tampoc som grans fans del focus de vendes pesades del client Avast, en comparació amb la claredat de l’oferta d’Avira, fent que Avira sigui la millor opció aquí.

Ronda: Punt d’amabilitat d’usuari per Avira

Logotip d’Avira
Logotip de Avast Pro

4

Protecció

La part més important de les revisions de comparació és la revisió de la qualitat general de la protecció. En lloc de provar-ho nosaltres mateixos, utilitzem els informes independents de tres empreses de seguretat: AV-Test, AV-Comparatives i MRG Effitas. Mirem com es compara la protecció tant d’Avira com d’Avast a les proves del món real.

Avira

A partir de la prova AV, Avira va obtenir 5,5 de 6 per a la seva protecció durant la prova de protecció de maig a juny de 2019. També es va registrar un 5,5 sobre 6 de rendiment, amb puntuacions de rendiment lleugerament inferiors en comparació amb la mitjana del sector. 

Avira-AVTest-juny19

Durant la prova de protecció de febrer-maig de 2019 de AV-Comparatives, sobre una mida de 752, totes les 752 mostres van ser bloquejades per Avira. Només Kaspersky Anti-Virus va poder igualar aquest marcador durant la prova (consulteu la nostra ressenya antivirus de Kaspersky).

Les puntuacions de rendiment d’Avira no van ser tan bones durant la prova de rendiment d’AV-Comparatives a l’abril de 2019. Dels 14 antivirus que va provar, Avira era el número 13, amb només Windows Defender pitjor. AV-Comparatives va premiar Avira amb el premi “Advanced” per al rendiment, juntament amb Trend Micro (vegeu la nostra revisió de Trend Micro Antivirus +).

El test final de laboratori de MRG Effitas el 2n trimestre del 2019 va demostrar que, per una mida de mostra 398, 397 van ser bloquejats per Avira. Per a aquesta puntuació, MRG Effitas va atorgar a Avira una puntuació “certificada” de nivell 1 que coincideix amb F-Secure (vegeu la nostra revisió Antivirus F-Secure).

Avast

Amb un 6 sobre 6, la puntuació de Avast durant la prova de protecció AV-Test de juliol i agost de 2019 va ser lleugerament millor que la d’Avira. Les puntuacions de rendiment no van ser tan bones, amb 5,5 sobre 6.

Avast-AVTest-agost de2019

Durant la prova de protecció de febrer-maig de 2019 de AV-Comparatives, les puntuacions registrades van ser acceptables, Avast va bloquejar 746 de 752 mostres de programari maliciós. Va faltar sis, amb una taxa d’èxit global del 99,2 per cent. AV-Comparatives va concedir a Avast el seu premi “Avançat” de protecció.

La prova de rendiment d’Avast no va ser massa dolenta a la prova d’Abril de 2019 de AV-Comparatives, asseguda a la taula i guardonada amb el premi “Avançat +” més alt.

MRG Effitas no prova els productes de consum d’Avast, però sí que va provar Avast Business Antivirus a la seva última prova del segon trimestre del 2019. Malauradament, a diferència de la resta de proves de laboratori, Avast va realitzar un rendiment extremadament deficient, amb gairebé el cinc per cent de les mostres perdudes. Només McAfee es va comportar tan malament en la prova de MRG Effitas (vegeu la nostra revisió de McAfee Total Protection)..

És probable que els productes antivirus empresarials i de consum d’Avast comparteixin el mateix motor d’exploració, de manera que no es pot ignorar aquesta puntuació deficient..

Ronda de quatre pensaments

Avast tenia generalment bones puntuacions per a la qualitat de la seva protecció, tret de MRG Effitas. Tanmateix, donat el mal comportament que es fa, això no es pot ignorar. Avira, per contra, va fer-ho bé a totes les proves, convertint-lo en el guanyador d’aquesta prova.

Ronda: Punt de protecció per a Avira

Logotip d’Avira
Logotip de Avast Pro

5

Assistència

A la nostra secció final, estudiarem la qualitat global de l’assistència al client d’Avira i Avast.

Avira

El servei d’assistència al client d’Avira és un èxit, però és extens. El suport directe per correu electrònic i telèfon està restringit als clients premium i haureu d’iniciar la sessió per verificar la vostra subscripció abans de poder accedir-hi.

Suport d'Avira-Site

Al lloc web, Avira ofereix una base de coneixement detallada amb guies de suport de diverses llengües. També hi ha una extensa pregunta freqüent que respon a preguntes sobre diversos problemes habituals.

Per desgràcia, navegar per la base de coneixement és una mica difícil, però si teniu problemes, podeu publicar-lo al fòrum de la comunitat. Els clients i el personal els controlaran les vostres consultes.

També podeu consultar el canal de YouTube d’Avira, amb vídeos que responen a preguntes, explorar temes com la privadesa i la seguretat i oferir consells útils per a principiants.

Avast

L’assistència directa només està disponible per als clients premium d’Avast. No obstant això, els usuaris que aprofitin la prova premium poden utilitzar el suport directe d’Avast. 

Avast-Site-Support

A part d’això, Avast té una base de coneixement per a tots els usuaris, amb guies separades per cada pla de producte que tracten temes habituals, com ara la instal·lació. Aquestes guies inclouen instruccions fàcils de seguir amb imatges útils.

Hi ha un fòrum d’assistència amb 1,3 milions de publicacions, amb fòrums individuals de diferents productes i idiomes. També podeu cercar al fòrum publicacions existents que responguin a preguntes anteriors.

Si necessiteu una àmplia assistència tècnica, pagareu un gran preu. Avast ofereix el seu paquet Total Care per suport directe a 199 dòlars anuals. Aquest cost addicional és molt car i no és un paquet que recomanaríem.

Ronda de cinc pensaments

Avira ofereix una gran varietat de suport per als clients, incloent guies útils i moltes opcions d’assistència directa. Les opcions de Avast són força similars, però, perquè el suport tècnic directe requereix un paquet de complements car, el suport d’Avira és millor en general.

Ronda: Punt de suport a Avira

Logotip d’Avira
Logotip de Avast Pro

6

Pensaments finals

Si bé Avast i Avira ofereixen un nombre important de funcions, Avira guanya aquesta revisió de comparació. Amb millors puntuacions de protecció que Avast i una interfície d’usuari més fàcil d’utilitzar, Avira és la millor opció.

Guanyador: Avira

Avira és un dels millors antivirus del mercat. Tot i que Bitdefender segueix sent la nostra millor opció, és poc probable que us decebeu amb la subscripció Avira.

Si busqueu una alternativa, podeu consultar els altres articles antivirus per obtenir més revisions i comparacions. Feu-nos saber els vostres pensaments a l’apartat de comentaris a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me